GoĹÄ: Mirek
IP: *.free.aero2.net.pl
20.06.13, 17:47
Ten warsztat na Świadowida 75 to totalna porażka. Miałem wyciek z silnika w vectra c i podjechałem do nich go zlikwidować. mechanik, chyba Michał się tym zajął, trwało to nie długo, nie całe dwa dni. Powiedział mi, że ople zna od podstaw i wycieki powstają w tych vectrach w trzech miejscach. Zawierzyłem. W między czasie zadzwonił do mnie i powiedział, że mam urwaną poduszkę silnika, więc poprosiłem o jej wymianę. Przy odbieraniu samochodu okazało się, że poduszka jaką zamówili nie nadaje się do automatu i...nie mają dostępu do tej że części w żadnej hurtowni z którą współpracują. OK-trudno, znajdę sam. Zwróciłem uwagę innemu chłopakowi (co pobierał ode mnie 350 zł. za wykonaną usługę), że ja widzę, że dalej wyciek (pod samochodem widać było kapiący olej po prawej stronie). ten że gościu stwierdził, że nie jest to wyciek tylko skapywanie po myciu silnika. Za tą cenę uszczelnili silnik od góry. Po paru dniach znowu komputer wskazał mało oleju, zerknąłem pod samochód i dalej ciekło. Podjechałem tam (w między czasie robiłem dwie dolewki oleju) i wskazałem swoje podejrzenia, że dalej cieknie. Pan który wcześniej mi oznajmiał, że to nie wyciek, zapisał mnie za trzy tygodnie od danego dnia (wspomnę, że tydzień wcześniej przyjęto mnie z dnia na dzień i wyraźnie mówiono mi, że wstawiam jednego dnia samochód i odbieram na drugi dzień) Nagle termin się wydłużył do trzech tygodni. Na nic tłumaczenie, że dolewki muszę robić co 3-4 dni. Nie czekałem, aż rozwalę silnik, pojechałem do warsztatu obok na odkrytą. Więc podsumowując: załatali mi wycieki na górze silnika (gdzie się tylko pocił, a głównego niestety nie. Co więcej minęło półtorej miesiąca i silnik dalej zaczął się pocić na górze przy pompie. Co do poduszki silnika, znalazłem ją w najbliższym sklepie na modlińskiej w Apis. Kategorycznie nie polecam, może i tam kręcą ten program - samochód marzeń, ale to jedna wielka ściema. Sam pracuję w usługach i w życiu bym tak nie załatwił klienta.