Dodaj do ulubionych

Chyba mnie nagły szlag trafi

29.04.09, 15:40
deser.pl/deser/1,83454,6553226,Uwaga__W_sobote_dostaniesz_SMS_a_od_prezydenta.html

Jeżeli to prawda bo wiadomość z SE.
Jak ten człowiek wyśle mi sms-a to jego pracownicy i sieć Orange
dostaną bardzo miłe e-maile.
Kaczor z butami z moim telefonie!
Obserwuj wątek
    • sclavus Re: Chyba mnie nagły szlag trafi 29.04.09, 15:44
      Też by mnie trafił...
      Na moje szczęście, jestem zabezpieczony... - nie mam komórki... :)
      PeeS - nie można dać (odpowiedniej) odpowiedzi na to??
      • kwiaty.polskie Re: Chyba mnie nagły szlag trafi 29.04.09, 15:50
        Sms-em nie można.
        E-mailem jak najbardziej.
    • damakier1 Nie denerwuj się tak - 29.04.09, 16:12
      sadząc po minie, jaką ma na załączonym zdjęciu, nie uda mu się
      wysłać teg sms-a :)
      • kwiaty.polskie To nie UN będzie wysyłał tylko 29.04.09, 17:19
        operator sieci.Niestety. Pewnie straci paru klientów.
    • zzaqq Spokojnie :) 29.04.09, 16:26
      kwiaty.polskie napisała:

> Jeżeli to prawda bo wiadomość z SE.
      > Jak ten człowiek wyśle mi sms-a to jego pracownicy i sieć Orange
      > dostaną bardzo miłe e-maile.
      > Kaczor z butami z moim telefonie!

Teraz już wiesz dlaczego nie mam komórki? Jak się chcę z kimś skontaktować to to
      zrobię. Jak znajomi chcą tak samo. Ale nie dla Prezydenta w moim życiu prywatnym.

PS
      Pochwal się tym co Ci napisze :)
      • kwiaty.polskie Re: Spokojnie :) 29.04.09, 17:21
        Mam nadzieję,że nie napisze:-)
        Jeżeli tak to ja mu napiszę,że jako obywatelka wolnego kraju nie
        życzę sobie naruszania mojej prywatności przez osoby,których nie
        darzę szacunkiem.W tym prezydenta RP.
        "Spieprzaj,dziadu" Lech Kaczyński do obywatela RP.

• zzaqq Problem jest innej treści. 29.04.09, 17:31
          kwiaty.polskie napisała:

> Mam nadzieję,że nie napisze:-)
          > Jeżeli tak to ja mu napiszę,że jako obywatelka wolnego kraju nie
          > życzę sobie naruszania mojej prywatności przez osoby,których nie
          > darzę szacunkiem.W tym prezydenta RP.
          > "Spieprzaj,dziadu" Lech Kaczyński do obywatela RP.

Ponoć firmy te zgodziły się na wysłanie komercyjnego SMS za darmo. Mobbing mi tu przychodzi na myśl. I zastanawiam się jak temu przeciwdziałać. Przecież to naruszenie dwóch zasad - wolnej, etycznej konkurencji i prawa do prywatności.

Jeśli już mam wywieszać coś to najchętniej wywiesiłbym to

Historyczną flagę Ziemi, z którą się identyfikuję.
          • kwiaty.polskie Re: Problem jest innej treści. 29.04.09, 17:35
            Ja tam niczego wywieszać nie będę:-))) Pranie na sznurek ewentualnie
            ale mnie we Wrocławiu nie będzie :-)) Zresztą nigdy majtek na widok
            publiczny nie wystawiam więc i tym razem sobie daruję.
            • zzaqq Mnie też w Polsce wtedy nie powinno być 29.04.09, 17:51
              kwiaty.polskie napisała:

> Ja tam niczego wywieszać nie będę:-))) Pranie na sznurek ewentualnie
              > ale mnie we Wrocławiu nie będzie :-)) Zresztą nigdy majtek na widok
              > publiczny nie wystawiam więc i tym razem sobie daruję.

Tradycyjnie spędzam te dni w kraju, który ma Śląskiego Orła w Herbie popijając piwko i bawiąc się. Tym razem zapowiada się podobnie, ale nie wyprawiam się ze znajomymi tylko z rodziną (siostra i rodzice). Różnie może być. Człowiek z wiekiem coraz częściej zmienia zdanie. A jednak musimy ruszyć rodziców, by zobaczyli jak się żyje 100 km dalej. Co by nie gnuśnieli. :)

A co do flag szanuję je wszelkiej maści nawet te, których nie lubię. Toż to symbol jakiejś społeczności. Nigdy nie nazwałbym flagi majtkami.
              • kwiaty.polskie Re: Mnie też w Polsce wtedy nie powinno być 29.04.09, 17:56
                Nie nazwałam falgi majtkami.
                Napisałam,że wywiesić to mogę ewentualnie pranie na sznurek ale
                nigdy tego nie robię. W praniu są też majtki, pończochy,
                biustonosze...
                • zzaqq Tośmy się nie zrozumieli :( 29.04.09, 18:02
                  kwiaty.polskie napisała:

Nawet nie wiem czy z tej racji napiję się piwka za Twoje zdrowie. Obowiązki
                  szofera :)

Bo w planach są noclegi ale wszystko może się zmienić ;)
                  • kwiaty.polskie To się wkopałeś:-)) 29.04.09, 18:10
                    Do Czech i o suchym pysku??
                    • zzaqq Skąd wiesz, że do Czech :) 29.04.09, 18:31
                      kwiaty.polskie napisała:

> Do Czech i o suchym pysku??

Pisałem tylko o Śląskim Orle w Herbie. Każdy myśli o Niemczech :)

Cholera tu też ukryte jest słowo "czech" :)

Śląsk znasz - nigdy nie był ekspansywny. Ale jak trzeba było potrafił się
                      postawić całej Europie. I wojna potem trwała dekadami. Kocham tę krainę. A imć
                      Prezydent może sobie słać SMSy. :)
                      • kwiaty.polskie Re: Skąd wiesz, że do Czech :) 29.04.09, 18:32
                        Wiem. Na jasną cholerę jechać do Niemiec?? Po proszek do prania?
            • damakier1 Przepraszam, że zburzę ten żartobliwy nastrój, ale 29.04.09, 18:27

kwiaty.polskie napisała:

> Ja tam niczego wywieszać nie będę:-))) Pranie na sznurek
              ewentualnie
              > ale mnie we Wrocławiu nie będzie :-)) Zresztą nigdy majtek na
              widok
              > publiczny nie wystawiam więc i tym razem sobie daruję.
              Mieszkam w Szczecinie, we własnym domu. Przez całe bardzo długie lata
              przed 1. maja nachodził mnie milicjant dzielnicowy z przypomnieniem,
              żebym wywiesiła flagę, a po 1. maja z poleceniem, żebym zdjęła.
              Na 1. nie wieszałam, wywieszałam na 3. maja. Kończyło sie to na ogół
              na niczym, ale w latach 80. to juz różnie bywało. Powiem Ci, że w
              tak zwanej "walce z komuną" walczyło się o wiele spraw. Między
              innymi o to, żeby wywieszenie flagi w narodowe święto było Twoim i
              moim prawem. Mnie się ta akcja z sms-ami też nie podoba. Ale
              przecież nie wywieszę flagi dlatego, że esemesował do mnie
              prezydent, tylko dlatego, że mam taką potrzebę.
              A co do prania, to ja prania nie wywieszam. Po prostu wieszam.
              • zzaqq Przecież już to wyjaśniono 29.04.09, 18:38
                Też odczytałem to podobnie do Ciebie i o tym napisałem.

I jedno we mnie mnie zastanawia. Cały czas prosiłem by unikać ocen innych wedle
                ziomkostwa. A i ja nie potrafię tego uczynić. Lokalna wieź nie wiem - jest coś
                takiego. Wrocławianin dla mnie zawsze będzie bratem i siostrą. I będę go bronił.
                A jak coś powie nie tak, będę starał się mu, jej zwrócić uwagę. Nie ma
                zamiatania pod dywan. Tego jeszcze bardziej nie znoszę.
              • kwiaty.polskie Widzisz, ja nie jestem patriotką. 29.04.09, 18:40
                O tak zwanej "walce z komuną" nie musisz mi mówić. Ja skutki tej
                walki odczuwam prawie codziennie a przynajmniej w weekendy. Wiem ile
                ta walka kosztowała ( nie PRezydenta i jego braciszka) i jaką cenę
                ludzie za nią zapłacili i płacą do dziś.
                Dlatego flagi nie wywieszę.Nie wywieszę bo po pierwsze nie mam
                potrzeby, po drugie, nie mam obowiązku a po trzecie nie życzę sobie
                żeby ten człowiek sobie pysk wycierał patriotyzmem i walką o wolną
                Polskę. Jemu się więzienie i SB po nocach nie śni. Więc niech
                najpierw przeprosi tych,którzy o tę wolną Polskę walczyli za
                obrzucanie ich gównem a potem wysyła sms-y na moją komórkę. Jego
                żona śpi spokojnie koło mężusia. Mnie budzą czyjeś koszmary.

A co do prania...
                Zwykle wieszam.
                Na apel pana prezydenta mogę wywiesić.
                • damakier1 Widzisz, mnie nie obchodzi, czy jesteś patriotką 29.04.09, 19:27
                  i nie namawiam Cię do wywieszenia flagi, chociaż wolałabym, żebyśmy
                  jako społeczeństwo mieli większą ochotę do wspólnego świętowania.
                  Mnie tylko zabolał taki cień pogardy, takie bycie ponad to całe
                  świętowanie, ponad ten kawałek białoczerwonego materiału. I trochę
                  zdziwił, skoro wiesz, że trochę ludzi o to walczyło i boli Cię,
                  jak "ten człowiek" obrzuca ich gównem.
                  Żeby nie było nieporozumień - ta cała esemesowa akcja jest równie
                  skandaliczna i idiotyczna jak wiele innych. Ale byłoby niezwykłą
                  ironią dziejów, gdyby się okazało, że komuna nie zniechęciła nas do
                  flagi narodwej i świętowania 3. maja, a udało się to Kaczyńskiemu...

PS. Jak mam rozumieć zdanie:
                  "Ja skutki tej walki odczuwam prawie codziennie a przynajmniej w
                  weekendy" ?
                  To jest teraz jeszcze jakaś komuna i walka z nią?

-
                  Lepiej mieć Parkinsona niż Alzheimera,
                  bo lepiej połowę wylać niż zapomnieć wypić.
                  • kwiaty.polskie Re: Widzisz, mnie nie obchodzi, czy jesteś patrio 29.04.09, 19:35
                    >
                    > PS. Jak mam rozumieć zdanie:
                    > "Ja skutki tej walki odczuwam prawie codziennie a przynajmniej w
                    > weekendy" ?
                    > To jest teraz jeszcze jakaś komuna i walka z nią?

Dosłownie. Są ludzie,którzy za tę walkę po parę lat odsiedzieli "po
                    więzieniach" ( J.K.K.).Nie spływa to po człowieku jak woda po
                    kaczce. Zostaje w psychice.Demony przeszłości.
                    Jestem z takim człowiekiem i wiem jaką cenę zapłacił. Ja płacę
                    pośrednio, powiedzmy odsetki od kapitału:-)))) Uwierz,miłe to nie
                    jest.Dlatego taki nagły szlag mnie trafia jak takie kaczory...

>
                    >
                    > -
                    > Lepiej mieć Parkinsona niż Alzheimera,
                    > bo lepiej połowę wylać niż zapomnieć wypić.
                    • woda.woda Re: Widzisz, mnie nie obchodzi, czy jesteś patrio 29.04.09, 19:37
                      Ale co ma do tego polska flaga?
                      • kwiaty.polskie Re: Widzisz, mnie nie obchodzi, czy jesteś patrio 29.04.09, 19:43
                        Flaga nic nie ma. Atakowanie mojej prywatnej komórki - ma.
                        Nie przez tego typa.
                        Widzisz,ja nie jestem Dalajlamą. Gdybym mogła to bym go na lata
                        tortur skazała za to co zrobił i nadal robi do spółki z braciszkiem.
                        Argumenty w stylu : "my tak nie walczymy", " nam nie wypada", " to
                        nie jest w etyczne","w Lechu Kaczyńskim można znaleźć coś dobrego, w
                        Jarku nie ale w Lechu tak" i inne podobne łącznie z "nie
                        szalej,kochanie" do mnie nie przemawiają.
                        Widzę efekty ich działalności i ogarnia mnie ślepa furia.
                        Niech się odwalą od mojego telefonu!!! Chociaż tyle.
                        • woda.woda Re: Widzisz, mnie nie obchodzi, czy jesteś patrio 29.04.09, 19:46
                          > Flaga nic nie ma.

Aha, czyli nie wywieszasz, bo nigdy nie wywieszałaś, bo nie masz
                          takiej potrzeby. Nie rozumiem tylko, po co mieszasz do polskiej
                          flagi Kaczyńskiego i mężczyznę, z jakim sypiasz.

Mnie panowie Kaczyńscy zupełnie nie zajmują i nie emocjonują,
                          esemesa - o ile dostanę - wykasuję i tyle.

• kwiaty.polskie Re: Widzisz, mnie nie obchodzi, czy jesteś patrio 29.04.09, 19:48
                            Założyłam wątek o sms-ach od Kaczyńskiego.
                            Nie o fladze.
                            • woda.woda Re: Widzisz, mnie nie obchodzi, czy jesteś patrio 29.04.09, 19:49
                              Tak, ale wiadomość o esemesie mnie nie poruszyła, mieszanie flagi do
                              tego, owszem :)
                              • kwiaty.polskie Re: Widzisz, mnie nie obchodzi, czy jesteś patrio 29.04.09, 19:53
                                To ja mam zamiar te sms-y o flagach wysyłać?
                                NIE.
                                Kaczyński w to flagę zamieszał,nie ja.
                                Dama prosiła żebym jej wytłumaczyła to wytłumaczyłam.Jasno i prosto.
                                Jednych poruszają flagi,drugich sms-y od Kaczyńskiego.

• woda.woda Re: Widzisz, mnie nie obchodzi, czy jesteś patrio 29.04.09, 19:55
                                  > Jednych poruszają flagi,drugich sms-y od Kaczyńskiego.

Jasne.
                                  Trochę to śmieszne tak emocjonować się jakimś głupim esemesem :)
                                  • 3promile Re: Widzisz, mnie nie obchodzi, czy jesteś patrio 29.04.09, 20:00
                                    Mnie poruszyło to:
                                    tiny.pl/zjjd
                                    Dyrektorka tego domu dziecka wysłała do sądu 14 (czternaście) pism z prośbą o
                                    przeniesienie gówniarza do poprawczaka wobec realnego zagrożenia zdrowia i życia
                                    pozostałych wychowanków.

Dzisiejsza wypowiedź rzecznika sądu:
                                    - Pisma owszem, wpłynęły, ale to wcale nie oznacza, że były prawdziwe.

Kurwa mać.
                                    • taziuta Re: Widzisz, mnie nie obchodzi, czy jesteś patrio 29.04.09, 20:21
                                      3promile napisał:

> Dzisiejsza wypowiedź rzecznika sądu:
                                      > - Pisma owszem, wpłynęły, ale to wcale nie oznacza, że były
                                      > prawdziwe.
                                      >
                                      > Kurwa mać.

A najgorsze jest to, że sędziemu/sędzi włos z głowy nie spadnie,
                                      bo kruk krukowi...
                                  • kwiaty.polskie Re: Widzisz, mnie nie obchodzi, czy jesteś patrio 29.04.09, 20:05
                                    Każdy ma takie emocje na jakie go stać.
                                    Może i śmieszne ale wkurzyłam się.Telefon jest mój.Kaczorowi numeru
                                    nie podawałam i nie życzę sobie żeby mnie atakował.
                                    • zzaqq Może się rozmyśli - OBY :) 29.04.09, 20:08
                                      kwiaty.polskie napisała:

> Każdy ma takie emocje na jakie go stać.
                                      > Może i śmieszne ale wkurzyłam się.Telefon jest mój.Kaczorowi numeru
                                      > nie podawałam i nie życzę sobie żeby mnie atakował.
                                      • kwiaty.polskie Nie rozmyśli się. 29.04.09, 20:12
                                        Dziękuję za przejęcie "razów":-))))
                                        Są takie momenty kiedy mała kropla przelewa czarę.Mnie ostatnio
                                        ciągle się przelewa.
                                        Chyba jednak wyjadę stąd.To nie jest kraj do życia.
                                        • zzaqq To jest przepiękny kraj 29.04.09, 20:21
                                          kwiaty.polskie napisała:

> Dziękuję za przejęcie "razów":-))))
                                          > Są takie momenty kiedy mała kropla przelewa czarę.Mnie ostatnio
                                          > ciągle się przelewa.
                                          > Chyba jednak wyjadę stąd.To nie jest kraj do życia.

Każdego dnia spotykam się z nowymi ludźmi. Dać im szansę nie na wywieszenie flagi, której nie czują, a na bycie sobą - pójdą wtedy za RP na rzeź. Tacy będą wierni.

Ja doświadczyłem, moja rodzina, że nie ważne od jakiej matki czy ojca ktoś pochodzi liczy się barwa flagi, dla jednych jest to biało-czerwona, dla innych niebiesko-żółta.

Leję na to i dlatego wybrałem barwy ziemi, na której obecnie mieszkam. Srebro (czystość) i złoto (bogactwo).
                                          • kwiaty.polskie To jest okopny kraj. 29.04.09, 20:28
                                            Naprawdę go nienawidzę.To jeszcze parę lat temu był całkiem fajny
                                            kraj. Teraz to piekło. Nie chcę chodzić na rzeź.Chcę się bawić,
                                            czytać, patrzeć w słońce i śmiać się.
                                            • zzaqq I dlatego rób to. 29.04.09, 20:34
                                              kwiaty.polskie napisała:

> Naprawdę go nienawidzę.To jeszcze parę lat temu był całkiem fajny
                                              > kraj. Teraz to piekło. Nie chcę chodzić na rzeź.Chcę się bawić,
                                              > czytać, patrzeć w słońce i śmiać się.

Na mnie z każdym dniem spływa coraz więcej obowiązków. Ciesz się życiem.
                                              • kwiaty.polskie Re: I dlatego rób to. 29.04.09, 20:37
                                                Życie mnie już nie cieszy.Nie tutaj.
                                                Czas podjąć ostateczną decyzję i spakować manatki.Zacząć od nowa.
                                                Tu już wszystko szlag trafił.
                                                • zzaqq Życia nigdy nie poznamy 29.04.09, 20:45
                                                  kwiaty.polskie napisała:

> Życie mnie już nie cieszy.Nie tutaj.
                                                  > Czas podjąć ostateczną decyzję i spakować manatki.Zacząć od nowa.
                                                  > Tu już wszystko szlag trafił.

Ja nie potrafię odmówić osobie, którą poważam zobowiązań. Efekt nie śpię po
                                                  nocach. Ale nie czuję się podle, to też coś. Wiem, że mamy szansę, choć małą,
                                                  rozkręcić coś we Wrocławiu. Warto. UE nam w tym pomoże. Taką mam nadzieję.
                                                  • kwiaty.polskie Re: Życia nigdy nie poznamy 29.04.09, 20:48
                                                    Co Ty gazet nie czytasz? Miasto nam sPiSiało:-((((( A ponoć Festung
                                                    Breslau poddaje się ostatnie.Dutkiewicz sobie PiS popiera. Gdybym
                                                    wiedziała, to mojego głosu nigdy by nie dostał.
                                                    Tyle tu rozkręcimy jak sobie kupimy kredki i narysujemy.
                                                  • zzaqq Mój udział będzie się zawężał. 29.04.09, 20:58
                                                    kwiaty.polskie napisała:

> Co Ty gazet nie czytasz? Miasto nam sPiSiało:-((((( A ponoć Festung
                                                    > Breslau poddaje się ostatnie.Dutkiewicz sobie PiS popiera. Gdybym
                                                    > wiedziała, to mojego głosu nigdy by nie dostał.
                                                    > Tyle tu rozkręcimy jak sobie kupimy kredki i narysujemy.

Nie czytam gazet. Zostałem obarczony za to nowymi obowiązkami. Znasz mnie trochę
                                                    - jestem błaznem. Ale co biorę na siebie to biorę. Do czerwca niemiło :)
                            • zzaqq Wyluzuj. 29.04.09, 20:02
                              kwiaty.polskie napisała:

> Założyłam wątek o sms-ach od Kaczyńskiego.
                              > Nie o fladze.

Dziwny to wątek i prześmiewczy, a dotyczy spraw, z których nie należy się śmiać.
                              Pozwól "siostro", że przejmę na siebie razy, ale nie drąż go dłużej.
                      • zzaqq Re: Widzisz, mnie nie obchodzi, czy jesteś patrio 29.04.09, 19:50
                        woda.woda napisała:

> Ale co ma do tego polska flaga?

Żyjemy w państwie jednolitym a nie federacyjny, jeszcze wczoraj obywatel pisał
                        mi, że on nam żywność a my mu węgiel.

Wiedz jedno, bardziej kocham Śląsk niż Polskę, bo obecna Polska to twór
                        sztuczny. Jeden naród, co jest bzdurą. Ale jako młodego człowieka wyznaczono
                        mnie do pocztu sztandarowego. OK. Lata 80'te 1 maja. Niosę ten sztandar jak
                        głupi. Trybuna, patrzę ruski generał. Nie pochyliłem sztandaru. Miałem potem
                        jazdę ale nie zrobiłem tego co uważałem za nieprawe. Była to 7 lub 8 klasa
                        podstawówki.

• woda.woda Re: Widzisz, mnie nie obchodzi, czy jesteś patrio 29.04.09, 19:51
                          Hm.
                          • zzaqq Re: Widzisz, mnie nie obchodzi, czy jesteś patrio 29.04.09, 19:58
                            woda.woda napisała:

> Hm.

Co Cię tak dziwi? Chciano mnie usunąć wtedy ze szkoły. Bozia dała mi posturę
                            wtedy 182 cm ale rozumu mi nie dała. Rada pedagogiczna stanęła za mną. I tylko
                            to mnie uratowało. Pomimo, że byłem jaki byłem. Dla mnie wszelkie symbole o ile
                            nie znieważają innych symboli są święte. A pereł nie rzuca się przed wieprze...
                            • woda.woda Re: Widzisz, mnie nie obchodzi, czy jesteś patrio 29.04.09, 20:00
                              Nie dziwi, tak reaguję na gawędziarzy :)
                              • zzaqq Re: Widzisz, mnie nie obchodzi, czy jesteś patrio 29.04.09, 20:04
                                woda.woda napisała:

> Nie dziwi, tak reaguję na gawędziarzy :)

Uważasz, że kłamię?
                    • damakier1 Re: Widzisz, mnie nie obchodzi, czy jesteś patrio 29.04.09, 21:31

kwiaty.polskie napisała
                      > Jestem z takim człowiekiem i wiem jaką cenę zapłacił
                      Nie spodziewałam się, że w taka ogólną dyskusję wprowadzisz wątek
                      tak bardzo osobisty. Stąd moje niezrozumienie. Chyba z tym Twoim
                      brakiem patriotyzmu to przesada skoro związałaś się z tak
                      patriotycznym człowiekiem (pozdrowienia!).
                      • zzaqq Patrz na emocje :) 29.04.09, 21:55
                        damakier1 napisała:
                        >
                        > kwiaty.polskie napisała
                        > > Jestem z takim człowiekiem i wiem jaką cenę zapłacił
                        > Nie spodziewałam się, że w taka ogólną dyskusję wprowadzisz wątek
                        > tak bardzo osobisty. Stąd moje niezrozumienie. Chyba z tym Twoim
                        > brakiem patriotyzmu to przesada skoro związałaś się z tak
                        > patriotycznym człowiekiem (pozdrowienia!).

A wiążemy się nawet z najpaskudniejszymi osobnikami. :) W myśl zasady trzy rzeczy spadają na człowieka nagle.

Miłość, śmierć i sraczka.

I żadnej z tych rzeczy nie wypada nam oceniać.

• kwiaty.polskie Damo, 30.04.09, 08:56
                        moja wściekłość wynikała właśnie z pobudek osobistych.
                        Typ,który wraz z braciszkiem zatruwa mi życie będzie się jeszcze
                        włamywał do mojej komórki. Co za dużo to nie zdrowo!
                        A co ma patriotyzm do człowieka? Nie wiem czy jest patriotą. Mam
                        nadzieję,że nie.Wolność to jedyna rzecz,za którą warto siedzieć.
                        Reszta się nie liczy.
                        • zzaqq Ciężko Wam się będzie dogadać 30.04.09, 10:56
                          kwiaty.polskie napisała:

> moja wściekłość wynikała właśnie z pobudek osobistych.
                          > Typ,który wraz z braciszkiem zatruwa mi życie będzie się jeszcze
                          > włamywał do mojej komórki. Co za dużo to nie zdrowo!
                          > A co ma patriotyzm do człowieka? Nie wiem czy jest patriotą. Mam
                          > nadzieję,że nie.Wolność to jedyna rzecz,za którą warto siedzieć.
                          > Reszta się nie liczy.

Każdy pojmuje przecież wolność jako coś innego.
                          CytatW Polsce tylko w trzech miejscach człowiek może czuć się wolny: w kościele, ale tylko w modlitwie; w więzieniu, ale nie wszyscy mogą znaleźć się w więzieniu; na ulicy: ulice dają najwięcej wolności.
                          pl.wikipedia.org/wiki/Pomarańczowa_Alternatywa
                          Co innego pojmujecie pod hasłem wolność. Dlatego zaprotestowałem wobec Ciebie. Twoja wolność w pewnym sensie, w tym co napisałaś, ograniczała wolność innych. Jeśli ktoś się z czym identyfikuje, to wyśmiewanie tego jest ograniczaniem jego wolności. Wiem, że nie miałaś złych intencji.

Dlatego ulice dają najwięcej wolności bo tam każdy może być sobą.
                          • kwiaty.polskie Re: Ciężko Wam się będzie dogadać 30.04.09, 11:04
                            Jacek Kuroń mawiał,że "najbezpieczniej jest w więzieniu. Tam
                            naczelnik musi się zatroszczyć o twoje jedzenie, bezpieczeństwo i
                            miejsce do spania" :-))))))))))))))

Humer, miałam złe intencje.Nawet bardzo złe. Pamiętasz maila,którego
                            dostałeś od Ujazdowskiego? Tego, w którym dziękował nam za zwrócenie
                            uwagi na rzecz,o której wiedzieć powinien jako urzędujący minister
                            kultury. Nazwał nas wtedy "patriotami". Poczułam się jakbym w pysk
                            dostała. Pisior pisze do mnie per "patriotka" to tak jakby napisał
                            " ty k..." Oni pojęcie "patriotyzm" sprowadzili na śmietnik. Mi się
                            od czasów ich rządów kojarzy tylko z pluciem, nienawiścią,
                            nacjonalizmem i wszystkim,co najgorsze.
                            • zzaqq Na patriotyzm też można różnie patrzeć 30.04.09, 11:46
                              kwiaty.polskie napisała:

> Jacek Kuroń mawiał,że "najbezpieczniej jest w więzieniu. Tam
                              > naczelnik musi się zatroszczyć o twoje jedzenie, bezpieczeństwo i
                              > miejsce do spania" :-))))))))))))))

Ale nie wszyscy mogą się tam znaleźć :)

> Humer, miałam złe intencje.Nawet bardzo złe. Pamiętasz maila,którego
                              > dostałeś od Ujazdowskiego? Tego, w którym dziękował nam za zwrócenie
                              > uwagi na rzecz,o której wiedzieć powinien jako urzędujący minister
                              > kultury. Nazwał nas wtedy "patriotami". Poczułam się jakbym w pysk
                              > dostała. Pisior pisze do mnie per "patriotka" to tak jakby napisał
                              > " ty k..." Oni pojęcie "patriotyzm" sprowadzili na śmietnik. Mi się
                              > od czasów ich rządów kojarzy tylko z pluciem, nienawiścią,
                              > nacjonalizmem i wszystkim,co najgorsze.

CytatCzas już chyba skończyć wojnę, wrócić do stanu z 1945 roku i zacząć wszystko od nowa. Miarą patriotyzmu wobec narodu i ojczyzny jest utożsamianie się mieszkańców z ich gminą czy miastem, z małą ojczyzną. Odbierając nam historię, odebrano także prawo do tożsamości lokalnej. Jaki to może mieć skutek? Nie zawaham się powiedzieć, że to może osłabić poczucie naszego związku z dużą ojczyzną. Skoro ona dzieli dzieci na lepsze i gorsze... Jak z Warszawy, to lepsze, a jak z Dolnego Śląska, to gorsze. Ja proszę, żeby mnie nie pozbawiano historii.
                              Prof. Kieres

Mnie inny list zawsze śmieszy. Kiedyś napisałem do min. Pola, dlaczego połączenie Wrocław-Warszawa jest gorsze niż z innymi stolicami Wrocław-Praga, Wrocław-Berlin?

Głupek mi odpisał, że się cieszy, iż Wrocław ma tak dobre połączenie z Pragą czy Berlinem.

Ja się też cieszę, bo wielkie święta państwowe mogę przeżywać poza Polską. Przebywając wśród przyjaznych ludzi i mając wąsy od piwa, :)
                        • damakier1 Re: Damo, 30.04.09, 11:52

• kwiaty.polskie Re: Damo, 30.04.09, 12:17
                            Zastanawiam się co by było gdyby przyszłość można było zobaczyć.
                            Czy ludziom by się chciało siedzieć za wolność,gdyby zobaczyli
                            Kaczyńskiego w roli prezydenta?
                            Warto było? Chyba nie.Na pewno nie. To moje zdanie.
                            Oni wszyscy uważają,że to skutki uboczne demokracji i trudno się
                            mówi. Ja za świętą nie mam zamiaru robić.
                            Ale wiem jedno - wygrają z Kaczyńskimi.
                            • zzaqq Przyszłość można przewidzieć :) 30.04.09, 12:46
                              kwiaty.polskie napisała:

> Zastanawiam się co by było gdyby przyszłość można było zobaczyć.
                              > Czy ludziom by się chciało siedzieć za wolność,gdyby zobaczyli
                              > Kaczyńskiego w roli prezydenta?
                              > Warto było? Chyba nie.Na pewno nie. To moje zdanie.
                              > Oni wszyscy uważają,że to skutki uboczne demokracji i trudno się
                              > mówi. Ja za świętą nie mam zamiaru robić.

A jak ja czuję przyszłość.

Sztucznie przytrzymywano wahadło w jednej pozycji przez długie dziesięciolecia. Potem się pojawili Ci od wolności i je uwolnili.

Teraz wahadło jest na etapie drgań tłumionych. Za każdą zmianą parlamentu zbliżamy się do stanu, który satysfakcjonuje coraz więcej ludzi. Wszystkich nigdy nie usatysfakcjonujemy ale każdy będzie mógł żyć tak jak chce w wolnej Polsce.

Zniknęła UPR, zniknęła Samoobrona, zniknęła LPR. Musi powstać nowa lewica. Przyroda nie znosi próżni.

Zniknie i PiS. Słowem jestem optymistą, dzięki tym co to wahadło wyzwolili.
                            • damakier1 Co by było gdyby - nie wiadomo i dobrze! 30.04.09, 13:46

> Czy ludziom by się chciało siedzieć za wolność,gdyby zobaczyli
                              > Kaczyńskiego w roli prezydenta?
                              Skoro mówimy o wolności, nie mieszajmy do tego Kaczyńskiego w
                              jakiejkolwiek roli. Wolność to wolność. Kaczyński w roli prezydenta
                              mi się bardzo nie podoba, ale nie uważam, że nas pozbawił wolności.

> Warto było? Chyba nie.Na pewno nie. To moje zdanie.
                              To zostaniemy przy swoich zdaniach. Ja tam uważam, że
                              moje "siedzenie" nie poszło na marne.

> Ja za świętą nie mam zamiaru robić.
                              > Ale wiem jedno - wygrają z Kaczyńskimi.
                              Tu pełna zgoda!
                              • kwiaty.polskie Re: Co by było gdyby - nie wiadomo i dobrze! 30.04.09, 14:06
                                damakier1 napisała:
                                .
                                >
                                Warto było? Chyba nie.Na pewno nie. To moje zdanie.
                                > To zostaniemy przy swoich zdaniach. Ja tam uważam, że
                                > moje "siedzenie" nie poszło na marne.

Wszyscy tak uważają. Jestem wyjątkiem i na pewno nie mam
                                racji.Gorzej , wiem,że nie mam racji ale i tak się będę upierać przy
                                swoim. Typek,który 13 grudnia obudził się pod kołderką u mamusi do
                                spółki z braciszkiem - prezydentem (autorem pracy doktorskiej,w
                                której wychwalał Lenina) zaczyna wmawiać wszystkim,że
                                to oni są symbolem polskiej wolności.Natomiast ta reszta,która nie
                                obudziła się 13 grudnia pod kołderką u mamusi i nie skończyła
                                studiów w terminie, nie napisała prac doktorskich bo komuna zakazała
                                to są agenci,sprzedawczycy,źli ludzie, salon i cholera wie co
                                jeszcze to wybacz ale szlag mnie trafia.Gdyby nie ci agenci i
                                szubrawcy nikt by się nigdy nie dowiedział,kto to Kaczyńscy.
                                Warto było siedzieć za Kaczyńskich wolność do rzucania gównem?
                                Nie warto.

Doskonale Cię rozumiem.Sama siedziałaś,wiesz za co.Wiem,że masz
                                rację.

Ja tylko z boku obserwuję efekty kaczych działań.I boli jak jasna
                                cholera bo nic nie mogę zrobić. Mogę,co najwyżej wywrzeszczeć się na
                                forum. Bo w życiu muszę być uśmiechnięta,dobra i łagodna. Przecież
                                ja nie mogę jeszcze do pieca dołożyć:-(((
                                >
                                > > Ja za świętą nie mam zamiaru robić.
                                > > Ale wiem jedno - wygrają z Kaczyńskimi.
                                > Tu pełna zgoda!
                                >
                                >
                                >
                                • damakier1 Re: Co by było gdyby - nie wiadomo i dobrze! 30.04.09, 14:28

> Ja tylko z boku obserwuję efekty kaczych działań.I boli jak jasna
                                  > cholera bo nic nie mogę zrobić.
                                  Fakt, kaczory są bardzo wku.ące, ale boleć nie ma co, bo wiesz, co
                                  oni mogą pana majstra...
                                  Pozdrówka raz jeszcze, DK
                                  • kwiaty.polskie A co powiesz na to? 30.04.09, 15:50
                                    wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/1,80273,6558545,IPN__Esbek_to_esbek__nawet_jesli_wspolpracowal_z__Solidarnoscia_.html

Kaczory podziękowały:-)
                                    Fakt faktem, im nie pomagał.
                                    • damakier1 Re: A co powiesz na to? 30.04.09, 16:15
                                      No chyba nie musisz pytać, co powiem.
                                      • kwiaty.polskie Owszem , nie muszę. 30.04.09, 16:20
                                        Kuklińskiego pochowali jak bohatera narodowego mimo,że był zdrajcą.
                                        Człowiekowi,który zaryzykował wszystkim odmawiają dostępu do
                                        akt.Przecież on NIE dopuścił się zdrady własnego kraju, nie pracował
                                        dla obcego wywiadu.Ryzykował dla nas wszystkim.
                                        Podziękowali.
                                        Nie znam człowieka ale jako obywatelka RP mam ochotę znaleźć jego
                                        adres ( to nie będzie trudne) i przeprosić za działania instytucji,
                                        na którą płacę podatki.
                                • zzaqq Jak tak Ciebie Kwiecie czytam 30.04.09, 14:54
                                  To zaczynam żałować, że się urodziłem tak późno. Nim wyprawiłem osiemnastkę i
                                  można było mnie wsadzić do pierdla, komuna już upadła. A z moim nastawieniem do
                                  życia raczej, by mnie wsadzili :)

A najlepsze jest to, że musiałem się lustrować. Wiadomo 17 latek w 1989 to
                                  komuch i zbrodniarz komunistyczny :)

Trzymaj się :)
                                  • kwiaty.polskie No wiesz, sprawa Twojego 30.04.09, 15:52
                                    miejsca pracy była słynna w całym Wrocławiu. Dobrze zrobiliście,
                                    wszyscy.Fakt,że uwłaczające to byłoi w Twoim przypadku idiotyczne
                                    ale nadal istnieje placówka naukowa,która Kaczki chciały zamknąć
                                    :-))))))
                                    • zzaqq Bo czasami są takie chwile 30.04.09, 16:25
                                      kwiaty.polskie napisała:

> miejsca pracy była słynna w całym Wrocławiu. Dobrze zrobiliście,
                                      > wszyscy.Fakt,że uwłaczające to byłoi w Twoim przypadku idiotyczne
                                      > ale nadal istnieje placówka naukowa,która Kaczki chciały zamknąć
                                      > :-))))))

że trzeba sobie napluć w twarz by pomóc innym. Ja sobie wtedy zrobiłem prezent
                                      na urodziny. Czułem się podle ale wiem, że dobrze zrobiłem. :)
            • woda.woda Re: Problem jest innej treści. 29.04.09, 19:33

> Ja tam niczego wywieszać nie będę

No popatrz, a ja wywieszę dwie - polską i UE.

I Kaczyński nic do tego nie ma.
    • remez2 Popatrz na sprawę inaczej. 29.04.09, 17:41
      Przecież mógłby przyjść do Ciebie z wizytą. Z "małpką".
      • kwiaty.polskie Re: Popatrz na sprawę inaczej. 29.04.09, 17:43
        Wtedy bym przynajmniej mogła zadzwonić na policję z prośbą o pomoc.
        Jakiś typ z małpką mnie nachodzi w domu.Ratunku!!!!!
    • goniacy.pielegniarz Re: Chyba mnie nagły szlag trafi 29.04.09, 17:43
      Podziękuj sieciom komórkowym, które się na to zgodziły. Jeśli masz Orange lub
      Play, to zawsze możesz zmienić sieć, jeśli Ci się to nie podoba. Szczęśliwie w
      tym wypadku mamy wybór, bo tylko te dwie się zgodziły.
      • kwiaty.polskie Re: Chyba mnie nagły szlag trafi 29.04.09, 17:54
        Mam Orange i mam umowę jeszcze na pół roku. Właśnie im piszę
        maila,że jak dostanę coś takiego to natychmiast wypowiadam tę umowę.
        Nie życzę sobie indoktrynacji za własne pieniądze.
      • zzaqq Właściwie zgodziła się tylko jedna 29.04.09, 17:55
        goniacy.pielegniarz napisał:

Orange od Kulczyka. Play to sieć czeska. A ci to są jajcarze. Mogą nawet
        podpisać ten bezimienny SMS :)

Ciekawe co imć Prezydent ma na Kulczyka?
    • kwadrydurka nie lubię martwić się na zapas :-) 29.04.09, 20:27
      kwiaty.polskie napisała:

> Chyba mnie nagły szlag trafi Jeżeli to prawda /.../

...a desery wolę jeść a nie czytać ;-)
      • zzaqq Aż takiej perwersji się nie spodziewałem. 29.04.09, 20:37
        kwadrydurka napisała:

> kwiaty.polskie napisała:
        >
        > > Chyba mnie nagły szlag trafi Jeżeli to prawda /.../
        >
        > ...a desery wolę jeść a nie czytać ;-)

Co to znaczy jeść, a nie czytać "desery" :)
    • of.woman.born Wałęsa oklaski na stojąco 30.04.09, 11:31
      Łatwo się wzruszam. I to nie ma nic wspolnego z patriotyzmem oczywiście:-)
Inne wątki na temat:

Nie pamiętasz hasła

lub ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka