kinga_owca 04.10.12, 12:55 Potrzebuję kupić Alinię - tabletki i płyn - macie namiary na jakąś aptekę? najlpiej sprawdzoną oczywiście. Jedyna jaka znalazłam to apteka w Monachium. Proszę o namiary tu lub na gazetowy. Z góry dzięki Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
blackone777 Re: Alinia - kupował ktoś? 20.10.12, 21:30 Tez sie podlacze. Raz, ze jestem ciekaw efektow stosowania Alinii, dwa, ze szukam dobrego miejsca do jej sciagniecia. Jedyne co poki co znalazlem wiarygodnego to www.privatedrugstore.eu/ ale cena dosc spora, za to z Cypru wiec mniejsze ryzyko ewentualnych problemow na granicy (bo wszystko w ramach EU). Odpowiedz Link
blackone777 Re: Alinia - kupował ktoś? 21.10.12, 23:56 Jednak zaczynam miec watpliwosci co do tego privatedrugstore. Znalazlem, ze ta sama firma ma tez inny adres internetowy www.internationaldrugmart.com Oba sklepy sa prowadzone przez ta sama firme z Cypry. Po jakiego grzyba maja dwie apteki? Co dziwne jak zerknalem na Alinie, to w obu maja rozne opakowania dostepne (inna ilosc tabletek) i mocno rozniace sie ceny. Hmmm..... Odpowiedz Link
jan440 Re: Alinia - kupował ktoś? 22.10.12, 20:58 Szukajcie generyka Alinia - Nizonide, bez problemu można kupić w wielu miejscach. Ceny są naprawdę przystępne a lek ma dobre recenzje, dopuszczenia w wielu krajach, nie trzeba żadnych recept, w Polsce zdaje się też dr. Ozimek czasem go używa. Co prawda najczęściej jest produkowany i przychodzi z INdii ale ... Odpowiedz Link
blackone777 Re: Alinia - kupował ktoś? 22.10.12, 23:17 Czy moglbys podac jakies wiarygodne miejsce zakupu Nizonide? Odpowiedz Link
jan440 Re: Alinia - kupował ktoś? 23.10.12, 19:35 Nie kupowałem osobiście więc nie podam. Ale wiem, że ludzie kupują i paczki przychodzą. Szukaj sam. Odpowiedz Link
blackone777 Re: Alinia - kupował ktoś? 25.10.12, 12:19 Miejsc mozna znalezc duzo, tylko pytanie czy to co kupujesz, jest rzeczywiscie tym lekiem, ktory chcesz, czy placebo z ladnym napisem, albo co gorsza jeszcze czyms szkodliwym? Stad zastanawiam sie jak sprawdzic wiarygodnosc i kupic w dobrym miejscu. Odpowiedz Link
blackone777 Re: Alinia - kupował ktoś? 31.10.12, 14:17 Pozwalam sobie wrocic do tematu. Czy naprawde nikt nie ma doswiadczen z kupnem Alinii (w sensie gdzie oraz czy pomogla)? Ten lek przypomina jakiegos mitycznego potwora, niby wszedzie jest, ale co do konkretow do ciezko. Wspominana magicpharma albo nie akceptuje zamowien od nowych klientow, a to teraz zrobila sobie przerwe do polowy miesiaca i zupelnie nie idzie sie z nimi dogadac, nie mowiac juz, ze wiarygodnosc tego miejsca nie powola. Teoretycznie znalazlem dwie kanadyjskie apteki (albo niby dwie, bo obie strony internetowe prowadza do tej samej firmy), ktore sa gotowe wyslac ten lek, ale wymagaja recepty i to jeszcze przeslania oryginalu papierowej recepty, co okropnie wydluzy sprawe. Moze ktos cos doradzi? Odpowiedz Link
slodziutka-2 Re: Alinia - kupował ktoś? 31.10.12, 18:32 mi alinie z magicpharmy swojego czasu polecił dr O. ja osobiście jakoś nie jestem do tego przekonana. Tym bardziej, że alinia z tej strony, byłaby sprowadzona z USA. Tylko nie wiem jakim cudem, skoro oni nie mogą wysyłać leków poza ocean -takie prawo. I rzeczywiście, tabletki alini dla Europy dostępne nie są, natomiast alinia w syropie (czy w zawiesinie, nie wiem konkretnie, w każdym bądź razie w płynie) już dla Europy jest dostępna... Trochę to wszystko dziwne. Odpowiedz Link
jan440 Re: Alinia - kupował ktoś? 31.10.12, 22:25 Spróbujcie goldpharma.com/article/1/ Odpowiedz Link
blackone777 Re: Alinia - kupował ktoś? 01.11.12, 12:51 jan440, dzieki tez znam ta apteke, ale nie maja alini w ofercie generanie uderzylem do wiekszosci aptek, ktore pojawiaja sie w necie i na krotkiej liscie zostaly 4 dwie to magicpharma i www.privatedrugstore.eu, ktore niby alinie maja, ale ciagle maja jakies przerwy z obsluga w magicpharma chcialem kiedys kupic prazykwantel i ciagle mowili, ze beda mieli za tydzien i trwalo to przez jakis miesiac, w koncu udalo mi sie znalez inne, duzo wiarygodniejsze miejsce, ale alinii nie maja teraz obie te apteki maja jakies przerwy z przyjmowaniem zamowien itd. dwie, a w zasadzie jedna z dwiema stronami www, jest z kanady i wymaga wyslania papierowej recepty pozotale apteki albo alini w ogole nie maja, albo niby maja, ale sie skonczyla i nie wiadomo kiedy bedzie, albo nie odpowiadaja w ogole na maile probowalem tez szukac w meksyku, bo tam tez jest to niby popularne i nic przypuszczalnie czesc problemu wynika z tego, ze nie jest to chyba az tak stary lek jak np. zentel, wiec przez to trudniej dostepny Odpowiedz Link
blackone777 Re: Alinia - kupował ktoś? 01.11.12, 12:45 tu akurat odpowiedz jest prosta magicpharma nie jest apteka amerykanska, tylko indyjska, ktora probuje udawac amerykanska, co jak dla mnie odbiera jej wiarygodnosci, bo przynajmniej ja osobiscie uwazam, ze w krajach azji jest duzo fajnych rzeczy i wiele moglibysmy sie od nich uczyc ale jesli ktos probuje udawac kogos kim nie jest, to hmm.... ale to juz temat lekko filozoficzny... Odpowiedz Link
slodziutka-2 Re: Moge mieć lek Alinia 15.11.12, 19:05 a możesz mi powiedzieć jakim sposobem uda Ci się go sprowadzić z usa? Pytam z ciekawości. Bo ja swojego czasu też chciałam go kupić poprzez znajomych w stanach, ale było to niemożliwe. Leki na recepte nie przejdą przez border protection na lotnisku. Za próbę wywozu takich leków poza ocean grozi bardzo wysoka kara pieniężna. Odpowiedz Link
jan440 Re: Moge mieć lek Alinia 15.11.12, 19:07 Trochę drogo, myślę, że warto pomyśleć o generykach. I próbować zamówić w meksykańskich czy kanadyjskich firmach. mexmeds4you.com/ www.canadamedicineshop.com/ Odpowiedz Link
jan440 Re: Moge mieć lek Alinia 15.11.12, 21:06 Doszedłem do konkretnych cen generyków: Nitazoxanide 500mg,6tabl -8$ Czyli klasyczna dawka na 1 kurs - 3 dni po 2 tabl. www.mexrx.net Odpowiedz Link
blackone777 Re: Moge mieć lek Alinia 16.11.12, 14:05 www.mexrx.net - tu moje oprogramowanie antywirusowe zaczelo mi wariowac, ze serwer probuje przeslac jakies niebezpieczne swinsta na moj komputer, upps...... teoretycznie maja alinie 8 dolarow za 6 tabletek, co wydaje sie dobra cena napisalem maila, zobaczymy czy cos odpowiedza Odpowiedz Link
anushia Re: Moge mieć lek Alinia 29.08.13, 22:40 KUpiłam u nich, przysłali (z meksyku) , wszystko OK. Jeszcze nie użyłam. Odpowiedz Link
blackone777 Re: Moge mieć lek Alinia 16.11.12, 13:59 mexmeds4you.com - nie maja Alinii na liscie lekow www.canadamedicineshop.com - tu jesli sie domyslam trzeba wyslac maila... Odpowiedz Link
jan440 Re: Moge mieć lek Alinia 16.11.12, 17:19 Nie mają Alinii bo to oryginał ale powinni mieć odpowiednik. Odpowiedz Link
blackone777 Re: Moge mieć lek Alinia 16.11.12, 23:27 a moglbys znalezc? bo ja szukalem i nie udalo mi sie znalezc Odpowiedz Link
jan440 Re: Moge mieć lek Alinia 17.11.12, 13:56 Na pewno był na mexrx. Było zdjęcie lista z tabletkami Nie pamiętam nazwy pod jakim było, może nitazoxanide? Odpowiedz Link
blackone777 Re: Moge mieć lek Alinia 17.11.12, 19:33 Rzeczywiscie maja. Moze wczesniej szukajac zrobilem jakas literowke i dlatego nie mogle znalezc. Przejrzalem juz tyle stron w necie, ze ta Alinia juz mi sie sni po nocach... Kupowales moze cos w tym mexrx? Napisalem do nich maila. Zobaczymy czy cos odpowiedza. Co ciekawe ze zdjecia wynika, ze sprzedaja indyjska wersje Alinii, podczas gdy w meksyku istnieje ich lokalna. Ciekawe dlaczego? Odpowiedz Link
jarson555 Re: Moge mieć lek Alinia 18.11.12, 11:26 Hmmm..blackone777 może zamówilibyśmy razem u nich. Moglibyśmy się podzielić kosztami wysyłki i byłoby taniej. Ewentualnie ja będe chciał zamówić przez siostre z UK. Zna angielski i już mi pomagała tak. Odpowiedz Link
jan440 Re: Moge mieć lek Alinia 18.11.12, 12:18 Jarson i blackone uważam to za świetny pomysł kupno na spółkę. Może przetrzecie szlaki, ja wolę jednak ziółka. Odpowiedz Link
blackone777 Re: Moge mieć lek Alinia 19.11.12, 01:02 Ja uwazam, ze to zly pomysl. Czym wieksze opakowanie, tym wieksze ryzyko, ze paczka zostanie oclona i ovatowana (wlasnie, czy ktos pamieta do jakiej kwoty nie obowiazuje vat i clo?). Juz nie wspominajac, ze od strony teoretycznej przepisy pozwalaja na sciaganie lekow jedynie na wlasny uzytek, ewentualna odsprzedaz, odstapienie jest teoretycznie nie dozwolone. Tym bardziej, ze koszty przesylki z tych odleglych krajow zazwyczaj wbrew pozorom wcale nie sa tak duze, z tego co widze zwykle 30-50 zl. Chyba, ze trafi sie na nieuczciwa apteke, ktora zawyza koszty przesylki i w ten sposob zarabia. Inna kwestia jest czas, tu juz roznie bywa - czasem jest wyjatkowo szybko, ze masz wrazenie, ze paczka przyszla z drugiego konca PL, a czasem trwa i trwa i przesylki nie widac. Odpowiedz Link
blackone777 Re: Moge mieć lek Alinia 19.11.12, 01:04 A i jest jeszcze limit czasu kurwacji, wg prawa EU mozna sciagnac jedynie na max. 3 mc leczenie (choc poniewaz lekow na pasozyty, az tak dlugo sie nie stosuje, wiec nawet kupujac dla kilku osob, to ograniczenie nie jest specjalnie istotne). Odpowiedz Link
jan440 Re: Moge mieć lek Alinia 21.11.12, 18:42 Przecież piszemy o leku który jest w listkach a nie w kilogramach. Cło i vat to loteria, wszystko zależy od wartości i tego co napiszą o zawartości. Jeśli np. napiszą suplemety to nie powinno być problemu. 50zł czy połowa to jest różnica ale nie dla wszystkich to fakt. Odpowiedz Link
blackone777 Re: Moge mieć lek Alinia 21.11.12, 19:40 Nie do konca loteria, bo ponizej pewnej kwoty, tylko juz nie pamietam, z urzedu nie podlega cleniu i vaceniu. A nawet jesli jest symbolicznie powyzej, to pewnie kazdy celnik i tak machnie reka, bo wiecej zamieszania niz zysku. A teraz jesli wpadniesz w clo i vat, to dolicz sobie cos okolo 30% do ceny zakupu i juz wychodzi, ze nie oplaca sie zaoszczedzic na kosztach wysylki paru zlotych. Juz nie wspominajac, a co jesli paczka zginie. Jesli np. zamawiasz ty dla 3 osob z grupy i nie bierzesz pieniedzy z gory, to jestes w plecy i to duzo wiecej niz gdybys zamawial tylko dla siebie. Jesli zas bierzesz z gory i nigdy nie dostaniesz przesylki, to znow wyglada to podejrzanie. Szczegolnie, ze czesto nie wiesz, czy apteka w ktorej zamawiasz jest taka porzadna i czy w ogole wysle, bo zwykle bazujesz na kilku opiniach z netu. Odpowiedz Link
jan440 Re: Moge mieć lek Alinia 22.11.12, 08:51 Chyba Cię nie przekonam, ja mam więcej zaufania do ludzi, masz też sporo racji. Odpowiedz Link
salome_4 Re: Alinia - kupował ktoś? 09.05.13, 13:08 hej, może ktoś poleci sprawdzony sklep lub ma do sprzedania dwa opakowania Alinii? ktoś kupował w magicfarmie? Odpowiedz Link
jarson555 Re: Alinia - kupował ktoś? 14.05.13, 20:06 Miałbym możliwość załatwieć ten lek Odpowiedz Link
sarahi24 Re: Alinia - kupował ktoś? 11.09.13, 17:44 Jkupilam z takiego chinskiego sklepu ktory poleca Ozimek i przyszedl lek porozrywany nienadajacy sie do uzytku,moja znajoma zamowila z meksyku i przyszlo przeterminowane,szkoda pieniedzy.Nie wiem czy mi ktos teraz zwroci za ta przesylke.jesli ktos gdzies kupowal alinie i ma pewny kontakt to prosze o info. Odpowiedz Link
chadzynka Re: Alinia - kupował ktoś? 11.09.13, 20:47 Zamówiłam z Meksyku. Mam nadzieję, że wszystko będzie w porządku, ale trochę się zestresowałam. Odpowiedz Link
anushia Re: Alinia - kupował ktoś? 11.09.13, 23:31 ja zamowiłam i przyszlo ok. data waznosci 2014, opakowanie ok. Odpowiedz Link
aja_gogo Re: Alinia - kupował ktoś? 17.01.14, 20:01 chadzynka - zadowolona byłaś z zakupów w tej meksykańskiej aptece? Ja miałam początkowo zamówić w chińskiej polecanej przez Dr O., ale w mexrx.net jest o wiele taniej... przynajmniej nitazoxanide. Odpowiedz Link
anushia Re: Alinia - kupował ktoś? 18.01.14, 22:32 ja tam kupowałam dwa razy i było OK. Wysyłka do 14 dni. Ceny spoko ( to są jakieś odpowiedniki). Powodzenia. Odpowiedz Link
piwis78 Re: Alinia - kupował ktoś? 13.04.14, 17:54 Uprawiać lichwę i wykorzystywać ludzką krzywdę dla pieniędzy do grzech. 20 zł za 1 tab. Ostrzegam przed ta panią. Nawet księdza wystawiła do wiatru. Odpowiedz Link
baska192 Re: Alinia - kupował ktoś? 27.08.21, 22:41 Kupowalam Alinie na jakiejs tajskiej stronie.Teraz zmienily sie warunki platnosci i ja po prostu nie umiem zaplacic.Alinia wywolala u mnie rumien na pol twarzy i okropne swedzenie lokci ,kostek i innych miejsc w ktorych ciezko sie podrapac, Odpowiedz Link
debouis Re: Alinia - kupował ktoś? 28.02.22, 15:58 Mam do odstąpienia oryginalną Alinię Nizonide i Iwermektynę. Basia tel. 785 597 308 Odpowiedz Link