pia.ed 30.04.17, 19:25 Dzis, 30 kwietnia, krol Szwecji obchodzi swoje 71 urodziny ... www.gp.se/nyheter/sverige/h%C3%A4r-firar-kungen-sin-f%C3%B6delsedag-1.4257891 . Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
marii51 Re: Z zycia dworow krolewskich ... 30.04.17, 19:43 ale się ulożyło a ja o wspolnym Królu mapisałąm .. fajnie Odpowiedz Link
pia.ed Re: Z zycia dworow krolewskich ... 01.05.17, 16:19 Brytyjska ksiezniczka Charlotte obchodzi drugie urodziny ... www.plotek.pl/plotek/7,154063,21752881,ksiezniczka-charlotte-jutro-obchodzi-drugie-urodziny-palac.html#MTstream . Odpowiedz Link
pia.ed Re: Z zycia dworow krolewskich ... 05.05.17, 01:17 Ksiaze Philip, maz brytyjskiej krolowej Elisabeth, zrzekl sie wszystkich obowiazkow reprezentacyjnych od jesieni 2017 roku. www.expressen.se/nyheter/prins-philip-avsager-sig-sina-uppdrag/ . Odpowiedz Link
pia.ed Z zycia dworow krolewskich ... Norwegia 10.05.17, 23:44 Krol i krolowa Norwegii obchodzili wspolnie swoje 80-letnie urodziny. Na zdjeciach ich goscie: Szwedzka para krolewska, nastepczyni szwedzkiego tronu z mezem, ksiaze Philip z zona, dunska para nastepcow tronu, ksiezniczka norweska, nastepca krola norweskiego z zona i chyba belgijski krol z krolowa. To jest drugi dzien obchodow. www.expressen.se/nyheter/kungligt/getingbetyg-de-var-bast-kladda-pa-kungliga-kalaset/ . Odpowiedz Link
marii51 Re: Z zycia dworow krolewskich ... Norwegia 11.05.17, 09:36 1-latek zaskoczył głowy państw. Przesadził? Książę Sverre Magnus skradł całe "show" podczas uroczystości jubileuszu norweskiej pary królewskiej - króla Haralda V i królowej Sonji. Zachowanie małego arystokraty komentuje pół kraju, ale zakłopotało też koronowane głowy, a przede wszystkim nadwornych nadzorców etykiety i norweskich polityków.wiadomosci.wp.pl/11-latek-zaskoczyl-glowy-panstw-przesadzil-6121409873127041a Odpowiedz Link
pia.ed Re: Z zycia dworow krolewskich ... Norwegia 15.05.17, 11:59 Dlaczego 11-latek z dunskiego dworu potrafi sie zachowac, a norweski juz nie? Duzo lepiej zachowuje sie takze 5-letnia corka szwedzkiej nastepczyni tronu, Victorii... Brak dobrego wychowania i juz W ogole ten chlopak mi sie bardzo nie podoba. Ma szczuplych rodzicow, a sam zatuczony. . Odpowiedz Link
marii51 Re: Z zycia dworow krolewskich ... Norwegia 17.05.17, 10:22 siostra Kate wychodzi za mąż, a tu o jej sukni ślubnej...www.se.pl/rozrywka/gwiazdy/suknia-slubna-pippy-middleton-jaka-suknie-bedzie-miala-siostra-ksieznej-kate_993259.html Odpowiedz Link
marii51 Re: Z zycia dworow krolewskich ... Norwegia 19.05.17, 15:09 juz jutro? ślub siostry Kate - Odpowiedz Link
marii51 Re: Z zycia dworow krolewskich ... Norwegia 20.05.17, 23:54 i juz po slubie..... londynek.net/wiadomosci/O+tym+slubie+mowi+dzisiaj+cala+Wielka+Brytania+(GALERIA)+wiadomosci+news,/wiadomosci/article?jdnews_id=44389 Odpowiedz Link
pia.ed Z zycia dworow krolewskich ... 21.05.17, 00:06 Marii, czy to tak ciezko po kliknieciu w ODPOWIEDZ, co musisz zawsze zrobic, kliknac dodatkowo w EDYTOR ZAAWANSOWANY? Wtedy mozesz wykonywac wszystkie mozliwe czynnosci, w tym zmiane tematu? Juz nie mowiac o mozliwosci sprawdzenia tekstu zanim go wyslesz ... * Odpowiedz Link
marii51 Re: Z zycia dworow krolewskich-- Camila Parker 02.06.17, 01:37 o romansie z księciem Karolem.. kobieta.wp.pl/przez-rok-nigdzie-nie-wychodzilam-camila-parker-bowles-otwarcie-o-romansie-z-ksieciem-karolem-6128940060657281a Odpowiedz Link
pia.ed Ksiezniczka Victoria w modnej sukience 07.06.17, 22:44 Przemawiala 6 czerwca, z okazji Swieta Narodowego Szwecji ... www.expressen.se/tv/nyheter/kungligt/victorias-starka-ord-om-terrordadet-svenskarna-svarade-med-mod/ . Odpowiedz Link
pia.ed Bedzie swietowac w Londynie ... 09.06.17, 15:11 Ksiezniczka Madeleine konczy 35 lat ... www.expressen.se/nyheter/kungligt/maddes-beslut-lamnar-sverige-pa-sin-stora-dag/ . Odpowiedz Link
marii51 Re: Bedzie swietowac w Londynie ... 10.06.17, 08:21 piękne te księżniczki , ach nie wiem czy to mąż Madeleine ? bo bardzo inaczej teraz wyglądą.. naślubnych miał czarne włosy .. Odpowiedz Link
pia.ed Ksiezniczka Victoria w sukience matki 12.06.17, 00:56 Przemawiala w Nowym Jorku w siedzibie ONZ o problemach zanieczyszczenia morza. www.expressen.se/nyheter/kungligt/victoria-bar-silvias-33-ar-gamla-klanning-/ . Odpowiedz Link
pia.ed Brytyjska rodzina krolewska 12.06.17, 11:13 Drzewo ... wbi.onet.pl/brytyjska-rodzina-krolewska-infografika/8v6wjjf?utm_source=swpromo&utm_medium=synergy&utm_campaign=allonet_swonetsg_n_24_desktop_infobiz . Odpowiedz Link
marii51 Re: Brytyjska rodzina krolewska 13.06.17, 19:51 aha... gwiazdy.wp.pl/znamy-date-przyjazdu-ksieznej-kate-i-ksiecia-williama-do-polski-odwiedza-dwa-miasta-6133135723824769a Odpowiedz Link
marii51 Re: Z zycia dworow krolewskich ... 01.07.17, 14:31 zlamali tradycje ... wyslali syna do publicznej szkoły: www.pomponik.pl/plotki/news-ksiezna-kate-i-ksiaze-william-zlamali-tradycje-tego-jeszcze-,nId,2411188 Odpowiedz Link
marii51 Re: Z zycia dworow krolewskich ...KSIĄŻE HANOWERU 09.07.17, 22:07 O owym Księciu nic nie wiedziałam, a tu sLUB I MAMY W Europie KSIĘŻNĘ i jeszcze obawy,że to konkurencjia DLA KSIĘŻNY Kate... ----www.plotek.pl/plotek/51,154063,22072534.html?i=2 Odpowiedz Link
pia.ed Z zycia dworow krolewskich ...KSIĄŻE HANNOWERU 10.07.17, 12:21 Tylko ze ksiestwo Hannoveru od ponad 200 lat nie istnieje ... Dzisiaj to tylko duze miasto. Ale widac ze jakies pieniadze mu sie zachowaly, skoro stac go na wystawny slub. Albo ta Rosjanka bogata ... Czytalam, ze w Londynie mieszka wiele rosyjskich milionerek. Książę jakiegoś nieistniejącego dawno księstwa. W Europie takich różnej maści książąt, baronów i markizów zatrzęsienie. Te tytuły dziś nic nie znaczą, czym tu się ekscytować? . Odpowiedz Link
pia.ed Ksiezniczka Madeleine 10.06.17, 11:31 To maz Madeleine, Chris ... Zdjecia ksiezniczki sa robione ukradkiem przez reportera, wiec nie sa najlepszej jakosci i koloru. Napisano, ze ma zielona kurtke i niebieskie jeansy... a kurtka wyglada jak szara. Zdjecie Chrisa tez nie jest najlepsze, ale jego wlosy tak wlasnie wygladaja ... Troche mu posiwialy, ale NIGDY nie mial "czarnych wlosow", bo jest Brytyjczykiem. CZARNE WLOSY ma ksiaze Carl Philip, po swej matce Silwii, ktora ma korzenie w Brazylii. . Odpowiedz Link
pia.ed Christopher O'Neill - zdjecia 10.06.17, 11:45 www.google.se/search?q=Chris+O+neil&ie=utf-8&oe=utf-8&client=firefox-b&gfe_rd=cr&ei=1747WZuELejk8AfO36W4Ag ... Odpowiedz Link
marii51 Re: Christopher O'Neill - zdjecia 13.06.17, 19:17 o nie ,, ja go nie rozpoznam.. "_ Odpowiedz Link
pia.ed Re: Christopher O'Neill - zdjecia 13.06.17, 21:01 To juz nie wiem, o co Ci chodzilo Napisalas, ze Chris sie ZMIENIL bo mial przedtem czarne wlosy. Zaprzeczylam temu, bo Chris wyglada jak typowy Anglik, i nigdy czarnych wlosow nie mial, tylko ciemnoblond. ZALACZYLAM TEZ CALA STRONE ZDJEC Chrisa O'Neill marii51 napisała: > o nie ,, ja go nie rozpoznam.. "_ Odpowiedz Link
pia.ed Rodzina krolewska na rozdaniu nagrod ... 16.06.17, 11:34 Sofia jest w ciazy, wiec wziela sobie wolne, a Chris jest w Londynie. Moje pytanie jest: "Jak sie Wam podobaja suknie Victorii i Madeleine? www.expressen.se/tv/noje/kungafamiljen-anlander-till-polarpriset-2017/ . Odpowiedz Link
marii51 Re: Rodzina krolewska na rozdaniu nagrod ... 18.06.17, 15:37 bardzo mi się podobają... tylko żona krola coś tak troszkę pstrokato , ale różowy za to żakiecik wszystko pięknie i ta muzyczka bb mi się podoba.. Odpowiedz Link
marii51 Re: URODZINY KRÓLOWEJ ELŻBIETY .. 18.06.17, 15:44 niestety jeszcze tak smutnych to ona chyba nie miała.. pożar i smutek ale upał tez dal się we znaki Królowa to silna osobowość długich jej życze lat w zdrowiu po mamie możliwe,że geny posiada .. bo ojciec chyba żył krócej? ona musiała wcześnie zostać KRÓLOWĄ.. wiadomosci.wp.pl/urodziny-krolowej-elzbiety-ii-pieciu-gwardzistow-nie-wytrzymalo-6134596829620353a Odpowiedz Link
marii51 Re: Kate i Wiliam odwiedzą POLSKĘ 18.06.17, 16:07 Nie mam czasu spr może już o tym pisalam? na początku lipca Prezydent USA . A na koniec dekady drugiej goście z LONDYNU Odpowiedz Link
pia.ed Re: URODZINY KRÓLOWEJ ELŻBIETY .. 19.06.17, 03:21 www.plotek.pl/plotek/7,78649,21974045,ksiezna-kate-blyszczala-ale-i-tak-wszyscy-patrzyli-na-jej-dzieci.html#Czolka3Img . Odpowiedz Link
pia.ed KRÓLOWA ELŻBIETA II wystapi w Parlamencie .. 19.06.17, 12:16 Krolowa Elisabeth II miala dzis wyglosic tradycyjne przemowienie na otwarciu Parlamentu, ale z powodu opoznienia w tworzeniu rzadu zrobi to w srode. W artykule napisano jakie tradycyjne czynnosci wykonuje sie z tej okazji. Miedzy innymi sprawdza sie piwnice Parlamentu ... Moze te informacje pokaza sie w jezyku polskim, bo tlumaczenie artykulu zajeloby za duzo czasu. www.sydsvenskan.se/2017-06-19/darfor-forsenas-det-brittiska-drottningtalet . Odpowiedz Link
pia.ed Dzieci nastepczyni tronu Victorii 23.06.17, 17:59 www.gp.se/nyheter/sverige/h%C3%A4r-%C3%A4r-kungahusets-midsommarh%C3%A4lsning-1.4381223 . Odpowiedz Link
marii51 Re: Dzieci nastepczyni tronu Victorii 01.07.17, 14:28 przecudne te dzieciaczki .. przecudne Odpowiedz Link
pia.ed KRÓLOWA ELŻBIETA II ma asystenta z Ghany ... 10.07.17, 19:12 www.fakt.pl/wydarzenia/swiat/anglia-elzbieta-ii-zatrudni-czarnoskorego-asystenta-nana-kofi-twumasi-ankrah/mk4rye6 . Odpowiedz Link
marii51 Re: KRÓLOWA ELŻBIETA II ma asystenta z Ghany 12.07.17, 09:51 Królowa sobie wybiera,,,,czy Brytyjczycy nie poczują się niedocenieni? Odpowiedz Link
marii51 Re: a w Szwecjii? 12.07.17, 09:57 zobaczyłam Króla jak został po raz pierwszy tatusiem ważne wydarzenie.chyba urodzinowe Victorii?. --ale nie mam czasu przetłumaczyć,, www.expressen.se/nyheter/kungligt/victorias-fodelsedagsbeslut-de-far-inte-komma-pa-festen/ Odpowiedz Link
pia.ed W Szwecjii? Urodziny najstarszej corki krola 13.07.17, 15:45 www.gp.se/nyheter/sverige/victoria-fyller-40-kronprinsessans-liv-i-bilder-1.3472562 Tak, dzis nastepczyni tronu, Victoria, konczy 40 lat. . Odpowiedz Link
marii51 Re: W Szwecjii? Urodziny najstarszej corki krola 13.07.17, 16:11 a , mi coś tak domyślnie .. a tu takie święto Odpowiedz Link
pia.ed W Szwecjii? Corka krola ur. 14 lipca 1977 roku 13.07.17, 23:25 Pomylilam sie, urodziny ma dopiero 14 lipca i ten dzien ogloszono "Dniem Victorii". Jutro beda wywieszone flagi na budynkach panstwowych ... tak jak w urodziny krola. Poniewaz Victoria urodzila sie jaki pierwsza z trojki dzieci, wiec zaraz potem zmieniono ustawe o sukcesji tronu ktora postanawiala, ze najstarsze dziecko krola bedzie jego nastepca. Do tej pory musial to byc syn. . Odpowiedz Link
pia.ed Re: W Szwecjii? Corka krola ur. 14 lipca 1977 14.07.17, 11:49 Od rana trwaja uroczystosci na Zamku ... Viktoria chce miec swoje urodziny prywatnie i nikt z monarchow nie jest zaproszony, tylko rodzina i wieloletnie przyjaciolki. Na zdjeciu: ojciec i matka ksiecia Daniela, meza Victorii. www.expressen.se/nyheter/kungligt/allt-du-behover-veta-om-victoriadagen/ . Odpowiedz Link
marii51 Re: W Szwecjii? Corka krola ur. 14 lipca 1977 14.07.17, 16:25 JEST dużo zdjęć i mogłam zobaczyć jako slajdy -kliknęłam w prawym górnym rogu Odpowiedz Link
pia.ed Szwecja. Rodzina krolewska na niebiesko 15.07.17, 13:25 www.expressen.se/nyheter/kungligt/kungafamiljens-ljusblaa-stil/ Victoria ma specjalnie uszyta na te okazje sukienke ... . Odpowiedz Link
marii51 Re: Szwecja. Rodzina krolewska na niebiesko 15.07.17, 18:20 miałam problemy z tymi filmikami,ale poradziłam sobie... ależ ludzi zebrało się ... TV POLSKA daje nam fragmenviki z uroczystosci VICTORII a karoca nam by się przydała- Odpowiedz Link
pia.ed Kate i Wiliam w Polsce 15.07.17, 20:28 Nie ogladalam wszystkich filmikow, bo tego rodzaju uroczystosci odbywaja co roku. Chyba chodzi Ci o koncert ku czci Victorii, w ich letniej rezydencji na wyspie Öland, na ktory zaprasza sie najlepszych piosenkarzy szwedzkich, W tym roku wystapil mlodziutki, ale juz bardzo znany zespol chlopiecy z Norwegii. Oczywiscie zebralo sie duzo ludzi, bo to jedyna okazja zobaczyc cala rodzine krolewska, a takze posluchac najlepszych wykonawcow! Tego dnia Victoria wrecza takze stypendia znanym szwedzkim sportowcom. Co do karocy, to raczej nie sadze zeby mogla jezdzic po Warszawie Kate i Wiliam przyjada zreszta sami, bo na tak uciazliwe i szybkie zwiedzanie nie maja zwyczaju brac dzieci ... marii51 napisała: ... ależ ludzi zebrało się ...TV POLSKA daje nam fragmenviki z uroczystosci VICTORII > > a karoca nam by się przydała- Odpowiedz Link
pia.ed Kiedy krol Szwecji abdykuje? 15.07.17, 20:42 Na uroczystosciach z okazji urodzina nastepczyni tronu Victorii, dziennikarz zadal pytanie krolowi KIEDY zamierza oddacac tron corce? Ten odpowiedzial, ze Victoria musi poczekac, bo o tym zadecyduje Bog ... co oznacza, ze bedzie na tronie az do swojej smierci ... Powiedzial takze: Victoria ma malutkie dzieci i potrzebna jest im w domu jako matka. www.expressen.se/kronikorer/karin-lennmor/victoria-far-vanta-punkt-slut/. Odpowiedz Link
pia.ed Re: Kiedy krol Szwecji abdykuje? 15.07.17, 22:43 Na zdjeciu sa cztery ksiezniczki ... starsze siostry obecnego krola podczas mszy dziekczynnej w dniu urodzin Victorii. Najstarsza ma 82 lata, a najmlodsza 73 lata ... krol 71 lat. W czasach kiedy panowala meska sukcesja tronu, ich matka byla zmuszona rodzic tak dlugo, az nie urodzila meskiego potomka Rok potem zostala wdowa ... Jej maz, zapalony pilot, zginal w Kopenhadze, podczas lotu prywatnym samolotem. Bardzo smutna historia tej kobiety, ktora nigdy nie czula sie dobrze na szwedzkim dworze, a potem dotknela ja taka tragedia. Zalamala sie, a dzieci - praktyczne rzecz biorac- wychowala ich ukochana niania. www.expressen.se/nyheter/kungligt/victorias-lunch-med-hagasessorna-det-blir-mycket-familj-och-lite-mer-avslappnat/ . Odpowiedz Link
marii51 Re: Kiedy krol Szwecji abdykuje? 17.07.17, 12:24 pia dziękuję za wiadomości .. ---zwykła ciekawość dziennikarza,ze zainteresował się aż abdykacją.. Odpowiedz Link
pia.ed Re: Kate i Wiliam w Polsce 17.07.17, 01:57 To jednak przyjezdzaja z dziecmi ... a dzieci pewnie zostawia z niania kiedy beda zwiedzali. wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/7,114871,22102749,wiemy-co-zmieniono-w-belwederze-przed-wizyta-kate-i-williama.html#MTstream Odpowiedz Link
marii51 Re: Kate i Wiliam w Polsce 17.07.17, 12:31 Pamiętam jak Kate mówiła,że ona nie uznaje konieczności rozstawania się z dziećmi i przybędą z książątkami PODCZAS OFICJALNYCH spotkań niania zaopiekuję się dziećmi - tak jak podają wiadomości specjalnie jest plac zabaw w ogrodzie belwederskim , a także sala zabaw w Belwederze Odpowiedz Link
marii51 Re: Kate i Wiliam w Polsce 17.07.17, 12:43 echa wizyty a kto zaprosił a kto finansuje i takie to dewagacje n/t dlaczego odwiedzają Polskę??? wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/7,114883,22102635,wizyta-kate-i-williama-to-brexit-podany-w-zloconej-pigulce.html ... Odpowiedz Link
pia.ed Re: Kate i Wiliam w Polsce 17.07.17, 12:57 weekend.gazeta.pl/weekend/1,152121,22096127,po-wyznaniu-karola-diana-szla-do-slubu-jak-owca-na-rzez.html#MT2 . Odpowiedz Link
marii51 Re: Kate i Wiliam w Polsce 17.07.17, 13:14 a to nawet siodmaaaaaaawdapokisielu... krewni wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/7,114871,22100714,kate-i-william-moga-tu-spotkac-dalekich-krewnych-oto-jak-jak.html#MT2 Odpowiedz Link
pia.ed Re: Kate i Wiliam w Polsce 17.07.17, 15:36 Jeszcze nudniejsza kreacja pani Dudy ... Zamiast pasa, powinna zawiesci na szyi jakas metalowa ozdobe, ktore dodalaby jej lekkosci. W tej sukience wyglada ciezko, a poza tym zbyt wydluza jej sylwetke, ktora jest nieproporcjonalnie dluga w stosunku do malej glowy. Sukienka jest dobra na spotkanie z 91-letnia krolowa albo Papiezem, a nie z Kate ... Zeszta Kate zachowuje sie naturalnie a ona stoi jakby kij polknela ... wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/14,114884,22105479.html#MT . Odpowiedz Link
pia.ed Re: Kate i Wiliam w Polsce 18.07.17, 17:03 A tutaj p.Duda jest krytykowana za zbytna wystawnosc sukienki, kiedy w zaproszeniu zalecano cos skromniejszego. www.plotek.pl/plotek/51,154063,22108279.html?i=9 . Odpowiedz Link
pia.ed Duda stuka sie kieliszkiem? 18.07.17, 23:45 Czytelnicy tak napisali: Proste, chciał po polsku się z księciem kieliszkiem stuknąć. Człowiek ze wsi wyjedzie ... Wieś z człowieka nigdy ... Nawet w kolejnym pokoleniu. Stuknąć się kieliszkami to można w domu albo w barze pijąc browara. Toast wznosi się przez uniesienie kieliszka i kontakt wzrokowy ze wznoszącymi toast. TO DEBIL..., cytując klasyka... Ha, ha, ha! Może i nawet chciał "brudzia" wypić . . Odpowiedz Link
pia.ed Ksiezniczka Charlotte i ksiaze George ... 19.07.17, 12:51 Widac ze polskie palace slonce bardzo im przeszkadza ... wiadomosci.onet.pl/kraj/zakonczenie-wizyty-ksiecia-i-ksieznej-cambridge-w-polsce/mgkfemj . Odpowiedz Link
marii51 Re: Ksiezniczka Charlotte i ksiaze George ... 19.07.17, 15:39 ksiazki.onet.pl/dzieci-ksieznej-kate-i-ksiecia-williama-otrzymaly-ksiazeczki-polskich-autorow/d03tf3 cprezenty ..książeczki uważam,że to bardzo dobry pomysł ps pia--dziękuję za wiadomości .. wakacyjny czas i mam troszkę spotkań z wnuczętami czytam,ale nie wyrabiam się z z wpisami // tym bardziej,że w tv polityka aż huczy... Odpowiedz Link
marii51 Re: Ksiezniczka Charlotte i ksiaze George ... 19.07.17, 16:01 mam bardzo dobre odczucia Kate i Wiliam to para wzoru zachowań warte przemyślenia tych sztucznie zachowujacych się inteligentów - oni uważają że już wszystkie rozumy pozjadali.. popełniają gafy tak jak do zachowań ( bardzo dziwnie powitano parę księżęcą bo wiliam pierwszy pojawił się i nie czekając na Kate poszedł do powitań z naszą parą PREZYDENCKA, A kATE PRZYJECHAŁA TROSZKĘ PÓZNIEJ gdy wysiadała z samochodu to nikt na nią nie oczekiwał.. jest kobietą inteligentną i owszem szybciutko dołaćzyła na powitania---ale to mi się bardzo nie podobłło- Odpowiedz Link
marii51 Re: Ksiezniczka Charlotte i ksiaze George ... 19.07.17, 16:20 Jestem dumna z zorganizowania pobytu PARY Książęcej W Gdańsku tu czas pobytu przebiegał w dobrym przemyślanym sensie - po drodze wstąpili do najwiekszego więzienia upamięjętniajacego każnie Stworzoną przez Hitlera .. ale już spotkanie w Centrum Solidarności gdzie powitał ich Lech Wałesa to był punkt doskonałego spotkania człowieka wielkiego znaczenia dla Polski Odpowiedz Link
pia.ed Re: Ksiezniczka Charlotte i ksiaze George ... 19.07.17, 16:48 Na pewno bylo tak ZAPLANOWANE, ze Kate przyjedzie nastepna limuzyna ze wzgledu na bezpieczenstwo ... Ona na pewno sie nie spoznila. No a jak Wiliam byl juz na miejscu to musiano go przywitac, a nie czekac na jego zone... Takie rzeczy sa dokladnie opisane w protokole dyplomatycznym, ktory para ksiazeca zna na pamiec. Chyba zartujesz z tym tortem i balonami??? Przeciez krolowej nie bylo przy stole, a nawet gdyby byla, to tort podaje sie na prywatnym przyjeciu,a nie podczas wizyty panstwowej!!! A balony sa dla dzieci ... Skad Ci przyszlo do glowy, ze mialo byc URODZINOWO??? Przeciez nie po to para ksiazaca przyjechala do Polski, aby wyprawiac krolowej urodziny. byla tylko jej wyslannikiem. Podczas przyjecia bylo zaplanowane, ze wzniesie sie toast na Jej czesc i na tym koniec. . marii51 napisała: > czekałam ,że pojawi się tort dla KRÓLOWEJ ELŻBIETY, > ,bo tak miało urodzinowo być ... a sto lat? a jakieś piękne balony? > a może nawet wiwatujące życzenia ,bo ludzi przybyło do Łazienek sporo.... . Odpowiedz Link
pia.ed Re: Ksiezniczka Charlotte i ksiaze George ... 20.07.17, 13:54 Marii, powinnas wiecej poczytac o etykiecie na dworach krolewskich . Odpowiedz Link
pia.ed Charlotte i George w Berlinie ... 20.07.17, 20:52 Nie wiem, po co te biedne dzieci ze soba ciagna ... Bylam zaskoczona, kiedy sie dowiedzialam, ze nie przyjezdzaja sami. www.plotek.pl/plotek/7,154063,22121242,ksiaze-george-nie-byl-zadowolony-gdy-wysiadal-z-samolotu-w.html#Czolka3Img . Odpowiedz Link
marii51 Re: Charlotte i George w Berlinie ... 20.07.17, 23:45 a mam ...Księżna Kate zazwyczaj stawia na klasyczne, skromne kreacje w stonowanych kolorach. Dlatego wszystkich zaskoczyła suknia, którą wybrała na przyjęcie na cześć brytyjskiej królowej, które odbyło się w Berlinie. Kate Middleton na tę okazję założyła czerwoną, długą sukienkę. Pochodzi ona z kolekcji Alexandra McQueena na sezon wiosna/lato 2017. Jednak to nie kolor wzbudził największe zainteresowanie. Wszyscy zauważyli bowiem, że tym razem księżna Kate postanowiła odsłonić nieco ciała.www.fakt.pl/kobieta/plotki/ksiezna-kate-w-berlinie-pokazuje-ramiona/2smqbzn Odpowiedz Link
marii51 Re: Charlotte i George w Berlinie ... 21.07.17, 22:56 a na drugi dzień w BERLINIE kobieta.wp.pl/ksiezna-kate-na-przyjeciu-w-berlinie-kolejny-dzien-kolejna-genialna-stylizacja-6146363959638145g Odpowiedz Link
marii51 Re: Charlotte i George w Berlinie ... 23.07.17, 22:03 weekend.gazeta.pl/weekend/1,152121,22096127,po-wyznaniu-karola-diana-szla-do-slubu-jak-owca-na-rzez.html#TRwknd zmykam od jutra mam calodzienne zajęcia z najmłodszymi Odpowiedz Link
marii51 Re: Abdykacja Królowej Elżbiety II 15.08.17, 20:12 Elektryzujące wieści z Pałacu Buckingham. 91-letnia królowa Elżbieta II nieoczekiwanie zdecydowała się na abdykację. Już wie komu przekaże koronę i kiedy to zrobi. Książę Karol, 68-letni syn Elżbiety II – jak ujawniło źródło z Pałacu Buckingham, na które powołuje się brytyjska prasa – uzyska prawo do korony od swojej 91-letniej matki jeszcze przed jej śmiercią. Elżbieta postanowiła abdykować. Wszystko ma odbyć się za cztery lata. W wieku 95 lat królowa brytyjska zrzeknie się korony na rzecz swojego syna. Ten nie zostanie jednak od razu królem, a jedynie regentem. Jego koronacja odbędzie się więc dopiero po śmierci jego matki. Od razu pojawiły się też spekulacje, skąd wzięła się taka decyzja królowej. Media brytyjskie wskazują, że choć ta jest w dobrej kondycji, coraz rzadziej bierze udział w zagranicznych wycieczkach i wizytacjach. Elżbieta II ma chcieć pójść w ślady męża, księcia Filipa, który na jesieni przechodzi na emeryturę i wycofuje się z życia publicznego. 96-letni książę tym samym zakończy oficjalne obowiązki. Odpowiedz Link
pia.ed Re: Charlotte i George w Berlinie ... 15.08.17, 22:31 Brzydka ta czerwona sukienka, chociaz odsloniete ramiona to ostatni krzyk mody ... I jeszcze ta podluzajaca sukienke falbana na dole marii51 napisała: > Wszyscy zauważyli bowiem, że tym razem księżna Kate postanowiła odsłonić nieco ciała. www.fakt.pl/kobieta/plotki/ksiezna-kate-w-berlinie-pokazuje-ramiona/2smqbzn . Odpowiedz Link
pia.ed Suknia Kate ... 16.08.17, 10:16 Sukienka z falbana na gorze, powinna byc krotka i prosta na dole. allani.pl/wyszukaj/sukienki-hiszpanki > Brzydka ta czerwona sukienka, chociaz odsloniete ramiona to ostatni krzyk mody > I jeszcze ta podluzajaca sukienke falbana na dole > > www.fakt.pl/kobieta/plotki/ksiezna-kate-w-berlinie-pokazuje-ramiona/2smqbzn > > . > > > > Odpowiedz Link
marii51 Re: Suknia Kate ... 16.08.17, 13:02 wiem, wiem,że etykieta na to za bardzo nie pozwala, ale Kate- jak Diana troszkę po swojemu brnie.. Odpowiedz Link
marii51 Re: uroczystość? świętują Diany synowie.. 20.08.17, 12:41 www.jesusdaily.com/inspire/prince-harry-reveals-everything-wanted-know-relationship-sister-law-kate-middleton/ dzis mialam artyk o Dianie i Karolu--jak żle ją traktował... Odpowiedz Link
marii51 Re: uroczystość? świętują Diany synowie.. 26.08.17, 12:24 OKAZJA BĘDZIE DO DALSZEGO ŚWIĘTOWANIA Kate w szpitalu i już wiadomo Odpowiedz Link
pia.ed Re: uroczystość? świętują Diany synowie.. 26.08.17, 12:28 Widzialam ostatnie zdjecia Katy i wyglada jak kosciotrup ... Gdzie jest link? . Odpowiedz Link
pia.ed Re: uroczystość? świętują Diany synowie.. 26.08.17, 12:32 Nie wiem co w tej chwili swietuja synowie Diany ... Przeciez nie 20-ta rocznice jej smierci? A zajscia w ciaze przez Kate raczej sie nie swietuje, tylko mozna sie z tego cieszyc Zreszta mlodszy syn Diany raczej z ta ciaza nic wpolnego nie ma ... marii51 napisała: > OKAZJA BĘDZIE DO DALSZEGO ŚWIĘTOWANIA Odpowiedz Link
pia.ed Księzniczka Madeleine spodziewa się ... 27.08.17, 19:05 trzeciego dziecka ... www.gp.se/nyheter/sverige/prinsessan-madeleine-v%C3%A4ntar-sitt-tredje-barn-1.4575023 . Odpowiedz Link
marii51 Re: Księzniczka Madeleine spodziewa się ... 27.08.17, 21:42 AHa to i na szedzkim? pojawi się nowe dzieciątko.. Odpowiedz Link
pia.ed Re: Księzniczka Madeleine spodziewa się ... 28.08.17, 09:52 Na pierwszym zdjeciu widac jak corka podobna jest do ojca! To samo skrzywienie ust i male smutne oczka ... Nos tez chyba ojca ... www.gp.se/nyheter/sverige/prinsessan-madeleine-v%C3%A4ntar-sitt-tredje-barn-1.4575023 . Odpowiedz Link
pia.ed Dwor dunski ... urodziny ... 30.08.17, 12:32 Najstarszy wnuczek krolowej Margarethe skonczyl 18 lat. Otrzymal od ojca, ksiecia Joachima, luksusowy samochod ... nie wiadomo jeszcze jakiej marki. Obecnie wnuczek zadawala sie mniejszym i tanszym samochodem. www.expressen.se/kvallsposten/pappa-joachims-lyxiga-gava-till-prins-nikolai/ . Odpowiedz Link
pia.ed Zona szwedzkiego ksiecia Carl Philipe urodzila 31.08.17, 13:30 dzis przed poludniem ... Zakoczyla wszystkich, bo dwor podal, ze urodzi we wrzesniu, wiec wielu Szwedow myslalo, ze dopiero za pare tygodni ... Ale dwor czesto wprowadza w blad co do daty, aby uniknac stada reporterow ... www.skd.se/2017/08/31/carl-philip-och-sofia-har-fatt-barn/ . Odpowiedz Link
pia.ed Zona Carl Philipe urodzila ... 01.09.17, 00:19 Konferencja prasowa i odwiedziny krol i krolowej w szpitalu. Urodzil sie drugi syn. www.expressen.se/nyheter/kungligt/oddsen-det-blir-en-prins-william/ . Odpowiedz Link
pia.ed Te Deum na czesc nowego ksiecia ... 05.09.17, 10:06 Zgodnie z tradycja, w poniedzialek odbyla sie msza dziekczynna zwiazana z narodzinami nowego ksiecia. Ekspertka od mody oceniala kreacje przybylych na msze do krolewskiej kaplicy. Jako ostatnie na zdjeciach sa dwie siostry Sofii. www.expressen.se/nyheter/kungligt/getingbetyg-de-var-bast-kladda-pa-prinsens-te-deum/ . Odpowiedz Link
pia.ed Ksiezna Kate juz zdrowa ... 11.10.17, 01:21 Po raz pierwszy od dluzszego czasu pojwila sie publicznie. wiadomosci.onet.pl/swiat/pierwsze-publiczne-wystapienie-ksieznej-kate-od-czasu-ogloszenia-jej-kolejnej-ciazy/2t1e70b . Odpowiedz Link
marii51 Re: Ksiezna Kate juz zdrowa ... 12.10.17, 10:09 kobieta.wp.pl/kate-middleton-zna-plec-dziecka-zwrocilismy-uwage-na-pewien-szczegol-jej-kreacji-6175563487889025g Odpowiedz Link
pia.ed Ksiezna Kate i jesj oficjalny wystep ... 12.10.17, 10:47 Co za glupoty pisza ... Plec dziecka w rodzinach krolewskich jest utrzymywana w tajemnicy, a Kate by ja "zdradzala" zakladajac niebieska sukienke??? > kobieta.wp.pl/kate-middleton-zna-plec-dziecka-zwrocilismy-uwage-na-pewien-szczegol-jej-kreacji-6175563487889025g Odpowiedz Link
pia.ed Ksiezna Kate ma rozowa sukienke ... 16.10.17, 17:49 Czyzby plec dziecka ulegla zmianie??? www.plotek.pl/plotek/51,154063,22520116.html?i=8 ...................................................................................................... pia.ed napisała: > Co za glupoty pisza ... Plec dziecka w rodzinach krolewskich jest utrzymywana w > tajemnicy, > a Kate by ja "zdradzala" zakladajac niebieska sukienke??? > > > kobieta.wp.pl/kate-middleton-zna-plec-dziecka-zwrocilismy-uwage-na-pewien-szczegol-jej-kreacji-6175563487889025g Odpowiedz Link
marii51 Re: Ksiezna Kate ma rozowa sukienke ... 16.10.17, 18:07 bi.gazeta.pl/im/55/7a/15/z22520149Q,Ksiezna-Kate.jpg Odpowiedz Link
pia.ed Ksiaze Harry z wizyta w Danii ... 26.10.17, 01:09 www.expressen.se/kvallsposten/har-moter-prins-harry-drottning-margrethe/ Odpowiedz Link
marii51 Re: Ksiaze Harry z wizyta w Danii ... 26.10.17, 16:46 ciekawośc i mam zaspokojonąKsiążę Harry z Wielkiej Brytanii jest urok w Danii. 33-letni książę jest głęboko zaangażowany w opiekę nad weteranami wojennymi, którzy cierpieli na posttraumatyczne stresy, PTSD. W czwartek Harry wraz z księciem Joachim z Danii spotkał duńskich weteranów wojennych na kasynach Swan. Książę Harry jest najmłodszym dzieckiem księżnej Diii i księcia Karola. Jest obecnie na piątym miejscu w brytyjskim tronie. Po raz pierwszy odwiedza Danię - wysłane przez Królową Elżbietę do reprezentowania Królestwa Wielkiej Brytanii. Ostatnio był to 2011, kiedy wielki brat księcia, książę William i książę Catherine odwiedzili Danię. W tym czasie para spotkała się z duńskim koronnym księciem Fryderykiem i Maryją, zarówno oficjalnie, jak i prywatnie. 33-letni Harry został opisany jako królestwo bardziej młodzieńcze i nieformalne niż jego trzyletni brat, który pewnego dnia odziedziczy tron brytyjski. Odpowiedz Link
marii51 Re: Ksiaze Harry z wizyta w Danii ... 31.10.17, 11:32 HARRY tatusiem ..będzie..gwiazdy.wp.pl/zaskakujace-doniesienia-ksiaze-harry-i-meghan-markle-sa-spokrewnieni-6182370446849665g Odpowiedz Link
pia.ed Książę Harry zostanie ojcem? 31.10.17, 14:27 Ani chwile w to nie wierze! To nie nastolatka, ktorej "zdarzylo sie wpasc" ... do tego Mulatka. gwiazdy.wp.pl/ksiaze-harry-zostanie-ojcem-media-donosza-o-ciazy-meghan-markle-6181318789199489g* Odpowiedz Link
pia.ed Kate w czarnym dresie ... 31.10.17, 20:33 plejada.pl/newsy/ksiezna-kate-middleton-w-ciazy-w-dresie-widac-kraglosci/h0187m Odpowiedz Link
pia.ed Estelle i Oscar, dzieci Victorii ... 17.11.17, 10:54 www.expressen.se/nyheter/kungligt/kungahusets-nya-bilder-pa-estelle-och-oscar/ . Odpowiedz Link
marii51 Re: Estelle i Oscar, dzieci Victorii ... 17.11.17, 17:04 CUDEŃKA TE JEJ DZIECI// I TEN BLOND PO DZIADKU ... Odpowiedz Link
pia.ed Re: Estelle i Oscar - dzieci Victorii ... 17.11.17, 23:07 marii51 napisała: > CUDEŃKA TE JEJ DZIECI// > I TEN BLOND PO DZIADKU ... Oboje sa blondynami, ale to z pewnoscia sie zmieni ... Skandynawskie dzieci maja czesto lniane wloski, ale potem z tego wyrastaja. Ich rodzice, Victoria i Daniel, nie sa brunetami, tylko maja wlosy koloru tzw. ciemny blond ... ten sam kolor co ja ... Natomiast ich babcia, krolowa Silvia, jest w polowie Brazylianka, i jej ciemny kolor wlosow odziedziczyl ksiaze Carl Philip. . Odpowiedz Link
marii51 Re: Kate///oj nie szarżuj 22.11.17, 18:44 aż trudno uwierzyć .. www.fakt.pl/wydarzenia/swiat/anglia-ciezarna-ksiezna-kate-wziela-udzial-w-rajdzie-terenowym/zcwcmdv Odpowiedz Link
pia.ed Re: Kate///oj nie szarżuj 23.11.17, 00:09 Zrobila swietna reklame fabyce produkujacej Land Rover pokazujac jak swietne resory maja ich samochody a przy tym udowodnila, ze "ciaża to nie choroba" ... . Odpowiedz Link
marii51 Re: Kate o tym jak Wiliam bał się,, 25.11.17, 18:57 ..czy będzie się dobrze sprawdzał jako ojciec... www.pomponik.pl/plotki/news-ksiezna-kate-wyjawila-tajemnice-williama-podczas-pobytu-w-sz,nId,2469490 Odpowiedz Link
pia.ed Księżna Kate wyjawiła tajemnicę Williama 25.11.17, 19:51 WPIS CZYTELNICZKI: ~joasia- Myślałam, że zdradziła, że Will ma dużego penisa. Nie, że to jakaś tajemnica, patrząc na wypukłości na każdym zdjęciu... Oczu oderwać nie można... > www.pomponik.pl/plotki/news-ksiezna-kate-wyjawila-tajemnice-williama-podczas-pobytu-w-sz,nId,2469490 Odpowiedz Link
marii51 Re: Księżna Kate wyjawiła tajemnicę Williama 26.11.17, 08:05 OJ TAM OJ TAM.. Joasi cos bbbbb brak Odpowiedz Link
pia.ed ksiaze-harry-i-meghan-markle ... 27.11.17, 12:18 Juz po oficjalnych zareczynach Trudno mi uwierzyc, ze krolowa Elzbieta sie zgodzila... www.plotek.pl/plotek/7,154063,22702438,ksiaze-harry-i-meghan-markle-juz-po-zareczynach-znamy-date.html#MT Odpowiedz Link
pia.ed Re: ksiaze-harry-i-meghan-markle ... 28.11.17, 18:20 www.expressen.se/nyheter/kungligt/darfor-kan-drottningen-nobba-prinsbrollopet/ Potem skomentuje ... i przetlumacze ... Odpowiedz Link
pia.ed Ksiaze Harry i Meghan Merkle ... 28.11.17, 22:39 Nie bede tlumaczyc tylko napisze jak wyglada obecna sytuacja. Slub odbedzie sie w maju, w kaplicy zamku Windsor, na zachod od Londynu. Krolowa nie bedzie uczestniczyc w ceremonii zaslubin, bo jest ona glowa Kosciola anglikanskiego i trzyma sie tradycji, ze osoba rozwiedziaona, czyli Meghan nie ma prawa brac slubu koscielnego, choc od pewnego czasu jest juz wolno brac taki slub. > www.expressen.se/nyheter/kungligt/darfor-kan-drottningen-nobba-prinsbrollopet/ > Odpowiedz Link
pia.ed Książę Harry i Meghan Markle ... skandal 28.11.17, 22:46 www.plotek.pl/plotek/56,79592,22702675,ksiaze-harry-i-meghan-markle-biora-slub-ale-juz-mowi-sie-o.html Odpowiedz Link
pia.ed Katoliczka, lewaczka, rozwódka 28.11.17, 23:24 wyborcza.pl/7,75410,22710291,meghan-markle-katoliczka-lewaczka-rozwodka-to-ona-zostanie.html#BoxGWImg Odpowiedz Link
pia.ed Chrzest w kaplicy zamkowej 03.12.17, 01:16 W piatek 1 grudnia odbyl sie chrzest najmlodszego wnuczka krola Szwecji. Ma na imie Oscar, a ojcem jest ksiaze Carl Philip, syn krola. www.expressen.se/nyheter/kungligt/mys-bus-och-tarar-pa-idylliska-dopet/ . Odpowiedz Link
pia.ed Wreczenie choinek na zamku krolewskim 16.12.17, 20:32 > www.expressen.se/nyheter/kungligt/har-drar-estelle-och-oscar-i-gang-julfirandet/ - To coroczna tradycja, która od dawna jest w rodzinie królewskiej. Studenci w SLU od lat 60 - tych wręczyli choinki na zamku. Uroczystosc odbyła się o godzinie 9 w czwartek rano, a następnie kontynuowano z nabożeństwem w kościele pałacowym dla pracowników dworu i całej rodziny królewskiej. Następnie zaplanowany jest świąteczny lunch z bogato przygotowanym świątecznym stołem i przemówieniem króla, który chce skorzystać z okazji i podziękować prawie 250 pracownikom zatrudnionym na krolewskim dworze. - Wszyscy pracownicy są zaproszeni. Duża część osób pracujących w zamku nigdy nie spotyka się z rodziną królewską w codziennej pracy, dlatego ten świąteczny lunch jest jednym z najważniejszych wydarzeń roku, w którym bierze udział cała rodzina królewska, a król dziękuje wszystkim pracownikom za ich wysilki. "To miły i niewymuszomy nastrój. Król uważa, że bardzo ważne jest, aby podziękować wszystkim pracownikom i jest to tradycja, która trzeba zachowac. Odpowiedz Link
marii51 Re: Katoliczka, lewaczka, rozwódka 19.12.17, 15:16 cos..coś ..nie gra.. www.pomponik.pl/plotki/news-slub-ksiecia-harrego-i-meghan-markle-pod-znakiem-zapytania-k,nId,2477503?parametr=polecamy&iwa_source=rek_2 Odpowiedz Link
marii51 Re: Katoliczka, lewaczka, rozwódka 19.12.17, 16:11 aha juz wiem--zakaz pracy w zawodzie aktorki Odpowiedz Link
pia.ed Rodzina królewska na świątecznym nabożeństwie 25.12.17, 22:41 kobieta.onet.pl/rodzina-krolewska-meghan-markle-i-ksiezna-kate-w-towarzystwie-krolowej/m1h4rgv#slaj . Odpowiedz Link
marii51 Re: tu zamieszka Harry wraz z małżonką 29.12.17, 00:18 www.pomponik.pl/plotki/news-ksiaze-harry-i-meghan-markle-po-slubie-zamieszkaja-w-notting,nId,2480613 Odpowiedz Link
pia.ed Rodzina królewska ... Meghan Markle 30.12.17, 18:21 Nakrycie glowy, ktore miala Meghan Markle, zostalo wysmiane w mediach spolecznych. Twierdzi sie, ze przypomina ikonke zwana balas" czyli inaczej "kupa" ... > > kobieta.onet.pl/rodzina-krolewska-meghan-markle-i-ksiezna-kate-w-towarzystwie-krolowej/m1h4rgv#slaj > . Odpowiedz Link
marii51 Re: Rodzina królewska ... Meghan Markle 01.01.18, 12:33 tolerancja az az... nie mogą się pogodzić Angielki ? taka szansa, a tu masz wyszukał Amerykankę Odpowiedz Link
marii51 Re: Królowa Elżbieta ii i jej ukrywana 01.01.18, 12:35 życiowa smutna historia weekend.gazeta.pl/weekend/1,152121,22654702,nie-ma-szans-bym-ja-mogla-tobie-wybaczyc-kulisy-nieszczesliwego.html#TRwknd Odpowiedz Link
marii51 Re: wiadomo Brytyjczycy wyczekują 20.01.18, 21:18 Kate ubrała płaszcz wkolorze różu i juz spekulują na calego,że będzie córeczka kobieta.onet.pl/dziecko/tym-drobnym-szczegolem-ksiezna-kate-zdradzila-plec-trzeciego-dziecka/ngq2wg5?utm_source=facebook&utm_medium=social&utm_campaign=fb_paid_kobietazasieg_30dni Odpowiedz Link
marii51 Re: co się stanie?Z kAROLEM? 29.01.18, 14:00 Co ma się rozehrać??? weekend.gazeta.pl/weekend/1,152121,22937697,co-zrobic-z-karolem-na-dworze-windsorow-moze-sie-wkrotce-rozegrac.html Odpowiedz Link
pia.ed Co się stanie z Karolem? 29.01.18, 15:05 Nic sie nie stanie ... wstapi na tron i bedzie panowal przez co najmniej 20 najblizszych lat. Wiliam i Kate to mlode malzenstwo, ktore ma do wychowania trojke dzieci i wcale im sie nie spieszy aby podjac ciezkie obowiazki... . Odpowiedz Link
pia.ed Wiliam i Kate u Victorii na herbacie 31.01.18, 21:29 www.expressen.se/nyheter/kungligt/har-far-estelle-och-oscar-traffa-william-och-kate/ Odpowiedz Link
marii51 Re: Wiliam i Kate u Victorii na herbacie 31.01.18, 21:35 wiadomosci.onet.pl/swiat/ksiaze-william-i-ksiezna-kate-w-sztokholmie/d5dh2ck#slajd-1 to w wolnym czasie sobie poohlądamy.. Odpowiedz Link
pia.ed Wiliam i Kate w domu towarowym ... 01.02.18, 09:23 Takie zyczenie miala para ksiazeca ... chciala poznac "zwyklych Szwedow"... Kate ma skromne ubrania, a Victoria od pewnego czasu stracila umiar w ubiorze ... Ma na sobie ostatnie nowosci ... chocby te rozszerzane spodnie, w ktorych wcale ladnie nie wyglada. Innym razem miala dluga rozkloszowana spodnica konczaca sie pod lydkami, w ktorej jej nogi wygladaly krzywo www.expressen.se/tv/nyheter/kungligt/william-och-kate-drack-te-hos-kronprinsessan-victoria/ Odpowiedz Link
pia.ed Re: Wiliam i Kate zwiedzaja Sztokholm ... 01.02.18, 09:30 oprowadzani przez Victorie i Daniela ... Rozmawiaja z witajacymi ich na ulicy Szwedami, co nie jest problemem, poniewaz wszyscy Szwedzi znaja jezyk angielski ... www.expressen.se/tv/nyheter/kungligt/william-och-kate-besoker-stockholm/ PS.Nalezy wlaczyc wylaczony glosnik... Odpowiedz Link
marii51 Re: Wiliam i Kate zwiedzaja Sztokholm ... 01.02.18, 16:09 Zastanawiam się i rozważam o czym oni tak sobie uprawiają rozmowy ---szkoda,że nie ma tłumacza .. ps już wczoraj jak zekrnelam to też mi te stroje VIKTORII--JAKOŚ TAK... ALE COZ MIALA WIDOCZNIE TAKI pomysł .. Odpowiedz Link
pia.ed Stroje Victorii, Daniela i brytyjskiej pary... 01.02.18, 17:47 Jak byli w luksusowym domu towarowym, Polacy by to nazwali Galeria, to rozmawiali z ekspedientakmi o modzie ... Kiedy byli na ulicy to dzieci zadawaly im po angielsku pytania, a oni odpowiadali... W domu na herbatce rozmawiali o dzieciach ... a kiedy spotkali naczelnego dowodce sil powietrznych, to rozmawiali o samolotach, ktore ogladali. Inteligentni ludzie zawsze znajda temat aby porozmawiac Na duzych zdjeciach mozna dokladnie zobaczyc jak Viktoria wygladala. Reporterka twierdzi, ze wspaniale i "cool" ... ale wg mnie Viktoria nie ma figury modelki a juz z tym rozporkiem w czarnej atlasowej spodnicy wyglada po prostu brzydko ... Kate musi byc skromnie ubrana, bo takie sa wymogi angielskiego dworu. Prezentuje zreszta wylacznie brytyjskie domy mody. www.expressen.se/nyheter/kungligt/victorias-succe-i-kampen-mot-kate/ . Odpowiedz Link
pia.ed Wizyta Wiliam i Kate ... Teraz sa w Norwegii 02.02.18, 12:44 Wiktoria, Daniel i ich dzieci mniej wiecej w srodku stycznia byli przeziebieni i odwolali z tego powodu wszystkie wszystkie swoje obowiazki. Pierwszym zadaniem po dlugiej przerwie bylo towarzyszenie parze ksiazecej Kate i Wiliamowi. Okazalo sie jednak, ze Wiktoria ma dalej napady kaszlu i w zwiazku z tym nie towarzyszyla parze do konca ... Na zdjeciu ponizej w artykule widac jak Victoria "ratuje sie" goraca herbata po odejsciu od towarzystwa PS. Przeczytalam kiedys w szwedzkiej prasie, ze przeziebieniem mozna sie zarazic od kogos kto jest przeziebiony droga kropelkowa.Dotad myslalam, ze "przeziebia sie" jak sie zmarznie Okazalo sie, ze ksiaze Daniel wczesniej odwolal swoj udzial w rozdawaniu nagrod na Gali Sportowej, aby nie narazac sportowcow !!! www.expressen.se/nyheter/kungligt/victoria-tvingades-bryta-stoppad-av-sjukdomen/ Odpowiedz Link
pia.ed Wizyta Wiliama i Kate w Norwegii 02.02.18, 14:21 www.plotek.pl/plotek/51,154063,22973279.html?i=3 Odpowiedz Link
marii51 Re: Wizyta Wiliama i Kate w Norwegii 02.02.18, 21:02 ach w NORWEGII....Kate przepiekną ma suknię tylko co to za fotograf ,że twarz Kate tak zminił na fotografii ...ale to i tak nie jest największy problem -cięzarna Kate podczas podroży może mieć wypisane na twarzy zmęczenie,, Odpowiedz Link
pia.ed Re: Wizyta Wiliama i Kate w Norwegii 03.02.18, 12:49 Na tych zdjeciach nikt nie wyszedl dobrze, ale to wina ZLEGO OSWIETLENIA, ktore spowodowalo cienie na twarzach fotografowanych osob. > www.plotek.pl/plotek/51,154063,22973279.html?i=3 Tutaj jest zupelnie inaczej, Kate jest czarujaca jak zwykle... Wg mnie w plaszczu i kurtce nie mozna nawet zauwazyc, ze jest w ciazy ... www.thesun.co.uk/fabulous/5488991/reason-duchess-of-cambridge-awkwardly-coat-on-lunch-norwegian-royals/ . Odpowiedz Link
pia.ed W plaszczu na lunchu? 04.02.18, 02:26 www.thesun.co.uk/fabulous/5488991/reason-duchess-of-cambridge-awkwardly-coat-on-lunch-norwegian-royals/ Odpowiedz Link
pia.ed W plaszczu na lunchu? Tu jest wytlumaczenie... 05.02.18, 19:26 www.plotek.pl/plotek/7,154063,22983906,ksiezna-kate-nie-zdejmuje-plaszcza-w-miejscach-publicznych.html#Z_Prze Odpowiedz Link
marii51 Re: W plaszczu na lunchu? Tu jest wytlumaczenie.. 05.02.18, 20:11 I tak ma być. jak obowiązuje etykieta. ps ale grała w śnieżne kulki.. Odpowiedz Link
pia.ed Katie ... 05.02.18, 23:22 marii51 napisała: ale grała w śnieżne kulki.. Gra sie w szklane albo kamienne kulki, ale nie sniezne Snieznymi kulkami sie rzuca. . Odpowiedz Link
marii51 Re: Katie ... 06.02.18, 10:42 tak tak bawiła się na ośnieżonym terenie jest jest gra w kulki śnieżne""kto celnie trafi ..dzieci są dobrane w dwie drużynynajpierw lepią np każde po 5 kulek- celują do wyznaczonego pnia drzewnego,czyli do wybranego bezpieczngo celu...a gdyby wszystkie dzieci rzucały tylko do Kate?--bałwanek z niej byłby piekny naturalny -----wygrywa drużyna z większą celowościąto tzw ..zabawy zimowe w terenie... Odpowiedz Link
pia.ed Re: Katie ... 19.02.18, 12:49 www.plotek.pl/plotek/7,154063,23040564,ksiezna-kate-ubrala-sie-na-czarno-na-gale-bafta-internauci.html#Z_Czolka3Img Powinna ubrac sie na czarno??? Nie uwazam ... dwor krolewski nie ma prawa manifestowac. . Odpowiedz Link
marii51 Re: Katie ... 20.02.18, 11:02 żooa naszego Dudy---ani razu nie wsparła kobiet np// a może ! jeśli milaby własne zdanei n/t , ale milczy ~~~~~~~~~~~ Kate uważam,że postąpiła bardzo rozsądnie- nie stroj w czarnej sukni, ale samo to że przybyla i brała udział--wspierając choćby dodatkami czarnymi/// ---autorka artyk rozważa ,że::: """Wydaje nam się, że opinie internautów są nieco przesadzone. To nie pierwsza impreza, na której nie wszystkie gwiazdy dostosowały się do dress codu. Księżna Kate miała utrudnione zadanie przez panujący w Pałacu protokół, a mimo wszystko starała się jednak zjednoczyć z innymi kobietami. Według nas bardzo dobrze wybrnęła z sytuacji."" Odpowiedz Link
marii51 Re: Katie ... 28.02.18, 14:50 Kate jakże już bliziutko www.pomponik.pl/zdjecia/zdjecie,iId,2479218,iAId,286404 Odpowiedz Link
pia.ed Mlody ksiaze dunski chce isc do szkoly wojskowej 03.03.18, 02:12 W tej chwili chodzi jeszcze do szkoly i zatrudnia sie jako model ... www.expressen.se/kvallsposten/modeprinsen-vill-bli-militar-som-pappa/ *** Odpowiedz Link
marii51 Re: Mlody ksiaze dunski chce isc do szkoly wojsko 03.03.18, 09:18 a książe Wiliam i Hary też służyli w wojsku.. -Wiliam ma ukończony pilotarz i pracuje na samolocie ratunkowym Odpowiedz Link
pia.ed Mlody ksiaze dunski Nicolas 03.03.18, 11:51 Wojskowe szkolenie dla meskich potomkow jest normalne w rodzinach krolewskich. Ojciec chlopaka, ksiaze Joachim, zaczal kariere wojskowa w tej samej dwuletniej szkole ... chyba jest to szkola dla oficerow rezerwy ... Ksiaze Joachim nigdy nie pracowal czynnie w wojsku jak angielski ksiaze Wiliam, tylko nastepne stopnie wojskowe zdobywal uczestniczac w krotkich szkoleniach... Identycznie jest w Szwecji: krol Carl Gustav XVI jest oficjalnie "dowodca szwedzkich sil zbrojnych", tak samo jak oficjalnie jest "glowa panstwa", ale bez zadnej wladzy ... . Odpowiedz Link
marii51 Re: W plaszczu na lunchu? Tu jest wytlumaczenie.. 06.02.18, 10:44 Etykieta królewska Okazuje się, że według królewskiej etykiety, publiczne rozbieranie się jest nierozsądne. Nawet, jeśli chodzi o zdejmowanie okrycia wierzchniego. Kobiety, które są w rodzinie królewskiej, lub niebawem do niej dołączą mogą zdjąć płaszcz jedynie wtedy, kiedy w pobliżu nie ma aparatu fotograficznego Odpowiedz Link
pia.ed Ród Bernadotte 200 lat na szwedzkim tronie 06.02.18, 22:35 www.expressen.se/nyheter/kungligt/darfor-fick-inte-alla-vara-med-pa-nya-kungabilden/ . Odpowiedz Link
pia.ed Niebieski kolor jak blekitne szwedzkie niebo 10.02.18, 01:54 www.expressen.se/nyheter/kungligt/hemliga-iden-bakom-bilden-med-estelle/ Odpowiedz Link
marii51 Re: Niebieski kolor jak blekitne szwedzkie niebo 10.02.18, 11:35 pia a tak niedawno zdaje się pozwolilaś nam na wiadomości o rodzinie krolewskiej...i juz taka liczebnaach ta miłość.... czyni cuda Odpowiedz Link
pia.ed Rodzina krolewska szybko powiekszyla sie... 10.02.18, 11:47 Calej trojce ksiazecego rodzenstwa byl czas na zalozenie rodziny ... byli po 30-ce, ale czekali na nastepczynie tronu Viktorie, ktora dlugo nie otrzymywala pozwolenia od krola Carl Gustaf XVI na poslubienie "mezczyzny z ludu". Kiedy odbyl sie jej slub, posypaly sie nastepne sluby ...i dzieci. . marii51 napisała: > > pia a tak niedawno zdaje się pozwolilaś nam na wiadomości o rodzinie krolewski > ej...i juz taka liczebnaach ta miłość.... czyni cuda Odpowiedz Link
pia.ed Krol i krolowa Szwecji wyslali gratulacje 10.02.18, 20:26 do Charlotte Kalla po zdobyciu zlotego medalu. Prosza ja jednoczesnie, aby poczekala z nastepnymi zlotymi medalami do czasu, kiedy przyjada do Korei Poludniowej www.expressen.se/sport/os-2018/kungens-vadjan-till-kalla-efter-bragden/ Odpowiedz Link
pia.ed Norwegia - nowe zdjecia ... 09.02.18, 02:18 www.fakt.pl/forum/snieg-ziab-a-kate-w-takich-butach-to-juz-chyba-prz,0,3469955,260820838,czytaj.html Śnieg, ziąb, a Kate w takich butach!? To już chyba przesada Komentarze (29) Gosc: Adam To tylko Polakom sie wydaje,ze jak jest mroz to trzeba ubierac sie jak na syberie. zapminaja,ze Szwedzi, Norwedzy maja tzw zimny wychow juz od malego. dzieci spezdaja w przedszkolach od 1 roku zycia co najmniej 2 godziny na dworzu dziennie bez wzgledu na pogode: deszcz, snieg. spia - lezakuja na dworzu w wozkach nawet na mrozie, na deszczu. jak jest juz +12 C to malo ktory rodoiwty Szwed, Norweg nosi buty zimowe, kurtki zimowe - wskakuje od razuw sandalki, letnie ubrania. widac stad roznice. jak przyjezdaja Polacy do Szwecji to sa oni opatuleni , maja czapki, szaliki, kurtki zimowe, kozaki a szwedzi biegaja juz ubrani jak na lato. Odpowiedz Link
marii51 Re: Wizyta Wiliam i Kate ... Teraz sa w Norwegii 02.02.18, 20:53 Pia.. napisala m/innymi PS. Przeczytalam kiedys w szwedzkiej prasie, ze przeziebieniem mozna sie zarazic od kogos kto jest przeziebiony droga kropelkowa.Dotad myslalam, ze "przeziebia sie" jak sie zmarznie wink Okazalo sie, ze ksiaze Daniel wczesniej odwolal swoj udzial w rozdawaniu nagrod na Gali Sportowej, aby nie narazac sportowcow !!! ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ ostatnio lekarz w tv tlumaczyl,że wlasnie wirusy bakterie osiągają nawet do 3 metrów wzwyż oraz dookoła nas ..gdy ktoś kaszle lub kicha .. potwornie boję się,bo natychmiast jestem zawierusowana Odpowiedz Link
pia.ed Re: Wizyta Wiliam i Kate ... Teraz sa w Norwegii 02.02.18, 22:42 marii51 napisała: > a światowe wieści gloszą że co raz mniej możemy pokonać wstrętne wirusy- taką one mają siłe odporności na antybiotyki Antybiotyki dzialaja tylko na bakterie ... na wirusy nie ma lekarstwa, nie wiedzialas o tym? . Odpowiedz Link