Dodaj do ulubionych

Profesura na Oxbridge tylko dla bogatych z domu

09.06.23, 11:25
www.economist.com/1843/2023/03/01/oxford-universitys-other-diversity-crisis
Konkluzje:
Measures like these have begun to make the student body more diverse. In 2021, more than two-thirds of undergraduates admitted to Oxford went to state-school – one of the highest ratios since the university began recording detailed admissions statistics in 2007. (Although, as less than a fifth of sixth-form students in the country are privately educated, they are still disproportionately represented at Oxford.) Gender and racial diversity also improved: in 2021, 55% of the British students admitted to Oxford were women, and the percentage of places offered to ethnic-minority students rose to 25%.

ale

The picture is very different for those hoping to forge an academic career at Oxford. Around 80% of full professors are male; the average for British universities is 72%. Of the permanent academics who declared their ethnicity, 8.5% identify as coming from an ethnic minority; the average for British universities is 20%. Only 11 of the 1,952 permanent academic staff at Oxford are black.

Nadto, żeby dostać tam pracę trzeba być bogatym z domu. Jeśli nie jesteś, żeby przeżyć prowadzisz ćwiczenia na zlecenie. Jeśli się do tego nie przykładasz, nie dostaniesz zlecenia w kolejnym semestrze i nie masz z czego żyć. Jeśli się przykładasz, nie masz czasu na trzepanie papierów. Jedyna szansa, to brać mało godzin (brać trzeba, bo bez tego nie będą o tobie pamiętać) a z pieniędzy, które odziedziczyłeś, żyjesz i możesz trzepać papiery.
Obserwuj wątek
    • dobrycy Re: Profesura na Oxbridge tylko dla bogatych z do 09.06.23, 19:43
      Ja jestem optymistą. Myślę że wsród angielskiego społeczeństwa określony procent meneli, bezdomnych i karanych też znajdzie pracę na oxfordzie i poprawi diversity, a tych białych utzrymywanych przez żony i rodziny jajogłowych zastąpią lepiej przystosowani/e. Myśle np że na Oxfordzie pewne stare żeńskie zawody również
      nie są wystarczająco reprezentowane. Trzymam kciuki, że się uda, i że być może dzięki temu nasze
      szkoły wyższcze znajdą się przed 500 miejscem ( o ile oczywiście nie będą kopiować oxfordu, w co wątpie)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka