Dodaj do ulubionych

Zaginiecie mlodej Polki w Grecji...

17.06.23, 20:11

wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/7,114883,29878040,27-letnia-polka-zaginela-na-greckiej-wyspie-kos-w-sprawe-zamieszanych.html#e=RelArtLink(1)

www.fakt.pl/wydarzenia/anastazja-zaginela-na-kos-na-jaw-wychodza-niepokojace-fakty/tp3smz9

tvn24.pl/wroclaw/grecja-wyspa-kos-zaginela-27-letnia-anastazja-rubinska-z-wroclawia-trwaja-poszukiwania-7179496
Aktualizacja sobota, godz. 19.00 Zatrzymany pod zarzutem porwania wrocławianki 32-latek z Bangladeszu mieszkał na wyspie Kos od kilku lat. Pracował dorywczo przy porządkowaniu ogrodów i na polach. Ostatnio był bezrobotnym. Jego sąsiadka zeznała policji, że w środę widziała go w dziwnym stanie. Spanikowany biegł przy domu, miał ubranie pobrudzone krwią

Aktualizacja sobota, godz. 18.00. Greckie media piszą, że w sprawie zaginięcia Anastazji Rubińskiej coraz więcej wskazuje na morderstwo. Czytaj więcej na ten temat (link do tekstu)

Aktualizacja sobota, godz. 13.00. W opuszczonym budynku w miasteczku Marmari (tam zaginęła Anastazja) pracownik ochrony znalazł telefon komórkowy Anastazji.

Aktualizacja sobota, godz. 8.30. Policyjne drony przeczesują w poszukiwaniu Polki całą wyspę Kos. W akcji uczestniczą też specjalnie szkolone psy tropiące. Policja przeszukuje m.in. studnie na terenie wyspy, a także mokradła wokół hotelu, w którym pracowała wrocławianka. Trwają przesłuchania kolejnych świadków.

NOWE FAKTY: Do akcji wkracza wydział zabójstw greckiej policji. Przeczytaj więcej na ten temat (link to tekstu)

Jak twierdzą greckie media, w poniedziałek Anastazja miała w hotelowej restauracji wolne. Jej chłopak, zatrudniony w tym samym miejscu, normalnie pracował. Kobieta wieczór miała spędzić ze znajomymi. Około godziny 20 była w miejscowym markecie. Kupiła m.in. wino. - Siedziała sama przy płocie pod sklepem i je piła - zeznała później policji ekspedientka. Około godz. 20.30 do kobiety dołączyło pięciu mężczyzn z Pakistanu i Bangladeszu. Niedługo później Polka odjechała z jednym z nich na motocyklu.
- Ten człowiek mieszka tu od wielu lat. Pracował głównie na osiedlach - mówiła sprzedawczyni.

O godzinie 22.30 Anastazja zadzwoniła do swojego chłopaka. Była pijana. Przekazała, że do domu zawiezie ją "znajomy na motocyklu". Nie zawiózł. Później wrocławianka wysłała jeszcze do chłopaka swoją lokalizację, ale gdy mężczyzna zjawił się zaraz na miejscu, Anastazji już tam nie było. O godz. 23.30 jej telefon zalogował się pięć kilometrów dalej. Potem był już nieaktywny.

Pięciu mężczyzn, którzy spędzali wieczór z kobietą, zostało już przesłuchanych przez policję. Twierdzą, że Polka była mocno pijana, więc zabrali ją do domu, by doszła do siebie. Potem zostawili.

W piątek jeden z mężczyzn - 32-latek z Bangladeszu - został zatrzymany pod zarzutem porwania. - W swoich zeznaniach 32-latek przyznał, że miał kontakt seksualny z 27-latką - pisze portal dikaiologitika.gr.
Mężczyzna miał wykorzystać fakt, że wrocławianka była kompletnie pijana. Zarzeka się jednak, że później odwiózł kobietę pod sklep kilka kilometrów od swego domu. Policja pobrała od mężczyzny próbki kodu DNA. W jego mieszkaniu znaleziono bilet lotniczy do Włoch. Kupił go już po zaginięciu Anastazji. Lot był planowany na dziś. To właśnie ten bilet szczególnie zaniepokoił śledczych. W mieszkaniu znaleziono też dwie szklanki do piwa, dwa noże, skręconego papierosa w popielniczce, poplamioną damską bluzkę z blond włosami, pomarańczową bluzę i czerwoną bluzkę.

Jest też kolejny niepokojący wątek. Na ciele innego mężczyzny z Bangladeszu - współokatora 32-latka - policja znalazła sporo zadrapań. Mężczyzna twierdzi, że to efekt wypadku, jaki miał kilka dni wcześniej. Na razie nie został zatrzymany, ale policja zabezpieczyła jego DNA. Po przesłuchaniu policja zwolniła do domów także trzech pozostałych mężczyzn z Pakistanu i Bangladeszu, z którymi Anastazja widziała się przez zaginięciem.

Śledczy pobrali też próbki DNA spod paznokci i z rąk mężczyzn. Będą sprawdzali, czy nie ma tam śladu DNA Anastazji - zostało już zabezpieczone w pokoju zamieszkiwanym przez kobietę.

strefa-hostess.pl/profil/anastazjawro/anastazja/
Obserwuj wątek
    • pia.ed Gdzie jest Anastazja Rubińska? 18.06.23, 11:19
      www.fakt.pl/wydarzenia/polska/wroclaw/zaginiecie-polki-w-grecji-anastazja-rubinska-opublikowano-wazne-nagranie/h8eznfp
      • pia.ed Złe wieści... 18.06.23, 20:34
        www.fakt.pl/wydarzenia/polska/wroclaw/zaginiecie-polki-w-grecji-zwloki-nagiej-kobiety-w-torbie-czy-to-anastazja/v4pmrx0

https://ocdn.eu/pulscms-transforms/1/_5uk9kuTURBXy9jYzI3NjgyNS1lZmU3LTRiYjMtOTliMC1mOTc1OTQ1NmNhMTMuanBlZ5GTAs0DSM0Bxd4AAqEwBqExAQ

W niedzielę, 18 czerwca, około kilometra od domu głównego podejrzanego, znaleziono zwłoki
        młodej kobiety. Były ukryte w trzcinach z gałęziami, a prawie połowa znajdowała się w torbie.
        • mala200333 Re: Złe wieści... 22.06.23, 07:18
          Bolesna,
          Straszna historia . Ofiara Miala kajdanki na rekach!!
          • pia.ed Złe wieści... znaleziono cialo 22.06.23, 12:16
            mala200333 napisała:
            > Bolesna,
            > Straszna historia . Ofiara Miala kajdanki na rekach!!

To jest jedna z wielu wiadomosci... niekoniecznie prawdziwa,
            w kazdym razie nie miala ich kiedy znaleziono cialo,
            bo by od razu o tym napisali! Caly czas sledze te historie,
            choc przestalam sie wpisywac ze wzgledu na niespodziewane
            "znikniecie" Marii... sad
            • asdzxcvfsrggxdfsd Re: Złe wieści... znaleziono cialo 22.06.23, 15:43
              jak sprawdziłem w statystykach "swojego" forum, ostatnia aktywność Marii jest z dnia 2023-06-15 (nic nie pisała ale to musi znaczyć, że chociaż zaglądała). Też się trochę niepokoję
              • kochamzapachfrezji Re: Złe wieści... znaleziono cialo 27.06.23, 06:09
                Córa leci na tę wyspę w lipcu.
                • pia.ed Wyspa Kos... 27.06.23, 12:29
                  kochamzapachfrezji napisała:
                  > Córa leci na tę wyspę w lipcu.

Jesli bedzie sie przyzwoicie zachowywala, a na taka ja przeciez wychowalas,
                  to mozesz byc spokojna, nic jej nie grozi...
                  • kochamzapachfrezji Re: Wyspa Kos... 27.06.23, 19:50
                    Była już za granicą, zawsze jest ostrożna.
                    • marii51 Re: Wyspa Kos... 27.06.23, 20:10
                      kochamzapachfrezjii czylizbiorekliterek? chyba?

co to za odwiedzinki ?w nowejsukience?smile
                      • kochamzapachfrezji Re: Wyspa Kos... 27.06.23, 20:23
                        Nie, ja uwielbiam zapach frezjismile
              • marii51 Re: Złe wieści... znaleziono cialo 29.06.23, 15:29
                asdzxcvfsrggxdfsd napisał:

> jak sprawdziłem w statystykach "swojego" forum, ostatnia aktywność Marii
                > jest z dnia 2023-06-15 (nic nie pisała ale to musi znaczyć, że chociaż zagląda
                > ła). Też się trochę niepokoję

jednak to prawda ,,
                gdy ktoś się nie pojawia to myślimy niepokojąco.....aż do najgorszej..
                a gdy teraz czytam te wszystkie niepokoje o mnie...
                • marii51 Re: Złe wieści... znaleziono cialo 29.06.23, 19:50
                  ileż to powinni rodzice nawkładać do głowy gdy rosną dzieci

i jak każdy powiinien miec więcej rozumu ponaddto jeszcze więcej
                  www.fakt.pl/wydarzenia/swiat/zabojstwo-anastazji-na-kos-wstrzasajace-dane-na-telefonie-banglijczyka/y75l8rh
                  • kochamzapachfrezji Re: Złe wieści... znaleziono cialo 29.06.23, 21:30
                    Oj, trzeba. Miałam taką sytuację w Soczi, że dwóch Rosjan jadących autem zatrzymało się obok mnie. Szłam sama na plażę , nie było nikogo oprócz mnie na ulicy. Jeden z nich wysiadł szybko z auta, podbiegł do mnie, ściągnął mi czapkę z głowy i poleciał z nią do auta. Stałam i oceniłam szybko sytuacje. Ja sama, ich dwóch. Poświęciłam nowa czapkę z daszkiem i szybko odeszłam w innym kierunku. Trzeba w życiu uważać i nie kusić losu. Moja córa mając niecałe 18 lat pracowała we włoskiej restauracji. Wielu Włochów chciało się z nią umówić na randkę, takich 30 +. Była asertywna, w końcu zmieniła pracę . Pracowały na pół etatu będąc na studiach dziennych. Martwiłam się o nią, często w nocy wracała z pracy. Uparciuchy chciały pracować, choć nie musiały.

• marii51 Re: Złe wieści... 27.06.23, 20:17
          w wiadomościach tvn24
          uslyszalam,że że usiadła z nim na motocykl. więc on nie był jej nieznajomym
          najpierw pojawiły się wiadomości,że pojechała do pracy na KOS ZE SWOIM CHŁOPAKIEM...
          pia
          wiem,że wiesz najwięcj ..jak to wszystko po koleii zaistniało aż zginęła tragicznie?
          • marii51 Re: najnowsze wieści... 28.06.23, 22:01
            marii51 napisała:

> w wiadomościach tvn24
            > uslyszalam,że że usiadła z nim na motocykl. więc on nie był jej nieznajo
            > mym
            > najpierw pojawiły się wiadomości,że pojechała do pracy na KOS ZE SWOIM CHŁOP
            > AKIEM...
            > pia
            > wiem,że wiesz najwięcj ..jak to wszystko po koleii zaistniało aż zginęła
            > tragicznie?
            jednak zapamiętalam co mowiono w tvb24 że tak moglo być...>
            Ten moment zaważył na życiu Anastazji.
            Kilka godzin później już nie żyła. Jest nagranie
            Trwa wyjaśnianie okoliczności
            tragicznej śmierci Anastazji Rubińskiej na wyspie Kos.
            W greckich mediach pojawiło się nowe nagranie, na którym widać
            wrocławiankę jadącą z 32-letnim Banglijczykiem motocyklem.
            To były zapewne ostatnie godziny życia Polki.
            więcej
            wroclaw.se.pl/ten-moment-zawazyl-na-zyciu-anastazji-kilka-godzin-pozniej-juz-nie-zyla-jest-nagranie-aa-cA7i-56v9-qpFA.html
            • pia.ed Najnowsze wieści... 28.06.23, 22:56
              Marysiu, wszystko zamieszczalam od samego poczatku, przeczytaj!

Ta dziewczyna nie byla taka "swieta" jak ja przedstawia matka. Lubila sobie popic,
              a takze uzywala narkotyki sad Tego wieczoru jej narzeczony pracowal, a ona miala
              wolne, bo poparzyla sobie reke... Poszla do centrum miasta i w sklepie kupila
              butelka wina.. usiadla na ulicy przed sklepem i zaczela pic z butelki - to sa slowa
              ekspedientki w sklepie!
              Potem przysiadlo sie do niej 5-ciu mezczyzn, z Bangladeszu i Pakistanu... i razem pili...

Nastepnie juz pijana wsiadla na motocykl oskarzonego z Barngladeszu i pojechala
              do mieszkania, ktore dzielil z kolega, aby kupic narkotyki ... Kiedy kolega wrocil do domu,
              zastal dziewczyne i tego 32-letniego mezczyne z Bangladeszu przy stole,
              gdzie para raczyla sie alkoholem!
              Poniewaz kolega byl muzulmaninem i mial w swoim kraju zone i dzieci,
              wiec sie zdenerwowal i wyrzucil pare z mieszkania!
              Wtedy znow wsiadla z mezczyzna na motocykl, bo prawdopodobnie powiedzial jej,
              ze narkotyki przechowuje w ruderze... Tam wlasnie ja zgwalcil i udusil.
              Detektyw Rutkowski plecie bzdury, bo tego co mowi, nigdy nie potwierdzila grecka policja!
              • asdzxcvfsrggxdfsd Re: Najnowsze wieści... 29.06.23, 14:20
                pia.ed napisała:

> Detektyw Rutkowski plecie bzdury

Nowe! Nie znałem! big_grin
      • pia.ed Gdzie jest Anastazja Rubińska? 29.06.23, 03:16

www.fakt.pl/wydarzenia/polska/wroclaw/zabojstwo-anastazji-rubinskiej-fakt-odtworzyl-ostatnia-droge-27-latki/rt0pmjn

Nie do końca wiadomo, czy było to przypadkowe, czy zaplanowane spotkanie. Jedną z wersji
        branych pod uwagę przez śledczych jest ta, że Anastazja planowała kupić od mężczyzny haszysz.
        Kamery monitoringu nagrały, jak Polka i Banglijczyk odjeżdżają sprzed sklepu jego motocyklem
        i udają się w kierunku jego domu.
        Z logowań telefonów Anastazji i Salahuddina S. wynika, że w miejscu zamieszkania podejrzanego
        przebywali mniej więcej od 21.30 do 23. Współlokator 32-latka zeznał policji, że pili alkohol i byli dosyć wstawieni. Zdenerwowany mężczyzna miał kazać im się wynosić. Śledczy dotarli do zapisów z monitoringu, na których widać Anastazję i Salahuddina wchodzących do jego domu, a także już po ich wyjściu z budynku.

https://ocdn.eu/pulscms-transforms/1/3K6k9kuTURBXy8yODUwMGI4Ni1kYTZiLTQxZTgtOTcwNi01NWEzYTcyNWQ3OWIuanBlZ5GTAs0DSM0CdN4AAqEwBqExAQ
        Miejsce, gdzie przypuszczalnie zostala zamordowana...
        • marii51 Re: Gdzie jest Anastazja Rubińska? 29.06.23, 14:12
          Bożenko
          ZAWSZEP[RAWIE ZACZYNAJĄ NAIWIĘCEJ PISAĆ NA DANY TEMAT
          , NIE WIEDZĄC PRAWDY ..
          CO SIĘ ZDARZYŁO, JAK TO SIĘ STAŁO..
          TYLKO POJAWIAJĄ SIĘ nie sprawdzone ani nawet prze policję ...
          ===rusza do akcji cały sztab i odkrywają bardziej wiarygodne
          wiadomości na temat danej tragedii
          ILE TO JUZ LAT JAK Monika poleciała do Włoch?
          nadal nie ma do końca zbadanych wiarygodnych danych..

dlaczego wyskoczyła?, czy ją ktoś popchnął czy wyrzucił?
          ze szpitalnego ..przezo???okna?

smutne i naprawde niepoprawne zachowywanie się tej kobiety

szukała przygód mając partnera..
          • pia.ed Gdzie jest Anastazja Rubińska? 30.06.23, 00:12
            Gazety szybko podejmuja temat, nawet jak niewiele wiedza... wink i pierwsza wersja byla taka, ze Anastazja
            umowila sie ze znajomymi na drinka. Obraz zmienil sie sie radykalnie po zeznaniach ekspedientki,
            ze dziewczyna po wyjsciu ze sklepu usiadla pod plotem(!) i samotnie pila zakupione wino...
            Wkrotce dolaczylo do niej 5-u mezczyzn z Bangladeszu i Pakistanu...

Co do Magdy Żuk z Wrociawia, to w samolocie do Egiptu duzo pila... tak opowiadali wspolpasazerowie... a po przybyciu na miejsce już pierwszego dnia biegała po hotelu, zaczepiała wszystkich, mówiła, że jej chłopak powinien być z nią. W nocy poszla samotnie na pustynie, gdzie nie wiadomo co robila... Polozono ja w szpitalu, bo miala napady lęku i wtedy kilka osob musialo ją trzymac! W jej organizmie znaleziono ślady popularnego w Afryce narkotyku – khat, ktory działa podobnie do amfetaminy.
            Organizator wycieczki chcial ją odeslac do Polski, ale nie wpuszczono jej na poklad... wrocila wiec do szpitala, gdzie w chwili nieuwagi personelu rzucila się z okna.

• mala200333 Re: Zaginiecie mlodej Polki w Grecji... 30.06.23, 01:00
      Tez duzo na ten te at czytam. Podejrzany o morderstwo to ….pobożny Muzułmanin ( tak twiedzi jego … przyszła żona w Bangladeszu!!!)

Anastazja…piekna,…naiwna, lekkomyślna!!! Facet nieznajomy z egzotycznego kraju a ona idzie z nim pic wino. Szuka narkotyków.. Prosi o nieszczęście!
      • pia.ed Re: Zaginiecie mlodej Polki w Grecji... 30.06.23, 09:42
        mala200333 napisała:

> Tez duzo na ten temat czytam. Podejrzany o morderstwo to ….pobożny Muzułmanin
        ( tak twiedzi jego … przyszła żona w Bangladeszu!!!)

Takiej informacji jeszcze nie czytalam, bo u mnie o historii z wyspy Kos nawet slowa nie wspomniano... natomiast tutaj wsrod muzulmanow jest plaga morderstw żon, ktore zdecydowaly sie na odejscie od meza sad
        • marii51 Re: Zaginiecie mlodej Polki w Grecji... 01.07.23, 17:00
          OJCIEC

www.fakt.pl/wydarzenia/polska/wroclaw/zabojstwo-polki-w-grecji-tata-anastazji-ma-zal-do-jej-chlopaka/w7mxe1z
          • pia.ed Zaginiecie mlodej Polki w Grecji... 01.07.23, 17:43
            Ojciec ma troche racji... Chlopak byl z Anastazja przez10 lat i musial zauwazyc,
            ze ona jest nieodpowiedzialna, lubi sobie popic i zazywa narkotyki...
            Byc moze jej rodzice tez o tym wiedzieli, ale liczyli, ze skoro jest z chlopakiem,
            to nic sie jej zlego nie stanie!

Pan Andrzej w rozmowie z "Faktem" przyznał, że nie ma kontaktu z chłopakiem córki.
            – Ja się z nim nie kontaktuję, tylko żona – przyznał w rozmowie z "Faktem" Andrzej Rubiński.
            Dziennikarzowi "Onetu" tymczasem powiedział, że ma żal do niego.
            – Ja mam żal do niego, że jej nie dopilnował. Był za mało odpowiedzialny – zwierzył się tata Anastazji.

marii51 napisała:
            > www.fakt.pl/wydarzenia/polska/wroclaw/zabojstwo-polki-w-grecji-tata-anastazji-ma-zal-do-jej-chlopaka/w7mxe1z
            >
            • marii51 Re: Zaginiecie mlodej Polki w Grecji... 02.07.23, 06:35
              a co miał zrobic jak z nałogami może juz ją znał od początku?
              nie upilnował nie dał rady gdy ona miała takie chciwki różnorodne

pracował ,czyli chciał pragnął zarobić po to tam na kos pojechał..
              • pia.ed Zaginiecie Polki w Grecji... 02.07.23, 13:43
                Oni za granica pracowali od lat, ostatnie cztery lata w Holandii....
                bo planowali kupno domu w Hiszpanii,
                a konkretnie w stolicy Barcelonie, bo tam sie jej najbardziej podobalo... wink

>>> pracował, czyli chciał pragnął zarobić po to tam na kos pojechał...>>>

• marii51 Re: Zaginiecie Polki w Grecji... 05.07.23, 11:29
                  Dla bliskich zamordowanej w Grecji Anastazji (†27 l.) to najtrudniejszy czas. Muszą przygotować ostatnie pożegnanie swojej córki, siostry, ukochanej. Ciało naszej rodaczki sprowadziła do Polski prokuratura. Rodzinę wrocławianki poinformowano, że już mogą organizować pogrzeb. "Fakt" ustalił, że jej rodzice podjęli już pewną decyzję. To dla nich bardzo ważna sprawa.
                  Tekst linku

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka