Dodaj do ulubionych

Co to moze byc?...

07.09.10, 13:19
No wlasnie:
szczegolnie, gdy jest glod:
-trzesace sie rece
-czeste sikanie w ogole
-sucha skora, czasem z kropeczkami
-sennosc i wieczne zmeczenie
-zawirowania przed oczami, metlik w glowie, jakby podwojne widzenie..
itp...
Jak zaczelam czytac to sie przestraszylam o cukrzycy. W rodzinie sa problemy z tarczyca, ale niby mam OK. Tak se z tym zyje, ale kurcze, czasem jest uciazliwe..
Chce zrobic badania krwi, ale lekarza mam takiego olewacza, ze nie sadzi, by byl to problem, moze bede musiala prywatnie w koncu..
Ma tak ktos?
Jakies niedocukrzenie zwykle czy cos wiekszego mogloby byc?
Tak tylko rady szukam czy pomyslow, bo zbadam sie. Buzka

Poza tym
Obserwuj wątek
    • grave_digger Re: Co to moze byc?... 07.09.10, 13:50
      gdy krew jest głodna, czyli niski poziom cukru we krwi (hipoglikemia), tak się czasem u niektórych dzieje. ale to przejściowe do czasu aż się coś zje.
      czy o to ci chodzi? bo mówisz o głodzie.
    • dragica Re: Co to moze byc?... 07.09.10, 13:54
      Anemia,moze niedoczynnosc tarczycy,moze problemy z cukrem...idz na badania
    • osa551 Re: Co to moze byc?... 07.09.10, 13:57
      anemia? niski poziom cukru?
    • stillgrey Re: Co to moze byc?... 07.09.10, 14:17
      u mojej tesciowej tak sie m.in. objawia cukrzycauncertain
      jesli lekarza masz faktycznie takiego olewajacego to moze sama zbadaj sobie cukier:
      allegro.pl/glukometr-glucosense-paski-akcesoria-gwarancja-i1205247731.html
      • doral2 Re: Co to moze byc?... 07.09.10, 17:25
        sterroryzuj lekarza albo go zmień.
        objawy nie są najlepsze, że tak powiem...
    • moninia2000 Re: Co to moze byc?... 08.09.10, 11:28
      Dziekuje dziewczyny, ide do lekarza i powtorze wszystko, moze wezmie na serio, jesli nie to zmieniam. Do tego doszlo wczoraj plamienie miedzy cyklami...dzis juz OK. Nic nie rozumiem. Fakt, ze od poczatku roku nie jadlam miesa, ale kurdez...chyba zle to wszystko zrobilam, gubie sie, jakos dzis taki dolek...
      • grave_digger Re: Co to moze byc?... 08.09.10, 12:24
        ja nie jem mięsa od 14 lat. idź do lekarza i cukier zbadaj również.
    • anna_sla Re: Do Mam Trójeczek i więcej 08.09.10, 12:59
      a pobolewa Cię głowa, kręgosłup, kości?? Stawiałabym na niedobór magnezu, a jeśli dodatkowo masz te wymienione przeze mnie bóle to jeszcze niedobór wapnia, bo to często idzie w parze. Tarczycę kiedy badałaś? Może warto powtórzyć badanie ew. zrobić dodatkowo ft3 i ft4, bo bywa, że tsh w normie, a pozostałe wariują.

No i tradycyjnie wink PASOŻYTY. To też może wywoływać takie objawy (zwłaszcza zmiany skórne)
      • anna_sla i za cholerę nie wiem 08.09.10, 13:00
        dlaczego w tytule wyskakiwało mi to "do mam trójeczek.." nawet po odświeżeniu strony..
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka