wiki.79 17.10.08, 14:38 Że haft krzyżykowy idzie w parze z pasją czytania książek??? O posiadaniu psa nie wspomnę! A może się mylę?? Moja bratowa zapalona czytelniczka też wyszywa, zresztą to ona mnie zaraziła manią wyszywania. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
inna57 Re: Zauważyłyście pewna prawidłowość? 17.10.08, 14:43 To bardzo trafna obserwacja. Ja też kocham czytać książki i haftować. Niestety odkąd odszedł od nas nasz jamnior Gucio nie zdecydowaliśmy się na nowego pieska. Chwilowo mieszkają z nami jedynie dwa (liczebnik użyty świadomie w tej formie) papugi Maciej i Kacper. Odpowiedz Link
elishafciarka Re: Zauważyłyście pewna prawidłowość? 17.10.08, 14:52 Tak! też mnie to niedawno uderzyło! Wiele pań jest także nauczycielkami! Ja pracuję w bibliotece Odpowiedz Link
wiki.79 Re: Zauważyłyście pewna prawidłowość? 17.10.08, 14:55 elishafciarka napisała: > Tak! też mnie to niedawno uderzyło! Wiele pań jest także nauczycielkami! Ja > pracuję w bibliotece A ja pracuje w szkole jako administracja czyli księgowość i z nauczycielami mam styczność codziennie tzn co drugi dzień. Odpowiedz Link
iwonadan1 Re: Zauważyłyście pewna prawidłowość? 18.10.08, 20:56 To zupełnie tak jak ja. Pozdrawiam Odpowiedz Link
ubike62 Re: Zauważyłyście pewna prawidłowość? 17.10.08, 15:05 Witam.Ja zauważyłam ,ze wiele pań wyszywających xxx ma piękne koty,których zdjęcia zamieszczone są w ich galeriach i na blogach obok wzorów.Zwróciłam na tą zależność pewnie dlatego że sama jestem posiadaczką kota Borysa.Pozdrawiam wszystkie miłośniczki haftu,kotów psów i książek. Odpowiedz Link
elishafciarka Re: Zauważyłyście pewna prawidłowość? 17.10.08, 15:13 Także kocham koty, ale nie chcę ich trzymać w domu, za to mam taką jedną kocicę, która czasem po domu się kręci, ale głównie mieszka na podwórku i w szopie - Mru ją córka nazwała. Koty są niesamowite. Polecam książkę - prawdziwą opowieść o kocie, który został bibliotekarzem - "Dewey. Wielki kot w małym mieście" V. Myron! Odpowiedz Link
polinezja5 Re: Zauważyłyście pewna prawidłowość? 17.10.08, 15:13 Ja także jestem zapaloną hafciarką-czytelniczką. Może w związku z tym utwórzmy temat "Przeczytane-polecane" czy jakoś tak? Odpowiedz Link
kinia_1979 Re: Zauważyłyście pewna prawidłowość? 27.10.08, 07:39 No i mnie również to dotyczy - hafciki, książki, kotek i...rybki Odpowiedz Link
lantas5 Re: Zauważyłyście pewna prawidłowość? 17.10.08, 15:30 To prawda że xxxx lubią czytać chociaż ja lubiłam czytać zawsze. Teraz wyszywam dość ciężki obra dla córki i w przerywnikach czytam książkę Wojciecha Cejrowskiego "Gringo wśród dzikich plemion" jest fantastyczna. Lekko napisana i bardzo zabawna polecam. Jolka Odpowiedz Link
dona2000 Re: Zauważyłyście pewna prawidłowość? 17.10.08, 15:49 Bo ponoć człowiek,który posiada i kocha zwierzęta nie może być zły...coś chyba w tym jest.Ja czytam(może raczej pochłaniam)książki odkąd nauczyłam się czytać,a było to jeszcze przed szkołą(miałam6lat) i jest to ulubione zajęcie zaraz przed xxxxxx.Swoją pasją czytania skutecznie zaraziłam dzieci i oby jak najdłużej chorowały na tę 'chorobę".Zazdroszczę elishafciarce tej pracy w bibliotece!Oj ,jak zazdroszczę...Ewa Odpowiedz Link
eltea Re: Zauważyłyście pewna prawidłowość? 17.10.08, 16:08 zgadzam się książki to moja pierwsza pasja, robótki - druga tylko psa nie mam, zresztą wolę koty Odpowiedz Link
czekoladziak Re: Zauważyłyście pewna prawidłowość? 17.10.08, 17:40 ja również lubię czytać książki chociaż u mnie wyszywanie jest jednak na pierwszym miejscu, też jestem nauczycielem (matematyki) jednak nie uczę w szkole ( nie pracuję), a na kotki jestem uczulona ... piesek może później jak będą dzieci Odpowiedz Link
ryznar13 Re: Zauważyłyście pewna prawidłowość? 17.10.08, 17:51 a ja uwielbiam książki i robótki. Nie potrafię powiedzieć co bardziej. Mam troszkę książek w domu, może kiedyś się pochwalę , tylko że w tej chwili nie pracuję i moja biblioteczka bardzo na tym cierpi bo nikt nowy do niej nie przychodzi ze względów finansowych. Pozdrawiam Odpowiedz Link
sanja3 Re: Zauważyłyście pewna prawidłowość? 18.10.08, 07:29 no cóż czytam i zawsze czytałam po prostu jestem uzalezniona pd książek xxx zaraziłam się kilka lat temu i także się uzalezniłam zaczynam sie bać od czego jeszcze się uzaleznię )) a i mam dwie kicie na psa już miejsca brak Odpowiedz Link
joda2 Re: Zauważyłyście pewna prawidłowość? 18.10.08, 08:02 hmmm, psa nie mam, kota tez nie za to-jak wiekszosc mam "swira" na punkcie xxx i ksiazeki jeszcze na punkcie j. rosyjskiego. i tez uczylam przez 5 lat chwilowo mam przerwe, ale kto wie-moze kiedys znow... pozdrawiam Was wszystkie Odpowiedz Link
iwona-2007 Re: Zauważyłyście pewna prawidłowość? 18.10.08, 11:21 Ja też pracuję w szkole i uwielbiam zwierzęta, miałam kiedyś 3 psy (nie razem, po kolei), teraz mam rybki. Koty też lubię-babcia ma dwie sympatyczne koteczki-podkarmiam je smakołykami. Czytanie książek trochę przegrywa z haftem, ale są już książki do słuchania- polecam. Pozdrawiam sredecznie Odpowiedz Link
sylwia15a Re: Zauważyłyście pewna prawidłowość? 18.10.08, 12:48 Właściwie to chyba coś w tym jest)))Ja mam psa i uwielbiam xxx i książki także mi od zawsze towarzyszyły.Strasznie lubię zagadki,więc czytam książki kryminalne i thrillery sądownicze. Odpowiedz Link
asta6265 Re: Zauważyłyście pewna prawidłowość? 18.10.08, 12:51 No to ja się wyłamię co do psów (zwierząt) to się zgodzę ,ale na czytanie jakoś nie mam czasu. Odpowiedz Link
yo-ki Re: Zauważyłyście pewna prawidłowość? 18.10.08, 16:06 ......mówicie haft, książka i pies? hmmm coś w tym jest!!!!!!!!!!!!czytam jak tylko czas pozwoli, wyszywam jak tylko dzieci śpią, a z psiakiem często wychodzimy na długie spacerki które on uwielbiaczyli pasuje do grona -haft -książka -pies) Odpowiedz Link
yo-ki Re: Zauważyłyście pewna prawidłowość? 18.10.08, 16:08 ....za pomniałam dodać o moim zółwiu - Franklienie i 2 rybkach Odpowiedz Link