Dodaj do ulubionych

piekarnik elektryczny, kurza noga..

20.04.13, 14:47
Nagrzałam toto do 200 stopni, wsadziłam ciasto, wyjęłam po odpowiednim czasie -zapadło się częściowo..
Nie wyłączałam po cieście, podkręciłam do 230, po chwili wsadziłam kurczaka, się niby piecze ale jak wsadziłam rękę to mam wrażenie że 230 stopni to tam nie ma.. Zimny jakiś..
KIEGO CHUJA PYTAM GRZECZNIE ??!! (przepraszam ale jak ten kurczak po 2 godzinach będzie zimno-surowy to się pochlastam..)
HELP..
Obserwuj wątek
    • beata985 Re: piekarnik elektryczny, kurza noga.. 20.04.13, 14:59
      nie wiem jaki masz piekarnik...ja mam ten z lidla...niby ma grilla i w ogóle ale ja go tylko do podgrzewania bułek używam, zapiekanki pizza...
      nawet mufiinki nie wyszły mi....mięsa się nie odważyłam tam dać....ciasta też nie próbuję....
      • dziewczyna_bosmana Re: piekarnik elektryczny, kurza noga.. 20.04.13, 15:05
        Włączyłam termoobieg i się poprawiło ale zastanawia mnie teraz jedno: po co jest opcja bez termoobiegu skoro wtedy piekarnik stygnie?? Dobra, muszę być jakieś ofiary, lepiej w kurczaku niż w ludziach uncertain
    • mona_mayfair Re: piekarnik elektryczny, kurza noga.. 20.04.13, 15:08
      Ja sie tak kiedyś zdizwiłam jak wsadziłam do piekarnika pizzę ( na pewniaka, nie przyglądałam się piekarnikowi), patrze po chwili, a pizza mi sie nie piecze, a dusi;p okazalo się, że grzałka poszła;p Szkoda mi bylo tych wszystkich dodatków, to usmazyłam ja na patelni;p ó dziwo, nie wyszła najgorsza;p
    • melancho_lia Re: piekarnik elektryczny, kurza noga.. 20.04.13, 18:02
      Miałam przez 7 lat amicę, teraz od m-ca mam samsunga i nic takiego jak opisujesz mi się nie dzieje. W amice wadą było nierówne przypiekanie- w głębi była wyższa temp. niż przy drzwiczkach, ale bez przesady.
      Może Ci się coś popsuło- grzałka czy cuś?

A i jeszcze rzadko używam termoobiegu (chyba, że chcę coś szybko zagrzać).
      • woezel_pip Re: piekarnik elektryczny, kurza noga.. 20.04.13, 19:19
        O, u mnie, w amice też bardziej grzeje w środku, często muszę przestawiać żeby się równomiernie coś upiekło (bez szaleństw oczywiście) ale myślałam, że to mój piekarnik jakiś wadliwy.
    • beata985 Re: piekarnik elektryczny, kurza noga.. 20.04.13, 18:23
      aha, pytanie zasadnicze-chodzi Ci o piekarnik w kuchence czy taki wolnostojący piecyk??
      np.
      https://img16.tablica.pl/images_tablicapl/66512061_1_644x461_piekarnik-elektryczny-silvercrest-warszawa.jpg
      • dziewczyna_bosmana Re: piekarnik elektryczny, kurza noga.. 20.04.13, 21:11
        W kuchence.Ale już wiem, termoobieg załatwił problem stygnięcia.

Dzięki dziewczyny!!!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka