Dodaj do ulubionych

domki/mieszkanie nad jeziorem, lubuskie?

21.06.11, 21:44
Może bory Tucholskie, choć to już kawał drogi...?

Szukam czegoś dla rodziny 2+2. Obowiązkowo dwa pokoje, bo przecież jakiś kawałek życia trzeba mieć, jak dzieci pójdą spać :) Z kawałkiem kuchni (przynajmniej płyta grzejna, żeby zupkę dziecku nr 2 ugotować), łazienką. Znalazłam fajny apartament w Łagowie, ale w tym roku 300zł za noc to trochę dla nas za drogo.

Znacie coś? Żeby była czysta w miarę woda, kawałek lasu...

Na Mazury nam za daleko.
Obserwuj wątek
    • zooba Re: domki/mieszkanie nad jeziorem, lubuskie? 21.06.11, 21:58
      Możesz spróbować w Głębokim pod Międzyrzeczem - my byliśmy tutaj: glebokie.spanie.pl/noclegi/0/0/glebokie/fotogaleria#a
      Jedna noc kosztowała 120 zl, ale cztery lata temu. Miejsce fajne dla dzieci, boisko i place zabaw, bezpiecznie, w okolicy dużo atrakcji, na terenie kompleksu jakieś knajpy.
      • szarsz Re: domki/mieszkanie nad jeziorem, lubuskie? 21.06.11, 22:00
        Chciałam nad Głębokie! Cieplutko tam, w miarę czysta woda.
        Byłaś tam, w tych domkach? Czyste są, nie śmierdzące? :)
        • zooba Re: domki/mieszkanie nad jeziorem, lubuskie? 21.06.11, 22:16
          Nie byłam w domkach, ale dokładnie w tym dużym domu na pietrze był 'apartament' z dwoma pokojami - na zdjęciu jest 'salon' z aneksem kuchennym i do tego pokój, który służył moim dzieciom jako sypialnia. Na dole jest restauracja, ale nie była uciążliwa. Apartament był czysty, co do domków, nie wiem, nie lubię właśnie z powodu często występującego smrodu stęchlizny.

Jeszcze fajne miejsce, ale w Wielkopolsce, znam w Margoninie (niedaleko Chodzieży, też nad jeziorem). Tutaj link: www.obiektyturystyczne.pl/najlepsze.noclegi/webredir/?id=1026/. Byliśmy w zeszłym roku w murowanych domkach - dwa pokoje, aneks kuchenny, łazienka, nie jechało stęchlizną, cena 120 zł/dzień.
          • szarsz Re: domki/mieszkanie nad jeziorem, lubuskie? 21.06.11, 22:32
            ten Margonin też mi się podoba, wyszło mi z gugla 250km, dalibyśmy radę, dziękuję :)
            • zooba Re: domki/mieszkanie nad jeziorem, lubuskie? 22.06.11, 22:21
              Margonin jest bardziej spokojny, podoba mi się to miasteczko. Polecam restaurację GS na rogu, prawie w centrum - klimat jak z czasów komuny, ale jedzenie jak u mamy. Poza tym jest warta odwiedzenia Izba Pamięci, przy której jest kawiarnia z czytelnią, na ścianach regulamin szkoły z XIX wieku, albo nawet wcześniej; lubię takie klimaty.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka