Dodaj do ulubionych

Czy przy katarze/kaszlu mogę nadal podawać balsam?

26.08.09, 20:54
Nie wiem co robić..doświadczone mamy w kuracji z balsamem prosze o
radę..synek w weekend miał goraczkę od wczoraj zaczął kaszleć sucho
(jakby cos tam drapało)dziś juz zatkany nosek i odrywający
kaszel..ale taki bardziej jak chore gardło nie schodzi raczej na
oskrzela(choć pewnie jutro polecę do lekarza osłuchac na wszelki
wypadek)tydzien temu zacząl pić balsam...i czy ja mam to nadal
kontynuowac przy tym jego kaszlu i katarze???Podawac balsam
normalnie?BO nie wiem co robić nie chciałabym zaszkodzić albo
pogorszyć sytuacji...Bo oczywiście podaje mu syropek i kropleki do
nosa..na razie homeopatyczne..ale nie wiem co bedzie
jutro..Poradźcie coś..
Obserwuj wątek
    • letizia2 Re: Czy przy katarze/kaszlu mogę nadal podawać ba 26.08.09, 21:18
      Idź do lekarza, niech dziecko osłucha i podawaj dalej. Temp. minęła? Ja jak
      brałam balsam to miałam mega katar, a maż dostał zapalenia ucha. Oboje nie
      dokończyliśmy kuracji. On nie skończył pierwszej serii, a Ja drugiej.
      Więc to chyba normalne z tym katarem.
      My będziemy się leczyć na pasożyty, a później będziemy pić balsam razem ze
      starsza córka.
      Pewnie coś tam zdycha i dlatego takie jazdy.
      • patrycjagr Re: Czy przy katarze/kaszlu mogę nadal podawać ba 26.08.09, 21:41
        temperatury już nie ma na szczęście..nawet mnie nie strasz..to aż
        tak drastycznie ma wyglądać ta kuracja tym balsamem??tak ide jutro
        do lekarza,staram sie naturalnie z tym kaszlem i katarem
        walczyc...Boje sie żeby to sie własnie dalej nie rozkreciło??
        • letizia2 Re: Czy przy katarze/kaszlu mogę nadal podawać ba 27.08.09, 08:14
          Ja załuję, ze przerwałam kurację balsamem, bo katar ma codziennie od x czasu.
          Wtedy internista przepisała mi claritine- bo to może być katar alergiczny hehe i
          rutinoscorbin, a gdyby mi nie przeszło dostałam receptę na antybiotyksmile
          Oczywiście antybiotyku nie wykupiłam, claritine brałam parę dni, ale to olałam.
          Wiem, że z dziećmi jest inaczej, wiec niech lekarz osłucha i jescze podawaj.
          Jeżeli lekarz przepisze jakieś lekarstwa, to nie wiem czy powinno się to łączyć
          z balsamem.
          • patrycjagr Re: Czy przy katarze/kaszlu mogę nadal podawać ba 27.08.09, 20:24
            Tak byłam dziś u lekarza żeby małego osłuchać..jest ok,na oskrzelach
            nic nie ma..nawet gardło powiedziała jest ok..ale już rano widziałam
            że jest lepiej mniej kaszlu i ogólnie lepiej..mam syropek jakis
            dawać i powinno byc ok..mam zalecony stodal albo drosetux z tych
            homeopatycznychsmilea balsam dalej daje dziś 2 azy wczoraj raz bo tak
            gorzej było z kaslzem i nie chciałam małego męczyć..dziekismilemam
            nadzieje że wytrwamy do końca kuracji 1 etapu i 2 też..
            • letizia2 Re: Czy przy katarze/kaszlu mogę nadal podawać ba 27.08.09, 20:57
              To super, że jest oksmile Wydaje mi się że jak są takie akcje w pierwszej serii to
              w drugiej będzie lepiejsmile Napisz koniecznie jak się skończyła historia z balsamem.

Pozdrawiam
              • rich69 Re: Czy przy katarze/kaszlu mogę nadal podawać ba 28.08.09, 10:55
                To rowniez mogla byc reakcja na obumieranie pasozytow i kandydozy
                spowodowanej podawaniem balsamu kapucynskiego, w takim wypadku
                najlepiej jest przeprowadzic kilka lewatyw z wody o temperaturze
                ciala z dodatkiem lyzki octu jablkowego lub i soli morskiej.Czyni
                cuda!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka