esofik 14.09.12, 20:17 miała któraś z Was z tym do czynienia?? jak się tym jeździ?? jak komfort, prędkość, bagażnik, miejsce dla małego pasażera z tyłu?? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
doral2 Re: KIa Picanto 14.09.12, 20:39 mam kijankę, ale większą, więc nie doradzę. ale to fajne samochodziki som, oszczędne Odpowiedz Link
esofik Re: KIa Picanto 14.09.12, 21:03 no właśnie chcę coś mniejszego, żeby łatwo było w mieście ale też żeby bujnęlo się konkretnie na autostradzie (niewielki odcinek, dojazd do pracy) Jesteśmy tylko we dwie (ja i dziecię), więc zakupy niewielkie, ale dobrze byłoby, zebym mogła zapakowac rowerek do bagażnika Odpowiedz Link
doral2 Re: KIa Picanto 14.09.12, 21:07 no to luknij jeszcze na nissana micrę. bagażnik na pierwszy rzut oka niby mały, ale jest pakowny jak cholera. rowerek powinien spoko wejść. samochód jest zwrotny, mało pali, a jednocześnie jest dość dynamiczny. wiem, bo miałam Odpowiedz Link
esofik Re: KIa Picanto 14.09.12, 21:33 tyż miałam mam zamiar kupić tak jakby w leasingu, więc mam ograniczony wybór marek Odpowiedz Link
ella_nl Re: KIa Picanto 14.09.12, 22:01 Byłam zmuszona jeździć tym autem przez 2 tygodnie i...nigdy więcej! Małe jak cholera, bagażnik też malutki. To już w moim seicencie czułam się o wiele lepiej. Nie wiem jak Ci to wytłumaczyć ale naprawdę czułam się w nim jak w puszce. Jak już to polecam Pandę ale bagażnik też mały. Nie wiem jakie marki Cię interesują (chodzi tylko o Kia?). Moi rodzice mają Corsę (z tych nowszych) i to jest fajne auto dla dwojga Mój mąż za to ma Kia Ceed i to jest naprawdę świetne auto. Warte polecenia. Pozdrawiam. Odpowiedz Link
esofik Re: KIa Picanto 14.09.12, 22:25 w tej opcji zakupu wybór mam w: chevrolet kalos - fuj fiat punto - eee fiat renault scenic WV golf - troszkę za drogo opel astra - również troszkę drogo i nie w tej wersji, która mi się podoba peugeot 308 plus inne większe a'la vectra avensis Odpowiedz Link
tedesca1 Re: KIa Picanto 15.09.12, 07:48 to ja bym z tych wyżej brała peugeota, scenic fajny jest, no ale duży, a co do fiatów ja mam jednak sentyment, rodzice mieli fiata uno i to auto się wogóle nie psuło nie wiem jak teraz te fiaty robią, a puntem jeździłam na prawku i całkiem fajnie się jeździło Odpowiedz Link
esofik Re: KIa Picanto 14.09.12, 22:31 jak się na tydzień przesiadłam z Laguny do Focusa to czułam się jak w trumnie, ale parkowałam wszędzie z zamknietymi oczami. Cos za coś Odpowiedz Link
red-truskawa Re: KIa Picanto 15.09.12, 13:06 picato akurat nie jezdziłam ale "przymierzałam" sie w salonie, tyle ze dla mnie za mały, jak lubie wieksze samochody, bo w takich malych czuje sie jak sardynka w puszce. mam ceeda combi, poczatkowo bylam lekko sceptycznie nastawiona, bo ze niby koreańczyk, ale milo zaskoczył mnie ten samochód. Jak kupowałam brałam pod uwage tez focusa combi, potem mialam okazje nim jezdzic przez tydzien i sie "wyleczyłam". Odpowiedz Link
esofik Re: KIa Picanto 15.09.12, 13:55 od tygodnio próbuję "upolować" go na mieście, żeby zobaczyć jak wygląda w realu, ale ciagle (jak na złość) trafiam na Rio. W przyszłym tygodniu podjadę do dealera.. może da mi dobrą cenę za Reńkę to się zdecyduję na Astrę ..... w co wątpię Odpowiedz Link
olinka20 Re: KIa Picanto 16.09.12, 16:48 Bierz swistaka! Wiem ,wiem, nudna jestem A z kii to mi sie ceed bardzo podoba. Odpowiedz Link
esofik Re: KIa Picanto 16.09.12, 17:29 swista nie ma w opcji możliwości finansowe mam mocno ograniczone.. Odpowiedz Link
olinka20 Re: KIa Picanto 16.09.12, 17:36 To załuj Fajne autko, zwrotne i wersja sport daje rade ( niestety nie mam takowej, ale miałam okazje sie karnac ). Odpowiedz Link
prigi Re: KIa Picanto 16.09.12, 21:24 nie pomogę, ale chciałam się pożalić zakochana jestem do bólu w mazdzie 3 od 3 lat co najmniej, ale cenowo jest dla mnie ciężko osiągalna. w zamian pokochałam mazdę 2-tylko, że wszystkie oglądane przeze mnie są bite. w opisie oczywiście same igły i chyba kupię sobie micrę, ale dusza ma łka ciągle za Magdalenę Odpowiedz Link
esofik Re: KIa Picanto 16.09.12, 21:44 mnie bardzo podoba się Honda civic - w wersji od 2006 lub seat leon wersja sportowa (chyba po 2007) to z takich realnych ale niestety jescze nie na moje możliwości finansowe a gdybym... wygrała milion w totka, w garażu obok jeapa stałby porsche 911 - mógłby byż nawet 30-letni Odpowiedz Link
olinka20 Re: KIa Picanto 16.09.12, 21:52 a z tych co wymieniłas wyzej wybrałabym punto. To nie taki fiat jak kiedys, teraz to naprawde fajnie zrobione autka w rozsadnej cenie. no i przycisk city jest bajeczny, nie powinno sie otiwerac okien na przestrzał bo kierownica sama sie bedzie kręcic Aha jakbym wygrała w totka to bym evoque zanabyła. Slinie sie do niego od miesiecy Odpowiedz Link
esofik Re: KIa Picanto 16.09.12, 22:19 punto nie chcę, jestem mało obiektywna i za bardzo kojarzą mi się z ich właścicielami nie, nie i jeszcze raz nie Odpowiedz Link
olinka20 Re: KIa Picanto 16.09.12, 22:24 Hyhyhyh, rozumiem, bo ja bym do skody ani vw nie wsiadła A kropka mnie sie podobie Odpowiedz Link
a-ronka KIA Venga ? 17.09.12, 10:24 większa,wyższa Kia ceed ,zrywna Kia rio - NIE POLECAM. Odpowiedz Link
su4 Re: KIA Venga ? 01.10.12, 11:50 venga ? wystarczy wsiąść do vengi i innego auta. W tym samochodzie siedzisz a nie leżysz ,przesiadłem się z opla i na nowo poznaję trasy którymi jeździłem latami. Odpowiedz Link