marii51 24.03.19, 14:59 na Wielkanoc np... www.youtube.com/watch?v=Pmm6ql3KHUA Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
marii51 Re: smaczne jedzonka 25.03.19, 07:48 post ale jeśli trafiłam na przepis.. trzeba wyprobować bo nie ma to jak własnej produkcjii mięsko taki sposob.. www.youtube.com/watch?v=83CtBFwHoSo albo taki.. www.youtube.com/watch?v=YrOX7z8yXpc Odpowiedz Link
marii51 Re: smaczne jedzonka 25.03.19, 19:34 Smakowite, gotowane mięso do chleba Do 5 l wysokiego garnka wlałam 2,5 l wody. Do wody wsypałam 3 łyżki soli, 2 łyżki majeranku, łyżkę słodkiej papryki, łyżkę przyprawy do gyrosa, łyżeczkę mielonego kminku, 20 kulek pieprzu czarnego, garść suszonej cebuli. Dodałam 4 duże ząbki czosnku w łupinach, kopiastą łyżkę musztardy sarepskiej, 4 liście laurowe, 4 ziela angielskie. Wszystkie składniki dokładnie wymieszałam. Do zimnego roztworu włożyłam mięso - kilogram karkówki i kilogram boczku. Nastawiłam garnek na największy ogień. Gdy się woda zagotowała zmniejszyłam ogień. Garnek nakryłam pokrywką i na małym ogniu gotowałam 10 minut. Po 10 - u minutach wyłączyłam ogień. Mięso zostawiłam w wywarze do rana. Rano ponownie zagotowałam zawartość garnka i na małym ogniu pod przykryciem gotowałam 10 minut. Mięso w wywarze zostawiłam na 6 godzin. Po 6 - u godzinach wyjęłam z garnka mięso na durszlak, na kilka minut by ociekło. Następnie schłodziłam w lodówce Do przygotowania mięsa możemy użyć przypraw jakie nam pasują Odpowiedz Link
marii51 Re: smaczne jedzonka 27.03.19, 10:44 schab suszony wykonanie bardzo łatwe i to byłoby własnej roboty.. www.youtube.com/watch?v=EwkS4l1Z6-E Odpowiedz Link
marii51 Re: smaczne jedzonka 02.04.19, 14:35 chlebek własnej produkcjii www.przygarach.pl/chleb-dla-poczatkujacych/?fbclid=IwAR1FZs6zqJFrsAGWZIrMzxwE6_c_6e650SOMOe7G_H3X_RyoHWE2GixNKBs Odpowiedz Link
marii51 Re: smaczne jedzonka 10.04.19, 18:11 smaker.pl/temat-specjalny-wielkanocne-slodkosci,69.html Odpowiedz Link
marii51 Re: smaczne jedzonka 10.04.19, 18:28 portal.abczdrowie.pl/sezon-na-szparagi-jak-je-przygotowac-zeby-nie-stracily-swoich-wlasciwosci Odpowiedz Link
marii51 Re: smaczne jedzonka 18.04.19, 10:32 zostawię ..a może coś wyprobuje w wolniejszym czasie proshopping.onet.pl/weganska-wielkanoc-propozycje-nowych-wersji-tradycyjnych-dan Odpowiedz Link
marii51 Re: smaczne jedzonka 19.04.19, 19:37 spr czy to prawda? --sernik www.youtube.com/watch?v=FzfwLsYg3qo Odpowiedz Link
marii51 Re: smaczne jedzonka 19.04.19, 21:39 a może? www.youtube.com/watch?v=Zq-OmvQRqQQ Odpowiedz Link
marii51 Re: OGORKI MAŁOSOLNE 28.05.19, 14:32 ALEŻ JAKA DZIWNA METODA...? kuchnia.wp.pl/ogorki-malosolne-bez-wody-prosty-sposob-6385431830877825a?amp=1 Odpowiedz Link
marii51 Re:smaczne jedzona i teraz uzdrawiacze 31.05.19, 12:34 od Magdy to juz na amen wyzdrowimy się xq.koraltime.com/?fbclid=IwAR2jp12h4JtJMRjbRyBky0eo8EsRZv2B_2n44Nyaf662b9GTUUajtnFPE7c Odpowiedz Link
pia.ed "Smaczne jedzonko" z firmy ... 01.06.19, 12:04 W Szwecji firmy cateringowe obsluguja wylacznie doroslych... Jedzenie dla przedszkolakow dostarcza specjalna kuchnia, gdzie panuja niemal sterylne warunki i kazdy produkt jest badany przed przyrzadzeniem. Tak samo sa specjalne kuchnie nie dla szpitali i kuchnie przygotowujace jedzenie dla szkol. Wszedzie jest pelna kontrola! FIRMY CATERINGOWA SA PRYWATNE I CHCA ZAROBIC .... NIE STAC ICH NA LABORANTKE BADAJACA PRODUKTY. NIKT TEZ NIE KONTROLUJE HIGIENY - bo czesto jedzenie przygotowywane jest w domu co obniza koszty. metrowarszawa.gazeta.pl/metrowarszawa/7,141637,24848511,salmonella-w-przedszkolach-w-warszawie-jedzenie-dostarczala.html Odpowiedz Link
pia.ed Re: OGORKI MAŁOSOLNE wlasnie mam robic 05.06.19, 13:27 haps.pl/Haps/7,167251,24851020,jak-zrobic-ogorki-malosolne-przepis-i-porady.html Sprobuje tego przepisu "na sucho" > kuchnia.wp.pl/ogorki-malosolne-bez-wody-prosty-sposob-6385431830877825a?amp=1 Odpowiedz Link
marii51 Re: OGORKI MAŁOSOLNE wlasnie mam robic 05.06.19, 14:31 tez mam chęc wyprobować,ale już jak wróce z Tatr Odpowiedz Link
marii51 Re: OGORKI MAŁOSOLNE wlasnie mam robic 11.06.19, 13:56 Tortownicę o średnicy 20 cm posmarować olejem. Na dnie ułożyć liście kapusty tak, aby przykryć dno. Posypać pieprzem, następnie ułożyć warstwę mięsa. Kolejno układać warstwy kapusty i mięsa. Polać po wierzchu pozostałą oliwą. Wlać 1/4 szklanki wody i wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni. Zapiekać 45 minut, sprawdzić przed wyjęciem miękkość kapusty. Masło rozgrzać w rondelku, dodać mąkę i wymieszać, nie rumienić. Podgrzewać i cały czas mieszać, powoli dolewać mleko, dodać musztardę, gałkę, pieprz, sól i mieszać do zgęstnienia. Gotowy tort udekorować sosem, zieloną pietruszką i pomidorkami. Kroić jak tort na porcje i podawać polany beszamelem. ps nie jestem przekonana ale może z mniejszej kapusty może wyprobuje.. nie ma to jak awijane.... kuchnia.wp.pl/jak-zrobic-tort-golabkowy-to-prostsze-niz-myslisz-6389372493047425c Odpowiedz Link
pia.ed wlasnie mam robic... 11.06.19, 18:36 marii51 napisała: > tez mam chęc wyprobować, ale już jak wróce z Tatr. Wybiersz sie w Tatry, aby pochodzic po gorach? Sport to zdrowie ... tylko do uprawiania go trzeba miec wlasnie zdrowie ... . Odpowiedz Link
pia.ed Ogorki malosolne na sucho 11.06.19, 18:51 Ogórki małosolne - jak zrobić je na sucho? 1 kg ogórków gruntowych, 2 łyżeczki drobnej soli, korzeń chrzanu (ok. 10 cm), lliść porzeczki, liść wiśni, pęczek koperku, 3 liście laurowe, 3 ząbki czosnku Korzeń chrzanu, ząbki czosnku i koperek siekamy, liście laurowe kruszymy, a liście wiśni i porzeczki rwiemy. Ogórki dokładnie myjemy i odcinamy im końcówki*. Następnie wszystko posypujemy solą, zamykamy woreczki i ostrożnie ugniatamy je oraz potrząsamy nimi, by równomiernie rozprowadzić wszystkie przyprawy. Na 6 godzin tak przygotowane ogórki wkładamy do lodówki, a następnie trzymamy w temperaturze pokojowej. Czas ich przygotowania powinien być krótszy niż dwie doby – zwykle po całym dniu są gotowe. * Uwaga - w tym przypadku należy odciąć końcówki, aby powstała wilgoć, która rozpuści sól. W ten sposób pozbywamy się także niepożądanej goryczki, która czasami występuje w ogórkach. Ogórki małosolne przygotowane na sucho są delikatniejsze niż te robione w zalewie. Po otworzeniu strunówek, jeśli tylko nie zjemy wszystkich ogórków od razu, przechowujemy je w lodówce. . Odpowiedz Link
marii51 Re: idealne-nalesniki 26.06.19, 18:37 video.wp.pl/i,przepis-na-idealne-nalesniki,mid,2039400,cid,2303650,klip.html?ticaid=11dad2 Odpowiedz Link
marii51 Rsałatka 5 smaków 27.06.19, 19:51 www.youtube.com/watch?vQsoFIhtEFk&feature=share&fbclid=IwAR1hKCdUpKwyBIfn6IoseC-rAXcdvw2_PcoMrmoUe_KJU9FpLevnCZaptsk Odpowiedz Link
marii51 danie dla leniuszków 30.06.19, 16:14 ale bez kurczaka robię Janex - Twoje źródło zdrowia SKŁADNIKI: 3 łyżki oliwy z oliwek / oleju 1 duża biała cebula, pokrojona w kostkę 3 do 4 ząbków czosnku, drobno posiekanego 1 średnia czerwona papryka, pokrojona w kostkę ok. 500 g fileta z kurczaka, pokrojonego w większą kostkę 4 szklanki ugotowanego ryżu 2 do 3 szklanek różyczek brokułów 1/4 szklanki wody 1 łyżeczka papryki mielonej 1 łyżeczka kardamonu 1 do 2 łyżeczek soli lub do smaku 1 łyżeczka świeżo zmielonego czarnego pieprzu lub do smaku 1 do 2 filiżanek startego sera, opcjonalnie 2 do 3 zielonych cebulek, posiekanych PRZYGOTOWANIE: 1. Do dużej patelni wlej olej, dodaj białą cebulę i smaż na średnim ogniu, aż cebula stanie się miękka (około 5 minut; często mieszając). 2. Dodaj czerwoną paprykę, kurczaka i smaż przez około 5 minut, aż kurczak będzie prawie gotowy; często mieszaj i odwracaj, aby zapewnić równomierne smażenie. 3. Dodaj ryż, brokuły, wodę, równomiernie posyp papryką, kardamonem, solą, pieprzem, wymieszaj, przykryj patelnię i duś przez około 5 minut. 4. Opcjonalnie dodaj ser i wymieszaj, aż się roztopi. Równomiernie posyp zieloną cebulką. Trzymaj w lodówce do 5 dni lub zamroź i przechowuj (do 3 miesięcy). Odpowiedz Link
marii51 Re: danie NA DESER 02.07.19, 11:55 snapwidget.com/v/in/2052476337708411997_2105604478/?src=QgoekAd2 Odpowiedz Link
marii51 sałatki 05.07.19, 08:56 kuchnia.wp.pl/przepisy-na-salatki-5-pysznych-pomyslow-6398556737984129g Odpowiedz Link
marii51 obiady z dawnych lat? 06.07.19, 09:00 haps.pl/Haps/56,167709,14219187,Letnie_obiady_jak_za_dawnych_lat___wspominamy_.html#s=BoxOpCzol9 Odpowiedz Link
marii51 Retruskawkowe coś 06.07.19, 15:30 www.poezja-smaku.pl/blyskawiczny-sernik-na-zimno-z-truskawkami/?fbclid=IwAR1nb7ZhrA0O_4kjWchsXaXEG-BSBHMsSCtrT6wJH-qXsY1ESnWa6n7qL8Q Odpowiedz Link
marii51 Re: Retruskawkowe coś 07.07.19, 22:56 leczo www.przygarach.pl/leczo-jeczmien/?fbclid=IwAR2KDnt-7epDYcNHl7eOeZ4yGVbuA92gEw4gxCs06S80keuJYZKnKiSpaac Odpowiedz Link
marii51 Re: coś Z Wloch ‘gnocchi’ czytamy jako ‘nioki’. 13.07.19, 16:16 należy ją zapamiętać: ‘gnocchi’ czytamy jako ‘nioki’. Gnocchi – przepis Składniki: 1 kg mączystych ziemniaków, 1 jajko, szklanka mąki (ok. 150 g), 1 łyżka masła, sól i pieprz Jak zrobić gnocchi? Ziemniaki dobrze czyścimy i gotujemy w mundurkach. Gdy będą miękkie, dokładnie rozdrabniamy je przy użyciu tłuczka lub w prasce do ziemniaków. Dodajemy masło, wbijamy jajko, doprawiamy solą i pieprzem i krótko zagniatamy. Następnie dzielimy ciasto na części, wałkujemy je i kroimy na kawałki co około 2 cm. Każdy z kawałków rolujemy, dociskając do zewnętrznej strony widelca, by powstały charakterystyczne wypustki. W garnku gotujemy wodę z odrobiną soli. Uformowane gnocchi gotujemy we wrzątku przez 2-3 minuty, aż wypłyną na powierzchnię. Wskazówka: Aby zabarwić gnocchi sokiem z buraków lub szpinaku, możemy go dolać przed zagnieceniem (zazwyczaj wystarczy około 2-3 łyżek soku, ale dokładna ilość zależy od tego, jak intensywną barwę chcemy otrzymać). Ciasto z dodatkiem soku może być bardziej rozwodnione, także należy zadbać o odpowiednie proporcje mąki i ziemniaków. A może wolisz przepis na gnocchi z dynią? Sprawdź, jakie to dobre: Gnocchi – z czym podawać? Najlepszym dodatkiem do gnocchi jest sos. Charakterystyczny kształt gnocchi – rowki powstałe przez rolowanie na widelcu – pozwala, by na każdym klusku zatrzymywało się więcej smakowitego sosu. Podobnie jak do makaronu, może to być sos boloński (a także każdy inny pomidorowy), grzybowy, szpinakowy, a także różne rodzaje pesto. Gnocchi z pesto pietruszkowym Składniki na pesto pietruszkowe: pęczek pietruszki, 2 ząbki czosnku, 3 łyżki oliwy, 3 łyżki startego parmezanu, 2 łyżki ziaren słonecznika, sól i pieprz do smaku Pesto pietruszkowe do gnocchi - przepis krok po kroku: Natkę pietruszki dokładnie myjemy i wkładamy do kielicha blendera. Dodajemy starty parmezan, ziarna słonecznika oraz obrany czosnek. Wlewamy także oliwę i blendujemy. Na koniec doprawiamy solą i pieprzem do smaku. Ugotowane gnocchi mieszamy z pietruszkowym pesto. Możemy także dodać pokrojone suszone pomidory lub nasiona dyni. Uwaga: Podobne kluseczki można przygotować także z bobu. Jeśli natomiast połowę ilości ziemniaków zastąpimy puree z dyni, gnocchi będą delikatniejsze i będą miały ładną, pomarańczową barwę. Warto ją podkreślić także dodatkiem kurkumy. Odpowiedz Link
pia.ed Coś Z Wloch ‘gnocchi’ 13.07.19, 18:44 Przeciez te wloskie gnocchi to nasze polskie kopytka, maja tylko odmienna forme... zreszta te wloskie moga tez wygladac roznie, np. jak male kuleczki ... czy wlasnie kopytka! www.koket.se/hemgjord-gnocchi-se-gor www.koket.se/okand/huvudratter/pasta_och_nudlar/gnocchi/ . Odpowiedz Link
marii51 Re: Coś Z Wloch ale zasady gotowania 17.07.19, 20:17 makaronu Na czym polega włoska metoda przygotowywania dań z makaronu? Kiedy makaron jest ugotowany należy go wyłowić za pomocą chochli. Następie przełóż go do drugiego garnka i zalej sosem. Dokładnie wymieszaj makaron. Podsmaż wszystko razem i dodaj pół chochelki wody z makarony, aby nadać mu jeszcze lepszy smak. Na koniec dodaj odrobinę masła, oliwy z oliwek i startego sera. Tak przygotowany makaron z sosem jest dużo bardziej aromatyczny i nie skleja się na talerzu. kobieceinspiracje.pl/89004,odcedzasz-makaron-przez-durszlak-sprawdz-dlaczego-nigdy-wiecej-nie-powinnas-tego-robic.html Odpowiedz Link
marii51 Re:mus z rabarbaru 17.07.19, 20:23 opis w artyk www.mniammniam.com/mus-rabarbarowy-z-imbirem Odpowiedz Link
marii51 Re:gdy urodzaj cukinii to 17.07.19, 20:25 www.mniammniam.com/kotlety-z-cukinii-z-kasza-jaglana Odpowiedz Link
marii51 z tykwy 22.07.19, 13:54 Pure z tykwy Tykwa to jedyne warzywo zawierające duże pokłady choliny tak potrzebnej do prawidłowego funkcjonowania organizmu a w szczególności mózgu. Działa antydepresyjnie i antyoksydacyjne. Są bogactwem witamin, aminokwasów oraz składników mineralnych. Odpowiedz Link
marii51 Re: 22.07.19, 15:58 nie zgubić ... zpierwszegotloczenia.pl/przepis/ciasto-ucierane-z-mascarpone Odpowiedz Link
marii51 Re: na zapas salaka z ogorka itd 09.08.19, 15:06 www.youtube.com/watch?v=dwIoSTFlQY4 Odpowiedz Link
marii51 Re: dookoła tylko warzywa warzywa MOWIĄ MI 11.08.19, 19:08 a ja odpowiadam a co to ja roslinożerca...ale tu jednak skusiłam się... może coś wykorzystamy? livro.pl/bosh-proste-przepisy-na-wysmienite-dania-kuchni-roslinnej-firth-henry-sku1224593235.html?fbclid=IwAR1hAMClFEPdvb_xd4qDMlBunAaoYdDnUutjI5oQLN3AFnIDtIb5Z8TyAB0 Odpowiedz Link
marii51 Re: dookoła tylko warzywa warzywa MOWIĄ MI 13.08.19, 09:30 PONIEWAŻ głod mi dokucza.z lenistwa... mam pomysł myfitness.gazeta.pl/myfitness/7,166897,25069032,lunch-boxy-do-pracy-fit-opcje-dla-zabieganych-i-spragnionych.html#s=BoxOpCzol8 Odpowiedz Link
marii51 Re: dookoła tylko warzywa warzywa MOWIĄ MI 13.08.19, 09:33 sałatka po szwedzku i teraz nie mam składników oprócz ogorkó.. idziemy do marketupolo www.youtube.com/watch?v=xFhfBNFBtNQ Odpowiedz Link
pia.ed Dieta OWSIANA raz w tygodniu 13.08.19, 11:06 kobieta.onet.pl/zdrowie/profilaktyka/jednodniowa-dieta-owsiana-oczyszcza-watrobe-i-odchudza-nawet-kilogram-dziennie/m441ks7 . Odpowiedz Link
marii51 Re: Jedzenie z Podlasia 19.08.19, 19:58 o jak dobrze,, jeszcze nie robiłam ani razu.. a tylko smaczek jak widzę.. . a tam tez jest gruzińkie rarytasy .. Odpowiedz Link
marii51 Re: Jedzenie z Podlasia 19.08.19, 20:03 ale mialam ostatnio przypadek ..do maszynki mielenia na prąd wysliznął mi się widelec szybko wyłączyłam ale uszkodziłam ... juz zamówili mi .. tę część gotuje rosoły a mięsa nie chce mi się zjadać.. tylko na pierozki a jak za bardzo więcej topasztet a tu tatarskie coś jest www.youtube.com/watch?v=q-P9assh8NU&t=239s Odpowiedz Link
marii51 Re: Jedzenie z Podlasia 20.08.19, 13:14 jakiż to smaczek zrobić z boczniaków WŁASNE OD syna) z warzywami róznymi .. ~~~~~~~~~~~~ takiego sposonu jeszce na zapasy nie miałam... koreański Przepis na kimchi – składniki: 1 kapusta pekińska 2 marchewki por czosnek cebula pęczek rzodkiewek sól, pieprz sos rybny - ok. 200 ml sos sojowy ok. 100 ml ok. 0,5 l wody imbir tarty lub świeży proszek z papryki chili – Gochugaru ok. 100 g cukru Jak zrobić kimchi? Przygotowanie krok po kroku: Sałatę pekińską obieramy i dokładnie myjemy. Odcinamy jej białe końcówki przy korzeniu i następnie kroimy ją w kwadratowe plastry o wymiarach 4x4 cm. Zalewamy ją wodą i - po odsączeniu - solimy. Co ok. 30 min mieszamy i obracamy kapustę w misce, aby sól zmiękczyła ją dokładnie. Całkowity czas solenia kapusty to ok. 90 minut. Marchewki obieramy i oczyszczamy. Kroimy wzdłuż, aby uzyskać słupki. Pora, po umyciu, kroimy w kostkę. Tak samo postępujemy z cebulą. Czosnek siekamy w cienkie plasterki. Świeży imbir kroimy pod skosem w cieniutkie plasterki. Rzodkiewki kroimy również w drobną kostkę. Zmiękczoną kapustę płuczemy w wodzie, aby usunąć nadmiar soli. Pokrojone warzywa wrzucamy razem do dużego garnka. Całość zalewamy sosem rybnym oraz sojowym. Doprawiamy solą i pieprzem wedle uznania. Następnie do wsypujemy ostrą przyprawę Gochugaru. Całość zalewamy ok. 200 ml wody. Starannie mieszamy, aż otrzymamy kleistą masę i wszystkie warzywa będą pokryte charakterystyczną czerwoną przyprawą. Do mieszania najlepiej użyć własnych dłoni w rękawiczkach jednorazowych. Do wymieszanych warzyw wsypujemy naszą pokrojoną kapustę pekińską. Całość staranie mieszamy. Po wszystkim przygotowujemy sobie słoiki szklane lub gliniane. Przekładamy rękami do słoików nasze kimchi z garnka. Pamiętajmy, aby słoiki wypełnić do ok. 3/4 ich wysokości. Kimchi w procesie fermentacji wydziela gazy, które kierują się ku górze naczynia. Kimchi pozostawiamy w słoiku w temperaturze pokojowej na ok. 2 dni. Po tym czasie jest gotowe do podania. Im dłużej będziemy trzymać kimchi w słoiku, tym jego smak będzie bardziej wyrazisty. Odpowiedz Link
marii51 Re: kiszona kapusta domowy sposób 20.08.19, 15:11 najbardziej lubię sok z kiszonej kapusty , więc od lat sama przygotowuje jeśli mnie ochota najdzie--- Sok pojawia się zaraz .PODCZAS UBIJANIA . ale ugniatam i mocno uciskam ciężkim naczyniem -kamieniem więc pierwsze smaki mam.. ale po 3 dniach to już moj zdrowy smaczek CHOĆ GORZKAWY- jedynie zapach ..na chalupę roznosi się --nie mam takiej komórki ukryć,a do piwnicy nei będę aż schodzić .. zapach nie znika po 3 dniach, bo zaczynam robić dziueki aż do dna w naczyniu dużym zakwaszania.. spuszczam gorycz kapusty i tak kolejne 3 dni aż wreszcie przekładam do słoików - teraz juz zadowolilam się wiekszą iloscią soku .. zakrywam słoiki mocno zakrętką i teraz juz naprawdę do windy i do piwnicy na póleczke jak zechce mi kapusniaczku to znów soku się napije i sorowka pyszna .. nie ma porownywnia do kiszonej kapusty kupionej w sklepie Odpowiedz Link
marii51 Re: kasza -bulgur 29.08.19, 15:49 pojawiła sie w marketpolo i dzis wyprobuje ale z pulpetem z indyka mialam 4 osoby na obiad, węc rozności im nagotowalam kurczak w sosie warzywnym, jak ww --pulpety i dzis zupa z ryżem jasminowym z pomidorami .. przetartymi oraz najmlodszy ma Odpowiedz Link
pia.ed Re: kasza -bulgur 29.08.19, 16:06 Czesto uzywam tej kaszy... mozna ja tanio kupic w tureckim supermarkecie... Inne kasze sa w malych opakowaniach i kosztuja 2 razy tyle... Nie ma na nie zapotrzebowania wsrod Szwedow, wiec nie mozna ich sprowadzac w duzych ilosciach, co by obnizylo cene! Popatrzylam wlasnie na Twoja recepte Potraw z tak duza iloscia skladnikow nigdy nie robie. Co bym potem z produktow reszta zrobila??? Przechowywala do nastepnego razu? A z jakiej okazji byl u Ciebie taki "zjazd rodzinny"? www.kwestiasmaku.com/przepis/kasza-bulgur-z-warzywami-i-fasolka Odpowiedz Link
marii51 Re: sos warzywny 02.09.19, 08:25 Składniki: 3 kg cukinii 1 kg papryki 1 kg cebuli 4 łyżki soli 0,5 szklanki octu 10 % + 0,5 szklanki wody 6 słoiczków koncentratu pomidorowego po 190 - 200 gramów 40 dag cukru 1 łyżeczka chili 1 łyżka słodkiej papryki 1 łyżka curry 2 puszki kukurydzy Wyszło nam 14 różnych słoików - niedużych www.youtube.com/watch?v=DT8_4A5Cues Odpowiedz Link
marii51 Re: -szakszuka 02.09.19, 15:51 video.wp.pl/jajka-w-nowej-odslonie-tunezyjska-szakszuka-6420170869602433v Odpowiedz Link
marii51 Re: kiszona kapusta domowy sposób 06.09.19, 16:09 arturtopolski.pl/kiszona-kapusta-zalety-zdrowie/?fbclid=IwAR3T5Doyk_YwZaBXnSemuGMsGMZ0ajkhxMXBWs2EiUZj96ZpC_EWnH08EVM Odpowiedz Link
marii51 Re:smakołyk malocukrowy 07.09.19, 19:27 haps.pl/Haps/7,171110,25114405,batoniki-cytrynowe-czyli-szybki-i-smaczny-deser-na-kazda-okazje.html#s=BoxOpImg11 Odpowiedz Link
marii51 Re:ciasto z jabłakami bez pieczenia 08.09.19, 17:10 www.youtube.com/watch?v=mwn9hH9cn-U Odpowiedz Link
marii51 ReNA;ESNIKI 24.09.19, 19:06 forum.interia.pl/perfekcyjne-nalesniki-przepis-tematy,dId,3388887 Odpowiedz Link
marii51 Re: MARYNATY -GRZYBKI 25.09.19, 22:14 niebonatalerzu.pl/2017/09/najlepsze-grzyby-marynowane-dobra.html Odpowiedz Link
mobic Metka z Kaszubskiej Gospody 01.10.19, 10:50 Kupilem wczoraj Metke Z Kaszubskiej Gospody. O takiej nazwie była ta metka i tak nam zasmakowala że musiałem drugi raz po druga jechać i to w duży deszcz. Dzis na nowo domowniki chcą żebym jechał po Metke. Odpowiedz Link
marii51 Re: Metka z Kaszubskiej Gospody 04.10.19, 12:49 mobic też lubię ale gdzie to kupic? może na ryneczku jutro w Gdańsku mi kupią? Odpowiedz Link
marii51 Re:budyń z kaszy jaglanej 04.10.19, 12:51 to jest bezglurenowy.. a mi ptrzebny bardzo wnuczętom Składniki na budyń jaglany: 1/3 szklanki kaszy jaglanej 1 szklanka mleka (krowiego lub roślinnego, np. kokosowego lub migdałowego) pół banana jeśli dzieci to takie gagatki, które lubią rzeczy raczej b. słodkie i dodatek banana nie wystarczy to można przy blendowaniu dodać syropu klonowego albo miodu ok. 1 łyżki Jak zrobić budyń jaglany: 1. Kaszę jaglaną musicie bardzo dobrze opłukać w ciepłej wodzie (dzięki temu pozbawicie jej goryczy). Ja przepłukuję kaszę na sitku kuchennym a następnie w małym garnuszku zalewam ją 0,5 szklanki mleka i ćwiartką szklanki wody. Gotują ją na bardzo małym ogniu pod przykryciem aż mleko i woda wchłoną się w kaszę i będzie ona miękka, co zazwyczaj zajmuje ok. 15-17 minut. 2. Następnie ugotowaną kaszę jaglaną blenduję z resztę mleka czyli 0,5 szklanki, połówką banana aż wyjdzie mi cudownie gładka masa. Moje dzieci lubią bardzo dobrze zblendowany budyń, dlatego miksowanie zajmuje mi ok. 3 minuty. I przelewam budyń jaglany do salaterek, dekoruję owocami, najczęściej malinami albo sokiem z malin. Odpowiedz Link
mobic Re: Metka z Kaszubskiej Gospody 04.10.19, 17:13 Doczytałem się że tą metke produkuje firma NOWAK z Gdańska. Więc niedaleko od Ciebie. Odpowiedz Link
mobic Re: Metka z Kaszubskiej Gospody 04.10.19, 19:37 e-delikatesydwojka.pl/produkt/nowak-metka-z-kaszubskiej-gospody/ Odpowiedz Link
pia.ed Re: Metka z Kaszubskiej Gospody 04.10.19, 23:28 Kup nastepnym razem 1 kg metki to rodzinie sie znudzi i nie beda Ci wiecej zawracac glowy mobic 01.10.19, 10:50 Kupilem wczoraj Metke Z Kaszubskiej Gospody. O takiej nazwie była ta metka i tak nam zasmakowala że musiałem drugi raz po druga jechać i to w duży deszcz. Dzis na nowo domowniki chcą żebym jechał po Metke. > e-delikatesydwojka.pl/produkt/nowak-metka-z-kaszubskiej-gospody/ Odpowiedz Link
mobic Re: Metka z Kaszubskiej Gospody 05.10.19, 09:26 U nas jest kilka gatunków metek ale ta metka jest najlepsza. Po 1 kilogramie czy po 3 kilogramach to napewno się nie przyje. Odpowiedz Link
marii51 Re: salatka-dunajska/? 05.10.19, 22:26 www.przygarach.pl/salatka-dunajska/?fbclid=IwAR0ZzJBfW5yxkdTLsqmfYvI0lNC3Fr35FgpkCk3eMzHfiHXP6dzzZDD6awk Odpowiedz Link
marii51 Re: salatka-dunajska/? 08.10.19, 13:02 Składniki na muffinki jogurtowe: 160 g jogurtu naturalnego 100 g rozpuszczonego i przestudzonego masła 200 g mąki pszennej (ok. 1,5 szklanki) 170 g cukru do wypieków, najlepiej tego drobnego (1 szklanka) 4 jajka 1 płaska łyżeczka sody pół łyżeczki skórki cytrynowej szczypta soli Jak zrobić muffiny jogurtowe? 1. W misce łączymy mąkę, sodę, cukier i sól. 2. W osobnej misce roztrzepujemy widelcem 4 jajka, dodajemy jogurt, rozpuszczone masło i skórkę cytrynową. 3. Całość przesypujemy do jednej miski i mieszamy łyżką (bez miksowania, to ważne) aż składniki się połączą. Nie mieszamy w nieskończoność, tylko tak, aby się wszystko połączyło, bo inaczej przy super dokładnym i długi mieszaniu jest ryzyko, że babeczki wyjdą jak z gumy. 4. Uzyskaną masę masę przelewamy do papilotek i wkładamy do nagrzanego do 170 stopni piekarnika. Pieczemy ok. 20-30 minut, do tzw. suchego patyczka. Jeśli macie piekarnik z termoobiegiem ten czas będzie krótszy, jeśli nie macie termoobiegu to będzie dłuższy, czyli bliżej 30 minut a nie 20. Odpowiedz Link
marii51 Re: ww finki a teraz piza mała 08.10.19, 13:13 www.szczesliva.pl/mini-pizza-szybki-przepis/ Odpowiedz Link
marii51 Re:WEGANSKA ZUPKA 16.10.19, 23:49 kuchnialidla.pl/weganska-zupa-pieczarkowa-z-czosnkiem Odpowiedz Link
marii51 Re:DYNIOWE SMACZKI 18.10.19, 19:49 kuchnia.wp.pl/dynia-jako-obiad-na-jesien-przepis-na-zupe-z-dyni-ktora-rozgrzeje-cie-w-chlodne-dni-6436127704729217a Odpowiedz Link
marii51 Re:owszem,ale bez ryżu 05.11.19, 07:32 fasolka po bretońsku sam taką zrobię plus warzywa jak zawsze warzywneinspiracje.pl/przepisy/warzywa-po-bretonsku-z-ryzem/?fbclid=IwAR2aTmVf9GQbm2U-b5MbGbio2uLT1Q0pHqEjYdQrmNkT86W3t6coDu-OPWs Odpowiedz Link
marii51 Re:sernik ---20 minut 05.11.19, 14:16 www.obzarciuch.pl/2017/11/sernik-gotowany-w-20-minut.html?fbclid=IwAR3-UDgDK4SXfp3YFeueSX__rM5l7Rky_KLCug91aJ4sEUmhbg_pW56UsIA Odpowiedz Link
marii51 Re: PULPETY Z FASOLI? 05.11.19, 19:51 ZA JEDNYM GOTOWANIEM fasolka po bretońsku , a cześć na następny dzien lub zamrażąm ugotowaną fasolkę i mam pulpety z fasoli za jakis czas warzywneinspiracje.pl/przepisy/klasyczny-rosol-z-kury-z-pulpecikami-z-fasoli-z-suszonymi-grzybami/?fbclid=IwAR0IL3XOFqvKsoi9ARa6nbf4K_7Ao3a_B2Ey_Z6eVfhitKSQQEpgNBg2-ro Odpowiedz Link
marii51 pasztet 09.11.19, 16:24 smaker.pl/przepisy-przekaski/przepis-pasztet-z-cukinii-i-kaszy-jaglanej,175934,analizasmaku.html Odpowiedz Link
marii51 Re:sernik --- japoński z 3 składników 16.11.19, 17:50 topniusy.eu/to-japonskie-ciasto-podbija-siec-potrzebne-sa-tylko-3-skladniki/ Odpowiedz Link
marii51 juz świąteczne potrawy? 16.11.19, 19:03 www.grazynkagotuje.pl/kulki-salatkowe/?fbclid=IwAR0Bxh4EFL9TJamzmMmALXGkdnsjhUq44BWapsACN9Lr90Ii9hj0y_QUskU Odpowiedz Link
marii51 klopsiki na parze 17.11.19, 07:17 kuchnialidla.pl/lekkostrawne-klopsiki-na-parze-i-solianka Odpowiedz Link
marii51 chlebek z dyni 27.11.19, 06:36 kuchnia.wp.pl/chleb-dyniowy-jesienny-specjal-6449873332426369a Odpowiedz Link
marii51 na Andrzejki może węgierskie chrusty? 28.11.19, 16:23 aha czyli ... www.grazynkagotuje.pl/wegierskie-chrusty/?fbclid=IwAR2A5x4bQS4xXvLJe-cU32ofdVamkGXnjqRymgMhwIxDGunKmsE4Z97aWpU Odpowiedz Link
marii51 będziemy gotować różne zupy 30.11.19, 22:06 marii51 napisała: taka ochotka mi się pojawiła na Grochowa ale grochu brak.. i dobrze, bo mam zapas ogórkowej.. smakdnia.pl/jesli-masz-zamiar-zrobic-zupe-zrob-jedna-z-tych-top-10-najsmaczniejszych-i-najbardziej-popularnych-zup/ Odpowiedz Link
marii51 a może inne coś z kapustą 30.11.19, 22:20 jak to będzie smakować / jeśli nie zrobię sama ,to się nie dowiem... szkoda ,że nie pozwalają obrazka oj xmaczek bym wam narobiła .. smakdnia.pl/pieczona-kapusta-z-mielonym-miesem-1000-razy-lepsza-niz-klasyczne-golabki/ Odpowiedz Link
marii51 tartaletki-limonkowe -smaczki -słodkie 01.12.19, 11:53 kuchnialidla.pl/tartaletki-limonkowe Odpowiedz Link
mobic Re: Metka z Kaszubskiej Gospody 01.12.19, 14:10 Powiedz mi gdzie ja tą metkę w Warszawie kupię? Raz się pokazała i od tamtej pory jej nie ma. Odpowiedz Link
marii51 Re: Metka z Kaszubskiej Gospody 01.12.19, 14:36 mobic napisał: > Powiedz mi gdzie ja tą metkę w Warszawie kupię? Raz się pokazała i od tamtej po > ry jej nie ma. może najlepiej zapytac się tam gdzie kupiłeś , znają dostawcę zapewne - Odpowiedz Link
pia.ed Re: Metka z Kaszubskiej Gospody 02.12.19, 00:05 Weszlam na strone domowa "Zakladow Miesnych" www.zmnowak.pl i tam kliknelam na Sklepy ... jedyne co podano (po prawej stronie), to w ktorych sklepach nalezy sie pytac io ich produkty. www.zmnowak.pl/pl/sklepy/sklepy-firmowe Odpowiedz Link
marii51 Re: Metka z Kaszubskiej Gospody 04.12.19, 22:26 i prosze ..wszystko jak na dłoni Odpowiedz Link
marii51 smaczki -słodkie może i nawet świateczne 05.12.19, 19:53 marii51 napisała: > kuchnialidla.pl/tartaletki-limonkowe dodam haps.pl/Haps/56,167251,25483192,pyszne-ciasta-z-bakaliami-oto-kilka-inspiracji-nie-tylko-na.html Odpowiedz Link
marii51 sosy 11.12.19, 12:40 wolę zostawić żeby szybko odnależc przepis kulinarnewyzwania.haps.pl/kulinarnewyzwania_haps/0,172536.html#paralax7 Odpowiedz Link
marii51 sledzie udały sę-- pyszne 22.12.19, 13:46 smaker.pl/przepisy-przekaski/przepis-sledzie-w-cebulowo-porowym-sosie,121400,anakola.html?fbclid=IwAR2Af7MZXzwLzh42meXZVH8QoTc0gLB2cRfzdoEPGqtiBIxJSYHvZKeEz7o Odpowiedz Link
marii51 zostawię na zaś... 22.12.19, 14:06 beszamel.se.pl/boze-narodzenie/swieta-last-minute-jak-przygotowac-pyszne-dania-swiateczne-w-ostatniej-chwili,21378/ Odpowiedz Link
marii51 Re: zostawię na zaś... 22.12.19, 14:43 nie wiem jak smakuje..www.youtube.com/watch?v=ljBiAIiAqBI Odpowiedz Link
marii51 Re: zostawię na zaś... 08.01.20, 17:28 beszamel.se.pl/kurczak/skrzydelka-z-kurczaka-smazone-w-ciescie-maslankowym,21456/ Odpowiedz Link
marii51 Re: zostawię na zaś...LIKIER ? 17.01.20, 18:56 KOLEŻANKI SIĘ CHWALĄ www.przy-garach.pl/likier-cztery-na-cztery/?fbclid=IwAR08ZG8e7jJPvMSGEX1qEhPjp_eJ0q6sxUSb4Ieol6D92Qo1YkhT_djURVY Odpowiedz Link
pia.ed Pomarańcze mają na skórce "pępek" 18.01.20, 01:27 i te sa najsmaczniejsze... haps.pl/Haps/7,167251,21238527,po-czym-poznac-najlepsze-pomarancze-maja-na-skorce-pepek.html Odpowiedz Link
marii51 Re: Pomarańcze mają na skórce "pępek" 18.01.20, 10:53 dobrze wiedzieć ..wybierajmy z pępusiem Odpowiedz Link
marii51 piers kurczaka w ciescie francuzkim 19.01.20, 16:22 ciasto ma w polomark nie musze zagniatać..więc łatwizna www.youtube.com/watch?v=EqtW3Fq2qH0 Odpowiedz Link
marii51 paczki 27.01.20, 12:51 jak za dawnych czasów www.youtube.com/watch?v=N9eV3Sd9-V4 Odpowiedz Link
marii51 Re: pizza domowa 12.02.20, 19:26 www.fakt.pl/pieniadze/zakupy/przepis-na-domowa-pizze-pizza-jak-z-pizzeri-fakt/pk626r6 Odpowiedz Link
pia.ed Pizza domowa 13.02.20, 00:49 marii51 napisała: > www.fakt.pl/pieniadze/zakupy/przepis-na-domowa-pizze-pizza-jak-z-pizzeri-fakt/pk626r6 Pizza na zdjeciu wyglada jak placek, a powinna byc cieniutka ... Nie pojmuje takze, dlaczego drozdze zalewa sie goraca woda? Przeciez wtedy drozdze traca zdolnosc rozmnazania sie i ciasto nie rosnie! www.tasteline.com/recept/pizza-margherita/ Odpowiedz Link
marii51 z kaszą gryczaną i grzyvkami --piorogi 17.02.20, 15:16 kuchnia.wp.pl/okragle-pierogi-z-boczniakami-i-kasza-gryczana-6478563948390017c Odpowiedz Link
marii51 Re: Pizza domowa 17.02.20, 15:21 pia.ed napisała: > marii51 napisała: > > > www.fakt.pl/pieniadze/zakupy/przepis-na-domowa-pizze-pizza-jak-z-pizzeri-fakt/pk626r6 > > Pizza na zdjeciu wyglada jak placek, a powinna byc cieniutka ... > Nie pojmuje takze, dlaczego drozdze zalewa sie goraca woda? > Przeciez wtedy drozdze traca zdolnosc rozmnazania sie > i ciasto nie rosnie! > www.tasteline.com/recept/pizza-margherita/ woda ciepła może byc do drożdży bo zawsze dodaję mąki ona wystudzi wodę a drożże nigdy nie dodam do goracej wody Odpowiedz Link
marii51 Re: Pizza domowa 18.02.20, 16:28 ach to al chce nasze pączki .. zdążymy jak najbardziej prygotować Odpowiedz Link
marii51 Re: Pizza domowa 22.02.20, 21:46 kaczki pierś www.youtube.com/watch?v=ewgMwOlu6Rc Odpowiedz Link
marii51 Re: Pizza domowa 22.02.20, 21:48 o ten przepis www.youtube.com/watch?v=NqhvhqjkvnU Odpowiedz Link
marii51 Re: Pizza domowa 24.02.20, 12:48 Przepis na Michałkowe brownies. Już mały kawałek tego ciasta zaspokoi ochotę na „coś słodkiego”. Mocno czekoladowe brownie w połączeniu ze słodyczą cukierków to idealne połączenie. Blaszka 30x25 cm Ciasto czekoladowe: 2 tabliczki gorzkiej czekolady (200 g), 1 szklanka mąki pszennej tortowej, 0,5 szklanki mąki pszennej razowej (typ 2000), 1 łyżka kakao, 180 g masła, 1 zaokrąglona szklanka cukru pudru, 4 jajka, 0,5 łyżeczki proszku do pieczenia, 1 łyżka kakao, 180 g masła, 1 zaokrąglona szklanka cukru pudru, 4 jajka, 0,5 łyżeczki proszku do pieczenia, Dodatkowo: ok 230 gram cukierków – białe Michałki, cukier puder do posypania Odpowiedz Link
marii51 sledzie wg M GESSLER 25.02.20, 10:32 mleko ?dosledzi ..ale cóż z znawczynią nie ma co dyskutować pomorska.pl/sledzie-magdy-gessler-przepis-na-sledzie-w-smietanie-po-kaszubsku-z-cebulka-sprawdzone-przepisy-na-sledzie-25022020-r/ar/c17-12929436 Odpowiedz Link
marii51 Re: sledzie wg M GESSLER 26.02.20, 11:55 ŚLEDZIKI PO KASZUBSKU MAGDY GESSLER - PRZEPIS Składniki na śledzie po kaszubsku Magdy Gessler 1/2 kg filetów śledziowych (matjasy) 2 łyżki cukru 1/4 szklanki oleju 4 łyżki octu 4 łyżki koncentratu pomidorowego 30 dkg cebuli 3 ziarenka ziela ang. 3 liście laurowe ziarenka gorczycy Odpowiedz Link
marii51 az odnalazłam zupę -jarmuzu-przepis- 29.02.20, 19:18 wczoraj krupnik ale znalezli się chętni i znikł --więc dzi s beszamel.se.pl/warzywne/zupa-z-jarmuzu-przepis-na-smaczna-i-zdrowa-zupe,1455/ Odpowiedz Link
marii51 Re: az odnalazłam zupę -jarmuzu-przepis- 02.03.20, 13:59 czy się zdecyduję? czy przy obecnym zagrożeniu gdzieś czytalam że nawet w chlebie może prztrwać wirus --------------- Odpowiedz Link
marii51 slodycz chalwowa 07.03.20, 14:18 Całwę sam? zrobię?Tekst linku' nawet blok produkowało się w domu za PRL Odpowiedz Link
marii51 CHLEBEK posłuchajcie , a dowiemy się ! 11.03.20, 14:34 Chleb Chlebek Chlebuś Co Kryje W Sobie?? Odpowiedz Link
marii51 Re: slodycz chalwowa 11.03.20, 22:38 sante.pl/przepisy/owsianka-pomarancza-zurawina-prazonymi-migdalami/ Odpowiedz Link
marii51 Re: slodycz chalwowa 11.03.20, 22:41 Jesli mam w piwnicy ziemnili zapasy w sloikach ro nawet 3 tyg mam bez zakupywania dzieci mi domiosly a jeden ma duży zapas z myslą o mnie e tam a sklepy sieją pustkami tak ludzie robią zapasy... to fakt -mamy to mamy .. Odpowiedz Link
marii51 COS DO KAWY 21.03.20, 08:40 Ekspresowe ciasteczka do kawy 👌 z jabłkami, bez wałkowania - włoski przepis. Apple Cookies . Odpowiedz Link
marii51 znow kapusta kiszona 22.03.20, 08:57 marii51 napisała: ale pychota kisi się ale podjadam i podpijam soczek Odpowiedz Link
marii51 Re: znow chleb ale tylko jak zrobić 22.03.20, 15:23 marii51 napisała: nie mam mąki na chleb www.youtube.com/watch?v=p-HW2BjFBQU trzeba szukać zajęć kolejnych lenistwo -po ziemniaki do piwnicy od tygodnia a babki lub kiszki chce siw... Odpowiedz Link
marii51 Re: znow chleb ale tylko jak zrobić 22.03.20, 15:25 hmmm najprostszy ależ drożdze też skonczyły mi się www.youtube.com/watch?v=V2GV8bhSmW0 Odpowiedz Link
marii51 \ROGALIKI IM PROSTSZE TYM LEPIEJ:) 27.03.20, 11:30 wiesz.io/ekonomiczne-rogaliki-w-20-minut-bez-jajek-i-mleka-chrupiaca-skorka-i-bogaty-srodek/ Odpowiedz Link
marii51 Re: \ROGALIKI IM PROSTSZE TYM LEPIEJ:) 28.03.20, 20:05 ZAMOWIONO DO ZROBIENIA www.youtube.com/watch?v=CnORUDIWWFY ORAZ KIELBASKA BIALA Z PIECA I SCHAB SUROWY PODSUSZANY A CO ZROBILAM JUZ --NIEOBRANE JARZYNY NASAŁATKĘ \ NIEPOŁĄCZONE BURACZKI Z CHRZANEM NA ĆWIKLE Odpowiedz Link
marii51 placki z kapustą ? kiszoną? 29.03.20, 14:57 Tekst linku moze bym się skusiła? u kogoś juz usmażone : Odpowiedz Link
marii51 nic, nic --to tylko ser domowej 30.03.20, 22:19 www.przy-garach.pl/domowy-ser/?fbclid=IwAR3DYLb952LHqLbeq_koTiUnv-qk1xAp5Qx8oRApSirC816nj102iN2zzzE Odpowiedz Link
marii51 Re: wloski smaczek 13.04.20, 23:20 uwielbiam.pl/makarony?utm_source=programmatic&utm_medium=display&utm_campaign=przepisy Odpowiedz Link
marii51 chlebek , ale skąd drożdże 14.04.20, 18:51 www.kwestiasmaku.com/domowa_piekarnia/chleb_bez_wyrabiania_z_chrupiaca_skorka/przepis.html?fbclid=IwAR3be_fYL4lAIOmLVCzoqwlo_FOg0THHkKjfIxbkl1_YSqFYNm30DpAYl_E Odpowiedz Link
pia.ed Podplomyki, tortilla 15.04.20, 17:47 Co zrobic kiedy zabraknie chleba... haps.pl/Haps/56,167251,25868581,masz-juz-dosc-chleba-oto-czym-mozna-go-zastapic-przepisy.html#s=BoxOpLink Odpowiedz Link
marii51 Re: Podplomyki, tortilla 16.04.20, 11:12 pia.ed napisała: > Co zrobic kiedy zabraknie chleba... > > haps.pl/Haps/56,167251,25868581,masz-juz-dosc-chleba-oto-czym-mozna-go-zastapic-przepisy.html#s=BoxOpLink ależ mi się podoba to wszelkie pieczywo.. podplomyki w dzieciństwie .. Odpowiedz Link
marii51 Re: Podplomyki, tortilla 24.04.20, 11:22 zapomnialam ze podpłomyki mozna .. ach to prosta sprawa a cos ala maca moja ulubiona .. sucharki takie takie dawne wojskowe ale to był przysmak moj chlopak w wojsku był i przynosił mi na randke Odpowiedz Link
marii51 co innego 24.04.20, 11:23 ponoc mocno smaczne www.youtube.com/watch?v=9nFpIeHeVuc a pączki hmmm inne www.youtube.com/watch?v=cmedpQ-Rmm4 Odpowiedz Link
marii51 ŻOŁTY DOMOWY SER 25.04.20, 07:30 Domowy SER który zrobisz z 3 składników w 20 min !!! / Oddaszfartucha I CHYDSZY,, SER TAKŻE SWOJEJ www.youtube.com/watch?v=f_KCmAV56Pw Odpowiedz Link
marii51 lody 05.05.20, 12:38 deszcz zimno to może lody domowe zawsze i tak stoją w temppokojowej ..bo ie wolno zimnych... do roboty..więc lody waniliowe www.youtube.com/watch?v=Bm7tAtx_tcQ Odpowiedz Link
marii51 MNISZEK I JEGO WARTOSCI 09.05.20, 12:15 Mniszek lekarski jako składnik wspaniałej sałatki. Zdrowa i tania sałatka. MENU Dorotki. Odpowiedz Link
marii51 Re: MLODA KAPUSTA 10.05.20, 12:47 JUZ BYM SCHRUPALA TAK PORCYJKĘ MNIAM Jest majówka jest i surówka z młodej kapusty ! / Oddaszfartucha Odpowiedz Link
marii51 Re: Podplomyki, tortilla 10.05.20, 12:49 marii51 napisała: > zapomnialam ze podpłomyki mozna .. ach to prosta sprawa a cos ala maca moja ul > ubiona .. sucharki takie takie dawne wojskowe ale to był przysmak moj chlo > pak w wojsku był i przynosił mi na randke `````````````````````````````````````````` ```````````````````````````````````````Składniki: szklanka mąki (w zależności od tego, ile podpłomyków chcesz zrobić) 1/3 szklanki gorącej wody szczypta soli Sposób przygotowania: Do miski wsyp mąkę i zalej ją wodą. Dodaj sól. Całość wymieszaj, uważając, by się nie poparzyć i zagnieć na elastyczne ciasto. Miskę przykryj ściereczką i odstaw na pięć minut, by odpoczęło. Ciasto podsyp odrobiną mąki i rozwałkuj na cienki placek. Ułóż placek na rozgrzanej patelni i smaż bez tłuszczu do momentu, aż zacznie się rumienić. Przewróć na drugą stronę. Gdy będzie lekko przypieczony, zdejmij z patelni. Odpowiedz Link
marii51 bardzo latwe do wykonania ciasto 11.05.20, 15:11 Ciasto z owocami i kruszonką -proste, pulchne, bez miksera :: Skutecznie.Tv [;HD]; Odpowiedz Link
marii51 Re: bardzo latwe do wykonania ciasto 17.05.20, 13:59 beszamel.se.pl/mielone/drobiowe-mielone-nadziewane-jajkami-i-serem-pyszny-obiad-za-poldarmo,22340/ Odpowiedz Link
marii51 Jak zrobić ubite mleko truskawkowe? JAKAŚ NOWOŚĆ 24.05.20, 12:19 Jak zrobić ubite mleko truskawkowe? Składniki: łyżka truskawkowego kakao 4 łyżki śmietanki 30 lub 36 proc. 3/4 szklanki mleka Sposób przygotowania: Kakao i śmietankę ubijamy za pomocą rózgi lub miksera, aż zamieni się w puszystą pianę. Do szklanki wlewamy zimne lub podgrzane mleko. Do zimnego możemy włożyć kilka kostek lodu. Na wierzchu układamy różową pianę. Gotowe! Taki napój doskonale sprawdzi się zarówno na chłodne wieczory, jak i podczas upalnych dni. Jeśli lubicie słodkości, z pewnością wam posmakuje. No i ten wygląd! REKLAMA Zobacz wideo Zobacz także, jak przygotować najprostsze lody bananowe. Wystarczy jeden składnik! TU haps.pl/Haps/7,167709,25966605,swiat-oszalal-na-punkcie-dalgona-coffee-probowaliscie-wersji.html#s=BoxOpImg13 Odpowiedz Link
pia.ed Jakie triki można uzywac ć w kuchni... [/i] 25.05.20, 22:49 haps.pl/Haps/7,167251,25963172,chleb-z-chrupiaca-skorka-potrzeba-mu-pary-jakich-jeszcze-sztuczek.html#a=168&c=100 Wszyscy kucharze - zarówno ci zawodowi, jak i amatorzy - mają swoje sztuczki, które sprawiają, że dania zawsze się udają i są pyszne. Dziś uchylamy przed wami rąbka tajemnicy. Sprawdźcie, jakie triki można zastosować w kuchni. Odpowiedz Link
marii51 Re: Jakie triki można uzywac ć w kuchni... [/i] 31.05.20, 15:54 pia.ed napisała: > haps.pl/Haps/7,167251,25963172,chleb-z-chrupiaca-skorka-potrzeba-mu-pary-jakich-jeszcze-sztuczek.html#a=168&c=100 > > > Wszyscy kucharze - zarówno ci zawodowi, jak i amatorzy - mają swoje sztuczki > , które sprawiają, że dania zawsze się udają i są pyszne. Dziś uchylamy przed w > ami rąbka tajemnicy. Sprawdźcie, jakie triki można zastosować w kuchni. tam jest kilka porad fajna sprawa Odpowiedz Link
marii51 Re: Jakie triki można uzywac ć w kuchni... [/i] 31.05.20, 16:02 www.youtube.com/watch?v=9nFpIeHeVuc Przepis podbił cały internet, twoje kolej spróbować! | Cookrate - Polska Odpowiedz Link
marii51 sezon truskawki 19.06.20, 18:22 kuchnialidla.pl/ciasto-a-la-marsawczenbiej mialam z truskawkami mniammm uf jak mi sie zachciało ...kuchnialidla.pl/odwrocone-ciasto-z-truskawkami Odpowiedz Link