Dodaj do ulubionych

Polska telewizja w Australii!

26.10.13, 20:41
Ponieważ nowe telewizory mają już internet (tzn. WIFI), w Polsce rezygnuje się już z np. cyfrowego polsatu czy cyfry plus, a ściąga programy przez np. www.weeb.tv Opłata jest niska i co miesięczna, bez podpisywania umowy (płacisz-oglądasz). Wszystko idzie przez internet, więc globalnie (bez talerza sat i astry, eutelsatu, które nie sięgają poza europę). W USA już mają taką usługę. Nie moglibyśmy narobić trochę rabanu, że też chcemy?! Luiza jest menedżerem forum, mogłaby naświetlić sprawę, ilu to jest nas w Australii. Akcja "wszyscy na hura" z zapytaniem, kiedy usługa będzie dostępna w AU byłaby najlepsza. Kto nie chce oglądać polskich wiadomości na TV1 i TV2, może sobie przełączyć na np. HBO (premiery filmowe, fajne fimy ze Stanów przez Polskę do Australii, jeden film po drugim, bez reklam, dużo rozrywki polskiej (komicy, np. Laskowski itd.). Niestety dobre filmy powtarzają się, gdyż dużo osób pracuje na zmiany, dzięki temu te nocne można ściągać za dnia w AU. Jak to dokładnie funkcjonuje nie wiem jeszcze, dopiero wypowiedziałam umowę w innych usługach. Dużo się o tym mówi. Można odbierać też na komputerze (pewnie i na tablecie i iphonie). Program dostępny jest na stronie polsatu i cyfry, można też zobaczyć, kiedy są powtórki, jeśli coś się przegapiło lub nie widziało początku. To jak, chcemy?

Proponuję, aby malkontenci zachowali swoje dowcipy dla siebie, bo jak ci z weeb.tv je przeczytają... (tak, tak, StaryPierdoła), to jeszcze z 10 lat tylko polskie radio smile Najlepiej będzie, jak nikt nic nie pisze na tym poście, a tam naciska, to niebawem nasze dzieci oglądają bajki po polsku i uczą się języka, a my oglądamy filmy, wiadomości, wideoklipy, dowcipy i inne rozrywki.

A może znalazł już ktoś inne rozwiązanie i polska telewizja na żywo jest już dostępna w Australii? Bo na tym weeb.tv musiałoby chyba kilku chętnych w różnych regionach wysyłać sygnał do użytkowników dookoła siebie. Myślę, że same duże miasta Sydney, Brisbane, Perth by nie wystarczyły, musiałby być mniejszy podział, np. Sunshine Coast, Gold Coast itd.
Obserwuj wątek
    • luiza-w-ogrodzie Re: Polska telewizja w Australii! 27.10.13, 01:04
      Darianna, mnie to zupelnie nie interesuje, telewizji miejscowej nie ogladam, dlaczego mialabym ogladac polska?
      Jesli chcesz "narobić trochę rabanu", prosze bardzo, ale obawiam sie ze to forum ma za maly zasieg zeby klikanie forumowiczow na podany przez Ciebie link dalo rezultaty. Probowalas organizacji polonijnych/wiekszych forow?

Luiza-w-Ogrodzie
      Forum AUSTRALIA
      • 11darianna Re: Polska telewizja w Australii! 27.10.13, 02:16
        Ale rozchodzi się o polską telewizję w AU, a nie gdzie indziej na świecie. Kiedyś, ktoś się skarżył, że tylko polskie radio można ściągnąć przez internet.

Dopiesek do postu dla zaiteresowanych: w polsacie można wykupić sobie iplę i oglądać TV przez internet (nawet w AU), ale pewnie jest drożej i trzeba dokupić jakiś pakiet podstawowy itp.

Luiza, zobaczyłabyś Wałęsę dzisiaj smile Wąs mu posiwiał, ale jeszcze go mie zgolił. Pewnie też Cię nie interesuje. Ale przecież musiałaś coś lubić, np. Laskowika. "Świat według Kiepskich" jest fajny. Wciągnęłabyś się. W polskij TV jest dużo humoru. Nawet reklamy śmieszne, że aż za granicą pokazują. Jak pada w Sydney, wykupiłabyś sobie pakiet na trzy dni za 1 dolca i pośmiała się trochę. A my moglibyśmy pooglądać za siedem dolców cały miesiąc. Psujesz nam zabawę smile))
        • osmanthus Re: Polska telewizja w Australii! 27.10.13, 09:54
          > Luiza, zobaczyłabyś Wałęsę dzisiaj smile Wąs mu posiwiał, ale jeszcze go mie zgoli
          > ł. Pewnie też Cię nie interesuje. Ale przecież musiałaś coś lubić, np. Laskowik
          > a. "Świat według Kiepskich" jest fajny. Wciągnęłabyś się. W polskij TV jest duż
          > o humoru. Nawet reklamy śmieszne, że aż za granicą pokazują. Jak pada w Sydney,
          > wykupiłabyś sobie pakiet na trzy dni za 1 dolca i pośmiała się trochę. A my mo
          > glibyśmy pooglądać za siedem dolców cały miesiąc. Psujesz nam zabawę smile))

"Rozchodzi sie", "motłoch na poscie", "robienie rabanu", Laskowik i Swiat wg Kiepskich a na deser Wałęsa oraz humor TVP ze szczegolnym uwzglednieniem smiesznych reklam...
          Chyba jednak 11darianna trafila na niewlasciwe forum.
          • narfi Re: Polska telewizja w Australii! 27.10.13, 11:09
            Moze by tak sprobowac na forum " TESCO w Anglii" ? big_grin
            • osmanthus Re: Polska telewizja w Australii! 27.10.13, 11:24
              narfi napisał:

> Moze by tak sprobowac na forum " TESCO w Anglii" ? big_grin

Chyba masz racje big_grin
        • ratpole Re: Polska telewizja w Australii! 27.10.13, 14:07
          11darianna napisał(a):

> W polskij TV jest dużo humoru.

But, chumor, wloszczyzna.
          I po chwiej to bylo uciekac od tego "chumoru" na drugi koniec swiata?
        • luiza-w-ogrodzie Re: Polska telewizja w Australii! 28.10.13, 02:52
          11darianna napisał(a):

> Ale rozchodzi się o polską telewizję w AU, a nie gdzie indziej na świecie. Kiedyś, ktoś się skarżył, że tylko polskie radio można ściągnąć przez internet.

Nie słyszałam od moich znajomych żeby komukolwiek z nich "rozchodziło się" o polska telewizję. A gdzie skarżył się ten "ktoś, kiedyś" na nieobecność PL TV w Australii? Na tym forum?

> Luiza, zobaczyłabyś Wałęsę dzisiaj smile Wąs mu posiwiał, ale jeszcze go mie zgolił. Pewnie też Cię nie interesuje. Ale przecież musiałaś coś lubić, np. Laskowika. "Świat według Kiepskich" jest fajny. Wciągnęłabyś się. W polskij TV jest dużo humoru. Nawet reklamy śmieszne, że aż za granicą pokazują. Jak pada w Sydney, wykupiłabyś sobie pakiet na trzy dni za 1 dolca i pośmiała się trochę. A my moglibyśmy pooglądać za siedem dolców cały miesiąc. Psujesz nam zabawę smile))

Nic z tego co wymieniłaś mnie nie "wciągnie", nie ma na to szansy. Z tego co widziałam w polskiej TV w czasie pobytu w Polsce rok temu obawiam się, że mam inna definicję humoru... i śmieszności reklam. Zresztą jak już wcześniej pisałam, generalnie oglądanie telewizji mnie nie interesuje. Przestało interesować jakoś tak w szkole średniej. Kino albo dobry film z DVD lub ściągnięty z Internetu owszem zdarzają mi się. I kilka dobrych seriali jeśli mam z kim oglądać, bo samej mi się nie chce. Wolę coś robić niż się przyglądać a jeśli mam ochote na spędzanie czasu na kanapie, robię to z książką w ręku. Nawet deszczowa pogoda nie zagoni mnie przed ekran - zresztą Sydney ma 300 dni słonecznych w roku wink Sorki, niech inni bawią się beze mnie w oglądanie polskiej telewizji w Australii.

Luiza-w-Ogrodzie
          .¸¸><crying(((º>¸¸.·´¯`·.¸¸><crying(((º>¸¸.
          Jak gadać z królikami
        • dicksmith Re: Polska telewizja w Australii! 16.01.14, 09:57
          ja się kochani rodacy z UK nie zapisywuję na te wasze hopsztosy bez względu na to czy towarzysz Mnietek Wachowski jest akurat z wami czy nie
    • starypierdola ..., to jeszcze z 10 lat tylko polskie radio ... 27.10.13, 18:06
      Bardzo Cie przepraszam ale ośmielę się skorygować nieścisłość.

W Kal żadnego polskiego radia nie mamy, i nie wygląda ze kiedykolwiek będziemy mieć. Mimo tego wiedzie się nam całkiem dobrze. Najwyższe zarobki w AU, najgrubsze kobiety w AU, najlepszy piss w AU ...

Korektor SP
    • huzar73 Re: Polska telewizja w Australii! 11.01.14, 06:49
      polsky.tv

tam macie wszystkie najwazniejsze kanaly polskie oczywiscie przez internet za 30$ na mc

pozdrawiam
      • yvona73pol Re: Polska telewizja w Australii! 15.01.14, 08:58
        Aczkolwiek przyznaje, zdarza mi sie ogladanie tiwi rozrywkowo i odmozdzajaco czasami, rowniez seriali, badz to z sentymentu, badz z sympatii (jakos ciagnie mnie do sekcji zwlok i kryminalnej wink ) to zupelnie nie czuje tesknoty wielkiej za tv polska, bajki dla dzieci mam na dvd, raczej takie oldskulowe (Smok Wawelski, Uszatek, Zwirek i Muchomorek, Gucio i Cezar), ksiazeczki (duuuzo) zamawiam przez neta i jakos czujemy sie usatysfakcjonowani smile
        Zreszta ja lubie sobie w ciszy posiedziec, albo wyjsc na tak zwane lono wink
    • ordalia53 Re: Polska telewizja w Australii! 27.08.16, 10:36
      Witam, Ja ogladalam telewizje na zywo z polsky.tv. Bardzo dobra jakosc odbioru za wszystkie kanaly tylko 30 dol. Teraz czekam az przywroca TVN oraz Polsat bo tam najwiecej programow biezacych , ktore ogladalam. Na prawde super stacja solidna i ma 2 tyg archiwum. Ja juz ogladam tv od dwoch lat wiec polecam.
    • robertpolanski Re: Polska telewizja w Australii! 13.09.16, 16:06
      Ja właśnie zaraz po przyjeździe miałem ambitne plany założenie radia polskiego dla rodaków, ale raczej każdy już jak chce to śledzi wszystko w sieci.
    • kryspina007 Re: Polska telewizja w Australii! 13.12.16, 08:29
      fajny pomysł
      • adria231 Re: Polska telewizja w Australii! 10.02.17, 16:16
        Kochani,wiem,że chcielibyście dowiedzieć się, co w Polsce słychać.Nie dowiecie się tego ani z TV1,ani z TV2, ani z TV3 , ani też z TV info. Są to tuby PIS.Pamiętacie,jak za komuny wieczorem o godzinie 17;30 Polacy masowo wychodzili na spacer wieczorny , by zamanifestować ,że nie oglądają Dziennika Telewizyjnego.Teraz nie muszą tego robić ,bo mamy jeszcze Polsat,TVN i inne kanały.
        • adria231 Re: Polska telewizja w Australii! 12.02.17, 08:46
          przepraszam, Dziennik Telewizyjny nadawano o godzinie 19:30, czyli 7:30 pm
          • lont12 Re: Polska telewizja w Australii! 12.02.17, 09:16
            jak już co to należy oglądać Telewizję Republika (przez internet oczywiście)
            • adria231 Re: Polska telewizja w Australii! 24.02.17, 08:15
              Telewizji internetowej nie oglądałam,bo mam internet bezprzewodowy i trochę ograniczeń. Zaryzykowałam jednak i przez kilka dni obejrzałam kilka programów i kilku dziennikarzy. Jest to najbardziej prawicowa opcja. Jeżeli z tego źródła czerpiecie informacje, to wcale nie dziwię się waszym poglądom.Czy wiecie ,że w Polsce wprowadzono cenzurę teatrów i internetu.
              Czy wiecie, że uniemożliwiono korzystania kobietom z pigułki "dzień po".
              Poczekajcie do 8 marca. |Polskie kobiety na całym świecie organizują "czarny protest". Jest to już druga jego odsłona. Ale wy nie macie możliwości o tym się dowiedzieć.Nie wiem, czy wiecie że w pisowskich( rządowych) szczekaczkach zabroniono pokazywania akcji dobroczynnej Owsiaka, który co roku zbierał na poprawę opieki zdrowotnej dzieci i seniorów w polskich szpitalach.Nie przeszkodziło to akcji. Znowu zebrano ponad 70 milionów zł. Jest wiele spraw, które bolą Polaków. I właśnie postulaty Polek zostaną upubliczone w czasie tego protestu.
              • luiza-w-ogrodzie Re: Polska telewizja w Australii! 24.02.17, 13:21
                Adria, do wiekszosci tych informacji mozna dotrzec na Internecie. Widze to tak, ze kto utrzymuje kontakty z rodzina i znajomymi w Polsce, ten wie co sie tam dzieje. Kto nie jest zainteresowany polskimi sprawami, telewizja polska sie tez nie zainteresuje.
              • lont12 Re: Polska telewizja w Australii! 24.02.17, 14:35
                Jest to najbardziej prawicowa opcja.

Prawicowa opcja? Dziuniu, weź pod rozwagę że to co w Polsce uważacie za prawicę, na Antypodach może uchodzić za lewicę. Jesteście manipulowani tam. PiS to lewica, a nie prawica, bo głosi hasła lewicowe (choć chodzi do Kościoła, co może mylić zachodnich głupków), a prawicą nazywają PiS ci którzy są jeszcze większą lewicą od PiSu, a więc władze Unii Europejskiej, konglomerat marksistów, trockistów, a nawet maoistów (Barosso)... tak że uważaj Dziuniu, bo my tu na Antypodach dobrze widzimy, bo patrzymy na to z góry, a nie ze środka lasu, jak ty...
                • adria231 Re: Polska telewizja w Australii! 10.03.17, 07:21
                  Żarty chyba sobie stroisz. Sprawdź, co się stało wczoraj w Brukseli. Rząd PIS został upokorzony wynikiem 27:1 .Następnym krokiem pisowskiego wodza będzie próba wyprowadzenia Polski z Unii Europejskiej.
                  To, o co walczyły pokolenia Polaków zostanie zniszczone przez mściwego, zakompleksionego człowieczka.
                  • lont12 Re: Polska telewizja w Australii! 10.03.17, 21:25
                    lewacy opanowali Europę, a Polska Chrystusem narodów wink na nas Dziuniu możesz liczyć w walce z nawałnicą muzułmańską
    • cezarymalecki Re: Polska telewizja w Australii! 10.03.17, 17:14
      Telewizje mozna ogladac bez dodatkowego dekodera za pomoca telewizora smart marki Samsung lub LG lub na komputerze, tablecie lub telefonie. Jezeli ktos posiada inny telewizor niz w/w mozna dokupic android box za pare groszy i tez sie da. Wiecej informacji udzielam na email polskatelewizjnaswiecie@gmail.com
      pozdrawiam serdecznie Polonie w Australii.
    • palmerozo1122 Re: Polska telewizja w Australii! 16.08.21, 04:36
      Ja ze swojej strony polecam polską telewizje przez internet. Proszę sprawdzić stronę Telewizja Polska interwizja.com/ - znajdzie Pani tam dużo przydatnych i sprawdzonych informacji dotyczących tego jak oglądać polskie programy przez internet.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka