marii51 18.01.16, 04:19 jęsli zaglądnął ktoś tu, proszę słówko wpisać.... tu ukrywają się posty od chwilki zalożenia forum czyli: 27 grudzień 2009 rokczyli piersze powitania... Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
super.222 Re: Zapraszam --wpisujmy się ,jesli tu byliśmy... 30.01.16, 09:36 Pozdrawiam Marii - niestety NIE - dla Twojego dobra. Odpowiedz Link
marii51 Re: Zapraszam --wpisujmy się ,jesli tu byliśmy... 30.01.16, 13:49 SUPER.222 dziękuję za odwiedziny, le co znaczy 'NIE" dla Twojego dobra? ------ Nie chcesz klikać na moim forum? czasem tak myślimy, już nic nie bę?e pisac , ani tu, ani tam gdzieś.. ale po pewnym czasie coś mnei ciągnie jak magnez-żeby gdzies znow okeswać się ...tylko na bez granic, bez darimki nie ma absolutnie po co zaglą?ąć.. tam takie wariacje, ze mąla glowa.... .. Odpowiedz Link
super.222 Re: Zapraszam --wpisujmy się ,jesli tu byliśmy... 30.01.16, 14:21 Mam na poczcie wiadomość, która wymagała ode mnie akceptacji, a dotyczyła Twojego forum. może to tylko jakaś zagubiona drobinka w wirtualnej przestrzeni, ale u mnie znalazła się wczoraj wieczorem. Grzeczność wymagała odpowiedzieć. Odpowiedz Link
marii51 Re: Zapraszam --wpisujmy się ,jesli tu byliśmy... 05.03.16, 07:09 ojojku nikt tu nie był.... Odpowiedz Link
xy.5 Re: Zapraszam --wpisujmy się ,jesli tu byliśmy... 28.05.16, 05:42 Witam,pozdrawiam i zaraz znikam na działeczce.Hejka! Odpowiedz Link
pia.ed Zapraszam - wpisujmy się, jesli tu byliśmy 26.06.16, 10:42 wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/7,114883,20305900,welcome-to-hell-piekielna-burza-na-helu-dzis-powtorka.html#MTstream Welcome to Hell znaczy po szwedzku Välkommen till helvete, a po polsku Zapraszamy do piekla . Odpowiedz Link
marii51 Re: Zapraszam --wpisujmy się ,jesli tu byliśmy... 03.07.16, 13:37 Janeczko milego wypoczynku na działce i urodzaju,czyli.) wiele pracy z zapasami.... pozdrawiam serdecznie. Odpowiedz Link
mobic Re: Zapraszam --wpisujmy się ,jesli tu byliśmy... 19.07.16, 17:44 Pozdrawiam serdecznie z Jarosławca Odpowiedz Link
xy.5 Re: Zapraszam --wpisujmy się ,jesli tu byliśmy... 13.08.16, 10:10 Witam,nieoczekiwanie jak na tę porę pojawiłam się w domku i zajrzałam tutaj.Pozdrawiam serdecznie,urodzaje jako-takie,chwastów moc,przetwarzam jabłka i śliwki. Odpowiedz Link
marii51 Re: Zapraszam --wpisujmy się ,jesli tu byliśmy... 13.08.16, 12:00 Janeczko zobaczylam ciebie na halusi forum -biegnę sprawdzę a tu tez jesteś... dziękuję to te zapasy bęą obfite obfite .. brawo .. zimą jak znalazł - bardzo lubie mieć swoje Odpowiedz Link
marii51 Re: Zapraszam --wpisujmy się ,jesli tu byliśmy... 13.08.16, 12:03 Pozdrawiam serdecznie z Jarosławca ?? mobicu? aha tak miałeś ciaśniutko na plaży ha ha to nie tylko opalanko, ale i można zaliczyć przytulanko niewinne --zapewne juz wróciłeś .. wspominasz jak było.... Odpowiedz Link
marii51 Re: Zapraszam --wpisujmy się ,jesli tu byliśmy... 21.08.16, 04:20 \\\dietka do schudnieciaPrzyjmujesz te leki? Jesteś w grupie najwyższego ryzyka groźnej infekcji Odpowiedz Link
marii51 Re: Zapraszam --wpisujmy się ,jesli tu byliśmy... 21.08.16, 04:50 na niezgubienie webmoneysaver.com/48/levasan-wdt-1749/ Odpowiedz Link
marii51 Re: Zapraszam --wpisujmy się ,jesli tu byliśmy... 28.08.16, 09:01 pioruny jedne tylko handlują i handlują .. gdy ja ich otworzyłam .. (ten artyk0 to juz mi na meila zaprosili- Odpowiedz Link
marii51 Re: Zapraszam --wpisujmy się ,jesli tu byliśmy... 29.08.16, 20:23 niezwykle.pl/niezwykle/7,144981,20613587,podpal-lisc-laurowy-i-zostaw-go-na-10-minut-efekt-nie-wierze.html Odpowiedz Link
marii51 Re: Zapraszam --wpisujmy się ,jesli tu byliśmy... 31.08.16, 18:22 www.youtube.com/watch?v=PhwIzF7Q_U filmy??? Odpowiedz Link
marii51 Re: Zapraszam --wpisujmy się ,jesli tu byliśmy... 31.08.16, 18:29 a ten to może byc też ciekawy... ma deszcowe dni zostawię www.youtube.com/watch?v=C9aES0InFh8 Odpowiedz Link
xy.5 Re: Zapraszam --wpisujmy się ,jesli tu byliśmy... 31.08.16, 20:19 Dobry wieczór,wpadłam do domku po tygodniowym wypadzie na działkę,pozdrawiam serdecznie. Odpowiedz Link
marii51 Re: Zapraszam --wpisujmy się ,jesli tu byliśmy... 01.09.16, 07:14 jak mi brakuje takich właśnie działkowych wypadów... bardzo znow chcialanym coś podobnego zorganizować.... albo poznać i wspolnie integrować na działce... Odpowiedz Link
marii51 Re: Zapraszam --wpisujmy się ,jesli tu byliśmy... 01.09.16, 10:19 ZOSTAWIM .. aukaoklimacie.pl/aktualnosci/moze-byc-niedobrze-ekstremalna-prognoza-jamesa-hansena-wchodzi-do-kanonu-nauki-169#disqus_thread Odpowiedz Link
xy.5 Re: Zapraszam --wpisujmy się ,jesli tu byliśmy... 02.09.16, 11:17 Wpadam,pozdrawiam serdecznie. Odpowiedz Link
marii51 Re: Zapraszam --wpisujmy się ,jesli tu byliśmy... 02.09.16, 21:51 warsztatdobregoslowa.pl/napoj-ktory-pomoze-zrzucic-kilogramy-wyregulowac-tarczyce-i-zwalczyc-zapalenie/ Odpowiedz Link
xy.5 Re: Zapraszam --wpisujmy się ,jesli tu byliśmy... 22.09.16, 10:24 Wpadłam na chwilkę,pozdrawiam. Odpowiedz Link
marii51 Re: Zapraszam --wpisujmy się ,jesli tu byliśmy... 26.10.16, 08:37 Na chwilkę ale jak to jest ważne.. bo wiem.. ze pojawilaś się Odpowiedz Link
pia.ed Zapraszam - wpisujmy się, jesli tu byliśmy ... 01.11.16, 09:09 Weszlam tu, bo przerazil mnie artykul z Wyborczej ... Co sie stalo, ze dzien zmarlych, ktory powienien byc dniem zadumy nad przemijaniem, stal sie "jarmarkiem proznosci", kiedy najwazniejsze staje sie to, kto wydal najwiecej pieniedzy na upiekszenie grobu? kobieta.gazeta.pl/kobieta/7,107881,20894356,rzucamy-sie-jakby-cmentarze-byly-otwarte-tylko-raz-w-roku.html#MT . Odpowiedz Link
marii51 Re: Zapraszam - wpisujmy się, jesli tu byliśmy 02.11.16, 06:46 Jest to dzień to prawda-wielkiego dekorowania grobów,. Jeśli duża rodzina, to każdy chce od siebie najbliższej osobie zmarŁej coś "dać" . Stąd ta taki tłok panuje w okolicach cmentarzy, zjeżdżąją się rodziny bo wspólnie chcą pojawić się w tych dniach przy swoich najbliżsżych, Natomiast ja nie należe do osób , ktore są za dekoracją ,żeby aż uginał się grób pod kwiatami wiankami i zniczami. Nawet nie zastanawiam się nad tym jak inni to organizują., ewentualnie postawie znicz , gdy zauważę , że jest pusto. Jestem skupiona nad moimi najbliższymi . W miarę mozliwości liczy się spotkanie rodzinne ,ale nie wymagam , że wszyscy koniecznie muszą co roku przymusowo mają pojawić się nad gronami. Wyjechalismy już w niedzielę po poludniu ,zeby rano w poniedzialek pojawić się w celu posprzątania oraz przybrania gronu. DO południa w poniedziałek było pięknie słonecznie gdy już kończylismy i odmawiliśmy modlitwę żeby pojechaćdo zakladow pomnikarskich i- , przeanalizować jaki na wiosene postawić nagrobek- nagle pojawiła się przeogromna na niebie tęcza bardzo wielkka .. pomyslałam .. mój mąz wie,że my tu koło niego jesteśmy ..tak też powiedziałam głośno wnuk powtórzył .. nasz dziadzio wie..Po poludniu jeszcze raz pojechaliśmy wracając spotkała nas ulewa , ale tym razem z gradobiciem .. nawt syn na troszkę schpwał się pod drzewami , bo grad był sporych rozmiarow .. stacjonowaliśmy u siostry mojego śp mężą dwie nocki. Wczoraj dość spokojnie na drogach ,ale specjalnie wyjechaliśmy zaraz po 14 stej. Dziś dzień zaduszny zapłoną świece w domu . WCZORAJSZY DZIEŃ był tak zimny i deszczowy,że dzieci z rodzinami i wszyscy pojechali na cmentarze , bo mamy na dwóch groby alle ja zostałam w domu ..nie mogłam aż tak narażąc się na kolejne niedawno pokonane przeziębienie . ps PIA Mialam o cmentarzu w Szwecjii ,ale nie napisalam na forum, podobalo mi się bardzo to,że wszyskie nagrobki identyczne bialutkie i płaski zatrawiony teren calego cmentarza.. , co umożliwia staranne zaopiekowanie się czystością, bo pracownicy skoszą trawę i jest czyściutko Odpowiedz Link
marii51 Re: pia , znal;azlam ..cmentarz ve symboli 02.11.16, 08:12 jakichkolwiek religijnych Odpowiedz Link
marii51 Re: pia , znal;azlam ..cmentarz ve symboli 02.11.16, 08:12 niezalezna.pl/87835-postep-po-szwedzku-powstal-cmentarz-bez-boga-i-jakiejkolwiek-symboliki-religijnej Odpowiedz Link
pia.ed Arlington Cementery w poblizu Washington DC 03.11.16, 01:05 Bylam tam podczas mojego ostatniego pobytu w USA. www.google.se/search?q=Arlington+cemetery&biw=1280&bih=890&tbm=isch&tbo=u&source=univ&sa=X&ved=0ahUKEwiz4PnvoYvQAhVG3SwKHamFBZ8QsAQIQw . Odpowiedz Link
marii51 Re: Arlington Cementery w poblizu Washington DC 01.12.16, 00:57 www.suwaczki.com/krokdrugi/event.html Odpowiedz Link
pia.ed Najnowsze MEMY ... 19.12.16, 11:48 deser.gazeta.pl/deser/56,111858,21141139,z-powodu-awarii-tvp-powtorzylo-oredzie-beaty-szydlo-a-my,,1.html . Odpowiedz Link
pia.ed Serce z chmurek ... 29.12.16, 17:41 No to marii znalazla sie ... www.gp.se/n%C3%B6je/carrie-fishers-b%C3%A4sta-citat-1.4078021 Odpowiedz Link
marii51 Re:zimowe 18.01.17, 13:43 szukam odpowiednio nie za wielki żeby był gdy ogląłam do skopiowania był akurart, a tu natychmiast się wyolbtzymił... Odpowiedz Link
marii51 Re: Arlington Cementery w poblizu Washington DC 26.01.17, 13:27 witaj witaj Janeczko Odpowiedz Link
pia.ed Dziewieciolatek-na-politechnice ... 05.02.17, 15:28 wyborcza.pl/7,87647,21170303,dziewieciolatek-na-politechnice-piekny-umysl-kamila.html . Odpowiedz Link
pia.ed Re: Zapraszam - wpisujmy się, jesli tu byliśmy 02.11.16, 12:58 To nie jest "dzien dekorowania grobow" ... tylko dzien wspominania tych ktory odeszli ... a stal sie dniem najwiekszego biznesu dla przecmentarnych handlarzy W krajch protestanckich jest to dzien zadumy ... . Odpowiedz Link
xy.5 Re: Zapraszam --wpisujmy się ,jesli tu byliśmy... 26.01.17, 12:53 Wpadłam na chwilkę by pozdrowić,udanego dnia życzę. Odpowiedz Link
xy.5 Re: Zapraszam --wpisujmy się ,jesli tu byliśmy... 15.02.17, 12:23 Pozdrawiam,miłego dnia. Odpowiedz Link
iskierka2929 Re: Zapraszam --wpisujmy się ,jesli tu byliśmy... 12.03.17, 19:37 Zaglądnął , przysiad ja na przyzbie, jeśli pozwolisz to może i na dłużej . Odpowiedz Link
marii51 Re: Zapraszam --wpisujmy się ,jesli tu byliśmy... 18.03.17, 13:36 iskierka2929 zapraszam Odpowiedz Link
xy.5 Re: Zapraszam --wpisujmy się ,jesli tu byliśmy... 12.04.17, 10:36 Wpadłam na chwilkę,pozdrawiam serdecznie. Odpowiedz Link
pia.ed Zapraszam -- wpisujmy się ... 25.04.17, 22:21 Zalaczam obrazek z Malmö, zrobiony przez przechodnia, po wypadku ... Kierowca stracil panowanie nad swoim mercedesem, wjechal na chodnik, przejechal nim 30 metrow i uderzyl samochodem w antykwariat. Podobaja mi sie domy z lat dwudziestych i trzydziestych XX wieku. www.sydsvenskan.se/2017-04-25/bil-har-kraschat-in-i-vagg-pa-bergsgatan-foraren-greps-av-polis . Odpowiedz Link
marii51 Re: Zapraszam -- wpisujmy się ... 26.04.17, 21:33 pia w każdym miescie i miasteczku spotykane są podobne domy .. należą do zabytkowych wtakim domku mieszkala chrzesna mojego mężą kiedys trafilo mi się pojśc do piwnicy.. jakież moje było zdziwienie gdy tam trzeba było po piwnicy chodzić na wpół zgietym--tak jest malutka Odpowiedz Link
pia.ed Re: Zapraszam -- wpisujmy się ... 27.04.17, 00:56 W tych budynkach sa windy, a pod spodem garaze ... wiec nie sa to "zabytki" ... To domy dla dawnych bogatych mieszkancow Malmö. marii51 napisała: > pia w każdym miescie i miasteczku spotykane są podobne domy .. należą do zabytkowych > > w takim domku mieszkala chrzesna mojego mężą kiedys trafilo mi się pojśc do piwnicy.. jakież moje było zdziwienie gdy tam > trzeba było po piwnicy chodzić na wpół zgietym--tak jest malutka Odpowiedz Link
marii51 Re: Zapraszam --wpisujmy się ,jesli tu byliśmy... 26.04.17, 21:27 JANECZKO namomencik i zapewne juz na działkę wyjazd.. powodzonka Odpowiedz Link
xy.5 Re: Zapraszam --wpisujmy się ,jesli tu byliśmy... 06.05.17, 15:46 Pozdrowionka,na momencik w domu jestem,dopisali mi goście,teraz jadę do rodzinki a na działeczkę potem,pa. Odpowiedz Link
marii51 Re: Zapraszam --wpisujmy się ,jesli tu byliśmy... 07.05.17, 13:13 Janeczka pomalenku planuję i ja wybrać się z Gdańska tylko,ż erodzinne moje strony aż pod Bałowieżą... na podóże nawet pociągiem musze mieć lepszą kondycję wytrwania -- ale może się jeszce bardziej naprawię?... ogrodek to ja mam na tarasie Odpowiedz Link
xy.5 Re: Zapraszam --wpisujmy się ,jesli tu byliśmy... 08.05.17, 14:58 To super Marii,tak trzymaj,zdrówka,leczę przeziębienie i po wizycie u lekarza i wykupieniu lekarstw nie wychodzę z domku,bo ochłodziło się i pada z małymi przerwami.Pozdrawiam cieplutko! Odpowiedz Link
xy.5 Re: Zapraszam --wpisujmy się ,jesli tu byliśmy... 26.05.17, 12:34 Wpadłam na chwilkę,jutro może na działkę uda mi się na dłużej,cieplutko pozdrawiam póki co. Odpowiedz Link
xy.5 Re: Zapraszam --wpisujmy się ,jesli tu byliśmy... 15.06.17, 14:02 Pozdrawiam cieplutko,jutro wyjeżdżam na trochę... Odpowiedz Link
xy.5 Re: Zapraszam --wpisujmy się ,jesli tu byliśmy... 22.06.17, 12:16 Hej,hej-jestem,pozdrawiam a tu tylko echo mi odpowie? Odpowiedz Link
pia.ed Re: Zapraszam --wpisujmy się ,jesli tu byliśmy... 23.06.17, 14:20 xy.5 napisała: > Hej,hej-jestem,pozdrawiam a tu tylko echo mi odpowie? A moze bys tak wziela udzial w dyskusji, bo tam tez slychac echo ... . Odpowiedz Link
xy.5 Re: Zapraszam --wpisujmy się ,jesli tu byliśmy... 23.06.17, 18:08 A o czym mam dyskutować skoro z natury nie jestem "pytalska" ?Mam tylko wiadomości działkowe i po długiej suszy spadł w końcu deszcz no i przeszła nad nami właśnie burza a i szykuje się następna.Jaka to może być dyskusja jeśli w niej słychać echo?Monolog jakiś chyba typu-"mówił dziad do obrazu a obraz do niego ani razu"?(mam nadzieję,że "dziad" nikogo tu nie obraziło zacytowałam tylko).Tematów politycznych nie poruszam,bo mnie denerwują...pozdrowionka. Odpowiedz Link
iskierka2929 Re: Zapraszam --wpisujmy się ,jesli tu byliśmy... 23.06.17, 19:04 Ależ "piąteczko " pobałakać zawdy warto , chociażby o pogodzie , też nie jestem pytalski, też mam kawałek swojej ziemi , a polityki nie cierpię jak psa szwagra ... Widzisz ty jak wiele nas łączy , siadnij ty ze mną na przyzbie , zaraz sierściuch się przypałęta , a my se cudny bałak zaczniem.... Odpowiedz Link
pia.ed Re: Zapraszam --wpisujmy się ,jesli tu byliśmy... 23.06.17, 21:09 ... Jaka to może być dyskusja jeśli w niej słychać echo? Monolog jakiś chyba typu-"mówił dziad do obrazu a obraz do niego ani razu" Taki wlasnie monolog prowadzi marii51 ... i przydaliby jej sie dyskutanci. Wlasnie to chcialam powiedziec przez moj wpis . Odpowiedz Link
marii51 Re: Zapraszam --wpisujmy się ,jesli tu byliśmy... 30.06.17, 11:18 ach to tu sobie tak ciutkę porozmawialiście... Janeczka xy --tu bywa raz na jakiś czas pozdrowi i zmyka .. i monolog mi zostaje... Odpowiedz Link
xy.5 Re: Zapraszam --wpisujmy się ,jesli tu byliśmy... 09.07.17, 19:19 Witam,jednym słowem winę za monologi ponoszę ja?-nie zgadzam się z tym,pozdrawiam choć bardzo mi smutno... Odpowiedz Link
xy.5 Re: Zapraszam // piekną różą witam Was:) 10.07.17, 08:40 Witam,róża jest piękna,dzięki Marii.Na działeczce zakwitły mi bladoróżowe ale fotki nie mam,nie nauczyłam się jeszcze wysyłać fotek i się nie pochwalę. Odpowiedz Link
marii51 Re: Zapraszam // jagodki i witam Was:) 19.08.17, 18:45 tylko zostawię co z arbuzami-----pysznosci.pl/arbuz-3/?utm_source=Facebook&utm_medium=cpc&utm_campaign=fb_ads a po prawej takie obrazki.. idę po jedzonko... o rany ,, jakie smaczkimoże coś kupie gotowego i juz... Odpowiedz Link
xy.5 Re: Zapraszam // jagodki i witam Was:) 22.09.17, 09:49 Witam,swoim zwyczajem wpadłam na chwilkę żeby przywitać i pozdrowić znajome towarzystwo.Jestem w domku,bo na działce nie da się pracować przez pogodę wybitnie deszczową,pozdrawiam serdecznie. Odpowiedz Link
marii51 Re: Zapraszam // jagodki i witam Was:) 24.09.17, 19:24 WITAMY WITAMY i pozdrawiamy Odpowiedz Link
marii51 Re: Zapraszam // jagodki i witam Was:) 25.09.17, 17:46 www.smaczny.pl/przepis,letnia_szarlotka Odpowiedz Link
czuk1 Re: Zapraszam // jagodki i witam Was:) 18.11.17, 11:57 Byłem mariusz Pozdrawiam Cię Mario i całe grono. Odpowiedz Link
marii51 Re: Zapraszam // jagodki i witam Was:) 19.11.17, 14:42 Mariusz uscicki...trzymaj się!! Odpowiedz Link
pia.ed Re: Zapraszam // i witam Was:) 19.11.17, 15:35 To ja tez jestem W Malmö mamy dzis najgorsza w tym roku pogode: Nie dosc ze potwornie wieje to jeszcze pada ... niebo tak zachmurzone, ze wyglada jakby byl juz wieczor. Psa byloby szkoda wypedzic na dwor ... Pozdrawiam Pia Odpowiedz Link
xy.5 Re: Zapraszam // i witam Was:) 04.12.17, 08:31 Witam,u nas bielutko i wprost bajecznie za oknami(podobno na krótko).Ja od 11 listopada jestem babcią Julki z czego bardzo się cieszę.Pozdrawiam serdecznie. Odpowiedz Link
marii51 Re: Zapraszam // i witam Was:) 04.12.17, 19:14 Witaj , witaj Janeczko ACH I CIEBIE DORWAŁO BABCINOWE ...SZALEŃSTWO ..jULIA NIECH ROŚNIE ZDROWO I DAJE WAM DUŻO RADOŚCI Odpowiedz Link
marii51 Re: Zapraszam // i witam Was:) 23.12.17, 22:01 A gdyby tak...?" A gdyby tak... nieba przychylić? Okazać bliźniemu serce? Życzliwym słowem przytulić, Niech tu schroni się w poniewierce. Sterany losem niech siędzie Choćby i nie chciał nic gadać, Niech sobie tylko... pobędzie. Otuchy szukał, tu... znalazł? Daj mu, więc słowo przyjazne, A nie daj odczuć, że obcy. Niechże poczuje się ważny, Niech zwilgotnieją mu oczy. Niech zwolni, niech się zamyśli, Może tu ulgę poczuje, Dla niego to słowo jest... wszystkim! A Ciebie... ... nic nie kosztuje. A gdyby tak nieba przybliżyć, Darować nadziei skraweczek, Do tego - spróbuj to przeżyć - - Sam z sobą poczujesz się lepiej.. . motto napisał CZ.h r2009 Odpowiedz Link
pia.ed Re: Zapraszam // i witam Was:) 01.01.18, 16:28 Marysiu, wklejam artykul o Norwegu, ktory wsiadl do taksowki w Kopenhadze i dojechal az do Oslo, ale tam odmowil oplaty i zniknal ... Dunski taksowkarz zglosil to norweskiej policji, ktora odszukala oszusta ... znalazla go spiacego w swoim mieszkaniu po paru kieliszkach ... No ale nie o to chodzi, tylko o ten maly kawalek mapy poludniowej Szwecji ... Poniewaz lubisz "podrozowac po mapie" wiec zobacz jak daleko jest z Gdanska do Sztokholmu, bo w tym kierunku najczesciej udaja sie polscy turysci ... www.sydsvenskan.se/2018-01-01/akte-taxi-genom-tre-lander-men-betalade-inte. Odpowiedz Link
pia.ed Re: Zapraszam // i witam Was:) 01.01.18, 16:39 A tu masz mape calej Szwecji ... 1 800 km dlugosci. www.dinstartsida.se/solen.asp . Odpowiedz Link
marii51 Re: Zapraszam // i witam Was:) 11.01.18, 13:09 pia.sorrki nie widziałam .. nie zauważylam Twojego postu,,,to w dodatku link nie otwiera się.... chyba za póżno zobaczylam Odpowiedz Link
pia.ed Re: Zapraszam // i witam Was:) 14.01.18, 14:32 czuk1 napisał: > Filmik jest chyba wcześniejszy. O jakim FILMIKU piszesz? Wrocilam sie pare miesiecy na tym temacie i zdanego filmiku nie widze. > Odpowiedz Link
marii51 Re: Zapraszam // i witam Was:) 14.01.18, 21:49 aha,,tu Was można spotkac czasem... fajnie.. ----pozdrawiam Odpowiedz Link
pia.ed Nie wiem gdzie to wkleic ... 15.02.18, 01:48 Chyba gdzies bylo o zakazie handlu w niedziele? Tu jest jeszcze jeden artykul o pomyslach obejscia tego problemu ... next.gazeta.pl/next/7,151003,23023508,wstep-do-biedronki-tylko-z-biletem-kolejowym-to-moze-byc-sposob.html#Z_Czolka3Img Odpowiedz Link
marii51 Re: Nie wiem gdzie to wkleic ... 18.08.18, 13:44 uwaga to jakiś troll ,mimo zablokowania dalej wpisuje --może się znudzi ale to wygląda na automatyczne wysylanie .. Odpowiedz Link
marii51 Re: Nie wiem gdzie to wkleic ... 19.08.18, 05:32 Przecież to cały czas produkuje... zamknąć i zobaczyć, czy ma odciętą pępowinę... żadnego ryzyka w tym nie widzę, bo jeśli nawet byłby jakiś kłopot to zawodowi otworzą....skoro mogą przywrócić do życia zlikwidowane forum, nick.. no, chyba, że to przenika przez ściany, to będzie sypać dalej... Odpowiedz Link
marii51 Re: Nie wiem gdzie to wkleic ... 19.08.18, 05:36 rzepis na potrawy z cukinia,bo mi hojnie urosła gorodne www.winiary.pl/kuchnia-od-kuchni.aspx/74/10-pomyslow-na-pyszne-przepisy-z-cukinii-?gclid=EAIaIQobChMImtOtpZf43AIVGoKaCh25kwG8EAEYASAAEgJoL_D_BwE Odpowiedz Link
marii51 Re: Nie wiem gdzie to wkleic ... 19.08.18, 06:21 jeśli zastaniecie -zamkniete to - musialam tak zrobić a pózniej moderatorzy mam nadzieję pomogą mi Odpowiedz Link
super.222 Re: Nie wiem gdzie to wkleic ... 19.08.18, 12:24 Dobija się do Ciebie Mobic. Nie może się zalogować. Odpowiedz Link
marii51 Re: Nie wiem gdzie to wkleic ... 19.08.18, 14:30 już dodalam też tak jak Ciebie Wisiu Odpowiedz Link
mobic Zgłoś problem do Agory 19.08.18, 17:39 Wyczyściłem całe forum 78 stron, ale on na nowo się produkuje. Winna jest Agora, bo nie ma teraz funkcji dla moderatora żeby zablokował Nick na forum. Maria musi do Agory zgłosić. Informatyk dobry też nie pomoże bo Agora tych funkcji nie udostępniła. Odpowiedz Link
marii51 Re: Zgłoś problem do Agory 19.08.18, 18:04 mobic wróciłam bo musze zapasy na zime-akurat dokończyć .. Patrze-a tu widać praće Twoją Zgłosiłam do Agory - ale oni nie pracują MOŻE JUTRO? NIE USTANNIE BĘdE PISAĆ DO MODERATORÓW I DO Agory Ale coraz inni nachodzą inne fora --to jakaś plaga !!automatyczna Odpowiedz Link
marii51 Re: Zgłoś problem do Agory 25.08.18, 19:27 odkleiłam a teraz nie wiem jak spowrotem przykleić? Odpowiedz Link
marii51 Re: ZŁOTE listeczki listopadowe ... 26.11.18, 19:40 w makow popisy wydry tiny.pl/thr8n Odpowiedz Link
marii51 Re: ZŁOTE listeczki listopadowe ... 29.11.18, 16:41 tapeta ,żeby nie zgubić www.leroymerlin.pl/ramy-obrazy-lustra/obrazy/plakaty/plakat-jungle-bridge-91-5-x-61-cm,p458201,l1751.html?utm_campaign=METS-PRODUCT-FEED{QP}&utm_medium=feed&utm_source=Tradedoubler&utm_term=4351592|115045418|288050887|61305914&utm_content=feed&dclid=CIKJzYf3-d4CFYaxewod_z0DnQ Odpowiedz Link
marii51 Re: 27XII2007 R --27XII2018R 26.12.18, 21:34 A gdyby tak...?" A gdyby tak... nieba przychylić? Okazać bliźniemu serce? Życzliwym słowem przytulić, Niech tu schroni się w poniewierce. Sterany losem niech siędzie Choćby i nie chciał nic gadać, Niech sobie tylko... pobędzie. Otuchy szukał, tu... znalazł? Daj mu, więc słowo przyjazne, A nie daj odczuć, że obcy. Niechże poczuje się ważny, Niech zwilgotnieją mu oczy. Niech zwolni, niech się zamyśli, Może tu ulgę poczuje, Dla niego to słowo jest... wszystkim! A Ciebie... ... nic nie kosztuje. A gdyby tak nieba przybliżyć, Darować nadziei skraweczek, Do tego - spróbuj to przeżyć - - Sam z sobą poczujesz się lepiej.. . motto napisał CZ.h r2009 Odpowiedz Link
pia.ed Re: 27XII2007 R --27XII2018R 27.12.18, 01:08 Baska wkleila na miejsce Twoj wpis na temat superki ... bo nie byl skasowany, tylko ukryty ... Odpowiedz Link
marii51 Re: 27XII2007 R --27XII2018R 15.01.19, 21:16 MIĘDZUY NAMI TYLE ŚNIEGU SDM A TU ŚPIEWA SZPAK www.youtube.com/watch?v=wfq6qS20Sj4 Są dwie drogi, aby przejść przez życie. Jedna to żyć tak jakby nic nie było cudem. Druga to żyć tak jakby cudem było wszystko. A. Einstein Forum moderuje mobic "Jesteśmy tym, co o sobie myślimy. Wszystko, czym jesteśmy, wynika z naszych myśli. Naszymi myślami tworzymy swiat." Budda Odpowiedz Link
pia.ed Zapraszam // i witam Was:) mapka Szwecji 14.01.18, 14:28 marii51 napisała: > pia. link nie otwiera się.... chyba za póżno zobaczylam To byla aktualna wiadomosc i ja skasowali. Teraz wklejam jeszcze raz mape Szwecji, abys zobaczyla jak Szwecja jest dluga, ma ponad 1 800 km dlugosci, stad na polnocy panuje juz "sroga zima", a na poludniu gdzie ja mieszkam, kwitna odtatnie biale roze... bo dotad nie bylo temperatury ujemnej. Zobacz ten romb (?) na samym dole. To wlasnie Skania (Skåne)... okreg administracyjny w ktorym mieszkam ... i miasto Malmö, ktore wlasnie przekroczylo liczbe 300 000 ludnosci. www.dinstartsida.se/solen.asp . Odpowiedz Link
xy.5 Re: Zapraszam --wpisujmy się ,jesli tu byliśmy... 23.01.19, 11:03 Witam po długim czasie nieobecności na tym forum,od jakiegoś czasu chorowali moi bliscy mama na zmianę z bratem,niestety mama już zmarła,pozdrawiam i płaczę... Odpowiedz Link
marii51 Re: Wyrazy współczucia [*} 23.01.19, 17:54 jakże trudno to wszystko przeżywać gdy bliska osoba odchodzi mialam zaledwie 31 lat i juz mama odeszła a zawsze mi jej tak brakowało za zycia bo daleko mając 14 lat do szkoły wyjechałam i zostałam daleko wraz z miłości Serdecznie wspołczuje Janeczko przytulam ----nam tutaj zmarła super.222 miesiąc juz. Odpowiedz Link
xy.5 Re: Wyrazy współczucia [*} 23.01.19, 18:42 Dziękuję serdecznie,szkoda,że nie ma Superki. Odpowiedz Link
marii51 Re:zaczynamy od nowa bo wiosna wiosna tuż tuz 18.02.19, 10:40 Pozdrowienia z bardzo slonezcnego GDAŃSKA WAM WSZYSTKIM SLĘ... Odpowiedz Link
xy.5 Re:zaczynamy od nowa bo wiosna wiosna tuż tuz 20.02.19, 16:05 Witam,miłego popołudnia we środę. Odpowiedz Link
marii51 Re:zaczynamy od nowa bo wiosna wiosna tuż tuz 22.02.19, 12:32 xy.5 20.02.19, 16:05 Witam,miłego popołudnia we środę. ~~~~~~~~~~~~~~~~ o witamy witamy zapraszamy do klikania Odpowiedz Link
xy.5 Re:zaczynamy od nowa bo wiosna wiosna tuż tuz 25.02.19, 08:53 Witam,dzisiaj od rana słoneczko i świat milszy przez to,pozdrawiam i życzę słoneczka na cały dzień i tydzień. Odpowiedz Link
marii51 Re:zaczynamy od nowa bo wiosna wiosna tuż tuz 27.02.19, 15:23 nie wiem po co ..ale czas pomyka za szybko stanowczo za szybko ...jak się czekalo na osiemnasie lat to czekaliśmy i zcekaliśmy.... Odpowiedz Link
xy.5 Re:zaczynamy od nowa bo wiosna wiosna tuż tuz 01.03.19, 16:14 Czas bardzo szybko ucieka ale nie tylko nam,młodzi praktycznie na nic nie mają czasu,ciągle są w pracy,przynajmniej ci moi.Nasze pokolenie żyło chyba wolniej niż obecne a przynajmniej ja to tak odbieram. Odpowiedz Link
xy.5 Re:zaczynamy od nowa bo wiosna wiosna tuż tuz 11.03.19, 10:34 Witam,okropnie u nas wieje od dni kilku,jest zimno mimo tego,że słonecznie,pozdrawiam,ciepełka życzę. Odpowiedz Link
marii51 Re:zaczynamy od nowa bo wiosna wiosna tuż tuz 13.03.19, 12:23 CO RAZ NLIŻEJ WIOSNA ... LEĆCIE POZDROWIONKA Odpowiedz Link
xy.5 Re:zaczynamy od nowa bo wiosna wiosna tuż tuz 13.03.19, 13:45 Przy takim wietrze bardzo szybko doleciały,pozdrawiam. Odpowiedz Link
xy.5 Re:od nowa...bo wiosna wiosna tuż tuz 14.03.19, 09:44 Na takie widoki to jeszcze poczekamy,póki co chłodno nadal. Odpowiedz Link
marii51 Re:od nowa...bo wiosna wiosna tuż tuz 18.03.19, 10:08 TANECZNIE ... www.youtube.com/watch?v=SJM0e1YcHIg Odpowiedz Link
xy.5 Re:od nowa...bo wiosna wiosna tuż tuz 26.03.19, 08:50 Mimo zapowiedzi na temat pogorszenia się pogody u nas wczoraj było słonecznie a i dzisiaj nic nie pada jak do tej pory,trochę chłodniej i zachmurzone niebo,w ogródku kwitną krokusy,pozdrawiam. Odpowiedz Link
marii51 Re:od nowa...bo wiosna wiosna tuż tuz 26.03.19, 14:12 jeszcze tak jak to w marcu , dzis dośc zimno i wieje mocno wiatr pozdrawiam... Janeczko Odpowiedz Link
xy.5 Re:od nowa...bo wiosna wiosna tuż tuz 01.04.19, 19:13 Pozdrawiam,nareszcie słoneczko wczoraj i dzisiaj i świat ładniejszy. Odpowiedz Link
pia.ed Wpisuje sie tutaj ... 13.05.19, 17:43 Marysiu, nie wiem co to za ptak, rosyjskiego nie rozumiem, ale na poczatku filmu matka chroni swoje maluszki przed porwaniem, przez jakiegos czarnego krazacego nad gniazdem ptaka... www.youtube.com/watch?v=TabhNU9t9Cc . Odpowiedz Link
pia.ed Re: Wpisuje sie tutaj ...Makov 13.05.19, 21:41 Na innym forum znalazlam video z wypadku Maruszki ... Potknela sie o prog gnaizada kiedy wchodzila!!! Honzik zareagowal trzepiac skrzydlami ... Wklej jutro to video na "Makov" ... www.youtube.com/watch?v=-O7XOBJOI0g . Odpowiedz Link
czuk1 Re: Wpisuje sie tutaj ...Makov 19.05.19, 05:33 Nabytek z wycieczki po Roztoczu. Na Zagrodzie w Guciowie siedzi i turystom pokazuje "przeszłości" Ziemi, regionalne zabytki , karmi tutejszymi potrawami. Komu się uda to , może Stasia Jachymka - gospodarza tej "Zagrody GUCIÓW" , mądrych opowieści posłuchać . Mam dodatkowo tomik Jego poezji - "Żelaźniakiem w chmurach" Odpowiedz Link
pia.ed Wpisuje sie tutaj ... do Marii 24.05.19, 17:19 Moj komputer calkowicie powiedzial STOP... na Google juz tez nie mozna wejsc w sobote oddaje go do fachowca, a na razie pisze z biblioteki. Raz dzienie moze sie odezwe. Pozdrowienia dla wszystkich na forum. Pia vel Bozena Odpowiedz Link
marii51 Re: Wpisuje sie tutaj ... do Marii 25.05.19, 11:05 pia trzymamy kciuki będziesz miała kompiter jak strzała Odpowiedz Link
pia.ed Re: Wpisuje sie tutaj ... do Marii 25.05.19, 16:15 Niestety laptop niemal nowy, ale kupiony cztery lata temu i prawie nieuzywany, do wyrzucenia, bo wyladowala sie bateria i nie da sie naladowac. Kupienie nowej jest za drogie ... A w ogole to laptopow nie lubie! Dzis zawiozlam samochodem dwa komputery stacjonarne do warsztatu. Beda przejrzane w poniedzialek i jeden z nich chyba do odbioru w poniedzialek wieczorem... Jesli nie, to mam biblioteke bardzo blisko, gdzie moge korzystac 3 godziny dziennie z komputera. www.sport.pl/lekkoatletyka/7,64989,24823120,profesor-jan-chmura-maraton-w-mniej-niz-dwie-godziny-mozliwosci.html#s=BoxOpImg3 Wklejam tutaj by przeczytac pozniej, bo to jakis niesamowity wyczyn! Odpowiedz Link
pia.ed Re: Wpisuje sie tutaj ... do Marii 26.05.19, 16:55 Za 5 minut zamykaja biblioteke ... do jutra! . Odpowiedz Link
marii51 Re: Wpisuje sie tutaj ... do Marii 27.05.19, 15:22 widzialam , widzialam ,ale po matczynych imprezkach poszlam odpoczywać Odpowiedz Link
marii51 Re: Wpisuje sie tutaj ... do Marii 30.05.19, 16:18 pia.ed już mija tyle dni o ray ? a jka się odzwyczaisz? Wracaj!!!! Odpowiedz Link
pia.ed Re: Wpisuje sie tutaj ... 02.06.19, 15:13 Przeciez pisze codziennie z biblioteki, tylko jak jest duze swieto, to biblioteka jest nieczynna. A TU SA SWIETNE KOMENTARZE POLITYCZNE: wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/7,114881,24853859,wenecja-ogromny-wycieczkowiec-o-malo-nie-staranowal-lodzi-turystycznej.html#s=BoxOpMT Odpowiedz Link
pia.ed Re: Wpisuje sie tutaj ... do Marii 07.06.19, 16:28 Niedlugo konczy mi sie czas w bibliotece, mozna siedziec tylko 3 godziny. Nastepnym razem wejde dopiero w poniedzialek ... bo dwa dni jest biblioteka zamknieta! marii51 napisała: > pia.ed > już mija tyle dni > o ray ? a jka się odzwyczaisz? > Wracaj!!!! Odpowiedz Link
pia.ed Wpisuje sie tutaj ... 13.07.19, 10:42 Przy okazji wklejam temat zachowania sie ludzi w ZOO. Nie chce zakladac jeszcze nowego tematu, bo juz teraz nic nie mozna znalezc na Forum www.edziecko.pl/rodzice/7,79361,24963559,jak-ludzie-zachowuja-sie-w-zoo.html#s=BoxOpLink . Odpowiedz Link