Dodaj do ulubionych

nasączanie biszkoptu

13.07.12, 14:15
czy biszkopta, jak zwał tak, zwał, jeden pies, każdy wie o co chodzi

ja już wiecie będę robić tort dla córy, przepis na biszkopt jest, krem również, ale jak nasączyć, czym i ile? żeby nie było ani za suche, ani za mokre - kiedy dość??
Obserwuj wątek
    • aniuta75 Re: nasączanie biszkoptu 13.07.12, 16:19
      Ja nie nasączam. Ale i biszkopt wychodzi ok i krem się trzyma kupy, więc nie muszę smile.
      Jak to ma byc dla dzieci to może najprościej - herbata z cytryną, mocno posłodzona smile. Tylko nie wrzątek smile.
      • bei Re: nasączanie biszkoptu 13.07.12, 16:25

        Jesli tort bedzie zjedzony w ciagu dwoch dni- to mozesz nasaczyc kompotem z brzoskwin lub ananasow (z tych marynowanych w puszce)
        Mozna kawą, można herbatą, mozna skropic sokiem-a musisz nasączac?
        Jak tort z mokrą masą to zrobic go szybciej-na 2-4 godziny przed podaniem i biszkopt pięknie zaabsorbuje wilgoc z masy).

Popularne wątki

Nie pamiętasz hasła

lub ?

 

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka