Dodaj do ulubionych

Regeneracja rozruszników Polstarter Gdańsk?

IP: 95.141.28.* 21.11.12, 16:12
Witam,
Mam rozrusznik, który chciałbym zregenerować w Polstarterze w Gdańsku na Elbląskiej. Ma ktoś jakieś info na ich temat? W rozruszniku prawdopodobnie uzwojenie się spaliło, możliwe, że coś jeszcze szwankuje z wyłącznikiem elektromagnetycznym.
Pytanie z drugiej strony, czy to w ogóle opłaca się regenerować czy zainwestować w nówkę?
Obserwuj wątek
    • Gość: Norbert Re: Regeneracja rozruszników Polstarter Gdańsk? IP: *.ssp.dialog.net.pl 23.11.12, 13:00
      Opłaca się regenerować, tak jak kolega napisał, wymieniają większość podzespołów.
      Mój rozrusznik nie kręcił po przekręceniu kluczyka. Przyczyna był uszkodzony wirnik, który sprawnie zdiagnozowali. Wymienili pod moim okiem z gwarancją. Do tej pory przejechałem na nim 4 tys km i jest ok. Co do warsztatu myślę, że można powierzyć im swój rozrusznik, nie napotkałem żadnych problemów.
    • Gość: Remi info IP: 95.141.28.* 26.11.12, 11:20
      Dzięki za informację, podjadę jutro po pracy i ewentualnie dam info co i jak,
      pozdr
    • Gość: mistrz Re: Regeneracja rozruszników Polstarter Gdańsk? IP: *.centertel.pl 07.02.13, 18:47
      Odradzam, niestey kupiłem regenerowany rozrusznik w ich firmie i okazało się, że jest na chińskich częściach, który się zepsuł po tygodniu. Gdy zatelefonowałem do nich powiedziano mi, że nikt się nie skarży a jak chcę reklamować to powinienem wysłać wymontowany do nich, a oni mają 14 dni na rozpatrzenie reklamacji. Poprostu nie dość, że będę musiał zapłacić dwa razy za wymianę to będę miał unieruchomiony samochód przez kilka dni. Odradzam i z daleka od tej firmy bardzo arogancki i nie miły personel (typowa POspolita hamuwa z licencjatem szkoły powiatowej okolic Gdańska) przekonany o tym że sprzedają bardzo dobre części a w rzeczywistości są to chińskie buble.
      • Gość: Remi Re: Regeneracja rozruszników Polstarter Gdańsk? IP: 79.141.160.* 25.02.13, 13:25
        mistrzu coś chyba ściemniasz .... Parę tygodni temu regenerowałem rozrusznik i nie miałem żadnych problemów z naprawą, podejściem do klienta. Od razu wykryta diagnoza i propozycja kilku rozwiązań naprawy. Mnie wydaje się, że warsztatowi można zaufać, bo robią dobrze i przykładają się. Może kolego problem jest związany ze stacyjką lub pyłem sprzęgowym? Sprawdź zanim zaczniesz oskarżać.
      • Gość: CZARNOKSIĘŻNIK Re: Regeneracja rozruszników Polstarter Gdańsk?- IP: *.dynamic.chello.pl 24.07.14, 20:17
        Odradzam firme POLSTARTER-wszystko co sprzedaje to CHIŃCZYZNA.Motto firmy brzmi"
        "sprzedać frajerowi alternator,rozrusznik ,a jak sie zgłosi z reklamacją to kopa w D..ę"
      • kkwiatkowski422 Re: Regeneracja rozruszników Polstarter Gdańsk? 28.10.15, 11:53
        Ja kupiłem tam rozrusznik i nie mogę narzekać działa bez zarzutu już ponad 6 miesięcy. Obsługa miła chyba mistrz przesadza...
      • Gość: maniek Re: Regeneracja rozruszników Polstarter Gdańsk? IP: *.play-internet.pl 16.11.16, 09:58
        Potwierdzam powyższe.Kupiłem rozrusznik niby regenerowany na oryginalnych częściach do Octavii i po tygodniu użytkowania również mi się zepsuł...poporostu śmieszne. Jak dla mnie sprzedają buble....czekam już 14 dni na naprawę i dobrze że mój stary jeszcze jako tako kreci i tylko przy niskich temperaturach czasami muszę wymyślać jak tu podpiąc dodatkowe zasilanie żeby stary (w miare dobry)rozrusznik miał lepszego kopa.Dodzwonić się do nich nie mogę i podejrzewam że zapisali mój numer żeby nie odbierać;) Nikomu nie polecam tejże firmy.....Ja nie mam słów żeby skomentować ,,profesjonalizm" tej firmy. Reasumując ......omijać szerokim łukiem
    • dziki.dziku Re: Regeneracja rozruszników Polstarter Gdańsk? 29.04.13, 15:18
      Gość portalu: Remi napisał(a):

> Witam,
      > Mam rozrusznik, który chciałbym zregenerować w Polstarterze w Gdańsku na Elbląs
      > kiej. Ma ktoś jakieś info na ich temat? W rozruszniku prawdopodobnie uzwojenie
      > się spaliło, możliwe, że coś jeszcze szwankuje z wyłącznikiem elektromagnetyczn
      > ym.
      > Pytanie z drugiej strony, czy to w ogóle opłaca się regenerować czy zainwestowa
      > ć w nówkę?

Z ekonomicznego punktu widzenia lepiej regenerować - zawsze to kilka stówek w kieszeni, jak dobrze zregenerują to pojeździsz jeszcze kilka dobrych lat. Zregenerowany rozrusznik zasadniczo powinien działać jak nowy.
    • yaks Re: Regeneracja rozruszników Polstarter Gdańsk? 30.04.13, 14:39
      Zdecydowania regeneracja, dobrze zregenerowany rorusznik nie różnie się w użytkowaniu od nowego i kilka dobrych lat na nim jeszcze pojeździsz. Co do firmy to akurat mam ich po sąsiedzku, są wiele lat na rynku i z tego co obserwuję klientów im nie brakuje więc raczej są dobrzy.
      • Gość: goro Re: Regeneracja rozruszników Polstarter Gdańsk? IP: 62.87.152.* 02.05.13, 13:42
        kupowałem u nich alternator, jeżdżę dwa lata bez problemu na nim.
    • dorot-a1624 Re: Regeneracja rozruszników Polstarter Gdańsk? 14.06.13, 10:55
      Nie polecam kupowania od tej firmy czegokolwiek, kupiłam alternator od nich, po miesiącu czasu dzięki temu alternatorowi spaliła mi się instalacja w samochodzie,o mały włos a nie miałabym w ogóle samochodu. Nie uwzględnili nam reklamacji, nawet nie mają nikogo tam na tyle kompetentnego kto by to sprawdził. Mój mąż jest elektrykiem ze stażem pracy bardzo długim i z uprawnieniami i jak im przedstawił co się stało, to zaczęli takie dyrdymały wymyślać że szok. Nie dajcie się nabić w butelkę.
      • Gość: paweł Re: Regeneracja rozruszników Polstarter Gdańsk? IP: *.szczecin.mm.pl 16.07.13, 17:11
        Ja znam firmę z Mielca (ale można współpracować z klientami z całego kraju) która zajmuje się regeneracją turbosprężarek oraz innych części samochodowych, może oni będą stanie pomóc
      • Gość: Kierowca Re: Regeneracja rozruszników Polstarter Gdańsk? IP: *.opera-mini.net 17.09.13, 19:29
        Jak kupiłem u nich regenerowany alternator, po zamontowaniu nie ładował. Reklamacji nie uwzględnili, zaniosłem alternator do autoelektryka okazało się że sprzedali mi alternator ze spalonym wirnikiem.
      • Gość: Lukasz Re: Regeneracja rozruszników Polstarter Gdańsk? IP: *.adsl.inetia.pl 13.07.15, 16:45
        My zawsze robimy w rozrusznik.eu www.serwisrozrusznikow.pl teraz daja tez kupony na pierwsze rege takze tez proponuje zobaczyc. Robie z nimi od 5 lat i mma spokoj.
      • 75kasia123 Re: Regeneracja rozruszników Polstarter Gdańsk? 30.10.15, 13:02
        A ja naprawiałam tam alternator i działa już kilka miesięcy. Oni regenerują naprawdę w przystępnych cenach., zapłaciłam około 250 zł a w innych miejscach bez 350 zł nie ma co się pokazywać wiem bo wcześniej się dowiadywałam.
    • Gość: Janusz Re: Regeneracja rozruszników Polstarter Gdańsk? IP: 87.204.174.* 30.10.13, 09:42
      Witam . Przestrzegam przed tą firmą . Dałem do regeneracji rozrusznik i po miesiącu przestał działać . Oddałem do reklamacji . okazało się że nie naprawią go bo niby jest w środku zardzewiały . Pojechałem do nich i okazało się że nie wymienili uszczelki która uszczelniała całość ( bendix , szczotki itd ) przed wpływem czynników atmosferycznych , W gwarancji , która dają na kazdy regenerowany produkt pisze wyraźnie że za to nie odpowiadają . Tak więc jak chcecie od nich stosować zregenerowane części to chyba tylko w suchym garażu . Niestety nie radze wyjeżdżać samochodem na deszczową pogodę . Paranoja .
    • Gość: wojt Re: Regeneracja rozruszników Polstarter Gdańsk? IP: *.147.27.46.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 18.12.14, 11:38
      Ostrzegam ta firma to oszuści. W moim przypadku naprawiali rozrusznik poniewarz przepuszcza ł, po tej naprawie działał dwa miesiace i zaczęło robić to samo. Zawioztem tem rozrusznik do reklamacji miby go naprawili ale historia w ciągu roku powtórzyła czterokrotnie. Teraz rozrusznik został naprawiony w innym warsztacie i działa bez problemu. Nie polecam tej firmy to są OSZUŚCI.
      • Gość: animir1 Re: Regeneracja rozruszników Polstarter Gdańsk? IP: *.play-internet.pl 27.12.16, 11:06
        gdzie w gdańsku naprawie rozrusznik uczciwie na oryginalnych czesciach ?
    • janek429 Re: Regeneracja rozruszników Polstarter Gdańsk? 27.10.15, 10:32
      Regeneruje u Polstartera od lat to profesjonalna i solidna firma.
      Państwo niezadowoleni z ich usług wnioskuję z wieloletniego doświadczenia:
      albo sami montowaliście podzespół (bez diagnozy przyczyny usterki), lub poszukajcie lepszego mechanika :)
      • janek429 Re: Regeneracja rozruszników Polstarter Gdańsk? 28.10.15, 11:30
        Kupiłam rozrusznik pół roku temu, mąż pracuje za granicą i muszę sobie w takich sprawach razić sama.
        Obsłużyła mnie miła pani szybko a za rozrusznik zapłaciłam około 150 zł! Polecam
      • Gość: michał Re: Regeneracja rozruszników Polstarter Gdańsk? IP: *.play-internet.pl 16.11.16, 10:04
        Jak taki tu opis strzeliłeś to jak nic z Polstartera jesteś i reklamę urządzasz........zamówiłem głupi dwa regenerowane rozruszniki i badziewie sprzedali..........w jednym poleciał bendiks po ok tygodniu......w ciągu dwóch tygodni zadymił jak pochodnia......strach wsadzić ten złom niby regenerowany na oryginalnych częściach do samochodu.firma krzak
    • Gość: Stanisław Re: Regeneracja rozruszników Polstarter Gdańsk? IP: *.play-internet.pl 16.11.16, 10:08
      Nie polecam. Polstarter jest moją porażką!!!!!!!!! Lepiej kupić z dobrego źródła oryginalny a uźywany niż u nich po regeneracji..........nawet jeśli dobrze i fachowo to robią to chyba na chińskich częściach a efekt jest taki że się szybko wraca z reklamacją ;(
    • obeznany1 Re: Regeneracja rozruszników Polstarter Gdańsk? 24.11.18, 12:58
      Sam zastanawiałem się czy regeneracja rozrusznika będzie dobrym rozwiązaniem no i spróbowałem pierwszy raz, moim zdaniem warto ;) Wychodzi dużo lepiej cenowo no i chodzi jak nówka. Nie ma co przepłacać w większości przypadków.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka