rudamarta4 20.10.11, 18:00 Zrobiłam ciasto 3 bit i już się ślinię pod lodówką A podobno najlepsze na następny dzień. Jak ja wytrzymam tak długo?? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
aniuta75 Re: 3 bit 20.10.11, 18:10 Pewnie, że najlepsze na następny dzień . 10h to minimum . Alez Ci zazdroszczę . Odpowiedz Link
rudamarta4 Re: 3 bit 20.10.11, 19:39 Jakieś 8 małych paczek zwykłych herbatników, litr śmietany 36%, mała "krówka" kajmakowa, fix do śmietany, krem Karpatka bez gotowania Delecty, 400ml mleka, gorzka czekolada. Rozłóż w blasze warstwę herbatników, na to daj krem Karpatkę. Połóż następną warstwę herbatników. Pół litra śmietany ubij z "krówką". Wcześniej możesz krówkę wrzucić do gorącej kąpieli wodnej. Masę wyłóż na herbatniki i przykryj kolejną warstwą herbatników. Drugie pół litra śmietany ubij z fixem i wrzuć na herbatniki. Na samą górę zetrzyj czekoladę. Wrzuć do lodówki i czekaj na efekt, a potem wylizuj blaszkę Odpowiedz Link
tedesca1 Re: 3 bit 20.10.11, 19:43 ło jezusie brzmi fajnie ale nie znam ciasta, które byłoby bardziej tuczące Odpowiedz Link
rudamarta4 Re: 3 bit 20.10.11, 19:51 Oj tam, oj tam Raz na jakiś czas można. Już mój chłop krąży pod lodówką i pyta kiedy można Odpowiedz Link
sewa.49 Re: 3 bit 20.10.11, 20:38 > mała "krówka" k > ajmakowa, fix do smietany, Lo matko, a co to takiego? Odpowiedz Link
rudamarta4 Re: 3 bit 20.10.11, 20:53 Wpisz w google masa krówkowa i fix do śmietany, to się dowiesz Odpowiedz Link
doral2 Re: 3 bit 20.10.11, 20:58 ma pierdyliard kalorii masę krówkową można samemu zrobić, gotując puszkę mleka skondensowanego, niesłodzonego w garnku, na niezbyt dużym ogniu, puszka ma być zamknięta i zakryta wodą. NIE OTWIERAĆ przed wystygnięciem!! z rzeczonej masy krówkowej można zrobić domowego bailejsa. do ugotowanego mleka dodajesz pół litra wódki i łyżeczkę kawy rozpuszczalnej. ewentualnie trochę cukru waniliowego, dla smaku. smacznego Odpowiedz Link
olinka20 Re: 3 bit 20.10.11, 21:01 Moja mama robi taki domowy likierek. Pysznosci, ale mam wizje tych kalorii co w bioderka idzie Odpowiedz Link
a-ronka Przepis łatwiejszy: 21.10.11, 10:53 układamy herbatniki na to mas krówkowa,gotowa lub gotowane mleko skondensowane znów herbatniki masa Odpowiedz Link