Dodaj do ulubionych

Zbrodniczy hamas jak NSDAP

06.02.09, 21:49
Zbrodniczy Hamas wygrał wybory w Gazie, a więc doszedł do władzy drogą demokratyczną (tak samo jak NSDAP). Hamas jest partią nacjonalistyczną (tak samo jak NSDAP). Hamas stawia na sferę socjalną (w ten sam sposób NSDAP zdobywało przychylność ludzi). Hamas kocha terror w wydaniu religijnym (NSDAP: w wydaniu świeckim). Hamas jest ultra-antysemicki (tak samo jak NSDAP a może nawet więcej). Hamas brutalnie zlikwidował wszelką opozycję w strefie Gazy (identycznie jak NSDAP). W polityce zagranicznej hamas realizuje program podboju najpierw Izraela a później wszystkich terytoriów które niegdyś były muzułmańskie (tak jak NSDAP realizowała program podboju Europy). Hamas wykorzystuje dzieci i wychowuje ich w takim samym duchu nienawiści jak NSDAP wychowywała młodzież niemiecką w duchu narodowego socjalizmu.
Obserwuj wątek
    • tia666 Re: Zbrodniczy hamas jak NSDAP 06.02.09, 23:21
      co sie porobilo na tych piachach, idf upodobnij sie do ss, hamas do nsdap-e;)

> W polityce zagranicznej hamas realizuje program podboju najpierw Izraela...
      haha, brzmi jak panstwo kontra panstwo

"Israel" wskora najwiecej jako agresor, tym bardziej potrzebuje "podkladki" na
      destabilizacje(interwencje) - jakis czas temu wystarczylo dwoch zolnierzy...

> im samym duchu nienawiści jak NSDAP wychowywała młodzież niemiecką w duchu naro
      > dowego socjalizmu.

hehe, te wycieczki mlodziezy do obozow koncentracyjnych, gdzie po wpojeniu
      nienawisci dla oprawcow odreagowuja w pokojach hotelowych...

• iamhotep Re: Zbrodniczy syjonizm jak NSDAP 07.02.09, 01:11
        jest bardziej adekwatna analogia ale NRQ nawet do glowy nie
        przyjdzie zajrzec na wlasne podworko. Dla niego uzbrojony po zeby
        stormtruper IDF strzelajacy do rzucajacych w niego kamieniami
        dzieciakow w okupowanej Gazie to obronca pokoju Israela:D

Oddzialy SS dokladnie to samo mowily strzelajac do okupowanych przez
        nich Polakow. Eeeech, logika jak pejsy pokretna.
        • black_aliens Re: Zbrodniczy syjonizm jak NSDAP 07.02.09, 12:43
          Ten enrique juz przeszedl sam siebie.On uwaza ze Hamas to NSDAP i
          Antysemita.Przeciez Araby sa Semitami eneique, to wasi bracia z
          prostej linii.To Wy jestescie wlasnie Antysemitami jako ze zabijacie
          Semotow!!!Poza tym, jesli Hamas jest organizacja "terrorystyczna" to
          kim jest wasz rzad i politycy, ktorzy morduja dzieci na plazach Gazy
          tak jak powiedzial to ostatnio turecki polityk w Davoss i
          wyszedl.Terminologia Zydow polega na tym ze nie wolno sie przed nimi
          bronic, jesli uzywaja Apache albo F-16 to jest "zbrodnia" i terrorem
          uzywac w obrobie ak-47!!!... albo kamieni.
          • obrotowy 3000 lat tydow w Ziemi Swietej 08.02.09, 11:07
            cierpisz, pro islamska bidulinko?
            to masz tu lekarstwo :)
            www.ptasznik1.pl/ptasznikallegro/ptasznik1/flagi/izrael1.jpg
        • wieslaw68 [...] 08.02.09, 11:09
          Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
    • feurig59 Re: Zbrodniczy hamas jak NSDAP 07.02.09, 13:07
      Hamas przez długie lata 70-te, 80-te jako religijna "odpowiedź"
      wywodząca się z Bractwa Muzułmańskiego był wspierany przez Izrael by
      wykończyć laickie OWP/Fatah Arafata - to niestety ma się nijak do
      Twoich kulawych porównań z NSDAP: NSDAP likwidowała opozycję w
      strefie Gazy? Analogia: NSDAP realizowała program podboju Europy, BO
      były to terytoria-germańskie, niemieckie? NSDAP nigdy nie wygrała w
      wolnych wyborach do Reichstagu(osiągnąła zaledwie ok 34% głosów).
      NSDAP poza jawną próbą puczu i morderstwami politycznymi, nie
      stosowała metod terrorystycznych Bliskiego Wschodu bliskich
      syjonistycznym i islamistycznym organizacjom jak choćby podkładanie
      bomb pod obiekty cywilne. Hamas nie jest ultra antysemicki(na tle
      rasowym), tylko ultra antysyjonistyczny, a to zasadnicza różnica.
      • enrque Re: Zbrodniczy hamas jak NSDAP 07.02.09, 22:21
        NSDAP nie mogła "likwidować opozycji w strefie Gazy" gdyż jej historia zakończyła się w 1945 r. NSDAP uzyskała monopol polityczny w Niemczech, po zakazie działalności innych partii, tak jak hamas ma monopol w Gazie, po likwidacji Fatah.NSDAP realizowała podbój Europy, gdyż uważała, że należy się to Niemcom, tak jak hamas uważa, że muzułmanom należą się wszystkie terytoria wcześniej przez nich podbite. Nawet likwidacja Fatah'u w Gazie przypomina hitlerowską "noc długich noży".
        Jeśli zaś masz wątpliwości, czy hamas jest "ultra antysemicki(na tle rasowym)" to poczytaj uważnie tzw. kartę hamasu.
      • maxe1 Re: Zbrodniczy hamas jak NSDAP 07.02.09, 23:18
        NSDAP realizowała program podboju Europy, BO były to terytoria-germańskie,
        niemieckie?
        ----------------------------------------------------------------

tak jak hamas chce podbic terytoria islamskie

nsdap(osiągnąła zaledwie ok 34% głosów).
        ----------------------------------------------------

44 % glosow w wyborach z marca 1933 + "machtübernahme"

>nie stosowała metod terrorystycznych Bliskiego Wschodu bliskich
        > syjonistycznym i islamistycznym organizacjom jak choćby podkładanie bomb pod
        obiekty cywilne.
        -------------------------------------------------------------------

no ja cie krece.....i-dio-ta.....

Hamas nie jest ultra antysemicki(na tle rasowym), tylko ultra antysyjonistyczny,
        a to zasadnicza różnica.
        --------------------------------------------------------------------
        link o hams
        pl.wikipedia.org/wiki/Hamas
        • feurig59 Re: Zbrodniczy hamas jak NSDAP 08.02.09, 10:36
          -NSDAP nie podbijała Europy, BO były to kiedyś ziemie germańskie, tylko dlatego
          (w skrócie), że "musiała" po wypowiedzeniu Hitlerowi wojny. Kraj dla Niemców
          leżał na wschodzie, co A.H. dobitnie zapowiada w "Mein Kampf", a kiedy to były
          ziemie szczepów germańskich.
          -44% głosów(oczywiście- mój chochlik) w ostatnich wolnych wyborach z 5 marca 33
          roku to nie większość, a "Ermaechtigungsgesetz" to juz jest tylko wykorzystanie
          słabości konstytucyjnej Rebubliki Weimarskiej, więc porównanie - żadne.
          -poza epitetami, argumentacji "0", ideologiczny tunel...
          -i gdzie w tym linku, mądralo, masz rasistowski charakter Hamasu?

Ogólnie sprzeciwiam się takim porównaniom, bo są prymitywną propagandą i
          wzniecają tylko niezdrowe emocje, są kontrproduktywne, i na ogół powielane przez
          analfabetów historycznych bzdurne z samej zasady. Hamas i NSDAP mają zupełnie
          inne zródła i powstały w zupełnie innym czasie, mają inną strukturę
          administracyjną i inne cele. Nie wiem czemu to ma służyć poza szerzeniem
          nienawiści i dyskredytowaniem siły z którą, nawet jeżeli nam nie po drodze, to i
          tak trzeba będzie rozmawiać, bo innej możliwości nie ma.
          • jasiekiera Re: Zbrodniczy hamas jak NSDAP 08.02.09, 10:59
            moglbys troche szerzej o tym rozmawianiu.
            feurig59 napisał:

... Nie wiem czemu to ma służyć poza szerzeniem nienawiści i
            dyskredytowaniem siły z którą, nawet jeżeli nam nie po drodze, to i
            tak trzeba będzie rozmawiać, bo innej możliwości nie ma.
            • feurig59 Re: Zbrodniczy hamas jak NSDAP 08.02.09, 11:59
              Ależ to proste: Hamas stworzył wybrany w pierwszych od 30 lat wolnych wyborach
              rząd i czy nam się to podoba czy nie, z tym rządem tak samo trzeba będzie
              rozmawiać o przyszłości Gazy i Autonomii Palestyńskiej,jak się rozmawia z
              Fatahem. Już się rozmawia dalej o zawieszeniu broni. Najpierw może
              nieoficjalnie, pózniej półoficjalnie. Innego wyjścia nie ma - są tylko mrzonki o
              "unicestwieniu"...
              wystarczy Ci, czy chcesz więcej? pozdrawiam
          • maxe1 Re: Zbrodniczy hamas jak NSDAP 08.02.09, 13:06
            > -i gdzie w tym linku, mądralo, masz rasistowski charakter Hamasu?
            ----------------------------------------------------------------------

pod wrazeniem lasu nie zauwazasz drzew ???

dyskredytowaniem siły z którą, nawet jeżeli nam nie po drodze, to
            > i tak trzeba będzie rozmawiać, bo innej możliwości nie ma.

poki mam mozliwosc wyboru to staram sie rozmawiac z "sila" ,ktora uznaje moje
            prawo do istnienia ale ma problem z wielkoscia mojego ogrodka.
            sily ktore ewidentnie z samodefinicji chca mnie unicestwic a tak dla swiata daja
            mi jeszcze troche pooddychac(hudna),dostaja ode mnie na co zasluguja; kopa w d--pe
            • feurig59 Re: Zbrodniczy hamas jak NSDAP 08.02.09, 14:23
              Las lasem, zostańmy przy faktach. Gdzie explicite jest stwierdzenie,
              że Hamas zwalcza Izrael ze względów rasowych? Takie porównianie z
              polityką NSDAP zaserwował nam nasz fanatyczny kolega, a Ty widę
              bronisz go rękami i nogami.
              Może Ci się wydawać, tak jak wydaje się politykom Izraela od śmierci
              Rabina, że nie trzeba rozmawiać - wystarczy tylko kopać w d...,
              zawsze z pozycji siły, zawsze środkami starającymi się zmiażdżyć
              przeciwnika. Póki można się było zupełnie nie liczyć z opinią świata
              (ponad trzysta rezolucji UNO potępiających akcje Izraela względem
              LUDNOśCI palestyńskiej)będąc pewnym bezkrytycznego poparcia USA może
              i tak było. Teraz to się zmieni i wie o tym nawet dominująca system
              parlamentarny prawica w Izraelu. Jak myślisz, skąd ten ostatni
              konflikt? Z powodu trzech wytrzelonych na krzyż kassamów? Czy nie
              chodzi tylko o maksymalne osłabienie tych z którymi i tak trzeba
              będzie siąść do stołu, jeżeli Izrael ma mieć na bliskim Wschodzie
              jakąkolwiek przyszłość? Powoli Eretz traci wszystkie sympatie na
              całym świecie. Myślisz, że ze stoma milionami sąsiadów można
              współżyć tylko i wyłącznie ich kopiąc, a resztą świata mieś głęboko
              gdzieś?
              • maxe1 Re: Zbrodniczy hamas jak NSDAP 09.02.09, 01:03
                Gdzie explicite jest stwierdzenie,że Hamas zwalcza Izrael ze względów rasowych?
                nie doszukales sie, wiec najprawdopodobniej nie chcesz -twoj problem

> Może Ci się wydawać, tak jak wydaje się politykom Izraela od śmierci
                > Rabina, że nie trzeba rozmawiać - wystarczy tylko kopać w d...,
                ---------------------------------------------------------------------

dziesiatki lat (i setki ofiar) trwalo zblizanie sie izraela i plo az do
                konkretnych pertraktacji, teraz otworzylo sie nowe pudeleczko pandory z
                hamsgangsterami - i co mamy czekac nastepne 30 lat az sie ci islamofaszysci
                zresocjalizuja ?
                partnerem do pertraktacji jest plo .

Jak myślisz, skąd ten ostatni konflikt? Z powodu trzech wytrzelonych na krzyż
                kassamów?

tak konkretnie to pare tysiecy przez ponad 8 lat.
                z lekkoscia eufemizujesz tych zbrodniarzy hamasu i jak gorliwie wyliczasz
                rezolucje potepiajace izrael i ty smiesz tu jeszcze mowic o "fanatycznych kolegach".

Myślisz, że ze stoma milionami sąsiadów można
                > współżyć tylko i wyłącznie ich kopiąc, a resztą świata mieś głęboko gdzieś?

spojrz sie na tych sasiadow,
                ci ktorzy chcieli zyc w pokoju z izraelem juz to dawno uczynili(egipt,jordania i
                liban gdyby tylko mogl...)i nikt tu nie mowi o "kopniakach" - a co z reszta ?

• enrque Re: Zbrodniczy hamas jak NSDAP 09.02.09, 09:35
                  feurig59 nie rozumie lub udaje, że nie rozumie zbrodniczej ideologii hamasu. Założyciel i duchowy przywódca tej organizacji - imam szach Ahmad Ibrahim Jassin wyraźnie określił chęć wyeliminowania za wszelką cenę żydowskich wrogów w kazaniu wygłoszonym przez w meczecie Gazy. Imam Jasin podkreślał, że Hamas toczy wojnę nie tylko z państwem Izrael, ale ze wszystkimi Żydami. Jassin miał powiedzieć "Czas [zbawienia] nie nadejdzie, dopóki Żydzi kryją się za skały i drzewa, dopóki rozlega się okrzyk: muzułmaninie tu się kryje Żyd, przybądź i zabij go", które to sformułowanie wpisano do tzw. "karty hamasu. Adwokat bandytów - fuerig59 domorośle wyjaśnia i insynuuje, że ostatni konflikt w Gazie nie spowodowały wystrzelane przez hamas rakiety (mówi o trzech) a było ich dziennie po kilkadziesięt przez kilka tygodni. Twierdzi również, że "hamas został demokratycznie wybrany z tym rządem tak samo trzeba będzie rozmawiać" - ma rację NSDAP też został demokratycznie wybrany przez Niemców i też w sposób legalny prezydent Hindenburg powierzył Hitlerowi tekę kanclerza Rzeszy oraz europejskie "pięknoduchy" zaczęły z Hitlerem rozmawiać - jak wiemy doprowadziło to do największej wojny w dziejach. Relatywizuje dalej fuerig59, że NSDAP nie dążyła do podboju całej Europy ale, że "musiała" po wypowiedzeniu Hitlerowi wojny - zapomina, albo nie chce pamiętać, że najpierw było tzw. "porozumienie w Monachium" i po przekazaniu Niemcom Sudetów miał zapanować pokój! Podobnie jest ze zbrodniczym hamasem - najpierw trzeba zlikwidować Izrael (później się zobaczy?).
                  • feurig59 Re: Zbrodniczy hamas jak NSDAP 09.02.09, 10:59
                    sfanatyzowani koledzy, jesteście w błędzie. nie jestem nie byłem i
                    nie będą zwolennikiem hamasu, bo to radykalna ekstremistyczna
                    organizacja przemocy. chodzi mi jedynie o to, żebyście dojrzeli
                    także błędy i nieuzasadnioną przemoc w działaniu państwa Izrael.
                    Jestem raczej sympatykiem Eretz - tym bardziej krytycznie będę
                    obserwował jego poczynania, a niestety od dojścia do władzy Szarona
                    i kontynuowanie jego polityki przez obecnych polityków zagościła tam
                    nienawiść, apartheid, nielegalna kolonizacja zajętych terenów,
                    stawianie muru i twardy militaryzm wsparty o bezkrytyczną imperialną
                    politykę USA. Wielu moich znajomych już opuściło kraj, nie mogąc
                    znieść panującej tam atmosfery nienawiści i rosnącej dominacji
                    radykałów.
                    Przez 30 lat żyłem w Niemczech, studiowałem tam m.in. historię.
                    Bzdurne porównania Hamasu z NSDAP nie robią na mnie żadnego wrażenia
                    (podobnie odbywa sią to "z drugiej strony": porównywania Gazy do
                    warszawskiego Getta) - czysty idiotyzm i demagogia. Nie wiem czemu
                    to ma służyć. :-)
                    • maxe1 Re: Zbrodniczy hamas jak NSDAP 09.02.09, 12:41
                      a niestety od dojścia do władzy Szarona
                      > i kontynuowanie jego polityki przez obecnych polityków zagościła tam
                      > nienawiść, apartheid, nielegalna kolonizacja zajętych terenów,
                      > stawianie muru i twardy militaryzm wsparty o bezkrytyczną imperialną
                      > politykę USA
                      -----------------------------------------------------------------------

to jest taki "linkes geschwätz" - a tak naprawde to nie ma dymu bez ognia , ale
                      nie na tym watku...
                      • feurig59 Re: Zbrodniczy hamas jak NSDAP 09.02.09, 13:03
                        samo etykietowanie na nic się nie zda - wierz mi, mówi raczej o
                        Twojej słabości argumentacyjnej. do rozwiązania konfliktu zawsze
                        potrzebne są kompromisy, a politycy Eretz przez ostatnie lata
                        uważali, że można o nich zapomnieć, dyktując wszystko z
                        najtwardszych pozycji.
                        Nie wiem ilu znasz obywateli Izraela i ilu Palestyńczyków - jeżeli
                        masz możliwość -porozmiawiaj z nimi. Myślę, że poznanie bezpośrednie
                        zawsze tępi ostrze radykalizmu i fanatyzmu, więc z Tobą pewnie nie
                        będzie inaczej. :-)
                        • maxe1 Re: Zbrodniczy hamas jak NSDAP 09.02.09, 14:46
                          bylem wielokrotnie w izraelu i osciennych krajach arabskich ,wlacznie z terenami
                          anatomii palestynskiej, wiem dokladnie o czym mowie.
                          mam dosc dobry kontakt z izraelczykami ,
                          mam tez b.umiarkowany kontakt z arabbami-palestynczykami, a to z powodu ich
                          monolitycznego radykalizmu i fanatyzmu.
                          zyczylbym sobie sari nusseibeh w roli negocjatora,ale to nie te wiatry wieja po
                          tamtej stronie......
                          kiedys cieszylem sie z roli rabina i nieco lewicowego baraka gotowego na daleko
                          idacy kompromis aby nareszcie osiagnac pokoj ze swymi sasiadami, o
                          konsekwencjach tych poczynan jestesmy gorzko swiadomi dzisiaj, tu prawdopodobnie
                          trzeba zelazna reke np. szarona albo netanyahu aby moc sie z tymi zaklamanymi
                          panami dogadac , ale to teraz daleka przyszlosc
                          izrael walczy o byt, ja solidaryzuje sie z izraelem
                          ale to nie ten watek...
                          • feurig59 Re: Zbrodniczy hamas jak NSDAP 09.02.09, 15:35
                            myślę, że już twardziej się nie da i myślę, że nadszedł czas, by w
                            sprawy Izraelsko/Palestyńskie spowrotem wmieszać świat, by nie
                            pozostawiać ich z tym samych. Jeden z głównych doradców Obamy
                            (Martin Indyk)twierdzi, że aby uspokoić ten region są potrzebne
                            rozmowy, także bezpośrednie z Syrią, ale przedewszystkim z Iranem
                            czego administracja Busha wystrzegała się jak ognia. Jedynym
                            mocarstwem, które jeszcze ma jako-taki wpływ na państwo Mułłów jest
                            Rosja, więc myślę, że Waszyngton zacznie od tego. Przyglądajmy się.
                            Myślę, też, że skończyło się BEZKRYTYCZNE poparcie USA dla
                            radykalnej polityki Izraela względem Palestyny i mam nadzieję, że
                            mijający kryzys był ostatnim. Nie tracę nadziei na to, że Arabowie i
                            Izraelczycy będą mogli ze sobą koegzystować.
                            • enrque Re: Zbrodniczy hamas jak NSDAP 09.02.09, 18:06
                              Jedynym rozwiązaniem tzw. "kwestii palestyńskiej" jest wstrzymanie
                              wszelkiej "pomocy społeczności międzynarodowej" dla palestyńczyków.
                              To olbrzymie pompowanie pieniędzy jedynie rozzuchwala ekstremistów i
                              rodzi patologie w całej społeczności. Uchodźcom niemieckim z "ziem
                              zachodnich", Prus i Sudetów oraz polskim z Wołynia i wileńszczyzny
                              po II wojnie światowej nikt nie organizował obozów, nie fundował
                              darmowego życia przez kilkadziesiąt lat i nie wmawiał, że
                              są "odrębnym narodem" więc do dziś z nimi nie ma problemu.
                              • feurig59 Re: Zbrodniczy hamas jak NSDAP 10.02.09, 00:17
                                enerque, chłopie, te Twoje porównania są żenujące. nie znasz innego
                                okresu w historii, żeby przywoływać ciągle ten sam?
                                co ty wiesz o tych ludziach? Mam wrażenie, że przesuwasz jakieś
                                figurki po planszach gry i "rozdajesz karty". Pomyśl o ludziach, o
                                rodzinach, kobietach, mężczyznach, dzieciach, ich biedzie i strachu,
                                w Izraelu w Palestynie, ale nie myśl o nich jak o jakichś
                                abstrakcyjnych tworach, które można przesuwać jak ci sią podoba...
                                • iamhotep Re: Przestac finansowac Hamas, 10.02.09, 04:56
                                  A co z finansowaniem i zbrojeniem "izraelskich twardzieli", enrque?
                                  Czy po 40 latach "zwycieskich wojen z arabami" nie czas odstawic
                                  amerykanski cycek???? Zwlaszcza, ze kazda z waszych wojen byla ....
                                  echem, "zwycieska".
                                  • enrque Re: Przestac finansowac Hamas, 10.02.09, 17:01
                                    Owszem, podejrzewam że jak to nazywasz "amerykański cycek" zostanie odstawiony wówczas, gdy palestyńczykom odstawiony zostanie "cycek międzynarodowy" (między innymi i nasz). Przecież go nie potrzebóją - mają bardzo bogatych naftowych braci.
                              • marysia57 Re: Zbrodniczy hamas jak NSDAP 11.02.09, 03:57
                                enrque napisał:

> Jedynym rozwiązaniem tzw. "kwestii palestyńskiej" jest wstrzymanie
                                > wszelkiej "pomocy społeczności międzynarodowej" dla
                                palestyńczyków.----------------------------------------------------
                                To by wam sie podobalo. Wstrzymac pomoc, zaglodzic, zabronic opieki
                                lekarskiej za wyjatkiem kastracji,odizolowac ,zapomniec i po kilku
                                latach zadnego palestynczyka by nie bylo w Palestynie na skutek
                                wymarcia. Moj drogi podobne marzenia mial hitler w stosunku do
                                polakow w 39 roku.---------------------------------
    • jedrzej53.pl Re: Zbrodniczy hamas jak NSDAP 10.02.09, 17:07
      Izrael to kraj nienapastliwy,spokojny ,gołąbek pokoju na drodze
      porozumienia powiększył swoje terytoria od powstania o 5/6 tylko a
      te łobuzy araby protestują-czemu.
      • enrque Re: Zbrodniczy hamas jak NSDAP 11.02.09, 09:17
        Na jakiej podstawie obliczyłeś powiększenie Izraela o 5/6? Chyba , że do tego terytorium doliczyłeś strefę przybrzeżną na Morzu Śródziemnym? Dla twojej wiadomości - Palestyna to mandat brytyjski do 1947 r. obejmujący zarówno Transjordanię (dzisiejsze państwo Jordania) jak i Cisjordanię (dzisiejszy Izrael i tzw. Autonomia). Nawet jeśli nie będziemy liczyć Transjordanii to w żadnych rachunkach nie wychodzi zwiększenie terytorium Izraela o 5/6.
        Jeśli zaś chodzi o dywagacje marysi57 to rozumuje jak małe dziecko. Otóż Niemcy z dzisiejszych ziem należących do Polski, Czech i Rosji nie zostali wygnani "na skutek układów międzynarodowych" tylko na skutek przegranej wojny. Podobnie jak palestyńczycy. Traktaty międzynarodowe były pochodną tego faktu. Gdyby ufundowano im wówczas obozy i zapewniono darmowe życie to podejrzewam do dziś mielibyśmy do czynienia z "uchodżcami pruskimi". Arabowie z terytorium Palestyny jak już pisałem, również mogliby żyć w innych państwach arabskich i to znacznie lepiej niż dziś ale (głównie z winy przywódców , którzy nie mogli pogodzić się z utworzeniem Izraela) stworzono dla nich tzw. obozy i wynegocjowano tzw. "pomoc międzynarodową". Nie wypowiadasz się za to co do Polaków wysiedlonych z Wołynia i wileńszczyzny - czyżby analogia do "palestyńczyków" była aż nadto widoczna?
        • jedrzej53.pl Re: Zbrodniczy hamas jak NSDAP 11.02.09, 15:25
          Z encyklopedii PWN tom 3 rok wydania 1996,po pierwszej
          wojnie "wyzwoleńczej" już powiększył tereny do 6.6 tyś.km.kw.czyli
          znacznie więcej niż mu dawał mandat brytyjski,obecnie państwo Izrael
          ma prawie 28 tyś.km.kw.czyli 6 razy więcej niż mu ofiarowali
          kolonizatorzy brytyjscy,a dlaczego byli tacy łaskawi i utworzyli to
          państwo,żeby mieć wpływy na tym obszarze w myśl zasady dziel i
          rządż oczywiście jest inne oficjalne uzasadnienie tego dzieła ale
          to tylko ble,ble.
          • enrque Re: Zbrodniczy hamas jak NSDAP 11.02.09, 17:16
            jedrzej53.pl napisał:

> Z encyklopedii PWN tom 3 rok wydania 1996,po pierwszej
            > wojnie "wyzwoleńczej" już powiększył tereny do 6.6 tyś.km.kw.czyli
            > znacznie więcej niż mu dawał mandat brytyjski,obecnie państwo Izrael
            > ma prawie 28 tyś.km.kw.czyli 6 razy więcej niż mu ofiarowali
            > kolonizatorzy brytyjscy,a dlaczego byli tacy łaskawi i utworzyli to
            > państwo,żeby mieć wpływy na tym obszarze w myśl zasady dziel i
            > rządż oczywiście jest inne oficjalne uzasadnienie tego dzieła ale
            > to tylko ble,ble.

Nie wiem, gdzie znalazłeś takie informacje ale są całkowicie błędne. Izrael obecnie posiada 20 770 km2 (bez Wzgórz Golan i terenów Autonomii Palestyńskiej oraz Gazy).
            W 1923 r. Wielka Brytania podzieliła Palestynę na Transjordanię i Cisjordanię i uznała, że tylko ziemie na zachód od rzeki Jordan zostaną przeznaczone na Żydowską siedzibę narodową. W ten sposób 75% Palestyny znalazło się we władaniu Arabów pod nazwą dzisiejszą Jordania. Pozostała część 25% (Cisjordania) została w 1947 r. podzielona pomiędzy żydów (Izrael) i arabów (Palestyna). W myśl rezolucji ONZ Izrael miał otrzymać 14 257 km² powierzchni, natomiast Palestyna 11 664 km². Po pierwszej jak napisałeś wojnie wyzwoleńczej, którą wywołały państwa arabskie, większość terytorium przyznanego Palestynie otrzymała Jordania (Zachodni Brzeg) oraz Egipt (strefa Gazy), Izrael znikomą część ok. 1300 km².
            Tak więc gdzie gdzie jest to twoje powiększenie Izraela o 5/6? We wszystkich wygranych przez siebie wojnach Izrael uzyskał ok. 6500 km² co stanowi 31%. Informacje podane przeze mnie można sprawdzić na licznych stronach w internecie.
            • jedrzej53.pl Re: Zbrodniczy hamas jak NSDAP 11.02.09, 22:22
              To przeczytaj gościu w internacie hasło Izrael tylko dokładnie bo
              dużo jest napisane,jeżeli mówimy o tym rejonie to spędziłem tam 14
              miechów,rozmawiałem z jednymi i drugimi (w armi Izraela jest sporo
              polaków, wśród arabów jest wielu absolwentów polskich uczelni )
              rozmowy były prywatne i wydaje się bardzo szczere,byłem na Golanie i
              w Syri i nie jako żołnierz,arabowie nie mogą się pogodzić z utrtą
              terenów a izraelici mówią będziemy ich dotąd gnębić i poniżać az się
              wyniosą stąd i taka jest prawda,chociaż podobno prawdy są trzy.
              • elka-sulzer Re: Zbrodniczy hamas jak NSDAP 12.02.09, 02:57
                Kiedy syjonista klamie?
                Kiedy otwiera usta.
                Np. kiedy puszcza w obieg kaczke - "ludzie bez ziemi, ziemia bez
                ludzi" z nadzeja, ze kaczka poplynie. Moze nie od razu ale po jakims
                czasie poplynie, bo wiadomo, pamiec ludzka jest zawodna no i czesc
                ludzi zawsze mozna oglupic.

Troche pozolklych kartek z "ziemi (rzekomo) bez ludzi", ze zdjeciami
                i krotkimi raportami o "pokojowych" poczynaniach syjonistycznych
                terrorystow. NSDAP?

lawrenceofcyberia.blogs.com/news/2009/01/a-land-without-a-people.html
                • enrque Re: Zbrodniczy hamas jak NSDAP 12.02.09, 08:47
                  "Kto sieje wiatr - ten zbiera burze". Twoi "palestyńczycy" mogli już mieć swoje państwo (i to większe niż dziś sami postulują) w 1948 r. Niestety arabowie wybrali wojnę i teraz płaczą, że przegrali. Z niemcami było podobnie - przegrali wojnę i zapłacili za to.
                  • elka-sulzer Re: Zbrodniczy hamas jak NSDAP 12.02.09, 17:21
                    >Twoi "palestyńczycy" mogli już mieć swoje państwo (i to większe niż
                    >dziś sami postulują) w 1948 r. Niestety arabowie wybrali wojnę i
                    >teraz płaczą, że przegrali.

"Arabowie wybrali wojne" - jest kompletna brednia, fabrykacja
                    izraelskiej propagandy! Czyzbys przymnknal oczy enrqu, na bezustanne
                    szturganie i zaczepki przygranicznych Arabow w wykonaniu izraelskich
                    syjonistow w czasie poprzedzajacym konflikt? A to ci dopiero
                    obiektywny obserwator i komentator wydarzen sie znalazl:D

Arabom bylo tak samo spieszno do tej wojny z przewazajaco
                    silniejszym przeciwnikiem jak Polakom w 1939 r. No ale jak sie jest
                    wojujacym syjonista wystarcza mity. Syjonist walczacy o prawo
                    Izraela do istnienia jak widac faktami sobie glowy nie zawraca.
                    • elka-sulzer Re: I jeszcze jedno 12.02.09, 17:24
                      enrque napisal:
                      >"palestyńczycy" mogli już mieć swoje państwo (i to większe niż
                      > dziś sami postulują) w 1948 r.

Mogli, po trupach Begina i calej owczesnej szajki syjonistycznych
                      terrorystow. Czyzbys o tym zapomnial, enrque?
                      • 3nd Re: I jeszcze jedno 12.02.09, 17:48
                        elka-sulzer napisała:

> enrque napisal:
                        > >"palestyńczycy" mogli już mieć swoje państwo (i to większe niż
                        > > dziś sami postulują) w 1948 r.
                        >
                        > Mogli, po trupach Begina i calej owczesnej szajki syjonistycznych
                        > terrorystow. Czyzbys o tym zapomnial, enrque?

Żydzi się zgodzili na plan podziału ONZ . Arabi nie , zaczynając wojnę
                        z Izraelem który powstał dzień wcześniej. Państwa arabskie ( i nie tylko one )
                        były pewne że zniszczą Izrael w ciągu kilku dni. Izrael wygrał i
                        wygra wszystkie nastąpne wojny . Jeśli Palestyńczycy i reszta Arabów
                        chcą żyć w spokoju i założyć niepodległą Palestynę muszą uznać istnienie
                        Izraela i dać mu żyć w spokoju .
                        • elka-sulzer Re: I jeszcze jedno 12.02.09, 18:17
                          To ciekawe co piszesz 3nd. "Zydzi zgodzili sie na plan podzialu ONZ"

Co oczywiscie nie przeszkadzalo "Zydom", nawet po "zgodzie na
                          warunki podzialu" na prowadzenie dzialan terrorystycznych przeciw
                          palestynskim Arabom, ktorych nie dosc, ze usunieto z ich ziemi to
                          jeszcze zrobiono z nich waszych poddanych. A wy, jak na przykladnych
                          kolonialistow mieniacych sie demokracja przystalo, tylko sie nad
                          nimi pastwicie z nadzieja, ze moze niedobitkom sie to kiedys
                          naprzykrzy i wczesniej czy pozniej sie wyniosa. Brzeg Zachodni jest
                          przykladem tych dzialan. Bedziecie mieli jedno wielkie panstwo
                          Israel, zbudowane na podwalinach ludobojstwa, grabierzy i przemocy.

• obrotowy 3000 lat Zydow w Ziemi Swietej. 13.02.09, 11:09
                            elka-sulzer napisała:

> To ciekawe co piszesz 3nd. "Zydzi zgodzili sie na plan podzialu
                            ONZ"
                            >
                            > Co oczywiscie nie przeszkadzalo "Zydom", nawet po "zgodzie na
                            > warunki podzialu" na prowadzenie dzialan terrorystycznych przeciw
                            > palestynskim Arabom

belkot bez wiedzy historycznej.
                            Po powstaniu Panstwa Izrael (w granicach ONZ) z 1948
                            - to arabowie napadli na Zydow - a nie odwrotnie.
                    • obrotowy 3000 laz Zydow w Ziemi Swietej 12.02.09, 17:31
                      elka-sulzer napisała:
                      Syjonist walczacy o prawo
                      > Izraela do istnienia jak widac faktami sobie glowy nie zawraca.

wprost przeciwnie. wygrane wojny - to sa wlasnie fakty :)))

po 1300-tu latach pogoniono islamskich okupantow Zydoskiej Ziemi
                      Swietej i tyle :)))
                      • elka-sulzer Re: przyszedl jasio 12.02.09, 17:59
                        siekiera pejsy rozprostowal:)))))))))))))

> wprost przeciwnie. wygrane wojny - to sa wlasnie fakty :)))
                        > po 1300-tu latach pogoniono islamskich okupantow Zydoskiej Ziemi
                        > Swietej i tyle :)))

Jasiu, tobie to nie tylko pejsy sie rozprostowaly. Platy mozgowe jak
                        widac tez. A co z Kanaanitami? To nie ich ziemia? Plemiona
                        hebrajskie przez jakics czas okupowaly te ziemie. Legenda glosi ze
                        tych plemion bylo 12. Po 10 plemionach sluch jednak zaginal i nikt
                        do tej pory nie moze sie ich doszukac. Z ocalalych dwoch garstka
                        tylko zostala. Na przestrzeni czasu zyli tam tez przez jakis czas
                        Izraelici ... Sumeramowie ... Filistyni ... Babilonczycy...
                        Egipcjanie ..... Jak wiec moze to byc wylacznie zydowska ziemia
                        swieta? Ty sobie mozesz powtarzac te swoje balamuctwa o zydowskiej
                        ziemi swietej ale nie oznacza to, ze maja one jakiekolwiek pokrycie
                        z historyczna rzeczywistoscia.

• obrotowy 3000 lat Zydow w Ziemi Swietej cd... 12.02.09, 18:51
                          dziecie, Twoj belkot bez znajomosci historii absolutnie nikogo,
                          nie tylko mnie , nie interesuje.
                          pl.wikipedia.org/wiki/Ziemia_Izraela
                          • elka-sulzer [...] 12.02.09, 20:16
                            • obrotowy 3000 lat Zydow w Ziemi Swietej 13.02.09, 11:06
                              dziecie, jesli sie nie myle, sam jestes przybleda z Europy :)))

a wracajac do historii Zydow i ich 3000-letniej NIEPRZERWANEJ
                              obecnosci na Ziemi Swietej :
                              pl.wikipedia.org/wiki/Ziemia_Izraela
                              Tfuj, jak zawsze, Dr. J.K.
                              • jedrzej53.pl Re: 3000 lat Zydow w Ziemi Swietej 13.02.09, 15:44
                                Zapomnieliście że izraelici po I wojnie światowej chcieli budować
                                państwo żydowskie w niemczech(to też ziemia obiecana)i jeszcze w
                                wielu innych miejscach,w chwili obecnej są tam gdzie są więc trzeba
                                było dorobić ideologię,całe szczęście że Rotszyld nie inwestował w
                                tereny w polsce bo Izrael byłby naszym sąsiadem i wtedy by się
                                okazało jakimi wrednymi plemionami były plemina słowiańskie.
                                • enrque Re: 3000 lat Zydow w Ziemi Swietej 13.02.09, 16:45
                                  Nie opowiadaj bajek, jedynym chyba żydem który brał to na poważnie był Chaim Weizmann. Owszem od II połowy XIX w aż do II wojny światowej wysuwano różne koncepcje na lokalizację państwa żydowskiego. Nawet w Polsce były plany utworzenia takiego państwa na Madagaskarze. Mówienie więc, że "izraelici po I wojnie światowej chcieli budować państwo żydowskie w niemczech" jest tak samo prawdziwe, jak opowiadanie, że Polacy chcieli mieć kolonie w Ameryce Południowej.
                                • obrotowy brednie... 13.02.09, 17:34
                                  jedrzej53.pl napisał:

> Zapomnieliście że izraelici po I wojnie światowej chcieli budować
                                  > państwo żydowskie w niemczech...

tak tak, a Polacy chcieli budowac wola Polske na Madagaskarze...

To takie same legendy i brednie.
                              • feurig59 Re: 3000 lat Zydow w Ziemi Swietej 13.02.09, 16:51
                                Zydzi nigdy nie zamieszkiwali tej ziemi sami, bo nikt nie
                                zamieszkiwał żadnej ziemi sam. :-)(te bzdury walczących "z biblią w
                                ręku" rozśmieszają mnią najbardziej. Przy całej sympatii: faktem
                                jest, że przy tworzeniu się państwa Izrael użyto zarówno dyplomacji
                                jak również przemocy i terrorystycznych metod wobec ludności
                                cywilnej.Kropka. Nie ma świętych. W Izraelu zawsze były różne siły -
                                umiarkowane i radykalne - podobnie jest pośród
                                Arabów/Palestyńczyków. Niestety od jakiegoś czasu głos oddano po
                                obydwu stronach radykałom. Pora na zmiany, ale oni sobie sami z tym
                                już nie dadzą rady. Pora na stacjonowanie międzynarodowych wojsk i
                                zaangażowanie świata, który tego sporu nie musi już wykorzystywać
                                jak to robił w czasach tzw."zimnej wojny". Izrael musi się wycofać
                                do granic sprzed 1967 roku i oddać kontrolę na strefami Gazy i
                                Westbank, wycofać wszystkie nielegalne osady, a
                                Arabowie/Palestyńczycy muszą się trzymać nie atakowania Eretz, i po
                                ustanowieniu własnego państwa - uznać Izrael. Ale pierwszy krok
                                należy do silniejszego, rezygnującego ze swojej siły na rzecz
                                słabszych. Jeżeli Izrael nie jest do tego zdolny sam z siebie,
                                inicjatywa i "przyciśnięcie" tych kwestii muszą wyjść ze strony USA.
                                • obrotowy 3000 lat Zydow w Ziemi Swietej cd... 13.02.09, 17:32
                                  feurig59 napisał:

> Zydzi nigdy nie zamieszkiwali tej ziemi sami,

owszem , byli jeszcze np. Filistyni - skad sie wziela nazwa
                                  palestyna...

Zydzi stanowili tam jednak wiekszosc kulturowa i populacyjna.

I TYLKO ONI zachowali 3000 lat CIAGLEGO pobytu na tej Ziemi.
                                  maja wiec do tej Ziemi najwieksze prawa.
                                  • enrque Re: Kolejny dowód 13.02.09, 20:20
                                    Hamas jest współczesną wersją zbrodniczej, antyludzkiej, nazistowskiej organizacji jaką była hitlerowska NSDAP. Dowodów na to jest coraz więcej. Bandyci z hamasu gardzą także swoimi - palestyńczykami, których zamknęli w "obozie Gaza" aby się nad nimi znęcać i kogo chcą mordować.
                                    www.youtube.com/watch?v=I1M4eH9Kk7I
                                  • iamhotep Re: tfu-jotka 13.02.09, 20:41
                                    niezawodnie dostarcza rozrywki:DDD

>owszem , byli jeszcze np. Filistyni - skad sie wziela nazwa
                                    > palestyna...

Ales koles walnal:DDDD
                                    Zapomnialo ci sie o wielu innych. Pomagal ci nie bede.

>Zydzi stanowili tam jednak wiekszosc kulturowa i populacyjna.

Z jakiego otworu tys ten pewnik wytrzasnal, tfujotka?
                                    Chocby nawet w ciemnym sredniowieczu wiekszoscia ani populacyjna ani
                                    kulturowa nie byli. Nie byli nia w czasach rzymskich. Nieprzerwanie
                                    panowali tylko 60-pare lat. W sumie to dopatrzono sie ich bytnosci
                                    tam gdzies okolo 400 lat na przestrzeni 3 tysiacleci .... wiec o
                                    czym ty majaczysz cicucius?

>I TYLKO ONI zachowali 3000 lat CIAGLEGO pobytu na tej Ziemi.

Wyglada na to, ze ty z jakiegos ciemnego otworu te pewniki
                                    wyciagasz:D Patrz wyzej.

>maja wiec do tej Ziemi najwieksze prawa.
                                    Idac twoim tokiem rozymowania maja tez do nie prawa Rzymianie,
                                    Grecy, Persowie, Egipcjanie .... Bo tam byli nieprzerwanie przez
                                    iles setek lat.
                                    • obrotowy 3000 lat Zydiow Ziemi Swietej 13.02.09, 21:16
                                      > Idac twoim tokiem rozymowania maja tez do nie prawa Rzymianie,
                                      > Grecy, Persowie, Egipcjanie .... Bo tam byli nieprzerwanie przez
                                      > iles setek lat.

ale nie przez 300O tysiace - jak Zydzi...:)))

PS. Nie jestem Zydem.
                                      - nobody is perfect.

Tfuj, jak zawsze, Dr. J.K.
                                      • feurig59 Re: 3000 lat Zydiow Ziemi Swietej 13.02.09, 22:12
                                        historia ludzkości to nie tylko marne 3000lat, kto był tam przed
                                        Zydami/Izraelitami? Ludzie na miłość boską, nie redukujmy swojego
                                        jestestwa do jakiegoś Zydostwa, Arabstwa czy innych plemion w XXI
                                        wieku, bo to zakrawa na śmieszność. Obojętnie kto żył - nie miał
                                        prawa być wysiedlany siłą, ani przeganiany. Jeżeli się tam urodził
                                        to była to tak samo jego ziemia, jak innych i ma takie samo do niej
                                        prawo, jak inni. Poza wszystkim były jeszcze notarialne akty
                                        posiadania ziemi, które państwo Izrael poprostu unieważniło i
                                        unieważnia dalej, stawiając nadal mury na nie swoim terenie i
                                        utrudniając do niej dostęp prawowitym właścicielom. I to co piszę to
                                        nawet nie jest antysyjonizm. Uważam, że Zydzi mają prawo do swojego
                                        państwa na tym terenie, ale Arabowie/Palestyńczycy też. Nie wszyscy
                                        Palestyńczycy są terrorystami, a traktuje się ich administracyjnie
                                        jak podludzi od dziesięcioleci stosując odpowiedzialność zbiorową i
                                        zwykły prostacki rasizm.
                                        • iamhotep Re: Calkowicie sie z toba zgadzam feurig 13.02.09, 23:27
                                          Historia ludzkosci to nie tylko te marne ostatnie 3000 lat.
                                          Malo tego, te marne 3000 lat na ziemiech Palestyny to NIE TYLKO
                                          historia zydowska. W ciagu 3000 lat wiele ludzi sie tam przewinelo,
                                          nie tylko Zydow, jakby tego chcial tfujotka.

Tfujotka jest jak najwyrazniej nieswiadom rowniez faktu, ze
                                          starozytnego Izraelity nie mozna nazwac Zydem tak samo jak
                                          wspoczesnego Zyda nie mozna nazwac Izraelita czy Hebrajczykiem.
                                          Wspolczesni europejscy przesiedlency w Izraelu nie maja ze
                                          starozytnymi plemionami nic wspolnego.

• obrotowy 3000 lat Zydow wZiemi Swietej 14.02.09, 17:00
                                            ja zas calkowicie zgadzam sie z toba, ze skoro falszywy prorok
                                            maczo.met przegral kilka wojen, to trzeba odpuscic trwajaca
                                            1300 lat arabska okupacje Ziemi Swietej i wycofac sie ponownie
                                            na pustynie arabska :)))
                                            • feurig59 Re: 3000 lat Zydow wZiemi Swietej 15.02.09, 06:14
                                              przy tym nastawieniu już nic poza cynizmem widać Ci nie pozostaje :-)
                                              • obrotowy 3000 lat Zydow wZiemi Swietej cd... 15.02.09, 14:43
                                                feurig59 napisał:

> przy tym nastawieniu już nic poza cynizmem widać Ci nie
                                                pozostaje :-)

przeciwnie, pozostaje mi REALIZM polityczny.
                                                w przeciwienstwie do misterpee elka sulcer i innych proislamskich
                                                bidulinek forumowych.

Gdy ma sie historyczne prawa do swojej Ziemi, wygrywa sie wojny,
                                                to te ziemie sie po prostu odzyskuje :)))

nie fantazjuj bez sensu.
                                                • feurig59 Re: 3000 lat Zydow wZiemi Swietej cd... 15.02.09, 20:37
                                                  Faktycznie, nie ma co fantazjować. Nie mam żadnego zamiaru żeby Cię
                                                  przekonywać. "Realpolitik" potrafi być bardzo okrutna. Nie zgadzam
                                                  się sam w sobie z oglądaniem świata "spraw ludzkich" tylko przez jej
                                                  pryzmat. Piszę o moich sympatiach - bo leżą zawsze po
                                                  stronie "underdoga". W tym wypadku są po stronie ofiar, a in toto
                                                  nie są nimi Izraelczycy/Zydzi - (kiedyś/b. długo byli i tej ich
                                                  przeszłości będę bronił), ale teraz ofiarami realnej polityki są
                                                  Arabowie/Palestyńczycy. Chciałbym żeby zaczął rządzić kantowski
                                                  rozsądek - wyrównujący - waga, a nie "realpolitik" tych którzy mają
                                                  większą siłę ołowiu. Ot, to właściwie wszystko...
                                                  • obrotowy A co do Kanta - nie raz bylem w Krolewcu... 15.02.09, 21:17
                                                    z roznych wzgledow - ale darze Miszcza Kanta
                                                    szczera sympatia...

Realpolitik - to oczywiscie nie jego przeslanie...

Jednakze to z JEGO zrodla.

ze Zrodla moralnosci i ze zrodla rozumu.
                                                  • feurig59 Re: A co do Kanta - nie raz bylem w Krolewcu... 15.02.09, 23:10
                                                    tak, moralność&rozum... faktycznie nasi "bracia" islamscy mogą z tym
                                                    mieć problem: ni reformacji, ni oświecenia, reform otwartych na
                                                    człowieka jako indywiduum... ale to przecie w NAS inicjatywa,
                                                    długotrwała, wolnościowa..., bo są w "ich" społeczeństwach nurty
                                                    podobne - sufici choćby - wielki mistyczny ruch wolnościowy -
                                                    gnębiony na rzecz prymitywnej walki z "zachodem"...A tego nie
                                                    wspieramy. Ładujemy zbyt często wszystkich do jednego worka i potem
                                                    się dziwimy, że walczą...
                                                    Koran jako taki jest jedną z wielkich księg ludzkości, fakt tr
                                                    wypaczony mieczem Mahometa/polityka (wedle naszego oglądu -
                                                    zbyt "polityka"), ale czyż Biblia i n.p. Wedy nimi nie są,nie były?
                                                    Czy do dzisiaj nie przeżyły w naszym "świecie" nurty
                                                    ortodoksyjne/waleczne?
                                                    Myślę osobiście i po poznaniu wielu ludzi "Bliskiego Wschodu", że
                                                    jest możliwy dialog, a nawet przyjaźń. Nigdy nie narzucana
                                                    instytucjonalnie, zawsze - bezpośrdenio żyta - tak między ludźmi -
                                                    poprostu. To moja wiara i nadzieja w krytyczny dyskurs - dogadanie
                                                    się. pozdrawiam :-)
                                                  • obrotowy Re: A co do Kanta - nie raz bylem w Krolewcu... 16.02.09, 09:10
                                                    tak. porozumienie miedzy ludzmi zawsze jest mozliwe.
                                                    skoro nawet kapitalizm z komunizmem sie nie pozabijal :)))

ale. wyjawszy radykalny odlam islamu.
                                                    to gorsze od komunizmu - gdyz nie stosuja bezposredniej przemocy
                                                    fizycznej (generalnie) - a zadowalaja sie psychiczna.
                                                    Ci nadaja sie (jak slawne STONKI) jedynie do fizycznej likwidacji.
                                                    wycieczka na Sybir ( czy Guantanamo) - tu nie pomoze.
                                                  • feurig59 Re: A co do Kanta - nie raz bylem w Krolewcu... 16.02.09, 12:28
                                                    nie. traktując ich w ten sposób świadczyłoby tylko o tym, że niczym
                                                    się od "nich" nie różnimy. niezależne sądy, prawo, surowe, skazujące
                                                    na dożywocie - tak - zgadzam się na trwałe odizolowanie
                                                    niereformowalnych przestępców od społeczeństwa, na likwidację
                                                    fizyczną - nie.
                                                  • obrotowy owszem, roznimy sie. 20.02.09, 13:04
                                                    feurig59 napisał:
                                                    > na dożywocie - tak - zgadzam się na trwałe odizolowanie
                                                    niereformowalnych przestępców od społeczeństwa, na likwidację
                                                    > fizyczną - nie.

i mowie tu o islamuskach.
                                                    jestem przeciw zabijaniu mordercow (jednokrotnych)
                                                    kazdy moze miec "majak"

morderca wielokrotny - to juz nie jest "majak"
                                                    podobnie z islamuskami.
                                                    robia to planowo.
                                                    nie emocjonalnie.

wyjscie : fizyczna eliminacja z powierzchni tej Planety.

• feurig59 Re: owszem, roznimy sie. 21.02.09, 05:14
                                                    prawo do (pozasądowej) eliminacji przeciwników, które sobie
                                                    uzurpujesz niczym Cię nie odróżnia od "terrorysty".
                                                    Tym gorzej jest (a jest) jeżeli robi to demokratyczne, wolne,
                                                    państwo prawa.
                                                    ONI(Hamas etc) są poprostu bandytami. Izrael stosując Twoje
                                                    zalecenia równa się z nimi poziomem etycznym, a właściwie jest
                                                    jeszcze gorzej skoro robi to pod banderami "wolności
                                                    człowieka", "praw człowieka", "demokracji", bo z wywalczonych przez
                                                    setlecia wielkich pojęć humanizmu i oświecenia robi wydmuszkę na
                                                    swój własny użytek instrumentalizując je w cyniczny sposób.
                                                  • obrotowy czytaj uwazniej. 23.02.09, 18:20
                                                    feurig59 napisał:

> prawo do (pozasądowej) eliminacji przeciwników, które sobie
                                                    > uzurpujesz niczym Cię nie odróżnia od "terrorysty".

- alez nie zrozumielismy sie :) jak najbardzej jestem za sadami.
                                                    sad wojskowy/wojenny - a gdy sa dowody i swiadkowie - to po
                                                    godzinnym intensywnym przesluchaniu tych "dzieci" z brodami
                                                    i kalaszami
                                                    - natychmiastowe roztrzelanie w najblizszym rowie :)))

• feurig59 Re: czytaj uwazniej. 24.02.09, 18:40
                                                    nie bój. czytam uważnie. :-)
                                                    tak nie postępuje demokratyczne państwo.
                                                    Nie staję też jako sędzia Eretz, ale jest tyle zatrzeżeń ze stron
                                                    niezależnych, że wartoby się nad tym zastanowić...
    • czyngis_chan Likud jest bardziej podobny do NSDAP. 13.02.09, 20:29

• iamhotep Re: Likud jest bardziej podobny do NSDAP. 13.02.09, 20:47
        A juz najbardziej podobna do NSDAP to partia tego oszoloma,
        ubernaziola A. Libermana, ktory ironicznie stal sie obywatelem
        Izraela w 21 roku zycia. Musial opuscic rodzinna Rosje bo mial na
        bakier ... z prawem. No ale do tego wszyscy juz chyba przywykli, ze
        jak reka prawa na karku do siup do Izraela.
        • obrotowy to hamas - jest bardziej podobny do NSDAP. 13.02.09, 21:18
          gdyz ma podobne do NSDAP struktury.

koniec - kropka
          • iamhotep Re: Gdzie im wszystkim do Yisrael Beiteinu 13.02.09, 23:58
            parti. Jej liderem - ultranaziol Avigdor Lieberman.

Mr. Lieberman spoke of requiring Israelis to sign a commitment to
            loyalty to the Israeli flag and to its national anthem, and of
            requiring service in the army or alternative national service.
            Citizens who refuse to sign the declaration, he said, could continue
            as permanent residents of Israel, working, studying, and receiving
            health care benefits, but they could not vote in national elections
            or be elected to national office.

"It's not racism," Mr. Lieberman said. "The test is loyalty, not
            their religion." He said he would also deny Israeli citizenship to
            extreme anti-Zionist Orthodox Jewish groups, such as the Neturei
            Karta, which sent representatives to this week's Holocaust denial
            conference in Tehran.

www.nysun.com/foreign/israels-lieberman-calls-for-tougher-stance/45120/

• enrque Re: nazizm palestyńczyków 14.02.09, 09:23
              Nasępuje ciągła metamorfoza wśród tzw. "palestyńczyków", którzy upodabniają się do szowinistycznych, nazistowskich obywateli państwa Hitlera. Nie dotyczy już to tylko bandytów z hamasu, czy morderców z hezbollahu ale także zwolenników partii Fatah. Ich rasistowska i fanatyczna postawa uwidacznia się coraz bardziej nie tylko do nienawiści w stosunku do żydów ale i chrześcijan. Antychrześcijańska polityka realizowana przez władze Autonomii Palestyńskiej jest przyczyną masowego opuszczania w ostatnich latach przez chrześcijan Ziemi Świętej i emigracji do Izraela , Europy i Ameryki. Na narastającą falę przemocy wymierzoną przez muzułmanów w chrześcijan żyjących pod władzą Autonomii zwrócił uwagę już we wrześniu 2005 r. o. Pierbattista Pizzaballa, stojący na czele franciszkańskiej "Kustodii Ziemi Świętej". Tylko w latach 2000-2004 chrześcijanie padli ofiarą 93 mniej lub bardziej dotkliwych napaści. Często na murach palestyńskich miast pojawia się napis głoszący: Po ludziach soboty [Żydach - przyp. G.K.] przyjdzie kolej na ludzi niedzieli [chrześcijan]. 13 października 2000 r. podczas modłów (transmitowanych przez palestyńską telewizję) w największym meczecie w Strefie Gazy miejscowy mułła, Ahmad Abu Halabiya, ogłosił: "Wszechmocny Allah wezwał nas, byśmy nie sprzymierzali się z żydami lub chrześcijanami, byśmy ich nie lubili, byśmy nie byli ich partnerami, byśmy ich nie wspierali ani nie zawierali z nimi porozumień".
              • 3nd Re: nazizm palestyńczyków 14.02.09, 09:57
                enrque jesteś dobry ! KOL HAKAVOD !
              • ossey Re: Co zyda obchodza chrzescijanie? 15.02.09, 23:05
                My sobie damy rade...nie potrzebujemy falszywych przyjaciol.
                • jasiekiera Re: Co zyda obchodza chrzescijanie? 16.02.09, 07:52
                  MY? Przykleilo sie gowno do okretu i mowi: plyniemy!
              • marysia57 [...] 16.02.09, 05:32
                • enrque Re: zydzi przeciwko nazizmowi izraelskiego 16.02.09, 08:27
                  Powinnaś marysia z taką propagandą udzielać się na portalu viva-palestyna, znalazłabyś tam wielu fanów i pełne zrozumienie. Oni tam lubią tego typu publikacje i również wyszukują artykułów i filmów, które wykazują na rzeczywiste i rzekome "występki" Izraela a już szczególnie wpadają w entuzjazm jak znajdą jakiegoż żyda krytykującego Izrael.
                  • marysia57 Re: zydzi przeciwko nazizmowi izraelskiego 17.02.09, 01:13
                    Na szczescie tego typu publikacji nie musisz wyszukiwac, sa na pierwszych
                    stronach Haaretz.To ze krytykujacym jest zyd, daje swiatu nadzieje ze nie
                    wszyscy zydzi pozbyli sie sumienia.
                    • obrotowy haaretz jest tylko marginalna gazeta 26.02.09, 23:50
                      i dowodem na to, ze demokracja panuje w Izraelu...

a

jak z tym w autokratycznej SYRII ?
    • wojtasp78 Re: Zbrodniczy hamas jak NSDAP 16.02.09, 23:44
      Dokładnie, SYJONIZM jest zbrodniczy, nie Hsmas. Syjoniści są
      głównymi prowodyrami do zachowań antysemickich. Ludzie nie patrzą,
      że wojują faszyści izraelscy, ale myślą, że to wszyscy Żydzi są
      takimi świniami. Szkoda, że nikt z semickim faszyzmem nie zrobi
      porządku. Mosad, CIA, MI5/6 to wszystko synowie boga - pieniądza i
      matki k...y. Hańba dla niosących wojnę i zniszczenie!
      • enrque Re: Zbrodniczy hamas jak NSDAP 17.02.09, 08:56
        marysie, wojtasy i inne muzułmańskie lizusy nie tylko są zaślepieni i ogłupieni przez lewacką i islamską propagandę ale wyprano u nich nawet zdolność do logicznego myślenia. Nie rozumieją co to jest "syjonizm", "faszyzm", "zbrodnia" itd. Dochodzi do tego jeszcze brak znajomości historii i kojarzenia faktów. Osobnicy tego typu są bardzo łatwą pożywką dla manipulatorów. Ich wypowiedzi na tym forum są tego jaskrawym dowodem. Zachłystują się tym, że żydzi mają różne stanowisko na tematy polityczne. Starczy spojrzeć na nasze podwórko gdzie zobaczymy, że prasa w Polsce jest jeszcze bardziej zróżnicowana (np. jedni popierają nasz udział w operacji w Afganistanie inni są temu stanowczo przeciwni, jedni za traktatem UE, inni przeciw itd. itp.). To, że żydzi mogą wypowiadać się tak jak chcą (nawet przeciwstawiając się linii własnego rządu) świadczy o tym, że Izrael jest państwem bardzo demokratycznym a społeczeństwo pluralistyczne (czego nie można powiedzieć o sytuacji w państwach arabskich). Jeśli zaś chodzi konkretnie o pismo "Haaretz" - jest to gazeta bardzo lewicowa, antyreligijna i antyrządowa, która popiera nie tylko prawo do aborcji ale i przywileje dla pedałów. Nic więc dziwnego, że zamieszcza artykuły popierające tzw. palestyńczyków. Co do "semickiego faszyzmu" to radzę wziąć jakąkolwiek encyklopedię i poczytać ze zrozumieniem. Ten, kto to pisze bełkocze. Semicki faszyzm to właśnie palestyński hamas - starczy poczytać jego statut.
        • 3nd Re: Zbrodniczy hamas jak NSDAP 17.02.09, 09:41
          Karta Hamasu, powołując się na Koran i "Protokoły Mędrców Syjonu", głosi, że
          zniszczenie Izraela jest religijnym obowiązkiem każdego muzułmanina. Hamas
          odrzuca więc i izraelsko-palestyńskie porozumienia pokojowe z Oslo, i samo prawo
          państwa żydowskiego do istnienia.

Hamas propaguje prymat szariatu nad prawem cywilnym. Jego członkowie karali
          Palestyńczyków za zdradę małżeńską, pijaństwo czy narkotyki. W Izraelu
          przeprowadzili liczne zamachy.

Bojówki bojowników z Hamasu regularnie maszerowały z bronią po ulicach
          palestyńskich miast. Po ogłoszeniu wyników wyborów w Palestynie, po raz pierwszy
          uczyniły to bez masek na twarzach. Przebywający w Syrii na emigracji przywódca
          Hamasu Chalid Maszaal chce z nich stworzyć palestyńską armię.

Emblemat organizacji Hamas to dwa skrzyżowane miecze na tle meczetu na Świętej
          Skale w Jerozolimie, otoczone przez dwie palestyńskie flagi z hasłami: "Nie ma
          Boga oprócz Allaha" oraz "Prorok Mahomet jest wysłannikiem Boga". Na samej górze
          emblematu znajduje się mapa Palestyny.

Hamas sprzeciwia się jakiemukolwiek porozumieniu z Izraelem i z tego powodu
          rywalizuje z Organizacją Wyzwolenia Palestyny, przede wszystkim z jej
          najważniejszą frakcją al-Fatah, założoną przez Jasera Arafata.

Konwencja islamskiego ruchu oporu została uchwalona 18 sierpnia 1988 roku.
          Konwencja ta jest ogólnym manifestem, składającym się z 36 oddzielnych
          artykułów, z których każdy zawiera naczelny cel Hamasu, jakim jest zniszczenie
          Państwa Izrael w drodze muzułmańskiej świętej wojny Dżihad. Oto fragmenty
          założeń Konwencji:

Cel organizacji Hamas:

"Islamski ruch oporu jest wyróżniającym się ruchem palestyńskim, którego
          podstawowym założeniem jest wiara w Allaha i życie zgodnie z zasadami islamu.
          Jego usilnym staraniem jest rozpowszechnienie wielkości Allaha na każdym
          centymetrze Palestyny". (art. 6)

* Zniszczenie Izraela:

"Izrael będzie istniał dopóty, dopóki islam nie zlikwiduje go, tak jak uczynił
          to z innymi przedtem". (wstęp)

* Wyłączna natura muzułmańska tego rejonu:

"Ziemia palestyńska jest świętą posesją islamską poświęconą przyszłym
          pokoleniom, aż do dnia sądu ostatecznego. Nikt nie może wyrzec się nawet kawałka
          tej ziemi, czy też opuścić choćby jej skrawek". (art. 11)

"Palestyna jest krajem islamskim... Od czasu, gdy stanowi to problem, wyzwolenie
          Palestyny jest indywidualnym obowiązkiem każdego muzułmanina, kiedykolwiek
          miałoby to nastąpić". (art. 13)

* Wezwanie do Dżihadu:

"W dniu, kiedy wróg przywłaszczy sobie choćby kawałek ziemi muzułmańskiej,
          Dżihad stanie się indywidualnym obowiązkiem każdego muzułmanina. W przypadku
          uzurpacji żydowskiej, obowiązkiem jest wznieść wojenny sztandar Dżihadu". (art. 15)

"Wszyscy bojownicy połączą się i staną w szeregi, masy całego świata islamskiego
          pójdą naprzód, wypełniając swój obowiązek i nawołując głośno: 'Powitajcie
          Dżihad!' Ten okrzyk dosięgnie niebios i będzie rozbrzmiewał, aż nadejdzie
          wyzwolenie, najeźdźcy zostaną pokonani i nadejdzie zwycięstwo Allaha". (art. 33)

* Odrzucenie wynegocjowanej umowy pokojowej:

"(Pokojowe) inicjatywy, tzw. rozwiązania pokojowe i konferencje międzynarodowe
          są sprzeczne z zasadami islamskiego ruchu oporu... Konferencje te nie są niczym
          więcej, jak środkiem do wyznaczenia niewiernych na rozjemców na ziemiach
          islamskich... Nie ma innego rozwiązania problemu palestyńskiego poza świętą
          wojną Dżihad. Inicjatywy, propozycje i konferencje pokojowe są jedynie stratą
          czasu, działaniem na próżno". (art. 13)

Potępienie izraelsko-egipskiego traktatu pokojowego: "Egipt w dużym stopniu
          został odsunięty z pola walki (przeciwko syjonizmowi) poprzez zdradliwe
          porozumienie w Camp David. Syjoniści próbują wciągnąć inne kraje arabskie w
          podobne układy, aby usunąć je z pola walki... Odejście z pola walki z syjonizmem
          jest zdradą i przeklęty będzie ten, kto popełni ten karygodny czyn". (art. 32)

* Podżegania antysyjonistyczne:

"Dzień sądu ostatecznego nie nadejdzie, dopóki muzułmanie nie staną do walki z
          Żydami i zabiją ich. Żydzi będą chować się za skały i drzewa, a skały i drzewa
          będą wykrzykiwać: 'Muzułmaninie, jest tutaj Żyd ukrywający się za mną, chodź i
          zabij go'." (art. 7)

"Wróg od dłuższego czasu knuje intrygi... i jednocześnie gromadzi ogromny i
          wpływowy dobytek materialny. Mając pieniądze, objął swą kontrolą światowe
          media... Przy użyciu swych pieniędzy rozpętał rewolucje w różnych częściach
          globu ziemskiego... Opowiedział się za rewolucją francuską, rewolucją
          komunistyczną i większością innych rewolucji, o których słyszymy... Mając
          pieniądze, powołano do życia takie organizacje, jak wolnomasoneria, kluby
          rotariańskie i Lions, które rozproszone są po całym świecie i mają na celu
          zniszczenie społeczeństw i prowadzonych interesów syjonistycznych...
          Opowiedziano się za I wojną światową i sformowano Ligę Narodów, poprzez którą
          wróg może rządzić światem. Opowiadając się za II wojną światową, osiągnięto
          ogromne korzyści finansowe. Nie ma na świecie wojny, w której (Żydzi) nie
          maczaliby rąk". (art. 22)

"Intrygi syjonistyczne nie mają końca, po Palestynie obejmą one swym zasięgiem
          tereny od Nilu aż po Eufrat. Kiedy zakończy się proces przyswajania terenu, nad
          którym zawisła ich ręka, będą oni kontynuować swe ekspansywne działania.
          Knowania żydowskie wyłożone zostały w 'Protokołach Mędrców Syjonu'." (art. 32)

"Hamas sam uważa się za czołówkę i przednią straż na polu walki przeciwko
          światowemu syjonizmowi. Z chwilą, gdy ugrupowania islamskie z całego świata będą
          dobrze wyposażone, w imię ich przyszłej roli w walce z podżegającymi do wojny
          Żydami, powinny również prowadzić taką działalność". (art. 32)
    • boravw12 Re: Zbrodniczy hamas jak NSDAP 19.02.09, 00:32
      enrque napisał:
      Hamas został założony w 1987 roku przez członków Stowarzyszenia Braci Muzułmanów
      .Powstał dzięki rządowi Izraela, który finansował jego działalność, w tym zakup
      broni i organizację zamachów terrorystycznych na Zydach, jako przeciwwagę dla
      OWP Arafata. Niewiarygodne prawda? Pisze o tym WPROST Nr 4 w artykule z dnia
      25.01.09 pt."Kto stworzył współczesnych terrorystów?". Polecam. NSDAP nie
      została założona przez Izrael, tak więc nie masz racji wskazując podobieństwa,
      na pewno jeżeli chodzi o genezę.
      > Zbrodniczy Hamas wygrał wybory w Gazie, a więc doszedł do władzy drogą demokrat
      > yczną (tak samo jak NSDAP). Hamas jest partią nacjonalistyczną (tak samo jak NS
      > DAP). Hamas stawia na sferę socjalną (w ten sam sposób NSDAP zdobywało przychyl
      > ność ludzi). Hamas kocha terror w wydaniu religijnym (NSDAP: w wydaniu świeckim
      > ). Hamas jest ultra-antysemicki (tak samo jak NSDAP a może nawet więcej). Hamas
      > brutalnie zlikwidował wszelką opozycję w strefie Gazy (identycznie jak NSDAP).
      > W polityce zagranicznej hamas realizuje program podboju najpierw Izraela a póź
      > niej wszystkich terytoriów które niegdyś były muzułmańskie (tak jak NSDAP reali
      > zowała program podboju Europy). Hamas wykorzystuje dzieci i wychowuje ich w tak
      > im samym duchu nienawiści jak NSDAP wychowywała młodzież niemiecką w duchu naro
      > dowego socjalizmu.
      • enrque Re: Zbrodniczy hamas jak NSDAP 19.02.09, 09:11
        Nie powtarzaj wszędzie tych samych bzdur. Nikt i nigdzie nie wskazał dowodów (bo zresztą ich nie ma) na to, że jak piszesz hamas "powstał dzięki rządowi Izraela". Przytoczę jeszcze raz to co gdzie indziej napisałem:
        To, że Izrael stosuje rzymską zasadę "divide et impera" nie powinno nikogo rozumnego dziwić. W ten sposób postępuje każde suwerenne państwo, broniące własnej niepodległości. Przed wojną Polska także postępowała w myśl tej zasady wspierając jedne organizacje ukraińskie przeciwko drugim. Również dziś wywiady różnych państw finansują rozmaite grupy (często terrorystyczne) dla osiągnięcia własnych interesów.
        Natomiast twierdzenie, że hamas "powstał dzięki rządowi Izraela" jest ze wszech miar nieprawdziwe, nawet wspomniany (zresztą nic nowego nie odkrywający artykuł we "Wprost") tego nie sugeruje, poza tym że Izrael w pewnym momencie finansował to ugrupowanie aby zwalczało (swoimi rękoma) najgroźniejszą w tamtym czasie organizację terrorystyczną jaką była Fatah J.Arafata.
        • feurig59 Re: Zbrodniczy hamas jak NSDAP 20.02.09, 11:32
          Nie popieram, ani nie sympatyzuję z Hamas. Cieszyłbym się natomiast,
          gdyby szersze rzesze Izraelczyków zauważyły, że
          argument "bezpieczeństwa narodowego" służył już wielu rządom na
          świecie za listek figowy do przykrycia zbrodni i zwalenie win na
          przeciwników. Zdaję sobie sprawą z (delikatnie nazwawszy)
          problematycznej sytuacji Izraela, jego mieszkańców żyjących w
          permanentnym stanie wyjątkowym, ale są za to w pewnej mierze sami
          odpowiedzialni wybierając i forsując od czasów Ariela Szarona
          politykę pięści.
          • enrque Re: Zbrodniczy hamas jak NSDAP 20.02.09, 12:11
            "Politykę pięści" jak to obrazowo nazwałeś wybrali właśnie arabowie już w 1948 roku atakując utworzone właśnie państwo Izrael. Później ciągle tą politykę prowadzili aż do ostatniego konfliktu w Gazie. Gdyby mieli rozumnych przywódców, to już dawno posiadaliby własne państwo i to w granicach znacznie korzystniejszych niż obecnie się domagają. Niestety, pokonany musi uzyskać mniej niż, gdyby został zwycięzcą (nawiasem mówiąc, gdyby Izrael przegrał którąkolwiek wywołaną przez arabów wojnę - już dawno nie istniałby).
            • feurig59 Re: Zbrodniczy hamas jak NSDAP 21.02.09, 04:58
              Nawet jeżeli tak było jak piszesz i historia powstania państwa
              Izrael, rzeczywiście była tak jednoznaczna i krystalicznie "czysta"
              etycznie, to oczekuję od kogoś, kto na sztandarach ma
              wypisane "prawa człowieka", "demokrację", "wolność" innych
              standartów niż od "terrorystów".
              A tak niestety nie jest.
            • iamhotep Re: Zbrodniczy hamas jak NSDAP 21.02.09, 05:32
              enrque napisał:

> "Politykę pięści" jak to obrazowo nazwałeś wybrali właśnie
              >arabowie już w 1948 roku atakując utworzone właśnie państwo Izrael.

Enrqu, ty wierzysz w to co wypisujesz? Toz to prawdziwe lzy
              krokodyla ze szczekami w potrzasku i nosem dluzszym niz pamiec.

Na co ty liczysz czlowieku? Ze inni jak ty maja zaniki pamieci.
              "Polityke pesci wybrali arabowie"??? Zaraz po tym jak sie w
              niepamiec pusci krwawy terror jaki sieli przed 1948 r. i po tym
              czasie syjonisci nie tylko wobec arabow. Nikt nie byl i nikt nie
              jest off limits jesli chodzi o syjonistycznych oszolomow. Nie byli
              Anglicy, nie byli Niemcy, nie byli wlasni obywatele. Nawet wlasna
              glowa panstwa!
              I ty chcesz by ludzie brali cie tu powaznie? Ty jestes tylko trolem.

• enrque Re: Zbrodniczy hamas jak NSDAP 21.02.09, 08:58
                Nigdzie nie naposałem, że żydzi nie dopuszczali się terroru. Żydowska organizacja Hagana (obrona) została utworzona w celu obrony osadników żydowskich przed atakami arabów. Później Hagana przejęła zadania ofensywnej armii, a oprócz niej powstały ugrupowania terrorystyczne ( m.in. Irgun, grupa Sterna). Fakty te są powszechnie znane i szeroko opisane. Należy jednak zwrócić uwagę na to, że terroryzm ugrupowań żydowskich był jedynie odpowiedzią na terrorystyczne ataki arabów na osadników. Żydzi jak przyjeżdżali do Palestyny to nie rabowali, ani nie wyganiali Arabów. Ziemię kupowali i chyba liczyli, że będą żyć w zgodzie w sąsiedztwie z Arabami. Ale Arabom się to nie spodobało, bo Żydzi byli bardziej wykształceni i bogatsi - za pieniądze z Europy i USA na wykupionych pustyniach rozwinęli rolnictwo i zaczęli się rozwijać. Arabowie widząc to domagali się rekompensat za ziemie, które wcześniej sprzedali, a nawet zaczęli żądać jej zwrotu i napadać na osadników. Żydzi tym razem chcieli przeżyć, a nie dać się znowu zarzynać jak w Europie i dłużni nie pozostali. Jedyną winą żydów było więc to, że nie dali się zabić, wygrali wszystkie wojny z arabami i utworzyli własne państwo.
                Jeśli zaś chodzi o walkę z terroryzmem (jak pokazuje to USA i inne demokracje) nie da się jej wygrać niosąc na sztandarach jak napisał fuerig: "prawa człowieka", "demokrację", "wolność".
                • marysia57 [...] 23.02.09, 05:07
                  • enrque Re: Podatnik w USA i UE płaci za zbrodnie hamasu 23.02.09, 09:07
                    Nic odkrywczego, że USA pomaga Izraelowi - w końcu jest nawiększym jego sojusznikiem na B.W. zaś podatników-żydów w USA jest znacznie więcej niż obywateli Izraela. Poza tym Stany Zjednoczone za pieniądze swoich podatników pompują również pomoc dla wielu innych państw świata m.in. Kosowa, które bez tej pomocy nie mogłoby istnieć. Ważniejsze i bardziej bulwersujące natomiast jest to, że miliardy dolarów zarówno amerykańskich, jak i europejskich (w tym polskich) ładowanych jest corocznie na tzw. "pomoc dla palestyńczyków", którzy przecież mają niezwykle bogatych ziomków z krajów petrodolarowych (Libia, Arabia Saudyjska i in.). Pomoc ta idzie w dużej części na organizowanie zamachów terrorystycznych przez hamas.
                    • marysia57 [...] 24.02.09, 05:14
                      • enrque Re: Podatnik w USA i UE płaci za zbrodnie hamasu 24.02.09, 08:14
                        Czy musisz wszędzie wklejać tekst z pisma "Haaretz"? Nie masz już nic ciekawego do napisania? Wzajemna pomoc różnych państw dla swoich sojuszników, albo krajów w których posiada się interesy nie jest niczym nowym, ani bulwersującym. Polska także wykłada pokaźne sumy na Irak, Gruzję, Afganistan mimo, że jest państwem relatywnie niezbyt zamożnym. Wyartykułuj wkońcu marysiu czego nie rozumiesz i co ciebie boli?
                        • feurig59 Re: Podatnik w USA i UE płaci za zbrodnie hamasu 24.02.09, 19:02
                          enrque napisał:

> Czy musisz wszędzie wklejać tekst z pisma "Haaretz"? Nie masz już
                          nic ciekawego
                          > do napisania? Wzajemna pomoc różnych państw dla swoich
                          sojuszników, albo krajó
                          > w w których posiada się interesy nie jest niczym nowym, ani
                          bulwersującym. Pols
                          > ka także wykłada pokaźne sumy na Irak, Gruzję, Afganistan mimo, że
                          jest państwe
                          > m relatywnie niezbyt zamożnym. Wyartykułuj wkońcu marysiu czego
                          nie rozumiesz i
                          > co ciebie boli?

Nie jestem antysemitą. Nie jestem antysyjonistą.
                          Nurtuje mnie i oburza polityka dwu standartów. Jedni są traktowani
                          jak ludzie, a drudzy jak nie-.
                          Tragedią Izraela jest to, że nawet z pozycji absolutnej przewagi,
                          nigdy nie "odpuszczają". To było zrozumiałe do pewnej chwili, w
                          skrócie - wyszło w kontrze do mentalności getta. Mentalności że "to
                          nigdy się nie ma prawa się powtórzyć". Jest było i będzie
                          zrozumiałe. Wieczna Massada. to dumne i chwalebne "nie damy się".
                          Ale wachadło obecnej polityki Izraela odchyliło Eretz za bardzo w
                          drugą stronę. Izrael stawia na bezkompromisowych radykałów. I TO
                          zagraża jego egzystencji, nie Kassamy i zgraja oszołomów typu Hamas,
                          Dzihad, et consortes. Izrael napędza maszynkę, która w pewnej chwili
                          może wymknąć się spod kontroli.
                          Jest prosta zasada, może brzmi cynicznie: skoro nie da się zabić
                          wszystkich przeciwników, trzeba zacząć z nimi rozmawiać.
                          Izrael nie zabije nigdy wszystkich swoich przeciwników.
                          • enrque Re: Podatnik w USA i UE płaci za zbrodnie hamasu 25.02.09, 09:58
                            Izrael - czy się to komu podoba, czy nie - jest jedyną ostoją demokracji i uosobieniem Zachodniego Świata na Bliskim Wschodzie. Do tego jest jedynym państwem niemuzułmańskim i niearabskim na tamtym terenie. To już wystarczy aby wywoływać u wszystkich muzułmanów i ich lewackich pomagierów ślepą nienawiść. Od ponad 60 lat robią oni wszystko, aby to państwo zlikwidować: kilka agresywnych wojen koalicji państw arabskich, liczne "intifady", niezliczone zamachy terrorystyczne, ustawiczne ostrzeliwanie terytorium Izraela, mobilizacja lewicowych mediów na Zachodzie w nagonce na to państwo, prymitywna propaganda antyżydowska muzułmańskiego motłochu w wielu zdominowanych przez nich krajach europejskich itd.itd. Nawet specjalnie w tym celu wymyślono "naród palestyński" aby móc zasiedlić w przyszłości Palestynę, po zniszczeniu Izraela.
    • agacicha85 Re: Zbrodniczy hamas jak NSDAP 25.02.09, 12:19

...
      enrque napisał:

> Zbrodniczy Hamas wygrał wybory w Gazie, a więc doszedł do władzy drogą demokrat
      > yczną (tak samo jak NSDAP). Hamas jest partią nacjonalistyczną (tak samo jak NS
      > DAP). Hamas stawia na sferę socjalną (w ten sam sposób NSDAP zdobywało przychyl
      > ność ludzi). Hamas kocha terror w wydaniu religijnym (NSDAP: w wydaniu świeckim
      > ). Hamas jest ultra-antysemicki (tak samo jak NSDAP a może nawet więcej). Hamas
      > brutalnie zlikwidował wszelką opozycję w strefie Gazy (identycznie jak NSDAP).
      > W polityce zagranicznej hamas realizuje program podboju najpierw Izraela a póź
      > niej wszystkich terytoriów które niegdyś były muzułmańskie (tak jak NSDAP reali
      > zowała program podboju Europy). Hamas wykorzystuje dzieci i wychowuje ich w tak
      > dowego socjalizmu.
      • loopy.lopez Re: Zbrodnie Izraela 26.02.09, 11:20
        nie znaja granic.
        Nawet hasbara ze skoroszytow NSDAP wzieta. "Hamas wykorzystuje
        dzieci i wychowuje ich w takim samym duchu nienawiści jak NSDAP
        wychowywała młodzież niemiecką w duchu narodowego socjalizmu".
        • enrque [...] 26.02.09, 15:14
          • annaste1 juz czas 26.02.09, 18:17
            Juz czas zeby Izraelici obudzili sie i wygnali syjonistow na jakas wyspe
            bezludna i daleko od cywilizowanego swiata zanim zaszczuja palestynczykow a
            potem innych. Wolny od syjonistow Izrael!!!!
            Wolna od syjonistow Palestyna!
            i wtedy dopiero bedzie mozliwy POKOJ!!!!!!
            • enrque [...] 26.02.09, 20:52
              • loopy.lopez Re: Goebls jak wiadac nie umarl 26.02.09, 21:30
                jego sztuka propagandy zyje nadal. Goebelsowska perfidna klasyke
                serwuje nam tu dzien po dniu niestrudzony enrys kreujac z ofiar
                izraelskiego bandytyzmu bandytow. Klasyka! To bezbronni okupowani i
                ponizani ludzie sa bandytami a nie uzbrojony po zeby okupant.
            • 3nd Re: juz czas 26.02.09, 21:16
              annaste1 napisała:

> Juz czas zeby Izraelici obudzili sie i wygnali syjonistow na jakas wyspe
              > bezludna i daleko od cywilizowanego swiata zanim zaszczuja palestynczykow a
              > potem innych. Wolny od syjonistow Izrael!!!!
              > Wolna od syjonistow Palestyna!
              > i wtedy dopiero bedzie mozliwy POKOJ!!!!!!

Jeśli ta pobudka jest skierowana do antysyjonisów w Izraelu , to nie ma żadnych
              szans . Jest ich za mało. To jest apel do zlikwidowania Izraela, jako jedynego
              państwa żydowskiego. Do tego dąży Islam.
              Najpierw Żydzi a potem inne wiary.

• loopy.lopez Re: juz czas 26.02.09, 21:38
                >
                > Najpierw Żydzi a potem inne wiary.

Ale z ciebie jajcarz, zupelnie jak enrys. Najpierw zydzi powiada...
                Poki co to panstwo zydowskie niszczy wszystkich wokol siebie i dalej
                strzela, placzac oczywiscie.
                • enrque [...] 26.02.09, 21:54
    • enrque Re: czy ty ślepy czytać nie umiesz? 28.02.09, 09:59
      Wskaż mi choć jedno miejsce, w którym napisałem że żydzi nie stosowali metod terrorystycznych? Poczytaj sobie na ten temat historyczne opracowania. Żydowska organizacja Hagana (obrona) została utworzona w celu obrony osadników żydowskich przed atakami arabów. Czyli z tąd wniosek, że to arabowie pierwsi zaczęli napadać i zabijać osadników żydowskich. Hagana założona została w 1920 roku. Gdy na wiosnę 1920 roku uzbrojone grupy arabów zaatakowały żydowskie osady, a następnie doszło do rozruchów w Jerozolimie (ogółem zginęło 11 Żydów, a 211 zostało rannych), lewicowe środowiska żydowskie w Palestynie postanowiły utworzyć paramilitarną organizację samoobrony. A więc bezpośrednią przyczyną jej powstania były arabskie ataki i upadek żydowskiej osady rolniczej Tel Hai w marcu 1920 roku. Nigdy natomiast żydowskie organizacje terrorystyczne (nawet Irgun i Lehi) nie dokonywały tak potwornych mordów na ludności cywilnej jak organizacje arabskie.
      • 3nd Re: czy ty ślepy czytać nie umiesz? 28.02.09, 18:23
        Żydowskie osady zostały założone na terenach KUPIONYCH od Arabów. Kiedy ci
        zobaczyli z jakim powodzeniem Żydzi uprawiają tą nie nadatną do rolnictwa
        ziemię , chcieli siła ją odebrać . Dalej napisał enrque .
      • elka-sulzer Re: tak to jest jak niewidomy i gluchy syjonista 01.03.09, 03:58
        usiluje nawracac slepych nie-syjonitow. Enrq Zaczyna watek o tym
        jaki ten hamas jest be, jak NSDAP mu przypomina w przeciwienstwie do
        humanitarnych organizacji syjonistycznych by sie rakiem wycofywac
        gdy mu pokazuja, czarno na bialym, ze Hamasowi daleko do tego co
        syjonisci wyprawiaja. Tak trzymaj enrq, przysluzysz sie sprawie,
        narobisz wiecj antysyjonistow.

Inne wątki na temat:

Nie pamiętasz hasła

lub ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka