Dodaj do ulubionych

Tragedia, ktora nie powinna sie zdarzyc...

11.01.23, 12:01

Mloda prawniczka zamordowala swego ukochanego...
miala problemy psychiczne, sad ale nie leczyla sie...

www.fakt.pl/wydarzenia/polska/warszawa/warszawa-matka-ofiary-stanela-w-obronie-oskarzonej-o-zabojstwo-karoliny-b/gh9ckl7
Obserwuj wątek
    • marii51 Re: Tragedia, ktora nie powinna sie zdarzyc... 27.02.23, 11:42
      i ta tragedia nie powinna się zdarzyć...
      ~~~~~~~~~
      26 lutego, 2023 Aygen
      Hongkong (CNN) policja w Hongkong Powiedzieli, że aresztowali byłego męża modelki i wpływowej Abby Choi, po tym, jak części jej rozczłonkowanego ciała zostały odkryte w wynajmowanej jednostce na północ od miasta.

Według policji zaginięcie 28-letniej Choi zgłoszono w środę, a fragmenty jej ciała znaleziono w piątek po południu wraz z krajalnicą do mięsa, piłą elektryczną i ubraniami w jednostce w dystrykcie Tai Po.

Komendant policji Alan Chung powiedział w sobotę na konferencji prasowej, że były mąż modelki został aresztowany podczas próby ucieczki z molo w Tung Chung na jednej z odległych wysp Lantau w mieście i aresztowany.

Nadinspektor policji Chung powiedział, że policja uważa, że ​​w momencie aresztowania zamierzał uciec drogą wodną.

Chung powiedział, że były mąż, jego brat i rodzice – którzy zostali aresztowani w piątek – są przetrzymywani w celu przesłuchania, podczas gdy policja kontynuuje poszukiwania pozostałych części ciała Choi.
      • marii51 Re: Tragedia, ktora nie powinna sie zdarzyc... 27.02.23, 11:50
        www.strefammo.pl/abby-choi-pociety-byly-maz-modelki-hk-przylapany-na-krawezniku-podczas-proby-ucieczki-mowi-policja/
        inny artyk
        ~~~~~~~~~~~~~~Czterech mężczyzn zostało postawionych przed sądem w Hongkongu w związku z brutalnym morderstwem modelki
        27 lutego, 2023 Arzu
        HONGKONG, 27 lutego (Reuters) – Cztery osoby oskarżone w związku z zabójstwem 28-letniej modelki Abby Choi stanęły przed sądem w poniedziałek rano. miasto.

W niedzielę policja w Hongkongu oskarżyła trzech mężczyzn w wieku od 28 do 65 lat o morderstwo i 63-letnią kobietę o utrudnianie pracy wymiarowi sprawiedliwości.

Wśród oskarżonych o zabójstwo Choi są jej były mąż Alex Kwong, brat Kwong Anthony i ich ojciec Kwong Gao, podała policja. Sąd orzekł, że całej czwórce odmówiono zwolnienia za kaucją.
        nie do pomyslenia ..o co tym mordercom chodziło? sprzedawanie częsci ciala?
        ~~~~~~Czterech mężczyzn zostało postawionych przed sądem w Hongkongu w związku z brutalnym morderstwem modelki
        27 lutego, 2023 Arzu
        HONGKONG, 27 lutego (Reuters) – Cztery osoby oskarżone w związku z zabójstwem 28-letniej modelki Abby Choi stanęły przed sądem w poniedziałek rano. miasto.

W niedzielę policja w Hongkongu oskarżyła trzech mężczyzn w wieku od 28 do 65 lat o morderstwo i 63-letnią kobietę o utrudnianie pracy wymiarowi sprawiedliwości.

Wśród oskarżonych o zabójstwo Choi są jej były mąż Alex Kwong, brat Kwong Anthony i ich ojciec Kwong Gao, podała policja. Sąd orzekł, że całej czwórce odmówiono zwolnienia za kaucją.~
        Tekst linku
        • pia.ed Morderstwo chinskiej modelki... 01.03.23, 00:37
          Czytalam o tym w szwedzkiej prasie, ktora duzo lepiej przetlumaczyla niz polski portal, bo jak mogli napisac: byly maz modelki przylapany "na krawezniku"... a modelka "byl pociety"?

Tu chodzillo morderstwo dla pieniedzy, ktore po zaginieciu modelki wzial jej maz i probowal z nimi uciec. A pocieli Abby Choi na czesci, aby latwiej sie pozbyc jej ciala...

Modelka i matka dwojga dzieci, 28-letnia Abby Choi, byla zaginiona od kilku dni, kiedy w piątek policja weszła do mieszkania należącego do jej byłych teściów. Tam dokonali szokującego odkrycia: części ciała Abby Choi były w lodówce w mieszkaniu.

Teściowie i brat byłego męża Abby Choi zostali aresztowani. Jej były mąż został aresztowany później w sobotę, kiedy według policji miał uciekać z Hongkongu łodzią motorową. Miał ze sobą ponad 65 000 dolarow w gotówce i luksusowe zegarki o wartości ponad 4 000 000 dolarow.

marii51 napisała:
          > www.strefammo.pl/abby-choi-pociety-byly-maz-modelki-hk-przylapany-na-krawezniku-podczas-proby-ucieczki-mowi-policja/

• pia.ed Morderstwo modelki... nowe informacje 01.03.23, 23:54
            Dzis znalazlam informacje w jezyku angielskim i bylam szalenie zaskoczona! Okazuje sie,
            ze modelka byla zamezna dwa razy i mordercami sa jej pierwsi tesciowie.

Po tym, jak morderstwo Choi wyszło na jaw, policja aresztowała trzech podejrzanych.
            Jednym z nich był były szwagier Choi, Anthony Kwong Kong-kit (鄺 港 傑), który był jej
            wynajętym kierowcą, podczas gdy tych dwoje było teściami Choi, zanim rozwiodła się
            ze swoim pierwszym mężem Alexem Kwong Kong-chi (鄺港智).

Choi poślubiła Alexa Kwonga, gdy miała 18 lat i miała dwoje dzieci podczas ich
            trzyletniego małżeństwa, zanim zakończyło się rozwodem.

Następnie Choi poślubiła swojego obecnego męża Chrisa Tama, którego ojciec jest
            założycielem sieci restauracji Tamjai Yunnan Mixian, i miała jeszcze dwoje dzieci z Tamem.

Pomimo rozwodu, Choi utrzymywała bliskie stosunki ze swoim byłym mężem i jego krewnymi.

Po obławie policyjnej w całym mieście (z nagrodą w wysokości około 2 milionów HK $)
            Alex Kwong został później aresztowany jako czwarty po tym, jak bezskutecznie próbował
            uciec łodzią z Hongkongu.

Twierdzono, że śmierć Choi została zaplanowana przez jej byłego teścia Kwong Kau (鄺球), byłego policjanta, który był wcześniej oskarżony o gwałt. Uważano, że motyw był wynikiem sporu o pieniądze i uważano, że luksusowy apartament został kupiony przez Choi przed umieszczeniem go pod nazwiskiem jej byłego teścia. Luksusowy apartament znajduje się w Kadoorie Hill w Kowloon Tong, jednym z najbardziej prestiżowych adresów w Hongkongu, a w okolicy mieszkają jedni z najbogatszych mieszkańców miasta.

26 lutego 2023 r. policja znalazła odciętą głowę Choi i kilka jej żeber w garnku z gotowaną zupą. W tym samym czasie policja aresztowała piątego podejrzanego w związku z zabójstwem, 47-letnią Ng Chi Wing (伍志榮), kochankę Kwong Kau.
            Mówiono, że pomogła ukryć Alexa Kwonga przed jego pozorną próbą ucieczki z Hongkongu. Poszukiwania pozostałych brakujących rąk i tułowia oraz innych części ciała trwały nadal.[ Do poszukiwania innych brakujących części ciała zmobilizowano ponad stu funkcjonariuszy. Obecnie policja przeszukuje składowisko Nowych Terytoriów Północno-Wschodnich w Ta Kwu Ling.

Zrodlo: Wikipedia en. wikipedia.org

• marii51 Re: Morderstwo modelki... nowe informacje 03.03.23, 17:10
              pia alę dokładnie to opisalaś //
              ci nieludzie myleli.. pieniadze jej tak im yły potrzebne..
              nie do pomyslenia neludzie potwory !!
              • marii51 kolejne zdarzenie 03.03.23, 20:46
                Podejrzenia celników najpierw wzbudził paszport 26-latka. Okazało się, że jest fałszywy. Gdy w końcu podał swoje prawdziwe personalia, odkryli, że w Holandii skąd przyleciał do Lizbony, wydano za nim nakaz aresztowania.

Dopiero potem zwrócili uwagę na krew na jego ubraniu i podejrzaną paczkę mięsa w bagażu.26-latek zatrzymany na lotnisku. Na ubraniu miał krew, w bagażu paczkę mięsa. Makabryczny finał sprawy

o nie nie !!!!
                Kulisy tej makabrycznej sprawy opisuje na swoich łamach portugalski serwis cmjornal.pt. W ostatnią niedzielę lutego na lotnisku w Lizbonie wylądował samolot z Amsterdamu. Z jego pokładu zszedł 26-letni Begoleã Mendes Fernandes. Mężczyzna podróżował z Holandii, gdzie mieszkał przez jakiś czas, do ojczystej Brazylii. W stolicy Portugalii miał przesiadkę do Belo Horizonte.Tekst linku
                • marii51 to nie do pojęcia co z ludżmi sie dzieję ??[*] 18.03.23, 16:51
                  Kilkuletni chłopiec krzyczy i prosi o pomoc matkę, gdy jego ojciec leży na nim i go przydusza. Dziecko zaczyna kopać nogami w stół, wtedy matka go odsuwa i wypowiada przerażające słowa, że gdyby mały umarł, byłby wreszcie spokój. W końcu chłopiec przestaje oddychać. Do sieci trafiło wstrząsające nagranie tego, co działo się w jednym z mieszkań w Dąbrowie Górniczej. Film do internetu wrzucili... rodzice chłopca.Tekst linku

a_gdyby_tak_nieba_przyblizyc.--marii51
                  • marii51 Re: to nie do pojęcia co z ludżmi sie dzieję ?? 18.03.23, 16:55
                    przeżył cudem chyba

ale Wstrząsające sceny w Dąbrowie Górniczej. "Chcemy odebrania władzy rodzicielskiej"
                    Poinformowało też, że składa zawiadomienie do Komendy Głównej Policji. "Biuro Obrony Praw Dziecka w trybie natychmiastowym zawiadomi Centralne Biuro Zwalczania Cyberprzestępczości. Tego typu działania rodziców są przestępstwem zagrożonym karą do 15 lat pozbawienia wolności. Nasza organizacja będzie domagała się zatrzymania opiekunów i postawienia ich przed sądem. Złożymy też we właściwym miejscowo wydziale sądu rodzinnego wniosek o wgląd w sytuację dziecka i rodziny wraz z wnioskiem o odebranie władzy rodzicielskiej". Rodzice już zostali zatrzymani.
                    jest videowww.se.pl/slask/ojciec-przyduszal-przerazonego-synka-mama-jak-umrze-bedzie-spokoj-porazajace-nagranie-18-aa-Wk2M-haKJ-5Za6.html
                    • marii51 KOCHAM TO DZIECKO ,ALE GO NIE LUBIĘ!! 19.03.23, 15:09
                      I NIE WIEM, JAK MOŻNA TAKIE MIEĆ DO DZIECKA
                      //zastanawiam się... ocena mysli.. co ma znaczyć???
                      weekend.gazeta.pl/weekend/7,177344,29561111,otwarcie-mowimy-sobie-z-mezem-wiesz-kochanie-ja-to-dziecko.html#s=BoxWeekSl-2-1
                      • pia.ed KOCHAM TO DZIECKO, ALE GO NIE LUBIĘ! 19.03.23, 16:52
                        > //zastanawiam się... ocena mysli.. co ma znaczyć???

A czy przeczytalas artykul dokladnie i do konca? wink

> weekend.gazeta.pl/weekend/7,177344,29561111,otwarcie-mowimy-sobie-z-mezem-wiesz-kochanie-ja-to-dziecko.html#s=BoxWeekSl-2-1
                        • marii51 Re: KOCHAM TO DZIECKO, ALE GO NIE LUBIĘ! 20.03.23, 13:12
                          pia.ed napisała:

> > //zastanawiam się... ocena mysli.. co ma znaczyć???

> A czy przeczytalas artykul dokladnie i do konca? wink

> ps włąsnie mi o to chodziło, bo podany artyk najpierw czytamy a póżniej możemy podyskutowaćsmile

--------dylematy rodzicow dzieci transpłciowych w świetli miłości do dziecka...
                          ???kocham ale go nie lubię """ do wątku Tragedie.. celowo wpisalam..
                          > > weekend.gazeta.pl/weekend/7,177344,29561111,otwarcie-mowimy-sobie-z-mezem-wiesz-kochanie-ja-to-dziecko.html#s=BoxWeekSl-2-1

a_gdyby_tak_nieba_przyblizyc.--marii51
                          • pia.ed KOCHAM TO DZIECKO, ALE GO NIE LUBIĘ! 20.03.23, 18:06
                            marii51 napisała:
                            dylematy rodzicow dzieci transpłciowych w świetli miłości do dziecka..
                            kocham ale go nie lubię """ do wątku Tragedie.. celowo wpisalam..

A ja zaczne od przypuszczenia, ze historia jest z palca wyssana... i wcale nie przysluzy sie
                            osobom transseksualnym... Jesli nawet bylaby wzieta z zycia, to ja bym podobnie zareagowala,:
                            "Patrycja" zachowala sie okropnie w stosunku do rodzicow,... (:

Z młodszym unikam kontaktu fizycznego, przytulania. Tyle to dziecko mi złych rzeczy
                            wykrzyczało. Jak mam teraz wyciągnąć ręce i z miłością je przytulić?

Robię wszystko, żeby ograniczać kontakt z nim do minimum. Wiem, że żyje, że jest zdrowe. Ale jestem na takim etapie, że otwarcie wobec siebie mówimy z mężem: wiesz, kochanie, ja to dziecko kocham, ale go strasznie nie lubię.

Ona ma dużo w głowie do przepracowania. Przede wszystkim żalu, dlaczego my od razu
                            nie rzuciliśmy się w wieku trzynastu lat na hormony. A my chcieliśmy potwierdzenia,
                            chcieliśmy przejść ten proces powoli, spokojnie. Może ona w tym upatruje jakąś swoją
                            krzywdę? Tyle to dziecko mi złych rzeczy wykrzyczało. Jak mam teraz wyciągnąć ręce
                            i z miłością je przytulić?

Robię wszystko, żeby ograniczać kontakt do minimum. Wiem, że żyje, że jest zdrowe. Ale
                            jestem na takim etapie, że otwarcie wobec siebie mówimy z mężem: wiesz, kochanie,
                            ja to dziecko kocham, ale go strasznie nie lubię.

> > > weekend.gazeta.pl/weekend/7,177344,29561111,otwarcie-mowimy-sobie-z-mezem-wiesz-kochanie-ja-to-dziecko.html#s=BoxWeekSl-2-1
                            >

Nie pamiętasz hasła

lub ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka