cepekolodziej 11.04.08, 20:05 "Zostawcie swój kraj. Izrael na was czeka" Ładny tekst w GW: www.gazetawyborcza.pl/1,88975,5109980.html?as=1&ias=4&startsz=x PS. Pewne fragmenty - Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
dana33 Re: Taglit - Izrael wzywa was 11.04.08, 20:21 a co cie to obchodzi, cepowaty? taglit zagraza twojemu bezpieczenstwu w polsce? to sprawa israela, a nie twoja, facio.... ale zeby ci sie jeszcze bardziej nie podobalo.....poczytaj sobie o innym projekcie na'aleh..... mielismy taka dziewczynke z tego programu pod opieka przez 4 lata, dopoki nie poszla do wojska.. :))) zostala oczywiscie w israelu, i bedzie budowac i rozwijac dalej moje mocarstwo..... www.yotvata.org.il/Projectseng/Naaleheng/Naalehmainengframe.htm facio.... wracaj na wlasne podworko, odwal sie od mojego.... moje lepsze od twojego.... Odpowiedz Link Zgłoś
cepekolodziej Re: Taglit - Izrael wzywa was 11.04.08, 20:29 Tu jest polskie forum, i przedstawiam na nim swoje wrażenia jako jego uczestnik. Masz coś przeciwko? Masz przeciwko, że GW opublikowała tekst rozmowy z myślącym 18-latkiem? Że odnotowuję na polskim forum swoje reakcje na polski tekst opublikowany w polskiej gazecie? Ciekaw jestem, jak daleko się jeszcze posuniesz w obronie własnego, powierzonego służbowo odcinka propagandy. W której centrum - rzecz jasna - biblijna bajęda o wybraństwie. Odpowiedz Link Zgłoś
absztyfikant Racja, zostawmy bajedy 11.04.08, 20:38 Ja tak sobie mysle, ze Polska powinna zerznac od Izraela te wszystkie propgramy i stworzyc Polish Agency na ksztalt Sochnut. Ja to prosty Aborygen jestem, ale ty Cepku pewnie wiesz ilu ludzi przyznaje sie do polskiego pochodzenia w roznych krajach na calym swiecie. Polska sie wyludnia, miliony Polakow zwiewaja na Zachod, a tak chyba nie powinno byc. Mi sie marzy bogata Polska bedaca 100- milionowym krajem, nadajaca ton calej UE:) Juz dzisiaj polski rzad martwi sie barkeim rak do pracy i chce importowac robotnikow z Chin. PolishAgency? Trzeba o zrobic. Otoczyc Polonie opieka, zeby nie blakala sie po forach plujac na Zydow. Ich dzieci juz nawet po polsku nie mowia. Ostatecnie Polacy ez narod wybrany. Niech buduja swoja przyszlosc w Ojczyznie. Niech pomnazaja bogactwo w Warszawie, Sopocie czy Zakopanem. Ty juz jestes na emeryturze, wiec Ci wszystko jedno, ale przy obecnych trendach demograficznych ja sie moge swojej nie doczekac we wlasiwym wymiarze. Poza tym mamy swoich wariatow, wiec tych krzykaczy z Koranem pod paha nam nie trzeba. No Cep, mam racje czy nie? Odpowiedz Link Zgłoś
absztyfikant pacha oczywiscie 11.04.08, 20:40 Sam przyznasz, ze kwestie poruszone przeze mnie sa duzo powazniejsze od rozterek rezolutnego Jedrka. Odpowiedz Link Zgłoś
cepekolodziej Re: Racja, zostawmy bajedy 11.04.08, 20:45 Tak, ten tekst wywołał w domu rozmowę o potrzebie prowadzenia systematycznych kontaktów z Polonią. Tyle, że Polska bynajmniej się nie wyludnia a gadki o 100 milionach mnie smieszą. Skąd się przy tym wziął Koran - mie mam pojęcia. Masz na tym punkcie hyzia? Odpowiedz Link Zgłoś
dana33 Re: Racja, zostawmy bajedy 11.04.08, 21:05 jasne, ze ma hyzia na punkcie koranu..... dokladnie tak samo, jak ty na punkcie zydow.... wogole absztyfikant ma racje..... powinienes zaczac dzialac cep.. zamiast nauczac mlodziez glupot o zydach, to zacznij propagowac polish agency... zwerbuj emisariuszy.... niech pokazuja ta piekna strone polski, dla ktorej warto wrocic do ojczyzny... jak nic, dzieci rochelliny, bambusa, goldbauma i mirmila przyleca w tempie i zaczna budowac i rozwijac nowa, lepsza polske, zapewniajac jednoczesnie tobie, twoim dzieciom i absztyfikantowi oczywiscie, porzadna starosc z dostatecznie wysoka renta... Odpowiedz Link Zgłoś
i-love-2-bike Re: Racja, zostawmy bajedy 11.04.08, 21:15 dana33 napisała: > jasne, ze ma hyzia na punkcie koranu..... dokladnie tak samo, jak ty > na punkcie zydow.... > > wogole absztyfikant ma racje..... powinienes zaczac dzialac cep.. > zamiast nauczac mlodziez glupot o zydach, to zacznij propagowac > polish agency... zwerbuj emisariuszy.... niech pokazuja ta piekna > strone polski, dla ktorej warto wrocic do ojczyzny... jak nic, > dzieci rochelliny, bambusa, goldbauma i mirmila przyleca w tempie i > zaczna budowac i rozwijac nowa, lepsza polske, zapewniajac > jednoczesnie tobie, twoim dzieciom i absztyfikantowi oczywiscie, > porzadna starosc z dostatecznie wysoka renta... HA HA HA to MI to jeszcze przezyje u tego erudyty humanistycznego,ale ta PAHA mIE powalila. poza tym o ile mnie wiadomo mamy w polsce kapitalizm a z tym niestety wiaze sie zmiana mentalnosci z "mnie sie nalezy od panstwa emerytura na..moja emerytura pochodzi czesciowo od panstwa i moich wlasnych inwestycji:) tia te aluzje co do moich dzieci tez sa cudowne..ano powiem krotko: po co me dzieci maja wracac by takim komuszym darmozjadom i zlodziejom wypracowywac emerytury. lepiej tu budowac swoje businessy i latac po swiecie tam gdzie sie chce,kiedy sie chce i za SWOJE a nie za wyzebrany czy ukradzione.poza tym tu nikt im bzdetow nie wklada w glowy,ze cos musza,tylko robia to co chca i dla kogo chca, a w polsce jak widac ciagle jeszcze musieliby przpraszac za to czy tamto. kotus ty lubisz swoje mocarstwo ja lubie swoje a wiesz dlaczego..bo moge takim jak ty i ten pudel powiedziec jasno;pocalujta nas gdzies..moge to rowniez napisac po angielsku jesli wolicie:) Odpowiedz Link Zgłoś
dana33 Re: Racja, zostawmy bajedy 11.04.08, 21:19 nu, wlasnie, rochellino ty niczyja...... wiedzialam, ze tak napiszesz.... ale niech se cepek tez przeczyta, ze nikt na niego robic nie chce.... pewnie dlatego go tak ten taglit zbulwersowal, ze ja dbam o to, zeby na mnie ktos rabotal... :)))) Odpowiedz Link Zgłoś
absztyfikant Re: Racja, zostawmy bajedy 11.04.08, 21:19 Co napisala osoba podajaca sie za Polke i plujaca na forach 24/7, ktorej dzieci - jak sie kiedys sama pochwalila - polskiego nie znaja. I dlatego ja bola Zydzi, ktorzy jak rzadko ktory narod wiedza kim sa i szanuja swoja spuscizne, po waszemu heritage. Odpowiedz Link Zgłoś
absztyfikant A ty o jakims Jedrku? 11.04.08, 21:12 Jak to sie nie wyludnia? Blisko 20 milionów Polaków żyje poza granicami kraju wiadomosci.wp.pl/kat,1342,wid,8844303,wiadomosc.html?ticaid=15b1d Od 2004 roku z Polski wyjechało ponad 2 miliony ludzi. Proces ten jednak wciąż postępuje. Wyniki badań przeprowadzonych przez IMAS International na zlecenie Rzeczpospolitej, wskazują, że 3 miliony rodaków deklaruje, iż zamierza wyjechać z kraju w ciągu 12 miesięcy. Oznacza to, że co ósmy Polak w wieku 15 – 64 lat opuści Polskę. www.szkocja.net/artykuly/art.aspx?id=445 Zycie nie znosi pustki. Chcesz zasiedlic Polske Arabami i Turkami? Nimecy tez zrobili kiedys ten blad. Ciebie 100-milionow smieszy, a mnie inspiruje. I skoncz z ta antypolska propaganda. Odpowiedz Link Zgłoś
cepekolodziej [...] 11.04.08, 21:27 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
absztyfikant [...] 11.04.08, 21:53 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
cepekolodziej Re: A ty o jakims Jedrku? 11.04.08, 22:06 Gdzie tu było coś merytorycznego? Jakieś wyludnienia? 100 milionow? Nadawanie tonu całemu UE? Zasiedlanie Polski Arabami i Turkami? Koran? Plucie? To jest własnie, kolego, czysty bełkot. I o to przecież chodzi. Żeby zepchnąć wątek na boczny tor. Żeby przypadkiem nie porozmawiać o tym, w jaki sposób Izrael chce doprowadzić do tego, żeby już w Polsce nie było Żydów. I że sens tych zabiegów widzi całkiem rozgarnięty polski osiemnastolatek. Który równoczesnie widzi, że Izrael jest wart obejrzenia. Ale chce to zrobić sam, nie w stadzie, nie pod naciskiem wzruszeń wmontowywanych w umysł w ramach propagandowych imprez. Chce odkryć Izrael samodzielnie i pomysleć o tym, co widzi samodzielnie. Podoba mi się ten chłopak. Będą z niego ludzie - nawet jeśli ostatecznie podejmie własną, calkowicie suwerenną decyzję emigracji do Izraela. Ot i tyle. Odpowiedz Link Zgłoś
absztyfikant Re: A ty o jakims Jedrku? 11.04.08, 22:09 Izrael robi swoje, a ostatecznie ty sami Zydzi decyduja czy chca zostac czy nie ciemniaku. Sharon krzyczal do francuskich Zydow, by przestali sie martic terroryzowaniem ich przez fracuskich muslims i by przyjechali do Izraela. czesc przyjechala, ale we Francji nadal mieszka 600.000 Zydow. Poza tym to czy w Polsce beda Zydzi czy nie to nie jest naprawde Twoja sprawa. Odpowiedz Link Zgłoś
cepekolodziej Re: A ty o jakims Jedrku? 11.04.08, 22:16 A Ty oczywiście decydujesz, co jest moją a co nie moją sprawą. I decydujesz również, co powinno mnie interesować, a co nie. Jasna sprawa. Ale w sumie śmieszne. Chłopak mysli przytomnie. Normalny facet. I to jest w tym wszystkim najważniejsze. I to, że widzi, że tu, w Polsce, oszołomstwo, nie przechodzi, a tam, gdzie był, jest prezentowane otwarcie. <<- Te rozmowy z żołnierzami zrobiły na mnie duże wrażenie. Takie poglądy są dla mnie daleko poza granicą przyzwoitości. - W Polsce też znajdziesz takich oszołomów. - Oczywiście. Tylko w Polsce nazywamy ich właśnie oszołomami. Tacy ludzie są u nas, przez jakąś formę ostracyzmu, wykluczeni z życia publicznego, podczas gdy tam są jego częścią. - Chyba można zrozumieć, dlaczego mają więcej tolerancji dla takich bojowych nastrojów, poglądów. - Ależ ja rozumiem. Poczucie zagrożenia, historia wielowiekowych prześladowań, Holocaust. To wszystko odbija się teraz czkawką. Jednak to, że rozumiem źródła tych emocji i postaw, nie zmniejsza mojego sprzeciwu wobec nich. Nawet najświętsza wiara w najszlachetniejszy cel nie uświęca środków. Kto jak kto, ale my, Żydzi, powinniśmy mieć tego świadomość.>> Odpowiedz Link Zgłoś
absztyfikant Re: A ty o jakims Jedrku? 11.04.08, 22:20 Czytalem. To po prostu nieprawda. Cahal jest odbiciem spoleczenstwa, za wyjatkiem haredim oczywiscie, i trafiaja sie tam rozne poglady. Coz, chlopak popelnia zasadniczy blad, bo Polska i Izrael to zupelnie rozne kraje, a ja bohatera tego reportazu znam, wiec moze na tym zakoncze. Odpowiedz Link Zgłoś
grzegorz1948 Reabsztyfikant 11.04.08, 22:27 bohatera tego reportazu znam, wiec moze na tym zakoncze. To znaczy ze masz cos do czynienia z ta propaganda?! Mozesz tu uprawiac rozna propagande ale pamietaj o tym ze po upadku"zelaznej kurtyny" ten Swiat sie zmniejszyl i rozni ludzie spotykaja sie na roznych terytoriach i widza troche wiecej niz kiedys. Odpowiedz Link Zgłoś
i-love-2-bike Re: Reabsztyfikant 11.04.08, 22:32 grzegorz1948 napisał: > bohatera tego reportazu znam, wiec moze na tym zakoncze. > To znaczy ze masz cos do czynienia z ta propaganda?! > Mozesz tu uprawiac rozna propagande ale pamietaj o tym ze po > upadku"zelaznej kurtyny" ten Swiat sie zmniejszyl i rozni ludzie > spotykaja sie na roznych terytoriach i widza troche wiecej niz > kiedys. > niektorzy przejeli metody,styl i jezyk starej kurtyny,tyle,ze wytyczyli nowy kierunek do zaciskania wiezow przyjazni. no niestety nie tyle cyryl sie zmienil co jego metody,ale w sumie to ta sama kiszonka tych samych ludzi tylko obiekt milosci maja nowy,propaganda zostala ta sama. Odpowiedz Link Zgłoś
grzegorz1948 Re: -love-2-bike 11.04.08, 23:02 niektorzy przejeli metody,styl i jezyk starej kurtyny,tyle,ze wytyczyli nowy > kierunek do zaciskania wiezow przyjazni. no niestety nie tyle cyryl sie zmienil > co jego metody,ale w sumie to ta sama kiszonka tych samych ludzi tylko obiekt > milosci maja nowy,propaganda zostala ta sama. Czy chcialas powiedziec ze rozwoj umyslowy zaprzestal w relacji Warszawa Pln-Wieden?Czy tez pozniej w poszukiwaniach swojej tozsamosci narodowej z polskim paszportem konsularnym? Odpowiedz Link Zgłoś
i-love-2-bike Re: -love-2-bike 11.04.08, 23:06 grzegorz1948 napisał: > > Czy chcialas powiedziec ze rozwoj umyslowy zaprzestal w relacji > Warszawa Pln-Wieden?Czy tez pozniej w poszukiwaniach swojej > tozsamosci narodowej z polskim paszportem konsularnym? > chcialam powiedziec,ze w polsce dalej leci smierdzaca propaganda a na jej czele stoja zlodzieje i szalbierze postkomunistyczne. te ich metody sa zawsze rozpoznawalne po chamstwie,tupeciarstwie i smrodliwym stylu. tyle,ze to towarzystwo zdazylo zapomniec do KOGO mowi,no ale jak widac robia sie powolutku leciwi. Odpowiedz Link Zgłoś
cepekolodziej Re: A ty o jakims Jedrku? 11.04.08, 22:32 > Polska i Izrael to zupelnie rozne kraje No - Odpowiedz Link Zgłoś
dana33 Re: A ty o jakims Jedrku? 11.04.08, 22:36 na szczescie, cepie, na szczescie..... u nas tacy jak ty to miejsca by sobie nie znalezli..... Odpowiedz Link Zgłoś
cepekolodziej Re: A ty o jakims Jedrku? 11.04.08, 22:39 Pewnie, że nie. Ja nawet tutaj trudno się aklimatyzuję, a co dopiero tam u was, zaraz bym wylądował na jakiejś masarnia.org - czy jakoś tak --- Odpowiedz Link Zgłoś
j-k Ale jak bylem latem w Lublinie 11.04.08, 22:45 a kilka lat tam mnie nie bylo... (miasto sporo wyladnialo...) To znowu jakas ulice imieniem jakiego Zyda nazwali? glupia sprawa, co?:))) Tfuj, jak zawsze, Dr. J.K. Odpowiedz Link Zgłoś
i-love-2-bike Re: A ty o jakims Jedrku? 11.04.08, 22:19 cepekolodziej napisał: > Podoba mi się ten chłopak. Będą z niego ludzie - nawet jeśli > ostatecznie podejmie własną, calkowicie suwerenną decyzję emigracji > do Izraela. > > Ot i tyle. myslacy mlodzi ludzie maja to do siebie,ze SAMI umieja podejmowac decyzje gdzie chca zyc,co robic,jaka droge obrac..zwazywszy,ze mowimy o ludziach WOLNYCH. sporo ludzi ,ktorym sie zle powodzi widzi szanse w wyslaniu dzieci do obcych panstw,ale wiekszosc normalnych rodzicow pozostawia decyzje o wyborze miejsca zamieszkania wlasnie samym mlodym,bo ci powinni dojsc do tego sami a nie z pomoca tandetnych propagandystow. zaloze sie,ze ktos niezly szmal bije na spedzaniu glow do stada i masz racje,ze najlepiej jak mlody czlowiek sam sobie pojedzie i zwiedzi co chce, tak jak on chce,a nie jest prowadzony za raczke z harmonogramem jak jakies ciele. to zupelnie jak dawni pionierzy,chyba dlatego,ze w koncu do izraela pojechalo mnostwo zydow z rosji a dla tych kibutz to wzor wolnosci i szczyt marzen. propagandysci maja niestety to do siebie,ze nie tylko zarabiaja na swoj chleb powielajac jakies bzdety,ale pachna juz tak naftalina,ze trzeba okna otworzyc by czuc swiezy powiew wiatru. Odpowiedz Link Zgłoś
absztyfikant Re: A ty o jakims Jedrku? 11.04.08, 22:21 A ktos go do tego zmuszal? Ostatecznie ktos mu zafundowal te wycieczke. Nie musial jechac. Nie martw sie ciotka, moze nie Twoje dzieci, ale wnuki to juz na pewno przywrocimy na lono ojczyzny. Odpowiedz Link Zgłoś
sol4000 Re: A ty o jakims Jedrku? 11.04.08, 22:29 cap, ty sie martwisz, ze israel doprowadzi do tego, ze w polsce juz nie bedzie zydow? przeciez ryzykujesz, ze bedzie jeszcze wiecej ludzi piszacych na nie swoich forach!!! nie pomyslales i tym? posluchaj madralu, jesli sie chce samemu obejrzec, zwiedzic jakis kraj, nalezy po prostu poprosic rodzicow, albo samemu zarobic na bilet i nastepnie do woli zwiedzac wybrany kraj... ale jak sie chce za darmo... to tak jak z tym koniem i jego uzebieniem:-))) ale ja rozumiem, zeby do tego dojsc trzeba jakis uniwersytet skonczyc, albo nauczyc sie myslec! jednak rozumiem, ze chcialbys utrzymac tego madrego chlopaka w polsce:-) absztyfikant ma racje, ze juz niedlugo zabraknie inteligentnych, pracowitych i myslacych ludzi... i wowczas kazdy zyd bedzie na wage zlota:-))) mnie sie ten chlopak tez podoba, i wczesniej czy pozniej wyladuje w israelu, by byc z daleka od takich cepow, habilitowanych profesorow typu wolniewicz lub innych nowakow! Odpowiedz Link Zgłoś
cepekolodziej [...] 11.04.08, 22:36 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
j-k mam dla Ciebie zla wiadomosc - CCCP 11.04.08, 22:40 i ta nie ta, ze Izrael konczy budowe MURU :) ale ta, ze Krakowski festival kultury zydoskiej rozprzerstrzenia sie na Lublin :))) Tfuj, jak zawsze, Dr. J.K. (zreszta etniczny Polak, coby mi tu nie bylo watpliwosci) Odpowiedz Link Zgłoś
cepekolodziej Re: mam dla Ciebie zla wiadomosc - CCCP 11.04.08, 22:44 A dlaczego niby złą? Zawsze lubiłem folklor. Dlaczego niby miałbym nie lubić? Ja, kolego, słucham nawet muzyki azerbajdżańskiej, wg mojej żony katuję dom melodiami z Kaszub, Tybetu, Chin, Rosji i Bollywoodu, mam tez niezłą kolekcje klezmerstwa. Więc - o co chodzi? Odpowiedz Link Zgłoś
j-k W takim razie mam dla Ciebie dobra wiadomosc :) 11.04.08, 22:47 w Kazimierzu szykuje sie sporo fajnych rzeczy "w tym kierunku". Odpowiedz Link Zgłoś
absztyfikant Re: mam dla Ciebie zla wiadomosc - CCCP 11.04.08, 22:48 To znakomicie, ja z kolei uwielbiam muzyke cerkiewna i mam na jej punkcie absolutnego zajoba. No wlasnie, o co Ci chodzi? Odpowiedz Link Zgłoś
cepekolodziej Re: mam dla Ciebie zla wiadomosc - CCCP 11.04.08, 22:55 No i dobra, z tym zajobem. O co chodzi? Odpowiedz Link Zgłoś
j-k Re: mam dla Ciebie zla wiadomosc - CCCP 11.04.08, 22:59 o Twoja szajbe antyzydoska. potrafisz ja jakos uzasadnic? Odpowiedz Link Zgłoś
cepekolodziej Re: mam dla Ciebie zla wiadomosc - CCCP 11.04.08, 23:03 O jaką "antyzydoska"? Że niby nie robię z Arabów pod-ludzi? O to chodzi? Wytłumacz bardziej szczegółowo i przystępniej, bo człek ze mnie prosty - i nie pojmuję. Odpowiedz Link Zgłoś
j-k jaskies polityczne problemy - CCCP? 11.04.08, 23:07 A ja z nich robie (podludzi)? gdzie? Przypominam wszakze, ze maja 20 mln2 powierzchni (arabskiej) a aspiruja do 20 tys km2 powierzchni zydoskiej... masz z tym jakies mentalne problemy, hloopcze? Tfuj, jak zawsze. Dr. J.K. Odpowiedz Link Zgłoś
cepekolodziej Re: jaskies polityczne problemy - CCCP? 11.04.08, 23:15 Kto ma problemy? Rdzenni mieszkańcy? Mają aspirować do jakichś nie swoich terenów? Te problemy są nie ich, twoje, matołku. I na tym z tobą kończę, szkoda mi czasu na durnoty. Odpowiedz Link Zgłoś
dana33 Re: Yala Balagan!!!!! 11.04.08, 22:41 nu, dziekuje za potwierdzenie moich slow..... argumentow zadnych, bo jakie mozna miec na takie, podsuniete pod twoj antysemicki nos, jak wlasnie twoje watki razem do kupy zebrane.... czolem, czolem, cepie.... odpocznij pare dni od forum..... dobrze ci to zrobi.... Odpowiedz Link Zgłoś
cepekolodziej Re: Yala Balagan!!!!! 11.04.08, 22:54 Tylko tyle? Było wątków napewno paręset. Dumny jestem, bo wszystkie inteligentne, we wszystkich pytania, które, niestety, nadmiernie obciążały mózg Bufetowej koniecznością wynajdowania odpowiedzi, i dlatego zostały przez tąż uznane za złowrogie. Zabawy z tym co niemiara. A najbardziej podoba mi się to, że takie pytania zadają również ludzie w samym Izraelu, a nawet nie wahają się i je publikują oraz ogłaszają do publicznej wiadomości, także poza granice własnego kraju. Bufetowa, jak to bufetowa, ciągle się domaga, żeby coś pozytywnego o jej kraju powiedzieć, bo wtedy niby przestaje sie być antysemitą. Ale nie bierze pod uwagę, że wielokrotnie chwaliłem jej kraj za to, że są w nim ludzie myslący i wrażliwi, ludzie z ktorych poglądami bez reszty sie identyfikuję. Ludzie większego kalibru niż propagandystyczna Bufetowa. Mam swoje lata, ale wciąż chciałbym sie u paru za nich uczyć. Prof. Lejbowicz. Jaka szkoda, że się z nim nie spotkałem! Odpowiedz Link Zgłoś
j-k bawi mnie ta szajba na punkcie Izraela :) 11.04.08, 22:58 i to nie jego niewatpliwych sukcesow, lecz bledow, a te robi kazdy. masz jakies problemy rodzinne z Zydami? gdyz ja nie. rodzice mieszkajacy w zydoskiej dzielnicy, na warszawskim Muranowie, niezwykle ich cenili. w Lublinie bylo gorzej? Odpowiedz Link Zgłoś
cepekolodziej Re: bawi mnie ta szajba na punkcie Izraela :) 11.04.08, 23:13 Co do Lublina - to nie wiem. Co do gdzie indziej, to też nie wiem. Jeszcze mnie na świecie nie było. A Izrael - kraj ciekawy. Jak wskazał przedmówca - mocno rózniący sie od Polski. Zawsze mnie interesowało to, co nieszablonowe i niezwyczajne. A szczególnie interesują mnie procesy polityczne wielkiej skali uruchamiane poprzez wszczepianie w masy przekonania o wybraństwie. Całkiem ciekawie się robi, kiedy idea wybraństwa sprzęga się z projektem kolonialnym. Jak we współczesnym Izraelu. Super-nowoczesny, high-tech anachronizm. Czyż to nie fascynujące? Odpowiedz Link Zgłoś
j-k absolutnie :) 11.04.08, 23:41 twoja fobia antyzydoska, vel antyizraelska siega wymiarow globalnych...:) ale to domena calej poludniowo-wschodniej Polski cale szczescie, jestem Warszawiakiem Tuj, jak zawsze, Dr. J.K. Odpowiedz Link Zgłoś
dana33 Re: bawi mnie ta szajba na punkcie Izraela :) 12.04.08, 00:14 wow...... jaka gleboka filozofia..... anachronistyczna, ze sie tak wyraze..... israel jest napewno fascynujacy, ale jak mowi polskie przyslowie: nie dla psa kielbasa.... :)))) pisz dalej, filozofie..... Odpowiedz Link Zgłoś
cepekolodziej Re: Yala Balagan!!!!! 11.04.08, 23:19 cepekolodziej napisał: ale wciąż chciałbym sie > u paru za nich uczyć. Miało być: ale wciąż chciałbym się u paru z nich uczyć Odpowiedz Link Zgłoś
dana33 [...] 11.04.08, 23:21 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
cepekolodziej Re: Yala Balagan!!!!! 11.04.08, 23:31 dana33 napisała: > ty nie masz pojecia, jakie pytania zadaja sobie ludzie w israelu... Wiem. Takie jak Ty. I podobne Tobie paniusie o mentalnosci zakahanionych bufetowych. Oraz typy pokroju Fredzia. Niezbyt to ciekawe. Gdyby choć inteligentne - > twoja cala wiedza opiera sie o haaretz, avineri, beilin, chomskiego > i finkelsteina. aaaaaa, i o counterpunch..... To własnie są dobre źródła wiedzy. Dodaj jeszcze Morrisa i Pappego, i jeszcze paru innych historyków, filologów i filozofów. Nie będę podawał nazwisk, mozesz je sobie sama odnaleźć na massarnia.org - czy jak się ten wasz Hall of Fame nazywa. I oczywiście, czytuję jeszcze wrogie publikacje wrogich organizacji typu - tfu!!!! - Human Rights Watch i Amnesty International. I - i to już stuprocentowy dowód, że jestem stuprocentowym antysemitą - nawet materiały publikowane przez różne agendy ONZetu. Wiem, to okropne. Powinienem przełknąć historyjkę o ludzie bez ziemi i ziemi bez ludzi. A ja - świnia jedna - jakoś się zakrztusiłem - i nie PSZEŁKŁEM. Co robić. I ten Chomsky! Co za dno, jak mogłem się tak stoczyć? Odpowiedz Link Zgłoś
absztyfikant Re: Yala Balagan!!!!! 11.04.08, 23:35 youtube.com/watch?v=3NAGwzK5MO8&feature=related Odpowiedz Link Zgłoś
dana33 Re: Yala Balagan!!!!! 11.04.08, 23:46 alez ty nie swinia, cep..... nie obrazaj swin.... to zwierzatka mile, przyjemnie chrumkaja, smaczne tez sa.... ty zwykly, pospolity antysemita.... gadasz glupoty.... chcialbys wywolac wrazenie artystokraty, a ty zwykly plebs.... nie masz pojecia zielonego o zydach, zydostwie, israelu i konflikcie tutejszym, ale za to jestes wytrwaly: piszesz i piszesz te twoje "filozofie" od lat.. z zerowym efektem..... nu, pisz dalej.... ostatecznie trzeba jakos zabic czas, nie? Odpowiedz Link Zgłoś
cepekolodziej [...] 11.04.08, 23:49 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
j-k I tak trzymaj :) 11.04.08, 23:54 gdyz zaczynasz brzeczec :) Powtarzam: po 5-ciu latach bylem w Lublinie miasto znakomicie (estetycznie) wyladnialo... tylko... nie chcialbym tam nawet tygodnia mieszkac. nie ma tam rzeki (powaznej) ale to w sumie nie o to chodzi. nie ma tam przestrzeni - mentalnej. a ta jest nawet (ostatnio) w Kielcach :))) Odpowiedz Link Zgłoś
dana33 [...] 12.04.08, 00:19 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
j-k Dana, ale Lublin to piekne miasto :) 11.04.08, 23:50 tylko nie ma tam rzeki i absolutnie ma tam co robic :))) i nawet Rybek polowic (gdy ma sie wlasna zone..:::) Odpowiedz Link Zgłoś
dana33 Re: Dana, ale Lublin to piekne miasto :) 12.04.08, 00:20 :)))) zonie sie pokazuje atrakcyjne sklepy i daje w reke ksiazeczke czekowa... :)))) Odpowiedz Link Zgłoś
tia666 darmoocha zawsze traci porazka, ale ta gra 11.04.08, 23:04 integracyjna jest the best "...trzeba odnaleźć wśród uczestników tych, którzy: mają zielone oczy, lubią teleturnieje, są syjonistami..." buhahaha no to jest przeciez genialne;))))) Odpowiedz Link Zgłoś
cepekolodziej Re: Taglit - Izrael wzywa was 12.04.08, 00:18 Uzupełnienie: www.gazetawyborcza.pl/1,87648,5109990.html Odpowiedz Link Zgłoś
j-k To Izrael jest dobry, czy zly? 12.04.08, 00:22 zwlaszcza dla Polskiego Interesu Narodowego? we wspolczesnym Swiecie? chyba , ze nie jestes Polakiem,? . Odpowiedz Link Zgłoś
cepekolodziej Re: To Izrael jest dobry, czy zly? 12.04.08, 00:25 Jestem z Lublina. Odpowiedz Link Zgłoś
j-k Re: To Izrael jest dobry, czy zly? 12.04.08, 00:29 To wiem. a ja jestem z Warszawy. Dziadek urodzil sie w Plocku i walczyl z bolszewikami w 1920-tym. i to sie historycznie udalo. i po co, w kolko, bredzic o Zydach? Stac Cie na wiecej, Panie Magistrze :))) Tfuj, jak zawsze, Dr. J.K. Odpowiedz Link Zgłoś
cepekolodziej Re: To Izrael jest dobry, czy zly? 12.04.08, 00:40 A mój pradziadek odebrał carski medal za walkę z buntowszczykami z 1863 roku i później go przepił. Też był z Płocka - Odpowiedz Link Zgłoś
j-k Otwock tez jest piekny. 12.04.08, 00:46 cepekolodziej napisał: > A mój pradziadek... z Otwocka nawet gdyby byl z Otwocka, to nic w tym zlego. to tez piekne miasto ucz sie szacunku dla innych Obywateli Rzeczpospolitej. z reszta. - to tylko POLITYKA. Odpowiedz Link Zgłoś
cepekolodziej Re: Taglit - Izrael wzywa was 12.04.08, 09:34 Ładne zaprzeczenia wrażeń. To nie tak. Tak nie mogło być. Coś zostało przekręcone. Pewnie nie dosłyszał. Itd. Skądś to znam. Z Polski? Cholera, że też świat jest tak mały, że ludzie wszędzie używają dokładnie takiej samej usprawiedliwieniowej frazeologii --- Odpowiedz Link Zgłoś
cepekolodziej Re: Yala Balagan!!!!! 12.04.08, 00:59 A Ty niby co - lepsza? Daję Ci połowę pensji, doceń to. A propos - "Widziałem filmik tego Geerta" to nie był wątek o Izraelu. Odpowiedz Link Zgłoś
dana33 [...] 12.04.08, 11:21 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś