Dodaj do ulubionych

Przyjmę przybory szkolne dla córki

21.06.16, 12:34
Stoimy przed obowiązkiem wyposażenia córki do szkoły w plecak, obuwie i przybory szkolne (1 klasa). Z różnych przyczyn nie możemy zwrócić się do instytucji, które pomagają wyposażyć dziecko do szkoły. W związku z tym prosimy ludzi dobrej woli o pomoc rzeczową. Indywidualnie za pośrednictwem poczty odpowiemy na każde pytanie. Pozdrawiamy

Kilka lat temu skorzystaliśmy jednorazowo z tego forum i pomoc takową otrzymaliśmy z nawiązką. Dziękujemy.
Obserwuj wątek
    • palacz67 Re: Przyjmę przybory szkolne dla córki 21.06.16, 14:00
      olx.pl/oferta/przybory-szkolne-CID88-IDeKQRN.html#f30b3c12b1
      olx.pl/oferta/zrobie-paczke-dla-biednego-dziecka-CID88-IDg7vJD.html#1edb543435;promoted
      • janek_drogowy Re: Przyjmę przybory szkolne dla córki 21.06.16, 14:39
        Dziękuję za linki. Już odpisałem. Poinformuję o odpowiedzi.
        • palacz67 Re: Przyjmę przybory szkolne dla córki 21.06.16, 15:00
          Witam, jaki nr buta nosi Twoja córa i jaki rozmiar ubrań? Pozdrawiam
          • janek_drogowy Re: Przyjmę przybory szkolne dla córki 22.06.16, 08:01
            Nr buta 31-32, ubrania to na wiek 7-8-9 lat ok 128-134.
            • palacz67 Re: Przyjmę przybory szkolne dla córki 22.06.16, 08:09
              Witam, dzięki za informację, poszukam w wakacje, może coś znajdę w tym rozmiarze, pozdrawiam.
    • prochottka1 Re: Przyjmę przybory szkolne dla córki 22.06.16, 18:43
      prosze napisac do mnie na
      asik26@aol.com

i napisac jakie sa to przyczyny
      pokryjecie koszty przesyłki?
      • palacz67 Re: Przyjmę przybory szkolne dla córki 22.06.16, 20:17
        Witaj, Prochottka, ja niestety nie mam na tę chwile ubrań w tym rozmiarze. Znalazłam dziś tylko kilka na 116-122. Też zapytałam mailowo o przyczyny braku możliwości skorzystania z pomocy od instytucji. Pozdrawiam
        • prochottka1 Re: Przyjmę przybory szkolne dla córki 22.06.16, 22:14
          palacz67
          i dostałas odpowiedz
          u mnie nie ma odzewu
          a ubran mam bardzo duzo
          • palacz67 Re: Przyjmę przybory szkolne dla córki 23.06.16, 02:32
            Witam, na razie nie dostałam odpowiedzi, pzdr.
    • palacz67 Re: Przyjmę przybory szkolne dla córki 27.06.16, 07:05
      olx.pl/oferta/plecak-szkolny-herlitz-CID88-IDgilLj.html#21c7fbf31e
    • janek_drogowy Re: Przyjmę przybory szkolne dla córki 27.06.16, 12:31
      Witam na adres e-mail dostałem wiadomość od asik26@aol.com odpisałem dziś. Od palacz67 nie mam wiadomości. Koszty wysyłki pokryję (proszę o najtańszą opcję). Na podane adresy z olx odpowiedzieliśmy. W jednym przypadku osoba zaproponowała: plany lekcji, notesy i zakładki do książek. Nie skorzystamy z tej pomocy gdyż koszty wysyłki przewyższają cenę oferowanych rzeczy. W pozostałych przypadkach brak odp.

Nie mam stałego dostępu do internetu. Mogę odpisywać z opóźnieniem.
      • palacz67 Re: Przyjmę przybory szkolne dla córki 27.06.16, 13:18
        Witam, to dziwne, że nie dostałeś ode mnie maila, nie miałam informacji zwrotnej o problemie z dostarczeniem wiadomości. Pozdrawiam
      • palacz67 Re: Przyjmę przybory szkolne dla córki 27.06.16, 13:25
        Janku, pisałam z innego maila i zaznaczyłam w nim, że jestem palacz67.
        • janek_drogowy Re: Przyjmę przybory szkolne dla córki 27.06.16, 14:41
          Proszę sprawdzić pocztę.
          • palacz67 Re: Przyjmę przybory szkolne dla córki 27.06.16, 15:35
            Witam, dziękuję za odpowiedź, postaram się Wam pomóc w miarę swoich możliwości. Na tę chwilę nie mam rzeczy o które prosisz. Pozdrawiam Was serdecznie.
    • alin9 Re: Przyjmę przybory szkolne dla córki 30.06.16, 17:28
      olx.pl/oferta/dwa-plecaki-rozowe-CID88-ID6z07W.html
    • prochottka1 Re: Przyjmę przybory szkolne dla córki 19.07.16, 21:55
      na "wyposażenia córki do szkoły w plecak, obuwie i przybory szkolne (1 klasa)"

można przeznaczyc pieniądze z programu 500 +
      co stoi na przeszkodzie
      • janek_drogowy Re: Przyjmę przybory szkolne dla córki 20.07.16, 09:14
        W związku z zapytaniem tu na forum i na e-mail informuję, iż w związku z naszym ogłoszeniem nie otrzymaliśmy żadnej pomocy. Najbardziej potrzebny jest nam na plecak / tornister , piórnik, kapcie do szkoły z białą podeszwą rozm 31-32; inne rzeczy to rzecz drugorzędna.

Jeżeli chodzi o 500+ to dla nas jest to duży dodatek choć dostajemy tylko na jedno dziecko. Większą część tych pieniędzy przeznaczyliśmy na naukę języka angielskiego. Córka chodziła na prywatne lekcje do Pani która zgodziła się zaczekać na pieniądze do wakacji.
        • palacz67 Re: Przyjmę przybory szkolne dla córki 20.07.16, 12:27
          Witaj, Janku, ile płaciłeś za godzinę prywatnej lekcji języka angielskeigo dla 6-latki? Pozdrawiam
          • janek_drogowy Re: Przyjmę przybory szkolne dla córki 20.07.16, 13:33
            Język angielski prowadziła prywatna osoba. Były to zajęcia grupowe 3 dzieci - koszt 60zł (łącznie) teoretycznie za godzinę, ale w praktyce dzieci często spędzały do ok 2 godz. Zajęcia przeważnie 2 razy w tygodniu również w okresie wakacyjnym.

Teraz dzieci chętnie uczestniczą w zajęciach dodatkowych. Córka też marzy o tańcu, gimnastyce akrobatycznej i grze na jakimś instrumencie (?) niestety względy zdrowotne uniemożliwiają póki co tego typu zajęcia. Jej wielkim marzeniem jest nauka języka rosyjskiego. Nasza córka w przyszłości nie będzie mogła wykonywać prac fizycznych, dlatego też chcielibyśmy wesprzeć ją w rozwijaniu zdolności językowych, być może zwiąże z nimi przyszłe życie zawodowe.
            • palacz67 Re: Przyjmę przybory szkolne dla córki 20.07.16, 13:57
              Witam, dzięki za odpowiedź. Na pewno warto inwestować w dzieci i ich rozwój. To kiedyś im się przyda. Pozdrawiam.
              • renata.36 Re: Przyjmę przybory szkolne dla córki 20.07.16, 14:51
                Janku, chyba cie ponosi.Serio.Palacz jest absolutnie wyrozumiała i dobra Kobita ale ja nie podzielam jej zdania.
                • renata.36 Re: Przyjmę przybory szkolne dla córki 20.07.16, 14:54
                  Może doprecyzuje. Warto inwestowac w dzieci, to fakt.Ale twoja prosba jest dla mnie niezrozumiała.
                  • prochottka1 Re: Przyjmę przybory szkolne dla córki 20.07.16, 16:56
                    jasne ze warto inwestować w dzieci i ich naukę
                    zwłaszcza jezykow obcych
                    ale dwie godziny nauki jezyka dwa razy w tygodniu to bez sensu
                    dzieci w tym wieku potrafią sie skoncentrować max 30 min.
                    to iluzja ze dziecko sie uczy, niestety
                    z dzieckiem można samemu sie uczyć w domu
                    jest tyle stron internetowych i to za darmo
                    wystarczy 15 min dziennie
                    • janek_drogowy Re: Przyjmę przybory szkolne dla córki 29.07.16, 08:54
                      Przepraszam za zwłokę ale uczestniczyliśmy w ŚDM w naszej diecezji i nie było sposobności odpisać. Mam kilka informacji do przekazania:
                      1. Zaproponowano nam pomoc w zakresie ubrań (na emaila) bardzo dziękujemy;
                      2. Wypatrzyliśmy plecak w gazetce z Lidla od 01.08. Nie są bardzo drogie. Postanowiliśmy go kupić.
                      3. Jeżeli chodzi o naukę języka, to dzieci w tym nasza córka uwielbia się go uczyć, chodzi na zajęcia do Pani która jest wielką pasjonatką lubiącą pracę z dziećmi, a dodatkowo może sobie dorobić. Nauka języka zwłaszcza w wakacje polega głównie na zabawie. Ostatnio zrobiła im piknik owocowo - warzywny na kocu na łące. Zadziwiające ile córka przyniosła nowych słów, zwrotów. Pani z grupy przedszkolnej mówiła, że ta nasza trójka to tak jakby przerobiła już 3 klasę szkoły podstawowej. My niestety nie znamy języków. Żona uczyła się rosyjskiego i niemieckiego (podstawy) ja niby angielskiego, ale kiedyś nie przywiązywałem do tego uwagi. Ciężko nam nawet poprawnie przeczytać angielski tekst. Nie may stałego dostępu do internetu. Z naszej nauki było by więcej szkody niż pożytku. Za to żona udziela lekcji z przedmiotów humanistycznych i matematyki na świetlicy przykościelnej. Jest w tym bardzo dobra.

Na zakończenie dodam, ze każdego dnia dokonujemy wyborów. Nie wiem czy słusznych. Życie weryfikuje. Nie jest nam łatwo, ale jednocześnie radzimy sobie. Dwóm Paniom opisałem naszą sytuację w prywatnej wiadomości. Na forum nie mam odwagi.

Chętnych pomóc informuję, że chętnie przyjmę pomoc w postaci wyposażenia plecaka w przybory szkolne i ewentualnie kapcie na białej podeszwie w rozm. 31-32

Pozdrawiam
                      • malinowe_lody Re: Przyjmę przybory szkolne dla córki 08.08.16, 07:57
                        mam do oddania tornister po mojej córce. w mojej ocenie - stan bardzo dobry jak na używany ;-). Jeśli więc nie zakupiliście tego plecaka - chętnie oddam
                        • janek_drogowy Re: Przyjmę przybory szkolne dla córki 08.08.16, 08:14
                          Dziękuję za odzew. Piszę maila.
                          • janek_drogowy Re: Przyjmę przybory szkolne dla córki 24.08.16, 13:36
                            Dziękujemy Pani malinowe_lody za plecak i piórnik a także inne rzeczy które znalazły się w paczce, a które nas bardzo ucieszyły. Niech Bóg wynagrodzi Pani swoją ofiarność. Serdecznie pozdrawiam.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka