pia.ed 17.08.13, 19:08 Poprzedni oficjalny narzeczony księżniczki Madeleine, adwokat Jonas Bergström, wziął dziś slub z ex. przyjaciółka Madeleine, Stephanie af Klercker, projektantka mody. www.aftonbladet.se/nyheter/article17310381.ab Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
pia.ed Re: Wiadomosci z wyzszych sfer ... 17.08.13, 23:26 Ożenił się z jedna z przyjaciółek ... i uważam, ze zrobił lepsza partie niż z księżniczką Madeleine .... www.aftonbladet.se/nyheter/article17312562.ab Odpowiedz Link
super.222 Re: Wiadomosci z wyzszych sfer ... 18.08.13, 09:32 pia.ed napisała: > Ożenił się z jedna z przyjaciółek ... i uważam, ze zrobił lepsza partie niż z k > siężniczką Madeleine .... > > www.aftonbladet.se/nyheter/article17312562.ab -------------- Dlaczeeegooo????lepszą ??? Byłaś może w ich sypialniach? Rozumiem - moda, ale do ślubu mógłby się ogolić, a panna młoda zakryć ramiona i piersi ... chociaż tiulem. Prowincja - droga Pia.ed - prowincja. Odpowiedz Link
pia.ed Re: Wiadomosci z wyzszych sfer ... 21.08.13, 20:03 super.222 napisała: Lepsza, bo ożenił się z dziewczyna z wyższych sfer a nie księżniczka i będzie mógł żyć normalnym życiem. Po ślubie z Madeleine dostałby tytuł księcia, byłby stale "pod obstrzałem" i zmuszony spełniać obowiązki reprezentacyjne na polecenie dworu królewskiego. Bylby czyms w rodzaju niewolnika z ograniczonym prawem do zycia prywatnego. Super.222 ... ze Tobie wszystko kojarzy się z seksem, na to już nie mogę nic poradzić. Co do ubioru panny młodej to nie zapominaj, ze Szwecja nie jest katolicka ... i kazdy wybiera stroj jaki mu sie podoba. > > www.aftonbladet.se/nyheter/article17312562.ab > -------------- > Dlaczeeegooo????lepszą ??? Byłaś może w ich sypialniach? > Rozumiem - moda, ale do ślubu mógłby się ogolić, > a panna młoda zakryć ramiona i piersi ... chociaż tiulem. > Prowincja - droga Pia.ed - prowincja. Odpowiedz Link
pia.ed Carl Gustav XVI - 40 lat na tronie 21.08.13, 20:19 Pierwsze zdjęcie jest zrobione chwile po ogłoszeniu informacji o śmierci dziadka obecnego króla, we wrześniu 1973 roku. Aby obejrzeć kawalkadę zdjęć trzeba kliknąć w domek w lewym górnym rogu. Wtedy w prawym górnym rogu pokaże się napis Bildgalleri i strzałka. Zdjęcia będą się same przesuwać. www.gp.se/bild/#!/1.1937462/1.1939692 Odpowiedz Link
super.222 Re: Wiadomosci z wyzszych sfer ... 22.08.13, 07:10 Nie ... Pia.ed ... nie wszystko kojarzy mi się z seksem. Czasami mam wrażenie, że ktoś robi mnie *w balona*, bo pisząc np. *...ja uważam, że ... * daje sygnał iż wie więcej i jest mądrzejszy od czytających. Gdybyś umieściła taką notatkę (że lepszą partię zrobił), i uzasadniła dlaczego lepszą, superka by nie kojarzyła zawartych małżeństw z seksem. A Tobie małżeństwo nie kojarzy się z seksem? Na miłośniczkę prokreacji też mi nie wyglądasz. To jak to jest z Tobą? Ja seks uwielbiałam ... no ... Odpowiedz Link
pia.ed Re: Wiadomosci z wyzszych sfer ... 22.08.13, 13:20 Super.222 Jesteś chyba zbyt przeczulona ... To jest normalne ze w dyskusji używa się zwrotów:Uważam, ze ... Wg mnie ... wg mojego zdania ... To jest "podpórka", z pomocą której nawiązuje się do dyskusji. Może następnym razem użyć wyrażenia: Wg mojego skromnego zdania ... Będzie lepiej? Szwedz, którzy są skromni niemal każde wtrącenie sie do ustnej dyskusji kończą fraza: W każdym razem ja tak myślę ... Ostatnie co mi przyszlo do glowy kiedy pisalam o ślubie byłego narzeczonego Madeleine to seks bo przecież takich szczegółów raczej sie oficjalnie nie rozgłasza, a sama nigdy Jonasa nie spotkałam ... Jeśli chodzi o lepszą partię w ogólnie pojętym znaczeniu, to księżniczka była lepsza partią niż jakaś hrabianka ... Z Madeleine Jonas bywałby na dworach królewskich, a z hrabianka tylko wśród takich samych jak ona. super.222 napisała: > Nie ... Pia.ed ... nie wszystko kojarzy mi się z seksem. > Czasami mam wrażenie, że ktoś robi mnie *w balona*, > bo pisząc np. *...ja uważam, że ... * daje sygnał iż > wie więcej i jest mądrzejszy od czytających. > Gdybyś umieściła taką notatkę (że lepszą partię zrobił), > i uzasadniła dlaczego lepszą, superka by nie > kojarzyła zawartych małżeństw z seksem. > A Tobie małżeństwo nie kojarzy się z seksem? > Na miłośniczkę prokreacji też mi nie wyglądasz. > To jak to jest z Tobą? Ja seks uwielbiałam ... no ... Odpowiedz Link
super.222 Re: Wiadomosci z wyzszych sfer ... 22.08.13, 14:34 Przyjmuję Twoje argumenty odnośnie zwrotów: grzecznościowych, nawiązujących do dyskusji i wszelkich innych zwrotów kurtuazyjnych. Jednakże w tym konkretnym przypadku nie mają one uzasadnienia, chodzi bowiem o opinię wyrażoną o parze z najwyższych kręgów towarzyskich. Żeby taką opinię wydać >>> uważam, że zrobił lepszą partię niż z księżniczką Madeleine<<< trzeba by ich znać osobiście. W dodatku przeczysz sama sobie, wydając dwie różne opinie w tej samej sprawie: Oto one: [pia.ed, 17.08.13, 23,26 Ożenił sie z jedną z przyjaciółek ... i uważam, że zrobił lepszą partię niż z księżniczką Madeleine. --- pia.ed, 22.08.13, 13,20 Jeśli chodzi o lepszą partię w ogólnie pojętym znaczeniu to księżniczka była lepszą partią niż jakaś hrabianka. Z Madeleine Jonas bywałby na dworach królewskich, a z hrabianką tylko wśród takich samych jak ona. ---- I znowu nie wiem skąd wzięła się ta *hrabianka*. Czy tylko hipotetycznie tak określasz jakąś bliżej nieznaną kobietę, czy obecnie poślubioną *projektantkę*, bo o takiej ja czytałam. My także mamy prasę, informacje w necie itd. Żadnej hrabianki nie widziałam u boku tego - pożal się - kandydata na męża dla księżniczki - bądź co bądź - liczącej się w Europie rodziny królewskiej. Poprosił o rękę, zaręczył się i ... zdradził, co - chcesz czy nie - związane jest z seksem (nie moim) . Upokorzył ją zdradą - to raz. Upokorzył drugi raz - żeniąc się z jej najlepszą przyjaciółką. Ten facet nie był jej wart ... Odpowiedz Link
pia.ed Re: Wiadomosci z wyzszych sfer ... 22.08.13, 21:37 Zapomniałam, ze w pierwszym wpisie użyłam niewłaściwie słowa partia... kiedy chodziło mi tylko o to, ze ta dziewczyna po prostu lepiej do niego pasuje niż księżniczka Madeleine. To jest chłopak, który pochodzi z dobrej i kulturalnej rodziny ... który zrobił własna karierę, i raczej nie pasuje na marionetkę w służbie dworu królewskiego. Co do tytułów w Szwecji to jest ich wiele, pochodzą z dawnych czasów, i nie jestem w stanie przetłumaczyć ich na język polski. Rodzina figuruje w tzw. ädelskallender czyli w "kalendarzu szlacheckim", i dziewczyna jest "szlachetnie urodzona" ... to Ci powinno wystarczyć. Nie mam zamiaru spędzać nocy przy komputerze aby znalezc jej tytul ... To nie jest w każdym razie tuzinkowa dziewczyna która swoja "karierę" zakończyła w klasie maturalnej - a taka jest obecna partnerka Carl Phillipe. Najwiekszym jej atutem jest ładna buzia i filigranowa figura która juz w wieku 17 lat lat eksponowała w Playboy. ksiecia Carl Philipa Odpowiedz Link
marii51 Re: Wiadomosci z wyzszych sfer ... 24.08.13, 18:19 o moje wy Księżniczki .... PIA.ED I SUPER222 WIADOMO ..KOBIETY- każda ma swoją rację.. cos chcialam się zapytać-ale mi z glowy umkło... Odpowiedz Link
pia.ed Re: Wiadomosci z wyzszych sfer ... 24.08.13, 20:48 ... obecna partnerka Carl Phillipe. Największym jej atutem jest ładna buzia i filigranowa figura, którą już w wieku 17 lat eksponowała w Playboyu. To jest właśnie powodem, ze rodzina królewska oficjalnie jej dotąd nie uznała, bo z chwila zaręczyn wszystkie brudy zostaną natychmiast wyciągnięte na światło dzienne przez media, które tylko na to czekają ... a jej gołe zdjęcia zobaczy cala Europa. Odpowiedz Link
marii51 Re: Wiadomosci z wyzszych sfer ... 26.08.13, 16:54 Charlotte_Casiraghi księżniczka Monako a ja tak mało wiem płotek szybko zauważył Odpowiedz Link
marii51 Re: Wiadomosci z wyzszych sfer ... 26.08.13, 16:55 prawie zgubiłam, ... www.plotek.pl/plotek/56,79592,14425894,Charlotte_Casiraghi,,2.html Odpowiedz Link
super.222 Re: Wiadomosci z wyzszych sfer ... 26.08.13, 17:39 Kilka lat temu, gdy była jeszcze nastolatką, widziałam w niej kandydatkę na żonę księcia Wiliama brytyjskiego. Prześliczna ... W komentarzach pod zdjęciami napisano, że ojcem dziecka jest jakiś podstarzały aktor ... Podobne perypetie sercowe przeżywała młodziutka (wówczas) matka Charlotty, kiedy to - pomimo wyraźnego braku akceptacji rodziców - poślubiła jakiegoś playboya. Małżeństwo po kilku miesiącach skończyło się rozwodem i później Carolina wychodziła za mąż jeszcze 2 razy. Odpowiedz Link
marii51 Re: Wiadomosci z wyzszych sfer ... 26.08.13, 18:24 SUPER222 dzięki za wiadomości a tu jakie fajne zdarzenie Odpowiedz Link
super.222 Re: Wiadomosci z wyzszych sfer ... 05.09.13, 09:54 vumag.pl/newsy/nowa-dziewczyna-harryego,59754.html. . Ona *zmiecie* z piedestału żonę Wiliama. Tyle piękna w jednej dziewczynie. Jasne włosy, jak niebo błękitne oczy ... śliczna. Odpowiedz Link
pia.ed Dziewczyna Harrego ... 05.09.13, 11:18 Piękna twarz to nie wszystko ... potrzebna jest także osobowość .. po raz pierwszy widzę to zdjęcie a o tej dziewczynie dotąd nie slyszalam, wiec wypowiedzieć sie nie mogę na jej temat. vumag.pl/ Odpowiedz Link
pia.ed Re: Dziewczyna Harrego ... 05.09.13, 12:41 Cassida taka sobie, a on to tregedia Odpowiedz Link
pia.ed Aktorki na "czerwonym dywanie" 07.09.13, 11:59 Uroczystość związana z nagrodami w muzyce, pewnie w USA, MTW Music Video Awards ... Zwracają uwagę, ze bylo dożo czarnych, ciekawych butów ... www.expressen.se/mode/plataskor-sandaletter--pumps-pa-rod-matta/ Odpowiedz Link
pia.ed Ksiezniczka Victoria w nowych kreacjach ... 09.09.13, 20:25 Ta kwiaciasta sukienka bardzo mi się podoba, ale bukiet z malenkich kwiatków absolutnie do niej nie pasuje. Złota kreacja która miała na ślubie brata ciotecznego jest w królewskim stylu... www.expressen.se/mode/kronprinsessan-valjer-maria-nilsdotter-fjader/ Odpowiedz Link
pia.ed Pippa Middleton 24.09.13, 10:14 Przyszła z jakimś przystojniakiem podobnym do doktora Kidlera ... rzekomo syna Chamberlaina, tylko czy on nie był homoseksualista? Ktos napisal: Widzę młodego Chamberlaina ... koktajl.fakt.pl/pippa-middleton-na-boodles-boxing-ball,artykuly,420067,1,1,3.html Odpowiedz Link
marii51 Re: Pippa Middleton 24.09.13, 20:16 Chamberlaina ... hmmm bardzo podobny ale nazywa się .. MOŻE PO MATCE?;z) Odpowiedz Link
pia.ed Richard_Chamberlain, 79 lat 25.09.13, 00:31 Syna mieć nie może, bo od wielu lat mieszka ze swoim 19 lat mlodszym partnerem, a jego poprzedni partner zmarł na AIDS ... sv.wikipedia.org/wiki/Richard_Chamberlain Odpowiedz Link
pia.ed Re: Richard_Chamberlain, 79 lat 25.09.13, 00:38 Richard Chamberlain jako dr Kildare (1964) Odpowiedz Link
pia.ed Zona ksiecia Monaco w Paryzu ... 04.10.13, 02:48 koktajl.fakt.pl/charlene-fashion-week,artykuly,421620,1,1,8.html Odpowiedz Link
pia.ed Re: Wiadomosci z wyzszych sfer ... 05.09.13, 11:22 Twój link się nie otwiera ... vumag.pl/newsy/nowa-dziewczyna-harryego,59754.html Odpowiedz Link
super.222 Re: Wiadomosci z wyzszych sfer ... 05.09.13, 11:57 Dzięki ... skopiowałam nie na tym pasku. Ale ... co dwa komputery, to nie jeden. Odpowiedz Link
pia.ed Madeleine coraz grubsza ... 24.10.13, 11:57 www.aftonbladet.se/nyheter/article17712470.ab Odpowiedz Link
pia.ed Chrzest w Wielkiej Brytanii 25.10.13, 08:50 www.aftonbladet.se/nyheter/article17720297.ab Odpowiedz Link
marii51 Re: Chrzest w Wielkiej Brytanii 25.10.13, 10:57 Tutaj Księżniczka Madeleine up ciąży szczęścia. W nocy ona rozpromieniła się na czerwonym dywanie w Nowym Jorku. Księżniczka Madeleine i Chris O'Neill eko-przedstawiciele Szwecji w Nowym Jorku w nocy. To ładne nowożeńcy byli hedersmullar gdy szwedzki-American Chamber of Commerce, SACC, zaproszeni na uroczystość wręczenia nagród i wieczorem uroczystości dla zrównoważonego rozwoju pod hasłem "Od pola do stołu". Przez organizację podstawową misją jest inaczej wspieranie handlu między USA i Szwecji. Wieczór galowy jest wielkim wydarzeniem - raz w roku. Skupia naukowców, inwestorów i działaczy, którzy są zaangażowani w jednym z pytań planety najbardziej palących - jak utrzymać zdrowe i zrównoważone planetę, pisze Sacc na swojej stronie internetowej. Tematem uroczystości było "Przyszłość przemysłu spożywczego." ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~JUŻ WIEM, pojawila się w Nowym Jorku wraz z mężem - Odpowiedz Link
marii51 Re: Chrzest w Wielkiej Brytanii 25.10.13, 11:01 założylam wątek o chrzcie , a moglam tu ująć Odpowiedz Link
pia.ed Re: Chrzest w Wielkiej Brytanii 25.10.13, 11:48 Taka jest etykieta na dworach królewskich ... Wolno wziąć ze sobą jedynie narzeczoną a taką jest się dopiero dopiero po oficjalnych zaręczynach. Odpowiedz Link
pia.ed Re: Chrzest w Wielkiej Brytanii 25.10.13, 11:55 marii51 napisała: JUŻ WIEM, pojawila się w Nowym Jorku wraz z mężem - Odpowiedz Link
marii51 Re: Chrzest w Wielkiej Brytanii 25.10.13, 12:15 ach tak, tylko ślub w Szwecjii , a mieszka w Nowym yorku Odpowiedz Link
pia.ed Zachwycona o synkiem Ryszarda Kalisza 31.10.13, 00:29 Ma dopiero 3 tygodnie, jeśli rzeczywiście wdał się w tatę, to brak powodzeniu u kobiet na pewno mu nie grozi. – Jest piękny jak ojciec! Wykapany tata! – powiedziała w TVP Info Jolanta Kwaśniewska (58 l.) która nie może się nachwalić małego Ignasia Kalisza. Opowiada, że tata bobasa Ryszard Kalisz (56 l.) przysłał jej zdjęcie synka zaraz po porodzie. A może zostanie matką chrzestną? Albo jej mąż chrzestnym? www.fakt.pl/jolanta-kwasniewska-o-podobienstwie-syna-do-ryszarda-kalisza-,artykuly,425112,1.html Odpowiedz Link
super.222 Re: Zachwycona o synkiem Ryszarda Kalisza 31.10.13, 08:24 Pańtwo Jolanta i Aleksandr Kwaśniewscy bardzo pragną mieć już wnuka. Taka tęsknota za uśmiechem własnego potomka powoduje, że w każdym bobasku upatruje się *śliczności* i w ogóle wszystkiego naj, naj, naj ... Gdzieś dzisiaj czytałam, że w małżeństwie Oli występuje jakieś oziębienie. A że dziennikarze tropią każdy ruch celebrytów, to wiedzą nawet, że Ola często jest na obiedzie u matki ... jakby to było coś zadziwiającego. Z zachwytem dla małego Ignasia też lekka przesada dziennikarzy, co nie wyklucza również sporej sympatii narodu polskiego do tego malutkiego dzidziusia. Na sympatii do taty, pojedzie daleko ... i niech ma. Kocham wszystkie dzieci. Odpowiedz Link
pia.ed Re: Zachwycona o synkiem Ryszarda Kalisza 31.10.13, 11:05 "Oziębienie" zauważono zaraz po ślubie ... Młodzi małżonkowie mieszkali osobno, spotykali sie w kawiarni, i to na krotko. Kiedy zaczęli budować dom na osiedlu w Wilanowie, blisko rodziców, była nadzieja, ze sytuacja się zmieni. Teraz dom od roku czeka na urządzenie i wygląda na to ze nigdy się tam nie wprowadzą ... Moje przypuszczenia są stad, ze widziałam zdjęcia osiedla, z pokazaniem domu tej pary. Jest na samym skraju osiedla. Obawiam się, ze nie będą tam mieli spokoju od fotoreporterów którzy będą śledzili każdy krok, szczególnie kiedy urodzą się dzieci ... Odpowiedz Link
marii51 Re: Charlene - księżna Monaco 04.11.13, 02:31 O JAK FAJNIE- bedziemy zagladać ... bloggar.aftonbladet.se/hovbloggen/ Odpowiedz Link
pia.ed Królowa Silvia i następczyni tronu Victoria 04.11.13, 13:02 Te zdjęcia są wystawione na aukcji, a dochód będzie na cele badawcze. Następne zdjęcia to księżniczka Madeleine z mężem, i co sobie życzy w prezencie na baby party, którą się urządza w USA kiedy kobieta spodziewa się dziecka ... bloggar.aftonbladet.se/hovbloggen/ Odpowiedz Link
marii51 Re: Następczyni tronu Victorii CóRECZKA 13.11.13, 07:29 jak szybko urosla- sliczna - I przygotowywaŁa się do HELLOWEN.. Odpowiedz Link
pia.ed Wiadomosci z wyzszych sfer ... 13.11.13, 20:54 Dopiero przed chwila do mnie dotarło, o co Ci chodziło we wpisie na forum E i R ... Niedomyślna jestem ... Odpowiedz Link
marii51 Re: Wiadomosci z wyzszych sfer ... 15.11.13, 11:29 a nie, a nie, nie tylko - bo chodziło mi o blog ok wszystko Odpowiedz Link
marii51 Re: Wiadomosci z wyzszych sfer ... 18.11.13, 17:19 tym razem nasz były Prezydent Lech Walesa Odpowiedz Link
marii51 Re: Wiadomosci z wyzszych sfer ... 20.11.13, 21:20 Brytyjczyy ciesza się z tak pieknej uroczej zgrabnej księżnej Kate NATYCHMIAST UJAWNIAJĄ ZDJĘCIA kobieta.wp.pl/gid,16187577,img,16187669,kat,26405,title,Piekne-nogi-Kate-Middleton,galeriazdjecie.htmlhttp://kobieta.wp.pl/gid,16187577,img,16187669,kat,26405,title,Piekne-nogi-Kate-Middleton,galeriazdjecie.html Odpowiedz Link
pia.ed VICTORIA jedzie na pogrzeb Nelsona Mandeli 08.12.13, 20:13 Na uroczystościach Nobla zabraknie premiera Reinfeldt, następczyni tronu Victorii, i księżniczki Madeleine która nie przyjedzie z Nowego Jorku ... www.svd.se/nyheter/inrikes/rekordmanga-avhopp-fran-nobelfestens-huvudbord_8804184.svd Zdjęcie z zeszłego roku Odpowiedz Link
marii51 Re: VICTORIA jedzie na pogrzeb Nelsona Mandeli 09.12.13, 15:35 pia.ed napisała; "Na uroczystościach Nobla zabraknie premiera Reinfeldt,następczyni tronu Victorii --------.-dlaczego ich nie będzie? i księżniczki Madeleine która nie przyjedzie z Nowego Jorku ..-- Odpowiedz Link
pia.ed Re: VICTORIA jedzie na pogrzeb Nelsona Mandeli 09.12.13, 17:31 Przeczytaj TEMAT wpisu, to zrozumiesz ... marii51 napisała: > "Na uroczystościach Nobla zabraknie premiera Reinfeldt, następczyni tronu Victorii > --------.-dlaczego ich nie będzie? Odpowiedz Link
pia.ed Księżna Kate na spacerze z wózkiem 10.12.13, 23:42 koktajl.fakt.pl/ksiezna-kate-na-spacerze,artykuly,432959,1,1,9.html Odpowiedz Link
pia.ed Królowa Silvia konczy 70 lat ... 19.12.13, 02:14 W środę rozpoczęły się uroczystości z okazji 70-tej rocznicy urodzin królowej Silvii. Przyjela ona czlonkow rzadu z prezentami .... Madeleine wraz z małżonkiem Chris przyleciała do Sztokholmu, ale leży w łóżku bo jest przeziębiona ... www.aftonbladet.se/nyheter/article18047246.ab Odpowiedz Link
pia.ed Re: Królowa Silvia konczy 70 lat ... Madeleine 19.12.13, 14:22 Dzis Madeleine jest już zdrowa i rozdaje nagrody w stajni królewskiej ... www.aftonbladet.se/nyheter/article18053109.ab Odpowiedz Link
marii51 Re: Królowa Silvia konczy 70 lat ... Madeleine 19.12.13, 15:56 Krolowa pięknie wygląda-. Musiala po podroży odpocząć dobrze że wszystko ok. Dzis Madeleine jest już zdrowa i rozdaje nagrody w stajni królewskiej ... > ] pia.ed mam pewność ,że chodziło ci o wiele obrazków , które są niziutko pod artyk- tam zobaczyłam właśnie duże zdjęcia Madeleine ciążą jej służy jak najbardziej Odpowiedz Link
pia.ed Re: Królowa Silvia konczy 70 lat ... Madeleine 19.12.13, 18:47 marii51 napisała: > Krolowa pięknie wygląda-. > Musiala po podroży odpocząć dobrze że wszystko ok. Krolowa po podrozy??? Odpowiedz Link
marii51 Re: Królowa Silvia konczy 70 lat ... Madeleine 19.12.13, 19:12 . Dobra dodam Księzniczka Madeleine musiała po podróży odpocząć .Dobrze, że wszystko ok. Odpowiedz Link
pia.ed Re: Królowa Silvia konczy 70 lat ... Madeleine 20.12.13, 00:08 www.aftonbladet.se/nyheter/article18057069.ab Ide zaraz spac ... Jutro mnie caly dzien nie będzie w domu. Na zdjeciu Madeleine, Silvia, Victoria i ... niespodziewanie ... dziewczyna księcia Carl Philipp czy jak mu tam, jest w czarnej koronkowej sukni. Chyba jest jakies przedstawienie z okazji urodzin 23 grudnia. Odpowiedz Link
marii51 Re: Królowa Silvia konczy 70 lat ... Madeleine 20.12.13, 00:50 PIĘKNE KOBIETKI - i ta ich ,możliwe ,że bratowa -również .. ładna. Odpowiedz Link
pia.ed Re: Królowa Silvia konczy 70 lat ... Madeleine 21.12.13, 12:48 Wg tego artykułu Silvia uratowała monarchie bo to byly czasy kiedy Olof Palme koniecznie chciał zrobić ze Szwecji republikę ... Silvia sie tak spodobała Szwedom, ze monarchiści znów byli gorą ... Jej dzieci tez robią dobre PR dla Szwecji, wiec republika jeszcze poczeka ... www.aftonbladet.se/nyheter/kolumnister/hermanlindqvist/article18065434.ab Odpowiedz Link
pia.ed Ogladajacie sobie zdjecia z blogu... 21.12.13, 14:00 Musze sie teraz zająć moim operowanym ramieniem i nie mam czasu. bloggar.aftonbladet.se/hovbloggen/ Odpowiedz Link
pia.ed Re: Ogladajacie sobie zdjecia z blogu... 21.12.13, 16:01 Następczyni trony Victoria ma jakaś dziwna narzutkę z piórami ... Taka powinna mieć Madeleine zamiast obcislej sukni pokazującej duzy brzuch. Odpowiedz Link
pia.ed Estelle na nartach w Szwajcarii ... 31.12.13, 15:13 Razem z mama Victoria i tatusiem Danielem. Tylko ze mama musiała jechać na ostry dyżur do Genewy, bo upadla podczas jazdy i ma jakieś małe uszkodzenie stopy ... www.aftonbladet.se/nyheter/article18103992.ab Odpowiedz Link
pia.ed Re: Estelle na nartach w Szwajcarii ... 07.01.14, 00:41 Pokazaly sie zdjecia z noworocznego obiadu, na ktory krolowa DANII Margareta jak co roku zaprosiła członków rzadu i inne prominentne osoby z Danii. bloggar.aftonbladet.se/hovbloggen/ Odpowiedz Link
pia.ed Re: Estelle na nartach w Szwajcarii ... 07.01.14, 12:35 Krol Szwecji, Carl Gustav XVI jest zapalonym narciarzem, tak jak jego wszystkie dzieci. Cala rodzina królewska zajmuje się intensywnie sportem. Odpowiedz Link
pia.ed Re: Estelle na nartach w Szwajcarii ... 07.01.14, 12:46 Ślicznie ubrana Estelle ... tylko w dwa kolory, a jak się często widzi, dzieci maja na sobie 10 rożnych kolorów ... I wcale nie trzeba być dzieckiem królewskim, aby się gustownie ubierać. A 70-letnia już królowa aż kwitnie ... Odpowiedz Link
super.222 Re: a w Hiszpanii ... 07.01.14, 14:33 wyborcza.pl/1,75477,15232987,Hiszpanska_ksiezniczka_podejrzana_o_oszustwa_podatkowe.htm Chwiejąca się monarchia doznała jeszcze jednego kopa. Ja uważam, że żadna z rodzin europejskich królewskich nie posiada takiego majątku, który mógłby zaspokoić potrzeby każdej osoby na dworze. Świat się bogaci, przybywa miliarderów (o milionerach po prostu nie warto wspominać), pragnie się dorównać, a pracować nie wypada.l Wyjątek stanowi monarchia brytyjska, ale to już inna bajka. Odpowiedz Link
pia.ed Re: a w Hiszpanii ... 07.01.14, 17:46 Ta sprawa ciagnie sie od kilku lat ... To mąż księżniczki, ktory jest najzwyklejszym plebejuszem, i za ktorego ksiezniczka uparla sie wyjsc za maz, jest zwyklym oszustem ... a wiadomo ze oszuści nie robią machlojek z braku pieniedzy, tylko ze im jest wszystkiego zawsze za mało ... Nie wplatuj wiec tutaj sytuacji materialnej dworu hiszpańskiego, bo oni maja na swoje potrzeby. Odpowiedz Link
super.222 Re: a w Hiszpanii ... 07.01.14, 18:25 No ... niestety, wkradł się na dwór królewski osobnik wywodzący się z plebsu. Ale nie to jest ważne. Pia.ed przecież wraz z mężem oskarżona jest jego żona. Czy Ty czytałaś *to niebieskie*? Gdyby miała na wszystkie swoje książęce potrzeby wystarczającą kasę, to by nie sięgała po jakieś marne miliony zbierane charytatywnie. Myślisz pewnie, że przekręty robił tylko *ten z plebsu*? Księżniczka jest przesłuchiwana jako podejrzana, a nie jako ofiara pazernego męża. A w ogóle, to pozdrawiam w Nowym Roku 2014. Odpowiedz Link
pia.ed Re: a w Hiszpanii ... 07.01.14, 19:33 To niebieskie nie otworzyło sie ... Pisze na podstawie tego co przeczytałam w szwedzkiej prasie. Tam nie robia z tego tak wielkiej sensacji. Odpowiedz Link
super.222 Re: a w Hiszpanii ... 07.01.14, 19:55 Oczywiście ... nie mogło się otworzyć. Przepraszam. pieniadze.gazeta.pl/Gospodarka/1,125292,15232349,Afera_korupcyjna_w_Hiszpanii__Ksiezniczka_Cristina.html Odpowiedz Link
pia.ed CO SIE DZIEJE W HISZPANII ... 07.01.14, 22:21 Jest tam kompletny bajzel i to wszystko ... Podejrzewają wszystkich o korupcje, obecnego premiera także. Król im się nie podoba, a burmistrz jakiegoś miasteczka chce wprowadzić komunizm, i pozwala ludziom brać towar ze sklepów nie płacąc, bo wszystkim się należy. Ta sprawa się nie interesowałam ... nie znam żadnych faktów, wiec nie zamierzam tracić czasu aby ich szukać. wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,114873,12438268,_Ja_nie_place__Chce_wiecej_za_mniej_____Hiszpanie.html#TRrelSST Odpowiedz Link
marii51 Re: CO SIE DZIEJE W HISZPANII ... 08.01.14, 09:57 Książe Filip byłby dobrym następcą mową .. JESLI DEFRAUDACJII NIE ZLIKWIDOWANO- BO SĄD NIE MOŻE TYLE LAT UDOWODNIĆ WINY ZIĘCIA- mają rację Hiszpnie- nie potrafi pilnować spraw , powinien oddać WSZYSTKO Filipowi Odpowiedz Link
marii51 Re: CO SIE DZIEJE W HISZPANII ... 08.01.14, 10:01 odnośnie narciarstwa filmik z ubiegłego roku .... a momencik i ferie i znow pojadą szusować- .. rodzinką z przyjaciolmi oto filmik... www.youtube.com/watch?v=_rtFNE19dek a co to? tylko królowie ? Odpowiedz Link
marii51 Re: CO SIE DZIEJE W HISZPANII ... 08.01.14, 10:29 kto kim kto? mialam link- o nie mam Odpowiedz Link
pia.ed Re: CO SIE DZIEJE W HISZPANII ... 08.01.14, 17:32 Autor: marii51 ☺ Książe Filip byłby dobrym następcą mową .. JESLI DEFRAUDACJII NIE ZLIKWIDOWANO- BO SĄD NIE MOŻE TYLE LAT UDOWODNIĆ WINY ZIĘCIA- mają rację Hiszpnie- nie potrafi pilnować spraw , powinien oddać WSZYSTKO Filipowi Od kiedy stałaś się ekspertka dworu hiszpańskiego i wiesz, ze "książę Filip byłby dobrym następcą"? Królowie w Europie są tylko marionetkami reprezentującymi państwo i nie mają kompletnie nic do powiedzenia w polityce i sądownictwie. Odpowiedz Link
marii51 Re: CO SIE DZIEJE W HISZPANII ... 08.01.14, 17:54 pia przecięż to nie ja głosowalam w sondażąch tylko HISZPANIE PRZEPROWADZAJĄ BADANIA n/t Obecnego Krola CARLOSA , oni orzekli,o FILIPIE przeczytalam w artyk nie mam absolutnie zadatkow na eksoertkę Odpowiedz Link
super.222 Re: CO SIE DZIEJE W HISZPANII ... 08.01.14, 20:55 W tym temacie nie *przeskoczysz* pia.ed. Odpowiedz Link
pia.ed Re: CO SIE DZIEJE W HISZPANII ... 08.01.14, 21:56 super.222 napisała: > W tym temacie nie *przeskoczysz* pia.ed. A wg Ciebie KOGO próbowałam przeskoczyć? Odpowiedz Link
super.222 Re: CO SIE DZIEJE W HISZPANII ... 09.01.14, 06:40 pia.ed napisała: > super.222 napisała: > > > W tym temacie nie *przeskoczysz* pia.ed. > > > A wg Ciebie KOGO próbowałam przeskoczyć? ------------------- Pisałam do Marii ...że Ciebie nie przeskoczy. Odpowiedz Link
marii51 Re: CO SIE DZIEJE W HISZPANII ... 09.01.14, 10:28 Nie mam absolutnie wiedzy tak dużo jaką posiada pia.ed - nie próbuję nawet z nią się porównywać. . Bardzo dobrze,że ma czas że może spokojnie analizować artykuły . Odpowiedz Link
pia.ed Re: CO SIE DZIEJE W HISZPANII ... 09.01.14, 12:58 Nie musiałam analizować żadnych artykułów ... Analizowałam tylko Twój wpis. Nie miałam nawet dostępu do ankiety na temat kogo Hiszpanie chcą na króla, bo nie podałaś linka. Odpowiedz Link
pia.ed Re: CO SIE DZIEJE W HISZPANII ... 08.01.14, 21:12 Autor: marii51 ☺ JESLI DEFRAUDACJII NIE ZLIKWIDOWANO-BO SĄD NIE MOŻE TYLE LAT UDOWODNIĆ WINY ZIĘCIA-mają rację Hiszpnie- nie potrafi pilnować spraw ,powinien oddać WSZYSTKO Filipowi Przeczytaj jeszcze raz co napisałaś ... wiążesz ściśle sprawę przeciągania się procesu dotyczącego zięcia z niedopilnowaniem przez obecnego króla Carlosa , a to jest nieprawda. Król w tych sprawach nie ma nic do powiedzenia!!! Gdyby na tronie siedział syn Filip, to tez do defraudacji i przeciągającego się procesu by doszło, bo jak napisałam: królowie nie maja żądnego wpływu na przepisy w państwie. Pomieszałaś dwie rożne rzeczy: nieudolność sądownictwa, które jest domeną rządu, i niepopularność króla Carlosa z powodu zdrad, polowania i wieku. PS. W Szwecji tez wiele osób chciałoby zamienić obecnego króla Gustawa, na Victorie i Daniela, bo sa młodzi, sympatyczni i popularni ... ale nikt tego nie łączy z polityka państwa. Odpowiedz Link
pia.ed Victoria po nartach w Szwajcarii ... 15.01.14, 23:15 Ze względu na pękniecie w stopie skacze po schodach www.aftonbladet.se/nyheter/article18182781.ab pia.ed napisała: > Razem z mama Victoria i tatusiem Danielem. Tylko ze mama musiała jechać na ostry dyżur do Genewy, bo upadla podczas jazdy i ma małe uszkodzenie stopy > > www.aftonbladet.se/nyheter/article18103992.ab Odpowiedz Link
pia.ed Re: Victoria po nartach w Szwajcarii ... 22.01.14, 02:14 Niestety linki podane w poprzednim poście juz nieaktualne ... nie wiem dlaczego, bo inne mozna znalezc nawet pol roku później. Dlatego tym razem wklejam tylko zdjęcie. Ksiezniczka Madeleine w pracy w Nowym Jorku. www.aftonbladet.se/nyheter/article18215322.ab Odpowiedz Link
pia.ed Podciagam blog ... 25.01.14, 03:00 W szwedzkiej królewskiej rodzinie nic ciekawego ... Natomiast przyszła królowa Norwegii skończyła 10 lat. Z tej okazji opublikowano jej trzy zdjęcia z lata 2013. bloggar.aftonbladet.se/hovbloggen/ Odpowiedz Link
pia.ed Książę Karol ... 26.01.14, 11:27 Kiedy urodzil sie wnuczek, dziadek stal sie bardziej popularny ... Gdy w lipcu świat oszalał po narodzinach Royal Baby, na ulicach Londynu ludzie krzyczeli do niego: „Witaj dziadku!”. Metodą „na wnuka” zdobył sporo punktów w sondażach. Książę Karol, ekscentryczny następca brytyjskiego tronu, wreszcie jest na fali. swiat.newsweek.pl/ksiaze-karol-rodzina-krolewska-windsorowie-wielka-brytania-newsweek-pl,artykuly,277811,1.html Odpowiedz Link
marii51 Re: Księżna Kate na spacerze z wózkiem 05.05.16, 14:04 ach to prezent od Prezydenta Meksyku, to podatnicy brytyjscy odetchnęli - Odpowiedz Link
pia.ed Re: Księżna Kate na spacerze z wózkiem 05.05.16, 17:22 podatnicy brytyjscy odetchnęli > - Odpowiedz Link
pia.ed Ksiezna Kate na okladce Vogue ... 06.05.16, 01:36 Znalazlam zdjecie Kate Middleton opublikowane w Vogue ... nieciekawe, typowo angielskie w zielonym kapeluszu. www.vogue.com/tag/celebrity/kate-middleton/ * Odpowiedz Link
marii51 Re: Ksiezna Kate na okladce Vogue ... 06.05.16, 10:12 najpierw o podatkach: www.pit.pl/aktualnosci-podatkowe/0605-chrzesniak-zaplaci-podatek-za-komunijne-prezenty-13635/ ~~~~~~~~~~~~~~ a mi gdzieś trafilo się zdjęcie Kate ..ale portretowe na całą stronę pierwszą czasopismna.. i chyba miala kapelusz brązowy ?? Odpowiedz Link
marii51 Re: Ksiezna Kate na okladce Vogue ... 06.05.16, 10:27 plejada.pl/newsy/ksiezna-kate-na-okladce-vogue-a-zdjecia-wywolaly-burze-w-sieci/0gtwh7 to ten arty nie żaden brązowy.. a szary teraz uważnie przeczytam dlaczego brytyjczykom tak to się nie spodobało? ps czasem takie artyk pomijam bo mi to żaden problem ""kolor kapelusza Odpowiedz Link
pia.ed Re: Ksiezna Kate na okladce Vogue ... 06.05.16, 10:48 Kapelusz jest zielony, bo tylko taki pasuje kolorystycznie do brazowej kurtki. Brytyjczykom nie podoba sie zdjecie, bo w fotoshop poszerzyli jej brwi, ktore "przypominaja wasy umieszczone za wysoko"... A przy okazji znalazlam artykul o ksiezniczce o imieniu Charlotte takim jak ma corka Kate,i smutna historie tego imienia ... plejada.pl/newsy/royal-baby-ksiezna-kate-i-ksiaze-william-wybrali-zle-imie-dla-corki/c449q2 . Odpowiedz Link
marii51 Re: Ksiezna Kate na okladce Vogue ... 06.05.16, 18:37 Maleńka o imieniu Charlotte .. niech żyje sobie spokojnie i rośnie rodzicom na pociechę - Odpowiedz Link
pia.ed Ksiaze Carl Philip, Sofia i ich dziecko ... 13.05.16, 22:34 Najnowszy ksiaze urodzil sie 19 kwietnia 2016 r. Ma na imie Alexander] www.expressen.se/nyheter/kungligt/nya-bilder-pa-prins-alexander-och-sofia/ . Odpowiedz Link
marii51 Re: Ksiaze Carl Philip, Sofia i ich dziecko ... 16.05.16, 08:37 nasze gazety nie omijają małego Filipka wiadomosci.wp.pl/gid,18329525,gpage,6,img,18329552,kat,1329,title,Ksiaze-Alexander-szwedzkie-Royal-Baby,galeria.html Odpowiedz Link
marii51 Re: Ksiaze Carl Philip, Sofia i ich dziecko ... 27.05.16, 20:58 gwiazdy.wp.pl/galeria/5998005842510465/tak-wygladal-chrzest-szwedzkiego-ksiecia-oscara-duzo-zdjec.html Odpowiedz Link
pia.ed Chszczono syna nastepczyni tronu VICTORII 27.05.16, 23:33 > gwiazdy.wp.pl/galeria/5998005842510465/tak-wygladal-chrzest-szwedzkiego-ksiecia-oscara-duzo-zdjec.html Tutaj corka Madeleine wariowala i spadla z krzesla ... www.expressen.se/nyheter/kungligt/leonore-foll-fran-sin-stol-inne-i-kyrkan/ . Odpowiedz Link
pia.ed Chrzczono syna nastepczyni tronu VICTORII 28.05.16, 00:02 Ocena stojow na chrzcie www.expressen.se/nyheter/kungligt/svenska-kungahuset/de-var-bast-kladda-pa-prins-oscars-dop/ Nowe w tym roku bylo to, ze panie zajmujace wysokie stanowiska w rzadzie mialy na sobie fantazyjne kapelusze!!! Przedtem kapelusze mialy tylko ksiezniczki i panie z wyzszych sfer ... Niedlugo powinien byc chrzest najmlodszego ksiecia, Oscara, urodzonego 19 kwietnia 2016 roku, ale pewnie poczekaja z tym do konca lata ... bo ostatnio bylo duzo uroczystosci, a zbliza sie 6 czerwca - swieto narodowe Szwecji. > > gwiazdy.wp.pl/galeria/5998005842510465/tak-wygladal-chrzest-szwedzkiego-ksiecia-oscara-duzo-zdjec.html > > > Tutaj corka Madeleine wariowala i spadla z krzesla ... > > www.expressen.se/nyheter/kungligt/leonore-foll-fran-sin-stol-inne-i-kyrkan/ > . Odpowiedz Link
pia.ed Male ksiezniczki nie mogly juz usiedziec... 28.05.16, 00:12 Szczegolnie corka Madeleine caly czas szalala ... bo corka Victorii zawsze byla spokojniejsza, nawet jak byla malutka. www.aftonbladet.se/nyheter/article22896021.ab . Odpowiedz Link
marii51 Re: Male ksiezniczki nie mogly juz usiedziec... 28.05.16, 08:16 ZABAWNA córeczka Medeleine, wychowanie amerykańskie luzblues- a swoją drogą ona mneij uczestniczy z dala od Szwecjii w takich ważnych imprezkach, ależ nastarsza coreczka Victorii to prawdziwa księżniczka i te jej powitania rączką- Odpowiedz Link
marii51 Re: Male ksiezniczki nie mogly juz usiedziec... 28.05.16, 08:23 Mam mam Filipa z żoną www.expressen.se/nyheter/kungligt/svenska-kungahuset/de-var-bast-kladda-pa-prins-oscars-dop/ jakże mogłoby ich zabraknąć.... Odpowiedz Link
pia.ed Male ksiezniczki razem ... 29.05.16, 11:21 Zadne "amerykanskie" wychowanie, bo Leonore mieszka w Londynie ... www.expressen.se/nyheter/kungligt/estelles-och-leonores-mysiga-kusinkram/ . Odpowiedz Link
pia.ed Leonore mieszka w LONDYNIE ... 29.05.16, 12:28 razem z ojcem Chris o`Neil i matka Madeleine Bernardotte ... Zaraz po slubie Chris i Madeleine mieszkali w Nowym Yorku gdzie Chris mial mieszkanie i prace ... i gdzie sie poznali. Tam urodzila sie Leonore. Niedlugo potem Madeleine z Leonore i Chrisem przeprowadzili sie do Sztokholmu. Tam mieszkali od wiosny do jesieni 2015, i w Sztokholmie urodzilo sie drugie dziecko Madeleine: chlopiec ktory ma teraz roczek. Obecnie rodzina mieszka na stale w Londynie... gdzie mieszka takze matka Chrisa`o Neil i kilka z jego pieciu siostr. . Odpowiedz Link
marii51 Re: Leonore mieszka w LONDYNIE ... 29.05.16, 12:36 dobrze więc ,że się pomyliłam ... piaed opisalas więćej i super -teraz już wiem Odpowiedz Link
pia.ed Oficjalne zdjecia ze chrztu ksiecia Oscara 30.05.16, 02:03 www.expressen.se/nyheter/kungligt/officiella-bilderna-fran-prins-oscars-dop/ . Odpowiedz Link
marii51 Re: Oficjalne zdjecia ze chrztu ksiecia Oscara 01.06.16, 13:43 przyglą?ąm się kolejny raz na coreczkę Viktorii ona ma już bardzo podobny sposob patrzenia to mnie zadziwia ona patzry tak umiejętnie na ... to co dookoła widzi- a coreczka SIOSTRY Odpowiedz Link
pia.ed Re: Oficjalne zdjecia ze chrztu ksiecia Oscara 01.06.16, 15:08 Coreczka Madeleine byla taka od poczatku ... nie potrafila sie zachowac i dalej tak robi ... Coreczke Victorii szkoli sie na przyszla krolowa. Pewnie odziedziczyla tez madrosc po Victorii. . Odpowiedz Link
pia.ed Dzieci krolewskie ubrane podobnie jak rodzice 01.06.16, 15:22 Chodzi szczegolnie chodzi o kolory ... Estelle kiedy pierwszy raz szla z tatusiem Danielem do przedszkola, miala kolor niebieski wspolny z kolorem koszuli Daniela. www.expressen.se/tv/nyheter/kungligt/estelle-och-pappa-daniel---sa-matchade-ar-de/ . Odpowiedz Link
pia.ed Ksiaze Joachim i jego zona Marie 02.06.16, 00:34 Mlodszy brat dunskiego nastepcy tronu przeprowadza sie do nowej rezydencji ... Na ostatnim zdjeciu na wczasach zimowych z dziecmi z pierwszego i drugiego malzenstwa. www.expressen.se/kvallsposten/prinsparet-far-byta-ut-slottet-mot-koja/ . Odpowiedz Link
pia.ed Re: Leonore mieszka w LONDYNIE ... 04.06.16, 16:14 Madeleine z dziecmi i angielskim mezem po chrzcinach Osacara zostala na jakis czas w Szwecji... To bylo konieczne, bo inaczej Madelaine stracilaby pieniadze ktore dostaje od Szwedow za reprezentacje. Jej corka, Leonore dostala w prezecie urodzinowym od zarzadu wyspy Öland kucyka, ale kiedy rodzice z nia pojechali, aby pierwszy raz na nim pojezdzila, to nie byla zainteresowana. www.aftonbladet.se/nyheter/article22941413.ab . Odpowiedz Link
pia.ed Ksiaze Carl Philip, Sofia i ich synek 06.06.16, 14:11 otworzyli bramy zamku krolewskiego dla zwiedzajacych ... www.aftonbladet.se/nyheter/article22952018.ab . Odpowiedz Link
marii51 Re: Ksiaze Carl Philip, Sofia i ich synek 07.06.16, 07:13 pia a to nie bramy otwarte do zwiedzania, tylko filmik z NAJMŁODSZYM WNUKIEM kRÓŁA www.aftonbladet.se/nyheter/article22952018.ab ~~~~~~~~~~~~~~~~~ o KSIĘŻNICZCE , KTORA NIE CHCIALA KUCYKA..... nie zainteresowala się zwyczajnei konik nic dla niej nie znaczył ... ale najnormalniej zachowala się znajdująć się na łące biegła szybciutko a zatrzymywala się przy ciekawszych dla nie roslinkach ... aż mi się dzieciństwo przypomina Odpowiedz Link
pia.ed Re: Ksiaze Carl Philip, Sofia i ich synek 07.06.16, 13:13 marii51 napisała: > a to nie bramy otwarte do zwiedzania, tylko filmik z NAJMŁODSZYM WNUKIEM kRÓŁA Zobacz na zdjeciach jak otwieraja, a moze zamykaja brame!!!! To jest coroczna tradycja, ze w Swieto Narodowe Szwecji publicznosc moze bezplatnie zwiedzac Zamek Krolewski i ogrod w ktorym Carl Philip oswiadczyl sie Sophie. Na filmiku ksiaze i jego zona ZAPRASZAJA do zwiedzania ... > www.aftonbladet.se/nyheter/article22952018.ab ~~~~~~~~~~~~~~~~~ > o KSIĘŻNICZCE , KTORA NIE CHCIALA KUCYKA..... nie zainteresowala się zwycz jnei konik nic dla niej nie znaczył ... Koniki to dobra terapia .... może kupujacy o tym pomyśleli aby ją troszkę zatrzymać w rozbawieniu i rozbieganiu? > A ona zwyczajna maleńka dziewczynka ( wychowywana na "luzie, bez zakazów > i nakazów jak gdzie ma zachowywać się - Odpowiedz Link
pia.ed Madelaine, Chris i Leonore na wyspie Gotland 07.06.16, 13:29 Tu sa zdjecia ... Mozesz zobaczyc, ze dziecko na zdjeciu jest za male i za bardzo rozwydrzone w porownaniu do corki Victorii, Estelle. No i zobacz jek wyglada maz Madeleine ... Maz Victorii Daniel nosi okulary ... > To nie jest coreczka Victorii, tylko Madeleine i jej angielskiego meza Chris ... Leonore kucyka dostala od wlodarzy wyspy Gotland jako prezent w dniu swoich narodzin, > 21 lutego 2014 roku, i bedzie na nim jezdzila dopiero za pare lat ... Odpowiedz Link
pia.ed Victoria na uroczystosci nadania obywatelstwa 07.06.16, 16:13 Wczoraj, z okazji Swieta Narodowego Szwecji odbylo sie duzo uroczystosci, miedzy innymi nadanie obywatelstwa "nowym Szwedom" . www.expressen.se/nyheter/kungligt/sverige-ar-en-trygg-plats-i-en-orolig-varld/ www.expressen.se/nyheter/kungligt/estelles-fina-halsning-med-lillebror-oscar/ . Odpowiedz Link
pia.ed Victoria na czterech pierwszych zdjeciach ... 07.06.16, 22:13 a Victoria i Madeleine na 5-tym zdjeciu ... Mozesz je porownac. www.expressen.se/nyheter/kungligt/officiella-bilderna-fran-prins-oscars-dop/ . Odpowiedz Link
pia.ed Kobiety w szwedzkiej rodzinie krolewskiej 09.06.16, 09:41 www.expressen.se/nyheter/kungligt/sa-manga-getingar-far-prinsessornas-klader/ . Odpowiedz Link
pia.ed Wojskowa parada z okazji oficjalnych obchodow ... 11.06.16, 18:14 90--cia urodzin krolowej Elizabeth ... www.sydsvenskan.se/2016-06-11/drottning-i-gront-firade-skont Odpowiedz Link
pia.ed Oficjalne obchody 90-lecia ... 11.06.16, 18:39 www.expressen.se/nyheter/kungligt/europeiska-kungahus/prinsessan-charlotte-1-firade-drottningen/ Krolowa obchodzi swoje urodziny 21 kwietnia, ale zgodnie z tradycja oficjalne obchody odbywaja sie w czerwcu, prawdopodobnie ze wzgledu na lepsza pogode ... . Odpowiedz Link
pia.ed Re: Oficjalne obchody 90-lecia ... 12.06.16, 18:09 Tu pokazano duzo zdjec ... szczegolnie z parady wojskowej. wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/51,114871,20225129.html?i=2 . Odpowiedz Link
pia.ed Podatek od prezentow. A to przeczytalas? 06.05.16, 10:56 Zgłoszenie nie jest konieczne, gdy wartość prezentu łącznie z innymi darowiznami od tej samej osoby lub po tej samej osobie w okresie 5 lat, poprzedzających rok, w którym otrzymano prezent komunijny, doliczona do wartości rzeczy i praw majątkowych ostatnio nabytych, nie przekracza kwoty 9.637 zł marii51 napisała: > www.pit.pl/aktualnosci-podatkowe/0605-chrzesniak-zaplaci-podatek-za-komunijne-prezenty-13635/ > ~~~~~~~~~~~~~~ Odpowiedz Link
amityr Re: Wiadomosci z wyzszych sfer ... 26.01.14, 11:44 Co to znaczy w obecnych czasach wyższa sfera i co to właściwie za określeni?????????? Odpowiedz Link
pia.ed Re: Wiadomosci z wyzszych sfer ... 26.01.14, 11:59 Wyższa sfera oznacza dziś dokladnie to samo co kiedyś: szlachta, szlacheckie pochodzenie, czołówka, elita, śmietanka ... Odpowiedz Link
amityr Re: Wiadomosci z wyzszych sfer ... 26.01.14, 12:16 Jednym słowem starocie i lamus. Takie odgrzewane kotlety ,bzdety dla ludzi utożsamiających się z nimi ale tylko iluzjonistycznie itp.??? Oj ta ,oj ta. Odpowiedz Link
marii51 Re: Wiadomosci z wyzszych sfer ... 26.01.14, 12:42 jakie tam "starocie lamocie'? Jan Lubomirski to przecież nasz tu z ojczyzny książę (mlody, przystojny -piękny i bardzo bogatyach i wolny znów!) a słychać u niego owszem, .. nocoty.pl/gid,16342636,kat,1013547,page,2,title,Omenaa-Mensah-Co-ja-laczy-z-Janem-Lubomirskim,galeria.html?ticaid=612175 Odpowiedz Link
amityr Re: Wiadomosci z wyzszych sfer ... 26.01.14, 13:01 co to znaczy książę??? I z których to Lubomirskich? Może fornali,ratai Lubomirskich,którzy okazali się większym patriotyzmem i mniej kradli i nie mieli kogo wykorzystywać i pierwszeństwa nocy poślubnej nie mieli?? A PRZECIEŻ BYLI PO MIECZU I PO KĄDZIELI. Odpowiedz Link
marii51 Re: Wiadomosci z wyzszych sfer ... 26.01.14, 14:14 ojoj to przecież malutkie resztki naszych ... Odpowiedz Link
amityr Re: Wiadomosci z wyzszych sfer ... 26.01.14, 14:54 Sam mam kilka herbów ale praktycznie nie interesuje mnie to.Więc nie przeszkadzam ..Dobrej zabawy Odpowiedz Link
pia.ed Re: Wiadomosci z wyzszych sfer ... 27.01.14, 14:13 Krol szwedzki, Gustav XVI odwiedził tereny zniszczone tajfunem w Indonezji. Zapoznał się z praca przy oczyszczaniu wyspy przez tamtejszych skautów. Odpowiedz Link
pia.ed Blog z wyzszych sfer ... 01.02.14, 11:11 Dzis jako pierwsze sa zdjęcia męża następczyni tronu Victorii, Daniela. Blogerka przypomina jak wielkie były zastrzeżenia do tego małżeństwa, bo Daniel to byl zwykły chłopak po maturze, nigdy dotąd nie mający kontaktu z tzw. wyższa sfera, źle ubrany, i nawet niezbyt dobrze mówiący po angielsku. Wystarczył jednak rok intensywnego szkolenia przed ślubem,i teraz Daniel stal sie równie popularny jak jego zona Victoria ... Okazuje się, ze ze swoboda porusza sie nawet wśród królewskiego środowiska na całym świecie, a także jest szalenie ceniony w Szwecji wśród przedsiębiorców, bo za cel postawił sobie zajmowanie się ich sprawami. Niżej sa zdjęcia z wizyty młodej pary w Niemczech, gdzie zostali serdecznie powitani. Jak widać Victoria zamiast pójść na zwolnienie, aktywnie uczestniczy w swoich obowiązkach reprezentacyjnych, z usztywniona stopa, na której nie ma prawa stanąć wcześniej niż po 6 tygodniach od wypadku na nartach w grudniu zeszłego roku. bloggar.aftonbladet.se/hovbloggen/ Odpowiedz Link
pia.ed Estelle uczestniczy w pracy rodziców 01.02.14, 23:38 W sobotę para książęca, Daniel i Victoria, pojechali "do pracy" na północy Szwecji. Ze sobą mieli córeczkę Estelle. Miasto Umeå zostalo ogloszone "miastem kultury" 2014 roku. www.aftonbladet.se/nyheter/article18281499.ab Odpowiedz Link
pia.ed Re: Estelle uczestniczy w pracy rodziców 02.02.14, 11:12 NIESAMOWITE ... VICTORIA O KULACH SPACERUJE ULICAMI MIASTA ... static.vk.se/wp-content/uploads/2014/02/B74P4758-vkwp-694x390.jpg Odpowiedz Link
marii51 Re: Trzydniowa wizyta króla i królowej w Soczi 14.02.14, 21:00 oglądalam otwarcie igrzysk, ale nie pamiętam ilu sportowcow pojechało ze Szwecjii Odpowiedz Link
pia.ed Praca w biurze ze zlamaną nogą ... 14.02.14, 22:20 Juz ponad 30 lat temu w Szwecji była podobna tendencja. Sąsiadka Szwedka pracująca w biurze, jeździła codziennie do pracy ze złamaną noga ... nie palcem!!! Kasa chorych dala jej taka możliwość, zawożąc do pracy i przywożąc z pracy taksówką. Sąsiadka pokrywała wprawdzie część opłaty za taksówkę, ale i tak jej się to opłaciło, bo będąc na zwolnieniu lekarskim utrzymywałaby tylko 80 % pensji, a pracując dostawała 100 %, no i jako pracującej zakład wpłacał jej pieniądze na urlop. Odpowiedz Link
pia.ed Vicktria znow skacze na jednej nodze ... 15.02.14, 01:11 tv.aftonbladet.se/webbtv/nyheter/roliga-klipp-och-bloopers/article33814.ab Odpowiedz Link
pia.ed Re: Vicktria znow skacze na jednej nodze ... 15.02.14, 11:54 DZIEWCZYNY NIE MAJA CO ROBIĆ, WIEC POZAKŁADAŁY ORGANIZACJE DOBROCZYNNE ... Dwie z nich pracują na rzecz biednych dzieci w Afryce, a dwie na rzecz szwedzkich dzieci, które zachorowały na raka. Druga od lewej to Sofia Holmqvist, dziewczyna z którą obecnie mieszka książę Carl Philip. Odpowiedz Link
marii51 Re: Vicktria znow skacze na jednej nodze ... 15.02.14, 12:23 Sofia Holmqvist czytałam,że rodzice nie przychylnie patrzą na tę wybrankę mają w pamięci jej udział w programie tv na żywo zobaczymy ... jak to dalej będzie Odpowiedz Link
pia.ed Sofia ... 15.02.14, 12:30 Krol i krolowa ja od pewnego czasu przyjmuja, ale dotad nie wydali pozwolenia na zareczyny, w zwiazku z tym ksiaze Carl Philipe nie moze jej zabierać na oficjalne uroczystosci. Przeciez to bedzie niesamowity skandal kiedy pokaza w prasie jej "zabawy" pod kołdrą z roznymi chlopakami w hotel Paradise, i potem gole zdjacia z Play Boy. Odpowiedz Link
pia.ed Krolewskie dzieci z Danii ... w Alpach 15.02.14, 22:27 Dwóch synów dońskiej królowej Margarete spędza ferie sportowe w Alpach z zonami i ośmiorgiem dzieci www.expressen.se/kvallsposten/se-kungabarnens-sportlov-i-alperna/ Odpowiedz