Dodaj do ulubionych

Ochroniarze na Casto....

11.07.10, 00:43
Mam pytanie , jak wyglada sytuacja ochroniarzy na castoramach oraz
jak jesteście traktowani przez kierownictwo sklepu..??? Niby
odpowiadamy za bezpieczeństwo wszystkich a jestesmy ludzmi -
pracownikami II a nawet III kategorii. Chodzi o kasę i nie
tylko....
Obserwuj wątek
    • gruha125 Re: Ochroniarze na Casto.... 11.07.10, 22:55
      Ochrona jaka jest każdy widzi.
      A swoją drogą czego oczekujecie?
      Kto normalny pracuje za 5,5 netto i robi w miesiącu ponad 200 godzin?
      Emerytów rozumiem chcą dorobić i za to ich podziwiam.
      Ale reszta?
      Przecież worki mają lepszą kasę i mniejszą odpowiedzialność.
      • ochroniarzcasto Re: Ochroniarze na Casto.... 12.07.10, 10:33
        Czyli widać z tego że jeżeli się sami nie szanujemy to nie mamy co
        liczyc na szacunek innych.. sad . Taka jest prawda , ale to Casto
        dyktuje warunki zatrudnienie i może ustalić minimalne pensje dla
        pracowników zatrudnionych nawet w formie firmy zewnętrznej.Ale to jest
        oczywiście mrzonka.
    • stonka.0 Re: Ochroniarze na Casto.... 12.07.10, 13:12
      Drogi ochroniarzu casto w mojej castoramie jedynymi osobami olewającymi ochronę
      to właściciele firmy ochroniarskiej . Bo dyrekcja Casto jest spoko i da się z
      nią pogadać .
      • ochroniarzcasto Re: Ochroniarze na Casto.... 13.07.10, 22:17
        A która to casto ? Jezeli mozna spytać...Podejrzewam ze każda
        dyrekcja jest spoko i mozna się dogadać...ale polityka firmy jest
        taka jaka jest...casto płaci fakturkę na koniec miesiąca a
        reszta...to już nie ich problem..A moim zdaniem powinna byc pewna
        część ochrony zatrudniona na etatach casto..część zapewniająca
        bezpieczeństwo ludziom i obiektowi w wypadku "W"...a teraz wiekszość
        ochrony zatrudniona na umowe zlecenie albo inny badziew...dziś jest
        ochrona jutro jej nie ma...kradzieże są bo ludziom to wisi za te
        marne grosze byle godziny odrobić , a żeby coś zarobić to trzeba z
        300 godzin trzasnąć...i taki gość marzy żeby nie paść a nie żeby
        czegoś pilnować...ale widac casto to pasuje...to moze niech postawią
        postacie z tektury wycięte - będzie taniej a efekt taki sam... smile
        • stonka.0 Re: Ochroniarze na Casto.... 16.07.10, 14:13
          Stary nie wiem w jakiej ty firmie ochroniarskiej pracujesz bo u nas ludzie mają
          umowy o pracę i mamy wiele innych dodatków . Wiadomo że nie zawsze jest tak
          fajnie bo zdarza się że tak nie jest , ale ostatnio zdarza się to rzadko.Porada
          zmień firmę i casto.
          • ochroniarzcasto Re: Ochroniarze na Casto.... 16.07.10, 22:19
            Powiedz w jakiej Casto taki miód....??? Bardzo chętnie się tam
            przeniose . Powiedz jeszcze że stawki na umowie są "normalne" a nie
            najniższa krajowa to już nie uwierze.... Choć może..pytanie ...zasady
            zatrudniania i polityka wobec ochrony zależy od dyrektora casto czy
            jest narzucana z "góry"....????
            • stonka.0 Re: Ochroniarze na Casto.... 22.07.10, 16:08
              mój drogi jeżeli chodzi o zatrudnienia i pracę w ochronie to wszystko zależy od
              kierownika ochrony . To proste wykonujemy swoje obowiązki tak aby wszyscy byli
              zadowoleni i my i dyrekcja . Co wiąże się z udaną współpracą i spokojem obydwóch
              stron. Z pozdrowieniami kier. zmiany.
              • ochroniarzcasto Re: Ochroniarze na Casto.... 24.07.10, 22:06
                Drogi Kierowniku Zmiany - a może oprócz Kierownika Ochrony ( zmiany ) , Bezpiecznika , Dyrekcji zadowoleni powinni być również pracownicy , którzy za swoją pracę ( bo przecież nie za darmo )dostaną godne wynagrodzenie . Godne czyli nie nie 5 - 6 zł / godzinę . I proszę nie mów Mi że jak mi się nie podoba to mogę się zwolnić a na moje miejsce czeka wielu innych...bo pracując w ochronie jakoś nie widzę tej kolejki za plecami....oprócz nieudaczników pracują w tej branży również osoby które lubią to co robią i nie stać ich na traktowanie swojej pracy jako "hobby" bo za obecne płace trudno żyć . A goście którzy pracują w branży do pierwszej wypłaty - którą zaraz przepiją i więcej się w pracy nie pojawią psują opinię oraz krew tym którzy wiążą z tą branżą swoją przyszłość.....
                • stonka.0 Re: Ochroniarze na Casto.... 24.07.10, 22:24
                  Powiem tak moi pracownicy nie narzekają na pensję gdyż potrafię i
                  CHCĘ aby moi pracownicy zarabiali godnie , bo to że ja mam większą
                  pensję od innych to nie znaczy że nie interesuję się ich kasą . Mam
                  zgraną paczkę kolegów i koleżanek w pracy i to jest podstawą udanej
                  współracy i jestem gotowa zawsze stanąć po ich stronie w każdej
                  sprawie , więc może wasz kierownik jak by się zainteresował trochę
                  to może też wywalczy coś więcej dla was niż 6 zł. Pozdrawiam.
                  • ochroniarzcasto Re: Ochroniarze na Casto.... 25.07.10, 10:37
                    Gratulacje , myślę że warto się pochwalić w której casto ochrona ma
                    taką fajną szefową smile Chyba że twoi podwładni mają inne zdanie...ale
                    tego się chyba nie boisz..? Więc czekam na info gdzie jesteś mój
                    ideale...
    • kowalcastoo Re: Ochroniarze na Casto.... 30.07.10, 16:08
      Oni chyba mają trochę więcej na głowie niż doradcy handlowi, może stąd wyższe płace?
      • ochroniarzcasto Re: Ochroniarze na Casto.... 01.08.10, 08:21
        Oni chyba mają trochę więcej na głowie niż doradcy handlowi, może stąd wyższe płace?

O co chodzi kowalcastoo ????? Kto ma wyższe płace ??? Bo napewno nikt z ochrony nie ma wyższej płacy niż doradca handlowy casto. Nawet Kierownik Zmiany nie zarabia więcej. A normalny pracownik na linii ani na monitoringu napewno nie....Coś gość nie wszedł dobrze w temat....Jak myślicie...????
        • odsdoel Re: Ochroniarze na Casto.... 01.08.10, 17:18
          powiem jedno zgadzam sie z toba w zupelnosci!!!
          bo oni naprawde zapierdalaja troche godzin w miesiacu!!!
          Miodu to wy nie macie a stawke chyba tez po huju!!!
          5/6 na h!!!Z reszta ten pomysl z figurkami z tektury nie taki glupi napewno lepiej wygladaja niz Pierdoleni emeryci ktorzy leddwo co sie gibaja na tych nogach!!!!
          • ochroniarzcasto Re: Ochroniarze na Casto.... 02.08.10, 16:55
            Ochrona to powinna być ochrona ale niestety nikomu na tym nie
            zależy. Casto przecież płaci firmie ochroniarskiej ok. 20 zł za
            godzine a ze biedni pracownicy dostaja z tego 5-6 zł. Przeciez nikt
            nikogo nie zmusza do pracy za takie pieniądze...Efekt jest taki że
            kasa wydana przez Casto w żaden sposób nie przekłada się na jakość
            ochrony - kasa wyrzucona w błoto jednym słowem , " wojsko ochrony "
            narzeka a wystarczyło by tych nielicznych ochroniarzy przynajmniej na
            "strategicznych" posterunkach zatrudnić na etat - kasa taka sama albo
            jak dobrze policzyć mniejsza niż teraz a myślę że efekty były by
            zupełnie inne....ale cóż polityka firmy jest całkiem inna . Myslę że
            to juz się nie zmieni chyba że ktoś mądry zacznie liczyć straty
            spowodowane kradzieżami......
    • erwdz1910 Re: Ochroniarze na Casto.... 28.11.10, 04:21
      Łódź duza poprawa warunkow pracy wynagrodzenia itd ....
      jest o niego lepiej niz bylo
      ciekawe jak z zadowoleniem dyrekcji kdsb oraz pracownikow casto
    • solidowiec Re: Ochroniarze na Casto.... 02.12.10, 23:14
      Nie przejmuj sie podobno w 2015 ma zostać tylko monitoring - oszcędności
      • erwdz1910 Re: Ochroniarze na Casto.... 05.12.10, 23:18

• stonka.0 Re: Ochroniarze na Casto.... 25.12.10, 21:23
          Jeżeli chodzi o straty sklepu to niech głowa was nie boli bo sklep ma to wliczone w ubezpieczenie towaru , tu chodzi o miejsca pracy bo jak możesz wytłumaczyć pracownikowi który dobrze wykonuje powierzone mu zadania że sorry stary ale musisz odejść bądź przenosimy cię na inny obiekt za mniejszą stawkę . Tu tak naprawdę chodzi o osoby które już trochę poświęciły swojego życia dla tej pracy . Ja mogę tylko pogratulować pomysłu osobą które nie muszą bać się że i na nich zaczną oszczędzać.
          • stonka.0 Re: Ochroniarze na Casto.... 25.12.10, 21:27
            I jeszcze jedno szukajmy oszczędności tam gdzie można je znaleźć bo my i tak dużo nie zarabiamy a ktoś na górze zarabia więcej (co daje rocznie więcej oszczędności niż z naszych pensji ) Pozdrawiam zainteresowanych .
            • ciastograma Re: Ochroniarze na Casto.... 18.01.11, 14:32
              POZOSTANIE TYLKO MINITORING, BO KASA NA OCHRONĘ JEST ILEŚ RAZY WIĘKSZA NIŻ STRATY.
    • castoman Re: Ochroniarze na Casto.... 04.04.11, 20:37
      Niestety potwierdzam to, że jesteśmy traktowani jak II kategorii. Sam pracowałem długo w ochronie na casto. Firma to Solid Security. Miałem nadzieję, że może będzie wewnętrzna ochrona, tak jak w Auchan. Casto płaci Solid około 15 zł za godzinę. Średnia stawka pracownika ochrony to 6,50 zł netto za godzinę. Kiedyś przeczytałem długi raport o wyzysku przez firmy zewnętrzne, które świadczą usługi na rzecz marketów (ochrona, sprzątanie) i niestety to jest powszechna praktyka. Szanowałem wszystkich pracowników castoramy, w której byłem na ochronie. Dzięki temu zdobyłem sympatię kasjerek, doradców, kierowników, dyrektora sklepu. I co z tego, skoro nie miałem ja, koleżanki i koledzy żadnych perspektyw w Solidzie, żadnych pakietów socjalnych, imprez itd. Wynagrodzenie na umowę o pracę to najniższa krajowa, a nadgodziny to na drugiej umowie zlecenie w tej samej firmie tylko pod trochę inną nazwą. Tyle oficjalnie. Faktycznie wykonywana praca ma charakter umowy o pracę. Chodzi o to, że firma oszczędza na ZUS i podatkach. Żadnych dodatków za nadgodziny, pracę w nocy, za niedziele itd. Od Was Kochani zależy, czy będziecie tolerować taki wyzysk w castoramach, nas - pracowników ochrony, czy pracowników firm sprzątających. Dużo możecie zdziałać, w Was tkwi siła. Nie zapominajcie, że sami też jesteście wyzyskiwani, ponieważ właściciel castoram nie dzieli się z Wami po ludzku z zyskiem, które w pocie czoła wypracowujecie. Z moich wyliczeń, że możecie dostać dużo więcej, niż teraz macie. No ale cóż, castorama nie jest Polską firmą, więc zysk ucieka z naszego Kraju. Trzymajcie się i nie dajcie się też pomiatać w casto.
      Ochroniarz
      • stonka.0 Re: Ochroniarze na Casto.... 05.04.11, 19:43
        Drogi kolego ja nadal pracuję jako ochrona na casto i wydaje mi się że mylisz pracodawców . Cały czas jest mowa że casto was czyli ochrone wykorzystuje .mój drogi kolego to nie castorama ci mało płaci tylko Solid bo Solid dostaje porządną kase za ciebie od casto, to twój pracodawca cię kantuje a nie casto i tak samo jest z innymi firmami ochroniarskimi bo oni zarabiają na pracownikach anie pracownik . Schemat przepływu gotówki to -Castorama -Solid- i na końcu my przykra prawda . Pozdrawiam was pamiętajcie zawsze można zmienić prace .
    • andzia15031985 Re: Ochroniarze 08.04.11, 12:41
      centrumreklamy.com/pages/index.php?refid=aneczka1985
    • pieknysmokwawelski Re: Ochroniarze na Casto.... 19.04.11, 13:02
      A i tak najlepsza ekipa z ochrony jest na Casto Zakopianka!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka