motylka34
01.05.13, 13:45
19 maja mój syn ma komunię. Generalnie, wyszłam z założenia że nie dam się zwariować a jednak... Postanowiłam, że po komunii bedzie dobry obiad, deser czyli tort, kawka, herbatka i to wszystko. Ludziów sztuk 9. Bez alkoholu bo to okazja dziecięca. No i wczoraj widziałam sie z koleżanką i ta dała mi do przeczytania menu na komunię jej córki dla 12 osób: przystawki, 2 zupy, 3 dania drugie, 5 surówek, buraczki, 5 ciast, tort, pieczone mięsa, deska serów i więcej nie pamietam

Ja postanowiłam, że podam żurek w chlebie bo efektowny, dobry i sycący, za jakieś 2 godz. 2 danie: kluski śląski i młode ziemniaki do wyboru, roladki z kurczaka z pieczarkami i serem, duszona karkówkę, buraczki i jakąś surówkę, potem tort własnoręcznie zrobiony bo mam ambicję, jakieś jedno ciasto i pewnie bedzie to szarlotka z lodami bo syn bardzo lubi i owoce. Na koniec dnia bigos bo mam jeszcze zamrożony z wielkanocy

I tak się zastanawiam czy nie będzie za skromnie? Goście to nasza trójka, nasi rodzice, moja siostra z mężem czyli sama najblizsza rodzina...