isa2 20.01.09, 11:28 Czy ktos stosował Paranil, naturalny środek przeciw robakom. Jezeli tak to z jakim skutkiem? Bardzo proszę o odpowiedz... Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
pacia811 Re: Paranil / naturalny środek przeciw robakom... 20.01.09, 13:04 ja podawałam młodej paranil jr, jestem z niego zadowolona, młoda zaczęła robić normalne kupki, zmniejszył się świąd skóry, i poschodziły zmiany skórne.. tylko cena dość wysoka, bo trzeba kupić trzy buteliczki, tyle ma trwać kuracja. Odpowiedz Link
patrycjagr Re: Paranil / naturalny środek przeciw robakom... 12.02.09, 02:00 A mam pytanie-powiedz po jakim czasie stosowania zauważyłaś poprawe? Bo zabieram się za zakup tego i nie wiem czy od razu kupić 3 czy zobaczyć po jednej czy jest coś lepiej i wtedy kupić dalej??czy po wypiciu jednej zobacze juz poprawe jeśli taka bedzie??czy to za krótki czas??Bo się boje że jak nie bede widziała poprawy po jednym mscu a kupie 3 butle to nie chce się denerwować że moze nie działa czy co..Prosze o info Odpowiedz Link
pacia811 Re: Paranil / naturalny środek przeciw robakom... 12.02.09, 08:19 nie pamiętam ale wydaje mi się że już w czasie trwania pierwszej buteleczki coś się zmieniło. jeśli nie jesteś pewna tego specyfiku to kup jedną buteleczke, ja tak zrobiłam. bałam się reakcji alergicznej po składnikach zawartych w paranilu (zwłaszcza łupina orzecha czarnego). jak się przekonałam że brak reakcji- to kupiłam następne dwie. Odpowiedz Link
patrycjagr Re: Paranil / naturalny środek przeciw robakom... 06.03.09, 10:32 Dla Dziecka w wieku od 3-6lat 1 butelka wystarczy na 2 msce.Bo podaję się po 1,25ml 3 razy dziennie a butelka ma pojemność 240ml.Ja zaczęłam od dziś podawać Paranil.Podziele się informacjami po jakimś czasie stosowaniapozdrawiam Odpowiedz Link
isa2 Re: Paranil / naturalny środek przeciw robakom... 20.01.09, 13:49 Czy zauważyłaś jakies robale w oddawanym stolcu? Czy robiliscie badanie kału, krwi po zakonczonej kuracji?.... dzieki za odpowiedz. pozdrawiam Odpowiedz Link
pacia811 Re: Paranil / naturalny środek przeciw robakom... 20.01.09, 19:55 nic nie widziałam w kale ale nie widziałam też nic po podaniu metronidazolu czy pyrantelum, bo córa była wcześniej odrobaczana (jakieś pół roku przed paranilem). nie robiłam badania ani krwi ani powtórnego kału, obserwowałam małą i na tej podstawie wiem że córce się polepszyło. Odpowiedz Link
marzenak35 Re: Paranil - gdzie kupić ? 21.01.09, 00:01 Czy ten środek jest dostępny w aptece, można go kupić bez recepty? Odpowiedz Link
pacia811 Re: Paranil - gdzie kupić ? 21.01.09, 08:34 bez recepty, nie można go kupić w aptekach -przynajmniej ja nie spotkałam, kupowałam z tej stronki: www.colonix.pl/paranil_jr.php Odpowiedz Link
alfa36 Re: Paranil - gdzie kupić ?do parcia 21.01.09, 10:31 Ile kupiłaś, jak duzemu dziecku dawalas? Odpowiedz Link
pacia811 Re: Paranil - gdzie kupić ?do parcia 27.01.09, 18:50 najpierw kupiłam buteleczke, potem jeszcze dwie. córa miała 1,5 roku. Odpowiedz Link
asik1979.pl Re: Paranil / naturalny środek przeciw robakom... 01.02.09, 14:02 oprocz internetu gdzie mozna nabyc ten paranil jr i ile kosztuje Odpowiedz Link
kakuja Re: Paranil / naturalny środek przeciw robakom... 01.02.09, 16:54 ja tez z pytanie ktore zadala poprzedniczka Odpowiedz Link
pacia811 Re: Paranil / naturalny środek przeciw robakom... 01.02.09, 18:53 tak jak napisalam wyżej internet, nie spotakałam paranilu w żadnych aptekach, zielarkich, sklepach innych Odpowiedz Link
pacia811 Re: Paranil / naturalny środek przeciw robakom... 01.02.09, 18:54 ahaa, cennik na stronce Odpowiedz Link
patrycjagr Re: Paranil / naturalny środek przeciw robakom... 01.02.09, 23:37 Dziewczyny ja tez jestem zainteresowana tym tematem.A czy dobrze sprawdza sie ten produkt w walce z lambliami??jak długo trzeba stosować?bo na stronce nic nie pisze i nie ma ceny.. Odpowiedz Link
pacia811 Re: Paranil / naturalny środek przeciw robakom... 02.02.09, 09:05 rzeczywiście nie ma ceny na stronce, nawet nie da się w tej chwili zamówić.... więc nie wiem... ja kupowałam 3 buteleczki, na trzy miesiące. nie pamiętam dokładnie ceny, ale wydaje mi się, że wynosiła ona około 120 zł za buteleczke. po paranilu mojej córce poprawiły się kupki, wcześniej robiła, takie śluzowate, brzydko pachnące- kwaśnicą teraz robi ładne kupki czy wybiło to robale.... to nie wiem.... pewnie osłabiło je dość mocno, bo zniknął dość ciężki AZS u córy, i świąd. Odpowiedz Link
dominika_t Re: Paranil / naturalny środek przeciw robakom... 03.02.09, 08:58 iformacja, którą otrzymałam ze strony colonix, Paranil kosztuje 115+24 zł koszty wysyłki - jest dostępny tylko w internecie, można złożyć zamówienie telefonicznie. W tej chwili nie mają w magazynie kazali pytać w tym tygodniu. Naprawdę trzeba stosować to przez 3 miesiące? Odpowiedz Link
isa2 Re: Paranil / naturalny środek przeciw robakom... 03.02.09, 09:10 Znam jedno miejsce w Warszawie, gdzie mozna kupic. Jesli ktos chce namiary to prosze na priv, ev. wyrazenie zgody bym podala info na forum, bo nie chce robic reklamy. Odpowiedz Link
dominika_t Re: Paranil / naturalny środek przeciw robakom... 04.02.09, 15:50 ja poproszę o ten namiar isiulka@wp.pl Odpowiedz Link
patrycjagr Re: Paranil / naturalny środek przeciw robakom... 03.02.09, 14:24 A mogę zapytać jakie robaki mieliście??Bo mój synek robi też brzydkie kupki i wogóle tylko jeżdzę po lekazrach a tu problem chyba tkwi w tych robalach tylko więc cce spróbować to wytępić skoro żaden lekarz nie potrafił wpaść na to aby robić badania w tym kierunku- sama robię co jakiś czas..NO własnie i czy serio tak długo trzeba podawać??a czemu mówisz że nie wiesz czy wybiło robale??Nie robiłaś kontrolnych badań? Odpowiedz Link
kocica27 Re: Paranil / naturalny środek przeciw robakom... 03.02.09, 09:14 Czy leczyłyście dzieci, które mają poniżej roku tym środkiem? Mój mały ma 7 miesięcy. Jego stan nie jest tragiczny, w zasadzie cały czas się poprawia, bardzo wolno, ale idziemy do przodu. Zastanawiam się, czy kombinować z odrobaczaniem w ciemno czy jeszcze poczekać. Ze strony przewodu pokarmowego w zasadzie nie ma dolegliwości, jedyny zarzut to taki, że robi kupkę co kilka dni. Problemem są zmiany skórne: zaognione policzki i zgięcia rączek, reszta ciała - prawie zdrowa, ale przesuszona skóra. Odpowiedz Link
pacia811 odpowiedzi na pytania 03.02.09, 18:58 nasz historia leczenia robaków jest dość długa, przed zastosowaniem Paranilu młoda brała metronidazol na lamblie (wyszły w kale), i pyrantelum na owsiki (bo widziałam je w pupie no i wszystkie znaki na ziemi i niebie wskazywały na owsiki). po przeleczeniu ww lekami było super- dziecko ozdrowiało, wyniki z kału wykazały tylko candide. ale po jakiś dwóch miesiącach było tylko gorzej... i tu natrafiłam na paranil... nie wiem czy moje dziecko miało w tym czasie robaki (no bo było odrobaczane i na lamblie i owsiki, a wyniki z kału wyszły ujemne). ale wiem że coś się ruszyło w tym małym organiżmie, unormowały się kupki (córa zaczęła robić piękniutkie bobki), ustąpił świąd, córa przytyła, i skóra zaczęła się goić. w czasie leczenia młoda miała 1,5 roku. słuchajcie, ja nie wiem czy ten lek trzeba brać 3 miesiące... na stronce jest chyba podane, że powinno się to brać tyle czasu, i ja dostałam zalecenie od dietetyczki (ona mi to poleciła), żeby to podawać 3 miechy. ale z podawaniem leków ziołowych tak zazwyczaj jest, że trzeba je podawać przez dłuższy czas, niż np antybiotyki czy leki na robale. badań kontrolnych nie robiłam, bo ewidentnie po dziecku widziałam że jest lepiej!! a z forum alergie, dowiecie się, że nie leczy się wyników tylko człowieka i jego objawy. a skoro objawy u córy ustąpiły, to nie robiłam badań. ale..... po jakimś czasie trafiłam na biorezonans z młodą, i tam wyszły jej różne robaki -ale to już chyba inna bajka, i nie każdy ufa i wierzy w działanie biorezonansu, i jego wyniki. Odpowiedz Link
patrycjagr Re: odpowiedzi na pytania 04.02.09, 23:59 Ja też wypróbuje ten preparat tylko czekam na razie aż bedzie dostępny.dziś dzwoniłam do firmy (stronka jest dostępna we wcześniejszych linkach)i Pani powiedziała mi ze sami czekają na ten produkt wiec aktualnie jest niedostępny.No i przyznała że najlepiej by było 3 msc ale min 2.więc myśle że to dobry czas na wytepienie obcych..a jakąs diete stosowałaś przy wytepianiu owsików i lambli?? Aktualnie małemu podaje czosnek i propolis pszczeli i aloes od jutra wączam omega 3-ponoć te 2 pierwsze dobrze zwalczają różne dziadostwa- poczytajcie..Pozdro Odpowiedz Link
isa2 Re: odpowiedzi na pytania 05.02.09, 08:50 Ciesze sie, ze ten temat poruszylam Ja w srode udaje sie, by go nabyc. Nim rozpocznę faktyczne leczenie na robale, to sprobujemy je troche przytruc paranilem. Z pewnoscia nie zaszkodzi Odpowiedz Link
pacia811 co do diety... 05.02.09, 09:20 moje dziecko jest właściwie od zawsze na diecie... dieta jest bezcukrowa, bezdrożdzowa, bezglutenowa, bezmleczna, bez konserwantów, bez barwników - to ze względu na robale, i bez jajek - to alergia i ta dieta jest bardzo rygorystyczna, bez żadnego wyjatku teraz już wchodzimy w IIgi etap leczenia grzyba Odpowiedz Link
maman3 Re: co do diety... 08.02.09, 20:34 pacia, czy ta dietetyczka ustala Wam menu całodniowe na, np.tydzień? czy zwyczajnie daje Ci listę, co wolno, a co nie? Odpowiedz Link
pacia811 Re: co do diety... 09.02.09, 09:04 mamy listę produktów dozwolonych i całkowicie zabronionych. zalecenia co z czym łączyć, a czego nie, i inne zalecenia dietetyczne. ale wiem ,że robi jadłospisy nawet miesięczne, ale za to się eksrta płaci. Odpowiedz Link
patrycjagr Re: odpowiedzi na pytania 13.02.09, 15:37 Pacia to co mam rozumieć że leczenie chemią nie pomogło w 100%?? Radzisz ominąć chemie??Bo skoro mówisz że po 2 mscach problem się wznowił??Bo własnie nie wiem co robić czy podaĆ małemu najpierw furazolidon czy ten paranil?My mamy odwieczne problemy z kupami..cały czas albo papki albo luźne..2 razy mały miał kuracje na owsiki i brał pyrantelum..candida tez mu wyszła u kamirskiej na 2 plusy potem wynik sie poprawił na jeden,nie wiem co teraz wuyjdzie bo tez chce powtórzyć badania.co radzisz?Jeśli chodzi o dietę to organiczam cukier,gluten i drożdże,nabiał też.Pisze ograniczam bo są czasem odstępstwaz takim 3-latkiem nie da się czasami walczyć.a co rozumiecie pod pojęciem dieta bezcukrowa-chodzi tylko o czysty cukier-sacharoze??czy o wszelakie dosładzacze(nie wiem syrop glukozowy,dekstroza,glukoza,czesto spotykam syrop fruktozowo- glukozowy,a w owocach też przeciez cukier)ja juz nie daje rady. Odpowiedz Link
pacia811 Re: odpowiedzi na pytania 13.02.09, 17:40 może napisze do Ciebie na priva bo to jest dość skomlikowane Odpowiedz Link
anyx27 Re: odpowiedzi na pytania 13.02.09, 19:51 niestety chodzi o wszelki cukier fruktoza, maltoza, glukoza, sacharoza itd... wszystko do tego biała mąka, bo to też cukier!!! Odpowiedz Link
patrycjagr Re: odpowiedzi na pytania 14.02.09, 01:13 Przy candzidzie rozumiem rygor ale przy lambliach i innych obcych tez aż tak bardzo??Przecież 3-latkowi ciężko to wszytsko wyeliminować..A gluten to chyba nie jest cukrem??? Odpowiedz Link
patrycjagr Re: odpowiedzi na pytania 14.02.09, 23:51 Pati odpisz prosze na poczte gazetową...czekam Odpowiedz Link
asik_w Re: odpowiedzi na pytania 06.03.09, 13:52 Poprosze na gazetowy info gdzie kupic ten lek w Wawce, dzikeuje i pozdrawiam Odpowiedz Link
anyx27 Re: odpowiedzi na pytania 06.03.09, 16:48 Paranil kupuje się tylko przez internet. Odpowiedz Link
edyta0908 Re: odpowiedzi na pytania 12.03.09, 16:09 mam pytanko na stronie PARAnil Junior pisze że dawać dzieciom 1/4 łyżeczki 3xdziennie. Na buteleczce którą wczoraj zamówiłam pisze w języku angielskim że dzieciom od 4-10 lat łyżeczka dziennie na czczo ..... no to w końcu jak podawać ??? Odpowiedz Link