Dodaj do ulubionych

Jak tam u was na uczelniach

17.03.20, 13:23
z dydaktyką zdalną, prowadzicie już jakąś? Czego używacie?
Obserwuj wątek
    • safan.dula Re: Jak tam u was na uczelniach 17.03.20, 15:46
      Mój uniwersytet/wydział/katedra zobowiązuje do prowadzenia zajęć online, ale bez żadnych praktycznych wskazówek. Niby jest jakieś moodle, ale nie mam żadnych uprawnień do tworzenia kursów. Wysłałam studentom prezentację, jaką miałam pokazać na wykładzie, dodałam szczegółową literaturę dostępną online. Na więcej chwilowo nie mam pomysłu. Laboratoriów zdalnie nie poprowadzę.
    • lightsmyth Re: Jak tam u was na uczelniach 18.03.20, 20:21
      Ja do roboty chodzę, przynajmniej jest luz, w labie też. A zajęcia prowadziłem przez Discord, można też przez zoom.
    • piotrek-256 Re: Jak tam u was na uczelniach 20.03.20, 11:46
      Na UW była bardzo silna presja, żeby coś zrobić ze swoimi zajęciami. Więc chyba większość kursów przeniosła się do sieci. Przynajmniej na kampusie Ochota, bo tam mam znajomych.

Wydaje mi się, że najsensowniej dać studentom materiały i konsultacje online.
      Polecam zoom. Dobrze zakosić z pracy tablicę i zamontować w domu...

Wydaje mi się, że około 1/4 i 1/5 studentów coś robi w domu. Chyba całkiem nieźle.
    • sqro Re: Jak tam u was na uczelniach 28.04.20, 17:18
      U nas bardzo w porzo już w zasadzie od 3 tygodni - może z tydzień przestoju był
      Mamy:
      - moodle/bigbluebutton
      - MS Teams
      - Zoom
    • behavior_science Re: Jak tam u was na uczelniach 26.05.23, 08:16
      Opóźnienie - "Le Monde": Skandal w Szwecji. Uczniowie dostawali same piątki wydarzenia.interia.pl/raport-media-zagraniczne/news-le-monde-skandal-w-szwecji-uczniowie-dostawali-same-piatki,nId,6797543
      • pan.toranaga Re: Jak tam u was na uczelniach 27.05.23, 00:11
        Jakby się nauczyciele nie starali, bez krajowego "benchmarku" nie sposob wystawiać porównywalne oceny.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka