Dodaj do ulubionych

u mnie znowu goowna jakies mam dosc

23.09.14, 13:51
wczoraj robilam krzywa cukrzycowa, dzis telefon z laboratorium: wszystkie 3 proby ponizej normy, okolo 50........ czemu mi sie ciagle cos na leb wali, mam dosyc crying
Obserwuj wątek
    • wadera3 Re: u mnie znowu goowna jakies mam dosc 23.09.14, 13:59
      No, ale w ciąży mogę te krzywe wariować, potem może przechodzić, nie bierz za dużo do łba.
      • niutaki Re: u mnie znowu goowna jakies mam dosc 23.09.14, 14:01
        pan powiedzial, ze takich wynikow nie widzial u ciezarnej.....
        • wadera3 Re: u mnie znowu goowna jakies mam dosc 23.09.14, 14:10
          jaki pan?
          a w ogóle to dokładnie co Ci wyszło?
          • niutaki Re: u mnie znowu goowna jakies mam dosc 23.09.14, 14:20
            Wyszly mi wszystkie wyniki: na czczo, po godzinie i po dwoch: cukier ponizej 50. Glukozy wypilam 75 rozpuszczone w 300 ml. Nie chodzilam, nie pilam, siedzialam na dupie bite dwie godziny. Jednostki Ci nie podam, bo glupiam. Facet jest wlascicielem laboratorium, chemikiem, nie wiem jakie ma wyksztalcenie.
            • wadera3 Re: u mnie znowu goowna jakies mam dosc 23.09.14, 15:13
              Ale wartości poniżej normy raczej nie wskazują na nic poważnego, gdyby były podwyższone, wtedy co innego.
              Pan jest chemikiem, ale nie lekarzem, nie martw się na zapas.
              • niutaki Re: u mnie znowu goowna jakies mam dosc 23.09.14, 15:16
                tak mowisz? jestem rozpieprzona, zobacze co jutro wyjdzie....
                • yoma Re: u mnie znowu goowna jakies mam dosc 23.09.14, 15:18
                  Spoko Niu. Wieść jest dobra, nie masz cukrzycy ciężarnych.

To ty już glukozę pijesz? Który to miesiąc?
                  • niutaki Re: u mnie znowu goowna jakies mam dosc 23.09.14, 15:30
                    25 tydz, wiem ze nie mam cukrzycy, nie wiem co mamsad
                    • yoma Re: u mnie znowu goowna jakies mam dosc 23.09.14, 15:50
                      Ale ten czas leci smile Kochana, o tej porze to ja już rodziłam wink będzie dobrze. Najwyżej lekarz ci powie, że możesz się bezkarnie obżerać czekoladą, o.
                    • wadera3 Re: u mnie znowu goowna jakies mam dosc 23.09.14, 16:01
                      Nic nie musisz mieć, nie oczekuj wciąż czegoś niedobrego! no!
                      • yoma Re: u mnie znowu goowna jakies mam dosc 23.09.14, 16:24
                        Właśnie, i słuchaj starszych, o smile
                        • wadera3 Re: u mnie znowu goowna jakies mam dosc 23.09.14, 16:28
                          Musisz wiek wytykać, co!?
                          Niejedna 60-tka chciałaby być taka waderowa.
                          • yoma Re: u mnie znowu goowna jakies mam dosc 23.09.14, 16:32
                            Cicho bydź, o sobie mówię smile

A swoją drogą co prawda, to prawda smile
                            • wadera3 Re: u mnie znowu goowna jakies mam dosc 23.09.14, 16:33
                              > Cicho bydź, o sobie mówię smile

tiaaa
                              • yoma Re: u mnie znowu goowna jakies mam dosc 23.09.14, 17:07
                                A co, ja nie starsza? Proszę mię tu od siks nie wymyślać...
                                • pi.asia Re: u mnie znowu goowna jakies mam dosc 24.09.14, 17:46
                                  Spokój smarkule!!!
                                  • yoma Re: u mnie znowu goowna jakies mam dosc 24.09.14, 20:53
                                    Ja ciebie też, Pi smile
    • mysiulek08 Re: u mnie znowu goowna jakies mam dosc 23.09.14, 21:54
      Niu, sluchaj Wadery i nie histeryzuj smile
      • niutaki hipoglikemia 24.09.14, 12:28
        wynik na czczo: 76,7 mg/dl, dwie godziny po wypiciu glukozy: 63,6 mg/dl.
        • wadera3 Re: hipoglikemia 24.09.14, 16:25
          Albo zaczyna Ci się hiperinsulinizm, albo nic się nie dzieje, przejdzie po porodzie.
          • niutaki Re: hipoglikemia 24.09.14, 17:10
            Nie moge czekac do porodu, takie niskie cukry tez dla dziecka sa szkodliwesad jutro ide sie rejestrowac, mam nadzieje ze mnie zapisza na piatek. Bede informowac.
            • wladziac Re: hipoglikemia 24.09.14, 20:59
              smyraj do lekarza i nie lekceważ niczego,po to się robi badania żeby mieć kontrolę nad stanem organizmu a skoro sam sobie nie radzi to trza się leeeeeczyć,kciuki za Ciebie i dzieciątko
              • niutaki lekarz w poniedzialek 25.09.14, 20:04
                juz sie zarejestrowalam.
                • aniak68 Re: lekarz w poniedzialek 26.09.14, 10:16
                  trzymam pazurki ,musi być dobrze tylko myśl pozytywnie,buziaki
                • wadera3 Re: lekarz w poniedzialek 29.09.14, 12:16
                  No i?
                • yoma Re: lekarz w poniedzialek 29.09.14, 12:28
                  Niu, cokolwiek by się działo, pamiętaj: małemu gorzej robi stres matki niż jakiekolwiek cukry.
                  • niutaki Re: lekarz w poniedzialek 29.09.14, 16:34
                    jutro diabetolog, nie wiem co z malasad
                    • wadera3 Re: lekarz w poniedzialek 29.09.14, 16:47
                      Ale co lekarz dziś powiedział?
                      • niutaki Re: lekarz w poniedzialek 29.09.14, 16:51
                        jak najszybciej do diabetologa kazal iscsad on ze swojej strony jako ginekolog niewiele moze powiedziecsad
                        • aankaa Re: lekarz w poniedzialek 29.09.14, 18:28
                          Będzie dobrze, dostaniesz obrzydliwą ale do przeżycia dietę i hajda do przodu smile
                        • zaba_300 Re: lekarz w poniedzialek 30.09.14, 16:09
                          No i co powiedział diabetolog?
                          • dorcia1234 Re: lekarz w poniedzialek 30.09.14, 19:47
                            Niu- bo ja paznokcie obgryzam, mów
                            • niutaki Re: lekarz w poniedzialek 30.09.14, 21:18
                              Jezdem...... dieta, glukometr, ewentualne usg jamy brzusznej, no i zwiekszona kontrola ze strony gina. Prawdziwa diagnostyka trzustki mojej moga sie zajac jak urodze.
                              • wadera3 Re: lekarz w poniedzialek 30.09.14, 21:21
                                Bozia da, może nic nie trzeba będzie robić, bo po porodzie się samo uspokoi.
                                • niutaki Re: lekarz w poniedzialek 30.09.14, 22:18
                                  Tez mam taka nadzieje, tym bardziej, ze bede musiala zajac sie nerka... dokladnie nie wiadomo dlaczego sie tak dzieje, moze byc guz na trzustce, ale moze byc nic.
                                  • wadera3 Re: lekarz w poniedzialek 30.09.14, 22:32
                                    Nie wymyślaj, zajmuj się ciążą, kompletuj wyprawkę, wyszydełkuj koczyk w kotki itpwink
                                    • niutaki Re: lekarz w poniedzialek 30.09.14, 22:44
                                      robie co sie dawink woz kupilam, fotelik, krzeselko do karmienia. Kocyk w koty musze poszukac na allegrobig_grin
                                      • wadera3 Re: lekarz w poniedzialek 30.09.14, 22:54
                                        Może Ci zrobić?
                                        Jakoś nauczę się kotów, bo szydełkować już umiemsmile
                                        • niutaki Re: lekarz w poniedzialek 30.09.14, 23:18
                                          a zrobsmile ja od zeszlej zimy robie dla corki na drutach kominsuspicious moze w tym roku sie udabig_grin
                                          • wadera3 Re: lekarz w poniedzialek 30.09.14, 23:19
                                            No to zrobię, a co!
                                            • niutaki Re: lekarz w poniedzialek 30.09.14, 23:21
                                              kiss
                                              • wadera3 Re: lekarz w poniedzialek 30.09.14, 23:27
                                                Nie psuj pogodywink
                                                • aniak68 Re: lekarz w poniedzialek 02.10.14, 08:55
                                                  Dziewczyny czy Wy spać nie możecie? o tej godzinie ciężarna już powinna spać przytulona do Mężusia, a nie się martwić.Chociaż jak ma leżeć i patrzeć w sufit to lepiej ,ze z kimś mądrym pogada smile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka