coeur_de_boeuf
16.11.13, 12:39
Obiecalam swoim zagranicznym znajomym impreze w polskim stylu czyli z wodka i ogorkami kiszonymi ale wlasnie probuje wymyslic jakies menu.
Po pierwsze zupelnie nie wiem jaka wodke podac bo od lat pijam finskie wynalazki jesli chodzi o wodki czyste a smakowe woze z Polski. Chce kupic czysta polska wodke, ktora bylaby podobna do Finlandii czy Koshken Korva, to znaczy nie powodowala kaca. Nie wiem co aktualnie dobrze sie pije, wszyscy mi jednak mowia, ze jakosc polskich wodek drastycznie spadla odkad robi sie destylacje chemiczna ... Za czasow studenckich za kolnierz nie wylewalam ale wtedy sie pilo "niewazne co, byle sponiewieralo" a szczytem zakasek byly kanapki z chleba baltonowskiego z pasztetem.
Po drugie podrzuccie jakies pomysl na menu? Jedno danie na cieplo, latwe do zrobienia. Myslalam, zeby zrobic zrazy i upiec ziemniaki do tego. Reszta zakasek raczej zimna, kabanosy, pieczen rzymska z jajkiem, ogorki kiszone, jajka z majonezem ... wiadomo, do tego standardowo chrzan, musztarda i tradycyjna polska salatka ...