pyzunia2007 27.02.10, 10:02 nigdy nie robiłam takiej potrawki,a mam ochotę dzis zrobić,jak wy ją robicie? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
truscaveczka Re: Potrawka z kurczaka,jak robicie? 27.02.10, 10:09 Ja nie wiem, co to jest potrawka. Duszonego kurczaka robię tak, ze przyprawiam udka/udźce/ćwiartki solą, obficie czosnkiem, majerankiem, jeśli dziecko nie je ostrą, jeśli je - tylko słodką papryką, lekko obsmażam na oleju, wrzucam do gara i duszę. Po 40 min. wrzucam warzywa (mieszankę z mrożonki np.) i duszę aż zmiękną. Pycha Odpowiedz Link
mona_mayfair Re: Potrawka z kurczaka,jak robicie? 27.02.10, 14:48 Skubie miecho z gotowanego kuraka, wrzucam do bulionu z marchewka i groszkiem ( mrozone, czasem sloikowe) potem zasmazka, troche smietany, przyprawy i juz Odpowiedz Link
tomelanka Re: Potrawka z kurczaka,jak robicie? 27.02.10, 14:59 ooo to ja robie jeszcze inaczej gotuje rosół z kura w srodku podzielona na czesci, rosol do wypicia, kura podawana z ryżem, warzywami z rosolu i sosem: składniki: 1/2 kostki masła 3 łyżki mąki 1 szkl. ZIMNEJ wody rosół (ten co ugotowałaś ) garść rodzynek (wcześniej namoczonych) cytryna lub kwasek cytrynowy (ilość według uznania) cukier sól 2-3 żółtka śmietana sos: Tłuszcz rozpuścić z mąką, nie zrumieniać. Dodać zimnej wody. Dolać rosołu, dołożyć rodzynki, cytryne, cukier, sól. Całość zagotować. Na koniec osobno 2-3 żółtka rozprowadzić z odrobiną wody. Odstawić potrawke z ognia i wlać żółtka, dodać śmietane, wszystko dobrze wymieszać. Przed podaniem podgrzać. Odpowiedz Link