Dodaj do ulubionych

Sylwester już za pasem!!

29.12.10, 19:51
przygotowane??
fryzjer umówiony?
kosmetyczka?
manikiurzystka??
kreacje wyprasowane??
kalosze wypucowane??
szampan zmrożony?

kto gdzie i jak zamierza przetrwać tę noc??

ja tradycyjnie w kufajce, ciepłych gaciorach i kaloszach przed domem przy ognisku smile
szampana pic będę z wytwornych niemożebnie, plastikowych kubków big_grin
Obserwuj wątek
    • buzka25 Re: Sylwester już za pasem!! 29.12.10, 19:58
      ja sylwka spedze w kołderkowicach niedaleko łózkowic,wink fryzura niebanalna, dopuszczalny strój w rzeczy samej wyprasowanywink
    • jot.em.ka Re: Sylwester już za pasem!! 29.12.10, 20:06
      Zamierzam przetrwać tę noc pod kołdrą. Z książką, filmem, forum, może nawet chłopa dopuszczę big_grinbig_grinbig_grin

• zuzanka79 Re: Sylwester już za pasem!! 29.12.10, 20:27
      A ja to wszystko pierniczę. Nigdzie nie idę i nikogo nie przyjmuję. Na ten rok atrakcji mi wystarczy. Przede mną zapewne druga nieprzespana noc więc w Sylwestra będę odsypiać. Albo i nie uncertain
    • amoreska Re: Sylwester już za pasem!! 29.12.10, 20:31
      Ja w domu. Niestety (a może stety) ?

P. S. Macie może przepis na coś na ciepło typu eintopf (odpada fasolka po bretońsku, chili con carne i bigos), żeby było sprawdzone i smaczne?
      • karra-mia Re: Sylwester już za pasem!! 29.12.10, 20:43
        risotto, u mnie to zawsze jest eintopfsmile z kurczakiem
        leczo
        moja teściowa robi bogracz, z wołowiną i kluseczkami, ale nie znam przepisu
        • doral2 Re: Sylwester już za pasem!! 29.12.10, 20:51
          w najnowszym poradniku domowym jest kupa przepisów na sylwestra.
    • karra-mia Re: Sylwester już za pasem!! 29.12.10, 20:32
      kiecka kupiona, buty też, włosy układam sama, makijać podobnie, idziemy na bal. Jutro jeszcze jadę po kopertówkę i stanikbig_grin
      • asiaiwona_1 Re: Sylwester już za pasem!! 29.12.10, 20:50
        powiem Ci doral, ze ci zazdroszczę tego twojego sylwka bo wydaje mi się, że to musi być super fajna impreza smile

A ja spędzam tegorocznego sylwestra u znajomych. Mam nadzieję, że Kudłat pójdzie szybko spać i będę mogła trochę potańcować sącząc 0% bavarię.
        • ciepla.kawa Re: Sylwester już za pasem!! 29.12.10, 21:22
          Ja tez siedzę w domu. I szczerze mówiąc jakoś nie rozumiem tego szału związanego z sylwestrem. Ale ja to jakaś nienormalna ostatnio jestem, aspoleczna czy coś smile
          Jakoś się z sąsiadami zgadaliśmy, że przyjdą do nas ale ja nawet na to nie mam ochoty.
        • zales239 Re: Sylwester już za pasem!! 29.12.10, 21:24
          Poprzedniego Sylwka spędziłam na kanapie grrrr......nigdy więcej przynajmniej na razie,
          co to ja moher jestem o nie nie!!!!!!
          Idę do MDK około 200m od mojej chatysmile
          Mam przygotowane czarne spodnie -już 3 raz w nich będę-krój cygaretki czy coś podobnegosuspicious
          czerwony pasek do nich,czarna bluzka z rękawem do łokcia,mala czerwona kopertówa i jeszcze tylko kwiatka przypnę tongue_out, tylko nie wiem gdziebig_grin
          A zapomniałabym ,rzęsy sobie zrobię jutro u kosmetyczki,coby miec powłóczyste spojrzenietongue_out
          • ciepla.kawa Re: Sylwester już za pasem!! 30.12.10, 14:33
            Ha ha, zycie zweryfikowało moje plany. Sąsiedzi nie przyjdą bo ich Młody ma ospę smile
            • asiaiwona_1 Re: Sylwester już za pasem!! 30.12.10, 14:36
              ciepla.kawa napisała:

> Ha ha, zycie zweryfikowało moje plany. Sąsiedzi nie przyjdą bo ich Młody ma osp
              > ę smile

Ale z ciebie czarownica. Dopiero co pisałaś, że nie masz ochoty na imprezowanie, a tu niby przypadkiem dziecko im zachorowało. Przyznaj się, że to twoja sprawka big_grin
              • ciepla.kawa Re: Sylwester już za pasem!! 30.12.10, 14:41
                Nie, no ospy im nie życzyłam smile
                • ciepla.kawa Re: Sylwester już za pasem!! 30.12.10, 14:42
                  A że tak wyszło no to już trudno.
    • madame_zuzu Re: Sylwester już za pasem!! 30.12.10, 14:57
      Ja jakimś zgrzebłem przeczeszę swoje włosy, jakiś mejkap zarzucę na ryło, co by nie straszyć ludzi i gotowe.
      Aha. jeszcze się ubiorę w sukienkę w zebrę ( która muszę uciąć bo za długa jest) a z odciętego materiału zrobię opaskę na głowe big_grin CZerwone dodatki do tego i będzie cacy tongue_out
      • schiraz Re: Sylwester już za pasem!! 30.12.10, 17:08
        Ja podobnie jak Doral tyle, że bardziej pod dzieciaki: sąsiedzi z naszej ulicy z przychówkiem, w dzień kulig saniami zaprzężonymi w koniki, wieczorem budowa bałwanów oraz igloo przy blasku pochodni i ogniska, następnie udanie się do jednego z domów, gdzie cała ósemka dzieci będzie spać (mamo, mamo, ale na materacu??! w śpiworze? obiecaj, że w śpiworze!) na piętrze a cała gromada dorosłych będzie pić na parterze, oraz tańczyć, oraz jeść. Ja zgłosiłam się na głównego opiekuna dzieci z racji niepicia ciążowego. Mój plan zakłada uśpienie towarzystwa najdalej do pierwszej (dzieci w wieku od 1,5 roku do 8 lat) i zlegnięcie z nimi (z racji starszeństwa i że nikt nie chciał - mam łóżkosmile))
        ------
        Milcz, albo powiedz coś takiego co jest lepsze od milczenia.
    • ez-aw Re: Sylwester już za pasem!! 30.12.10, 17:42
      U jednej magielki. Kameralnie: dwie pary plus dzieci. Dzieci padną, a my spędzimy miły wieczór smile
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka