palacz67 25.09.15, 15:53 Witam, przyjmę ubrania i obuwie dla 6 -letniego chłopca. Jego matka znalazła się nagle w trudnej sytuacji finansowej i rodzinnej. Osobom chcącym pomóc podam do Nich kontakt, dziękuję i pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
palacz67 Re: Przyjmę ubrania i obuwie dla 6-latka 28.09.15, 18:08 Witam, podaję nr bucika 31-32 a rozmiar ubrań 134-140. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
palacz67 Re: Przyjmę ubrania i obuwie dla 6-latka 03.12.15, 14:21 Witam, dziękuje Alin za ubrania, dzisiaj przekazałam przez koleżankę z pracy. To będą smutne dla nich święta bez tatusia i męża, pozdrawiam i dziękuję. Odpowiedz Link Zgłoś
palacz67 Re: Przyjmę ubrania i obuwie dla 6-latka 21.12.15, 21:58 Witam, chciałam bardzo serdecznie podziękować osobie, która wsparła finansowo na święta samotną matkę i Jej synka, dobranoc. Odpowiedz Link Zgłoś
palacz67 Re: Przyjmę ubrania i obuwie dla 6-latka 21.12.15, 22:00 Alin, przyjm podziękowanie od matki 6- latka, za ubrania i obuwie, dobranoc. Odpowiedz Link Zgłoś
alin9 Re: Przyjmę ubrania i obuwie dla 6-latka 22.12.15, 17:45 Przekaż,że cała przyjemność po mojej stronie.Wesołych Świąt życzę! Odpowiedz Link Zgłoś
palacz67 Re: Przyjmę ubrania i obuwie dla 6-latka 22.12.15, 22:06 Dziękuję, wzajemnie:-) Odpowiedz Link Zgłoś
palacz67 Re: Przyjmę ubrania i obuwie dla 6-latka 07.02.16, 09:11 Witam, chciałam serdecznie podziękowac za ubranka dla tego chlopczyka claudel6. Przekaże je jutro wraz z ubraniami dla matki dziecka. Chciałam przypomnieć, że dziecko zostało we wrześniu półsierotą. Dziecko nie dostało renty po ojcu. Chłopczyk obecnie nosi rozmiar 140-146 buty 32. Matka chętnie przyjmie ubrania i obuwie dla dziecka, które szybko rośnie i wyrasta z ubranek. Znam ich osobiście od kilku lat, matka dziecka bardzo angażuje się w pomoc innym ludziom pomimo kłopotów ze zdrowiem. Warto im pomóc, pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
prochottka1 Re: Przyjmę ubrania i obuwie dla 6-latka 10.02.16, 11:27 a na jakiej podstawie dziecko nie dostało rety moze trzeba sie od tej decyzji odwołac? Odpowiedz Link Zgłoś
palacz67 Re: Przyjmę ubrania i obuwie dla 6-latka 10.02.16, 13:15 Witam, napisałam Ci maila, ale dostałam wiadomość, że jest problem z dostarczeniem. Nie chcę tu pisać szczegółów. Powiem jedynie, że matka dziecka była u prawnika i od Niego dostała taką informację, że dziecko renty nie dostanie, dzięki za radę, pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
prochottka1 Re: Przyjmę ubrania i obuwie dla 6-latka 10.02.16, 14:12 nie mam juz poczty gazetowej Odpowiedz Link Zgłoś
palacz67 Re: Przyjmę ubrania i obuwie dla 6-latka 10.02.16, 14:24 Aha, rozumiem, pzdr. Odpowiedz Link Zgłoś
prochottka1 Re: Przyjmę ubrania i obuwie dla 6-latka 10.02.16, 14:27 naisałam na palacz67@gazeta.pl Odpowiedz Link Zgłoś
palacz67 Re: Przyjmę ubrania i obuwie dla 6-latka 10.02.16, 14:29 To mój mail: maria94w@wp.pl Napisz na ten mail, pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
palacz67 Re: Przyjmę ubrania i obuwie dla 6-latka 12.04.16, 08:39 Witam, nadal potrzebuję ubrań dla 6 latka, obuwie 32. Dzieciak szybko wyrasta z ubrań a matki nie stać na zakup nowych. Dziękuję i pozdrawiam. Są z Tarnobrzegu. Odpowiedz Link Zgłoś
hugo43 Re: Przyjmę ubrania i obuwie dla 6-latka 14.04.16, 12:33 Koleżanka ma mi oddać ubrania po synku,9 lat.prześlij mi adres,będę miała na uwadze,bo nie wiem kiedy ubrania dostanę.mieszkamy daleko od siebie i czasu trochę brak.mam trochę ubrań 116-122 chłopięcych,jak masz kogoś na uwadze,to chętnie oddam(ubrania czyste,bez dziur, ale raczej podworkowe) Odpowiedz Link Zgłoś
palacz67 Re: Przyjmę ubrania i obuwie dla 6-latka 14.04.16, 14:37 Witam, dzięki, już piszę maila, pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
palacz67 Re: Przyjmę ubrania i obuwie dla 6-latka 14.04.16, 15:57 Witam, mail nie doszedł, napisz na mój : maria94w@wp.pl Dziękuję i pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
hugo43 Re: Przyjmę ubrania i obuwie dla 6-latka 15.04.16, 09:32 Pisz z poczty na pocztę,musi dojść:) Odpowiedz Link Zgłoś
palacz67 Re: Przyjmę ubrania i obuwie dla 6-latka 15.04.16, 15:20 Ok, spróbuję jeszcze raz, dzięki, pzdr. Odpowiedz Link Zgłoś
palacz67 Re: Przyjmę ubrania i obuwie dla 6-latka 15.04.16, 20:03 Jest jakiś problem, napisz na mojego maila, pzdr:-) Odpowiedz Link Zgłoś
hugo43 Re: Przyjmę ubrania i obuwie dla 6-latka 20.04.16, 08:15 Hej,dla tego mniejszego chłopca paczkę wysyłam dziś.nie jest tego wiele,głównie bluzy. Odpowiedz Link Zgłoś
palacz67 Re: Przyjmę ubrania i obuwie dla 6-latka 20.04.16, 08:30 Witam, dziękuję, bluzy bardzo im się przydadzą, pozdrawiam:-) Dam znać, jak dojdzie. Odpowiedz Link Zgłoś
hugo43 Re: Przyjmę ubrania i obuwie dla 6-latka 20.04.16, 10:12 Prześlij jeszcze raz adres proszę. Odpowiedz Link Zgłoś
palacz67 Re: Przyjmę ubrania i obuwie dla 6-latka 22.04.16, 13:58 Witam, dostałam paczkę od Hugo 43, bluzy sportowe, podkoszulki z krótkim i długim trękawem, krótkie spodenki oraz 5 par nowych skarpet. Skarpetki oddam dla 6 latka a resztę rzeczy dla wielodzietnej rodziny z mojej okolicy. Dziękuję i pozdrawiam serdecznie:-) Odpowiedz Link Zgłoś
hugo43 Re: Przyjmę ubrania i obuwie dla 6-latka 30.04.16, 21:18 hej,znow mam troche ubran,raczej podworkowych.jesli nie wysle w poniedzialek,to dopiero po 12,bo wyjezdzamy.nie wiem ,czy mamy maja mozliwosc naszycia lat na portki?bo sa takie podniszczone,moze nie bede wysylala w ogole? Odpowiedz Link Zgłoś
palacz67 Re: Przyjmę ubrania i obuwie dla 6-latka 30.04.16, 21:30 Jestem krawcową z zamiłowania, nie widzialam tych rzeczy więc sama oceń czy opłaca się wysyłać. Jeśli tylko zamki są sprawne, to można wiele "wyczarować":-) Ja w każdym razie mogę naszyc łaty, potrafię to robić, pozdrawiam:-) U mnie dzieci chodzą do szkoły w spodniach z łatami, nawet w gimnazjum:-) Odpowiedz Link Zgłoś
palacz67 Re: Przyjmę ubrania i obuwie dla 6-latka 25.06.16, 09:48 Witam, przyjmę plecak dla przyszłego pierwszoklasisty oraz inne rzeczy potrzebne do pierwszej klasy. Rozmawiałam przed chwilą telefonicznie z matką dziecka. Chętnie przyjmie jakąkolwiek pomoc. Ma nadal trudną sytuację finansową. Będę u niej w najbliższym czasie i dopytam, co konkretnie jej potrzeba dla synka. Pozdrawiam i dziękuję za dotychczasową pomoc. Odpowiedz Link Zgłoś
hugo43 Re: Przyjmę ubrania i obuwie dla 6-latka 26.06.16, 20:06 Muszę w tym tygodniu wysłać kilka rzeczy do ciebie.a akcji wyprawka nie będzie? Odpowiedz Link Zgłoś
palacz67 Re: Przyjmę ubrania i obuwie dla 6-latka 26.06.16, 22:00 Witam, nie wiem, dopytam. Dzięki, Hugo, pozdrawiam:-) Odpowiedz Link Zgłoś
hugo43 Re: Przyjmę ubrania i obuwie dla 6-latka 27.06.16, 12:18 A ten plecak to jakiś wymyślny ma być? W sumie mogłabym kupić , teraz jeszcze szału cenowego nie ma. Może na allegro bym coś w dobrej cenie znalazła. Tak sobie myślę, że w czasach 500+ może i akcji wyprawka nie być. Odpowiedz Link Zgłoś
palacz67 Re: Przyjmę ubrania i obuwie dla 6-latka 27.06.16, 13:23 Witam, na razie nie kupuj, może uda mi się załatwić przez wakacje. Przeglądam olx, znalazłam ładny ale nie było możliwości wysyłki. Mam kilka plecaków w domu ale słabo usztywniane. Dziękuję i pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
hugo43 Re: Przyjmę ubrania i obuwie dla 6-latka 27.06.16, 15:41 Palacz,ty się nie wyglupiaj!chcesz do pierwszej klasy wysłać dzieciaka w używanym plecaku?Dawaj adres do wysyłki i wybadaj jaki ma być?ja myślę że lepiej plecak niż tornister,bo dzieciak wysoki. Odpowiedz Link Zgłoś
palacz67 Re: Przyjmę ubrania i obuwie dla 6-latka 27.06.16, 18:20 Masz rację, Hugo, już piszę na priv, dzięki, pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
hugo43 Re: Przyjmę ubrania i obuwie dla 6-latka 28.06.16, 20:35 Przekaz koleżance,ze coś tam ogarnelam!ciężko mi pisać na telefonie.pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
palacz67 Re: Przyjmę ubrania i obuwie dla 6-latka 28.06.16, 20:46 Dzięki, przekażę mailowo, dzwoniłam do niej ale nie odbiera, pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
palacz67 Re: Przyjmę ubrania i obuwie dla 6-latka 30.06.16, 12:19 Witaj, Hugo, dzwoniła przed chwilą do mnie matka dziecka. Dziękuję w Jej imieniu za plecak, flamastry, kredki, plastelinę, nożyczki. Tyle zapamiętałam, rozmawiałysmy chwilkę ale dawno nie była taka radosna. Jeśli pamiętasz co bylo wysłane to dopisz. Ja dopytam osobiście, czego mu jeszcze brakuje i dokupię nowe:-) Jestem Ci bardzo wdzięczna, dziękuję serdecznie i pozdrawiam:-) Odpowiedz Link Zgłoś
hugo43 Re: Przyjmę ubrania i obuwie dla 6-latka 30.06.16, 14:56 Szybko przysłali! Były chyba jeszcze zeszyty i bloki.z grubsza wyposazony:)piornik i worek na kapcie trzeba dokupic.pozdrawiam serdecznie, aga Odpowiedz Link Zgłoś
palacz67 Re: Przyjmę ubrania i obuwie dla 6-latka 30.06.16, 15:05 Dziękuję, pozdrawiam:-) Odpowiedz Link Zgłoś
palacz67 Re: Przyjmę ubrania i obuwie dla 6-latka 06.07.16, 13:00 Witam, było tam więcej rzeczy:-) Bloki białe i kolorowe, kredki woskowe, teczka z gumką, zeszyty w kratkę i w linie. Sama bym z takim ładnym plecakiem pomaszerowała do pierwszej klasy:-) dziękuję:-) Dzieciak sporo podrósł i przytył. Nosi teraz ubrania na 146 i obuwie nr 33. Jeśli ktoś ma do wydania ubrania w takim rozmiarze, to matka chętnie je przyjmie. Jest naprawdę trudna sytuacja finansowa, nie chcę tu pisać szczegółów ale naprawdę warto tej matce pomóc. Pozdrawiam i dziękuję Wam za dotychczasową pomoc. Odpowiedz Link Zgłoś
hugo43 Re: Przyjmę ubrania i obuwie dla 6-latka 06.07.16, 19:59 Ja mam naszykowana paczkę z ubraniami chlopiecymi w różnych rozmiarach.czesc spodni do zalatania.teraz to już muszę wysłać! Odpowiedz Link Zgłoś
palacz67 Re: Przyjmę ubrania i obuwie dla 6-latka 06.07.16, 20:42 Witam, wyślij na mój adres, moja mamusia jest krawcową. Mam zdolności krawieckie i szczere chęci:-) Znam drugą rodzine z Tarnobrzegu, gdzie jest chlopczyk i ma ubrania na 122-128. Sam go ojciec wychowuje, nawet prosil mnie o jakieś spodnie i dresy. Wczoraj zawiozłam córy na dworzec, znów jestem sama i mam dużo czasu, chętnie przerobię i zreperuję, co potrzeba, dziękuję i pozdrawiam:-) Odpowiedz Link Zgłoś
palacz67 Re: Przyjmę ubrania i obuwie dla 6-latka 13.07.16, 10:16 Witam, nie będę zakladać nowego watku. Tu napiszę. Przed chwilą sąsiadka poprosiła mnie o ubrania dla dziewczynki na rozmiar 134 -140. Dziewczynka ma 7 lat, idzie do pierwszej klasy. Jest szczuplutka. Potrzebne też ubranka na 5 i 8 latka oraz Maleństwo, też chłopczyk. Znam tę rodzinę, jest z mojej okolicy. Na 5 lastka znajdę w domu rzeczy, bo dostałam niedawno. Dzieciaki są szczupłe, nie wiedziałam, że tam jest taka trudna sytuacja. Rodzice nie pracują. Nie chcę tu pisać więcej szczegółów. Nie znam nr obuwia, sąsiadka ma dopytać i dać mi znać. Prośbę kieruję szczególnie do osób z okolic Tarnobrzega, bo przesyłki kosztują. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
renata.36 Re: Przyjmę ubrania i obuwie dla 6-latka 13.07.16, 10:35 A rodzice nie pracują, bo...? Pytam dlatego,że pomagający to często ludzie mało zamożni, którzy ciężko pracują.Dzielą sie tym co mają.Dlatego komunikat-rodzice nie pracują zawsze jest drazliwy.Na pewno są jakies powody ale warto je znac. Odpowiedz Link Zgłoś
palacz67 Re: Przyjmę ubrania i obuwie dla 6-latka 13.07.16, 10:40 Witaj, Renato. Powiem szczerze, że nie wiem. Szkoda mi dzieciaków, przyniosłam duże pudło, by wydać im to, co mam. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
renata.36 Re: Przyjmę ubrania i obuwie dla 6-latka 14.07.16, 10:37 Pomagam juz troche i cały czas się uczę.Cały czas myśle,że juz nic mnie nie zaskoczy i sie mylę. Całkiem niedawno pomagalismy rodzinie, bo dzieci szkoda.Bez zbędnych pytan.Wydawały sie nie na miejscu. A tu na FB zdjęcia z imprezy.I wcale nie był to grill z kiełbaską a impreza w knajpie. Poczułam sie jakby mi kto w morde przywalił... Odpowiedz Link Zgłoś
palacz67 Re: Przyjmę ubrania i obuwie dla 6-latka 14.07.16, 17:59 Masz rację, Renato, trzeba pomagać z głową. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
hugo43 Re: Przyjmę ubrania i obuwie dla 6-latka 29.07.16, 23:16 Wysłałam w końcu paczkę z ubraniami dla syna koleżanki. Jest trochę mniejszych ubrań tez. Przyjrzyj się proszę spodniom, niektore sa do naszycia łatki , albo wyrzuc (albo na szorty przerob )pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
palacz67 Re: Przyjmę ubrania i obuwie dla 6-latka 01.08.16, 22:48 Witaj, Hugo, dziękuję za paczkę, dostałam ją dzisiaj. Nie będę wyrzucać, przerobię. Byłam poza domem, przejrzę i mniejsze dam innej rodzinie a większe dla synka koleżanki, dziękuję w ich imieniu, dobranoc. Odpowiedz Link Zgłoś
hugo43 Re: Przyjmę ubrania i obuwie dla 6-latka 10.08.16, 19:08 Znowu powinnam coś mieć chlopiecego,ale obawiam się,ze max 140cm,wieksze nie będą. Odpowiedz Link Zgłoś
palacz67 Re: Przyjmę ubrania i obuwie dla 6-latka 10.08.16, 20:16 Witaj, Hugo, posegregowałam te rzeczy od Ciebie w sumie dla 3 rodzin, część juz wydałam, zostały mi jeszcze te dla przyszlego pierwszooklasisty. Odłożyłam dla niego te ubrania od 134 wzwyż. Jeśli coś będzie za małe, to po przymierzeniu koleżanka mi odda i pójdą do innej, potrzebujacej rodziny. Częsć spodni już troszkę" podrasowałam":-) On jeszcze raczej nie ma 140 wzrostu, tylko troszkę przytyl i zwłaszcza spodnie muszą byc ciut większe, bo te szczupłe na długość są dobre ale za ciasne w pasie. Jak bede u nich, to go dokładnie wymierzę, wzrost i ile w pasie, dziękuję i pozdrawiam:-) Odpowiedz Link Zgłoś
hugo43 Re: Przyjmę ubrania i obuwie dla 6-latka 11.08.16, 08:02 Właśnie tak mi się wydawało,ze coś za duże te ubrania.dostaje odziez po chłopcach 9-10 lat i noszą teraz 146.tyle,ze są szczupli,sportowe typy.moj siedmiolatek nosi na 128,bardzo szczupły jest. Odpowiedz Link Zgłoś
palacz67 Re: Przyjmę ubrania i obuwie dla 6-latka 11.08.16, 10:07 Witam, on wygląda jak typowo średni siedmiolatek. Myślę, że ma najwyżej 130 cm wzrostu. Dziękuję i pozdrawiam:-) Odpowiedz Link Zgłoś
palacz67 Re: Przyjmę ubrania i obuwie dla 6-latka 15.10.16, 07:45 Witam, byłam w czwartek u nich, zapomniałam go zmierzyć, tulił się mocno do mnie, muszę do nich częściej zaglądać. Sytuacja finansowa się nie poprawiła. Matka nadal walczy o rentę. Instytucje odmawiają pomocy, dochód przekracza o 30 zlotych. Na tę chwilę są bardzo potrzebne piżamki i dresy, nawet takie po domu, najlepiej na gumce w pasie. Popytam koleżanek z pracy, może uda mi się coś załatwić. Dzieciak przytył, niektóre ubrania na 146 są na niego za małe. Te na 152 są stanowczo za dlugie, musi skracać. Brakuje im na wszystko, nawet na żywność. Opłaty pochłaniają większość budżetu. Bardzo mi ich szkoda, bo minąl już rok i na lepiej się nie zanosi. Mały ma apetyt i co chwilę jest głodny. W każdym razie chętnie przyjmę pomoc dla tej rodziny. Pozdrawiam serdecznie i życzę udanego dnia:-) Odpowiedz Link Zgłoś
hugo43 Re: Przyjmę ubrania i obuwie dla 6-latka 01.11.16, 16:35 Hej,mam zabudowane sandały rozmiar 36 i trochę ubrań,Ale będą za małe.nie wiem,czy Ci teraz wysłać,czy poczekac jeszcZe trochę?może coś jeszcze dostanę. Jak tam chłopak radzi sobie w szkole? Odpowiedz Link Zgłoś
palacz67 Re: Przyjmę ubrania i obuwie dla 6-latka 01.11.16, 19:16 Witam, poczekaj jeszcze trochę z wysłaniem. Jeśli masz mniejsze na 128 to chętnie wezmę dla rodziny z Tarnobrzegu, gdzie ojciec sam wychowuje dwójkę dzieci, synek ma 6 lat ale jest szczuplutki. Więcej o ich sytuacji napisze na priv. Oglądałam zeszyty, byłam zachwycona, pisze pięknie, starannie. Mówi poprawnie, ma duży zasób słownictwa. Uczę akurat teraz 7- latki więc mam skalę porównawczą. Pozdrawiam i dziękuję za dotychczasową pomoc. Odpowiedz Link Zgłoś
hugo43 Re: Przyjmę ubrania i obuwie dla 6-latka 02.11.16, 08:15 To jeszcze chwilkę poczekam.a ten młodszy chłopiec to jaki ma dokładnie wzrost,bo mój nosi aktualnie na 128. Odpowiedz Link Zgłoś
palacz67 Re: Przyjmę ubrania i obuwie dla 6-latka 02.11.16, 16:41 Witam, dopytam i dam Ci znać, ostatnio im dawałam ubranka na 122-128 i były dobre, pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
hugo43 Re: Przyjmę ubrania i obuwie dla 6-latka 07.12.16, 16:58 Proszę o adres jeszcze raz.mam trochę ubrań i dla starszego chłopca.czesc portek do latania, najwyżej wyrzucisz.pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
palacz67 Re: Przyjmę ubrania i obuwie dla 6-latka 07.12.16, 19:12 Witaj, Hugo, dzięki, przypomnę Ci adres na priv, nie wyrzuciłam od Ciebie żadnej rzeczy, zawsze można naszyć łatki lub z długich zrobić krótkie, w końcu jestem córką krawcowej i lubię szyć, pozdrawiam:-) Odpowiedz Link Zgłoś
hugo43 Re: Przyjmę ubrania i obuwie dla 6-latka 09.12.16, 15:39 Wysłałam gls,pewnie w poniedziałek dotrze.w paczce jest też torba świąteczna z upominkami dla Maksa. Odpowiedz Link Zgłoś
palacz67 Re: Przyjmę ubrania i obuwie dla 6-latka 09.12.16, 20:06 Witam, dzięki, Hugo, dam znać, jak dotrze i przekażę upominki, pozdrawiam:-) Odpowiedz Link Zgłoś
palacz67 Re: Przyjmę ubrania i obuwie dla 6-latka 12.12.16, 19:46 Witam, dziękuję, Hugo, serdecznie za ubrania, przybory szkolne i słodycze. Jutro podam przez zaufaną koleżankę, która blisko nich mieszka i razem ze mną pracuje. Częśc ubrań mniejszych na 122-134 zostawiłam, bo będą za małe. Pozostałe przekażę z prezentem jutro, gdyby było coś za małe to koleżanka mi odda. Dopytam, czy nadal potrzebują w Domu Dziecka ubrań, jeśli tak, to te mniejsze tam zawiozę. Pozdrawiam serdecznie i dziękuję w ich imieniu. Zaraz do nich zadzwonię i powiem o tym:-) Odpowiedz Link Zgłoś