Dodaj do ulubionych

Izraelczycy obrażali Radwańską i pol. tenisistów

12.02.13, 20:05
Izraelczycy obrażali Polaków; a GW manipuluje przekazem z pełną świadomością. Wszyscy o tym piszą, tylko na portalach Agory cisza i/lub same przekłamania:
niezalezna.pl/38352-izraelscy-kibice-do-siostr-radwanskich-katolickie-si
niezalezna.pl/38358-tenisista-potwierdza-incydent-w-izraelu
sport.dziennik.pl/tenis/artykuly/419150,izraelczycy-zaatakowali-siostry-radwanskie-krzyczac-katolickie-suki.html
www.krakow.sport.pl/sport-krakow/1,127740,13384573,Obrazona_Agnieszka_Radwanska__Tylko_na_kogo___WIDEO_.html
Obserwuj wątek
    • igor_uk A na forum cisza. 12.02.13, 20:29
      Zaden z tych,co tak bronia Polakow przed ruskimi scierwami,nie zabral glosu.
      Czyli Zydzi moga Polakow obrazac .
      • tojabogdan Igor, wiesz dobrze 12.02.13, 20:57
        przecież wystarczy, tu w na forum GW, wykazać zrozumienie dla zachowania sióstr Radwańskich i ich trenera, a zaraz wątek wyląduje na oślej, albo na "bliskim wschodzie", a autor wspisu zostanie zarejestrowany przez Simon Wiesenthal Center (SWC) na swojej czarnej liście:
        „Top Ten Anti-Semitic/Anti-Israel Slurs“
        I zarzucą Ci, że zagrażasz egzystencji tej jedynej demokracji na BW.
        A dodatku, że pewnie jesteś człowiekiem prezydenta Ahmadineżada.
        A więc się nie dziw za bardzo.
        • igor_uk Nu to Putin rowniez musi tworzyc takie listy :-))) 12.02.13, 21:04
          Jak tylko ktos wyskoczy z rusofobskim tekstem,to na liste .
      • bywszy1 Re:panie ajgor+ 12.02.13, 21:10
        a co to pana obchodza stosunki miedzy Zydami a Polakami?
        Pozatym w Izraelu sa nie Zydzi,a Izraelczycy.
        • igor_uk Bardzo charakterystyczne zachowanie. 12.02.13, 21:19
          Zglosil sie pierwszy Zyd,ktory a nie slowem nie odniosl sie do tematu watku,a tylko probuje zrobic z watku smietnik.
          Za chwile tu zglosi sie jasiek i zacznie wszystkich czestowac koszerem,a pozniej watek wyladuje na Oslej Lawce.
      • yurek11111 igorczik,ty masz najmniejsze prawo,zeby... 12.02.13, 22:03
        ..wypowiedac sie w "obronie" polskich tenisistek,wiekszosc wyzwisk byla po rosyjsku co "katolickie SUKI" potwierdzalyby....
        Julia Gluszko,oponentka siostr Radwanskich pochodzi z Ukrainy, i jej wystepy sciagaja rosyjsko jezycznych "kibicow" tenisa...
        Nie judz...

igor_uk napisał:

> Zaden z tych,co tak bronia Polakow przed ruskimi scierwami,nie zabral glosu.
        > Czyli Zydzi moga Polakow obrazac .
        >
        • igor_uk Bardzo charakterystyczne zachowanie uzytecznego.. 12.02.13, 22:27
          A nie slowa o zachowaniu zydkow,a tylko o mnie.
          Czyli,Zydzi moga wyzywac Polakow ile tylko beda chcieli,najwazniejsze,zeby "igorczyk" nie zabieral w tym temacie glosu.
          • yurek11111 Re: Bardzo charakterystyczne zachowanie uzyteczne 12.02.13, 23:22
            A co mialem ich pochwalic?
            Pochwaly naleza sie siostrom Radwanskim,starsza to polskie prawdziwe sreberko,wygraly i jeszcze wykazaly sie wyjatkowymi zdolnosciami politycznymi,tak duzo powiedziec nie mowiac prawie nic....

re:A nie slowa o zachowaniu zydkow
            • igor_uk Napewno,yurek,jedno. 12.02.13, 23:31
              Nie powinienes byl isc w slady zydka parchatego,ktory probowal zasrac watek,zeby tylko w nim nie szla mowa o haniebnym zachowaniu zydkow.
              Twoja nienawiscc do Rosjan,w tym przypadku,pozbawila ciebie rozsadku.
    • malkontent6 Re: Izraelczycy obrażali Radwańską i pol. tenisis 12.02.13, 20:49
      Właśnie przeczytałem o tym na Onet. Ciekaw jestem reakcji mediów izraelskich.

ofsajd.onet.pl/newsy/izraelscy-kibice-zwyzywli-siostry-radwanskie/hljsb
      • jabbaryt Re: Izraelczycy obrażali Radwańską i pol. tenisis 12.02.13, 20:56
        Najlepszą odpowiedzią na zachowanie kiboli jest wynik meczu, mogą se pozgrzytać zębami.
        Z drugiej strony to jakiś oficjalna reakcja powinna nastąpić.
        • igor_uk Wynik meczu pokazuje,jabbaryt. 12.02.13, 21:08
          Ze informacja jest rzetelna.

p.s. A polskie "patrioty" gadaja o waznosci znajomosci jezykow obcych.A przynajmniej polowa z dnich zna tylko jeden jezyk obcy i to rosyjski.
        • malkontent6 Re: Izraelczycy obrażali Radwańską i pol. tenisis 12.02.13, 21:17
          jabbaryt napisał:

> Z drugiej strony to jakiś oficjalna reakcja powinna nastąpić.

Trzeba to po prostu pamiętać.
          • igor_uk malkontent. 12.02.13, 21:20
            I co to da,ze bedziesz pamjetac? Przy okazji odwdzieczysz sie,krzyczac z trybun -zydowskie suki?
            • bywszy1 Re:?+ 12.02.13, 21:22

• malkontent6 Re: malkontent. 12.02.13, 21:29
              igor_uk napisał:

> odwdzieczysz sie,krzyczac z trybun -zydowskie suki?

Nie, ja nie uzywam takich określeń.

Trzeba o tym pamiętać i przypomnieć, gdy ktoś znowu będzie narzekał na polskich rasistów i antysemitów.
    • bywszy1 Re: czemu jestem przeciwny?+ 12.02.13, 21:16
      temu:
      1.
      i temu:
      2.
    • swiblowo Re: Izraelczycy obrażali Radwańską i pol. tenisis 12.02.13, 21:21
      A gdyby przegraly?

Wszystko ladnie - nie daly sie sprowokowac, swoja gra pokazaly...etc. a to tylko tlumaczenie niemocy.
      • malkontent6 Re: Izraelczycy obrażali Radwańską i pol. tenisis 12.02.13, 21:31
        Zachowanie izraelskich kibiców było chamskie i głupie.
        • swiblowo Re: Izraelczycy obrażali Radwańską i pol. tenisis 12.02.13, 21:40
          Chamskie - tak. Glupie? Raczej uwlaczajace. Nastepny mecz bez bydla. - czyt. bez widowni. Tak, jak pilka nozna.
          • malkontent6 Re: Izraelczycy obrażali Radwańską i pol. tenisis 12.02.13, 21:42
            Głupie, bo wynika z głupoty kibiców.
            • swiblowo Re: Izraelczycy obrażali Radwańską i pol. tenisis 12.02.13, 21:45
              To nie glupota byla - to bylo "wypuszczenie pary". Glupek krzyczalby, ze maja krzywe nogi.
    • mara571 nie potrafimy walczyc z antypolonizmem 12.02.13, 21:22
      chyba w polowie lat 90-tych nijaki Harald Schmidt w swoim codziennym H. Schmidt Show opowiadal niewybredne dowcipy o Polakach.
      Nikt oficjalnie nie zareagowal.
      Czy ktos z was slyszal, aby oficjalnie zwrocono uwage wladzom izraelskim na zachowanie sie mlodziezy w czasie wyjazdow do Polski? Dlaczego ta mlodziez sie calkowicie izoluje, nie pozwala na kontakt z polskimi rowiesnikami?
      Ile artykulow opublikowaly juz brytyjskie tabloidy przedstawiajace Polakow jako nierobow, brudasow, kryminalistow az wreszcie ktos z polskiej ambasady napisal jakis list.
      • polski_francuz Ta walka 12.02.13, 21:24
        (z antypolonizmem) przychodzi z pewnoscia siebie. A pewnosc siebie przychodzi z osiagnieciami. To o nie warto walczyc.

PF
        • swiblowo Re: Ta walka 12.02.13, 21:27
          To jest sport. Mogly przegrac.
          • polski_francuz Moja uwaga 12.02.13, 21:30
            byla bardziej ogolna.

Ale tenis jest dobrym przykladem. I Radwanska dobrze postapila. W tenisie zimnej krwi nie mozna stracic bo oslabia morale. Tego powinien sie jeszcze Janowicz nauczyc...

PF
          • mara571 Re: Ta walka 12.02.13, 21:37
            pewnie, ze mogly. Czy to zmieniloby cokolwiek?
            Mnie sie cos tak wydaje, ze w Izraelu wiadomo o orientacji politycznej rodziny Radwanskich.
            • malkontent6 Re: Ta walka 12.02.13, 21:41
              mara571 napisała:

> Mnie sie cos tak wydaje, ze w Izraelu wiadomo o orientacji politycznej rodziny Radwanskich.

A ja mam wrażenie, że ich orientacja polityczna nie ma izraelskich kiboli znaczenia.
            • swiblowo Re: Ta walka 12.02.13, 21:50
              mara571 napisała:

> pewnie, ze mogly. Czy to zmieniloby cokolwiek?

- W sporcie? Baaardzo duzo. Wygrana dala im sile do takiego a nie innego zachowania na konferencji po meczu. Bez tego by beczaly, mozesz mi wierzyc.
      • eva15 nie potrafimy walczyc z antypolonizmem??? 12.02.13, 22:08
        Nie rozróżniasz między głupimi dowcipami a celowym ubliżaniem? Podciąganie tego, co się wydarzyło Radwańskim pod "dowcip" wcale nie jest zabawne.

Poza tym na dowcipy Schmidta Polska zareagował:

www.focus.de/politik/ausland/polen-gar-nicht-lustig_aid_168666.html

Czy zareaguje teraz na to, co stało się w Izraelu?
        • mara571 Re: nie potrafimy walczyc z antypolonizmem 12.02.13, 22:20
          kto zareagowal? Dziennikarze, ktorzy zapewne swoimi kanalami podsuneli warszawskiemu korespodentowi Focusa te artykuly.
          HS. wyzywal sie Polakach w telewizji, tam tez potrzebna byla odpowiedz ale jej sobie nie przypominam.
          Notabene tego focusowego artykulu nie znalam. Pare razy mialam Focusa w reku, ale doszlam do wniosku, ze szkoda pieniedzy, a w internecie czasu.
          • eva15 Re: nie potrafimy walczyc z antypolonizmem 12.02.13, 22:28
            To był kabaret program satyryczny, gdzie dowcip jest jego podstawą, nawet jeśli jest niewybredny. Zresztą - Polacy od lat kradną w Niemczech masowo, wystarczy zajrzeć do statystyk policyjnych i sądowych, więc dowcipkowanie Schmidta nie opierało się na wymysłach
            Innego kalibru jest, gdy "Wprost" przedstawia Merkel z wąsikiem hitłlerowskim, mimo to Niemcy nie reagują. Widać wbrew pozorom mają więcej poczucia humoru niż Polacy i mniej cienką skórę.

Ale temat jest o czym innnym - twoje bagatelizowanie ubliżania Radwańskim i sprowadzanie tego do "dowcipu" wystawia tobie świadectwo. To nie był program satyryczny.
            • mara571 Re: nie potrafimy walczyc z antypolonizmem 12.02.13, 23:16
              ja wiem, ze to byl kabaret. Sa dobre audycje satyryczne i sa gorsze. Przykro m, ale wspolczesny niemiecki czy polski kabaret (audycje satyryczne) nie podobaja mi sie: dowcip stal sie jakis ciezki, wrecz chamski.
              Tak samo chamska byla okladka Wprostu z Merkel i corka essemana, niemieckie protesty byly.
              Co do kradziezy: dwaj mlodzi Niemcy zaczeli odwrotny trend. Nie tylko okradli restauracje, wzieli jeszcze ciagnik. Ukradli forse i wodke.
              Chyba sie Niemcy polonizuja...
              A gdzie ja bagatelizuje ublizanie Radwanskim?
              • eva15 Re: nie potrafimy walczyc z antypolonizmem 12.02.13, 23:38
                Owszem, poziom dowcipu wszędzie jest niski. Tyle, że Niemcy (tu: Schmidt) nie zakłamują rzeczywistości, a Polacy jednak tak (vide - Merkel - Hitler, to są chwyty poniżej pasa) .

Można oczywiście rozdmuchać w Polsce sprawę, że dwóch Niemców, którzy ukradli alkohol i potraktowali traktor jak taksówkę slużącą im do dojechania do miejsca noclegu jako wielką międzynarodową aferę złodziejską. Wreszcie Niemcy w Polsce kradną, a nie odwrotnie.
                Ale jak jeden przytomny Polak zapytał na forum - czy nie był to czasem ukradziony wcześniej w Niemczech traktor?
                Czy ci Niemcy "kradli" na handel? Otóż nie. Wybryk kilku pijanych głupców został wystylizowany na kradzież.

Bagatelizujesz ubliżanie Radwańskim porównując ich casus z dowcipami Schmidta, a to zupełnie inna kategoria. Masz w głowie nożyce cenzorskie poprawności politycznej i nawet o tym nie wiesz.
                • mara571 Re: nie potrafimy walczyc z antypolonizmem 12.02.13, 23:51
                  ja niczego nie bagatelizuje, widze to jako jeden z elementow antypolonizmu.
                  Antypolonizmu, ktory w Izraelu jest bardziej powszechny anizeli antysemityzm w Polsce.
                  • eva15 Re: nie potrafimy walczyc z antypolonizmem 13.02.13, 00:10
                    Blaa, blaa . To czemu natychmiast porównałaś obraźliwe wybryki narodowościowo- religijne wobec Radwańskich z dowcipami Schmidta o polskich autentycznych złodziejach? Gdzie sens, gdzie logika? Tacy jak ty są potrzebni maistreamowi, bo nic nie rozumieją, ale głośno potrafią się oburzać, po właściwej mainstreamowej stronie. I jeszcze na dodatek myślą, że są przeciw...
    • mara571 tylko link 12.02.13, 21:34
      www.krakow.sport.pl/sport-krakow/1,127740,13384573,Obrazona_Agnieszka_Radwanska__Tylko_na_kogo___WIDEO_.html
      polecam komentarze, jesli jeszcze beda do czytania.
      • igor_uk Ten link,mara. 12.02.13, 21:38
        Gambit zamiescil w poscie,otwierajacym watek.
        • mara571 Re: Ten link,mara. 12.02.13, 21:48
          faktycznie. Zmylilo mnie stwierdzenie: "tylko na portalach Agory cisza", wiec zaczelam szukac.
      • misterpee Re: Kibice nie obrazili Polski ! 12.02.13, 21:47
        Katolicka suka to wyzwisko w kierunku katolikow, i dobrze sie stalo ze pol Europy bedzie poinformowany ze oni tez sa sukami, psami, gojami. Jest to doskonaly sposob zdobycia sobie zaufania europejczykow. Mogli przeciez krzyknac - polaczka itd. Wtedy bywszy bylby nawet weselszy.
        • eva15 Re: Kibice nie obrazili Polski ! 12.02.13, 22:18
          Problem w tym, że nikt nie będzie poinformowany. Władze i media mainstreamowe to przemilczą.
          • mara571 Re: Kibice nie obrazili Polski ! 12.02.13, 22:25
            wladze pewnie tak, ale media juz nie moga.
            Zachecam wszystkich do oceny wpisow. Jutro pewnie usuna, ale niech wiedza , ze ludzie maja dosc tej nieustannej manipulacji.
        • bywszy1 Re: mpicek nie pizdzi+ 12.02.13, 22:47
          misterpee napisała:

Wtedy bywszy bylby nawet weselszy.
          <<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<
          mnie to calkiem zwisa i mam to w d.....
          I jest mi calkiem wesolo.
          A com dom zaufania,to tez mam w d...
          A,ze ktos jest gojem?To jest.Przeciez nie jest zydem:
          Goj (z hebr. גוי goj = naród, l.mn גויים gojim) - określenie pojawiające się wielokrotnie w Torze, tłumaczone najczęściej jako narody czyli zwykle nie-Żydów, kogoś spoza narodu Izraela.
          A chcialby pan nim byc?
          Niestety!
          Nzjwyzej moze pan byc
          izgojem.
          A co do suk i psow?Nie znam sie.

P.S
          A pozatym:
          Prof. Stempin wypomina też Benedyktowi XVI ponowne przyjęcie na łono Kościoła lefebrystów. Bractwo zostało obłożone ekskomuniką pod koniec lat 80. XX wieku, gdyż jego biskupi odrzucają zasady posoborowego dialogu z żydami, a ich samych uznają za teologicznie winnych śmierci Chrystusa. Jeden z nich bp Richard Williamson otwarcie negował Holocaust i istnienie komór gazowych w nazistowskich obozach. - Jako wielki budowniczy mostów zamiast - jak chciał - zbudować przyczółek pojednania z lefebrystami, Benedykt XVI zaostrzył konflikt z żydami - ocenia prof. Stempin. - Wyszedł jednak naprzeciw ultrakonserwatywnym lefebrystom, zdecydowanym przeciwnikom soboru watykańskiego
    • bywszy1 Re:vigil i duch nieswiety+ 12.02.13, 23:58

• kylax1 W Izraelu też mieszkają debile. 13.02.13, 00:06
      I o ile nie trawię katolstwa, to w niczym nie usprawiedliwia to tego typu wyzwisk na zawodach tenisowych.

Po prostu trafiły na zwykłych, izraelskich przygłupów, coś jak polskich kiboli.
      • swiblowo Re: W Izraelu też mieszkają debile. 13.02.13, 00:14
        Oczywiscie. Dziwnym trafem do Polski na "Marsze pamieci" przyjezdzaja chyba ci sami, bo jak inaczej wytlumaczyc, ze w hotelach podcieraja sie zaslonkami?
        ...po prostu zwykle izraelskie przyglupy...
      • eva15 Re: W Izraelu też mieszkają debile. 13.02.13, 00:19
        Kibole na kortach tenisowych - sporcie, jakby nie patrzał dla "wykształconych, kulturalnych z dużych miast"???

No jeśli tam są kibole, to jak wygląda sytuacjia w Izraelu na polu piłkarskim dla ludu? Co ci bardziej prości ludzie myślą, skoro elity tak się zachowują?
        • swiblowo Re: W Izraelu też mieszkają debile. 13.02.13, 00:25
          Ano przyjda do slusznego wniosku, ze zadnych "elit" tam nie ma i nigdy nie bylo...
        • amg10 Re: W Izraelu też mieszkają debile. 13.02.13, 15:22
          eva15 napisała:

> Kibole na kortach tenisowych - sporcie, jakby nie patrzał dla "wykształ
          > conych, kulturalnych z dużych miast" ???

Tak jest. Dla mnie kibol nie jest zwiazany z zadnym specyficznym sportem. To po prostu pseudo-kibic/glupol, ktory moze pojsc na kazda sportowa impreze.

> No jeśli tam są kibole, to jak wygląda sytuacjia w Izraelu na polu piłkarskim
          > dla ludu?

Tak samo na polu pilkarskim, tenisowym lub kazdym innym.
      • amg10 W Izraelu też mieszkają debile. 13.02.13, 15:25
        kylax1 napisał:

> Po prostu trafiły na zwykłych, izraelskich przygłupów, coś jak polskich kiboli.

Zgoda w 100%.
    • misterpee Re: Zachowanie nie do wytlumaczenia 13.02.13, 00:45
      jest ponizajace dla samych sprawcow. A wiec jezeli pan Bywszy proboje to wytlumaczyc i na dodatek atakuje z innej jeszcze strony to tylko dowodzi o mentalnosci Bywszego - nazwe go po lacinie, mente captus.
      • swiblowo Re: Zachowanie nie do wytlumaczenia 13.02.13, 01:09
        Ponizajace dla sprawcow?! Takie okreslenie - to czysta abstrakcja. Nie rozmawiasz z arystokracja, zeby zrozumiala taka delikatnosc...jak picie herbaty z delikatnej porcelany. Slowo "ponizajace" dla podcierajacych sie firankami jest zbyt...francuskieee!!! :))
      • bywszy1 Re: panie mpi(ceku)+ 13.02.13, 06:34

Panie.
        Widze,ze stal sie pan moim fanem.
        Zyc pan beze mnie nie moze.
        To dobrze.
        Przynajmniej po nocach jakas jedna lajze strasze.

Nic nie proboje wytluimaczyc.
        Przeciez napisalem,ze mnie to zwisa
        Wynika,ze pan polskiego nie rozumie.A chwali sie pan,ze jezyki cudze pan umie.
        A moze pan nie Polak?
        Powtarzam raz
        jeszcze
        A tak pozatem,jak mowil Lenin:
        religia i sport sa opium dla narodu
        Panie mpi(cku),nu ktoz by pana atakowal?
        Schowaj pan swoja mentalnosc dziewicy niepokalanej do wychodka.
        • misterpee Re: panie bywszy 13.02.13, 14:41
          nie jestem pana fanem, ale mam grzeczna zasade odpowiadania wtedy kiedy mi sie chce.
          Poniewaz pan glosi tu ze ja twierdze ze znam jezyki obce i rodzime - odpowiem, znowu pan klamie ! Caly czas zachwalam ze znajomosc jezykow to nic nikomu nie daje. a za moj polski profesor Mara dala mi z pasja dwuje, i wcale nie podwazylem jej oceny. Wpost przeciwnie zamiast swietowac karnawal, poszedlem na kurs jezyka polskiego w pobliskiej faveli.
          • bywszy1 Re: panie mpi(cku)+ 13.02.13, 16:55
            nie jestem ksiedzem i dlatego nie musi pan sie mnie spowiadac.
            Jak juz powiedzialem,mnie ta sprawa i pan osobiscie zwisaja jak kilo kitu.
            Przykro mnie,ze panu sie snie.
            Mam nadzieje,ze pan sie nie spuszcza.
            I nie musi pan zmieniac przescieradla.
            Z powazaniem,
            panski bywszy.
    • gambit_smolenski2 Czerska cały dzień zwlekała z Radwańskimi.... 13.02.13, 15:42
      Czerska, czyli Agora, całą dobę zwlekała z podaniem lemingom informacji o antypolskim incydencie w Izraelu względem sióstr Radwańskich. Sądzili, że da się sprawę przemilczeć i/lub zmanipulować, vide lakoniczne i bagatelizujące info zaserwowane na stronie Sport.pl, zamiast na głównym portalu Agory, czyli Gazeta.pl; dziś już - zapewne pod naciskiem komentarzy na forach - "poinformowali", hehe:
      wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,114871,13395295,Nazwali_Radwanskie__katolickimi_su______Co_naprawde.html
      Co ważne, jednak dalej talmudycznie łżą, bagatelizując sprawę.
      PS. Opcja komentowania pod news'em jednak zablokowana; a jakże, hehe!
      • tojabogdan kibole kibolami, ale ze względu na wzgląd właśnie 13.02.13, 15:50
        wszystko, co dotyczy tej wzorowej demokracji bliskiego wschodu, nie może być oceniane negatywnie, by nie być posądzonym o antysemityzm.
        I na tym polega problem.
        Czyli według starej zasady, o izraelu albo dobrze, albo nic.
        Jak o zmarłym.
    • gosc_ze_smolenska Re: Izraelczycy obrażali Radwańską i pol. tenisis 13.02.13, 16:13
      Chamskie zachowanie sie izraelskich kibicow jest niestety znane, i to nie odnosi sie wylacznie do Polakow. Bodajze w 2008 roku Rosjanki graly w ramach Pucharu Federacji z Izraelem. Zachowanie sie kibicow bylo rowniez bulwersujace: gwizdali miedzy podaniami Rosjanek, wrzeszczali, smiali sie po kazdym uderzeniu Szarapowej, jęczeli i stękali malpujac ja. Ale szczerze mowiac, zachowanie sie polskich kibicow na meczach siatkarskich z udzialem Rosji bylo niewiele lepsze, nawet jak Rosja grala nie z Polska tylko z innymi druzynami, niestety...
      • 3.ndd Re: Izraelczycy obrażali Radwańską i pol. tenisis 14.02.13, 20:45
        Do dzisiaj nie słyszałem żadnego dowodu co do przekleństw.
        Czytałem dokładne sprawozdanie w izraelskiej gazecie sportowej. Była mowa o chałasach ale nie o przekleństwach . A gdyby były toby napisali . Piszą co do zachowania publiki.Fakt , była niesportowa.
        Ale nikt nie obrażał zawodniczek. A w portalach polskich "niezależnych" piszą że tak.

""...Celt nie chce zaogniać sytuacji i nie komentuje okrzyków z trybun. - Kibice nie zachowywali się adekwatnie do miejsca i rangi zdarzenia. Nie zachowywali się jak przystało na kibiców tenisa, przeszkadzali w grze, wznosili okrzyki. Nie jestem w stanie powiedzieć co krzyczeli – mówi Dawid Celt.

- Kibice izraelscy utrudniali grę nawet swoim zawodnikom, samoloty z papieru rzucali na kort. Myślę, że przez to dziewczyny mogły czuć się pokrzywdzone. Byłem świadkiem żywiołowych reakcji publiczności na kilku międzynarodowych meczach tenisowych, natomiast to piątkowe zachowanie nie ma żadnego usprawiedliwienia. Ich postawa była niedopuszczalna – stwierdza Celt...."

niezalezna.pl/38358-tenisista-potwierdza-incydent-w-izraelu "

>Nie jestem w stanie powiedzieć co krzyczeli – mówi Dawid Celt.<

Świadek pisze że nie wie co kibice krzyczeli .

Ale ktoś co tam nie był słyszał coś ? Może chciał słyszeć ......

Nie pamiętasz hasła

lub ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka