lelieb 28.02.10, 21:01 Nie orientujecie się czasem ile trwa to badanie? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
lady.godivia Re: Krzywa cukrowa 28.02.10, 21:03 jak mi robili w ciązy to pobierali krew piłam słodkie i po godzinie znowu i koniec Odpowiedz Link
karra-mia Re: Krzywa cukrowa 28.02.10, 21:03 godzinę wypijasz 50 g glukozy i czekasz godzinę, pobierają ci krew i to wsio nie miałas w pierwszej ciązy? Odpowiedz Link
doral2 Re: Krzywa cukrowa 28.02.10, 21:10 weź sobie cytrynę przepołowioną i wciśnij sok do glukozy, bo słodki ulep, że mozna sie porzygać... Odpowiedz Link
karra-mia Re: Krzywa cukrowa 28.02.10, 21:14 i to jeszcze na czczo...ło jezusie to owinny ić wszystkie te, które chcą się dietować, a nie potrafią ze słodyczy zrezygnować lelieb nie wiem, jak jest u ciebie, ale ja do laboru musiałam wziąć swoją glukozę i pani mi to rozpuszczała w ciepłej wodzie. Odpowiedz Link
elske Re: Krzywa cukrowa 28.02.10, 21:15 To zalezy od ilosci cukru, która musisz wypic.W pierwszej ciazy po wypiciu musialam odczekac 2 godz .A cytrynę wyciskałam juz sobie w domu do słoika, w przychodni tylko wlałam do glukozy. Odpowiedz Link
deela Re: Krzywa cukrowa 28.02.10, 23:54 ja dalam rade ale ja jestem tfarda jak jajko po 15 min we wrzatku Odpowiedz Link
doral2 Re: Krzywa cukrowa 01.03.10, 00:28 eno, co to za gierojstwo wypić wodę z 20 łyżeczkami cukru? nie świrujcie, jak boniedydy... równie dobrze można by za gierojstwo wziąć zjedzenie batona czekoladowego. nie świrujcie, jak boniedydy Odpowiedz Link
lelieb Re: Krzywa cukrowa 28.02.10, 21:13 O dziekuję! Nie pamietała m z pierwszej ciąży,a jutro mnie to czeka.A słyszałam od znajomej,że w szpitalu 2h to trwa,ale ide do prywatnej przychodni.Pierwszy raz jak miałam to badanie (dawno) to nie wziełam ze sobą cytryny,a podobno to pomaga,prawda to? Odpowiedz Link
elske Re: Krzywa cukrowa 28.02.10, 23:26 To, jak długo czeka się na badanie po zażyciu glukozy, zależy od dawki, jaka masz ptrzyjąć.W pierwszej ciaży czekałam 2h, bo miałam dawkę 75g (po dawce 50g , czekało sie tylko godzinkę ). A cytryna jest kwaśna, wiec po zmieszaniu z glukozą łatwiej bedzie wypic (glukoza nie bedzie tak slodka). Odpowiedz Link
doral2 Re: Krzywa cukrowa 28.02.10, 23:43 eno, nie świrujcie, jak boniedydy idziesz na czyczo, bierą krew, potem dają glukozę, do której możesz se tę cytrynę wcisnąć, czekasz godzinę, bierą krew, znów godzinę, bierą krew i po ptokach. dwie godzony bez żarcia da się przetrwać, nie róbcie jaj... Odpowiedz Link
kowalowa Re: Krzywa cukrowa 28.02.10, 23:50 aż mnie zemdliło..jak sobie przypomniałam o tym badaniu..a raczej badaniach...tfffuuu.. ale w sumie przy pierwszej ciąży dzięki temu badaniu wykryto, że mam cukrzycę "ciążową"..tak więc warto było Odpowiedz Link
totorotot Re: Krzywa cukrowa 01.03.10, 09:51 zależy ile masz zalecone glukozy- jak 50g, to godzine, jak 75g- to dwie. Weź cytryne jak Ci laski radza, bo sie porzygasz. Idz na czczo. Weź ze soba kupiona w aptece za grosze glukoze (sprawdz na skierowaniu jaka masz kupic- czyli ile gram). Odpowiedz Link