Dodaj do ulubionych

-Polak zaatakowal Rasowe Mocarstwo...

07.09.13, 06:55
- i zostal slusznie zatrzymany przez izraelskie wladze. -Rzecz jasna , przy zupelnym braku reakcji Ojczyzny.
Obserwuj wątek
    • bywszy1 Re: -Polak zaatakowal Rasowe Mocarstwo...+ 07.09.13, 08:41
      I slusznie.
      a panu co do tego?
      Przeciez pan niePolak.
      • elka-sulzer Re: Polak zaatakowal Rasowe Mocarstwo? 07.09.13, 09:01
        No popatrz, kaszebe, a ja myslalam ze oni go prewencyjnie zatrzymali, bo moze mysli mial nieczyste albo cos takiego.
        • kaszebe12 Re: Polak zaatakowal Rasowe Mocarstwo? 07.09.13, 09:05
          -Mial nieczyste mysli , przez co zagrozil bezpieczenstwu Mocarstwa , ale rodzina ewentualnego terrorystry czeka nadal na jakas reakcje urzednikow pana Sikorskiego Appelbauma.
          • bywszy1 Re: skad pan wie,ze czeka?+ 07.09.13, 09:57

• misterpee Re: panie bywszy 07.09.13, 14:23
              idz pan czadzic w glowie swojemu wybranemu narodowi, a nie Polakom.
              • bywszy1 Re: panie brazylijski (mp)icku+ 07.09.13, 15:25
                a co pan jako humorysta ma do Polakow?
                Jako niewybrany ale humorystyczny znowu wyciera pan ryj o moje d.psko?
                I znowu zeby pan nie umyl-smierdza panu przeokrutnie.
                • 5magna Re: panie brazylijski (mp)icku+ 07.09.13, 16:15
                  To ty jeszcze masz dupsko? Wszyscy mysleli ze ci sie rozpadlo....
          • elka-sulzer Re: Polak zaatakowal Rasowe Mocarstwo? 07.09.13, 16:11
            Panu RS to raczej nie po drodze z Polakami. ....
    • igor_uk Kaszebe. 07.09.13, 14:52
      Moge poprosic o wiecej szczegolow?
      Jakas ten temat umknel mojej uwadze.
      • misterpee Re: Bywszy czuwa 07.09.13, 16:20
        panskie wupowiedzi zadko kiedy czytam, pan nie ma nic do powiedzenia oprocz wulgaryzmow.
        • 5magna Re: Bywszy czuwa 07.09.13, 16:37
          Tyloma postow co dostal ten palant odemnie to nikt go jeszcze tu nie zaszczycil. On jest tutaj w charakterze papieru toaletowego....
      • kaszebe12 Re: Kaszebe. 07.09.13, 17:06
        Kamil Qandil z Polskiej Pomocy Humanitarnej zostal zatrzymany pod pretekstem "zagrozenia bezpieczenstwa Izraela".- Owo aresztowanie nie jest jest istotnym , spotyka to dziesiatki ludzi przylatujacych do Mocarstwa.-Znamiennym jest milczenie wladz Ojczyzny.
        • felusiak1 Re: Kaszebe. 07.09.13, 17:10
          każdego dnia dziesiątki obywatelo polskich są gdzieć niewpuszczane. to nie powód aby ministerstwo spraw zagranicznych reagowało.
          • igor_uk Zostal zatrzymany,czy nie wpuszczony? 07.09.13, 17:13
            Bo Ty,kaszebe,piszesz o jednym,a felus o czyms innym.
            Macie jakis link?
            • igor_uk Juz wiem o co chodzi. 07.09.13, 17:17

tygodnik.onet.pl/31,0,81411,wielka_cisza_nadkamilem,artykul.html
              Generalnie musze przyznac racje felusiu.Kamil zostal zatrzymany na wlasne zyczenie.
              Izrael,podajac jako powod,chociaz i nie musial,ze Kamil stanowi zagrozenie dla Izraela,osmieszyl sie.Mogl by nie podawac zadnego powodu i sprawa byla by o wiele lepsza dla samego izraela..
    • felusiak1 wypryski antysemityzmu 07.09.13, 16:38
      1. arab urodzony w polsce to polak a żyd urodzony w polsce to żyd. tylko kaszebe potrafi takie yntelektualne kontorsje wykonywać.
      2. arab nie został zatrzymany lecz siedzi z własnej nieprzymuszonej woli oczekując na decyzję sądu najwyższego. może w każdej chwili wrócić do ojczyzny.
      3. kazde państwo może odmówić wjazdu na swoje terytorium obywatelom obcych państw.
      wydaje się, że tylko izrael dopuszcza możliwość odwołania się od decyzji deportacji.
      • igor_uk Re: wypryski antysemityzmu 07.09.13, 16:49
        felusiak1 napisał: kazde państwo może odmówić wjazdu na swoje terytorium obywatelom obcych państw. wydaje się, że tylko izrael dopuszcza możliwość odwołania się od decyzji deportacji.

Felus,mieszasz dwa pojecia.Odmowic wiazdu na teren panstwa i deportacja.
        Nie mozno kogos deportowac,o ile on nie wjechal do panstwa .
        Co do tego,ze Izrael jest jedynym ludzkim panstwem,w ktorym mozno odwolac sie od deportacji. To jest normalna procedura we wszystkich panstwach,zgodna z europejska konwencja praw czlowieka,gdzie w 4 protokole przewiduje sie,ze kazdy obcokrajowiec ma prawo do odwolania ,a panstwo powinno mu zapewnic opieke prawna.

p.s. Oczywiscie masz racje w tym,ze kazde panstwo na swiecie ma prawo odmowic wjazdu,nie tlumaczac sie przy tym z tej decyzji.
        • igor_uk felus,sorry. 07.09.13, 16:57
          Nie w 4 protokole,a tylko w 7 .
          Cholera,pamiec juz nie ta :-(
        • felusiak1 Re: wypryski antysemityzmu 07.09.13, 17:02
          ale zgodzisz się ze mną, że Kamil może w każdej chwili wsiąść do samolotu i wrócić do Polski?
          • igor_uk Re: wypryski antysemityzmu 07.09.13, 17:11
            felus,ja juz prosilem o to,zeby mnie napisali cos wiecej o tej sprawie.Bo nie mam pojecia o czym mowa.Dla tego odnioslem sie wylacznie do spraw formalnych.
            • kaszebe12 - wypryski antysemityzmu ? 07.09.13, 17:31
              -Felusbaum znowu doszukuje sie przejawow antysemityzmu w oczywistych faktach ? -Ktos w tym watku sugerowal antysemityzm ?
              • felusiak1 Re: - wypryski antysemityzmu ? 07.09.13, 17:43
                kaszeb ty jesteś atawistycznym antysemitą, chorym nieuleczalnie.
                • igor_uk kaszebe nie jest antysemita. 07.09.13, 17:47
                  jego mozno nazwac anty syjonista. A byc anty syjonistom nie jest gorszym,niz byc anty nazistom.
                  • kaszebe12 Re: kaszebe nie jest antysemita. 07.09.13, 19:23
                    ...dodam , gwoli przyzwoitosci , ze jestem demokrata , a bycie demokrata jest najwiekszym grzechem w opiniach neosyjonistow.
                    • felusiak1 Re: kaszebe nie jest antysemita. 07.09.13, 20:31
                      z ciebie taki sam demokrata jak z kaczyńskiego albo z ziobry.
                      jesteś atawistycznym antysemitą. ssałeś z piersi matki i tak ci zostało.
                      za każdym rogiem czai się żyd który od ciebie kradnie nie tylko pieniądze ale i psychiczne zdrowie.
                  • misterpee Re: Pol.MSZ dziala a Felu to patriota Izraela 07.09.13, 19:25
                    sproboj tknac ten temat, a felus juz gotowy jest do walki. Nic dziwnego, to jest jego kraj i stad jego patriotyzm. POLSKA , zwlaszcza polak palestynskiego pochodzenia intersuja go ogrpmnie, poniewaz to sa jego wrogowie.

Na list Magdy Qandil odpowiedziało biuro rzecznika MSZ. W liście przesłanym redakcji "Tygodnika Powszechnego" przedstawiciele resortu twierdzą, że "konsul Maria Markowska niezwłocznie po otrzymaniu sygnału o zdarzeniu udała się na lotnisko Ben Guriona, gdzie rozmawiała z Panem Kamilem i uzyskała potwierdzenie, że przebywa w dobrych warunkach i nie potrzebuje pomocy konsularnej".

Ministerstwo, które dotychczas w tej sprawie milczało, zapewnia, że sprawę Kamila Qandila monitoruje od momentu otrzymania informacji o jego zatrzymaniu. "Jednocześnie ambasada wyraziła zaniepokojenie zatrzymaniem polskiego obywatela, wolontariusza realizującego projekt PAH wspierany ze środków MSZ. Ambasada wystąpiła do izraelskiego MSZ z notą, w której domaga się wyjaśnienia powodów niewpuszczenia go na terytorium Izraela" - czytamy w odpowiedzi.

Do sprawy na Twitterze odniósł się także wiceminister spraw zagranicznych ds. polityki bezpieczeństwa Bogusław Winid. Stwierdził on, że polskie MSZ "poruszyło wszystkie urzędy Izraela".

wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,114871,14561983,Siostra_Polaka_zatrzymanego_w_Izraelu_prosi_o_pomoc_.html
    • mara571 Re: -Polak zaatakowal Rasowe Mocarstwo... 07.09.13, 21:17
      kaszebe12 napisał:

> - i zostal slusznie zatrzymany przez izraelskie wladze. -Rzecz jasna , przy zup
      > elnym braku reakcji Ojczyzny.

ponoc towarzyszyl mu pracownik ambasady i zalatwiono adwokata.
      A tak w kwestii formalnej: mnie zastanawiaja fakty
      1. ambasada Izraela wydala wize wiedzac, ze K.Q. jest wnukiem Palestynczyka
      2. K.Q. mial pracowac w ramach misji PAH, ale z jakis powodow polecial na kilka dni do Polski
      3. czy K.Q. byl w Polsce obserwowany przez Mossad i w wyniku tych obserwacji wize cofnieto.

PS. Do samolotow lecacych do USA wpuszczaja we Frankurcie jedynie osoby z wazna wiza amerykanska lub obywateli posiadajacych paszport krajow zwolnionych obowiazku wizowego, ktorzy po zgloszeniu online checi podrozy do USA w odpowiednim konsulacie dostali zgode. A mimo to widzialam nie raz, ze po rozmowie z immigration officer pasazerowie sa gdzies odprowadzani i nie przechodza do kontroli osobistej i bagazu.
    • polski_francuz Polak na przed lotem El-Al 07.09.13, 21:40
      jest (a przynajmniej byl) bardzo uwaznie kontrolowany. Lecialem do Izraela El-Alem w 1990 roku z jakiegos lotniska chyba w Stanach. Przed lotem do kazdego podroznego podchodzil mlody inteligentny czlowiek by przepytac dlaczego sie leci do Izaraela. Sprawdzal tez bagaz i podejmowal decyzje czy wpusci czy nie na poklad samolotu.

No i ja o malo nie zostalem dopuszczony do lotu. Mlody czlowiek widzial moj polski paszport i zobaczyl tez slajdy z jakiejs mojej prezentacji (wowczas laptopy byly rownie rzadkie jak inteligentne wpisy jaczejki). I za nic nie mogl zrozumiec po co ja jade do Izraela i kim jestem.

Dopiero po polgodzinnej dyskusji zawolano starszego sprawdzacza, ktory orzekl, ze Polak ze slajdami naukowymi sie moze zdarzyc i moze leciec.

I polecialem:)

PF

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka