Dodaj do ulubionych

Idzie jesień ;)

22.09.15, 16:43
jutro przyjdzie na pewno wink a wraz z nią katarek, łupanie w krzyżu i inne atrakcje wink)
będzie temat do narzekań, psioczenia, że ..."O szyby deszcz dzwoni, deszcz dzwoni jesienny..."
wink w ilościach hurtowych można zapijać się herbatą z cytryną smile
jakieś plusy przecież posiada polska jesień wink
Obserwuj wątek
        • tropem_misia1 Re: Idzie jesień ;) 22.09.15, 20:21
          A mnie nie szkoda.
          Wreszcie sauna precz.
          Kocham jesień.
          • zegor Re: Idzie jesień ;) 22.09.15, 23:25
            Lato to radość,uśmiech młodość !
            Jesień to smutek,melancholia,zaduma nad przemijającym życiem........
            • rudka-a Re: Idzie jesień ;) 23.09.15, 06:24
              ..więc ładujmy akumulatory ciepłem, które trwa..smile
              jeszcze przed nami jesień kolorowa..
              a później.....rozwiążemy wór z dobrym humorem i jakoś przetrwamy smile smile))
              • tropem_misia1 Re: Idzie jesień ;) 23.09.15, 07:45
                Bądźmy misiami polarnymi.
                • zegor Re: Idzie jesień ;) 23.09.15, 08:38
                  To poźycz futro wink
                  • tropem_misia1 Re: Idzie jesień ;) 23.09.15, 08:48
                    Futra nie mam!
                    jeszcze mi życie miłe.....tongue_out
                    • zegor Re: Idzie jesień ;) 23.09.15, 10:26
                      Bez futra za polarnego nie robię tongue_out
                      • anus-hka Re: Idzie jesień ;) 23.09.15, 16:30
                        Odpuścisz sobie golenie w dwa trzy...tygodnie i bedzie w sam razbig_grin
                        • zegor Re: Idzie jesień ;) 23.09.15, 17:32
                          I w góry nie mógłbym jechać, bo by mnie z Rumcajsem mylili wink
                          • rudka-a Re: Idzie jesień ;) 23.09.15, 21:44
                            ..albo terrorystą suspicious big_grin
                            • tropem_misia1 Re: Idzie jesień ;) 23.09.15, 21:50
                              Myślę ,że sute baki i odpowiedni kapelusz nie zmyliły by nas.
                              I Cypisek przydałby się u boku.
                              Nie pamiętam czy Rumcajs miał Hankę?
                              • rudka-a Re: Idzie jesień ;) 23.09.15, 21:58
                                Pewnie smile czerwoną spódniczkę miała...
                                Żył w Jiczinie pewien szewc, mistrz nad mistrze. Nazywał się Rumcajs. Obraził jednak nogę wielkiego majestatu i musiał pożegnać wygodne życie w miasteczku. Został wygnany z Jiczina, zamieszkał w lesie Rzaholec i został rozbójnikiem, chyba najsławniejszym w tej części Europy. Dodam, że rozbójnikiem nietypowym Do walki na przykład używał strzelby, którą nabijał żołędziami. Kochał zwierzęta, bronił słabszych, walczył sprytem i pomysłowością. Największymi wrogami dzielnego Rumcajsa byli książę pan, księżna pani, a także sam cesarz.

Rumcajs nie jest rozbójnikiem samotnym. Ma żonę Hankę, która nie bierze udziału w pracach małżonka, bo odebrałoby mu to siłę. Na pomoc mężowi rusza tylko wtedy, gdy on znajduje się w niebezpieczeństwie. Tak naprawdę to z tarapatów Rumcajs wyplątuje się najczęściej dzięki sprytowi Hanki.

Rumcajsowie mają synka Cypiska, którego najwierniejszym przyjacielem jest pewien Wodnik Szuwarek. Malec pomaga ojcu w zbójnickim fachu, ale najbardziej lubi się bawić z sójkami, wiewiórkami, jeleniami i rusałkami. Takie zabawne leśne zbójnickie pacholę.

źródło - z netu
                                • super.halusia Re: Idzie jesień ;) 23.09.15, 22:15
                                  Piękna bajka.
                                • rena-ta49 Re: Idzie jesień ;) 24.09.15, 14:52
                                  Jedna z moich ukochanych dobranoceksmile
                                  • rudka-a Re: Idzie jesień ;) 24.09.15, 15:14
                                    Pamiętam "Jacka i Agatkę", oraz "Gąskę Balbinkę" wink)))))
                                    • super.halusia Re: Idzie jesień ;) 24.09.15, 19:50
                                      rudka-a napisała:

> Pamiętam "Jacka i Agatkę", oraz "Gąskę Balbinkę" wink)))))

Kończą już 50 lat
                                      https://static.prsa.pl/images/ca78ba5e-1743-402b-8ccf-a8bb53ebe08d.jpg
                                      • rudka-a Re: Idzie jesień ;) 25.09.15, 14:59
                                        żartujesz? musiałaś sie pomylić, bo ja mam przecież..30 big_grin big_grin
                                        • super.halusia Re: Idzie jesień ;) 25.09.15, 15:46
                                          rudka-a napisała:

> żartujesz? musiałaś sie pomylić, bo ja mam przecież..30 big_grin big_grin

Nie można się pomylićbig_grin
                                          • rudka-a Re: Idzie jesień ;) 25.09.15, 15:54
                                            Można, można.....znajdź mi takiego, który nigdy nie pomylił się wink)
                                            • super.halusia Re: Idzie jesień ;) 25.09.15, 16:54
                                              rudka-a napisała:

> Można, można.....znajdź mi takiego, który nigdy nie pomylił się wink)

Nie ma ludzi nieomylnych i niezastąpionych,kto tak twierdzi to kłamie.
                                              • rudka-a Re: Idzie jesień ;) 25.09.15, 17:10
                                                A kto kłamie ma kinol, jak Pinokio wink)))))
    • zegor Idę........ 24.09.15, 11:00
      Idę grabić liście,jak jesień,to jesień wink)
      • rudka-a Re: Idę........ 24.09.15, 15:11
        Grabienie, to przeżytek suspicious
        dmuchawę trzeba kupić smile)))))

https://img.over-blog-kiwi.com/0/71/36/30/20141007/ob_86f19b_0d51f63e.gif

winkwink)
        • zegor Re: Idę........ 24.09.15, 16:41
          Poźytek tongue_out Co widać na załączonym obrazku big_grin
          • rudka-a Re: Idę........ 24.09.15, 19:35
            Wiesz, Grześ smile pozbyłam się u siebie drzew liściastych, by mieć z grzywki grabienie, to nachalnie wirują do mnie z drzew, które rosną na ulicy wink
            • zegor Re: Idę........ 24.09.15, 21:13
              Ja z liściastych mam tylko jedną dużą czereśnię i wzdłuż jednego boku ogrodzenia kilka wierzb energetycznych.Grabienia nie ma dużo a z krzewów to kosiarka zmiele a reszta zostanie jako nawóz ,a co big_grin
              • rudka-a Re: Idę........ 24.09.15, 21:22
                Czereśnia poszła pod topór nie tak dawno wink piękne, duże czeresienki miała , < kiedyś >, ale potem cos jej zaczeło dolegać, a poza tym ptaszyska sie zlatywały, tłukły owoce dziobami, dla mnie pozostawało grabienie liści jesienią...o, tak nie będzie!...wink
                a nawóz, to na grządki? suspicious
                marcheweczka, natka i te inne zielone do zupki? wink)
                • zegor Re: Idę........ 24.09.15, 21:33
                  Mam kompostownik,oprócz tego pod jedną rynną zamontowałem zbiorniczek 600 litrów,to i wodę do podlewania mam.Myślałem,że taki zbiornik to z pół roku będę napełniał,ale wystarczyły trzy nawet nie za duże deszczebig_grin Stoi pod dobrą rynną.
                  • rudka-a Re: Idę........ 24.09.15, 21:47
                    Aaaa, to już niedługo pewnie i świnka pojawi się w obejściu suspicious big_grin
                    wink
                    najlepiej parkę, nie czują się wtedy samotne wink wink
                    no, chyba znasz się na hodowli różowych wink wink
                    smile
                    • zegor Re: Idę........ 24.09.15, 21:56
                      Nie znam się i nie mam zamiaru niczego hodować........
                      • zegor Re: Idę........ 25.09.15, 08:21
                        Tutaj nie ma nikt zwierząt hodowlanych, sąsiad ma gołębie, tylko przy niektórych domach słychać gdakanie kur, bo nie widać.Wokół domów trawniki porządnie utrzymane, osiedle rekreacyjne, praktycznie centrum miasta
                        • rudka-a Re: Idę........ 25.09.15, 13:04
                          Potężna burza w sekundzie odcieła mnie od forum, więc nie miałam możliwości odpowiedzieć smile)
                          Żartowałam z tymi zwierzątkami wink
                          Była u mnie na ulicy starsza pani, która miała ze 4 kurki - staruszki, ale zmarła pare lat temu, młodzi się wprowadzili i po kurkach ani sladu smile
                          Chałupa, iglaki, krzewy ozdobne, trawnik...
                          Pracuję z koleżanką, która mieszka..za miastem..
                          walczyła z teściową, by zlikwidować małe gospodarstwo..pare kur, jakaś świnka...
                          starzy ludzie nauczeni pracy na roli nie bardzo akceptuja zmiany...
                          smile)
                          • zegor Re: Idę........ 25.09.15, 14:19
                            Jesssssu,jeszcze gorzej wink)
                            Ja jeszcze nie taki stary.........i w życiu nie pracowałem na roli big_grin
                            Nawet do ozdobnej działki miałem problemy dorosnąć big_grin
                            • rudka-a Re: Idę........ 25.09.15, 14:32
                              Kiedyś prawie wszyscy jeździli do..cioci na wieś, a ja nie miałam gdzie, bo ani cioci, ani wujka na wsi nie miałam wink) i baardzo doobrze, bo w końcu doczekałam się zaproszenia na....wykopki...big_grin
                              oo, kochany Jezusieeeeeee...myslałam, że mi ten garb i ból wszystkich członków na zawsze zostanie suspicious nie, że paniusia z miasta jestem, ale wprawy człek nie posiada smile)
                              koszenie własnego trawnika opanowałam do perfekcji wink i to by było na tyle, jeśli chodzi o...rolnictwo smile)
                              • zegor Re: Idę........ 25.09.15, 14:49
                                No i obudziłaś moją pamięć wink
                                Wychodzi na to,że skłamałem big_grin
                                Dwa razy w wakacje pracowałem na obozie OHP w gospodarstwach rolnych,
                                co było wymogiem wyjazdu za granicę.
                                Moja wychowawczyni organizowała taki obóz pracy,zarabiało się i jechało na obóz do Bułgarii.
                                Czyli liznąłem rolnictwa big_grin
                                • rudka-a Re: Idę........ 25.09.15, 14:55
                                  Aaaa jeeednaaakkk big_grin
                                  Wyjazd do Bułgarii, to było COŚ! smile
                                  chyba nie..porwało Cię rolnictwo, bo nie rozwinąłeś skrzydeł w tym kierunku big_grin wink)
                                  • zegor Re: Idę........ 25.09.15, 15:16
                                    No raczej praca na roli nie była szczytem moich marzeń wink
                                    • rudka-a Re: Idę........ 25.09.15, 15:53
                                      To robota od świtu do nocy...
                                      podobno dzisiaj krowy same się doją wink))
                                      • zegor Re: Idę........ 25.09.15, 16:22
                                        Ja nie rolnik,ale też sobie dałem z teorią wink radę !
                                        Kiedyś byłem u znajomych i pomogłem ich córce w pracy domowej,
                                        miała napisać,jak się zapładnia krowę w zimie !
                                        Poszukałem,poszukałem i znalazłem ! ! !
                                        Nawet nie masz pojęcia ( pewnie ) jak to się robi ! ! !
                                        • rudka-a Re: Idę........ 25.09.15, 16:27
                                          Miałam w rodzinie inseminatora, ale to ma jakieś znaczenie, czy latem, czy zimą?
                                          smile
                                          • zegor Re: Idę........ 25.09.15, 16:27
                                            Ma znaczenie ! ! !
                                            • rudka-a Re: Idę........ 25.09.15, 16:30
                                              Słucham....jakie?
                                              smile
                                              • zegor Re: Idę........ 25.09.15, 16:31
                                                No dlatego,że to w zimie ! ! ! W lecie to każdy wie ,jak !
                                                • rudka-a Re: Idę........ 25.09.15, 16:36
                                                  Chcesz powiedzieć, że pora roku odgrywa jakąś rolę, bo zamotałam się już smile))))))
                                                  w lecie, to byczek? big_grin
                                                  eeee, jednak rolnikiem byłabym kiepskim wink
                                                  • rudka-a Re: Idę........ 25.09.15, 16:36
                                                    zakręciłam się nieźle big_grinbig_grinbig_grin
                                                  • zegor Re: Idę........ 25.09.15, 16:38
                                                    No dobra,sposób jest właściwie całkiem prosty.........

Zakłada się jej łyżwy i czeka,aż się samy wypier...........big_grin

Wybacz wink
                                                  • rudka-a Re: Idę........ 25.09.15, 16:40
                                                    big_grinbig_grin

ten patent jeszcze, jak widać nie dotarł tu smile))))
                                                  • zegor Re: Idę........ 25.09.15, 16:42
                                                    "Każdy rolnik pomysłowy sam zapładnia swoje krowy!"
                                                  • zegor Re: Idę........ 25.09.15, 16:43
                                                    postępowy....
                                                  • rudka-a Re: Idę........ 25.09.15, 16:50
                                                    To nie dziwię się, że młodzi dawali dyla do miasta wink)
                                                  • zegor Re: Idę........ 25.09.15, 16:53
                                                    Ciężka jest dola rolnika........
                                                    Żeby nie być oskarżonym o obrazę moralności
                                                    trzeba krowom biustonosze kupić......
                                                    Nie nadaję się na rolnika !
                                                  • rudka-a Re: Idę........ 25.09.15, 17:03
                                                    Dlatego zamiast mleczka od krówki mamy mleczko z Biedronki smile wink))))
                                                  • zegor Re: Idę........ 25.09.15, 17:04
                                                    Którego używam tylko do kawy,ewentualnie,jak chcę sobie budyń zrobić wink
                                                  • rudka-a Re: Idę........ 25.09.15, 17:09
                                                    Jak zrobisz czekoladowy, to ja chętnie...z własną łyżką wink)
                                                  • zegor Re: Idę........ 25.09.15, 17:11
                                                    Dlaczego akurat czekoladowy ???????????
                                                    Ja lubię wszystkie,nie za często,ale czekoladowy jakoś najmniej ....
                                                  • rudka-a Re: Idę........ 25.09.15, 17:22
                                                    Nie wiem smile smakowo mi pasuje smile
                                                    wiśniowy - nie!!!!
                                                    noo, i moze byc smietankowy wink)
                                                  • zegor Re: Idę........ 25.09.15, 21:34
                                                    Szkoda,że nie wiśniowy.....
                                                    Na śmietankowy zgadzam się wink
                                                  • rudka-a Re: Idę........ 25.09.15, 21:43
                                                    Waniliowy też może być smile Wiśniowy jest sztucznie wisniowy suspicious
                                                    i ten kolorek taki Barbie - różowiutki...
                                                    nieeeee, to lepiej kisielek cytrynowy suspicious
                                                  • zegor Re: Idę........ 25.09.15, 22:01
                                                    Dawno nie jadłem....faktycznie,miałbym chęć na kisielek,jutro sobie kupię wink
                                                  • rudka-a Re: Idę........ 25.09.15, 22:07
                                                    Trzeba sobie dogadzać smile po okresie cięzkostrawnych potraw grillowanych czas na..lżejsze wink wink)
                                                  • zegor Re: Idę........ 25.09.15, 22:16
                                                    Na zimę trzeba przybierać sadełka wink
                                                  • rudka-a Re: Idę........ 25.09.15, 22:18
                                                    A na wiosnę zrzucić, łatwo powiedzieć, trudniej wykonać wink)
                                                  • zegor Re: Idę........ 25.09.15, 22:20
                                                    Nie ma się co przejmować,
                                                    do wiosny przecież tak daleko......
                                                    wink)
                                                  • rudka-a Re: Idę........ 25.09.15, 22:22
                                                    Niby racja wink jeszcze jesień nie pokazała swojego oblicza tak na dobre wink)

chociaż dzisiejsza pogoda dołująca mocno wink jak w listopadzie..pod koniec wink)
                                                    nic, tylko jarać w kominku wink
                                                  • rudka-a Re: Idę........ 25.09.15, 22:43
                                                    Na okrągło, to trochę później wink teraz...dorywczo smile)
                                                  • zegor Re: Idę........ 25.09.15, 23:21
                                                    Masz rację,na kaloryfery jeszcze za wcześnie wink

Nie pamiętasz hasła

lub ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka