Dodaj do ulubionych

jak sie ten Einstein KAN sie czuje

19.02.20, 10:33
jak dzisiaj będziesz naprawiała swiat ??
zalorzylas juz ten PV cell ... solar hot water czy dalej używasz FOSIL FULLES. ???
shame on you ..karma will get you.
cancer of what ??let me think ...not if only when. ..karma.
Obserwuj wątek
    • kan_z_oz Re: jak sie ten Einstein KAN sie czuje 24.02.20, 08:46
      Uchuu. Bledy ortograficzne w polskim lub angielskim. Mobbing - bardzo tutaj popularny, jako forma rozrywky czyli odreagowania sie.

Dla calej reszty czytajacej - mam bardzo ekolodiczna chalupe, ktora jest w procesie przetwarzania od lat kilku.
      Wlasne szambo - bardzo fajne, bo wszystko rozchodzi sie na ogrod. Wlasna wode - bardzo fajnie, tylko potrzeba bylo zmienic dach, runny, wyczyscic zbiorniki, zalozyc filtry.
      Wszystko jest i dziala i jestem odcieta od sieci, majac jakies 60tys litrow wlasnej czystej wody.

Prad - zmiana kabli, wszystkich zyrandoli, zarowek na LED, wszystkich urzadzen na ekonomiczne gdzie powstal problem przy ostatniej rozbudowie z feralnym podlaczeniem przez lewego troche elektryka.
      Woda na panele wchodzi w przyszlym miesiacu. Bedzie miejsce w piwnicy na winiarnie.

System 6KW lub wiecej pare miesiecy pozniej...i mam chalupe wymarzona, gdzie chetnie sie podziele, bo nie jest to jakis wujeb za grube $$ projekt tylko bardzo rozsadne wolne myslenie i postepowanie.

Mam tez niestety trolla ktory mnie przesladujacego od lat...
      Trzymam sie tez bardzo zdrowo...karma...lubi dobrych ludzi.
      • kan_z_oz Re: jak sie ten Einstein KAN sie czuje 24.02.20, 12:06
        Mam tez qwa zajebisty ogrod wypielegnowany wlasnymi rekami po wyrwaniu tysiecy chwastow. Troll nie lubi i go razi. Tropi, smedzi, sra, nienawidzi bo siedzi w jakims gownie.
        Dopierdoliol sie tez do biznesu mojego, oraz mnie.
        Fuck off nie wystarcza bo sie wciaz dopierdala.

Chyba nawet nie nie jest z AU, bo takiego szajbusa tutaj w zyciu nie widzialam. Poza tym bardzo fajny kraj, stan, ogrod, ludzie.
        Musze wpisac bo wychodzi, ze tutaj jakiej pojabactwo.
        Polacy sa tutaj swietni. Maja klase.
      • pjd58 Re: jak sie ten Einstein KAN sie czuje 16.10.21, 12:39
        fajna sprawa takie eko-dom..
        Energetycznie też pasywny? prawie?

A co do trolla - też takiego miałem..
        jedyne co działa, to ignorowanie..}
        i to z wielkim opóźnieniem..

pozdrawiam serdecznie z Falenicy...
        • kan_z_oz Re: jak sie ten Einstein KAN sie czuje 25.11.21, 08:24
          Zalozylam panele sloneczne. Zajelo sporo bo dom wymagal renowacji a my nie puchniemy od $$.
          Kupilismy tez baterie Tesla. Dom jest bez rachunkow za prad od ponad roku. Produkuje sporo wiecej pradu niz konsumujemy. Sprzedajemy i mam credyt z firma energetyczna. Dom jest prawie samowystarczalny. Prawie, bo przy dlugich przerwach w doplywie pradu Tesla nie ma wystarczajacej ilosci. 13KW wystarcza na normalne funkcjonowanie. Aby odciac sie od sieci patrzeba duzo wiecej, jakies 30-40KW. U mnie odpada. Potrzebna 3 cia faza lub wiecej. Mam zbyt mala dzialke.

Zaczelismy od renowacji calej sieci elektrycznej, wymiany skrzynki elektrycznej, oswietlenia. Wymiana ogrzewania wody na panele. Mamy wciaz zabezpieczenie w postaci kominka w ktorym spalamy galezie z dzialki. Mamy zabezpieczenie gazu - jedna butla na rok 45l.

Nie jestesmy polaczeni do kanalizacji. Byl to wazny punkt aby zaprojektowac dach, ktory jest tez zbiornikiem pitnej wody dla domu.

Wszystko juz zrobione i jestem absolutnie dumna jak wyszlo. Mamy tysiace pytan glownie z firmy meza - jak to zrobic na normalnej dzialce.
          Mamy tez pszczoly, maly egzotyczny ogrod, uprawy.

Jestem na tyle ekologiczna na ile moge, wciaz cieszac sie wszystkimi wygodami jak; zmywarka, pralka, suszarka, extra zamrazarka w piwnicy oraz solidny dom spelniajacy wymogi huraganowe.

Nie wiem o co nikowi wyzej chodzi ale ja nie mam problemu. Milo gdy ktos chec pytac; Kotakt ze mna na;
          wozniak@bigpond.com

Odpowiadajac na pytanie: czuje sie absolutnie swietnie - zrealizowane marzenia i o to chyba chodzi.
          • mtt44-mtt44 Re: jak sie ten Einstein KAN sie czuje 16.10.22, 01:05
            top 7 mistakes people make when buying solar system
            Solarquotes.com.au
            Finn Peacock -electrical engineer ,in past work for CSIRO in the energy division
            KONTRA
            KAN - kwalifikacje nie znane ..wykonywane zajęcie ...chyba sprzątaczka. ...
            cala reszta co tu wsadzasz jest nie na temat i nie mam zamiaru tego czytać
            zacznij swej własny wątek a jeszcze lepiej ten kanał na YouTube
            kłuć się z malrzonkiem jak sobie na to pozwoli
            I znowu cena gazu spadla do $45 na rok najpierw było $10 ,następnie 150 ...i znowu kłamiesz ..wynajęcie butli wiecej kosztuje niż $45.łatwo sprawdzić
            co do pszczół to tez mam jedynie native
            jeszcze raz powturze i to poraz OSTATNI
            wchwili obecnej zakładanie Batteri typu TESLA jest nie ekonomiczne to jedynie co napisałem
            I depnelem w G....
            są już nowe technologie i nie czy tylko kiedy one będą dostępne
            postep w bateriach postępuje w podobnej szybkości jak było zpamiecia w PC
            wyglada ze SOLID STATE BATTERY jest ta przyszłością i one są o wile tańsze w produkcji
            cieszenie się ze rachunek za prąd jest niski to tak samo jak jechanie do sklepu 100km bo tam śliwki tanio sprzedają
            wydawanie $15000 kiedy cena za 1kWH jest w QLD 0,29 i maksymalnie obniży rachunek -OBECNIE o jakieś 400-800 ..mając dane latwo obliczyć ... ..resztę każdy może sobie sam skalkulować.

• mtt44-mtt44 Re: jak sie ten Einstein KAN sie czuje 16.10.22, 01:44
          alez możesz mieć wszytko co chcesz I to nie jest MUJ INTERS jedynie
          konflikt się narodził jak KLAMIESZ ze jest to ekonomiczne bo obecnie NIE JEST w QLD
          I podajesz nie prawdziwe informacje
          przeczytaj może wszystko
          Falenica to chyba pod Warszawa ?? więc macie zupełnie inne realia
    • mateuszrat Re: jak sie ten Einstein KAN sie czuje 23.05.22, 17:49
      Chyba dobrze
    • mtt44-mtt44 Re: jak sie ten Einstein KAN sie czuje 30.08.22, 08:33
      to proste
      mozna z twoich wpisów się śmiać
      mozna tez kpic ....ta osoba oczywiście KPI
      zakladanie systemu z bateria jak się ma podłączenie do sieci nie robi żadnego sensu FINANSOWEGO
      ale ładnie na zdjęciach wyglada
      • kan_z_oz Re: jak sie ten Einstein KAN sie czuje 05.09.22, 11:14
        Robi. Nie place za prad.
        • kan_z_oz Re: jak sie ten Einstein KAN sie czuje 05.09.22, 12:05
          Nie jestem tez podlaczona do wody lub kanlizacji. Wszystko jest za darmo. Koszty sa oczywiscie aby utrzymac fabrke wodna oraz elektrycznosc.
          Dlaczego ludzie tytaj nie pytaja jak?
          Wyprala mozgi or what.

W mojej sytuacji panele slonczene sa boskim rozwiazaniem na zero rachunkow jako inwestycja przynoszaca zyski. W mojej sytuacji uwzgledniajac rabay stanowe, niskie pozyczki na inwestycje, itp.

Dlaczego powoduje to taka agresje?
          • mtt44-mtt44 Re: jak sie ten Einstein KAN sie czuje 05.09.22, 12:40
            system PV I solar hot water system przynoszą znaczne obniżki ,każdą osoba co ma własny dom i tego nie ma ..dal mnie jest DZIWNA
            jesli się nie mylę to w QLD jesteście od dawna
            chyba - mogę sprawdzić solar hot water system był dofinansowywane FEDERALNIE I STANOWO do chyba 2009 jeszcze dostawalas i rabat z enrgex na zmiane taryfy ,, wiem ze min dostałem 1600 zniżki
            solar hot water system to obniza wedlug ENERGEX na około 27 %
            solar PV w zaleznosci co masz i jak używasz
            ja dostaje kredyt bo jestem na systemie 0,52 C feed in. to jest około 1200 rocznie
            wody nie masz bo mieć nie możesz masz zbiorniki .kanalizacja to samo nie dlatego ze tak chcesz ale ze inaczej nie możesz
            Baterje to dla ludzi co maja podłączenie do sieci jest EKONOMICZNIE nie opłacalne
            SOLARQUOTES .COM.AU napisane prze fachowca nie house wife FINN PEACOCK
            tam możesz napisać ze ON nie ma racji
            Majac rachunek przed podłączeniem i po podłączeniu łatwo by było obliczyć ile cię ta ZABAWKA kosztuje. twoje pieniądze i mnie nic do tego .pozatym sadze ze nie bardzo kojarzysz co na rachunek się składa
            nie wiem ile te baterje cię kosztowały ceny są 12- 15 tyś. maximum co one obniżyły rachunek to sadze ze w twoim wypadku to będzie $ 600 na rok .. nawet jeśli to jest 800 ...
            więcej dostanę jak te pieniądze wsadzę na SUN SUPER i je zawsze mogę wyciągnąć
            ale fajnie to wyglada na zdjęciach.

nie bardzo rozumie co jakas AGRESJA tu ma do tematu i co z ta fabryka WODNA ..
            pomysl zanim coś napiszesz to nie boli
            • kan_z_oz Re: jak sie ten Einstein KAN sie czuje 09.09.22, 12:20
              Mam 50 tysiecy zbiornik pod domem jako czesc fabryki wody. Jest po remoncie, odkurzony, wypucowany. Sa zalozone filtry. Mozna montowac rozne. Do tego mam 30 tysiecy litrow w zapasie w postaci innych zbiornikow. Wszystko na dwie osoby.
              Nie wiem skad stukasz ale tutaj sie absolutnie oplaca i absuolutnie mnie nie obchodza problemy polnocnej polkuli. Bedzie nie ciekawie i bardzo ludziomn wspolczuje.

Chodzi aby znalesc rozwiazanie. Ogolnie to wyciagamy z super bo sadzie, ze zostanie ogolone do zera. Wsadzimy w nieruchomosci do konca tego roku. Dolaer leci oraz euro, funt i gielda.

Barteria kosztowala prosto 15K . System z rabatem 7K.

Dochodzi do tego kwestia, ze jesli zaczna sie probemy z dostawami pradu to mozemy sie wypiac. Alternatywa ta maly generator.

Zrobilam obliczenia na dzien dzisiejszy ; Zwrot ; inwestycja w solar 10%. Nieruchomosc 5%.
              • kan_z_oz Re: jak sie ten Einstein KAN sie czuje 09.09.22, 12:27
                Moge wyslac Ci zdjecia zbiornikow. Dlatego sie wyprowadzilismy z Sydney. Chalupa na wsi. Prawie, 90 od Brisbane.
                • mtt44-mtt44 Re: jak sie ten Einstein KAN sie czuje 09.09.22, 23:31
                  SE QLD więc wiem co tu jest
                  I co mniej więcej kosztuje ...absolutnie nic mnie do tego
                  skomentowałem bo wiem i jak dla mnie to jak narazie nie robi sensu wydawać 15 tyś żeby zaostrzedzic dodatkowe $600 rocznie to zreszta jest opinia tego pana co jest specjalista , ..jeśli przeczytałaś to jest strona australijska i on TY MIESZKA ,pozatym mam kumpli co to maja ..bo musieli mieć ...farma i jeden budynek bardzo daleko żeby kabel ciągnąć. a tam chcieli mieć prąd ..jedynie pieniądze to nie jest dla nich żaden problem. i na kredytach nie żyją
                  nie wiem co to za FABRYKA wody ..zbiorniki na wodę były ,są i będą ,Wszyscy co mieszkają gdzieś tam w BUSZU muszą je mieć i je maja ... więc osobiście nie widzę nic dziwnego ...mam trochę znajomych co maja farmy i jedynie takie maja wyjścia ...to dla mnie normalne.
                  ale jak COS SIE WYDARZY to zamienię muj 100 t litrów basen. ..mały zbiornik mam ale to do ogrody.
                  Tak "JAK SIE COS STANIE "..z takiego poglądu to nie wyjade na autostradę bo się coś stanie
                  .Osobiscie bede myslal ..MOZE ..o bateriach jak one będą max 1/3 co są teraz albo prąd podrożeje tak 300 % i nie zalorze dopóki to mnie nie przyniesie finansowego pożytku
                  cieszy mnie i to zupełnie nie muj inters ... jedynie dmuchanie w ta własną trąbkę nieco dziwi i śmieszy
                  wydajac 22tys masz 10 % ?? to $2200 ??? to ile wy za ten prąd płaciliście
                  Mam to samo dwie osoby i ja mam wszystko na prąd ...nie używam tak TROSZECZKE gazu za $10 rocznie -
                  • kan_z_oz Re: jak sie ten Einstein KAN sie czuje 10.09.22, 08:46
                    W 2013 roku czyli dom przed remontem w calosci na ukladzie elektrycznym oraz starych oswietleniach, lodowce itp kosztowal nas srednio $450 na kwartal. Wymienilismy instalacje elektyczna oraz cale oswietlenie oraz stopniowo wymienilismy wszystko na LED. Z czasem padl stary system grzania wody. Wymienilismy na nowy napedzany energia sloneczna.
                    Moje obecne rachunki za prad wynosilyby obecnie ponad 3K/rok, gdyby nie zaistnialy usprawnienia. W ciagu ostnich dwoch lat zaplacilam w zeszlym miesiacu $100 bo ceny poszly do gory, pogoda tutaj jest wredna od 8 miesiecy itp. Nie oszczedzam - nie place za prad.
                    3x10 daje 30K. Na 10 lat system jest obliczony. 22K plus ogrzewanie wody, ktore musielismy zrobic i nie jako ekstrawaganza ekologiczna. Bush? Widze ocean z okna. mam 10 minut spaceru do misteczka. 35 do lotniska na Wybrzezu Slonecznym. Ma tez w nosie wszystkie podwyzki pradu, ograniczenia oraz wolania rzadu o oszczedzanie elektycznosci w miesiacach gdy mamy 40+. Moja klima laduje pelna para, chodza dwie lodowki oraz zarazarki, codzienie jest pranie oraz podlewanie ogrodu. Chwilowe wylaczenia pradu mam gdzies, bo bateria pod koniec dnia jest pelna. To daje life style, ktory chyba czesc ludzi traci i ja nie mam zamiaru sie tego pozbyc. To jest moja inwestycja.

Masz racje - nie jestem podlaczona do wody ale moglabym sie starac ze wzgledu na bliskosc kanilzacji. Po co?

Ten watek zostal zalozony jako 'gaslightnig' czyli osmieszyc mnie bez zadnego innego celu.

Moge wiec go olac lub wpisac cos skoro autor spedzil czas aby mnie spalic.
                    • mtt44-mtt44 Re: jak sie ten Einstein KAN sie czuje 10.09.22, 11:50
                      Ogulnie jak piszesz bzdury to ktoś kiedyś może i ma prawo to z komentowac.
                      podalem ci strone ,faceta co jest EXPERTEM może napisz mu ze muwi bzdury
                      nie dalem tej strony jedynie dla ciebie ale dla innych co by myśleli o tej głupocie
                      ja za prad nie place -
                      • kan_z_oz Re: jak sie ten Einstein KAN sie czuje 11.09.22, 11:04
                        Wooo, czyli dyskutuje z tym samym facetem, ktory watek zalazyl tylko zmienil nika. Bledy te same, ten sam druk krzyczacy drukowanymi literami. Wiem, jestes ekspertem zakladajacym systemy paneli slonecznych, ktora lata temu mi tutaj profesjonalnie radzil aby baterii nie montowac bo bede mala katastrofe.

Guess, what? Nie mam katastrofy. Kwestia pieniedzy jest kwestia w zachodnim kraju kwestia prorytetow. Jeden kupi fure drugi baterie.

Udanego trollowania. Creep
                        • kan_z_oz Cyfry 12.09.22, 09:40
                          Wycignelam z aplikacji Tesli zuzycie pradu od lipca 2021 do June 2022. Wyszlo w $ $2736 w pradzie zgromadzonym w Tesli, ktorego zuzycie nie wchodzi do rachunku. Z rachunkow wyszlo $310 za prad/rok. $425 za oplaty stale/rok. Wychodzi okolo 2K do przodu w roku, ktory pamietam jak najgorszy.

Ceny dostaw pradu do grid maleja. W przyszlym roku moga wynosic cos okolo 5 centow.

Jak wyglada przeliczenie kogos, kto zamontowal system 6.6 opraty na zwrocie 5cents. Poprosze o dane.

Nawet nie wiem jak mozna miec konwersacja w temacie.
                          • mtt44-mtt44 Re: Cyfry 21.09.22, 12:41
                            co ty piszesz to jest bzdura bez rachunku nie będę z tobą dyskutował 'wsadź i pokarz bo to co ty piszesz to jest BZDURA
                            mieszkasz QLD a więc '''1 KW H to 29 C mniej więcej może się nieco ruznic pomiędzy firmami '...nie wspominając ze są jeszcze INNE TARFY ...ciekawe czy masz ....ja mam
                            oplata za jeden dzień dostawy to $1 dolar ...znowu mniej więcej ''
                            twój rachunek za prąd .......kiedy ty urzywasz gaz TAK TROSZECZEKE za $10 na rok ...NAZWE TEJ FIRMY PROSZE !!!!
                            .wnioskuje ze na gazie gotujesz ...chyba ze on jest tak dla ozdoby
                            towage 10 % za inwestycje ..jak umiesz wyliczyć ile to jest 10 % ....jedna dziesiąta ' 2200 plus solar HOTW WATER SYTEM jestem miły czyli minumum 4 tyś a raczej będzie koło 6 .czyli 2600 na rok ...twuj rachunek powinien wyglądać nie więcej niż $350- na kwartał 400 to będzie dużo ...ale wdlug ciebie to jest ...10% czyli 2600 .ha ha ha ha ha czyli coś tam chodujesz ?? chłopcy w mundurkach już by tam byli
                            dopuki nie wsadzisz rachunku przed i za nie mamy co dyskutować ...
                            podalem strone z fachowcem. .ja mam rozeznanie Jakie są twoje kwalifikacje w tej dziedzinie FACILITY OFFICER ..no ma nadzieje ze to nie uraziło twojego EGO
                            piszesz bzdury ja jestem to w bradzo prosty sposób wyliczyć ...ty do tego ustrojstwa dopłacasz ...według tego fachowca to obniżasz rachunek o MAXIMUM 1000 na rok '
                            ja szacuje twoja sytuacje na 400 ale będę HOJNY ,,,i powiem 800
                            to ustrojstwo kupilasz na kredyt ...BO MY NIE MAMY ZADURZO PIENIEDZY
                            czyli 5% odsetek to by było raczej mało
                            15000 na 5% to jest 750 rocznie

mnie nie obodochodzi co robisz i jak robisz i po co robisz ...ale jak będziesz pisała BZDURY je je będę komentował ..bo chyba mnie wolno ,dopóki jakiś dowodów nie przedstawisz to PISZESZ DEBILSTWO ..
                            dalej czekam na nazwę tej firmy od której kupujesz GAZ ZA $10 na rok
                            OPLATY STALE TO JEST MNIEJ WIECEJ $1 na dzień ....rok ma 365 dni znowu coś nie tak z liczeniem. ..ja jestem z OREGON
                            dalej to jest TWOJE obliczanie 310 za prąd za rok .. HA HA HA NIE NIE za rok tylko kwartał
                            I 425 ZA OPLATY ZA ROK ...UMIESZIESZ LICZYC ...dwa w pamięci 3 spuszczam ......
                            310 X 4 to jest 1240 ....plus te oplaty za rok co według ciebie jest 425 powinno być 360 -370 czyli 1600 na rok co jest według mnie NORMALNE
                            ty zalorzylasz to ustrojstwo za 15000 i wmawiasz ze na tym zarobisz 10 % JAK TY SZKOLE SKONCZYLAS ??? albo jak to obliczasz
                            to dziecko 10 letnie by ci wyliczyło to tego ustojswa w chwili obecnej dopłacasz ...bez rachunku jedynie SZACZUJE
                            w najlepszej sytuacji wychodzisz na zero a w bardziej REALNEJ TO MINUS 400 ..minus 200 to tak 90% DLA MNIE
                            MNIE TO OBOJETNE . to twoje pieniądze ..."MY NIE MAY ZA DURZO " ..no i sami ich nie zrobicie ..ale jest jeszcze LOTTO.
                            zanim coś napiszesz to pomysł
                            • kan_z_oz Re: Cyfry 23.09.22, 08:51
                              Gaz to butla raz na rok. Obecnie $150 do gotowania. Reszta wyglada jak napisalam.
                              Moje pieniadze zdecydownie.
                              Twoje czy...wychodzi na zero. Rozejrzyj sie co sie wokol ciebie dzieje. Europa ma wojne z Rosja. Z NATO aby uscilic. Ceny energii oddawanej do grid spadaja. AGL ma juz ograniczenia na dostawy dzienne 14.9 za 10 centow reszta spada do 5centow.
                              Im wiecej paneli na dachach tym nizsze ceny . Baterie sa jedynym rozwiazaniem aby nie placic slonych rachunkow. Ale Ty swoich rachunkow nigdy nie przedstawiles. Ile placisz, ile uzywasz, jaki masz system, ile cie kosztuje. Zrob swoje wypracowanie i napisz. Inaczej jestes tylko trollem.
                              • kan_z_oz Re: Cyfry 28.09.22, 08:38
                                Rachunek za prad. W miesiacach zimowych gdzie jest najmniej slonca i najkrotsze dni.
                                • kan_z_oz Re: Cyfry 28.09.22, 12:12
                                  Smutne, ze watek przejal troll, ale mam nadzieje, ze pozytywnie bo rachunki sa niestety realne. Yep, 13 dolarow za kwartal.
                                  • mtt44-mtt44 Re: Cyfry 29.09.22, 11:41
                                    jak ci argumentów brakuje to zaczynasz bredzić więcej
                                    A) powiedziałem ze nie wiem jak tu zdjęcia wsadzić. ..prosiłem dalej nie wiem ale spróbuje sam do tego dojść
                                    B) $150 za butle rocznie to nie jest TAK TROSZECZKE JAKIES $10 rocznie . jedynie cię CYTUJE czyli KLAMALAS
                                    dalej czekam na ten OKOLOGOICZNY DOM CO MA SZAMBO ..mogłabyś coś na ten temat więcej.
                                    .jak ty maturę zdałaś. ?? ale dbasz o dobre słowo AWF bo tam chyba chodziłaś
                                    szkoła dla osiłków ..mięśnie mięśnie i nic pod beretem
                                    no i ten drugi ...SILA od pługa odciągnięci ... ale punkty za pochodzenie były.
                                    C) podalas , a to twuj wpis MAM ZWROT 10 % udowodniłem chyba ze BRADZISZ
                                    pozatym następnie napisałaś ze masz $2000 a następnie temu zaprzeczyłam bo twój roczny rachunek to był chyba ..bo mnie nie chce się już sprawdzać $1700
                                    ale wedlug twojej matematyki to jest 10% na inwestycj$2600 z plusem.
                                    jak ten rachunek tu pkazalas jest $12 to do tego ustrojstwa dopłacasz obecnie miniumum $300 ha ha ha ha ha ...sprubuje to powiekrzyc i się nieco pobawię.
                                    D ) jedynie powiedziałem ze instalowanie baterii jest obecnie NIE OKONOMICZNE FINANSOWO
                                    E ) jak jestes tak dobra w przepowiadaniu to te numery w loto I NIEZMIENIAJ TEMATU . co gdzie i kiedy .....to jest odrębny temat ---.OBECNIE TO USTROJSTWO JEST NIE EKONOMICZNE. !!.......tak dla twojej ciekawości to są propozycje żeby pobierać opłatę za DOSTARCZANIE Energi do sieci .....to co jest obecnie jest nie logiczne ale JA BEDE korzystał jak długo moge bo ma 49 C za każdy 1KWH
                                    poprzednio napisałem 52C co jest nie prawda ....po prostu tak mało mnie to interesuje.
                                    F) Jak odrobilas lekcje to : powinnaś wiedzieć ze jak to będzie EKONOMICZNE TO sobie mogę zalorzyc w kazdej chwili i szanse są ze zapłacę mniej i będę miał nowe a ty będziesz sobie to spłacała. ha ha ha ha
                                    G ) osobiscie wole być nazywany TROLEM niż IDIOTA ... nie to ze opinia sprzątaczki mnie ruszy
                                    H ) jako ze szukasz guza do wrzycilem program i mam już kilka twoich PERELEK INTELEKUALNYCH ..chętnie je wrzucę. można będzie się pośmiać.
                                    oczywiście mam nadzieję ze masz MOST EFFICIENT solar panels co są bardzo tolerancyjne na cień. ..pochwal się ..masz szanse się nieco dowartościować.
                                    • kan_z_oz Re: Cyfry 05.10.22, 11:31
                                      Dalej kontynujac skoro moj trol zaczal. Piwnica pod domem. Wiekszosc to szampon, plyn do mycia naczyn oraz ciala. Wszystko mojej produkcji. Na gorze przetwory rozne. dzemy, saltki, soki, suszone rozne okazy jak; liscie morigi na herbate, tumeric w prszku lub kawalkach, imbir, chili - nie jestem wstanie wymiec. Czeasc dona jest spizarnia dla wiekszych zakupow, ktore oczywiscie robimy; kiszona kapusta, buraki etc.

Dalej; urzadzenie gdzie suszymy. Zdecydowalam jakis czas temu kupic komercjalna suszarke. Bardzo dobre tutaj przy wilgolnosci 100%. Inaczej wszystko gnije.

Dalsza czesc piwnicy pod domem. Stol z miodem naszej produkcji. Miod na sprzeadz komercjalna orza znowu dziesiatki stoikow z przetworami. Przerabiamy wszystko co nam w rece wejdzie. Jestem niesamowiecie w tym temacie dobra.
                                      • kan_z_oz Re: Cyfry 05.10.22, 11:46
                                        Zapas pod domem; Czerwone zbiorniki to benzyna. Zioly to diesel. Na lewo akumulator. Mala Honda napedazana na benzyne, gdzie przy braku pradu wszystko funkcjonuje. Mozna podlaczyc pompy wodne, lodowke oraz cos do wyboru.

Pompa wodna z prostym filterm pod chalupa. Mozna zamontowac bardzo skomlikowany filtrujacy wszystkie zanieczyszczenia. Nie widze powodu bo wokol same parki narodowe. Jestem niesamowiecie zadowolona ze zniam ktore dokonalismy ale widze sa one sola w oku...mysli? Bo moze powinnam otworzyc wlasny program na You tube.
                                        • mtt44-mtt44 Re: Cyfry 10.10.22, 11:40
                                          moja to sprzątaczko jeśli ja jestem trolem ..a masz jakiś inny tytuł??no podaj.
                                          A) co ma jedno do drugiego ??nie zmieniaj tematu.
                                          ja jedynie powiedziałem ze instalowanie baterji jest obecnie nie ekonomiczne ..i cię to tak zabolało ..no bo jak to ktoś może się nie zgadzać z tak EKOLOGICZNA KAN
                                          ales ty KAN piekna ,ekologiczna ,tak pozytywna ...zadowolona. ??
                                          B) jak masz ubezpieczenie na dom to sprawdź sobie ILE możesz miec płynów PALNYCH ,zanim twoje ubezpieczenie nie będzie obowiązywało
                                          C) a czy tak mogłabyś jeszcze podać PO CO ?? to wszystko ???
                                          cala reszta to sadze ze sporo ludzi sobie robi dla zabawy ...sam ruwnierz
                                          D) tak otwórz sobie program ..jak będzie popularny to więcej zarobisz niż miotła ścierka ... idiotów nie brakuje więc masz szanse.
                                          E )" my nie mamy zadurzo pieniędzy ..jak się jest ekonomicznym analfabeta nie powinno dziwić ale :
                                          DWIE osoby " ja mam bisnes. ...tak sprzątaczka szkole ma koło 800 na rękę za 35 godzin pracy ..więcej wakacji .chorobowe i supper ...mam klienta co szuka ..mogę ci dać namiary ,oczywiście nie będę cię rekomendował. Brisbane. ...państwowa posada ...ale jak własny .więc bym się spodziewał tak min 60 na rok ,malrzonek pracuje no to następne min 60 -80 ....z ludźmi co SA BARDZO zainteresowani JAKBY COS TALKIEGO ZROBIC na normalnej działce ...czyli dla nie wtajemniczonych ...zlorzyc podanie o pozwolenie żeby zbudować SZAMBO .jedynie 12 tyś ... i odzielić się od kanalizacji BO KAN tak twierdzi ze jest ekologiczne ...dalej nic na ten temat nie podałaś ...czy mogłabyś mnie tak oświecić ..no proszę ....proszę bardzo.
                                          więc WAS DWOJE sumie 120 -+ i co dalej nie maja pieniędzy ??coś się tu matematyka znowu nie zgadza ...no chyba ze cocaine używasz. ...co by miało sens bo nic z sensem nie piszesz
                                          ztego gazu za $10 już się wycofałas czyli co ???BZDURY pisałaś ?? ale przepraszam JA TO TROLL
                                          ty tak tymi glazakami jedynie palisz ....a taka ekologiczna...a ten dwutlenek węgla z tych gazlazek to jakiś lepszy ?? coś na ten temat ?? no bardzo proszę
                                          F) szwendasz się po forum POLONIA tam już ktoś ci powiedział ERTES " jak To jest ze ty masz opinie na każdy temat "...no masz i to zazwyczaj GLUPIA ..
                                          przyklad ....ja mam fabrykę wody .....geniuszu to się zwie ZBIORNIKAMI WODY.
                                          jest nie zuwarzylas to ERTYS cię nie znosi ..to nie wymaga zbytniego IQ. ..chyba wiesz co to jest to IQ
                                          G ) jak chcesz kontynuowac temat EKONOMI ZAKLADANIA BATERJI ZA $15 tyś bo ja jedynie to komentowałem ..chętnie usłyszę dane .....jak ile płacisz za kredyt. 5 -6 % to sadze tak minimum, czyli to ustrojstwo cię kosztuje 750-900 rocznie no i wartość tego spada a w zasadzie tego już się nie pozbyjesz....a ja i ktokolwiek inny może sobie zalorzyc w każdej chwili ..jak będzie konieczne
                                          F ) dalej proszę jak ktoś wie JAK SIE TU wsadza zdjęcia .......
                                          G ) tak cie informuje te zdjęcia z tymi zbiornikami benzyny i diesel skopiowałem ,
                                          widzisz muj kumpel ma busines co on prowadzi dochodzenie jak jest jakiś pożar i od jego opinii będzie zalerzalo czy ubezpieczenie jest czy nie będzie płacone...... przeczytaj sobie polisę geniuszu bo to co masz jest wystarczające żebys ubezpieczenia nie dostała....ja taki miły i cię o tym informuje.
                                          F ) pisz na temat co obawiam się przekracza twoje IQ , ale jak zaczniesz rzucać epitetami ..gdzie ta LUIZA. ...to ja jedynie będę cytował twoje wpisy ...co jeden to GLUPSZY. ...
                                          • kan_z_oz Re: Cyfry 11.10.22, 12:19
                                            Przekroczyles wszystko. Troluj dalej, Mnie bardzo to bawi. U dick.
                                            • kan_z_oz Re: Cyfry 11.10.22, 12:25
                                              Nie piszesz z Australii trolu, bo ktos tutaj mieszkajacy nie zamieszaczl by tych bzdur. Troll, tylko. Tylko tyle i mazasz o mieszkaniu tutaj.
                                              • mtt44-mtt44 Re: Cyfry 16.10.22, 01:10
                                                top 7 mistakes people make when buying solar system
                                                Solarquotes.com.au
                                                Finn Peacock -electrical engineer ,in past work for CSIRO in the energy division
                                                KONTRA
                                                KAN - kwalifikacje nie znane ..wykonywane zajęcie ...chyba sprzątaczka. ...
                                                cala reszta co tu wsadzasz jest nie na temat i nie mam zamiaru tego czytać
                                                zacznij swej własny wątek a jeszcze lepiej ten kanał na YouTube
                                                kłuć się z malrzonkiem jak sobie na to pozwoli
                                                I znowu cena gazu spadla do $45 na rok najpierw było $10 ,następnie 150 ...i znowu kłamiesz ..wynajęcie butli wiecej kosztuje niż $45.łatwo sprawdzić
                                                co do pszczół to tez mam jedynie native
                                                jeszcze raz powturze i to poraz OSTATNI
                                                wchwili obecnej zakładanie Batteri typu TESLA jest nie ekonomiczne to jedynie co napisałem
                                                I depnelem w G....
                                                są już nowe technologie i nie czy tylko kiedy one będą dostępne
                                                postep w bateriach postępuje w podobnej szybkości jak było zpamiecia w PC
                                                wyglada ze SOLID STATE BATTERY jest ta przyszłością i one są o wile tańsze w produkcji
                                                cieszenie się ze rachunek za prąd jest niski to tak samo jak jechanie do sklepu 100km bo tam śliwki tanio sprzedają
                                                wydawanie $15000 kiedy cena za 1kWH jest w QLD 0,29 i maksymalnie obniży rachunek -OBECNIE o jakieś 400-800 ..mając dane latwo obliczyć ... ..resztę każdy może sobie sam skalkulować.

• mtt44-mtt44 Re: Cyfry 16.10.22, 01:17
                                                  jak ci argumentów brakuje to zaczynasz UBLIZAC lub przeklinać , taka miastowa a słoma dalej z butow wychodzi.
                                                  taki język to szkoda ze nie pozostawiłas w tej podkrakowskiej wsi z której pochodzić
                                                  I jeszcze raz czy jak ktoś mnie wytłumaczy jak się tu zdjęcia wsadza
                                                  wyobraź sobie ze jestem w south east QLD jedzie tej leprzej części.
                                                  • kan_z_oz Re: Cyfry 16.10.22, 12:56
                                                    "Pochodzisz, powtorze" - razace bledy moj drogi elektryku. Moj dawny zawod byl Ok - nauczyciel zawod uprawiany w Australii przez wiele lat. Dwoja z angielskiego oraz polskiego. Szkoda , ze nie znasz zadnego jezyka, gdzie moglbys c=sie porozumiewac bez kompromitacji. Mors? moze? Nie pochodze tez z podkrakowskiej wsi tylko z miasta. Dla mnie bez znaczenia moja slomo. Wies ma dla mnie niesomowity urok. Troll, trolluj dalej i sie kompromituj. Czekam na dalsze bledy.
                                                  • mtt44-mtt44 Re: Cyfry 16.10.22, 23:47
                                                    znowu nie na temat
                                                    ha ha ha
                                                  • mtt44-mtt44 Re: Cyfry 17.10.22, 00:13
                                                    no ja aż tyle muszę płacić.
                                                  • mtt44-mtt44 Re: Cyfry 17.10.22, 21:54
                                                    pisze się MORSE"A jeśli już chcesz poprawiać
                                                    trzymaj się tematu
                                                    dalej czekam na
                                                    1) na czym polega ten ekologiczny dom "bo ja nawet mam szambo " szambo ty ty masz dwa
                                                    2) ile za ten gaz placisz "ja tak troszeczkę jakieś $10 rocznie " następnie było $150 co jest realne wynajęcie butli to koło $50 na rok no ostatnia cena $45 ..mógłabyś się tak zdecydować ..zobacz może na rachunek ,
                                                    3) "ja obliczyłam i mam 10% zwrotu ...." jeśli nie wiesz to procent jest jedna setna calosci .,,,więc dzielisz ta liczbę przez 100 i jak chcesz obliczyć 10% to ten wynik mnożysz przez10 to ci da 10 %
                                                    6.6kW -$7000 plus Tesla $15000 plus tu nie wiadomo -solar hot water system min nastepne $4000 bardziej będzie 5 -6 ..wsadzę za ile ja kupilem wiele lat temu
                                                    czyli jeśli to nie przekracza twojego IQ liczba jest min $ 26000 TY nasz zwrot 10% ...ha ha ha ha ha ha jak ???? jeśli twój rachunek zanim cokolwiek zainstalowali był mniej więcej pomiędzy 300-350 za kwartał ..w przyszlym tygodniu będę miał rachunki osoby co nie ma NIC .więc Geniszu matematyczny mogłabyś tak podać swoje wyliczenia opierające się na faktach -znasz to słówo ??....nie na twojej wyobraźni
                                                    to chyba nie powinno nastręczać ci zbytniego kłopotu. ...choć ja takim optymista nie jestem
                                                    to co masz pod domem jakie przetwory robisz jest nie na temat
                                                    jak chcesz to otwórz następny wątek może wymienimy przepisy
                                                  • kan_z_oz Re: Cyfry 21.10.22, 09:18
                                                    Bulisz $6k Na rok za prad. Gratuluje kopiniecie sie we wlasna dupe. Jak ma sie to do mojego zero za prad do twojego 6K? Moja inwestycja to 15K za Tesle i 7 panele sloneczne. 22K do 6K/rok w rozbiciu na 10 lat. Wychodzisz na prosta szybko.

Moge wymienic przepisy. Po co? Nikogo to nie interesuje.
                                                  • kan_z_oz Re: Cyfry 21.10.22, 09:37
                                                    Przepisy sa proste. Usabilizowlismy nasz dom wokol produkcji miodu. Nic wielkiego. Maly domowy biznes. Miod sprzedaje w malych ilosciach oraz produkcji. Wyrabiamy soki i kompoty, wszystko z miodem zamiast cukru. Pamarancze, grajfruty, morwy owoce, mandarynki, sliwy, truskawki - wszystko z naszej dzialki lub w sezonie tanio zakupione lub padarowane/wymienione.

Nastepna produkcja to tumerik, imbir oraz galangar. Szuszymy i idzie w sloiki jako puder lub male kawalki. Kawalki uzywamy do hertab ziolowych oraz innych celow kulinarnych. Moga siedziec w tych sloiach , podobienie do miodu przez lata. To nasza glowna dzialnosc podyktowana przez warunki gdzie mieszkamy oraz klimat.
                                                  • mtt44-mtt44 Re: Cyfry 21.10.22, 23:02
                                                    taki intelekt a nie wie ze to końcowy kredyt za rok ...ha ha ha czy może chcesz zobaczyć kwartalne. wypłacam raz na rok bo kwartalnie mnie się nie chce
                                                    pozatym znowu piszesz o sobie i znowu nie na temat który jest : instalowanie baterii typu tesla jest chwili obecnej nie opłacalne ..co drukowanymi nie idzie. ??
                                                    zaraz ci tu wsadze rachunek osoby co nie ma nic EKOLOGICZNEO szamba tez nie ma
                                                    żadnego światła LED dwa TV co chodzą 24/7 pool co chodzi wzalerznosci co on po pijaku przestawi no i nie ma tak troszeczkę gazu znaczy się nie ma zupełnie.
                                                    coś jeszcze chcialbays zobaczyć ??
                                                    I jeszcze usiłuje dostać rachunek od osoby co ma coś na dachu -dokładnie nie wiem i napewno go tu wsadzę.
                                                    ty do tego ustrojstwa dopłacasz - ha ha ha ha
    • mtt44-mtt44 Re: jak sie ten Einstein KAN sie czuje 21.10.22, 23:24
      jako ze ci drukowanymi nie idzie tu są te dwa rachunki
      jeden do mnie należy ...jeśli nie wiesz to każdy kwartał będzie miał inna wartość
      oraz rachunek co nie ma nic ...jak widzisz to jego roczny to jest $ 1344 co będzie maxim twój minus $150 za gaz czyli koło $1200 dalej twierdzisz ze masz 10% ha ha ha jakim cudem ty maturę zdałaś ..nieźle sciagalas
      a jeszcze nie podałaś ile za SOLAR HOT WATER SYSTEM. ... ja poszukam rachunek z przed lat 13
      i jeszcze tablica rozdzielcza to tak koło 2 tyś
      • kan_z_oz Re: jak sie ten Einstein KAN sie czuje 22.10.22, 11:01
        Bredzisz
        • mtt44-mtt44 Re: jak sie ten Einstein KAN sie czuje 24.10.22, 08:19
          moglabys tak dokładniej w kturym miejscu ?? i co nie rozumiesz ??
          Brakuje już argumentów ?? których i tak nigdy nie miałaś. ha ha ha ha ha
          Ja używam rachunków ty jedynie gadasz.
          co byś jeszcze chciała zobaczyć ?? chętnie tu dam
          • kan_z_oz Re: jak sie ten Einstein KAN sie czuje 24.10.22, 14:57
            Origin wydaje rachunki miesieczne lub kwartalne. Nie slyszalam o rocznych, bo nie sa glupi. Dalczego niby mieliby czekac na kase sie im nalezaca 12 miesiecy? Tobie sie moze nie chce , im jak najbardziej. Wlasnie mnie probowali przestawic na miesieczne rachunki oczywiscie sciaganie prosto z konata i najlepiej ustalona kwote z poprzedniego kwartalu.

Mozesz sprzedawac te swoje brednie tylko nie wiem komu. Ja tutaj zyje i ty masz rachunki roczne...haha.
            Nalezaloby odblokowac daty - proste na tym rachunku, gdzie twierdzisz jest za rok. Odblokuj.
            • mtt44-mtt44 Re: jak sie ten Einstein KAN sie czuje 05.11.22, 08:16
              tak kwartalnie i właśnie ci wstawiam
              jako ze na wiedzę jesteś odporna bo już napisałem ze ten TEN PIERWSZY to był roczny balans bo ja o pieniądze się się nie proszę każdego kwartału bo po prostu taki biedny nie jestem i mnie się nie chce.A odkąd mam system na dachu to mam KREDYT ...TAK TRUDNO to zrozumieć .mnie płacą 49 C za KwA bo na takim systemie dalej jestem i ludzie jak ty mnie dofinansowuja ..bo chyba nie sadzie ze ORIGIN jest instytucja charytatywna. ha ha ha ha h
              DRUGI jak umiesz czytac był kwartalny
              .masz dodatkowe pytanie
              jak ile ja będę miał za te 15 tysięcy zainwestowane ?? tez mogę ci pedeslac pozatym to ty stale o sobie piszesz co i jak masz ...te ule ....informacje jedynie z e.net
              40 kg rocznie może masz więcej ... GUMTREE 14 kg za $130 ..a sklepie 12 ,mam nadzieje ze to jest twoje hobby bo dochód. ha ha ha ha ha ..jako fachowiec to mam częściej więcej za DWIE GODZINY ..
              juz sprzedałem ten EKOLOGICZNY DOM Z SZAMBEM . do wszystkich znajomych. .. nie masz pojęcia jaki mamy ubaw. ...
              właśnie kopie żeby zalorzyc jedynie nie wiem jaki kolor wybrać .może coś doradzisz. ??
              • mtt44-mtt44 Re: jak sie ten Einstein KAN sie czuje 05.11.22, 08:44
                to jest to miscue na szambo
                mnie chodzi po głowie taki PINK ...nie wiem jak się pisze po polsku. , więc jest PINK proste. co sadzisz. ??
                • mtt44-mtt44 Re: jak sie ten Einstein KAN sie czuje 05.11.22, 08:45
                  przepraszam MIEJSCE. nie sprawdziłem. moja wina ,moja wina
                • mtt44-mtt44 Re: jak sie ten Einstein KAN sie czuje 14.11.22, 07:18
                  to $15 tyś ja tak inwestuje.
                  nie nie tak dobrze rocznie to nie wychodzę .. banki poleciały na ryją ...telstra tez ..ale to na dzień dzisiejszy .....i do tego dochodzą DIVIDEND co jest tak mniej więcej następne 7% , term deposit da ci bez problemu 4.5 %
                  ale fajna zabawka ...jedynie to jest zabawka. i tak to należy nazywać. i tym optymistycznym akcentem ten WATEK można by zamknąć ... pszczoly mam ale te lokalne ...fajne niekiedy latają niekiedy nie ...no robotne to one nie są surprised) ale nie każdy się urodził żeby pracować.
                  .....a jak wsadzasz swoje zdjęcia to uśmiechnij się .przynajmnie postaraj się, bo na każdym masz taka jakas kwaśne minę ..no chyba lubisz sama siebie.
                  .....uśmiechnij się jutro będzie lepiej.....
                  • kan_z_oz Re: jak sie ten Einstein KAN sie czuje 14.11.22, 11:46
                    Smutne. Nie mam zamiaru wsadzac moich inwestycji. Bedac w tym kraju ponad 30 lat bylam bardzo mocno zainteresowana w deweloperke. Dardzo dobrze na tym zarobilam i szybko sie zoirentowalam, ze jest to zapisanie duszy do $$$.

Wyszlam i wyszlam na odwyku z developerki. Widze, ze jestes po uszy. Pieniadze sa narkotykiem. Daja glupia iluzje.
                    Twoje shares moga pojsc z dymem jutro gry Biden zdecyduje zrzucic nuklearna bombe na Ukraine. US zrzuci brudna bombe bo musi. Twoje shares sa rowne zero. Moze sie stac jutro. Move your money.
                    • kan_z_oz Re: jak sie ten Einstein KAN sie czuje 14.11.22, 11:49
                      Zloto lub wszystko co ma jeszcze obecnie wartosc.
                      • kan_z_oz Re: jak sie ten Einstein KAN sie czuje 14.11.22, 12:13
                        Obecnie szykujemy sie na tragiczne opady oraz konsekwencje. Wspolczuje NSW.

Wierze ze jestesmi gotowi. I don not it know obviously .
                        • mtt44-mtt44 Re: jak sie ten Einstein KAN sie czuje 25.11.22, 10:02
                          Ja jedynie przypomnę ze komentowałem ze TESLA baterie są obecnie finansowo nie ekonomiczne. a ty się tak bardzo tym OBRAZILAS ....kobieto jest takie powiedzenie POZNASZ OSOBE PO OWOCACH JEGO ZYCIA
                          nie bede sie z toba licytować. bo nie jesteśmy w tej samej lidze. ...
                          Mareket to jest jedynie mały procent ,,, co ja mam za inwestowane wyobraź sobie złoto diamenty tez tam gdzieś w garażu są bo to jest jeden moich zawodów. ha ha ha ,, jedynie ja OLEWAM. ..po prostu nie urodziłem się żeby pracować. i jak pracuje to mam płacone ,SYFNA praca wczoraj ,,,,lubię klientów ....to jest więcej niż ty dostaniesz za dwa ULE za rok ......... pozatym jak już powiedziałem TY stale piszesz o sobie ...po co ??co komu chcesz udowodnić ...chyba jedynie sobie. .
                          mogę jedynie Ciebie cytować ...
                          MAM BRADZO ekologiczny dom ba nawet mam szambo ... to jest doskonale.
                          ci twoji KOLEDZE ze tego FITNES. club ...nie chcą ci pomgac na działce ... ha ha ha co szukasz idiotów. sama rub ....a wogule to ktoś cię tam lubi czy jak idziesz to krzyczą BUCKET WOMAN run run
                          nie ma ochoty prowadzić dyskusje z tobą po prostu mnie nudzisz zreszta moich znajomych w PL tez. ...Ja biedy nie klepie i nie jęczę ze ja zaduzo pieniędzy to nie mam ..no nie mam tak uważam. .i nie jadę do pracy za 60 czy 100 na godzinę ....bo mogę ..inflacja ..doskonałe podniosłem ceny o jedynie 75 % i nikt mnie jeszcze nie odmuwil ha ha ha ..... co do narkotyków ... to nie nalerze do ludzi co się uzależniają łatwo....za to lubię mieć uśmiech na twarzy cały czas ..co tobie brakuje ...to są twoje zdjęcia wsadzone przez ciebie .....powturz sobie tysiac razy ze coś tam wżyciu zrobiłaś. ....a jutro spowrotem to tego samego zajęcia .... ha ha ha ha ...jeśli taka zadowolona to gdzie ten uśmiech. ????
                          a co do tego JAK SIE COS WYDARZY
                          TO ja mam plan A i ...B ....C....zaden nie jest dla ciebie osiągalny
                          po prostu cię na to stać nie będzie.

kiddys na forum POLONIA dalas jeden wpis ...doskonały .....
                          zacytuje
                          SYNA SA URODZINY JA SIE NIE WYSILAM BO TAKA WREDNA MATKA JESTEM ...nic dodać. to jest twój wpis. ...mam takich wiele. jeśli sobie życzysz.
                          wizyta do GP Ct scan. to jest zadarmo
                          do tej pory nie udało ci się podać ile ty za ten gaz płacisz
                          $10 natepnie$150 I na koniec $45. co czytać rachunku nie umiesz ??
                          OPSM jest zadarmo. !!
                          • mtt44-mtt44 Re: jak sie ten Einstein KAN sie czuje 25.11.22, 11:14
                            Youtube .com........Kansas... Dust in the wind.... polecam. ...nie, nie tobie bo sense znikome ze zrozumiesz. surprised)
                            • kan_z_oz Re: jak sie ten Einstein KAN sie czuje 29.11.22, 12:47
                              Jestes tylko trolem. Chyba tez stokerem wrednym. Absolutnie sie ciebie nie boje, bo wybije ci wszystkie zemby gdybys sie zjawil na progu mojego domu. Absolutnie jestem zdolna fizycznie. Keep out of me and my house you crazy.
                              • mtt44-mtt44 Re: jak sie ten Einstein KAN sie czuje 15.12.22, 06:00
                                jak brakuje argumentów to co GROZIMY ?? gdzie jest ta cenzura
                                problem ładnie o te
                                A) wyliczenie 10 %. dalej nie ma
                                B ) ile ten gaz kosztuje ..dalej nie ma
                                C) naszym polega to EKOLOGOICZNE szmbo - nie ma

jest piszesz to nie kłam albo nie wymyślaj BAJEK .twoja KARIREA wSydneu skończyła się w sadzie ...jako nauczyciel to byś miała koło 80 na rok ...więc moje domniemania i to TYLKO moje ...ze dostałaś tak wspaniała opinie ze nawet na rozmowę cię nikt niezaprosil ...no chyba ze SPELNIENIE marzeń to być sprzątaczka .. to tylko cytat
                                Maj dom jest bardzo ekologiczny. HA HA HA ,,,betonowych pustaków. znasz coś takiego jak TERMICZNA MASA ...
                                no I jak sie cos STANIE ..... może cię mam nazywać Vladimir lub Estragon
                                Keep .....powinno być YOU ARE Crazy. ......tak ale z usmiechem na ustach
                                a wogule to znalzlem niezly dom 33 Narrow RD prawie dwa akry i jedynie $ 719
                                • mtt44-mtt44 Re: jak sie ten Einstein KAN sie czuje 15.12.22, 06:07
                                  cos ci to przypomina. ??
                                  nauczka nie pisanie ciagle o sobie
                                  biedna BABCIA co cię musiała wychowywać , nie miała czasu nauczyć dobrych obyczaje ....ale 60 letnia baba jeszcze tego nie wie ,
                                  ze piasnie o sobie jak nie pytają i dmuchanie w ta własną trąbkę do dobrych manier nie należy

tak z ciekawości ty anty szczepionkowiec ,conspiracy theory. ?? ..jak się coś wydarzy ... nieco zointrygowalo mnie to. ...tych dwóch pracowało wszkołach. ..może koledzy ??
                                • mtt44-mtt44 Re: jak sie ten Einstein KAN sie czuje 15.12.22, 06:11
                                  przepraszam od razu coś nie tak mnie się przycisnęło i oczywistych błędów nie poprawiłem
                                  nie PROBLEM - PROSILEM
                                  MAJ - MOJ dom
                                  moja wina moja wina.
                                  • kan_z_oz Re: jak sie ten Einstein KAN sie czuje 16.02.23, 09:22
                                    Moja kariera zawodowa byla ok. Szkola, nauczyciel. Nastepnie deloperka wiele lat i sporo projektow. Nie mamy dlugow na dom od 2006. Dom byl splacony w 5 lat w Sydney.
                                    Jestes prosty, skrzywiony i nie wiem czy nawet jestes na GC, patrzac na twoje finansowe biadolenia. Patrze obecnie na kontrakt z duza firma jako "cleaning ". You are fucked and gazeta powinna cie wycic za spam.
                                    • kan_z_oz Re: jak sie ten Einstein KAN sie czuje 11.03.23, 15:16
                                      Posunels sie tak dalego aby wlepic zdjecie moich drzwi przed domem - psychpacie. Myslisz , ze mnie przestarszyles. Jak sie zjawisz to ci wkopie w dupe osobiscie kretynie.
                                      Przestroga dla forum.
                                      Jak byscie sie czuli gdy ktos wlepi front waszych drzwi? Czy moge poprosic o Tik tok kompilacje w temacie.
                                      Creap, musial przyjechac aby zrobic zdjecie mojego domu od frontu.
                                      Prosze o kontakt ludzi ktorzy sa na Tik Tok i sa w stanie expose zboczenca.
                                      • kan_z_oz Re: jak sie ten Einstein KAN sie czuje 11.03.23, 16:18
                                        Facet travelled hundreds of kilometres to take a picture of the front of my house. Stoker - yes , he is. Could I please have Tik Tokers. I honestly need some.
                                        I am going to ask for help. Help I need it. Help.
    • luiza-w-ogrodzie Kan, jakie zdjęcia? Gdzie? 11.03.23, 21:12
      Kan, o co chodzi? Jakie zdjęcia? Gdzie były opublikowane? Czy wiesz kto je zrobił?

Luiza-w-Ogrodzie
      Forum AUSTRALIA

Nie pamiętasz hasła

lub ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka