Dodaj do ulubionych

Slowa Tuska z pobytu w GB i Irlandii - archiwum.

27.03.09, 03:49
"Nie przyjechałem namawiać emigrantów do powrotu, ale chcę ich przekonywać, by
uwierzyli, że sytuacja w Polsce może się zmienić tak, że za rok, dwa czy trzy
znajdą swój Londyn w Warszawie, Biłgoraju czy Łomży – mówił Donald Tusk na
spotkaniu promującym narodowy program "Powrót do domu" we wrześniu 2007 roku.
Kilkanaście miesięcy później, w listopadzie 2008, już jako premier Tusk na
spotkaniu z Polonią mówił: - Moim zadaniem jako premiera jest przygotować
polską administrację tak, aby ludzie, którzy chcą wrócić, mieli rzetelną
informację, jak zaadaptować się w polskich warunkach."
Obserwuj wątek
    • galileo11 Byt określa świadomość. 28.03.09, 13:13
      Z netu,
      autor: Olo

Byt określa świadomość - stara to prawda. My ciągle zarabiamy po około 200 - 400
      Euro netto. To jest straszne!!!! Więc każdy z nas stara się coś tam dorobić i
      jak słusznie zauważono - jest to zwierzęca walka o byt. Ceny mamy światowe, a
      zarobki gorzej niż niewolnicze. Jedynie nadzorcy dostają więcej. Naród co ma
      głowę zajętą "co do garnka włożyć" interesuje się tylko tym jednym, ewentualnie
      jakąś prymitywną formą rozrywki (pijaństwo, narkotyki itp) Od lat mówie moim
      znajomym, że mamy wojnę - oni się śmieją ze mnie. Tylko jak pokazuje im miejsca
      po fabrykach, mówiąc, że właśnie tam bomba spadła po zakładach których nawet
      gruzu już nie ma to jest odrobina myślenia w ich oczach. Ale przecież nikt nie
      strzela, bomby nie spadają, więc jak to ? Ano to jest nowoczesna wojna - niszczy
      się dorobek narodu, niszczy świadomość narodu. Ileż Polaków to rozumie? Jest to
      pytanie retoryczne, tylko retoryczne - nieliczni znają odpowiedź.
      Nie chce sie nawet pisać - bo dla kogo? Wy wiecie - inni nie czytają, nie
      chcą wiedzieć. Oduczyli się korzystać z własnego mózgu - to jest straszne.
    • galileo11 Re: Slowa Tuska z pobytu w GB i Irlandii - archiw 26.01.11, 18:18

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka