Dodaj do ulubionych

Wybilam!!!!!!!!!!! Jezus Maria wybilam!!!

13.01.10, 08:52
Dzisiaj rano dostalam wiadomosc, ze wybilam lamblie.
Nie ma bydlakow nie ma. Boze jak sie ciesze.

Teraz przed nami duuuuuzo pracy, zeby odbudowac jelita Mary.
Zycie jest piekne smile
Cudowna wiadomosc z samego rana smile
Obserwuj wątek
    • moli_07 Re: Wybilam!!!!!!!!!!! Jezus Maria wybilam!!! 13.01.10, 09:16
      Wielkie Gratulacje!!!!!!!!!!
      • antyka Re: Wybilam!!!!!!!!!!! Jezus Maria wybilam!!! 13.01.10, 09:33
        Chcialam jeszcze dodac, ze prowadzil nas genialny lekarz - dr
        Wojciech Ozimek. Wielka wiedza, otwarty umysl, po prostu fachowiec.
        Przyjmuje w Wawie i okolicach. O namiary mozna mnie meczyc, ale
        tylko na priva - na maila antykowego. Na forum nie podaje, a prosby
        o namiar latwo przeoczyc.

Lekarz wpadl na pomysl podania dziecku tinidazolu w czopkach i to
        byl strzal w dziesiatke. I wybilam lamblie. A nie wierzylam, ze sie
        da.
        W piatek podaje jeszcze raz tinidazol, zeby byc pewnym na 100 proc.,
        ze nic tam sie nie uchowalo.
    • mammajowa Re: Wybilam!!!!!!!!!!! Jezus Maria wybilam!!! 13.01.10, 11:40
      gratulacjesmile no to teraz już spokojniej będzie.
      • letizia2 Re: Wybilam!!!!!!!!!!! Jezus Maria wybilam!!! 13.01.10, 15:54
        O Jezu jak fajniesmile
        Czyli dla nas tez jest szansa, wybicia tego gówna.

Pozdrawiam
    • jagabaga92 Re: Wybilam!!!!!!!!!!! Jezus Maria wybilam!!! 13.01.10, 17:22
      > Teraz przed nami duuuuuzo pracy, zeby odbudowac jelita Mary.

Gratulacje smile, ale musicie się bardzo spieszyć z odbudową flory
      bakteryjnej jelit.
      • antyka Re: Wybilam!!!!!!!!!!! Jezus Maria wybilam!!! 13.01.10, 17:32
        Spieszymy.
        Mary bierze probiotyki + siare, olej z pestek dyni + candinin,
        do tego siemie lniane i jest oczywiscie na diecie.
        Oprocz diety MM, nie je nabialu. Przedszkole wspolpracuje na maksa.
        Uda sie. Wiem, ze dziadostwo moze wrocic, ale wierze w to, ze da sie
        je wybic.
        Cos bys dorzucila do tego skladu?
        • agusiajasia Re: Wybilam!!!!!!!!!!! Jezus Maria wybilam!!! 13.01.10, 19:14
          Jestem tu nowa, ale kiedyś pisałyśmy do siebie drogą mailową.

Bardzo się cieszę, że wybiłaś to paskudztwo. Moja Zosia ma lamblie.
          Od jutra zaczynamy kurację furazolidonem. Cała rodzina będzie się
          leczyć.

Możesz coś napisać o odbudowie flory bakteryjnej jelit? Rozumiem, że
          jak się pozbędzie tych paskudnych pierwotniaków trzeba uszczelnić
          jelita.
          No i oczywiście dieta.

Naprawdę cieszę się, że udał się wam! Gratulacje smile
          • maminka21 Re: Wybilam!!!!!!!!!!! Jezus Maria wybilam!!! 13.01.10, 19:44
            Cieszę się i gratuluję!
            Co do siary - dajesz 3 razy dziennie ?( do nas dziś dotarła ). A i
            siemię lniane - na co to i jak podajesz? pozdrawiam
            • maminka21 Re: Wybilam!!!!!!!!!!! Jezus Maria wybilam!!! 13.01.10, 19:53
              I ja dostałam wynik mailem - i nic , lamblii znowu brak, juz nic nie
              rozumiem i nie wiem, innych robali tez brak tylko candidia ++, skąd
              więc te sińce pod oczami, brak apetytu, nieraz zgrzytanie zębami,
              marny przyrost wagi itp . - a tak liczyłam , że wyjdą...
              • antyka Re: Wybilam!!!!!!!!!!! Jezus Maria wybilam!!! 13.01.10, 20:01
                Maminka, przypomnij mi, ile Twoj synek ma lat i ile kuracji
                antybiotykowych przeszedl? Policz prosze wszystkie - takze te
                kuracje anty-lambliowe.
                • maminka21 Re: Wybilam!!!!!!!!!!! Jezus Maria wybilam!!! 13.01.10, 20:30
                  Mały ma 3,8. Teraz trudno mi to ocenić i sobie przypomnieć ale przez
                  całe życie przed rozpoczęciem rok temu historii z grzybem - brał
                  antybiotyk pewnie ze 4 razy. Potem dwukrotnie Flukonazole na grzyba,
                  Furazolidon na lamblie + dobicie Sumamedem , w listopadzie znowu
                  Sumamed na gardło.
                  Kurcze zaczynam się dołować , że to może coś jeszcze innego,
                  poważniejszego, ale te objawy typowo robakowe, ile mam to badać ,
                  jak długo w rodzinie będą na mnie patrzeć jak na kretynkę która
                  wymysla dziecku robaki i inne. Wiem, że nieraz robaki w badaniach
                  nie wychodzą , ale jak je wykryć inaczej.
                  Kurcze sińce pod oczami, zgrzytanie, nieraz niespokojny sen, brak
                  apetytu , słaby przyrost wagi i wzrostu, różne kupy, niespokojne
                  zachowania , pobudzenie... jakby to jednak jakieś robale .
                  Chyba znowu muszę zrobić badania krwii bo dawno nie robione - u nas
                  to tragedia mały tak płacze, krzyczy, potem śni Mu się to przez tyle
                  dni... az się boję pomysleć...
                  • antyka Re: Wybilam!!!!!!!!!!! Jezus Maria wybilam!!! 13.01.10, 20:43
                    ten placz w nocy mnie troche niepokoi...
                    moja tak miala, gdy w jej org. panoszyly sie lamblie

z drugiej strony Twoj synek ma zrujnowany przewod pokarmowy,
                    6 antybiotykow w trakcie tak krotkiego zycia,
                    i do tego lamblie, przy ktorych candida jest zawsze...

dluga praca przed Toba, bardzo dluga

sprobuj moze z siemieniem lnianym - ma naprawde cudowne wlasciwosci
                    • maminka21 Re: Wybilam!!!!!!!!!!! Jezus Maria wybilam!!! 13.01.10, 20:59
                      On w nocy póki co nie płacze, ale się wierci, kręci, cos przeżywa,
                      potem znowu śpi spokojnie.
                      Ale żeby te lamblie choć raz nam wyszły... wiedziałabym co robić a
                      tak...
                      Spróbuję jeszcze z drugiej strony, zbadam w felixie męża , też ma
                      sińce i inne objawy, jak Jemu wyjdą to mały na bank też ma .
                      • antyka Re: Wybilam!!!!!!!!!!! Jezus Maria wybilam!!! 13.01.10, 21:40
                        Nam lekarz (doroslym) przed rozpoczeciem kuracji na lamblie polecil
                        podac siarczan magnezu. Mowil, ze jest to najskuteczniejszy srodek
                        na wymiane zolci. Moze niech maz sprobuje to zazyc a potem niech
                        zlapie material do badania? Poczytaj sobie w necie na temat skutkow
                        ubocznnych (biegunka) i zastanow sie nad ta opcja.

Moj maz bierze ten srodek w piatek. A wieczorem lyka tinidazol -
                        mala od jutra wcina raphacholin a w piatek na wieczor ostatnia dawka
                        czopka.
                      • slonko1335 Re: Wybilam!!!!!!!!!!! Jezus Maria wybilam!!! 14.01.10, 07:31
                        Maminka a czemu Ty się upierasz na te lamblie? przecież objawy takie jakie
                        opisujesz z powodzeniem może dawać candida..
                        • maminka21 Re: Wybilam!!!!!!!!!!! Jezus Maria wybilam!!! 14.01.10, 17:53
                          Kurcze nie upieram się ale kilka osób na tym forum sugerowało, że
                          zawsze z candidią są lamblie. A te zgrzytanie zębami? Dr O jak
                          widział w lato moje dziecko i męża po wyglądzie też tak stwierdził.
                          • slonko1335 Re: Wybilam!!!!!!!!!!! Jezus Maria wybilam!!! 14.01.10, 20:03
                            Jest odwrotnie zwykle z lambliami jest candida a niekoniecznie w drugą stronę.
                            Zgrzytanie zębami tez może być przy kandydozie, a w Felixie badałaś?
                            • maminka21 Re: Wybilam!!!!!!!!!!! Jezus Maria wybilam!!! 14.01.10, 20:36
                              Badam tylko w felixie , candidia ++ , reszty brak, rozumiem , że
                              kandydoza to jeszcze coś innego niż candidia ?
                              • maminka21 Re: Wybilam!!!!!!!!!!! Jezus Maria wybilam!!! 14.01.10, 20:52
                                sińce, zgrzytanie zębami, problemy brzuszne ma też mój małżonek -
                                więc chyba to od robaków, będzie robił sobie teraz też badania w
                                felixie to zobaczymy
                                • slonko1335 Re: Wybilam!!!!!!!!!!! Jezus Maria wybilam!!! 15.01.10, 08:39
                                  Kandydoza to spolszczenie od candidysmile no jak rodzinne problemy to faktycznie
                                  raczej od robali ale jak cała rodzina leczy się często antybiotykami i źle
                                  odżywia to i candide mogą mieć wszyscy. No nic na razie musisz czekać na te
                                  badania...
            • antyka Re: Wybilam!!!!!!!!!!! Jezus Maria wybilam!!! 13.01.10, 19:58
              Siare podaje razem z probiotykiem - raz dziennie, rano - na czczo.
              Za ok. 3 tyg. przestane podawac probiotyk na m-c, wtedy byc moze
              rozwaze zwiekszenie dawki siary. A pozniej bede stosowala zamiennie -
              raz probiotyk, raz siare.

A siemie lniane super dziala na jelita, ma wlasciwosci oslaniajace.
              Tutaj wiecej na ten temat:

skarbnicawiedzy.blox.pl/2009/05/Wlasciwosci-zdrowotne-siemienia-lnianego.html
              • cerveja Re: Wybilam!!!!!!!!!!! Jezus Maria wybilam!!! 13.01.10, 21:21
                To super, gratuluje!! Z powodu podobnego problemu "sledze wasza
                historie" smile A dlaczego przestaniesz podawac probiotyk? czy zbyt
                dlugotrwale podawanie moze byc szkodliwe? ja daje malemu codziennie
                i juz od jakichs 6 miesiecy ze wzgledu na candide.
        • jagabaga92 Re: Wybilam!!!!!!!!!!! Jezus Maria wybilam!!! 13.01.10, 21:01
          Kurcze, może odpuść przedszkole i kontakt z "pozadomownikami" na ten
          pierwszy okres odbudowy flory jelitowej... Jej organizm jest mocno
          osłabiony, a czyhających lamblii w przedszkolu (i nie tylko) cała
          masa sad
          • antyka Re: Wybilam!!!!!!!!!!! Jezus Maria wybilam!!! 13.01.10, 21:32
            W przedszkolu dziecko ma trzymana diete, zmieniana co tydzien
            posciel, recznik i pizamke (wszystko prane przeze mnie).
            Nie je w nim dodatkowo sniadan ani podwieczorkow. Zostaja tylko
            obiady - oczywiscie nieslodkie i bezmleczne. Herbatke pija wylacznie
            nieslodzona (czasem wode).

Na kibelku siada uzywajac podkladek jednorazowych - rece ma
            dokladnie myte po kazdorazowej wizycie w ubikacji. Wie, ze nie moze
            wkladac raczek do buzi i nie wklada.
            Do przedszkola pojdzie na dwa dni, a potem lecimy do Niemiec, do
            rodziny. Wtedy odpocznie od przedszkola.

Nie moge jej calkiem zabrac, bo za chwile rodze. A wtedy za duzo
            zmian bedzie w jej zyciu - nowe dziecko w domu, a tu rodzice oddaja
            mnie do przedszkola. Z reszta w domu ja mam lamblie sad
            • maminka21 Re: Wybilam!!!!!!!!!!! Jezus Maria wybilam!!! 13.01.10, 21:50
              Antyka napisz mi jeszcze ile podajesz córce tego siemienia i czy
              dodajesz do czegoś, czy gotujesz i dajesz taka paćkę ?
              • antyka Re: Wybilam!!!!!!!!!!! Jezus Maria wybilam!!! 13.01.10, 22:03
                Jedna lyzeczke zmielonego siemienia zalewam goraca woda (ok. pol
                kubka) i mieszam. Podaje roznie - z kasza gryczana, z ryzem, z
                makaronem, z platkami owsianymi, a dzisiaj normalnie do dzioba na
                lyzeczce. Zjadla az 10. Jak nie chciala jesc, zagrozilam, ze nie
                bedzie dzisiaj bajek.
                Wredna jestem i tyle.
                I zjadla.

Dostala za to dziubka, dostala najwiekszy komplement (ale z Ciebie
                duza i dzielna dziewczyna), i zapowiedzialam, ze w sobote idziny do
                kina na ksiezniczke i zabe smile
                Chyba sie sumarycznie oplacalo smile
                • maminka21 Re: Wybilam!!!!!!!!!!! Jezus Maria wybilam!!! 13.01.10, 22:06
                  Dzięki smile
                • moli_07 Re: Wybilam!!!!!!!!!!! Jezus Maria wybilam!!! 14.01.10, 11:10
                  Chciałam podawać mojej córce siemię lniane jednak po jakimś programie gdzie
                  wypowiadał się pani dietetyk odpuściłam.Za nic nie mogę sobie przypomnieć co to
                  był za program,pani dietetyk mówiła że może u dzieci powodować odwapnienie,nie
                  zmielony pęcznieje w przewodzie pokarmowym.Jeśli już go używamy należy bardzo
                  dużo pić.Czy też o tym słyszałyście?Napiszcie ,bo przyznam że osobiście byłam
                  bardzo za podaniem siemienia lnianego ,ale oglądający to mąż powiedział że po
                  tym co usłyszał on się nie zgadza.
                  • slonko1335 Re: Wybilam!!!!!!!!!!! Jezus Maria wybilam!!! 14.01.10, 11:25
                    Moją córkę prowadziła jakiś czas dietetyczka i z siemienia lnianego pozwoliła
                    podawać tylko i wyłącznie kisielek, siemienia nie, miałam odcedzać i kisielek
                    miał być koniecznie na całym nie mielonym robiony.
                  • jagabaga92 Re: Wybilam!!!!!!!!!!! Jezus Maria wybilam!!! 14.01.10, 12:48
                    jesli obawiasz się odwapnienia, to możesz podawać dodatkowo np. 1/2
                    tabletki Ostercal (naturalne wapno ze skorup ostryg; podana dawka
                    zaspokaja ok. 62% dziennego zapotrzebowania na wapń). Mój synek pije
                    "glutek lniany" (bez przesady z częstotliwością - czasem 2x dziennie,
                    czasem raz na tydzień), wcina wapno i jest OK.
                    • antyka Re: Wybilam!!!!!!!!!!! Jezus Maria wybilam!!! 14.01.10, 13:51
                      Ja podaje swojej od kilku dni po pol kubeczka - rano.
                      Wlasnie w formie kisielu. Na poczatek kupilam zmielone siemie,
                      ktore zalewam goraca woda. Jak skoncze te opakowanie, kupie nasiona,
                      ktore wlasnorecznie bede mielila. Te zmielone sa odtluczczone, tak
                      wiec nie maja kwasow omega 3.

Bede podawala m-c, potem m-c przerwy i 2 tyg. i 2 tygodnie przerwy.
                      My nie stosujemy niczego ciagle, zeby nie rozleniwiac organizmu.
                      Jedynym wyjatkiem jest krzem i wapn. Krzem mamy wyzarty, a wapnia
                      nie dostarczam w diecie sad

Do do wapnia, my uzywamy Vitru calcium 150 + vit. D3. Ale juz widze,
                      ze jest drozszy od Ostrecal. Jaga, czy ten Twoj preparat nie ma w
                      skladzie cukru? Moj nie ma bank, ale nie chcialabym przeplacac smile
                      • jagabaga92 Re: Wybilam!!!!!!!!!!! Jezus Maria wybilam!!! 14.01.10, 21:15
                        Skład Ostercal:
                        wapń, wit. D3, mikrokrystaliczna celuloza (teoretycznie można
                        podciągnąć pod cukier - wszak to polisacharyd wink), sól sodowa
                        karboksymetylocelulozy, stearynian magnezu.
                        • letizia2 Jaga 14.01.10, 21:27
                          Dajesz całą tabletkę, czy 1/2? W jakim wieku masz dziecko?
                          • jagabaga92 Re: Jaga 15.01.10, 12:23
                            Mój synek ma 5,5 roku. To wapno daję mu po ok. pół tabletki (zalezy
                            jak mi się przekroi wink) od prawie więcej roku. Cała tabletka
                            zaspokaja 62,5% zapotrzebowania osoby dorosłej na wapń. U
                            dziecka jest ono trochę mniejsze, dlatego daję mu pół tablety,
                            ponieważ dochodzi jeszcze wapń zawarty w pożywieniu.
                            • letizia2 Re: Jaga 16.01.10, 12:43
                              Dzięki.
    • na_forum_na Re: Wybilam!!!!!!!!!!! Jezus Maria wybilam!!! 14.01.10, 22:10
      gratulacje!
      zasłużyłaś na to ciężką pracą
      • rich69 Re: Wybilam!!!!!!!!!!! Jezus Maria wybilam!!! 18.01.10, 13:01
        Ci lekarze to mnie rosmieszaja na byle co daja niebezpieczne
        lakarstwa jak antybiotyki czy przeciwpasozytnicze ktore cholernie
        obciazaja watrobe a rownoczesnie simie lniane uwazaja za
        niebezpieczne,ile tego siemia lnianego trzeba by jesc aby wyplukac
        wpn z organizmu,glupoty.
        • oliwkawawa Re: Wybilam!!!!!!!!!!! Jezus Maria wybilam!!! 19.01.10, 10:51
          Antyka gratuluję!!big_grin Cieszę się tym bardziej, że udało się tuż przed rozwiązaniemsmile

A ja też się pochwalę-wytłukłam owsiki - przy Waszych lambliach to pikuś ale też
          jakiś sukceswink
          Mały pije wieczorem i rano na czczo olej z pestek dyni 5ml (tak go pokochał że
          jak wstaje to już nie woła o mleko tylko o olej, i w ciągu dnia tez kilka razy
          się dopomina, więc muszę go chować do szafki żeby nie widział butelkismile))) i
          jest na diecie przeciwgrzybiczej. Tak więc mam nadzieję że dziady nie wrócąsmile
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka