boomerang 22.09.22, 01:24 Czy to zasługa Królowej Elżbiety, którą dziś żegnamy w dniu wolnym od pracy, jak myślicie? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
luiza-w-ogrodzie Re: jesteśmy najbogatsi na świecie 28.09.22, 14:35 Nie jestesmy najbogatsi na swiecie, tylko wartosc domow w Australii przekroczyla rozsadna granice. Patrzac na to, co mozemy u siebie kupic za dolary, zadnego bogactwa nie widze a wrecz powiekszajace sie obszary biedy. Odpowiedz Link
mtt44-mtt44 Re: jesteśmy najbogatsi na świecie 02.10.22, 12:24 majac juz troche lat ....czy yest lepiej .. jakoś nie sadze ...jak zaczelem pracować za 3 letnia pensje kupowałem dom ..bez szaleństwa ale mialem do wyboru i to sporo ,ok procenty były bardzo wysokie ale ..... kupilem dom 1994 mieszkam na tej samej ulicy już w innym domu ale on mnie kosztował to za co sprzedałem ten pierwszy. .obecnie PONOC on jest warty min 15 razy co zapłaciłem. .....czy to można nazwać normalne. ?? jakoś nie sadze posiadanie dachu nad głową nie jest żadnym luksusem ...jest podstawowa potrzeba. przepaść pomiędzy tymi co maja i co nie są tak szczesliwi ..jest ogromna. i w przerażającej szybkości ona rośnie ...to jest jedynie moja opinia ponieważ ja mam wcale mnie nie sprawia wielkiej przyjemności ...jakoś wolałbym żyć w bardziej równym społeczeństwie ........ale to jedynie moja opinia. beam me up Scotty Odpowiedz Link
krakkrakusek1au Re: jesteśmy najbogatsi na świecie 14.10.22, 21:35 Wśród mojej rodziny sá takie przypadki: Jedna osoba posiada "własny dom "wartości" kilku milionów dolarów, za samá klimatyzację placi w przeliczeniu kilka set dolarów na tydzień, w jej okolicy ceny na wszystko sá dwa razy wyższe niż w innych okolicach, je normalnie, jeździ "luksusowymi samochodami i ma służácych; Druga osoba mieszka w rzádowym domu, za który placi poniżej A$200/tydzień, nie pracuje, za elektryczność płaci mniej niż pierwsza osoba za samá klimatyzację, zakupy kosztyjá ja połoweę tego co pierwszá osobę, jeździ Toyotá, sprzáta i gotuje sama. Czy jest między nimi różnica w stylu życia? - Ja uważam, że za wyjátkiem odrobiny snobizmu tej pierwszej osoby, nie. Odpowiedz Link
mtt44-mtt44 Re: jesteśmy najbogatsi na świecie 16.10.22, 01:31 bo są ludzie co maja inne wartości ,jeden woli iść do lasu ,plaży mieć BBQ z przyjaciółmi drugi chce iść do szpanerskiej knajpy zrobić sobie zdjęcie żeby pokazać LOOK AT ME LOOK AT ME . a czy są bardziej szczęśliwi ...jakoś nie sadze niestety ceny domów w AU są CHORE ..to jest jedynie moja opinia .nie rozumie jak sama działka w jakimś SYFIE mniej niż 400 metrów kwadratowych zaczyna się od $ 300 tyś z tym ze trudno się dziwić bo w okresie 2016 do 2021 to byl ostani spis ,,,populacja Au wzrosła o niemal HA HA HA jedynie niecałe 5 mil podobnie NZ 1983 to było 3.5 teraz to jest ponad 5 Odpowiedz Link