czarna.perla 21.09.15, 23:44 Ja wciąż się waham a tu koniec września za pasem. Co Wy wybrałyście i za jaką kwotę? Szkoła oferuje ubezieczenie w Alianz za 45 zł na kwotę 13 000, w tej kwocie jest również ubezpieczenie szatni (kradzieże). Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
patatajowa Re: Ubezpieczenie ucznia- co wybraliście? 22.09.15, 08:06 jakie bys nie wybrała to zawsze mozna było wybrac lepsze,tansze, z większą SU,zakresem ochrony, z mniejszą liczbą wyłączeń, itp... :) Odpowiedz Link Zgłoś
blaszany_dzwoneczek Re: Ubezpieczenie ucznia- co wybraliście? 22.09.15, 08:13 W ogóle nic nie wybrałam - uważam, że tego typu ubezpieczenie ani mnie ani dziecku nie jest potrzebne. Odpowiedz Link Zgłoś
olesia301 Re: Ubezpieczenie ucznia- co wybraliście? 25.09.15, 07:55 Nie, no fajnie, tylko co z wycieczką? Nie poślesz dziecka? Odpowiedz Link Zgłoś
patatajowa Re: Ubezpieczenie ucznia- co wybraliście? 25.09.15, 08:09 Co ma ubezpieczenie NNW do wycieczki? Nic. Nie jest to ubezpieczenie obowiązkowe i nikt cie nie może zmusić żebyś je zawarła.Szkola się tylko z tym pewniej czuje jak dziecko je ma ale nikt nie może odmówić z braku takowego zabrania dziecka na wycieczkę,imprezę itp. Poproś szkole o podanie podstawy prawnej takiego żądania i zobaczysz. Ze nie podadzą 😉 Odpowiedz Link Zgłoś
olesia301 Re: Ubezpieczenie ucznia- co wybraliście? 25.09.15, 08:48 Nie zgodzę się, trzeba wtedy dziecko dodatkowo ubezpieczyć. Wiem, ze to nie obowiązek, ale w szkole Wiktora już we wrześniu jedno dziecko złamalo rękę. Jako , że nie wyrobili się z ubezp dostanie guzik. Kumam, że kogoś nie stać, ale do jasnej ciasnej, te 30 zł na rok no to nie wierzę, ze bywalczynie tego watku nie mają? Odpowiedz Link Zgłoś
patatajowa Re: Ubezpieczenie ucznia- co wybraliście? 25.09.15, 09:07 z czym sie nie zgodzisz ? z tym ze nie trzeba dziecka ubezpieczac? kto pisał ze nie ma 30 zł na ubezpieczenie szkolne? dziewczyna napisała ze nie jest jej ono potrzebne, moze ma lepsze prywatne,wtedy szkoda nawet 20 zł. za 30 zł na rok to odszkodowanie jest w wysokości nieco śmiesznej.... Odpowiedz Link Zgłoś
blaszany_dzwoneczek Re: Ubezpieczenie ucznia- co wybraliście? 25.09.15, 09:36 Nie jest mi potrzebne ubezpieczenie, które w razie wypadku gwarantuje grosze, bo za grosze uważam zwrot kosztów leczenia do 800 czy 1000 zł, za grosze również uważam wypłatę 10 tys zł w przypadku śmierci dziecka. Nie potrzebuję takich odszkodowań. To czego mogłabym sie obawiać i na co nie byłoby mnie stać - czyli poważnej choroby i potrzeby poważnego drogiego leczenia poza NFZ, typu operacja w prywatnej klinice, za granicą, długotrwała rehabilitacja, o kosztach w dziesiątki i setki tysięcy złotych idących - tu wszystkie tego typu ubezpieczenia, czy w szkole czy poza nią, nic nie pomogą, ewentualnie zwrócą te koszty leczenia do 1000 zł. Śmiech na sali. Odpowiedz Link Zgłoś
corrina_f1 Re: Ubezpieczenie ucznia- co wybraliście? 25.09.15, 10:47 Całkowicie zgadzam się z blaszanym_dzwoneczkiem. A przy okazji polecam lekturę: rodzinneporachunki.pl/ubezpieczenie-nnw-dziecka-nie-kupuj-kota-w-worku/ Odpowiedz Link Zgłoś
patatajowa Re: Ubezpieczenie ucznia- co wybraliście? 25.09.15, 08:40 rzu.gov.pl/pytania-i-odpowiedzi/ubezpieczenia-nastepstw-nieszczesliwych-wypadkow-nnw/Czy_ubezpieczenie_NNW_dzieci_i_mlodziezy_w_szkolach_jest_obowiazkowe___2928 Odpowiedz Link Zgłoś
patatajowa Re: Ubezpieczenie ucznia- co wybraliście? 22.09.15, 08:14 aha, na to ubezpieczenie szatni tez nie ma sie co"napalać" bo jak dziecku ukradna buty i chciałabys zwrot od ubezpieczyciela to muszisz zglosic to na policje i miec paragon za buty. Odpowiedz Link Zgłoś
patatajowa Re: Ubezpieczenie ucznia- co wybraliście? 22.09.15, 08:22 np z Warty: "Dokumentami, o które prosimy dodatkowo przy zgłaszaniu szkód powstałych w rzeczach przyjętych na przechowanie do szatni, są: 1. Kopia protokołu spisanego z poszkodowanym w sprawie przedmiotowej kradzieży. 2. Wyjaśnienie, w jakich okolicznościach doszło do zdarzenia i czy wcześniej zdarzały się podobne kradzieże mienia przechowywanego w szatni. 3. Wskazanie, czy ustalono sprawcę kradzieży mienia. 4. Wyjaśnienie, w jaki sposób mienie przechowywane w szatni jest zabezpieczane przed kradzieżą. 5. Informacja, czy szatnia przez cały dzień jest dostępna dla uczniów, czy tylko w czasie przerw pomiędzy zajęciami, oraz czy dostęp do szatni mają wyłącznie pracownicy szkoły. 6. Wskazanie, w jaki sposób mienie jest przyjmowane do przechowania i wydawane uczniom. 7. Pismo roszczeniowe poszkodowanego, jeżeli takie zostało wniesione. 8. Dokumentacja potwierdzającą wartość roszczenia (rachunki zakupu bądź oświadczenie wskazujące kiedy, za jaką kwotę i jakiej marki było skradzione mienie). 9. Informacja, czy powiadomiono policję, jeśli tak – wskazanie jednostki policji, w której dokonano zgłoszenia, oraz wyjaśnienie, z jakim skutkiem zakończyło się postępowanie (zgodnie z naszymi ustaleniami, na wniosek zgłaszającego kradzież i niezależnie od wartości skradzionego mienia, policja wydaje pisemne potwierdzenie złożenia zawiadomienia o przestępstwie lub wykroczeniu). 10. Wyjaśnienie, na czym mogłoby polegać Państwa ewentualne niedochowanie należytej staranności skutkujące powstaniem przedmiotowego zdarzenia oraz powstaniem Państwa odpowiedzialności." Odpowiedz Link Zgłoś
anet77 Re: Ubezpieczenie ucznia- co wybraliście? 22.09.15, 10:07 Wybraliśmy z Compensy ubezpieczenie grupowe (min 10 osób). Jestem w trójce klasowej i przeanalizowałyśmy w trójce kilka ofert, ta była najkorzystniejsza). Odpowiedz Link Zgłoś
primavera12 Re: Ubezpieczenie ucznia- co wybraliście? 24.09.15, 22:30 Podbijam. Może macie jakieś doświadczenie z ubezpieczeniami z bezpieczny.pl? Oferta wygląda na ciekawą ale nie znalazłam w necie żadnych opinii. Odpowiedz Link Zgłoś
patatajowa Re: Ubezpieczenie ucznia- co wybraliście? 25.09.15, 08:23 to posrednik.ubezpiecza AXA. ja skorzystałam akurat. Odpowiedz Link Zgłoś
teresska Re: Ubezpieczenie ucznia- co wybraliście? 25.09.15, 11:28 W zeszłym roku miałam dzieci ubezpieczone w AXA i było ok. Córka miała złamany palec u ręki na koniec czerwca i bardzo szybko po przesłaniu dokumentacji medycznej dostaliśmy odszkodowanie. W tym roku też ubezpieczyłam dzieci w AXA ale w wyższym pakiecie. Dzieci chodzą na zajęcia sportowe i sporo ofert robi wykluczenia na sporty walki, w AXA nie miałam problemu. Sporo osób z klasy ubezpieczyło się w Compensie w pakiecie grupowym za 38zł za rok. Odpowiedz Link Zgłoś
olesia301 Re: Ubezpieczenie ucznia- co wybraliście? 25.09.15, 07:54 Jednak PZU, za 32 zł, nie jest taka zła oferta a to pewny ubezpieczyciel Odpowiedz Link Zgłoś
agnjeshka Re: Ubezpieczenie ucznia- co wybraliście? 25.09.15, 08:48 A możesz napisać jakie macie warunki ubezpieczenia przy stawce 32 zł? U nas PZU zażyczyło sobie 60 zł. przy kwocie ubezpieczenie 14000... Odpowiedz Link Zgłoś
slonko1335 Re: Ubezpieczenie ucznia- co wybraliście? 25.09.15, 11:15 W szkole moich dzieci 38 zeta, ubezpieczenie w pzu na 13 tys. Warunki tutaj: sp48szczecin.edupage.org/files/OWU_NNW_szkolne.pdf Odpowiedz Link Zgłoś
olesia301 Re: Ubezpieczenie ucznia- co wybraliście? 29.09.15, 11:03 u nas to ubezp na 19.000 wszćedzie, a 38.000 poza domem było to jednak chyba grupowe Odpowiedz Link Zgłoś
beataj02 Re: Ubezpieczenie ucznia- co wybraliście? 29.09.15, 14:15 My mamy w AXA, właśnie ten bezpieczny.pl, wariant 2 za 32 zł dla szkoły podstawowej, ważne było dla nas to, że obejmuje zajęcia sportowe pozaszkolne. W porównaniu do poprzednich lat jest to znacznie lepiej, a ze względu na umowę zawieraną przez Radę Rodziców, towarzystwo objęło ubezpieczeniem dodatkowe 8% dzieci ze szkoły, takie najbardziej potrzebujące, w najtrudniejszej sytuacji finansowej Odpowiedz Link Zgłoś
natalek79 Re: Ubezpieczenie ucznia- co wybraliście? 25.09.15, 13:42 W szkole syna (dzieci ok.800) PZU 60zł przy kwocie 12000zł... wybrałam ubezpieczenie na własną rękę... Odpowiedz Link Zgłoś
mala_mi_ka Re: Ubezpieczenie ucznia- co wybraliście? 29.09.15, 09:18 W naszej szkole proponowano sumę ubezpieczenia 10.000zł składka 39zł. Zdecydowaliśmy się na samodzielne ubezpieczenie Allianz na sumę ub. 65.000zł i składka za 2 dzieci 141zł. Odpowiedz Link Zgłoś
janka39 Re: Ubezpieczenie ucznia- co wybraliście? 29.09.15, 10:34 Allianz w przedszkolu mojego dziecka oferował ubezpieczenie na 10 tys zł za 50 zł (w szkole syna - też za 50 zł - Generali (chyba) - na 12 tys.) Dlatego wybrałam Inter Risk za 59 zł - na 20 tys Odpowiedz Link Zgłoś
agasz1101 Re: Ubezpieczenie ucznia- co wybraliście? 15.04.16, 08:46 dowiedzcie sie w szkołach bo ja własnie zostałam oświecona, ze jest praktykowane cos takiego jak dofinansowanie dla szkoły. Chodzi o to że płacimy za wyższy pakiet a otrzymujemy niższy plus szkoła ma jakąs prowizję - 20%. U nas za 45 zł zamias dzieci za pobyt w szpitalu dostawać 50zł/doba będą otrzymywać 30zł/doba, bo szkoła na tym skorzysta. Jak się głośno na zebraniu wypowiedziałam na ten temat to przez rady rodziców została zakrzyczana - ehhh szkoda słów. A juz ręce mi opadły całkowicie jak jedna z mam powiedział "zastanówmy sie co jest ważniejsze - dobro dziecka czy dobro szkoły?" i wszystkie zaczęły mówić ze dobro szkoły. Opadłam z sił po prostu. Odpowiedz Link Zgłoś
beataj02 Re: Ubezpieczenie ucznia- co wybraliście? 18.04.16, 19:51 agasz1101 właśnie dlatego warto dokładnie czytać umowy przed podpisaniem i domagać się od RR wszelkich informacji. W szkole syna wszystkie informacje o ubezpieczeniu są jawne, nie ma żadnych ukrytych kosztów i absolutnie nie ma zgody na jakieś prowizje dla szkoły kosztem dzieci i rodziców. A warunki ubezpieczenia, ze wszystkimi wycenami, są umieszczone na stronie rady rodziców. I faktycznie reakcja i realizacja ze strony bezpieczny.pl jest szybka i dobrze zorganizowana - dokumenty i opis listem lub mailem, potem w ciągu tygodnia odpowiedź smsem i dosłownie następnego dnia kasa na koncie. Odpowiedz Link Zgłoś
kamelia14 Re: Ubezpieczenie ucznia- co wybraliście? 19.04.16, 08:07 dlaczego usunięto mój post w tym wątku-może mi ktoś odpowiedzieć? Odpowiedz Link Zgłoś