11darianna
26.10.13, 20:41
Ponieważ nowe telewizory mają już internet (tzn. WIFI), w Polsce rezygnuje się już z np. cyfrowego polsatu czy cyfry plus, a ściąga programy przez np. www.weeb.tv Opłata jest niska i co miesięczna, bez podpisywania umowy (płacisz-oglądasz). Wszystko idzie przez internet, więc globalnie (bez talerza sat i astry, eutelsatu, które nie sięgają poza europę). W USA już mają taką usługę. Nie moglibyśmy narobić trochę rabanu, że też chcemy?! Luiza jest menedżerem forum, mogłaby naświetlić sprawę, ilu to jest nas w Australii. Akcja "wszyscy na hura" z zapytaniem, kiedy usługa będzie dostępna w AU byłaby najlepsza. Kto nie chce oglądać polskich wiadomości na TV1 i TV2, może sobie przełączyć na np. HBO (premiery filmowe, fajne fimy ze Stanów przez Polskę do Australii, jeden film po drugim, bez reklam, dużo rozrywki polskiej (komicy, np. Laskowski itd.). Niestety dobre filmy powtarzają się, gdyż dużo osób pracuje na zmiany, dzięki temu te nocne można ściągać za dnia w AU. Jak to dokładnie funkcjonuje nie wiem jeszcze, dopiero wypowiedziałam umowę w innych usługach. Dużo się o tym mówi. Można odbierać też na komputerze (pewnie i na tablecie i iphonie). Program dostępny jest na stronie polsatu i cyfry, można też zobaczyć, kiedy są powtórki, jeśli coś się przegapiło lub nie widziało początku. To jak, chcemy?
Proponuję, aby malkontenci zachowali swoje dowcipy dla siebie, bo jak ci z weeb.tv je przeczytają... (tak, tak, StaryPierdoła), to jeszcze z 10 lat tylko polskie radio

Najlepiej będzie, jak nikt nic nie pisze na tym poście, a tam naciska, to niebawem nasze dzieci oglądają bajki po polsku i uczą się języka, a my oglądamy filmy, wiadomości, wideoklipy, dowcipy i inne rozrywki.
A może znalazł już ktoś inne rozwiązanie i polska telewizja na żywo jest już dostępna w Australii? Bo na tym weeb.tv musiałoby chyba kilku chętnych w różnych regionach wysyłać sygnał do użytkowników dookoła siebie. Myślę, że same duże miasta Sydney, Brisbane, Perth by nie wystarczyły, musiałby być mniejszy podział, np. Sunshine Coast, Gold Coast itd.