Dodaj do ulubionych

decoupage - miłośnicy decoupage ze Śląska!!!

04.01.08, 00:12
Od niedawna interesuję sie decoupage.Mogę powiedzieć,że "raczkuję".Pasja ta jednak tak mnie pochłonęła,że wciąż z nieskrywaną przyjemnością odkrywam tajniki tej sztuki zdobniczej..Myślę,że takich pasjonatów na Śląsku /Katowice,okolica /jest więcej..Można by zorganizować co jakiś czas spotkanie miłośników decoupage..Umożliwiłoby to wymianę doświadczeń,materiałów,wzajemną pomoc i radę..Co Wy na to?
A może co jakiś czas profesjonalne szkolenie?Na terenie Śląska raczej trudno o takie warsztaty.Gdyby było nas więcej,to inna sprawa..Może ktoś by się podjął poprowadzenia takich zajęć..A może jest ktoś chętny do zorganizowania takich cyklicznych spotkań w Katowicach?
Założyłam też swoje forum prywatne miłośników decoupage ze Śląska..
Obserwuj wątek
    • aadam77 Re: decoupage - miłośnicy decoupage ze Śląska!!! 04.01.08, 12:58
      Hejka, jestem z Sosnowca. Też od niedawna pochłonęło mnie decu.
      Jeśli chodzi o kursy to co roku taki skrócony kurs napewno odbywa
      się na Festiwalu dla Kobiet - Progresteron (www.dojrzewalnia.pl).
      Dodatkowo w Centrum Sosnowca działa sklepik - Kącik Felicji, w
      którym znajdziesz materiały do decu oraz doświadczone osoby, które
      zawsze dobrze doradzą, w tym sklepiku/kąciku odbywają się co jakiś
      czas również spotkania/warsztaty decu. Polecam Ci również
      stronkę/sklepik kobietki, u której uczyłam się decu. Kobietka jest
      ze Skoczowa i z tego co wiem organizuje kursy jeśli zbierze się
      większa ilość osób (wszelkie info na stronie www.decoupage.net.pl).
      Jestem za spotkaniami, ale kursy mnie już raczej nie interesują -
      net jest teraz taką skarbnicą wiedzy na ten temat, że krok po kroku
      próbując różnych materiałów i metod sama dojdziesz do tego jak
      najciekawiej dla siebie ozdabiać przedmioty..
      Pozdrowionka
      • kasiaczek67 Re: decoupage - miłośnicy decoupage ze Śląska!!! 04.01.08, 16:11
        Właśnie w Progesteronie po raz pierwszy zetknęłam sie z decu...Zajęcia
        prowadziła chyba ta Pani, o której piszesz.Ze Skoczowa..Podstawy
        pojęłam..Problemem /wg mnie/ na takich zajęciach jest zbyt dużo osób ok.15
        osób.I to tempo..
        W grupie znajomych można przedyskutować problem i ewentualnie wykończyć wyrób na
        następnym spotkaniu.Lepiej powoli, a starannie..
        U mnie w domu może spotkać sie ze 3-4 osoby.Na więcej nie mam warunków.Za mały
        stół...
        • aadam77 Re: decoupage - miłośnicy decoupage ze Śląska!!! 04.01.08, 16:41
          No ja też mam niestety problem z miejscem, póki co nie zabierałam
          się jeszcze za duże rzeczy typu meble...chociaz kreci mnie
          ozdobienie szafy w przedpokoju ;-)
          Ja tez uczyłam się "ekspresowo" na Progresteronie :-) Reszte braków
          uzupełniałam z netu, forów, znajomych...
          • kasiaczek67 Re: decoupage - miłośnicy decoupage ze Śląska!!! 04.01.08, 17:25
            Marzy mi się ozdobienie drewnianego pudełka na herbatę lub szkatułki na drobiazgi.Podoba mi się taki styl prowansalski-biało-niebieska tonacja i postarzanie..Nigdy nie postarzałam świeczką..
            Czekam na białą farbę-zamówiłam ze stamperii..Jak przyjdzie,zabiorę się za pudełko..Nie wychodzą mi też dobrze cieniowania wokół motywu..
            Może razem umówimy sie na jakąś robótkę?
            O dużych rzeczach też na razie nie myślę..Trzeba dojść do wprawy na drobiazgach..
    • kasiaczek67 Re: decoupage - miłośnicy decoupage ze Śląska!!! 06.01.08, 17:07
      Hej.Zajrzyj na strone z linkiem.Tam są chętne na spotkania "roboczo"-towarzyskie decu.Będą próbować zorganizować salę w Chorzówie.Ja sie na to piszę. A Ty?
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=23390&w=54046133&a=73943042
      • aadam77 Re: decoupage - miłośnicy decoupage ze Śląska!!! 07.01.08, 13:27
        Hej.
        Też jeszcze nie cieniowałam..shaby chic tak zwany już robiłam
        wielokrotnie - super wychodzi, bo te przedmioty takie lekko
        pozadzierane wychodzą piękniutko!
        To ja też się piszę na spotkanko jakby co :-)Zawsze może się dowiem
        czegoś nowego :-)
        Aha, jeśli chodzi o białą farbę - to polecam Ci tą z budowniczego -
        bo jej zawsze schodzi najawięcej, a np. dulux - biała orchodea jest
        ok z tego co wiem.pozdr.
        • kasiaczek67 Re: decoupage - miłośnicy decoupage ze Śląska!!! 07.01.08, 22:58
          W cieniowaniu będziemy nowicjuszkami..Za to w shabby chic liczę na pomoc i radę..Już sie nie mogę doczekać tego twórczego działania..
          • aadam77 Re: decoupage - miłośnicy decoupage ze Śląska!!! 08.01.08, 12:30
            :-) Jakby byś wiedziała kiedy to spotkanko miałoby się odbyć i ile
            by kosztowało to skrobnij tu coś proszę :-), bo nie śledzę tamtego
            forum...
            Pozdrowionka
    • kasiaczek67 Re: decoupage - miłośnicy decoupage ze Śląska!!! 09.01.08, 19:44
      Zbieram grupę chętnych na spotkanie towarzysko-twórcze w Katowicach.
      Na razie są 3 osoby chętne..Mile widziane są jeszcze 3 osoby..Spotkanie jest nieodpłatne,przynosimy własne materiały,narzędzia..Bedziemy wymieniać sie wiedzą,służyć pomocą..
      Planowany termin spotkania przyszły tydzień w godzinach popołudniowych ok.17.00.Dokładny termin podam później..
      • aadam77 Re: decoupage - miłośnicy decoupage ze Śląska!!! 14.01.08, 11:32
        Spróbuję znaleźć jeszcze jakieś chętne osoby. A gdzie miałoby się
        odbyć to spotkanko? Ja do 17 pracuję w tygodniu, ale w weekend nie
        ma problemu.
        Pozdrawiam
        • kasiaczek67 Re: decoupage - miłośnicy decoupage ze Śląska!!! 17.01.08, 18:21
          Spotkanie będzie w Katowicach.

Dziewczyny stół pod decoupage na 8 osób zarezerwowany w klubokawiarni Babie Lato w Katowicach,ul.Gliwicka na 24.01.08 /czwartek/ godz.17.00.
          Co do suszarek..Jak nie będą bardzo głośne i nie będą zakłócać spokoju gości,to nie ma sprawy..Możemy używać.
          Trzeba mieć pomalowaną 1 raz rzecz z drewna/aby nie tracić czasu/.
          Szczegóły na tym drugim forum dyskusyjnym.Kasia
          • ewa9923 Re: decoupage - miłośnicy decoupage ze Śląska!!! 26.06.08, 10:21
            Ja szukam osoby, która nauczyłaby mnie tej sztuki. Mieszkam niedaleko Katowic.
            Jestem zupełnie zielona w temacie i nie mam materiałów.
            • kasia.z Re: decoupage - miłośnicy decoupage ze Śląska!!! 26.06.08, 13:12
              W takim razie zapraszam na nasze comiesięczne spotkania z decu, ktore odbywają się w Katowicach. Szczegółów szukaj na forum: forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=50198

Kasia
            • skrzydlarnia.pl Re: decoupage - miłośnicy decoupage ze Śląska!!! 10.03.09, 09:15
              W sieci można znaleźć wiele kursów na DVD, ale ja zdecydowanie polecam warsztaty
              na żywo. Poza decoupage jest wiele innych równie ciekawych, mnie na przykład
              bardzo zainteresował witraż :)
              • kasiaczek67 Re: decoupage - miłośnicy decoupage ze Śląska!!! 12.03.09, 13:32
                Zapraszamy na szkolenia zróżnych technik decoupage...
                www.magnoliowy-dworek.pl/br-u-szkolenia-warsztaty-u-br-c-53.html?osCsid=728228b2ee4fb3744209571ec43e33f1
      • Gość: iwona Re: decoupage - miłośnicy decoupage ze Śląska!!! IP: *.adsl.inetia.pl 05.09.09, 22:32
        witam, jestem z Katowic i chcetnie wpadne na takie spotkanie czy to
        jeszcze aktualne
        pozdrawiam serdecznie
        moje gg-13082972
        • kasiaczek67 Re: decoupage - miłośnicy decoupage ze Śląska!!! 08.09.09, 11:49
          Zapraszamy..
          Szczegóły:
          forum.gazeta.pl/forum/f,50198,decoupage_Katowice_BABIE_LATO.html
    • keirin [...] 23.02.08, 19:02
      Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
    • nelle76 Re: decoupage - miłośnicy decoupage ze Śląska!!! 17.03.09, 06:39
      Zapraszam www.magicznyzakatek.eu
    • Gość: arra Re: decoupage - miłośnicy decoupage ze Śląska!!! IP: 77.223.200.* 19.06.09, 13:06
      s8.gladiatus.onet.pl/game/c.php?uid=74200
    • balbinoza Re: decoupage - miłośnicy decoupage ze Śląska!!! 25.06.09, 20:28
      Witam:)
      Od września Galeria For-my w Zabrzu organizuje kursy decoupage :)
      Galeria już zajmuje się organizacją warsztatow filcowania.
      I robi też inne ciekawe rzeczy: www.for-my.com
      nasz blog:galeriaformy.blogspot.com
      pozdrawiam:)
      właśnie zrobiliśmy dwa krzesla w technice decoupage...jeszcze nie ma na stronce...to tajemnica do czasu kursów decoupage :)
    • Gość: jezykovnia Re: decoupage - miłośnicy decoupage ze Śląska!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.09.09, 20:44
      JAK NAJBARDZIEJ TAKIE KURSY SĄ!!! NAPRZYKŁAD W CENTRUM NAUCZANIA
      JĘZYKÓW OBCYCH JĘZYKOVNIA W RADZIONKOWIE NA ŚLĄSKU, ZAPRASZAMY
      PRAWIE W KAŻDĄ SOBOTĘ NA CZTEROGODZINNE WARSZTATY TECHNIK DECOUPAGU
      I FILCOWANIA!!!!WWW.JEZYKOVNIA.PL
Inne wątki na temat:

Nie pamiętasz hasła

lub ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka