annemagellan 28.01.09, 21:15 Co z projektem założenia Międzynarodowej Akademii Sztuk Pięknych w Zakopanem czyli filii krakowskiej ASP, w budynku dawnego Technikum Tkactwa Artystycznego? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
dunajec1 Re: Akademia Sztuk Pięknych w Zakopanem 29.01.09, 00:55 Bedzie, albo i nie bedzie.Nie wiem. Odpowiedz Link
goscgosc Re: Akademia Sztuk Pięknych w Zakopanem 29.01.09, 10:10 A co z galerią Władysława Hasiora. Ma się dobrze? Hasior był wielką osobowością artystyczną, ale też człowiekiem kontrowersyjnym, nieraz wyklinanym z ambony. Odpowiedz Link
dunajec1 Re: Akademia Sztuk Pięknych w Zakopanem 29.01.09, 16:42 Mowisz o tym Hasiorze co to pomnik na Snozce zaprojektowal? A co z jego galeria to tez nie wiem. Odpowiedz Link
kasia_trufla Re: Akademia Sztuk Pięknych w Zakopanem 29.01.09, 17:54 ponoć były zakusy żeby zlikwidować:) ale sie jakos nie udało...Pamiętam jak H.Burzec za życia też sie martwił o swoje "zbiory" co z nimi; pp.Aksentowiczowie chcieli aby sie wyniósł z ich domu i on mi sie żalił,że i owszem ale władze mu nie zparoponowały żadnego miejsca na rzeżby... W sumie szkoda ale z drugiej strony tak traktując artystów, pomysł ASP należy odebrać jedynie w kategorii kiełbasy wyborczej niestety... Odpowiedz Link
billy.the.kid Re: Akademia Sztuk Pięknych w Zakopanem 30.01.09, 18:03 znajdą się chętni co by parę złotych włożyc w ARTYSTYCZNE TALENTA progenitury. bo to tak aligancko brzmi-moja córka-studentka-asp. Odpowiedz Link
kasia_trufla Re: Akademia Sztuk Pięknych w Zakopanem 30.01.09, 20:05 to ja miałam inne wyobrażenia, nie tyle w kontekscie opłaty czesnego ale o ...wartosciowym narybku:) Odpowiedz Link
annemagellan Re: Akademia Sztuk Pięknych w Zakopanem 31.01.09, 21:01 Nie rozumiem co billy.the.kid i kasia_trufla chcą powiedzieć. Odpowiedz Link
billy.the.kid Re: Akademia Sztuk Pięknych w Zakopanem 31.01.09, 21:39 to że w puierwszym liściku walnęłaś świetny dowcip. Odpowiedz Link
poraj55 Re: Akademia Sztuk Pięknych w Zakopanem 01.02.09, 00:09 "Międzynarodowa Akademia Sztuk Pięknych w Zakopanem" to brzmi dumnie;) A to tkactwo artystyczne to nam Chińczycy machną raz dwa i za pół ceny;) Odpowiedz Link
poraj55 Re: Akademia Sztuk Pięknych w Zakopanem 01.02.09, 00:17 Dziś wyczytałem, że górale będą pisać do Ministerstwa Oświaty coby Warszawka miała ferie w lutym, a nie w styczniu, bo tak im się lepiej kalkuluje;)) W połączeniu z tą Międzynarodową ASP to mega-megalomania wyłazi z zakopiańskiego ludka ;)) Odpowiedz Link
annemagellan Re: Akademia Sztuk Pięknych w Zakopanem 01.02.09, 12:33 Tak czy siak w dalszym ciągu nie potrafię odczytać państwa jednoznacznej odpowiedzi na ten temat. Megalomania? Może pańskim zdaniem mikromania jest bardziej na miejscu? Wyczuwam syndrom wystającego gwoździa. Może pana zdaniem najlepiej żeby nic sie nie działo? Na prawdę jest pan zdania, że lepsze od ręcznie wykonywanych kilimów są materiały sprowadzane z Chin? Poza tym temat który pan podał za przykład nie ma nic wspólnego z wątkiem wysunietym przeze mnie. Odpowiedz Link
billy.the.kid Re: Akademia Sztuk Pięknych w Zakopanem 01.02.09, 12:54 można robic kilimy-tylko czy do tego potrzebna asp? nie ma najmniejszego problemu żeby zrobic takie asp.jak ktoś da piniendzory/tzn.cash/,jakiś lokal, przyjdą jacyś nauczyciele i będą nauczac,znajdą się uczniowie tylko miło byłoby gdyby ta firma nie chciała tych piniendzorów brac od miasta/powiatu/gminy/panstwa./niepotrzebne skreślic/.jak będą chętni/sponsorzy-to róbta co chceta. ja chcę wyższą szkołę wytwarzania oscypków. Odpowiedz Link
poraj55 Re: Akademia Sztuk Pięknych w Zakopanem 01.02.09, 14:34 annemagellan napisała: Na prawdę (!?) jest pan zdania, że > lepsze od ręcznie wykonywanych kilimów są materiały sprowadzane z > Chin? Uważam wręcz odwrotnie;) Dla mnie dużo większą wartość mają owe ręcznie tkane kilimy zakopiańskie niż megalomański "prestiż" międzynarodowej uczelni plastycznej. Taka była intencja mojej wypowiedzi. Widzę jednak, że zarówno ironia jak i zasady ortografii są nie do końca czytelne dla PANI;))) Odpowiedz Link