Dodaj do ulubionych

Lista złodziejskich warsztatów FIATA w Warszawie

IP: 217.153.60.* 25.11.03, 11:26
Mój typ to ASO FIAT w Piasecznie. Za wymiane klocków i tarczy 600 zł
Obserwuj wątek
    • Gość: Mar Avanti - Piaseczno! IP: *.skorosze.2a.pl 29.11.03, 15:31
      To są oszołomy! Za wymianę żarówki w Punto II wzięli 70 zł (kto mial punto, to
      wie dlaczego z tuym trzeba pojechać do ASO). Zamiast wymienić upaloną kostkę w
      marei, chcieli wymieniać CAŁY REFLEKTOR!.
      • norbkuc AUTO Conrad - Sokratesa 7 03.12.03, 22:49
        za linkę od ręcznego (tą krótszą) 190zł z wymianą................!!!!
        • Gość: aga Re: AUTO Conrad - Sokratesa 7 IP: *.neostrada.pl / *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.04.04, 18:24
          oj, a ja właśnie u nich robię autko i zawsze jestem zadowolona zarówno pod
          wzgl. cen jak i roboty
          • Gość: Joanna Re: AUTO Conrad - Sokratesa 7 IP: *.dynamic.chello.pl 07.12.15, 18:54
            Przestrzegam każdego przed skorzystaniem z usług tego warsztatu!!!!!
            Pracownicy nie konsultują z właścicielem samochodu usług które realizują. Nie są w stanie na początku określić ile mniej więcej dana usługa będzie kosztowała - po prostu robią co chcą a na koniec każą płacić bardzo wysoki rachunek. Do tego w momencie próby wyjaśnienia zasadności wykonanych usług i poniesionych kosztów, właściciel od razu zaczyna rozmowę od: "Ja nie będę z Panią rozmawiał", "Jak się nie ma pieniędzy, to się nie kupuje samochodu", "jak się nie ma pojęcia o motoryzacji, to się nie dyskutuje". Dawno nie spotkałam się z takim brakiem profesjonalizmu. PRZESTRZEGAM!

Czytaj więcej www.forumsamochodowe.pl/dobry-warsztat-auto-conrad-warszawa-sokratesa-7-vt56622.htm#ixzz3tetxi4fK
        • Gość: gość Re: AUTO Conrad - Sokratesa 7 IP: *.centertel.pl 19.02.15, 10:00
          Nie polecam tego warsztatu oszukują! Zwróciłam się do nich o wymianę przepalonej żarówki ( światła mijania) próbowano mi wmówić że napięcie nie dochodzi do lampy i chciano mnie naciągnąć na droższą niepotrzebną naprawę. Nie skorzystałam z ich usług na innym warsztacie wymieniono tylko żarówkę i wszystko działało. ......... nagle pojawiło się napięcie w lampie.... cud... omijajcie ich szerokim łukiem!
      • mp23 Auto Blak 11.12.03, 22:43
        Ja dodaje Auto blak z Włościańskiej - autoryzowany serwis blacharsko
        lakierniczy skody, opla i fiata.
        Po naprawie blacharskiej auto - fiat -przestało jeździć. Auto blak dał auto na
        Rydygiera, bo oni się nie znają na mechanice, podobno.
        Auto stało 3 dni na Rydygiera (ten warsztat jest już na szczęście uwzględniony
        w tym wątku), w poniedziałek rano stwierdzili, że jest coś nie tak z kablami
        wysokiego napięcia, w południe okazało się, że to nie kable. 3 dni później po
        wielkiej awanturze okazało się, że to jednak kable, za które w Auto Blaku
        trzeba był zapłacić dodatkowo 156Zł. Jutro biorę szmatę i muszę zmyć z pokrywy
        silnika resztki farby po tych grzmotach, bo jak tylko otworze maskę i spojrze
        na tę pokrywę to mnie szlag trafia.
    • Gość: Mar Ziółkowski - Praga, ul Zagójska IP: *.skorosze.2a.pl 29.11.03, 15:33
      Do Punto II z miską olejową na 2,8 litra zmieściło im się 4 litry Shella Helix
      syntatyka! A jak zadzwoniłem i powiedzialem co i jak, to nawet nie przeprosił:
      "Przecież to nie ja robiłem przegląd tylko jeden zmoich pracwoników - cóż ja
      teraz panu poradzę..."
    • Gość: Katarzyna Re: Lista złodziejskich warsztatów FIATA w Warsza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.12.03, 01:54
      Podajcie mi proszę adresy, szczególnie ten w Piasecznie, bo tam działa kilka
      ASO Fiata i chcę wiedzieć, od którego mam się trzymać z daleka.
      • Gość: Mar AVANTI!!! IP: *.skorosze.2a.pl 06.12.03, 11:54
        nie wiem jaka to ulica, ale to ten warsztat zaraz koło CPN, przy drodze na
        Magdalenkę. Mało kompetentni i drodzy.
    • looos Re: Lista złodziejskich warsztatów FIATA w Warsza 11.12.03, 12:51
      ASO na Rydygiera, naprawa skrzyni biegów:

- "prosze pana, tego sie nie da naprawić, wymiana skrzyni, koszt 3000zł... a
      moze chce pan sprzedac ten samochód ?"
      - "to zbierzcie to co jest tak zeby sie dało zabrać z warszatatu, sprzedać nie
      chcę"
      - "tak jest"

telefon 20 minut później, ten sam pan
      - "wie pan, znaleźliśmy uzywaną skrzynię za 500zł, ale stan bardzo dobry itd itp"

wymienili, skrzynia umarła po 6000km, ale juz na szczescie sprzedałem fiacika...
      okazalo sie ze mechanik miał skrzynie i chciał sobie kupić to autko.. aż załuje
      ze nie sprzedałem go mu wtedy ;) pobujał by sie troche...

--
      L.
      • Gość: pociu Carserwis, Warszawa, 1go Sierpnia IP: 212.87.3.* 11.12.03, 15:57
        Wymienili padniety termostat w bravie, nowy padl po kilku miesiacach - co
        stwierdzila inna stacja ASO, carserwis ddmowil uznania reklamacji
        ogolnie niezbyt mila rozmowa
        UNIKAC
        • gawel2 Re: Carserwis, Warszawa, 1go Sierpnia 25.12.03, 21:44
          Gość portalu: pociu napisał(a):

> Wymienili padniety termostat w bravie, nowy padl po kilku miesiacach - co
          > stwierdzila inna stacja ASO, carserwis ddmowil uznania reklamacji
          > ogolnie niezbyt mila rozmowa
          > UNIKAC
          Unikać wszystkich serwisów FIAT, ja tylko raz pojechałem do ASO zobaczyłem co
          tam robią, (na łopuszańskiej w Wa-wie jest taka szyba żeby się przyglądać i od
          tej pory wszelkie naprawy z wymianą alternatora i drobnymi reperaturkami
          blacharki robię "U Mietka" ceny umiarkowane, jakość dobra, samochód umyty i
          dostarczony pod dom, zapłacić można za dwa dni itd...
          • Gość: FIo Re: Carserwis, Warszawa, 1go Sierpnia IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.02.04, 16:00
            A gdzie twój Mietek ma warsztat?
        • Gość: aga Re: Carserwis, Warszawa, 1go Sierpnia IP: *.neostrada.pl / *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.04.04, 20:52
          OJ POPIERAM!!!! Ceny, ze mozna zawału dostać!!!! OMIJAC z DALEKA!!!!
      • kapitanvon moja lista przebojów 12.03.04, 10:24
        wiem co piszę więc bez dyskusji:)
        1. Omijać wszystkie ASO tak długo jak się da.
        2. Jeżeli już się nie da żyć bez wizyty w ASO, to moje typy wyglądają tak,
        poczynając od najgorszego

- wszystkie warsztaty holdingu Carserwis, zwłaszcza ten na 1. sierpnia. totalny
        polmozbyt i olewka za straszne pieniądze. może się zdarzyć, że zostawisz auto na
        przegląd i wieczorem spotkasz je na ulicy, bo ktoś zabrał je na jazdę testową do
        domu. Nie wspomnę o tym, że zwykły przegląd może trwać dwa - trzy dni, bo
        panowie pracuja na zmiany i "coś im może umknąć"

- wszystkie warsztaty grupy Ital-Młot, również Polmozbyt, syf kiła i mogiła.
        kombinują, wymieniają, nie doważą, nie domierzą. Wg. specjalistów tego serwisu
        pojemność zbiorniczka na płyn do spryskiwaczy to 12 litrów (zgodnie z fakturą)

- Bołtowicz na Ursynowie - uchowaj Boże. wyjeżdżają paliwo klienta,po naprawie
        oddają samochód z pustym bakiem. Tym bardziej denerwujące, że ASO stoi 50m od
        stacji benzynowej.

- Moto transus - też polmozbyt. ludzie z łapanki, ledwo potrafią przeczytać
        instrukcje serwisowe. przy poważniejszych naprawach 99% pewności że coś spieprzą.

- śp. Autorex, śp. Prodex umarły śmiercią naturalną. Brak autoryzacji, ale
        ludzie wiedzą co robią.

- auto Michały, auto Szczeble, Kotserwisy, GórkiAuto, i inne. Jak się nie jest
        znajomym właściciela, to cię ogolą równo. Jak jesteś, to też cię ogolą. Tyle, że
        szanse na zrobienie naprawy porządnie są większe niż w kibucach typu carserwis.

- Dukiewicz. Ostatecznie można pojechać. mają kawę.
    • Gość: Pablo Re: Lista złodziejskich warsztatów FIATA w Warsza IP: *.chello.pl 10.04.04, 23:17
      BET CAR w podwarszawskich Markach
      przy naprawie blacharsko lakierniczej zamienili mi nowe amortyzatory na jakieś
      stare, rąbneli mi membrany z głośników i okulary przeciwsłoneczne za 6 zł, do
      tego grzebali mi przy elektryce, immobilaiser przestał mi działać. Skończone
      chamy i k u r w y. Odradzam jakąkolwiek wizytę u tych padalców.

• Gość: Misio Rysio Re: Lista złodziejskich warsztatów FIATA w Warsza IP: *.idzik.pl / *.idzik.pl 13.04.04, 23:35
        Popieram w całej rozciągłości!!!
        Naprawiali mi blacharsko samochód - po naprawie piszczał w czasie jazdy -
        chcieli mi wcisnąć, że tak było (okazało się że nie wymienili jednej części
        choć była na protokole) - Naprawa była ze 2 lata temu ale do dziś zbieram po
        niej "kwiatki" - w dniu dzisiejszym stwierdziłem, że wlot powietrza (wymieniony
        podobno) jest posklejany. Dużo części zamiast wymienić naprawili - a jak
        zobaczyłem, że chłodnica jest stara choć jest na protokole do wymiany to
        stwierdzili, że musieli dać ją dla rzeczoznawcy z TU!!!!! Akurat od mojego
        modelu.
        Idealne określenie Pablo - "chamy i kurwy"
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka