kaszebe12 07.09.13, 06:55 - i zostal slusznie zatrzymany przez izraelskie wladze. -Rzecz jasna , przy zupelnym braku reakcji Ojczyzny. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
bywszy1 Re: -Polak zaatakowal Rasowe Mocarstwo...+ 07.09.13, 08:41 I slusznie. a panu co do tego? Przeciez pan niePolak. Odpowiedz Link Zgłoś
elka-sulzer Re: Polak zaatakowal Rasowe Mocarstwo? 07.09.13, 09:01 No popatrz, kaszebe, a ja myslalam ze oni go prewencyjnie zatrzymali, bo moze mysli mial nieczyste albo cos takiego. Odpowiedz Link Zgłoś
kaszebe12 Re: Polak zaatakowal Rasowe Mocarstwo? 07.09.13, 09:05 -Mial nieczyste mysli , przez co zagrozil bezpieczenstwu Mocarstwa , ale rodzina ewentualnego terrorystry czeka nadal na jakas reakcje urzednikow pana Sikorskiego Appelbauma. Odpowiedz Link Zgłoś
misterpee Re: panie bywszy 07.09.13, 14:23 idz pan czadzic w glowie swojemu wybranemu narodowi, a nie Polakom. Odpowiedz Link Zgłoś
bywszy1 Re: panie brazylijski (mp)icku+ 07.09.13, 15:25 a co pan jako humorysta ma do Polakow? Jako niewybrany ale humorystyczny znowu wyciera pan ryj o moje d.psko? I znowu zeby pan nie umyl-smierdza panu przeokrutnie. Odpowiedz Link Zgłoś
5magna Re: panie brazylijski (mp)icku+ 07.09.13, 16:15 To ty jeszcze masz dupsko? Wszyscy mysleli ze ci sie rozpadlo.... Odpowiedz Link Zgłoś
elka-sulzer Re: Polak zaatakowal Rasowe Mocarstwo? 07.09.13, 16:11 Panu RS to raczej nie po drodze z Polakami. .... Odpowiedz Link Zgłoś
igor_uk Kaszebe. 07.09.13, 14:52 Moge poprosic o wiecej szczegolow? Jakas ten temat umknel mojej uwadze. Odpowiedz Link Zgłoś
misterpee Re: Bywszy czuwa 07.09.13, 16:20 panskie wupowiedzi zadko kiedy czytam, pan nie ma nic do powiedzenia oprocz wulgaryzmow. Odpowiedz Link Zgłoś
5magna Re: Bywszy czuwa 07.09.13, 16:37 Tyloma postow co dostal ten palant odemnie to nikt go jeszcze tu nie zaszczycil. On jest tutaj w charakterze papieru toaletowego.... Odpowiedz Link Zgłoś
kaszebe12 Re: Kaszebe. 07.09.13, 17:06 Kamil Qandil z Polskiej Pomocy Humanitarnej zostal zatrzymany pod pretekstem "zagrozenia bezpieczenstwa Izraela".- Owo aresztowanie nie jest jest istotnym , spotyka to dziesiatki ludzi przylatujacych do Mocarstwa.-Znamiennym jest milczenie wladz Ojczyzny. Odpowiedz Link Zgłoś
felusiak1 Re: Kaszebe. 07.09.13, 17:10 każdego dnia dziesiątki obywatelo polskich są gdzieć niewpuszczane. to nie powód aby ministerstwo spraw zagranicznych reagowało. Odpowiedz Link Zgłoś
igor_uk Zostal zatrzymany,czy nie wpuszczony? 07.09.13, 17:13 Bo Ty,kaszebe,piszesz o jednym,a felus o czyms innym. Macie jakis link? Odpowiedz Link Zgłoś
igor_uk Juz wiem o co chodzi. 07.09.13, 17:17 tygodnik.onet.pl/31,0,81411,wielka_cisza_nadkamilem,artykul.html Generalnie musze przyznac racje felusiu.Kamil zostal zatrzymany na wlasne zyczenie. Izrael,podajac jako powod,chociaz i nie musial,ze Kamil stanowi zagrozenie dla Izraela,osmieszyl sie.Mogl by nie podawac zadnego powodu i sprawa byla by o wiele lepsza dla samego izraela.. Odpowiedz Link Zgłoś
felusiak1 wypryski antysemityzmu 07.09.13, 16:38 1. arab urodzony w polsce to polak a żyd urodzony w polsce to żyd. tylko kaszebe potrafi takie yntelektualne kontorsje wykonywać. 2. arab nie został zatrzymany lecz siedzi z własnej nieprzymuszonej woli oczekując na decyzję sądu najwyższego. może w każdej chwili wrócić do ojczyzny. 3. kazde państwo może odmówić wjazdu na swoje terytorium obywatelom obcych państw. wydaje się, że tylko izrael dopuszcza możliwość odwołania się od decyzji deportacji. Odpowiedz Link Zgłoś
igor_uk Re: wypryski antysemityzmu 07.09.13, 16:49 felusiak1 napisał: kazde państwo może odmówić wjazdu na swoje terytorium obywatelom obcych państw. wydaje się, że tylko izrael dopuszcza możliwość odwołania się od decyzji deportacji. Felus,mieszasz dwa pojecia.Odmowic wiazdu na teren panstwa i deportacja. Nie mozno kogos deportowac,o ile on nie wjechal do panstwa . Co do tego,ze Izrael jest jedynym ludzkim panstwem,w ktorym mozno odwolac sie od deportacji. To jest normalna procedura we wszystkich panstwach,zgodna z europejska konwencja praw czlowieka,gdzie w 4 protokole przewiduje sie,ze kazdy obcokrajowiec ma prawo do odwolania ,a panstwo powinno mu zapewnic opieke prawna. p.s. Oczywiscie masz racje w tym,ze kazde panstwo na swiecie ma prawo odmowic wjazdu,nie tlumaczac sie przy tym z tej decyzji. Odpowiedz Link Zgłoś
igor_uk felus,sorry. 07.09.13, 16:57 Nie w 4 protokole,a tylko w 7 . Cholera,pamiec juz nie ta :-( Odpowiedz Link Zgłoś
felusiak1 Re: wypryski antysemityzmu 07.09.13, 17:02 ale zgodzisz się ze mną, że Kamil może w każdej chwili wsiąść do samolotu i wrócić do Polski? Odpowiedz Link Zgłoś
igor_uk Re: wypryski antysemityzmu 07.09.13, 17:11 felus,ja juz prosilem o to,zeby mnie napisali cos wiecej o tej sprawie.Bo nie mam pojecia o czym mowa.Dla tego odnioslem sie wylacznie do spraw formalnych. Odpowiedz Link Zgłoś
kaszebe12 - wypryski antysemityzmu ? 07.09.13, 17:31 -Felusbaum znowu doszukuje sie przejawow antysemityzmu w oczywistych faktach ? -Ktos w tym watku sugerowal antysemityzm ? Odpowiedz Link Zgłoś
felusiak1 Re: - wypryski antysemityzmu ? 07.09.13, 17:43 kaszeb ty jesteś atawistycznym antysemitą, chorym nieuleczalnie. Odpowiedz Link Zgłoś
igor_uk kaszebe nie jest antysemita. 07.09.13, 17:47 jego mozno nazwac anty syjonista. A byc anty syjonistom nie jest gorszym,niz byc anty nazistom. Odpowiedz Link Zgłoś
kaszebe12 Re: kaszebe nie jest antysemita. 07.09.13, 19:23 ...dodam , gwoli przyzwoitosci , ze jestem demokrata , a bycie demokrata jest najwiekszym grzechem w opiniach neosyjonistow. Odpowiedz Link Zgłoś
felusiak1 Re: kaszebe nie jest antysemita. 07.09.13, 20:31 z ciebie taki sam demokrata jak z kaczyńskiego albo z ziobry. jesteś atawistycznym antysemitą. ssałeś z piersi matki i tak ci zostało. za każdym rogiem czai się żyd który od ciebie kradnie nie tylko pieniądze ale i psychiczne zdrowie. Odpowiedz Link Zgłoś
misterpee Re: Pol.MSZ dziala a Felu to patriota Izraela 07.09.13, 19:25 sproboj tknac ten temat, a felus juz gotowy jest do walki. Nic dziwnego, to jest jego kraj i stad jego patriotyzm. POLSKA , zwlaszcza polak palestynskiego pochodzenia intersuja go ogrpmnie, poniewaz to sa jego wrogowie. Na list Magdy Qandil odpowiedziało biuro rzecznika MSZ. W liście przesłanym redakcji "Tygodnika Powszechnego" przedstawiciele resortu twierdzą, że "konsul Maria Markowska niezwłocznie po otrzymaniu sygnału o zdarzeniu udała się na lotnisko Ben Guriona, gdzie rozmawiała z Panem Kamilem i uzyskała potwierdzenie, że przebywa w dobrych warunkach i nie potrzebuje pomocy konsularnej". Ministerstwo, które dotychczas w tej sprawie milczało, zapewnia, że sprawę Kamila Qandila monitoruje od momentu otrzymania informacji o jego zatrzymaniu. "Jednocześnie ambasada wyraziła zaniepokojenie zatrzymaniem polskiego obywatela, wolontariusza realizującego projekt PAH wspierany ze środków MSZ. Ambasada wystąpiła do izraelskiego MSZ z notą, w której domaga się wyjaśnienia powodów niewpuszczenia go na terytorium Izraela" - czytamy w odpowiedzi. Do sprawy na Twitterze odniósł się także wiceminister spraw zagranicznych ds. polityki bezpieczeństwa Bogusław Winid. Stwierdził on, że polskie MSZ "poruszyło wszystkie urzędy Izraela". wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,114871,14561983,Siostra_Polaka_zatrzymanego_w_Izraelu_prosi_o_pomoc_.html Odpowiedz Link Zgłoś
mara571 Re: -Polak zaatakowal Rasowe Mocarstwo... 07.09.13, 21:17 kaszebe12 napisał: > - i zostal slusznie zatrzymany przez izraelskie wladze. -Rzecz jasna , przy zup > elnym braku reakcji Ojczyzny. ponoc towarzyszyl mu pracownik ambasady i zalatwiono adwokata. A tak w kwestii formalnej: mnie zastanawiaja fakty 1. ambasada Izraela wydala wize wiedzac, ze K.Q. jest wnukiem Palestynczyka 2. K.Q. mial pracowac w ramach misji PAH, ale z jakis powodow polecial na kilka dni do Polski 3. czy K.Q. byl w Polsce obserwowany przez Mossad i w wyniku tych obserwacji wize cofnieto. PS. Do samolotow lecacych do USA wpuszczaja we Frankurcie jedynie osoby z wazna wiza amerykanska lub obywateli posiadajacych paszport krajow zwolnionych obowiazku wizowego, ktorzy po zgloszeniu online checi podrozy do USA w odpowiednim konsulacie dostali zgode. A mimo to widzialam nie raz, ze po rozmowie z immigration officer pasazerowie sa gdzies odprowadzani i nie przechodza do kontroli osobistej i bagazu. Odpowiedz Link Zgłoś
polski_francuz Polak na przed lotem El-Al 07.09.13, 21:40 jest (a przynajmniej byl) bardzo uwaznie kontrolowany. Lecialem do Izraela El-Alem w 1990 roku z jakiegos lotniska chyba w Stanach. Przed lotem do kazdego podroznego podchodzil mlody inteligentny czlowiek by przepytac dlaczego sie leci do Izaraela. Sprawdzal tez bagaz i podejmowal decyzje czy wpusci czy nie na poklad samolotu. No i ja o malo nie zostalem dopuszczony do lotu. Mlody czlowiek widzial moj polski paszport i zobaczyl tez slajdy z jakiejs mojej prezentacji (wowczas laptopy byly rownie rzadkie jak inteligentne wpisy jaczejki). I za nic nie mogl zrozumiec po co ja jade do Izraela i kim jestem. Dopiero po polgodzinnej dyskusji zawolano starszego sprawdzacza, ktory orzekl, ze Polak ze slajdami naukowymi sie moze zdarzyc i moze leciec. I polecialem:) PF Odpowiedz Link Zgłoś