pola.cocci 24.03.10, 10:29 Kielbaske z polski dostalam i mam zamiar zrobic z niej leczo. Jakie macie sprawdzone przepisy?? Ja daje cukinie, papryke, pomidory + sos pomidorowy, cebule i jakies przyprawy. Starczy czy cos jeszcze mozna skroic? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
aniuta75 Re: Jak robicie leczo? 24.03.10, 10:33 Możesz pieczarki jeszcze dodać jak lubicie . Odpowiedz Link
madame_zuzu Re: Jak robicie leczo? 24.03.10, 10:34 ja daje to co TY, tylko bez cukinii za to ze zwiększona ilością kolorowej papryki. Zjadłabym leczaaaaa, ale nie wiem czy to nie za ciężkie dla 1,5 rocznego dziecka. Odpowiedz Link
pola.cocci Re: Jak robicie leczo? 24.03.10, 10:43 > Zjadłabym leczaaaaa, ale nie wiem czy to nie za ciężkie dla 1,5 > rocznego dziecka. nie rozumiem?? no to mu nie dawaj a sama wcinaj I dzieki za pieczarki, juz dopisalam do listy zakupow. Odpowiedz Link
truscaveczka Re: Jak robicie leczo? 24.03.10, 10:44 A czemu za ciężkie? Moja jadła w tym wieku. Tylko papryke kroiłam drobniej, żeby ze skórkami nie miała problemu. Odpowiedz Link
madame_zuzu Re: Jak robicie leczo? 24.03.10, 10:54 no własnie tymi skórkami paprykowymi się przejmowałam. pola cocci nie da rady u mnie tak, ze my jemy co innego a młody co innego, bo on swojego nie bedzie chciał jesc jak zobaczy "nasze" musze tak gotować, zeby i młody mógł jesc ( z przyprawianiem tylko robię podział na dwa gary) Odpowiedz Link
tysia77 Re: Jak robicie leczo? 24.03.10, 12:05 Ja oberałam paprykę ze skórki jak młody był młodszy.A leczo robię podobnie: pomidory obrane ze skórki(wycniam też te zielone środki bo nie lubię) i pokrojone,cebual,mnóstwo papryki i podsmażone kiełbasa. Odpowiedz Link
pszczolaasia Re: Jak robicie leczo? 24.03.10, 10:57 ooooo ide studiowac wontala. nigdy mi sie nei udalo zrobic dobrego lecza!!!! Odpowiedz Link
asiaiwona_1 Re: Jak robicie leczo? 24.03.10, 11:15 ja chciałąm tylko powiedzieć, że my robimy leczo na woku. Warzywa mają wtedy taką super konsystencję. A dodaję kiełbasę, pomidory, papryki (3 kolory), cebulę, cukinia(jak nie zapomnę kupić) i ew. pieczarki. I robimy to na oleju arachidowym. Mniam. Odpowiedz Link
pola.cocci Re: Jak robicie leczo? 24.03.10, 11:18 my robimy leczo na woku ja tez mam takie cudo to niech bedzie sproboje, ale mam smaka... Odpowiedz Link
asiaiwona_1 Re: Jak robicie leczo? 24.03.10, 11:23 ach, jeszcze nie dopisałam, że najpierw wszystko podsmażamy oddzielnie, a potem podduszamy razem. Odpowiedz Link
pszczolaasia Re: Jak robicie leczo? 24.03.10, 11:14 za konkretnie to nie napisalyscie moja kuzynka keidys dodawla wody z ogorkow kiszonych jeszcze Odpowiedz Link
jasmin80 Re: Jak robicie leczo? 24.03.10, 11:24 Ja robię takie: pieczarki, kiełbasa, cebula, papryka i do tego sos z koncentratu i śmietany.Pychotka. Odpowiedz Link
dezetta Re: Jak robicie leczo? 24.03.10, 11:32 Dla mnie wystarczy, przekombinowane leczo mi nie smakuje. Odpowiedz Link
undomestic_goddess.pl Re: Jak robicie leczo? 24.03.10, 14:34 Leczo z cukinia i pieczarkami to nie leczo jeno wariacja na jego temat Nie wiem jak to jest ale wazna jest kolejanosc- czyli ja napierw posmazam kielbase+ boczek, do tego dodaje cebule (tak 2-3 sztuki). Jak juz wszystko jest miekkie dodaje papryke (3-4 szt.) i 2-3 puszki pomidorow w puszcze albo swiezych ( musza byc dojrzale, wiec to tylko w sezonie). Jak bedzie za geste to dodaje trche wode i przyprawiam sol, pieprz i papryka ( tu juz wg. upodoban). Probowalam z cukinia i pieczarkami, ale zrzygnowalam, bo to jednak nie to Ortodoksem leczowym jestem Odpowiedz Link
pola.cocci Re: Jak robicie leczo? 24.03.10, 14:50 No dzieki, dzieki. Leczo juz w zasadzie zrobione, tzn. kielbasa i cebula podsmazone, papryka podsmazona, cukinia podsmazona, pieczarki tyz i wszystko wrzucone do woka. Czasu mi tylko zabraklo na uduszenie calosci, dodanie przecieru (bo pomidory sie nie zmieszcza!!!) i doprawienie, ale to wieczorem. Smacznego! Odpowiedz Link
doral2 Re: Jak robicie leczo? 24.03.10, 19:14 nie szkoda ci było kiełbasy z polski na leczo? ja bym podsuszyła nieco i na kanapeczki, smak zdecydowanie lepszy niż z warzywami.. chyba, że tej kiełbasy dużo dostałaś Odpowiedz Link