Dodaj do ulubionych

Polka z Malmö porwana?

29.09.21, 19:33
www.onet.pl/?utm_source=www.fakt.pl_viasg_fakt&utm_medium=referal&utm_campaign=leo_automatic&srcc=ucs&pid=d26b82e8-6026-4

Ostatni raz widziano ja kiedy wysiadala z samochodu w piatek, razem ze swoim bylym partnerem. Dzis jest sroda i rzekomo znalezli jakies zakrwawione ubrania, ale na razie duzo informacji nie ma...
Obserwuj wątek
    • pia.ed Re: Polka z Malmö porwana? 29.09.21, 20:22
      To mi przyslal Patrik..

Zaginieni Cała Polska

❗️ZAGINĘŁA❗️
      Beata Ratzman, 32 lata
      #Szwecja
      #Malmo
      #Oxie
      Pani Beata zaginęła 25 września 2021 roku. Zaginięcie zostało zgłoszone przez jej 14-letniego syna, który poinformował, że mama nie wróciła do domu. Kobieta od kilku lat mieszka w Szwecji w mieście Malmo. Istnieje możliwość, iż zaginiona jest przetrzymywana wbrew swojej woli. Do czasu wyjaśnienia został aresztowany mąż zaginionej. W domu na Panią Beatę czeka trójka dzieci. Kobieta ostatni raz widziana była w Oxie.
      Telefon 32-latki jest nieaktywny.
      Policja przeszukała dom Pani Beaty, w którym nic nie znaleziono. 26 września policja przeszukała dzielnicę Oxie oraz Malmo. W poszukiwaniach towarzyszyły helikoptery oraz patrole z psami tropiącymi.
      Poszukiwany jest srebrny samochód modelu Suzuki Vitara z 2002 roku. Jest to samochód męża.
      ✏️RYSOPIS:
      📍Wzrost: około 165 cm,
      📍Budowa ciała: drobna,
      📍Włosy: jasny brąz, do ramion,
      📍Oczy: niebieskie,
      📍Znaki szczególne: może nosić okulary korekcyjne.
      ⚠️ Kobieta w dniu zaginięcia ubrana była w granatowe jeansy oraz czarną kurtkę. ⚠️

Jeśli ktokolwiek z Państwa posiada informacje dotyczące miejsca pobytu zaginionej, proszony jest o kontakt z numerem alarmowym w Szwecji 00 46 77 114 14 00 (jeśli dzwonią Państwo z Polski) lub 114 14 (jeśli dzwonią Państwo ze Szwecji) lub numer 112.
      Mogą się Państwo kontaktować również z nami poprzez wiadomość prywatną lub e-mail zaginienicalapolska@gmail.com❗❗❗
      .

www.facebook.com/Zaginieni-Ca%C5%82a-Polska-116117969764340
      www.facebook.com/search/top/?q=Beata%20Ratzman

• pia.ed Polka z Malmö porwana? 29.09.21, 20:41
        Jednak udalo sie wyslac!

www.aftonbladet.se/nyheter/a/L5jW14/forsvunna-beatas-mamma-jag-tror-hon-ar-vid-liv

https://images.aftonbladet-cdn.se/v2/images/f87144e4-dff2-4c87-afe2-5957f870612f?fit=crop&format=auto&h=671&q=50&w=602&s=acc5490e85b53815e6bd5e54897b09974cb6b611
        • marii51 Re: Polka z Malmö porwana? 29.09.21, 20:57
          juz od soboty czytam wszystkie wiadomosci ,
          ale czy porwana tylko,czy coś naprawdę jej mąż zrobił tragicznego jej, ?

dzis artyk jest rozmowa z jej matką
          mąż 47 letni zaborczy od wielu lat jąbił ,,
          ale szwedzka policja nic z tym jej zgłoszeniem
          nie uczyniłą .. więc ona podała do rozwodu ..

teraz co raz gorzej ja traktował bo nie zgadzał się na rozwód,,
          zazdrosny i zaborczy..

policja aresztowała go na dwa tygodnie ,
          bo okreslili ,że wygląda na porwanie ,,, ale on się nie przyznaje.,...
          więc poszukiwania nie dają zadnych rezultatów

matka wierzy ,że jej corka gdzies ukryta,,,
          żeby nie mogła przybyc na sprawe rozwodową i o to wciąz się modli, że wróci

• pia.ed Polka z Malmö porwana? 30.09.21, 00:27
            marii51 napisała:

> juz od soboty czytam wszystkie wiadomosci ,
            > ale czy porwana tylko,czy coś naprawdę jej mąż zrobił tragicznego jej, ?

>

PISZA O NIEJ W POLSCE OD SOBOTY , A TY ANI SLOWA O TYM NIE WSPOMNIALAS???
            MNIE TA SPRAWA BARDZO CIEKAWI, ALE TU PISZA TYLKO JAKIES OGOLNIKI...

SKORO JA BIL, TO DLACZEGO OD NIEGO NIE ODESZLA??? W SZWECJI MALTRETOWANA KOBIETA MOZE TO ZGLOSIC NA SPECJALNY TELEFON I JEJ POMOGA, ZABIORA DO TAJNEGO MIESZKANIA I MAZ JEJ NIE ZNAJDZIE.
            WYDAJE MI SIE, ZE POLSKIE MEDIA MOGA PRZESADZAC... BO ONA POPROSILA O ZAKAZ ZBLIZANIA SIE MEZA DO NIEJ I JAKAS INSTYTUCJA, WCALE NIE POLICJA, NIE WYDALA TAKIEGO ZAKAZU - WIDOCZNIE NIE WIDZIELI POWODU!!!

A JAK ONA TAK SIE BALA, TO DLACZEGO WSIADLA Z NIM W PIATEK DO SAMOCHODU??? wink
            • pia.ed Re: Polka z Malmö porwana? 30.09.21, 00:46
              PORWANA TO JEST TAKIE POLICYJNE OKRESLENIE... JESLI PODEJRZEWA SIE, ZE OSOBA DOBROWOLNIE NIE ZNIKNELA.

TO ONA WYSZLA ZA MAZ ZA STARSZEGO CZLOWIEKA TYLKO DLATEGO, ZE "SZUKALA LEPSZEGO ZYCIA"???
              PRZECIEZ ZAWSZE MOGLA WROCIC DO POLSKI... ALBO ZATRZYMAC SIE U BRATA, KTORY TEZ MIESZKAL W SZWECJI...

A CZYM SIE ONA ZAJMOWALA W POLSCE?

• pia.ed Re: Polka z Malmö porwana? 30.09.21, 01:40

www.fakt.pl/wydarzenia/beata-ratzman-nie-daje-znaku-matka-zaginionej-mowi-o-przemocy/b34zl6s

ON JEST POLAKIEM, NAZYWA SIE RAFAL CEZARY RATZMAN.
              • marii51 Re: Polka z Malmö porwana? 30.09.21, 12:10
                w sobote byłam pewna ze
                wyslałam tu na forum
                a wczoraj okazalo się, ze moj post nie wysłałam ...
                ---wiadomości wciąz w tv pojawialy się, więc słuchalam...

Marna nadzieja ,że ona żyje....
                • pia.ed Re: Polka z Malmö porwana? 01.10.21, 00:26
                  www.expressen.se/kvallsposten/beatas-mamma-om-sista-samtalet-hon-var-lycklig/
                  To bylo szczesliwe malzenstwo az do grudnia 2020 ... Wtedy byla pierwsza awantura....
                  moze znalazla mlodego chlopa?
                  Czy w polskiej TV mowili, ze ona miala czworo dzieci?
                  Ja raczej nie wierze ze ona zyje, bo nie szukaliby jej w lesie i w zbiornikach wodnych...
                  • marii51 Re: Polka z Malmö porwana? 01.10.21, 10:48
                    podaje link artyk
                    jest filmik w jęż szwedzkimwww.rmf24.pl/fakty/polska/news-polka-zaginela-w-szwecji-maz-podejrzany-o-uprowadzenie,nId,5548631#crp_state=1
                    --owszem wynikało,że dzieci w liczbie mnogiej ale nie wiem ile?
                    • pia.ed Re: Polka z Malmö porwana? 01.10.21, 16:03

SZWEDZKA PRASA CALY CZAS PODAWALA, ZE DWOJE DZIECI, CHLOPCOW PRZYWIOZLA Z POLSKI... STARSZY MA 14 LAT... CZYLI URODZILA GO JAKO 18-LETNIA PANIENKA wink
                      DRUGI CHYBA 12 LAT.

TRZECIE DZIECKO JEST DZIECKIEM JEJ OBECNEGO MEZA... Z POCZATKU ICH MALZENSTWA.
                      NIESTETY NIC NIE PODAJA NA TEMAT MEZA, TYLE ZE MA ZAREJESTROWANE JAKIES PRZEDSIEBIORSTWO NA ICH ADRES DOMOWY... W DZIELNICY CUDZOZIEMSKIEJ.

• marii51 Re: Polka z Malmö porwana?znleziono jej torebkę 05.10.21, 20:48
                      nie wiele , ale torekę znalazly dzieci,ktore zbierały owoce róży w krzakach leżąła jej torebka

--tam gdzieją ostatnio ją widziano statni raz
                      nadal więcej nic nie wiadomo

wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/7,114881,27651689,szwecja-nadal-nie-wiadomo-co-sie-stalo-z-zaginiona-polka.html
                      • marii51 Re: Polka z Malmö porwana?znleziono jej torebkę 05.10.21, 21:55
                        marii51 napisała:

> nie wiele , ale torebkę znalazly dzieci,
                        ktore zbierały owoce róży w krzakach
                        > leżąła jej torebka
                        >
                        > --tam gdzieją ostatnio ją widziano statni raz
                        > nadal więcej nic nie wiadomo
                        >
                        > wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/7,114881,27651689,szwecja-nadal-nie-wiadomo-co-sie-stalo-z-zaginiona-polka.html
                        • pia.ed Re: Polka z Malmö porwana?znleziono jej torebkę 06.10.21, 12:41
                          O torebce nie wiedzialam.... moze szwedzkie media o tym nie pisaly... Jeszcze raz powtarzam, ze
                          porwana to takie specyficzne okreslenie w szwedzkiej policji
                          jesli podejrzewaja, ze nie zniknela dobrowolnie i ze moze zostala zamordowana...
                          przeciez nie zniknela dlatego, ze ktos chce za nia okupu!
                          • marii51 Polka z Malmö nieodnalezion-znleziono jej torebkę 06.10.21, 18:36
                            pia.ed napisała:

> O torebce nie wiedzialam...

. moze szwedzkie media o tym nie pisaly...

--
                            • pia.ed Zdjecie podejrzanego i jego doroslego syna 27.11.21, 00:30
                              www.fakt.pl/wydarzenia/polska/trojmiasto/beata-ratzman-syn-podejrzanego-o-uprowadzenie-beaty-ratzman-liczy-na-cud/7ggm1gt
                              • marii51 Re: Zdjecie podejrzanego i jego doroslego syna 27.11.21, 12:18
                                Ojciec się do niczego nie przyznaje, cały czas mam nadzieję, że to nie on, ciągle pyta o najmłodszego syna. On ma tylko 7 lat.... Staram się o tym nie myśleć, nie denerwować. To może być ciało kogoś innego. Żadnego przesłuchania taty teraz nie było, więc to niemożliwe, że on wskazał miejsce znalezienia zwłok. Miejmy nadzieję, że to nie jest Beata. Wolałbym, żeby ona uciekła, niż żeby ją tam znaleźli... – podkreślał mężczyzna.
                                ps... syn nie wierzy
                                wczesniej pisano,że policja nie zabrała podczas awantury z domu- nie był wtedy aż tak winny
                                ------------------poczekamy wyjasni się za jakiś czas
                                • pia.ed Re: Zdjecie podejrzanego i jego doroslego syna 27.11.21, 19:49
                                  marii51 napisała:

> wczesniej pisano, że policja nie zabrała podczas awantury z domu- nie był wtedy aż tak winny
                                  > poczekamy wyjasni się za jakiś czas...

Wszystko jest juz wyjasnione... a syn pewnie taki sam awarturnik jak tatus... wiec go broni!
                                  Nie wiem o czym piszesz, że policja nie zabrała podczas awantury z domu . Ja czytalam,
                                  ze kobieta wystapila o zakaz zblizania sie do niej, ale poniewaz on nie byl nigdy karany
                                  (pewnie chodzilo o pobicie zony) , wiec takiego zakazu nie wydano.
                                  Ostatnio jednak mieszkala w mieszkaniu o tajnym adresie, wiec jednak oskarzenia o pobicie
                                  byly uznane...

Na konferencji prasowej pare dni temu, podano oficjalnie, że
                                  cialo Beaty jest zidentyfikowane, maz wskazal, gdzie lezy cialo,
                                  ale nie przyznal sie do morderstwa,
                                  tylko do "przyczynienia sie do smierci zony"

co pewnie oznacza "zabojstwo w afekcie"... za co kara jest nizsza.

PS. W tej sprawie wiele rzeczy jest niewyjasnionych... i jeszcze duzo czasu uplynie
                                  zanim cos nowego sie dowiemy.
                                  • marii51 pogrzeb Beaty {*} 08.12.21, 15:11
                                    Bliskich zamordowanej w Szwecji Polki czeka jedna z najtrudniejszych chwil w życiu. Niedługo będą musieli towarzyszyć w ostatniej drodze ukochanej Beacie (†32 l.). Każdy, kto stracił bliską osobę, wie, jak potwornie bolesna jest taka uroczystość. Na ostatnie pożegnanie mamy przyjadą ze Szwecji jej trzej synowie. To będzie ogromnie wzruszające i trudne dla nich i dla ich bliskich.

www.fakt.pl/wydarzenia/polska/trojmiasto/beata-ratzman-bliscy-przygotowuja-sie-do-pogrzebu-zamordowanej-w-szwecji-polki/54rycx
                                    • pia.ed Proces... 30.07.22, 08:40
                                      W TYM TYGODNIU ZACZAL SIE W MALMÖ PROCES MEZA BEATY....

TYM RAZEM NIE PRZYZNAJE SIE DO WINY,

TYLKO ZWALA NA JAKIS "OBCYCH MEZCZYZN" wink

• marii51 Re: Proces... 30.07.22, 22:29
                                        EHHH dziewczyna życie strcila a on wywija się .. kto wie.. czy nie obroni się
                                        • marii51 Re: Proces... 31.07.22, 07:42
                                          takie to mądre https://scontent.fpoz4-1.fna.fbcdn.net/v/t39.30808-6/295989053_1475984869528567_9035987566629939794_n.jpg?_nc_cat=101&ccb=1-7&_nc_sid=5cd70e&_nc_ohc=H0TCpNKZcukAX_SXynf&_nc_ht=scontent.fpoz4-1.fna&oh=00_AT9qGGDQEfEiHD_tLOKeL-mR0HnFQk8FJw59UYA8ZuJjQg&oe=62EB29D4 pozdrawiam Was po bbb odswiętnym wczorajszym Dniu DOBRZ I PIĘKNIE SIĘ WYDARZYŁO Z ŻYCZENIAMI Z PREZENTAMI .. gdy ja słuchalam żane dalekie podroże ,, weszła rodzinka z ogromnym kwiatem ,, palmysmile i mam moje palmowe cząstki podrózysmile dobrego pięknego dziś Dnia Wam życzę
                                          • pia.ed Zyczenia urodzinowe rodzinki 31.07.22, 18:07
                                            Dostalas kwiat palmy? A nie lepiej, aby synowie kupili Ci
                                            palme w doniczce? Moglabys ja miec na tarasie, a kiedy bedzie bardzo zimno
                                            postawic na podlodze w pokoju stolowym...

W masteczku portowym, lezacym 40 km na poludnie od Malmö, wysadzono kilka kiilometrow
                                            wjazdu aleja palmami naturalnej wielkosci , i tam sa co 500 metrow napisy :
                                            "WITAMY NA KONTYNENCIE", bo z portu w Trellborg wyplywaja promy na cala Europe!

marii51 napisała:
                                            .. gdy ja słuchalam żane dalekie podroże ,, weszła rodzinka z ogromnym
                                            kwiatem ,, palmysmile i mam moje palmowe cząstki podrózysmile

• marii51 Re: Zyczenia urodzinowe rodzinki 02.08.22, 09:25
                                              pia.ed napisała:

> Dostalas kwiat palmy? A nie lepiej, aby synowie kupili Ci
                                              > palme w doniczce? Moglabys ja miec na tarasie, a kiedy bedzie bardzo zimno
                                              > postawic na podlodze w pokoju stolowym...
                                              >
                                              > W masteczku portowym, lezacym 40 km na poludnie od Malmö, wysadzono kilka ki
                                              > ilometrow
                                              > wjazdu aleja palmami naturalnej wielkosci , i tam sa co 500 metrow
                                              > napisy :
                                              > "WITAMY NA KONTYNENCIE", bo z portu w Trellborg wyplywaja promy na ca
                                              > la Europe!
                                              >

>
                                              > marii51 napisała:
                                              > .. gdy ja słuchałam ----żadne dalekie podróże ,, weszła rodzinka 3 syn---z ogromnym
                                              > kwiatem ,, palmysmile i mam moje palmowe cząstki podrózysmile
                                              > ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
                                              >
                                              tu jest jaki kwiat duży mam w prezencie
                                              www.youtube.com/watch?v=QLs8LuY7wXM
                                              żartowałam z tą <<palmą>wink
                                        • marii51 Re: Proces...i nowe wiadomosci 02.08.22, 09:16
                                          marii51 napisała:

> EHHH dziewczyna życie strcila a on wywija się .. kto wie.. czy nie obroni si
                                          > ę
                                          >
                                          https://ocdn.eu/pulscms-transforms/1/ArOk9kuTURBXy81NzlhZjkxYS00YmZhLTRjZGQtODlhMC00ZmZjMjFiMzRmNzUuanBlZ5KVAwAAzQV1zQMSkwXNA0DNAbiCoTAFoTEB
                                          straszna śmierć Polki w Szwecji. Jak zginęła Beata Ratzman? Podano okropne szczegóły. "Dziecko widziało jak cierpiała"www.fakt.pl/wydarzenia/polska/trojmiasto/smierc-polki-w-szwecji-sledczy-maja-dowody-ze-to-maz-zabil-beate-ratzman/l7smzfv
                                          • pia.ed Proces odbedzie sie 8 sierpnia... 03.08.22, 14:06
                                            Ale opowiadaja bzdury!!!
                                            Ich wspolny 7-letni syn zostal w samochodzie, podczas kiedy oboje poszli na spacer w strone pola golfowego, znajdujacego sie w poblizu lasu. Ojciec wrocil sam i powiedzial chlopcu, ze matka zostala
                                            u kolezanki, ktora ja potem podwiezie do Malmö!
                                            > straszna śmierć Polki w Szwecji. Jak zginęła Beata Ratzman? Podano okropne szczegóły. "Dziecko widziało jak cierpiała"

www.fakt.pl/wydarzenia/polska/trojmiasto/smierc-polki-w-szwecji-sledczy-maja-dowody-ze-to-maz-zabil-beate-ratzman/l7smzfv

Dzis przeczytalam nastepny artykul, tym razem z "Gazety",
                                            w ktorym piszacemu juz wszystko sie pokrecilo !!!
                                            Chodzi o ten fragment:
                                            Policja przeszukiwała całą dzielnicę Malmoe Oxie, aż przy stacji benzynowej znaleziono torebkę z telefonem i kartą płatniczą należącymi do zaginionej 32-latki. Jej zwłoki zostały odnalezione 20 listopada. Obrażenia wskazywały, że kobieta została zamordowana.
                                            OBJASNIE POZNIEJ, TERAZ NIE MAM CZASU...

wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/7,114881,28751283,polka-zamordowana-w-szwecji-32-laka-osierocila-piecioro-dzieci.html#do_w=48&do_v=442&do_st=RS&do_sid=793&do_a=793&e=PSzPopImg1
                                            • pia.ed Wyrok 8 sierpnia... 08.09.22, 18:26
                                              W tak krotkim tekscie polscy "dziennikarze" potrafili zrobic az kilka bledow!

Oxie nie jest dzielnica Malmö, tylko miejscowoscia polozona
                                              w gminie Malmö. Torebke Beaty nie znalazla policja w Oxie,
                                              tylko dzieci w miescie portowym Ystad, 50 km od Oxie...
                                              Torebke zawiozl tam maz Beaty, ktory chcial zmylic policje twiedzac,
                                              ze zona wyjechala ze Szwecji promem z Ystad do Polski!

Policja przeszukiwała całą dzielnicę Malmoe Oxie, aż przy stacji benzynowej znaleziono
                                              torebkę z telefonem i kartą płatniczą należącymi do zaginionej 32-latki.

>
                                              > wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/7,114881,28751283,polka-zamordowana-w-szwecji-32-laka-osierocila-piecioro-dzieci.html#do_w=48&do_v=442&do_st=RS&do_sid=793&do_a=793&e=PSzPopImg1
                                              • pia.ed 8 sierpnia... dozywocie i wydalenie ze Szwecji 09.09.22, 02:02
                                                www.expressen.se/nyheter/i-dag-kan-beatas-exmake--domas-till-livstid-for-mordet/

https://static.cdn-expressen.se/images/be/dd/bedd06292f314c6f951e37e06212cf00/16x9/640@60.jpg
                                                • marii51 Re: 8 sierpnia... dozywocie i wydalenie ze Szwe 09.09.22, 08:12
                                                  a kim jest ten na zdjęciu?
                                                  • pia.ed Re: 8 sierpnia... dozywocie i wydalenie ze Szwe 09.09.22, 12:56
                                                    To jest maz, z ktorym byla w trakcie rozwodu... i jednoczesnie jej morderca!

Cezary Ratzman, 50, mördade exfrun Beata
                                                  • pia.ed Byly maz chce drugiego procesu... 30.09.22, 13:12
                                                    Chce uznania go za niewinnego lub zlagodzenia kary...

www.sydsvenskan.se/2022-09-30/beata-ratzmans-morddomde-make-overklagar-livstidsdom

>
                                                    > Cezary Ratzman, 50, mördade exfrun Beata
                                                  • marii51 Re: Byly maz chce drugiego procesu... 30.09.22, 21:07
                                                    jakie oni mają mocne argumenty,że nieinny?
                                                  • pia.ed Byly maz chce drugiego procesu... 30.09.22, 23:32
                                                    Zadnego argumentu adwokat mezczyzny nie ma... Byly maz zostal aresztowany nastepnego dnia
                                                    po zniknieciu Beaty, bo bylo wiadomo, ze zabral ja samochodem w celu przeprowadzenia rozmowy...
                                                    Od razu wzieto ubranie do labolatorium, bo na spodniach Cezarego R. byly widoczne plamy z krwi,
                                                    ktore po zbadaniu okazaly sie krwia Beaty R.
                                                    Po dwoch miesiacach przyznal sie do morderstwa i pokazal miejsce gdzie ja zagrzebal!

marii51 napisała:

> jakie oni mają mocne argumenty,że niewinny?

>
                                                  • pia.ed Re: Byly maz chce drugiego procesu... 30.09.22, 23:49
                                                    www.sydsvenskan.se/2022-09-30/beata-ratzmans-morddomde-make-overklagar-livstidsdom

Mozesz ten fragment przetumaczyc na Google... Ja przetlumaczylam "z glowy"
                                                    i dodalam troche z poprzednich artykulow. Cezarego R. aresztowano juz w nocy...
                                                  • pia.ed Re: Byly maz chce drugiego procesu... 30.09.22, 23:57
                                                    Beata Ratzmans morddömde make överklagar livstidsdom

Beata Ratzmans make dömdes tidigare i höstas till livstids fängelse för att ha mördad sin hustru efter att hon ansökt om skilsmässa. Nu vill han frias.

Cezary Ratzman, fotograferad på akuten efter att han gripits.

När Beata Ratzman anmäldes försvunnen för nästan exakt ett år sedan, så riktades misstankarna snabbt mot hennes make. Han greps samma kväll, när han sov i sin bil utanför deras gemensamma lägenhet i Malmö.

> www.sydsvenskan.se/2022-09-30/beata-ratzmans-morddomde-make-overklagar-livstidsdom

> Mozesz ten fragment przetumaczyc na Google... Ja przetlumaczylam "z glowy"
                                                    > i dodalam troche z poprzednich artykulow. Cezarego R. aresztowano juz w nocy...

Nie pamiętasz hasła

lub ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka