Dodaj do ulubionych

My rowniez zaczynamy-mam tez pytania

06.03.10, 19:14
Dzis bylam na wizycie u dr Ozimka,dzieki antycesmilebede to powtarzac ale dzieki
niej trafilam w koncu do specjalisty-mam nadzieje hehe
ale do smiechu mi nie jest.Otoz jak tylko zobaczyl mała powiedzial lamblie
i...przerost 3 mnigdalka!bylam w szoku bo niby jak,na jakiej podstawie,bez
wywiadu badania ale trzeba zaufac i dzialac.Moje dziecko nie ma objawow
migdalka,typowych,ale...cholera wie.zbadamy
nie wiedzialam o co pytac na wizycie,dopiero po niej nasuwaja mi sie pytania
jak czytam rozpiske.
Leczenie mamy identyczne jak antyka(to ktore zaskutkowalo)
-Tinidazol,dla malej czopek(podac w nocy),my 4 tabletki jednorazowo.Po 10
dniach powtorka
1 dzien po pierwszej dawce Tinidazolu zaczac Nystatyne 4x 1 ml.(czy to mnaja
brac tez wszyscy czy tylko dziecko,jesli wszyscy to takie same dawki dla malej
i dla nas?)
-Xyzal na noc przez 21 dni
-probiotyk na 1,5-2 mc.co 2 tyg zmieniac
-brac krzem,cynk(nie wiem czy jedno i drugie?i jak dlugo?)
-dieta oczywiscie-jestem nia zalamanasadczy wszyscy musimy ja przejsc czy tylko
dziecko.jak dlugo taka dieta ma trwac???czy jak juz to wytepimy to
koniec?masakra bedzie z mała,ona nalezy do dzieci jedzacych kilka potraw...

obowiazkowo musze zrobic badanie na owsiki.Czy tylko dostane te szkielka w
Felixie?czy kupie w aptece?

zamowilam dzis olejek z oregano polecany przez antyke

mam zamiar przedstawic w przedszkolu diete malej,niech robia co moga.dla
alergikow gotuja osobno

aha,mala ma teraz infekcje i duzy katar.3 dni temu bylam u pediatry i uszy
byly ok a dzis dr mowi ze ma wysieksaducho ja pobolewa podczas dmuchania
nosa.mam dawac mucofluid ale nie wiem co jeszcze moge zrobic aby nie dopuscic
do zapalenia.dr powiedzial ze abslutnie nie nadaje sie jeszcze do
antybiotyku.dalam ibufen przeciwzapalnie,mam tez flixonase.moze to tez?

bede pisala moje spostrzezenia i napewno bede miala jeszcze wiele pytan
dzieki z gory za pomoc

Obserwuj wątek
    • letizia2 Re: My rowniez zaczynamy-mam tez pytania 06.03.10, 19:26
      Nam laryngolog powiedział, że przy dużym katarze flixonase się nie podaje.
      Nam też ostatnio dr. Ozimek zdiagnozował przerost trzeciego migdałka.
      W przyszłym tygodniu będę wiedziała, czy migdał jest przerośnięty.
      • letizia2 Re: My rowniez zaczynamy-mam tez pytania 06.03.10, 19:28
        Mam jeszcze pytanko. Jakie objawy miało twoje dziecko?
        • farfalina Re: My rowniez zaczynamy-mam tez pytania 06.03.10, 19:34
          to daj koniecznie znac jak wygladalo badanie migdalka,moja jest panikara a
          badanie chyba malo przyjemne

moja corcia ma czesto kaszle,zawsze suche,takie z gardla-ja nazywam je
          nijakimi.jest tez alergiczka i dostaje czasem sterydy w nebulizacji.teraz mamy
          kaszel gorszy,suchy ale inny niz zawsze(choc dzis jest definitywnie ze
          splywajacego kataru)i po tygodniu sterydow nic sie nie zmienilo,zrobilam na
          wlasna reke badania w felixie i wyszly lamblie i candida.w ciagu jednego dnia na
          forum odpisala mi antyka i takim sposobem trafilam do dr Ozimka.aha mala ma tez
          suche miejsca na skorze,raz bardziej(ale nie tragoczne,ja to nawet nie meczy,nie
          swedzi)a raz praktycznie wcale.ma takie zmiany w zasadze od urodzenia wiec mysle
          ze tez jest to alergiczne.zgrzyta tez zebami czasami
          to chyba tyle
    • nadzieja1122 farfalina napisałam na priwa 06.03.10, 20:53
      bardzo proszę Cię o odp.
    • antyka Re: My rowniez zaczynamy-mam tez pytania 06.03.10, 21:20
      No to sie ciesze, ze jestes zadowolona smile

Odpowiadajac na Twoje pytania:

> 1 dzien po pierwszej dawce Tinidazolu zaczac Nystatyne 4x 1 ml.(czy to mnaja
      > brac tez wszyscy czy tylko dziecko,jesli wszyscy to takie same dawki dla malej
      > i dla nas?)

Ta dawka jest ewidentnie dla dziecka.

> -brac krzem,cynk(nie wiem czy jedno i drugie?i jak dlugo?)

Jedno i drugie. Moi domownicy jedza krzem codziennie - z pol roku juz chyba
      bedzie. Za kilka m-cy bedziemy jedli co 2-3 dzien.

> -dieta oczywiscie-jestem nia zalamanasadczy wszyscy musimy ja przejsc czy tylko
      > dziecko.jak dlugo taka dieta ma trwac???czy jak juz to wytepimy to
      > koniec?masakra bedzie z mała,ona nalezy do dzieci jedzacych kilka potraw...
      >

WSZYSCY trzymaja diete. Chyba, ze chcecie sie zagrzybic na maksa.
      Ci Wy z ta dieta? Nie jest taka najgorsza. Da sie z nia zyc smile
      My dzisiaj na obiad zjedlismy kasze orkiszowa + pieczonego lososia + tarta
      marchewka smile

> obowiazkowo musze zrobic badanie na owsiki.Czy tylko dostane te szkielka w
      > Felixie?czy kupie w aptece?
      >
      Dostaniesz w Felixie, albo kupisz w sklepie med. - w aptece nie maja.

Powodzenia!

Piękna Helena
      I jeszcze piękniejsza Maria
      • farfalina Re: My rowniez zaczynamy-mam tez pytania 06.03.10, 21:28
        i znow niezastapiona antykasmile
        dzieki
        ale wiesz,ze to nie koniec mojego meczenia Ciebiesmile
        czyli my nie musimy tego leku na pozbycie sie grzybu w ogole czy dr zapomnial?

super,ze dalas mi juz jeden przepis na obiadeksmilebede miala z nimi problem...a
        jak dlugo na diecie??
        • oliwia244 Re: My rowniez zaczynamy-mam tez pytania 06.03.10, 21:37
          my jedziemy do Oziemka jutro na 10tą.
          Gabi wygląda obecnie bardzo źle. Dodatkowo zmasakrowała ją ospa sad(((
          Wierzę, że Oziemek ją zdiagnozuje.

no i powodzenia w Waszym odrobaczaniu smile)))))
          • farfalina Re: My rowniez zaczynamy-mam tez pytania 06.03.10, 21:46
            o kurcze...niedobrzesad
            powodzenia
          • antyka Ozimek nie Oziemek 07.03.10, 03:09
            A co do grzyba, to nie mam pojecia.
            Moze nie jestescie zagrzybieni?
            My bylismy i to bardzo.
            • farfalina Re: Ozimek nie Oziemek 07.03.10, 09:45
              zadzwonie dzis do dr,mam kilka pytan i niejasnosci
              na kartce mam ze ziemniaki mozna jesc a na forum poczytalam i sa sprzczne
              informacje.nie mozna.sam dr powiedzial ze mozna bo w koncu cos dziecko musi jesc...
              ser zolty mam zaznaczony ze nie mozna a pozniej ze glownie nie jesc na dzien
              przed,w dniu leczenie i 2 dni po podaniu pierwszej dawki leku.
              jablka niby mozna a na forum juz pisza dziwczyny ze nie.Warzywa dr powiedz
              ogolnie,ze mozna,na forum ze bez byrakow i marchewki-moje dziecko akuart tylko
              takie je.buraczki smazone i marchewke z jablkiem.
              coraz bardziej jest zalamana a jeszcze nie zaczelam.Najgorsze,ze walczyly Pani w
              przedszkolu z moja corka caly zeszly rok,zeby nauczyla sie jesc wiecej potraw i
              glownie zupy.nie tolerowala zadnych,jadla wkolko piers lub schabowego w
              panierce-tylko takie zje.jak mam ja przekonac do samego miesa gotowanego czy
              pieczonego...to samo z ryba=tylko w panierce.matko jestem przerazonasad(
              w diecie MM tez jest duzo sprzecznosci.My z mezem sobie poradzimy ale jak mam
              zrobic taka rewolucje dziecku to nie wiem...nie martwie sie o slodycze,chodzi mi
              o glowne dania,kanapki z warzywami z a chiny nie zje.tylko serek topiony,zolty i
              szyneczka
              jak dlugo ma trwac taka dieta?
              jutro jade do przedszkola przedstawic diete,ciekawe co zrobia?
              • antyka Re: Ozimek nie Oziemek 07.03.10, 11:25
                Poczytaj na temat diety MM i bedziesz wiedziala, co mozna jesc.
                A ziemniaki najlepiej odmiane salatkowa spozywana na zimno.
                • farfalina Re: Ozimek nie Oziemek 07.03.10, 12:04
                  ja czytalam juz o tej diecie i wiem co mozna,tylko to co mozna moje dziecko nie
                  lubi i to mnie martwi...
                  wiem,ze nie tylko ja mam ten problem ale nie potrafie tego poukladac w glowie i
                  wiem jak bedzie ciezko corce wytlumaczyc.a w koncu musi cos jesc.Naprade moja
                  coreczka rok temu jadla 3 rzeczy na krzyz i tak sie cieszylam ze w przedszkolu
                  od ponad pol roku jadla wieksza polowe potraw i zup przede wszystkim.ona i tak
                  jest bardzo drobniutka...
                  oj ciezko bedziesad
                  • antyka Re: Ozimek nie Oziemek 07.03.10, 14:17
                    Moja tez miala slaby apetyt.
                    Po pierwszej chemii na lamblie, wstala rano o 6 i zawolala: chcem jesc!
                    I tak jadla, jadla i jadla... Od lutego ub. roku przytyla prawie 4 kg.
                    • farfalina Re: Ozimek nie Oziemek 07.03.10, 14:35
                      mam nadzieje,ze moja tez zacznie wolac,choc u nas to nawet nie znaczy ze jest
                      niejadkiem tylko lubi bardzo malo rzeczy.nie chce probowac nowych,nie pomagaja
                      zabawy i "piekne"kanapeczki...
                      czy naprawde nawet minimum minimum nie moge dodac bulki tartej do kotlecika?w
                      jajku moge chyba,skoro jajka mozna

i jeszcze jedno,chyba sa jakies zamienniki w zrdowej zywnosci.dzis tak patrzylam
                      na niektore produkty eko ale jednak w skladnikach sa drozdze,cukier.czy takie
                      sladowe iloscie tez nie?cholera ciezko mi to pojacsmile
                      • farfalina Re: Ozimek nie Oziemek 08.03.10, 15:52
                        mielismy zaczac dzisiaj a zaczniemy jutro.apteka pomylila sie i dzis jak
                        przyjechalam po czopki okazalo sie ze Pani przyjmujac recepte niezauwazyla ze to
                        czopki do zrobienia.paranoja
                        rozmawialam z dr i troszke mnie pocieszyl z ta dieta.to co jest wypisane dobrze
                        zeby bylo w diecie a to czego nie wolno-nie ale mozna gdzies cos
                        przemycic,pozwolil mi uzyc bulki tratej do koltlecika.Znow powtorzyl ze cos
                        dziecko musi jesc.bede eliminowac wszystko co sie da i robic jakies
                        zamienniki.dzis kupilam w zrowej zywnosci pare artykulow,zamowilam ryz ciemny
                        nieluskany,mieli ciemny ale luskany
                        • antyka Re: Ozimek nie Oziemek 08.03.10, 17:32
                          Wystarczy sie wybrac do carrefoura, maja ryz, makaron (malma), kasze orkiszowa,
                          gryczana i make z pelnego przemialu. Maja nawet ciastka z maki z pelnego
                          przemialu slodzone fruktoza - na stoisku ze zdrowa zywnoscia.

A ja dzisiaj na obiad zrobilam: makaron z maki pp, gotowany al dente, brokuly
                          got. na parze, brukselka, pomidory i do tego piers z kurczaka. Wymoczylam ja w
                          jajku, obmazylam z obu stron i wrzucilam do rosolu; gotowalam jakies 40 minut.
                          Pychotka i w zgodzie z dieta MM.
                          • farfalina Re: Ozimek nie Oziemek 08.03.10, 19:15
                            makaron malama jest ok??
                            ja tez bym zjadla Twoje danie ale moja corcia juz niesadzadnych
                            brolulow,brukselek,pomidorow.i tu mam problem...
                            • farfalina Re: Ozimek nie Oziemek 10.03.10, 08:10
                              dzeiwczyny jestem zmartwionasadpodalam malej czopka okolo 21.30.mala strasznie
                              ich nie lubi,pewnie jak wiekszosc dzieci i tak mi sie napiela ze strasznie
                              bolala ja pupa w nocy,nocka okropna a na dodatek okolo 1 w nocy zrobila
                              kupke!nie widzialam tam czopka ale napewno przez 3 godziny sie rozpusciel ale
                              czy zadziala?tak sie biedna meczyla,a ja balam sie ze cos jej
                              uszkodzilam.musialam az jej podac ibufen.Ja tez okropnie sie czulam i nie wiem
                              czy po tak krotkim czasie mozna juz miec jakies objawy?po 2 godz od polkniecia
                              tabletek mdlilo mnie i wymiotowalam,malo -wodą.posmak metaliczny mam
                              • antyka Re: Ozimek nie Oziemek 10.03.10, 08:58
                                dzwon do dr. Ozimka
                                ma opatentowana metode na czopki z warstwa przeciwblowa
                                • farfalina Re: Ozimek nie Oziemek 10.03.10, 10:13
                                  juz dzwonilam raniutko,powiedzial ze spokojnie zdazylo sie
                                  wchlonac.ufff
                                  kurcze to chyba moja wina ze tak ja bolala pupcia,ja nie rozgrzalam
                                  tego czopka w reku tylko taki dalam.ale w aptece mi kazali bardzo
                                  uwazac zeby sie nie pokruszyl.
                                  a jaki to patent?juz nie chce go meczyc.
                                  • antyka Re: Ozimek nie Oziemek 10.03.10, 10:31
                                    Nowa recepta bedzie potrzebna - na czopek trojfazowy.
                                    Ozimek cos takiego ostatnio wymyslil, wlasnie dla dzieci, ktore maja wrazliwy odbyt.
                                    A co do czopka, to trzeba go wyjac z pol godziny wczesniej z lodowki, zeby
                                    wlasnie sie chwile ogrzal - tak mi mowili w aptece.
                                    • farfalina Re: Ozimek nie Oziemek 10.03.10, 11:51
                                      cholera to ja tego nie zrobilam,wiedzialam ze trzeba troche rozgrzac
                                      ale zabronili mi w aptece zeby sie nie rozwalil...nastepnym razem
                                      inaczej zrobie albo podjade po recepte
                                      dzieki
                                      • letizia2 Farfalina 10.03.10, 12:04
                                        Będziecie diagnozować trzeci migdał? Jeśli tak, to gdzie?
                                        Jak teraz u was z katarem?
                                        • farfalina Re: Farfalina 10.03.10, 13:32
                                          ja narzie chce wytepic to dzidostwosmile3 migdal odpuszczam.zobacze jak
                                          bedzie dalej,Moja mala nie ma zadnych objawow 3 migdala.polecal mi
                                          dr Ozimek krajmed na wałbrzyskiej i dr Watrobskiego lub Dr Lipiec
                                          • letizia2 Re: Farfalina 11.03.10, 17:51
                                            Farfalina!
                                            Odbierz pocztę.
                                            • farfalina letizia 11.03.10, 21:39
                                              odpisalamsmile
                                              • letizia2 Re: letizia 11.03.10, 21:57
                                                Ja tezsmile
                                                • farfalina Re: letizia 12.03.10, 17:59
                                                  dzwonilam do lekarza w sprawie wysypki,plam na raczkach jakie pojawily sie u
                                                  malej przedwczoraj.niby tak ma byc,mam smarowac fenistylem.teraz prawie nie
                                                  widac te wysypki
                                                  • farfalina Re: letizia 13.03.10, 19:25
                                                    wiecie moze,czy moge podac sinecod jesli jest po 1 dawce czopka i zaczela
                                                    nystatyne?nie ma przeciwskazan?
                                                    mala pokasluje co pare sekund,nie jest to kaszel tylko takie krociutkie
                                                    pokaslywanie z zamknieta buzia.ma tak juz tydzien.
                                                    nie wiem czy to juz w nawyk jej nie weszlo,nic nie pomaga a syropy mialam juz
                                                    odstawic w poniedzialek po kontroli malej(miala infekcje)

nie wiem juz jak powstrzymac ten niby kaszel
                                                    w nocy spokoj

i jeszcze jedno.czy mozna sie napic czerwonego wina podczas kuracji i diety?
                                                  • antyka Farfalina 13.03.10, 21:50
                                                    Uspokoj sie. Nie Twoje pierwsze dziecko tak ma. Wyluzuj.
                                                    Nic nie podawaj, tylko niech dziecko pije duzo wody.
                                                    Przestanie kaslac, jak zdechnie cale te towarzystwo, ktore ja tak meczy.
                                                    Po co podawac syrop na cos takiego?
                                                    Chcesz tlumic ten kaszel? Po co?
                                                  • farfalina Re: Farfalina 13.03.10, 22:02
                                                    o ile zdechnie...zaczyna mnie zastanawiac to,dlaczego dr Ozimek raz leczy
                                                    najpier oble-owsiki a pozniej reszte a innym razem mowi ze to nie ma
                                                    znaczenia.leczenie wszystkiego naraz chyba jest nielogiczne.Moze ktos mi
                                                    wytlumaczyc zasade i kolejnosc leczenia tego cholerstwa?ma znaczenie kolejnosc
                                                    czy nie??
                                                  • antyka Re: Farfalina 13.03.10, 22:23
                                                    A masz wyniki na owsiki? Chyba nie...

Zadzwon i zapytaj, jak masz watpliwosci.
                                                    A jesli uwazasz, ze zle leczy, to zawsze mozna zmienic lekarza smile

Ja mu ufam i to bardzo.
                                                    Dla mnie jest wysokiej klasy fachowcem i zdania w tej kwestii nie zmienie.
                                                  • farfalina Re: Farfalina 13.03.10, 22:39
                                                    dobrze wiesz,ze nie
                                                    pisalam tez,ze rozmawialam z dr i powiedzial ze nie ma znaczenia kolejnosc.Pytam
                                                    tylko dlaczego jednym zaleca tak a drugim inaczej.Mialas szczescie ze nie bylo u
                                                    Was owsikow.Mam nadzieje,ze u nas tez nie bedzie
                                                    Czy napisalam gdzies ze zle leczy??nie.Zapytalam dlaczego?a to roznica.Nie
                                                    jestem tak doswiadczona w tym temacie jak Ty dlatego mam tyle pytan,pewnie za
                                                    rok bede wiedziala tyle samo
                                                  • letizia2 Antyka 15.03.10, 12:01
                                                    Pisałaś na forum, ze najpierw obłe, a później lamblia.
                                                    Nie bardzo już rozumiem.
                                                    Napisałaś, że nie wyszły u was owsiki, a vermox podaliscie.

Ja też na forum alergie, czytałam ze najpierw obłe, później lamblia i na końcu
                                                    grzyb.
                                                    Nie dziwię się farfalinie, ze jest dociekliwa, skoro jest u niej podejrzenie
                                                    owsików, a mała dostała juz tinidazol.

Pozdrawiam
                                                  • antyka Re: Antyka 15.03.10, 12:40
                                                    Vermox podalam pol roku po tluczeniu lamblii wink
                                                    Bo mala wtedy cos zlapala w przedszkolu... W chwli leczenia lamblii, owsikow nie
                                                    było.

A jak ma watpliwsci, niech zadzwoni do lekarza,
                                                    przeciez ma komorke.
                                                  • farfalina Re: Antyka 15.03.10, 17:57
                                                    Antyka,pisałam juz kilkukrotnie,ze rozmawialam z dr na ten temat,powiedzial ze w
                                                    ten sposob tez damy rade.chodzi o to,ze na forum jest wiele sprzecznych
                                                    informacji a lekarz ten sam.o to tylko chodzismile
                                                    dowiedzialam sie rowniez,ze jesli nie wybije sie najpierw np owsikow to po
                                                    leczeniu samych lamblii one napewno wrocasad.wiem to z felixa
                                                    nawet jak nam nie wyjda teraz owsiki,nie znaczy ze ich nie ma,.chyba wole miedzy
                                                    czopkami jednak przeleczyc w ciemno...
                                                  • antyka Re: Antyka 15.03.10, 18:11
                                                    Rozumiem Twoje watpliwosci, z tym, ze ja wiem, ze Ozimek sie zajebiscie zna na
                                                    robalach, wiele z nich diagnozuje na podstawie wygladu nosiciela i czesto, nawet
                                                    jesli nie ma pokrycia w wynikach, decyduje sie na ich wybicie.
                                                    Ja mu ufam, ze wie, co robi. Z reszta, wszystko z nim konsultuje - nawet kwestie
                                                    szczepien. I poki co, dobrze na tym wychodze.

Ja bym nie przeleczala dzieciaka wbrew zaleceniom lekarza. Pamietaj, ze
                                                    tinidazol to siekiera. Nie wiem, jak Ciebie, ale mnie od czasu wziecia
                                                    tinidazolu, boli tylek, mam mega wzdecia, przelewania brzucha, nie wspominajac o
                                                    konsystencji kupska sad
                                                    Do tego wlosy mi sie zrobily mega szorstkie...
                                                    I tylko o to mi chodzi...
                                                    Zeby nie kombinowac niepotrzebnie, jak nie ma takiej potrzeby. Z reszta, tak sie
                                                    zastanawiam, czy tinidazol nie tlucze owsikow? Przeciez to naprawde siekiera.
                                                    Musze podpytac lekarza przy okazji.
                                                  • farfalina Re: Antyka 15.03.10, 18:21
                                                    ale ja sama tego jej nie dam,tylko jak Ozimek sie na to zgodzi,zapytam jak bede
                                                    miala wyniki
                                                    wiesz,obawiam sie tylko jednego.dlatego,ze tinodazol jest taka siekiera boje sie
                                                    zeby mala nie musiala tego gowna brac kilkakrotnie
                                                  • letizia2 Re: Antyka 15.03.10, 18:34
                                                    Pytałaś może dr.Ozimka, dlaczego masz teraz takie akcje? To normalne? Czy to
                                                    efekt ewentualnego grzyba, chociaż nie wiem czy jest to u ciebie możliwesmile
                                                  • letizia2 Re: Antyka 15.03.10, 19:32
                                                    Chodziło mi oczywiście o objawy. Czy to efekt trucia robactwa?
                                                  • farfalina Re: Antyka 16.03.10, 13:14
                                                    a ja dzis sie dowiedzialam,ze badanie grzyby wychodzi tylko z badani z
                                                    krwi...czy ktos ma takie widomosci?moja dyrektorka przedszkola wrecz przy tym
                                                    sie upiera
                                                  • farfalina owsiki 17.03.10, 13:31
                                                    cos ucichlo na forum
                                                    mam wyniki na owsiki.nie stwierdzono.nie wiem czy sie cieszyc czy co
                                                    robic.nie koniecznie musialay teraz wyjsc w badaniu a mała moze je
                                                    miec.przeciez to jest bledne kolo.mam powtorzyc za okolo 10 dni i
                                                    jak sie okaze ze ma to leczenie bedzie jednak po leczeniu
                                                    lambli.zwariowac mozna z tymi robalami
                                                  • farfalina czopek 21.03.10, 07:57
                                                    dziewczyny,czy Wasze dzieciaczki bolala pupa po podaniu czopka?za pierwszym
                                                    razem bolala ja w nocy,pisalam gdzies wyzej,wczoraj tez ja bolala,mimoze
                                                    przygotowalam czopek,byl nawet lekko miekki,noc w miare ok ale rano mala mowi ze
                                                    ja boli w srodku pupasaddlaczego?czy moze ma hemoroidka??nic innego nie
                                                    przychodzi mi do glowy
                                                  • oliwia244 Re: czopek 21.03.10, 21:03
                                                    ja po Twoich doświadczeniach przygotowałam odpowiednio wcześniej czopek. męza
                                                    nie było w domu jak go dawałam wiec nie bardzo mi poszło bo się córuchna
                                                    rozbeczała i bunt. bolała ja pupa, długo nie chciała sie położyć czy usiąść a
                                                    czopka włąściwie nie dostała.
                                                    następnego dnia już piknie podstępem bez żadnych problemów i bólu.
                                                    za dwa dni u nas drugi czopek.
                                                  • farfalina poprawa? 23.03.10, 10:14
                                                    wczoraj po kapieli smaruje mala balsamem a tu skora gladka jak u
                                                    niemowlaka!czyzby jakas poprawa?smile)czy ta sucha skora jest wina
                                                    grzyba czy pasozytow?
                                                  • oliwia244 Re: poprawa? 23.03.10, 21:41
                                                    u nas też skóra miękka i naprawdę niezłasmile
                                                    dziś czop drugi,poszło fatalnie sad
                                                  • farfalina Re: poprawa? 24.03.10, 10:09
                                                    Oliwia a co sie stalo?jak chcesz pisz na priva
                                                  • oliwia244 Re: poprawa? 24.03.10, 22:11
                                                    był bunt i czop na siłę musiał być załadowany, a wiadomo ze to nie jest miłe :-
                                                    dziś niestety duża pokrzywka na ciele sad zakładam, ze po czopku - po pierwszym
                                                    było podobnie.
                                                  • farfalina Re: poprawa? 25.03.10, 08:50
                                                    bidulka malutkasadwiem co to znaczy...
                                                    u nas dwa dni po pierwszym czopku miala ta wysypke z suchymi p,ackami na
                                                    dloniach,ale po drugim juz nic,wrecz wlasnie wtedy ta skora sie
                                                    poprawila.ciekawe co to znaczy?lepiej jak wysypuje czy nie?
                                                  • oliwia244 Re: poprawa? 25.03.10, 12:18
                                                    na dziś wysypka zniknęła. ale użyłam maści cholesterolowej z hydrokorytyzonem
                                                    smile buzia była jak poparzona (tą smarowałam protopikiem)

Mi O mówi, ze może wysypać, że to jest ok.
                                                    Przy czym wiesz moja córka cierpi właśnie na te skórne sprawy więc te wysypki
                                                    mnie do grobu wpędzają!
                                                  • farfalina Re: poprawa? 25.03.10, 12:40
                                                    to moze teraz bedzie juz tylko lepiejsmile
                                                  • farfalina Re: poprawa? 07.04.10, 13:47
                                                    zaczynamy zbierac probki do badania po leczeniu.dzis podaje
                                                    rapaholin,mam nadzieje ze nam sie udalo
                                                    poprawe widze:skora super,kaszlu nie ma,spi spokojnie
                                                    apetyt bez zmian,choc po zmianie diety nie robi codziennie kupki i
                                                    sa twrde,zawsze robila twarde ale codziennie.nie wiem co jej podac
                                                    zeby nie miala zaparc,pare dni temu troche sie meczyla z
                                                    wyproznieniem i bolala ja pupka.mam nadzieje,ze to nie hemoroidki...
                                                  • farfalina moze u nas tez juz koniec? 14.04.10, 12:53
                                                    Dzis odebralam wyniki.Lambli nie ma!ale candida nadal ++/.mimo diety i nystatyny
                                                    pewnie bede powtarzala znow badania na lamblie za jakis cza
                                                    ale ciesze sie bardzoooooooosmile
                                          • kkasiapar40 Re: Farfalina 16.04.10, 16:43
                                            czy ktos leczyl swoje dziecko u Dr Ozimka, tyle pozytywych opini a
                                            wyglada na to ze wiekszosc dzieci diagnozowanych przez niego ma
                                            candida, robaki i 3 migdalek. Laboratoria tez te same, mam duze
                                            obawy.
                                            • tsumi.may Re: Farfalina 26.04.10, 09:00
                                              To mój pierwszy wpis na tym forum, witam wszystkich smile.

Przeglądam je od pewnego czasu, w ten właśnie sposób trafiłam również do dr Ozimka. Jestem w trakcie intensywnych przygotowań do leczenia lamblii.

Na wizytę trafiłam już z potwierdzeniem laboratoryjnym od p. Kamirskiej, lecz zostało mi to laboratorium polecone przez mikrobiolożkę, którą zapytałam o to czy zna jakieś godne zaufania w Warszawie - z pewnością nie była stronnicza. A na wizycie u p. Ozimka, zanim wspomniałam o lambliach sam wysnuł taką hipotezę i dodał, że mamy powiększone migdały zanim dzieci otworzyły buzie.

U nas migdały faktycznie są mocno powiększone, mimo, że moje dzieci nigdy nie chorowały na zapalenie migdałów, ani nie przechodziły nigdy angin. Również byłam w szoku, że na podstawie wglądu można wnioskować (koloryt policzków i specyficzne tyło-przesunięcie żuchwy).
                                              Jestem pełna ufności do p. Ozimka, z pewnością dokonam weryfikacji leczenia i trafności diagnozy, mam głęboką nadzieję, że pozytywnej.

Mamy dużą łatwość w doszukiwaniu się podstępu, oszustwa, manipulacji - dajmy sobie szanse. Opieka zdrowotna jest i będzie komercyjna, takie są realia.

Drogie Mamy,
                                              mam też pytania, na które nie znalazłam odpowiedzi na forum (mam nadzieję, że nie przez nieskuteczne szukanie).

Jak działa Tinidazol? Czy dawka pojedyncza daje ochronę (działanie) przez te np. 10 dni, do kolejnej dawki? Są antybiotyki, które tak działają.

Nystatynę mam zaleconą też tylko dla dzieci na 14 dni od pierwszej dawki Tinidazolu, czy to nie za krótko, ponieważ skończy nam się 3 dni po drugiej dawce na lamblie?

Zostały nam dodatkowo zalecone probiotyki, Xyzal, Preventic, Immulina, Esberitox, Prenalen, bez krzemu i innych suplementów. Jaki krzem lub produkt kompleksowy wybrać dla dzieci 6, 7 letnich?

• antyka Re: Farfalina 26.04.10, 09:33
                                                Co do Tinidazolu - wydaje mi sie, ze nie daje az tak dlugiej
                                                ochrony. On utrzymuje sie we krwi ok. 2 doby po podaniu - na taki
                                                czas z reszta nalezy odstawic alkohol. Za zgoda lekarza wrocilam do
                                                karmienia piersia wlasnie po dwoch dobach.

Co do krzemu - jesli Twoje dzieci potrafia lykac tabletki, to
                                                polecam Maxi Krzem. Jesli nie potrafia i musisz je rozdrabniac,
                                                to polecam Kieselerde firmy Sunlife. Zawartosc wysypujesz z kapsulki
                                                podajesz dziecku - jest b. zjadliwe. Preparat mozna kupic w necie
                                                (wrzuc do wyszukiwarki - gdzies jest moj post, jak mozna dokonac
                                                zakupu).
                                                • tsumi.may Utrapienia dnia codziennego związane z leczeniem 27.04.10, 08:01
                                                  Dziękuję Ci smile.

Jeszcze nie do końca się "ogarnęłam", z odpowiedzią na pytanie jak kształtować bliską rzeczywistość w odniesieniu do czasu i otoczenia, aby funkcjonować normalnie (codzienny stres związany ze skutecznym leczeniem, prawdopodobieństwo reinfekcji, dieta, szkoła, w której stale nie ma ciepłej wody, mydła czy teściowa, która gdy się pomodli to zagrożenie przestanie istnieć).Uff.

Jak się porządnie ogarnąć, może tylko czas jest potrzebny.
                                            • pasia250280 Re: Farfalina 28.04.10, 08:47
                                              Witam,
                                              chciałabym również udać się ze swoim synkiem do dr Ozimka, proszę Was o podanie
                                              numeru telefonu do doktora na maila gazetowego choć wolałam na j.pietak@wp.pl
                                              (częściej korzystam. Wiem że przyjmuje przy Al. Wilanowskiej, chyba że coś się
                                              zmieniło.
                                              Pozdrawiam wszystkie mamy walczące smile
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka