polski_francuz 04.02.12, 17:56 Katowanie dzieci nie jest wazne dla rosyjskiej dyplomacji. Oni jednak dzieci nie kochaja. Baza w Syrii im jest wazniejsza. PF Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
pimpus18 Re: Rosja a dzieci syryjskie 04.02.12, 18:19 A co właściwie jankesi zrobili w Jugosławii, Iraku i Afganistanie? Nigdy nie zapomnę, jak propagandyści w ogóle nie przejmowali się ich ofiarami. Ile dzieci umiera z głodu dziennie? Jankesów i ich propagandystów to obchodzi? Odpowiedz Link Zgłoś
polski_francuz I co? 04.02.12, 18:36 Popierasz stanowisko Rosji? Bazy wojskowe wazniejsze? PF Odpowiedz Link Zgłoś
pimpus18 Re: I co? 04.02.12, 18:40 A kto ma na świecie najwięcej baz wojskowych i ciągle im mało? Przecież jankesi aż przebierają nogami, żeby wreszcie znaleźć jakiś preteks i mieć wolną rękę do bombardowania Syrii i Iranu. Nie rozumiesz tego czy popierasz to? Odpowiedz Link Zgłoś
polski_francuz Policjant 04.02.12, 18:49 "Przecież jankesi aż przebierają nogami, żeby wreszcie znaleźć jakiś preteks i mieć wolną rękę do bombardowania Syrii i Iranu" Nie sadze, zeby zalezaloby im na bombardowaniu Syrii. I nie stawialbym Syrii obok Iranu. Syria nie buduje bomby atomowej. "Nie rozumiesz tego czy popierasz to?" Stany sa jak policjant swiata. Historycznie sprawiedliwy choc sie zdarzylo sie kilka razy, ze posterunkowi to byli idioci i policja wyczyniala glupoty. Policja jest niezbedna. Policja byla niezbedna w Kambodzy, w Ruandzie a teraz zaczyna byc niezbedna w Syrii. W koncu akcja policyjna musi byc skuteczna. W Libii niezbyt byla. I wnioski jakies trzeba wyciagnac. PF Odpowiedz Link Zgłoś
pimpus18 Re: Policjant 04.02.12, 19:02 Jugosławii, Iraku, Afganistanu też nie chcieli bombardować. A jak było, chyba wiesz. Te kraje oraz Libia nie miały żadnej broni masowego rażenia ani jej nie budowały. Akurat w Kambodży i Ruandzie jankesów nie było i nie było też bombardowań. Policjant ten zawsze działa tylko we własnym interesie. Jego działania wywołują więcej nieszczęść, niż gdyby ich wcale nie było. Jak się jeszcze odpowiednio popiera tych tamtejszych bojowników o demokrację, to nie pasuje to w ogóle do bajki o dobrym policjancie. Nie wiem za bardzo, jak to tam jest w tej Syrii, ale pamiętam jak to było w Czeczenii i co propagandyści pisali po Budionowsku, Dubrowce, Biesłanie. A Ty tu jakąś propagandową sztampę o biednych dzieciach. Odpowiedz Link Zgłoś
polski_francuz Tak? 04.02.12, 19:27 "Jego działania wywołują więcej nieszczęść, niż gdyby ich wcale nie było" Zapomniales o 2ws. PF Odpowiedz Link Zgłoś
blueelvic Pimpus - cos sie tobie pomieszalo. 05.02.12, 02:26 To przeciez Europa wykreowala dwia najstraszniejsze Wojny Swiatowe. To przeciez Europa stworzyla dwa bestialskie systemy: komunizm i faszyzm. To z Europu wyruszalu krucjaty do Ziemi Swietej. To Europejczycy z krzyzem i mieczem wycinali Indian w Ameryce Poludniowej. Wyhamuj pimpus Odpowiedz Link Zgłoś
pimpus18 Re: Pimpus - cos sie tobie pomieszalo. 05.02.12, 14:46 A skąd to miało wyjść, z Australii? W Ameryce Południowej ostała się mimo wszystko bardzo liczna ludność pierwotna - czego nie można powiedzieć o Ameryce Płn. Chrześciaństwo jednak do Europy przyszło z zewnątrz i ma wyraźne cechy azjatyckie. Komunizm najbardziej zbrodniczy pokazał się akurat też w Azji. Cała nasza cywilizacja ma swoje najszlachetniejsze idee z Europy właśnie. Odpowiedz Link Zgłoś
blueelvic Kombinujesz .... 05.02.12, 16:50 Napisalas :"Policjant ten zawsze działa tylko we własnym interesie. Jego działania wywołują więcej nieszczęść, niż gdyby ich wcale nie było. Jak się jeszcze odpowiednio popiera tych tamtejszych bojowników o demokrację, to nie pasuje to w ogóle do bajki o dobrym policjancie." Takie stwiedzenie jest wybitnie wybiorcze, a dobro, to pojecie nie takie znowu proste do zdefiniowania. Jugoslawia? Hahaha, to przeciez Europa nie byla zdolna do rozwiazanie tegoz problemu. Byla wrecz bezradna. Piszesz: "A skad to mialo wyjsc, z Australii ?" - Pytanie z serii pytan naiwnych. Wyszlo skad wyszlo i pytaniem zasadnym jest .... Dlaczego? .... oraz jak to sie ma do etyki patrzac na to z perspektywy lat oraz uwzgledniajac wydarzenia dnia dzisiejszego. Swiat potrzebuje dobrego policjanta, problem w tym, ze trudno znalezc idealnego. Jezeli nie USA, to kto? Odpowiedz Link Zgłoś
igor_uk Re: Kombinujesz .... 05.02.12, 17:14 blueelvic ,widze,ze sa ludzi,ktore bez paly policyjnej nie potrafia zyc. Odpowiedz Link Zgłoś
blueelvic Cos w tym jest ... 05.02.12, 19:22 Tak mawial wlasnie Stalin w zacisznym gabinecie na Kremlu, ktory rozpychajac sie lokciami parl na Zachod i Wschod, a przy tym znaczaco mrugal oczkiem do Berii. Problemem bylo tylko to, ze nalezal do policjantow wypaczonych moralnie, ale masz racje sa ludzie, ktorzy majac swiadomosc, ze policjant jest na sluzbie czuja sie bezpieczniej. Malo!! Ze wszystkich zakatkow Swiata ludzie garna sie pod opieke policjanta, bo maja gwrancje realizacji swoich marzen. Takiego policjanta Swiat nigdy nie mial, prawda? Odpowiedz Link Zgłoś
igor_uk Re: Cos w tym jest ... 05.02.12, 19:35 Nie,blueelvic, te slowa sa mojego autorstwa,ktore przyszli mnie do glowy,jak czytalem twoje biedolenie o tym,ze bez zandarma Swiat nie potrafi funkcjonowac.Moze taki zandarm i potrzebien,ale nie moze byc tak zachlanny,jak ten,ktorego ty promujesz. p.s. wspominajac Stalina pokazales,ze nie potrafisz uwolnic sie od przeszlosci i patrzec w przyszlosc,jako wolny czlowiek. Szkoda,bo sadzac po temu ,jak piszesz,glupim nie jestes. Odpowiedz Link Zgłoś
igor_uk blueelvic. 05.02.12, 19:54 Czytales to? endoftheamericandream.com/archives/u-s-military-spending-is-out-of-control-12-facts-that-show-that-we-cannot-afford-to-be-the-police-of-the-world Odpowiedz Link Zgłoś
blueelvic Tego nie czytalem .... 05.02.12, 20:03 Znam ten problem z innych publikatorow. Czesciowo sie zgadzam, ale nie ze wszystkim. Wielu politykow o tym mowi, zeby zostawic Swiat w spokoju. Jestem (prawie, prawie) za tym rowniez i mam nadzieje, ze wkrotce sie to zmieni. Ptaszki spiewaja, ze za lat 10, a moze 15 Stany beda w 100% samowystarczalne jezeli chodzi o rope. Wowczas .... a wowczas cena ropy poleci w dol i to wlasnie bedzie dla Swiata szok. Odpowiedz Link Zgłoś
blueelvic Hahahaha, ... 05.02.12, 19:54 masz wiec duzo wspolnego z wujaszkiem Soso. Ty wiesz, ze "policjant" to wypaczone okeslenie, przecisz glupcem nie jestes. To, o czym ja mowie swiadczy tylko o tym, ze Swiat zawsze byl dominowany przez Supermocarstwa. Co najwyzej, hegemonia ta mogla byc tyrania albo oaza wzglednego spokoju i bezpiecznej egzystencji. Czytaj o emigracj do USA i odpowiedz na pytanie .... dlaczego? Odpowiedz Link Zgłoś
igor_uk Re: Hahahaha, ... 05.02.12, 20:00 Wybacz,pomylilem sie co do ciebie. masz do dyskusji pefcie,poziom intelektualny ten sam.Ja mam za sztywny kregloslup,zeby znizyc sie. Odpowiedz Link Zgłoś
igor_uk Re: Nie znizaj sie ... 05.02.12, 20:17 Widze,ze nie jestes bystry,nie potrafiles odrazu polapac sie o co chodzi. Odpowiedz Link Zgłoś
blueelvic Opinia jakiegos igora .... 05.02.12, 21:46 lata mi kolo pupy. Sadzisz, ze ty jestes bystry? Moze i jestes sprytny jak przystalo na rosyjskie standarty, ale to nie inteligencja. Wedlug rosyjskich standartow czlowiek, ktory posiada na swym koncie 50 % z wymienionych ponizej dziesieciu: ksenofobia, antysemityzm, pijanstwo, lenistwo, chamstwo, brud, tandeta, glupota polityczna, analfabetyzm, tandetny spryt ... uchodzi za czlowieka bardzo inteligentnego. Daruj wiec sobie igor .... ja olewam ciebie cieplym moczem. Odpowiedz Link Zgłoś
tytus_staropolski Hihihihi - o matko jedyna. 05.02.12, 22:11 Dobre, co ja gadam, to swietne Blue. Dowaliles igorowi do pieca .... nie ma co. Odpowiedz Link Zgłoś
barracuda65 Re: Opinia jakiegos igora .... 06.02.12, 07:42 But other 50% of Russian? They are educated and intelligent, wise, tolerant, noble, generous, hardworking, non-drinkers, neat, good-natured ... Odpowiedz Link Zgłoś
blueelvic Ciekawe barracuda, ciekawe ... 07.02.12, 00:51 Pojawiles sie niczym meteor .... tylko w dwoch miejscach. Zastanawiajaca wybiorczosc, nieprawdaz? Pomijasz wymownym milczeniem wszystkie pozostale wpisy .... Wiem jacy sa Rosjanie, ..... Odpowiedz Link Zgłoś
barracuda65 Re: Ciekawe barracuda, ciekawe ... 07.02.12, 07:45 I am pleased to be debated on many topics, but I do not know the Polish language. So I have to use short remarks. Sadly. Odpowiedz Link Zgłoś
blueelvic Ty znasz jezyk polski ... 07.02.12, 13:30 Nie ze mna te numery Bruner. Kapujesz? To dobrze. Odpowiedz Link Zgłoś
barracuda65 Re: Ty znasz jezyk polski ... 07.02.12, 14:00 ))) Jeśli tłumacz nie jest Google, ale nie mógł, a linie do odczytania. Ale to przekłada się słabo. Odpowiedz Link Zgłoś
elka-sulzer Re: Wow! wychodzi na to, igor 06.02.12, 01:45 ze takim jak TY przychodzi sie "wspinac na palcach" do .... poziomu zbrodniczych poczynan tych z ktorymi blue trzyma. Zbrodnia jednak poplaca pod warunkiem ze "wlasciwa" strona jej dokonuje. Kto by pomyslal??? Blue nie ma nic przeciwko zbrodniom przeciw ludzosci .... jesli trzyma sie z nim czy badziwiami z plusem, vide Afganistan, vide Irak, Pakistan, Egipt, Libia .... Lista idzie w nieskonczonosc jesli sie w troche dalsza przeszlosc popatrzy. Odpowiedz Link Zgłoś
blueelvic Nie osmieszaj sie do reszty. 06.02.12, 14:45 Piszesz: "... jesli sie w troche dalsza przeszlosc popatrzy ". Ty niczym stara Kozlowska z Wachocka wrozysz z fusow i przyszlosc odgadujesz. Masz ze mna problem? Nie chodz za mna, chyba ..... Odpowiedz Link Zgłoś
elka-sulzer Re: Rosja a dzieci syryjskie 04.02.12, 18:43 pimpus18 napisał: > Ile dzieci umiera z głodu dziennie? > Jankesów i ich propagandystów to obchodzi? Dobre pytanie, pimpek. Wychodzi na to, ze francowatym bezsensowna smierc dzieci jest obojetna, pod jednym warunkiem. Usmiercanie nie moze byc z rak nie-demokratyzatorw. Dla francowatego to ZBRODNIA! Odpowiedz Link Zgłoś
eva15 Re: Rosja a dzieci syryjskie 04.02.12, 18:52 Dokładnie, tylko zachodnie demokracje mają wg francowatego licencję do "uszczęśliwiania" dzieci bombami. Szkoda zdrowia na pisanie na takim wątku. Francowaty nawołuje do przemocy i to mu jakoś uchodzi, cenzura milczy. Odpowiedz Link Zgłoś
polski_francuz Pytanie 04.02.12, 18:55 Mozesz mi wskazac kacapko gdzie nawoluje do przemocy? PF Odpowiedz Link Zgłoś
igor_uk Tylko komplektny idiota. 04.02.12, 18:56 moze uwierzyc w prawdziwosc tych slow: "Raz po raz razili mnie prądem w brzuch, aż traciłem przytomność - mówi 13-letni Hossam, przez trzy dni torturowany w wojskowym więzieniu niedaleko Tal Kalach. - Gdy się ocknąłem, znowu mnie bili, wyrywali paznokcie. Kiedy płakałem i prosiłem o litość, krzyczeli: "Myślisz, że obchodzi nas, że jesteś dzieckiem? Zabijamy dorosłych i dzieci, bez różnicy!". Tekst obliczony na osoby z poziomem intelektu ,jak u ameby. Odpowiedz Link Zgłoś
polski_francuz Szukasz prawdy 04.02.12, 18:59 czy szukasz upiekszenia obrazu Rosji? Bo dyskusja w kazdym wypadku jest bardzo rozna. PF Odpowiedz Link Zgłoś
blueelvic Nie ma takiego drugiego kraju ... 05.02.12, 13:49 na swiecie, ktory przeznaczalby tak potezne kwoty na walke glodem, skutkami katastrof jak USA. Miedzy innymi wlasnie tego moze sie od nich uczyc caly Swiat. Sceptycy moga to sobie z latwoscia sprawdzic. Twoje rewelacje pimpus rozbij sobie o kant ...... Odpowiedz Link Zgłoś
tytus_staropolski Kundelki nie chca o tym wiedziec. 05.02.12, 22:16 Przeciez wowczas ich rozum zaczalby iskrzec, .... a to groziloby krotkim zwarciem. Odpowiedz Link Zgłoś
barracuda65 Re: Nie ma takiego drugiego kraju ... 06.02.12, 08:20 Learn from the U.S.? What is learning? www.infowars.com/opposition-leader-wants-syrian-president-and-his-family-sodomized-and-murdered/ www.washingtonpost.com/opinions/the-lost-opportunity-in-iraq/2011/12/21/gIQAlXETJP_story.html nationalinterest.org/commentary/the-hubris-attacking-syria-6163 Odpowiedz Link Zgłoś
barracuda65 Re: Punkt widzenie zalezy ... 07.02.12, 09:32 Indeed, it is necessary to take into account who makes the news. Qatar - undemocratic monarchy, which holds its game in the Middle East. Al-Jazeera is completely discredited. You can read here: www.warandpeace.ru/ru/analysis/view/65956/ "...Qatar has granted asylum to exiled from Egypt, the chairman of the World Council of Islamic scholars (ulama) and the main ideologue of the international movement of "The Brothers - Muslims," Yousef al-Qaradawi. He was particularly influential when given access to the television channel "Al Jazeera" (before his appeals were published in the local press after Friday prayers), who began to broadcast from the territory of Qatar 10 years ago, which was originally claimed to become the Arab CNN, and in fact, ahead of CNN and the BBC and put together in their influence on the Arab street. Gathering under the roof of the satellite channel of radical Arab and Islamic world, spies and provocateurs, Islamists of all stripes and preachers of the revival of the Arab Caliphate, dwarf the emirate has a powerful voice of ideological influence on the masses of the Arab population in all countries of the Middle East and North Africa. Gradually the web "Al Jazeera" enveloped the entire Arab world, making Qatar the control center of the mood of the Arabs. This is a very handy a year ago, when the "Arab Spring". About the subversive role of "Al Jazeera" in this series of riots, rebellions and coups has written dozens of articles, so it makes no sense to deal with this topic in detail. Suffice it to say that without the "Al-Jazeera," quite possibly would not have happened revolutions, coups and more precisely in Egypt and Tunisia, civil war in Libya and not to revolt broke out in Syria. It would be naive to believe that the Qatari government is not being, and "Al Jazeera" is an objective independent television station. Ideological statement in this whole process gave and still gives Sheikh Youssef al-Qaradawi, who is directly through the environment of the Emir said, where you pour "fuel to the fire", where you can "slow down". Few people paid attention to the fact that without the special lighting of the "Al Jazeera" was the Saudi invasion of Bahrain in the spring of 2011, Shia unrest in Eastern Province of Saudi Arabia and the performances of the intelligentsia in Riyadh and Jeddah in March-April 2011. Channel is not covered news about the coup attempt in Qatar in March 2011 and the assassination of the emir at the beginning of September 2011, even if the news were just rumors. On the very Qatar Qatari "Al Jazeera" studiously silent..." Odpowiedz Link Zgłoś
blueelvic Nikogo nie ma w domu. 07.02.12, 13:33 Dodzwoniles sie do skrzynki glosowej - zostaw wiadomosc. Odpowiem asap. Odpowiedz Link Zgłoś
barracuda65 Re: Nikogo nie ma w domu. 07.02.12, 14:20 Don't worry. Take a sedative. ) Odpowiedz Link Zgłoś
romrus Tandetna propaganda 04.02.12, 18:54 polski_francuz napisał: > Katowanie dzieci nie jest wazne dla rosyjskiej dyplomacji. Z linka: "Raz po raz razili mnie prądem w brzuch, aż traciłem przytomność - mówi 13-letni Hossam, przez trzy dni torturowany w wojskowym więzieniu niedaleko Tal Kalach. - Gdy się ocknąłem, znowu mnie bili, wyrywali paznokcie. Kiedy płakałem i prosiłem o litość, krzyczeli: "Myślisz, że obchodzi nas, że jesteś dzieckiem? Zabijamy dorosłych i dzieci, bez różnicy!". Gdzie sa zdiecia tej ofiary? Dlaczego nie opublikowano? Jaki sa dowody tego wsystkiego? Ostatnio cos slyszalem o wiagre dla zolnierzy Kaddafiego i dokonanych przez nich masowych gwaltach. Tyle ze pozdniej sie wyjasnilo, ze gwalcili powstancy. Zenada. Odpowiedz Link Zgłoś
polski_francuz OK 04.02.12, 18:58 sa raporty. Mozna ocenic ich wiarygodnosc. Ale anis strzelanie przez armie do ludzi ani torturowanie dzieci nie sa "niewinnymi" oskarzeniami. W ktoryms momencie trzeba powiedziec basta. Chyba, ze sie nie jest czlowiekiem. PF Odpowiedz Link Zgłoś
romrus Re: OK 04.02.12, 19:08 polski_francuz napisał: > sa raporty. Mozna ocenic ich wiarygodnosc. Ale anis strzelanie przez armie do ludzi ani torturowanie dzieci nie sa "niewinnymi" oskarzeniami. > W ktoryms momencie trzeba powiedziec basta. Chyba, ze sie nie jest czlowiekiem. Rezolucje po Libii Rosja nie wetowala. Jaki sa skutki? Libia nadal plonie, wprowadzono szariackie prawo, trwa wojna domowa. Moi gratulacje. Egypet plonie, wczoraj 3 zabitych, 1700 rannych - goowno kogo obchodzi. W Somali nie ma rzadu od 1995 roku i sie rzna na wzajem - goowno kogo obchodzi. A Syria - to problem, bo Rosja ma tam baze wojenna. Moze tak na razie o libijskich dzieciach zadbac i wprowadzic tam wojsko francuzskie? Przeciez to w pierwszej kolejnosci Francja odpowiada za libijska rzez. Odpowiedz Link Zgłoś
polski_francuz Przyczyny i skutki 04.02.12, 19:20 "Rezolucje po Libii Rosja nie wetowala" Uznali wage argumentow. Poparcia dla Assada obecnie jest jak poparcie na Kadaffiego kiedys. Jak Kaddafi swoich mordowal to bylo OK? Roznica jest cyniczna: Rosja nie miala interesow w Libii a ma interesy w Syrii. A my znow o interesach a ludzie gina. PF Odpowiedz Link Zgłoś
romrus Nie o to chodzilo 04.02.12, 20:06 polski_francuz napisał: > Uznali wage argumentow. > Poparcia dla Assada obecnie jest jak poparcie na Kadaffiego kiedys. Jak Kaddafi swoich mordowal to bylo OK? Nie bylo OK. Chodzi o to, ze zostalo gorzej niz bylo. W Iraku w ciagu roku gine wiecej Irakczykow, niz za caly czas rzadow Hussejna. To samo w Libii. I tak co raz. W Syrii, po obaleniu swieckiego Asada, wyrzna wiecej niz za caly czas jego i ojca rzadow razem. Nawet nie mowie ze gina od rak NATO-wcow, chociaz i od nich tez. Naiwecej w rzezy domowej i od atakow teroristycznych. > Roznica jest cyniczna: Rosja nie miala interesow w Libii a ma interesy w Syrii. > A my znow o interesach a ludzie gina. A moze o tym ze tylko debile nie ucza sie na wlasnych bledach, bo normalny sie ucza, a madry sie ucza na obcych. Odpowiedz Link Zgłoś
polski_francuz Da/niet 04.02.12, 20:17 Na bledach trzeba sie uczyc. To prawda. Ale nie w taki sposob, ze sie jakiemus okuliscie pozwala mordowac narod w interesie jego rodziny blizszej i dalszej. PF Odpowiedz Link Zgłoś
elka-sulzer Re: OK 04.02.12, 19:23 No no no, jakiz ten franca wrazliwy ... na los rzekomo torturowanych dzieci ... Spodziewac sie mozna ze ta sama wrazliwosc bedzie okazywal gdy spiace w lepiankach dzieci rozrywaja w strzepy wolnosc niosace drony. Odpowiedz Link Zgłoś
elka-sulzer Re: Hej, franca! A rusza cie los 06.02.12, 02:13 tych dzieci? In late October, on a rutted road in the mountains of northwest Pakistan, 16-year-old Tariq Khan drove the family car to pick up his aunt. His 12-year-old cousin Waheed sat in the passenger seat next to him. Just a few hundred yards before they reached their destination, a small missile fired from thousands of feet overhead pierced the thin metal roof of their vehicle. An explosion ripped through the car, burning it and everyone inside. Tariq and Waheed were killed instantly. abcnews.go.com/Blotter/tariq-khan-killed-cia-drone/story?id=15258659#.Ty6WdVxAaYg Albo to The CIA’s drone campaign in Pakistan has killed dozens of civilians who had gone to help rescue victims or were attending funerals, an investigation by the Bureau for the Sunday Times has revealed. www.thebureauinvestigates.com/2012/02/04/obama-terror-drones-cia-tactics-in-pakistan-include-targeting-rescuers-and-funerals/ Up to 5,000 people attended Khwaz Wali Mehsud’s funeral that afternoon, including not only Taliban fighters but many civilians. US drones struck again, killing up to 83 people. As many as 45 were civilians, among them reportedly ten children and four tribal leaders. www.nytimes.com/2009/06/24/world/asia/24pstan.html?ref=global-home Albo to koronne wideo z dwojka dzieci w vanie .... www.youtube.com/watch?v=5rXPrfnU3G0 Odpowiedz Link Zgłoś
labadine Re: Tandetna propaganda 04.02.12, 19:12 To ciekawe bo jak sie zbiera rada bezpieczenstwa na zyczenie USA,Anglii i Francji to zawsze jest jakas tragedia i wydajnosc(im wiecej tym lepiej) ofiar mnozy sie przez setki oraz dodatkowo ma sie wrazenie wczesniejszego wyrezyserowania zdarzen i faktow. Nie przecze wydarzeniom ale po latach manipulacji,klamstw i kpin przestaje sie wierzyc nawet i demokracji..... Odpowiedz Link Zgłoś
igor_uk polski_francuz. 04.02.12, 19:35 A tych dzieci tobie szkoda? www.youtube.com/watch?v=OBk2k-Pnogc Odpowiedz Link Zgłoś
igor_uk polski_francuz.cd 04.02.12, 19:37 Zauwaz,tu masz nie fantazji dzienikarskie,a tylko to, co widzisz na wlasne oczy. Odpowiedz Link Zgłoś
polski_francuz Wszystkich dzieci mi szkoda 04.02.12, 19:43 Dlaczego Rosja popiera morderce dzieci Assada? Wyjasnij mi w prostych slowach. Z gory dziekuje. PF Odpowiedz Link Zgłoś
igor_uk Re: Wszystkich dzieci mi szkoda 04.02.12, 19:45 Nie prawda.Rosja nie popiera mordercow dzieci,ona wstaje im na drodze. p.s. Nu to jak tobie szkoda wszystkie dzieci,to oczekuje,ze za chwile zalozysz watek o tym,jak zolnierze izraelski zabijaja palestynskie dzieci. Link do materialu filmowego juz masz. Odpowiedz Link Zgłoś
kaszebe12 !?!?!? 04.02.12, 19:52 Ludzie ! -Z kim wy bezsensownie sie wyklocacie ? -Czy nie widzicie , ze ciec ma , po prostu ,zdrowo narabane pod sufitem ? -Teraz wcale sie nie dziwie , ze nie jest na cenzurowanym u yaakropki... Odpowiedz Link Zgłoś
polski_francuz Rezym Assada 04.02.12, 19:58 torturuje dzieci. Rosja go popiera. Aby moc mu sprzedawac bron i utrzymywac baze na BW. Sadzisz, ze to sa dobre powody by popierac zbrodniczy rezym? PF Odpowiedz Link Zgłoś
igor_uk Pokaz chociazby jedno zdjecie. 04.02.12, 20:01 Torturowanych dzieci w Syrii. p.s. Czy zakladasz watek o zabijaniu dzieci palestynskie przez zolnierze izraelski?Moze otworzyc go w twoim imieniu? Odpowiedz Link Zgłoś
polski_francuz Aha, nareszcie rozumiem 04.02.12, 20:05 Jako, ze jacys zolnierze morduja dziecia, Rosja uwaza, ze moze popierac mordercow dzieci. Dziekuje za wyjasnienie. Teraz wszystko jasne. PF Odpowiedz Link Zgłoś
igor_uk Alez z ciebie.. 04.02.12, 20:22 pefcia,czy ty zakladasz watek o palestynskich dzieciach ,czy nie? Odpowiedz Link Zgłoś
polski_francuz Ten watek 04.02.12, 20:32 jest o syryjskich dzieciach i polityce Rosji. Dodam jeszcze, ze sie z te polityka zupelnie nie zgadzam. PF Odpowiedz Link Zgłoś
mongolszuudan Re: Alez z ciebie.. 04.02.12, 22:28 ha-ha. wszystkie insinuacji igora juz w osliej lawce. nie tych dzieci bronisz. nie slusznych. Odpowiedz Link Zgłoś
igor_uk Re: Alez z ciebie.. 04.02.12, 22:45 Wiem o tym,Aleksandrze.Dzieci to sa jednakowe,tylko jednym ich zabijanie uchodzi z rak,a innych tylko za same pomowienia zasypuja bombami. Odpowiedz Link Zgłoś
mongolszuudan Re: Rosja a dzieci syryjskie 04.02.12, 20:27 A Putin dzisiaj zjadl na obiad 5 dzieci. Odpowiedz Link Zgłoś
igor_uk Aleksandr. 04.02.12, 20:32 To 5 dziecko bylo palestynskie,to sie nie liczy.Dla tego pisz,ze tylko 4 dziecka Putin zezral. Odpowiedz Link Zgłoś
mongolszuudan Re: Aleksandr. 04.02.12, 21:06 Jestes zionista? Dlaczego liczysz tylko zydowskie ofiary? Odpowiedz Link Zgłoś
igor_uk Re: Aleksandr. 04.02.12, 21:09 Nie jestem zijonistem,a tylko staram sie myslec tak,jak zalozyciel tego watka. Odpowiedz Link Zgłoś
polski_francuz Zyje w Anglii 04.02.12, 21:17 ...kto go tam wie. Znamy takich co sie w Angli schronili. PF Odpowiedz Link Zgłoś
mongolszuudan Re: Aleksandr. 04.02.12, 21:18 Czym mi podoba sie polski jezyk, ze w nim wolno nazywac Jewriejew Rzydami. Kazdy raz kiedy pisze slowo Zyd az dusza raduje sie. Zyd, Zydki, Zydowie. Jak pieknie. Odpowiedz Link Zgłoś
igor_uk Re: Aleksandr. 04.02.12, 21:23 Nu to uwazaj,jeden nasz znajomy Zyd wlasnie okazal sie na forum.Zaraz zacznie miesem rzucac. Odpowiedz Link Zgłoś
mongolszuudan Re: Aleksandr. 04.02.12, 21:43 Miesem to nie koszer. A slonine lubie. Odpowiedz Link Zgłoś
kaszebe12 Glupis , Aleksandr... 04.02.12, 22:01 Ten numer z zarciem dzieci juz chyba nie przejdzie. -Te plotke rozsiewano o Niemcach na poczatku I WS...-chyba ze Wladek zarazil sie "jedzeniem dzieci" od Cesarza Bokassy... Odpowiedz Link Zgłoś
mongolszuudan Re: Glupis , Aleksandr... 04.02.12, 22:11 Nieprawda. To tradycja wszystkich rosyjskich tyranow. Mam dowod: colonelcassad.livejournal.com/292129.html Po rosyjsku czytac umiejesz? Odpowiedz Link Zgłoś
mongolszuudan Re: Glupis , Aleksandr... 04.02.12, 22:15 cs9982.vkontakte.ru/u5052855/102107252/x_0f232c27.jpg Odpowiedz Link Zgłoś
przyjacielameryki Re: Rosja a dzieci syryjskie 04.02.12, 21:31 Masz rację Francuz. Ale dla Rosji nie było ważne mordowanie polskich oficerów w Katyniu, wywózki polskich obywateli w Sybir tylko dlatego że byli Polakami w czasie II w.ś. Nie dziwi więc że dzisiaj mają gdzieś los dzieci syryjskich. Taka uroda Rosji. Ps. Rosja putinowska oddala się od Europy i z własnej woli pcha się w objęcia Chin. Może nie przeszkadzajmy jej w tym dziele. Odpowiedz Link Zgłoś
polski_francuz Szukaja "swojej" drogi 04.02.12, 21:38 nie tedy droga powiedzialbym porzadnym ludziom, jak romrus. Co do Chinczykow, o ktorych piszesz, pewnie pod wrazeniem wspolnego veta w RB, to bedzie krotka milosc. Bez wzajemnosci i bez przyszlosci. Sadze raczej, ze sa to takie rozgrywki w czasach kiedy jest z pieciu graczy na swiecie. Rosja i Chiny wsrod nich. PF Odpowiedz Link Zgłoś
mongolszuudan Re: Rosja a dzieci syryjskie 04.02.12, 22:21 Katyn - takie sami bajki jak katowania syrijskich dzieci. Odpowiedz Link Zgłoś
yurek11111 Re: Rosja a dzieci syryjskie 05.02.12, 00:15 Nu jak to tak,mam patrzec obojetnie jak mi igorczik skosnych oczek dostaje??? :-))))) re:Rosja putinowska oddala się od Europy i z własnej woli pcha się w objęcia Chin. Może nie przeszkadzajmy jej w tym dziele. Odpowiedz Link Zgłoś
melord p-f ulegasz prymitywnej propagandzie 04.02.12, 22:44 od dluzszego czasu... sorry ze musze Ci to wreszcie powiedziec,ten post swiadczy o tym dobitnie. Twoje poparcie dla krwawych interwencji NATO i anarchii jako formy "demokratyzowania".........czlowieka wysoce wyksztalconego,nauczyciela akademickiego ktory oprocz wiedzy fachowej przekazuje posrednio swoj punk widzenia na swiat jest mocno zastanawiajacy(podobnie ykw) main opposition group, the British-based Syrian Observatory for Human Rights nie zastanawia Cie siedziba, chociazby i kto to finansuje??..u dawnego arabskiego kolonizatora? Jesli to mozliwe podaj jakies szczegoly postepu demokracji w Libii i zadowolenia ludnosci z faktu obalenia rezimu Kadafiego,czego byles goracym zwolennikiem....mieszkasz blisko,Twoj kraj wykazal najwiecej zapalu. W glownych swiatowych szmatlawcach cisza od kilku miesiecy jakby to byla malenka wysepka na Pacyfiku a nie jeden z glownych producentow ropy naftowej w pelni demokratyczny? na dodatek Na internecie mozna znalesc relacje o totalnej anarchii jaka tam panuje...pewnie to dzielo prorosyjskich propagandzistow , stracili ponoc $3-4mld na dostawach broni-zarobili coprawda $20mld na wyzszych cenach ropy...4mld dalej widac szkoda. Teraz jeszcze wspieraja(Rosja Chiny) katowanie syryjskich dzieci o czym jestes znow goraco przekonany...... mordowanie arabskich mezczyzn i kobiet widac nie trafia do przekonania ale dzieci to juz najtwardszego ruszy....propaganda to sila,wydawlo sie ,ze Goebels i Stalin byli mistrzami, teraz okazuje sie,ze jedynie byli praktykantami na poziomie podstawowym Odpowiedz Link Zgłoś
polski_francuz Melord 04.02.12, 23:04 Jak mordowali Polakow, to inni odwracali glowy. Morduja teraz ludzi, torturuja dzieci. Nie mam patentu na prawde, ale jak cos mi sie nie podoba to to glosno mowie. Co do Libii, naiwnoscia bylo pozostawienie Libii Libijczykom. Powtarzaja dokladnie ten schemat, ktory Kadaffiego do wladzy przyniosl. Jakie sa konkluzje? Jakos inaczej zmusic dyktatorkow. Jak? Sam nie wiem. Moze finansowo oligarchiczne scierwa przycisnac? Maja pewnie oszczednosci gdzies. Ich dzieci studiuja pewnie w Szwajcarii. Oligarchowie wszedzie podobni. Wlasny narod maja za nic a ukradzione pieniadze i rodzine na "zgnilym zachodzie" przechowuja. Grecja nie moze sie sama utrzymac, Syria ani Libia nie potrafia sie demokratycznie rzadzic. Jakie z tego wnioski? Na pewno takie, ze sie protestujacych nie morduje. Tyle moge powiedziec. Nie czuj sie zobowiazany nasza przeszla przyjaznia. Czasy sie zmieniaja, przyjaciele tez. PF Odpowiedz Link Zgłoś
melord p-f 04.02.12, 23:48 >naiwnoscia bylo pozostawienie Libii Libijczykom. slusznie to zauwazyles.NATO bylo tam potrzebne jako mediator...ciekawe co bedzie jak dojda do wniosku,ze naiwnoscia jest zostawienie Polski Polakom >Jakos inaczej zmusic dyktatorkow niby po co,wielu innych kacykow-dyktatorow w Afryce i Azji rzadzi jak chce i swiatowa demokracje malo to obchodzi usuniecie Saddama,tego w Egipcie,Kadafiego cos zmienilo?? wszedzie tam gdzie chciano wprowadzic na sile demokracje,obalic rezim,wprowadzono anarchie ktora nikt nie wie jak zatrzymac czy Tobie osobiscie naprawde przeszkadzal Saddam czy Kadafii ktorzy swoich (rozne grupy plemienno-religijne) potrafili trzymac za morde a zarazem kraj rozwijac...Irak,Libia to byly jedne z bogatszych i bardziej rozwinietych panstw arabskich(wyzej w statusie rozwoju niz Arabia Saud. czy Kuwejt)....dzisiaj panuje tam bajzel i anarchia,w 10 lat po interwencji w Bagdadzie swiatlo maja po 5-6 godz dziennie,podobnie jest w Libii. Tobie ta forma demokracji sie podoba,mnie nie i to nas dzieli. Podkreslam jeszcze raz,murzynow zostawiuc murzynom,arabow arabom...EU i reszta demokratycznego swiata ma wystarczajaco swoich problemow ktore nie bardzo wie jak rozwiazac. > Nie czuj sie zobowiazany nasza przeszla przyjaznia. Czasy sie zmieniaja, przyja > ciele tez. jesli wymiane pogladow,nawet krytyke pewnych aspektow dyskusji uwazasz za podwazanie przyjacielskich ukladow .....zastosuje sie do Twego zyczenia Odpowiedz Link Zgłoś
br0fl0vski Re: p-f 05.02.12, 03:51 melord. wszedzie znajdzesz low life stupid fucks ktorzy zawsze podazaja za oficjalna propaganda i sa podpora kazdego systemu. i zawsz uzywaja gornolotnych terminow zebuy usprawiedliwic przjbanie innym jeszcze bardziej bitym od nich. sa wystarczajaco cwani zeby zapie...c a za glupi zeby zrozumiec jak ich system dyma. rzeczywistosc jest dla tych fackow zbyt bolesna wiec uciekaja w iluzje . ch... ich obchodzi co tam naprawde sie dzieje i ch... ich obchodzi jak bardzo zniszczy sie ludziom zycie w tych freedomizowanych krajach. sa to "Sancta Simplicitas" czyl swiete prymitywy. i to na tyle Odpowiedz Link Zgłoś
polski_francuz Popatrzec gdzie indziej 05.02.12, 09:09 Gdzies czytalam o zwyczajach w wielkim byznesie. Jak ktos sie topi to trzeba popatrzec gdzie indziej. Ty proponujesz to samo: "Podkreslam jeszcze raz,murzynow zostawic murzynom,arabow arabom" Mnie osobiscie ani Assad ani Kadaffi nie przeszkadzal. Mam moje zycie i moje problemy i zostawiam Najwyzszemu dbalosc o problemy Ziemi. Przeszkadzali niektorym z ich poddanych, ktorzy zaczeli sie buntowac. A dyktatorzy zwalczali/zwalczaja ten protest na sile. I o to "zwalczanie na sile" tu chodzi. Jak armia strzela do niewinnych ludzi to mnie rusza. Ilez razy w polskiej historii armie strzelaly do Polakow a inni tylko odwracali glowe? "zastosuje sie do Twego zyczenia" Alez mnie Twoja przyjazn forumowa cieszy i bynajmniej nie "zycze sobie" jej zakonczenia. Bedzie ona musiala przetrwac probe roznych pogladow na sprawy. Co przy zachowaniu kultury dyskusji nie powinno byc problemem. PF Odpowiedz Link Zgłoś
igor_uk melord. 05.02.12, 09:18 Biorac pod uwage to co pisze p_f :"Gdzies czytalam o zwyczajach w wielkim byznesie. " ,chce ciebie zapytac ,czy pod nickiem polski_francuz nie kryje sie 18-letnia blondynka z kawalow,piekna,ale glupia?Jak tak,to rozumiem twoja "przyjazn". p.s. dawno podejrzewalem,ze z forumowiczem piszacym pod nickiem polski_francuz,cos jest nie tak,zbyt wiele wpadek ,pokazujacych,ze intelektem nie blyszczy. Bardzo przepraszam wszystkich blondynek i prosze zauwazyc ,ze zaznaczylem odrazu,ze mnie chodzi nie o realne blondynki,a tylko te z kawalow. Odpowiedz Link Zgłoś
igor_uk Re: Igor_uk 05.02.12, 10:44 Ha,ha. Jak na kobiete,zachowujesz sie bardzo chamsko. Odpowiedz Link Zgłoś
melord igor mam prosbe 05.02.12, 21:44 igor_uk napisał: >chce ciebie zapytac ,czy pod nickiem.... nie zadawaj glupich pytan skoro znasz prawidlowa odpowiedz swoje fobie przekazuj towarzyszom z komsomolu jesli jestes wystarczajaco mocny i opiniotworczy w strukturach pozwol ,ze sam bede ocenial i decydowal z kim mam ochote sie przyjaznic chocby wirtualnie reasumujac...czesto,w tym wypadku rowniez ,pakujesz sie miedzy "wodke i zakaske" nie proszony ,w dodatku wypisujesz bzdety i pomowienia, ktore uragaja inteligencji zdecydowanej wiekszosci uczestnikow tego forum ,co dziwne Twojej wlasnej tez ........nawet jesli traktowac to jako watpliwej jakosci zart Odpowiedz Link Zgłoś
igor_uk Re: igor mam prosbe 06.02.12, 02:19 melord, czy cie nie przyszlo do glowy,ze adresatem tam tego postu nie byles,tak naprawda,Ty?p_f przez przypadek uzyl slowa,ktore by sugerowalo,ze pisze to kobieta i ja tylko na to zwrocilem uwage, poprostu zartujac z p_fa.Bo tym roznie sie od niego,jak okazalo sie,ze i od ciebia rowniez,ze nikogo tu nie traktuje za wrogow na powazne i mam pelny luz.Tobie ze,jak widze,wszystko sie pomieszalo i przyjmujezsz wszystko tak,jak by to odbywalo sie w realu. Dla mnie podzial na "bystrzakow" i "komsomolcow",to tylko gra sieciowa,taki CS1.6 ,dla ciebie,to zycie. Coz,oki, bede brac pod uwage fakt,ze jestes tym,z kim lepiej trzymac dystans.Szkoda,wydawales sie mnie czlowiekiem pelnym luza. Odpowiedz Link Zgłoś
yurek11111 Re: Melord 04.02.12, 23:55 P_F ,moze trzeba bylo sie nad tym zastanowic co bedzie w Libii ,zanim pospiesznie zaczeli "bronic" Libijczykow... Efekt "obrony":anarchia w Libii,ropa rozkradana,paredziesiat ton zlota zaginelo a libijskie dzieci gina teraz humanitarnie z glodu i chlodu , tylko bez szumu medialnego.... Zastanow sie nad Syria, co tam bedzie po obaleniu Assada??? polski_francuz napisal: "... Co do Libii, naiwnoscia bylo pozostawienie Libii Libijczykom. Powtarzaja doklad > nie ten schemat, ktory Kadaffiego do wladzy przyniosl. Jakie sa konkluzje? Jako > s inaczej zmusic dyktatorkow. Jak? Sam nie wiem...." Odpowiedz Link Zgłoś
igor_uk Re: Melord 05.02.12, 01:42 yurek,cie odbija,jak to widze,tylko w orzypadku,jak temat dotyczy Rosji,poza tym jestes calkiem normalnym czlowiekiem. Moze to tobie pomoze na twoja dolegliwosc? Lek na rusofobie. Odpowiedz Link Zgłoś
kaszebe12 Re: Melord/anarchia 05.02.12, 07:39 Nie obrazaj , prosze ,anarchii.- Zawodowi politycy przyzwyczaili nas do kojarzenia tego systemu spolecznego z chaosem spolecznym , co jest przypadkiem nowych arabskich demokratur ( od "demokratura") Odpowiedz Link Zgłoś
polski_francuz OK 05.02.12, 09:14 "Zastanow sie nad Syria, co tam bedzie po obaleniu Assada?" Zastanawiam sie i dochodze do wniosku, ze Assad moze sobie rzadzic jeszcze milion lat. Mnie w zupelnosci wystarczy jesli przestrzanie strzelac do swoich. Co Libii to masz racje, trzeba bylo byc rozsadniejszym. I jakos pozmuszac Kadaffiego. Reagan go niezle postraszyl w latach 80 wysylajac mysliwce w latach 80-tych. Moze trzeba bylo isc pewnie podobna droga. PF Odpowiedz Link Zgłoś
yurek11111 Re: OK 05.02.12, 19:58 P_F,Assad nie bedzie strzelal jak do niego nie beda strzelali,rzadzi wystarczajaco dlugo,zeby takie wnioski wyciagnac.... Co do Kadafiego,to tez zrobil niezla volte za G.W.Busha ,po ataku na Irak musial dwa razy dziennie pampersy zmieniac... polski_francuz napisał: > "Zastanow sie nad Syria, co tam bedzie po obaleniu Assada?" > > Zastanawiam sie i dochodze do wniosku, ze Assad moze sobie rzadzic jeszcze mili > on lat. Mnie w zupelnosci wystarczy jesli przestrzanie strzelac do swoich. > > Co Libii to masz racje, trzeba bylo byc rozsadniejszym. I jakos pozmuszac Kadaf > fiego. Reagan go niezle postraszyl w latach 80 wysylajac mysliwce w latach 80-t > ych. Moze trzeba bylo isc pewnie podobna droga. > > PF Odpowiedz Link Zgłoś
polski_francuz Re: OK 05.02.12, 20:03 On nie ale jego rodzina. I tu o nia chodzi. Ladna zone ma nawiasem mowiac. Myslimy podobnie a jak operacyjnie dzialac to sam nie wiem. Ludzi jednak trzeba bronic przed strzelaniem przez armie. Ponoc w nocy ostrzelali ludzi... PF Odpowiedz Link Zgłoś
j-k cos optymistycznie... 05.02.12, 10:43 Kaddafi mial swoja szanse - by wyprowadzic kraja na prosta. Assad rowniez ja mial. A w Syrii bylem, wiec wiem jaki piekny to kraj... Czy nie mozna sie dogadac ? Mozna. Odpowiedz Link Zgłoś
igor_uk Re: cos optymistycznie... 05.02.12, 10:45 A czy dali Kaddafi mozliwosc dogadania sie?I czy daja taka szanse Assadu? Odpowiedz Link Zgłoś
j-k Re: cos optymistycznie... 05.02.12, 10:50 igor_uk napisał: > A czy dali Kaddafi mozliwosc dogadania sie?I czy daja taka szanse Assadu? nie, Igor. obydwaj mieli ja wczesniej. Odpowiedz Link Zgłoś
igor_uk Re: cos optymistycznie... 05.02.12, 11:10 Janusz,jaka?Uznac ze ich narody nie sa wlascicielami tego,co maja? Odpowiedz Link Zgłoś
j-k Re: cos optymistycznie... 06.02.12, 09:59 igor_uk napisał: > Janusz,jaka?Uznac ze ich narody nie sa wlascicielami tego,co maja? Z pewnoscia Assad nie jest wlascicielem Syrii Odpowiedz Link Zgłoś
jabbaryt Rosja jako wasal Chin nie będzie 05.02.12, 21:59 się wychylać i sprzeciwiać swoim suwerenom. Rosja może szczekać na zachód bo wie że stamdąd nicim się nie stanie, ale przed Chinami kuli potulnie ogon w nadzieji że odwloką wyrok. Chińczycy uważają Syberię za swoje terytorium są cierpliwi i poczekają na dogodny moment, chocby to miało trwać 300 lat. Odpowiedz Link Zgłoś
tytus_staropolski Oczywiscie. 05.02.12, 22:14 Rosja i Chiny czy predzej ... czy pozniej beda w konflikcie zbrojnym i walczyc o Syberie. Odpowiedz Link Zgłoś
j-k Chiny NIE uwazaja Syberii za swoja. 06.02.12, 10:02 jabbaryt napisał: Chińczycy uważają Syberię za swoje terytorium są cierpliwi i poczekają na dogodny moment, chocby to miało trwać 300 lat. Chiny NIE uwazaja Syberii za swoja. Nigdy ona chinska nie byla i nie ma takich tendencji w chinskiej kulturze. naturalnie maja chrapke na zasoby Syberii - ale to tentencja NOWA, a nie historyczna. Odpowiedz Link Zgłoś
barracuda65 Re: Rosja a dzieci syryjskie 13.02.12, 07:16 nationalinterest.org/commentary/russia-serves-us-interests-syrian-sanctions-veto-6002 Odpowiedz Link Zgłoś
barracuda65 Kill Every Russian & Every Chinese in Syria 24.02.12, 10:26 www.4thmedia.org/2012/02/20/%C2%ABkill-every-russian-and-every-chinese-in-syria-%C2%BB/ Odpowiedz Link Zgłoś