Dodaj do ulubionych

Najlepszy warsztat w Warszawie?

30.11.10, 13:30
Czy znancie jakiś dobry warsztat samochodowy do naprawny Niemców i Japończyków. Tylko, aby nie był to taki mechanik jak z reklam PZU - zwierzchu profesjonalizm a od środka amatorszczyzna.

Na FAVORE.pl jest cała masa warsztatów, tylko nie za bardzo wiadomo, czy tani i dobry rzeczywiście taki jest. Ludzie lubią koloryzowac swoje oferty, a później wychodzi kicha.

www.favore.pl/cat1613_uslugi-warsztatowe-naprawy.html
Jak chyba jest setki czy nawet tysiące ofert warsztatów i jak tu wybrać tą własciwą?.
Obserwuj wątek
    • Gość: zuza Re: Najlepszy warsztat w Warszawie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.11.10, 14:33
      nie w samej Warszawie ale pod( Pruszków): www.tecnogarage.com
      moim zdaniem najlepsi fachowcy w swojej dziedzinie. po samej rozmowie widac , ze znaja sie na rzeczy, po odbiorze auta 100% satysfakcji , i dobrze zainwestowane pieniadze. polecam serdecznie, tymbardziej , że dojeżdzam do tego mechanika ponad 100 km, honda poniewaz wiekszosc rozklada rece na wersje USA.

• Gość: marcin_b Re: Najlepszy warsztat w Warszawie? IP: *.home.aster.pl 28.01.11, 14:23
        To tak naprawde jeszcze zalezy co w swoim autku chcecie zrobić.
        Ja jak porównywałem autoryzowanych BMW to koszty były o 30-40% wyższe niz np. to co mozna zrobić chociazby w Autoreducie.
        Dlatego nie bardzo juz teraz nawet przegladam tych pierwszych bo to sie po prostu przy wiekszej naprawie nie opłaca.
        • Gość: kaszler Re: Najlepszy warsztat w Warszawie? IP: *.play-internet.pl 08.02.11, 11:11
          NIemca dobrze tez zrobisz w warszacie u sobieslawa zasady, na grochowskiej. Robia VW i Audi, maja jakies upusty tez na czesci, i wypozyczanie aut zastepczych.
          • ufotka Re: Najlepszy warsztat w Warszawie? 02.03.11, 12:41
            polecam garaż serwis ul grochowska 45 tel 226106575 .
            fachowa obsluga zawsze sluza pomoca , maja czesci na miejscu albo szybko sprowadzaja, jestem zadowolona z ich uslug.
        • Gość: witek Re: Najlepszy warsztat w Warszawie? IP: *.204.185.210.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 19.06.13, 14:09
          To ja musze powiedzieć ze robiłem w Autoreducie remont silnika BMW 750 F02, rzeczowo podeszli do sprawy, co prawda w wycenie się pomylili, początkowo miało to być 20 tys a wyszło 24500 bo trzeba było tłoki wymieniać. Jest bardzo zadowolony, naprawa trwała ponad tydzień, silnik chodzi perfekcyjnie, zrobiłem już 11tys i nie dolałem oleju. Polecam. Cena w ASO około 80tys. Kosmos !
        • Gość: adam Re: Najlepszy warsztat w Warszawie? IP: *.205.157.239.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 01.07.13, 16:17
          To rzeczywiscie prawda. Jak porównac ceny z ASO to tutaj spokojnie maja nawet do 50% taniej. Wiec na pewno nie ma co sie zastanawiac nad wyborem serwisu.
      • jolka7-p Re: Najlepszy warsztat w Warszawie? 18.07.11, 22:15
        W Warszawie najlepszy jest serwis Pol Mot mnie jeszcze nie zawiódł, jak dla mnie najlepsza z możliwości solidnej naprawy auta, do tego mają promocje więc wychodzi taniej niż się może wydawać.
        • inka650 Re: Najlepszy warsztat w Warszawie? 19.07.11, 13:06
          Zgadzam się z jolka-7. Ogólnie autoryzowane warsztaty są bardzo drogie jednak warszawski Pol Mot Auto oferuje wiele zniżek. Teraz w czerwcu skorzystałam z tańszego przeglądu, chyba jest to też na lipiec przedłużone. Najlepiej idź sam i wypróbuj, inaczej się na własnej skórze nie przekonasz. Ja osobiście polecam.
          • Gość: franekbolo Re: Najlepszy warsztat w Warszawie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.07.11, 20:57
            Przejedz się na Gdecką 15 na grochowie powinni pomóc
    • Gość: koter Re: Najlepszy warsztat w Warszawie? IP: *.centertel.pl 22.07.11, 13:48
      witaj warsztat nie w warszawie ale w raszynie, gosc jest niezły, ma doswiadczenie, nie zdziera i zna sie na samochodach polecam ci, adres to raszyn ul. chopina 4A teraz maja urlop do konca lipca, ale od sierpnia wal, czysto solidnie, sam naprawiam u niego swoje auta
    • microbiolog Re: Najlepszy warsztat w Warszawie? 29.07.11, 15:05
      Mam Peugeot, zawsze w razie problemów z elektryką, czy temu podobnych wybieram warsztat na Płowieckiej 74 przy firmie "Signella". Polecam.
    • wronie Re: Najlepszy warsztat w Warszawie? 03.08.11, 09:33
      Powiem z własnego doświadczenia, że warsztatów nie warto wybierać "z polecenia", można się nieźle przejechać, kumpel mi tak kiedyś doradził, że prawie poszedłem z torbami... Lepiej sam czegoś poszukaj, np. w katalogu usług motoryzacyjnych tego typu: www.autosluga.pl/strona_glowna
      • Gość: muminek Re: Najlepszy warsztat w Warszawie? IP: *.icpnet.pl 11.08.11, 10:25
        Najlepiej mieć jakiegoś zaufanego mechanika. Ja do takiego jeżdzę od lat i znam go na tyle, że wiem dobrze że nic mi nie sknoci ani nie będzie próbował mnie naciągnąć na dodatkowe koszty.

Kiedy drift staje sie pasją-driftujmy.pl
    • kornelia-poznan Re: Najlepszy warsztat w Warszawie? 23.09.11, 10:16
      Bywam w Warszawie bardzo często, z racji wykonywanej pracy. Jeżdżę mitsubishi coltem 3d, ostatnio musiałam wymienić oponę, kumpel z pracy polecił mi mitcar. Panowie od razu zabrali się do pracy, także jestem pod dużym wrażeniem. Polecam ten warsztat! I jeszcze jedno, kiedy czekałam to poczęstowano mnie kawą:))
    • Gość: Marek_ Re: Najlepszy warsztat w Warszawie? IP: *.icpnet.pl 06.10.11, 15:03
      Ja od lat jeżdżę do mitcaru w Warszawie. Najlepsi fachowcy, dobre ceny, a przede wszystkim jakość usług.
      • supermechanik Re: Najlepszy warsztat w Warszawie? 09.10.11, 20:09
        Zapraszam do komentowania warsztatów samochodowych na stronie: supermechanik.pl
        • Gość: Stefan Re: Najlepszy warsztat w Warszawie? IP: *.net.pl 12.10.11, 00:26
          Mówcie co chcecie, kiedyś mieszkałem w Wilanowie i polecili mi tam sąsiedzi super warsztat
          lakierniczy przy ulicy Wiertniczej 155. Naprawdę rewelacyjna jakość usług wysoka kultura osobista a do tego terminowość!!! Jak dla mnie to najważniejsze.
          Teraz przeprowadziłem się do Legionowa ale w razie potrzeby organizujemy się wspólnie z Żoną i wstawiamy samochód do Pana Fałka na Wiertniczą.Miałem już styczność z innymi warsztatami i więcej ryzykować nie będę.Jeśli ktoś by chciał skorzystać to podaję numer telefonu do warsztatu 226517595 - komórki nie pamiętam.
          Pozdrawiam!!!
    • jacekmarmur Re: Najlepszy warsztat w Warszawie? 25.10.11, 21:25
      W przypadku wymaganej lub planowanej (w końcu różne przypadki się zdarzają) naprawy blacharsko-lakierniczej polecam warsztat z którego sam w razie potrzeby korzysta. Więcej szczegółów na www.solidny-blacharz.pl
      • Gość: Mosqito Re: Najlepszy warsztat w Warszawie? IP: *.play-internet.pl 27.10.11, 17:27
        Jak szukasz porządnego warsztatu do napraw blacharsko-lakierniczych to warto zobaczyć www.naprawy-nadwozi.pl
        • Gość: Wandal Re: Najlepszy warsztat w Warszawie? IP: *.play-internet.pl 21.02.12, 16:04
          Potwierdzam opinię odnosnie warsztatu. Samochód naprawiony idealnie.
    • Gość: Marcin Re: Najlepszy warsztat w Warszawie? IP: *.play-internet.pl 15.12.11, 12:07
      Co do sztukilakierowania to w zupełności się zgadzam, Co prawda miałem robić auto w Szamotułach, gdzie mieszkam, ale kumpel polecił mi przestawienie samochodu do Poznania, do ich filii. Wczoraj odebrałem od nich Passata po naprawie i rewelacja, wczoraj odbierając co prawda za dużo nie widziałem, ale dzisiaj w dzień już mogę spokojnie stwierdzić, że wszystko zrobili idealnie
    • katarzynafrog Re: Najlepszy warsztat w Warszawie? 07.01.12, 12:36
      ja swoj warsztat znalazlam przypadkiem, kiedy mialam stluczke na Bemowie. nie mialam przy sobie pieniedzy, a ci ludzie bez zadnych problemow mi pomogli. reconditioned engines warci uwagi i przede wszystkim tanio
    • Gość: Olga Koczewska Re: Najlepszy warsztat w Warszawie? IP: *.unknown.vectranet.pl 10.01.12, 21:11
      Mialam dokladnie ten sam problem. Musialam wymienic pare rzeczy w aucie i nie wiedzialam ktory wybrac warsztat. Polecam Ci przejrzec ofert na stronie ktora podaje mojeuslugi.pl/kategoria/serwis-i-naprawy-16
      Skorzystalam z uslug jednej z firm i jestem zadowolona w dodatku bardzo tanio policzyli.
      • Gość: Hondamm Re: Najlepszy warsztat w Warszawie? IP: *.play-internet.pl 27.01.12, 17:59
        Ciekawe, z której to firmy korzystałaś (patrząc że te tematy dotyczą postów napraw blacharskich i lakierniczych samochodów). Ciekawe, gdzie naprawiałaś auto skoro po wpisaniu tagów lakiernik, naprawa nadwozi, blacharstwo w połączeniu z Warszawa nic nie wychodzi w wyszukiwarce. Jedynie jak wpiszesz lakierowanie to wychodzi Ci dokładnie JEDEN wynik i dotyczy lakierowania podłóg... Mam nadzieję że podłoga w Twoim aucie jest wylakierowania na błysk. Do utrzymania w czystości polecam.... Pronto :-)
        • Gość: Kobra Re: Najlepszy warsztat w Warszawie? IP: *.play-internet.pl 13.02.12, 13:51
          Nie wiem, czy mogę niniejszy zakład mianem najlepszego, bo są różne kryteria oceny. Jednak własnie odebrałem samochód po naprawie i nie ma najmniejszego powodu do narzekania. Samochód nie był mocno robity, ale bardzo podoba mi sie jakośc naprawy. Wszelkie szczeliny idealnie dopasowane podobnie jak sam kolor, który jest dosyć cięzki do dobranie (biały). Dodatkowo na cały czas naprawy miałem do dyspozycji samochód zastępczy i totalny spokój (walkę i kłótnie z ubezpieczycielem też zostawiłem na ich głowie). Jednak co do mojej oceny to jestem zarówno z samej naprawy jak i jakości obsługi bardzo zadowolony
    • Gość: Krzysztof Re: Najlepszy warsztat w Warszawie? IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 17.02.12, 19:21
      Jeżeli ktoś będzie potrzebował profesjonalnego i bezinwazyjnego usunięcia wgnieceń bez lakierowania to z pełną odpowiedzialnością mogę polecić markę Puller puller.com.pl/. Mnie polecił ich znajomy, a ja przekazuję dalej, bo są świetni. Firma naprawdę dba klientów i o jakość wykonanej usługi. Mnie wykonali naprawę od ręki i już po godzinie mogłem auto odebrać. Jakby ktoś potrzebował, to znaleźć ich można na ul. Liwskiej 2 (róg Wysockiego, Bródno) w budynku ASO MAZDA w Wa-wie.
    • Gość: Hugo Re: Najlepszy warsztat w Warszawie? IP: *.play-internet.pl 21.02.12, 10:58
      Jeżeli chodzi o naprawy "kolizyjne" czyli z zakresu napraw blacharsko-lakierniczych to moge polecić Soldnego Blacharza. Zakład poleciłem juz kilku znajomym, gdzie cześc z nich zdecydowała się na naprawę w tym warsztacie i wszyscy jak na razie potwierdzją opinie jaką sam o nich mam, czyli fachowo i naprawdę idealnie jeżeli chodzi o jakośc. Nie wierzycie? Macie do tego całkowite prawo, jednak jest jedna rada. Podjechać do nich i przekonać się na własne oczy jak wyglądaja samochody po naprawie przygotowane do odbioru. A że roboty mają dużo (to też o czymś świadczy) to bez obawk kiedy i o której podjedziecie. Zawsze będzie kilka aut po naprawie aby samemu sprawdzić
    • Gość: Jan Re: Najlepszy warsztat w Warszawie? IP: *.play-internet.pl 28.02.12, 10:52
      Co do sztukilakierowania.pl, nie wiem czy jest to zakład najlepszy, bo każdy ocenia według własnych kryteriów, jednak jeśli szukacie warsztatu sprawdzonego i takiego gdzie główny nacisk kładzie się na jakość, a nie na ilość zadowolonych klientów, to spokojnie mogę niniejszy warsztat zarekomendować
      • Gość: Zack Re: Najlepszy warsztat w Warszawie? IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 04.04.12, 18:48
        W tym serwisie usuwałem ogniska korozji przy wlewie paliwa i obu tylnych nadkolach. Wykonanie oceniam jak najbardziej pozytywnie.
    • mircze26 Re: Najlepszy warsztat w Warszawie? 15.03.12, 11:13
      Naprawiałem ostatnio swój samochód, który uległ kolizji blacharsko-lakierniczej. Naprawę wykonywałem w firmie Allcarservis przy ulicy Powązkowskiej. Firma jest solidna- godna polecenia. Samochód został naprawiony szybko i dokładnie. Obsługa miła i fachowa.
    • baandrzej Re: Najlepszy warsztat w Warszawie? 21.03.12, 13:19
      Gość portalu: Artur napisał(a):

> W pewnym stopniu z Tobą się zgadzam, najlepsze doświadczenie to przekonać się n
      > a własnej skórze i później korzystać lub nie........itd
      Zgadzam się z Tobą odnośnie warunku, że aby być na 100% pewnym jakości to trzeba w danym zakładzie samochód naprawić. Mnie Sztukę Lakierowania polecono, a następnie poświęciłem chwilkę aby poczytać opinie o nich na stronach typu rankingi warsztatów. Przekonało mnie około 99% opinii pozytywnych i zaryzykowałem, czego w dniu dzisiejszym nie żałuję, bo faktycznie pod względem jakości trudno ich pobić
    • printmasta Re: Najlepszy warsztat w Warszawie? 04.04.12, 10:24
      Polecam zakład przy Wałbrzyskiej naprzeciwko cmentarza. Niedrogo i solidnie.
      Natomiat odradzam STANOWCZO warsztat przy Racławickiej na Starym Górnym Mokotowie, a szczególnie na Kazimierzowskiej koło Odolańskiej. Banda partaczy i naciągaczy
    • Gość: dfg Czy ktoś ze SZTUKIlakierowania i jej klonów IP: *.31.80.40.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 28.04.12, 15:14
      Czy ktoś ze SZTUKILAKIEROWANIA i jej klonów nie oszalał?
      Panowie dajcie spokój - zaspamowaliście całe forum a ludzie szukają kogoś niedrogiego i solidnego. Sami do siebie piszecie. Gościu mi mówi, że ze 40 lat działa jego warsztat a po głosie to może ze 20 lat ma. Sory, to jakieś jaja są
    • Gość: Karol Re: Pomyśl zanim napiszesz..... IP: *.183.211.185.dsl.dynamic.t-mobile.pl 01.06.12, 19:55
      Miałem kilka razy styczność z warsztatem Autoekspert na ul. Żwirki Wigury....numeru nie pamiętam, bezpośrednio przy lotnisku obok ogródków działkowych. Bardzo dobrze wyposażeni i ostatnio pierwszy raz widziałem coś takiego jak kabina do lakierowania bezpyłowego, robi wrażenie. Goście widać cały czas się rozwijają i jeśli chodzi o mnie zawsze byłem bardzo zadowolony z napraw mechanicznych. Jeśli chodzi o naprawy blacharsko-lakiernicze nie miałem jeszcze styczności ale widząc jak są przygotowani to chyba powinno być super :)
    • Gość: konik Re: Najlepszy warsztat w Warszawie? IP: *.31.139.21.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 04.07.13, 15:27
      No nie wiem, nie sprawdzałem, jezdze zawsze na Autoredute i jest ok. Ale to tez dlatego ze to jeden z lepszych serwisów BMW w stolicy.
    • Gość: Rafał Re: Najlepszy warsztat w Warszawie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.07.13, 07:48
      Polecam autoefekt.pl tuż pod warszawą super lakierują samochody.
      Naprawiałem swoją CR-V rewelacja.
      • Gość: paweł Re: Najlepszy warsztat w Warszawie? IP: *.szczecin.mm.pl 16.07.13, 17:04
        Polecam firmę Turbor Grzegorz Borowiec zajmującą się regeneracją turbosprężarek firma nie jest z Warszawy, ale istnieje możliwość współpracy na terenie całej Polski.
        • Gość: konor Re: Najlepszy warsztat w Warszawie? IP: *.30.99.110.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 20.07.13, 23:15
          A gdzie sie bardziej opłaca podejchac do ASO czy dobrego serwisu ?
          Czy ASO są rzeczywiscie tak drogie ?
    • andrassipio Re: Najlepszy warsztat w Warszawie? 11.09.14, 10:47
      Zawsze korzystam z usług salonu na Cieślewskich na warszawskiej białołęce. Jest tam o tyle fajnie, że dzwonię i mówię co trzeba zrobić a mechanicy ustalają wszystko tak żeby było mi jak najwygodniej:). Nie raz było tak, że dzwoniłam do nich mówiąc, że zależy mi na czasie i umawiali mnie na naprawę naprawdę bardzo szybko. Trochę znam się na motoryzacji, ale nie daję tego po sobie poznać...Przerobiłam już parę napraw w innych warsztatach i kilka razy próbowano wmówić mi że potrzebuję jeszcze innych napraw...a u nich nie miałam takiej sytuacji.
      • kinumi Re: Najlepszy warsztat w Warszawie? 30.09.14, 22:59
        Do japończyków polecam Hondę Plaza na Malowniczej. Mają dobry serwis, są terminowi i nie naciągają na niepotrzebne naprawy.
        • Gość: były klient ASO Re: Najlepszy warsztat w Warszawie? IP: *.dynamic.chello.pl 15.05.15, 20:01
          Odradzam serwis motocyklowy Honda Plaza na Malowniczej, za sprawdzenie usterek w ramach gwarancji żądają opłaty !!!
    • Gość: mirek Re: Najlepszy warsztat w Warszawie? IP: 213.17.206.* 24.09.14, 11:46
      tutaj: dobrymechanik.pl/szukaj/?city_slug=warszawa&szukaj=warszawa&usluga=&specjalizacja=&miasto=
    • turbo-rentgen.pl Re: Najlepszy warsztat w Warszawie? 28.11.14, 12:12
      http//www.turbo-rentgen.pl Zapraszamy do skorzystania z naszych usług .Szybko i Solidnie . Uwaga !!! Komputerowe Ustawienie Zmiennej Geometrii za pomocą przepływów powietrza !!! Gwarancja
    • Gość: zawriowanywariat Re: Najlepszy warsztat w Warszawie? IP: *.centertel.pl 22.01.15, 10:42
      jestem po drugiej wizycie moim e46 w autofus i jestem super zadowolony. Autko mam od paru dni bo znalazłem super ofertę i umowę zakupu podpisywałem na dniach... Pierwsza wizyta była na sprawdzenie auta przed zakupem a wczoraj robiłem wymianę płynów, filtrów i klocków. Auto marzenie ? a na świeżych komponentach śmiga jeszcze lepiej. Cena usługi porównywalna z konkurencją a jednak zdecydowałem się na ASO bo co jak co ale oni to się znają...
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka