Dodaj do ulubionych

Niedziela w Castoramie Częstochowa

02.04.12, 21:23
10 godzin w Casto w niedziele, bezcenne,a jak u was, też dotarły fantastyczne pomysły przedłużania dniówki ?
Obserwuj wątek
    • castolife2 Re: Niedziela w Castoramie Częstochowa 03.04.12, 00:02
      kolego w innych sklepach funkcjonuje to kilka lat.Decyzja nalezy do DS.Zawsze mozesz pogadac z kierem ze nie chcesz niedziel.Z drugiej strony pracujesz krocej w inny dzien.
      • nogaa9 Re: Niedziela w Castoramie Częstochowa 03.04.12, 08:06
        chyba nie zakumałeś ,tego co pisałem ,pracujemy po 9 godzin tylko ,jak ktoś chce zarobić marne 3000 tysiaki więcej to przedłuża sklep o 30 minut i to nas wszystkich wkór.....,jak na budowie na lewo ,przychodzisz do roboty i nie wiesz o której wyjdziesz , aty mi piszesz pogadaj z kierownikiem hahahahha dobre
        • sympatic2 Re: Niedziela w Castoramie Częstochowa 03.04.12, 15:16
          jak ci się nie podoba ta praca zawsze możesz ją zmienić i nie "za marne 3000" smile pozdrawiam wszystkich z Casto całej Polski smile
          • nogaa9 Re: Niedziela w Castoramie Częstochowa 03.04.12, 23:09
            no i proszę pierwszy pojeb już jest ,chcemy więcej ,chcemy więcej....
        • wrong.way Re: Niedziela w Castoramie Częstochowa 05.04.12, 10:30
          @nogaa9 ale nie jest tak, że w tygodniu wychodzisz wcześniej? I nie wiem jak u was, ale u nas można powiedzieć, ze w Nd się nie chce pracować i jest spokój.. przeciez nikt cie nie zmusi..
    • ilot2000 Re: Niedziela w Castoramie Częstochowa 04.04.12, 08:33
      Nie wiem czy zdajesz sobie sprawę ,że są sklepy w Polsce które czynne są w godzinach 8.00-20.00.
      taką mamy robotę i albo się dostosujemy do potrzeb pracodawcy albo nam podziękuje.
      to nie praca nas wybrała tylko my pracę.
      jak chcesz pracować od poniedziałku do piątku w godzinach 8.00-16.00 ......to chyba nie w casto.

• 0turbo Re: Niedziela w Castoramie Częstochowa 04.04.12, 10:15
        Zmiana 8 15 czy nawet 9 to nie od razu chec pracy od 8 do 16....
      • spider_plytki Re: Niedziela w Castoramie Częstochowa 04.04.12, 19:08
        Mnie kierownik ukochał jestem jemu wdzięczny miałem wolne niedziele, miałem dla innych zjebane zmiany 10-18 ale dla mnie to zmiana marzenie przez 3 miesiące nie płakałem że w niedziele marnych 100 zł nie zarobiłem. Ja nie musiałem dupy lizać żeby mieć jak najwięcej niedziel.
        • nogaa9 Re: Niedziela w Castoramie Częstochowa 04.04.12, 22:31
          spider popieram ,są jeszcze ludzie w casto ,pozdrawiam
          • nogaa9 Re: Niedziela w Castoramie Częstochowa 04.04.12, 22:38
            co do sympatica ,nadal mnie nie rozumiesz ,to nie chodzi o mój zarobek ,przedłużąją zmianę tyko po to żeby nakręcić więcej na liczniku ,czy to się opłaca ,w 30 minut sklep zarobił 3000 więcej ,jaki sens ,pytam się ,można by tak w nieskończoność do 24.00 ,chyba nie kumacie ,chyba nie wiecie o co mi chodzi w tym poście ,poczytajcie uważnie ,ja wiem że casto pracuję się w niedziele,wszystko ok ,tylko co nam daje 30 minut , w niedziele,nieraz w tygodiu jest potrzeba przedłużenia czasu pracy ze względu na dużą ilość kupujących ,i nie robi się tego ,a w niedziele tak ,dlatego pytam się co nam to daje,ta niedziela i 30 minut więcej ,a wy mi tu wyjeżdzacie ,że jak mi się nie podoba to szukaj innej pracy ,że to i tamto ,ręce opadają
            • prawdziwy-psikus Re: Niedziela w Castoramie Częstochowa 05.04.12, 11:05
              Witam,

nie wiem skąd u Ciebie tyle niepotrzebnego jadu. Nawet jeśli wydłużają czas pracy w niedziele to nie ma żadnego problemu aby np. 1 osoba była od 9 do 18.15 (9 godz.) a reszta od 10 - 19.15 (9godz.), itd. Nie musisz pracować 10 godz. Pogadaj z kierasem, jak jestes sensownym pracownikiem to pójdzie Ci na rękę, chyba że ciągle jęczysz, narzekasz i wymądrzasz się (jak w innych postach) to masz problem. A dodatkowo płaca Ci za ten dłuższy czas pracy, więc wyluzuj, dostosuj się lub nie pracuj w handlu.
              A 3000 więcej w każdą niedziele dla sklepu daje 12000 w miesiącu razy 12 m-cy to jest jakieś 144 tys. w roku razy ok. 55 sklepów co daje prawie 8 mln. złotych. Niebagatelna suma nawet jak na KF, więc już powinieneś wiedzieć dlaczego.

pozdrawiam i życzę udanego handlu w niedziele smile
              • nogaa9 Re: Niedziela w Castoramie Częstochowa 05.04.12, 22:02
                no i ok ,ale nadal nie kumacie o co mi chodzi ,ja pracuję od 10-19.15 kiedy mam już iść do domu nagle dowiaduję się że jeszcze nie pójdę ,przedłużamy o 15 minut ok,kiedy mam iść do domu nagle dowiaduję się że jeszcze 30 minut , można tak robić do 22 ?o to mi chodzi , wychodzę 20.15 ,no więc policz sobie ile tak naprawdę ,robię ,a ty mi piszesz żebym pogadał o tym z kierownikiem,człowieku ! to nie ja wymyśliłem żeby nie płacić ludowi za niedziele robi się 9 godzin ,ale obsługi o połowę mniej ,nie ma żadnych zmian w niedziele,bo za dużo trza by było zapłacić ,ale przedłużamy o godzinę pracę ,załoga sobie odbierze godzinkę ,a casto zapłaci za niedziele 50 osobą ,a nie 70 , i kto tu kogo zrobił w jajko ,pomimo wszystko Wesołych Świąt
                • db-logistics Re: Niedziela w Castoramie Częstochowa 06.04.12, 00:00
                  Pomnóż sobie te marne 3 tysiące razy ilość niedziel w roku , to już sie robi z tego kwota prawda?
                  • nogaa9 Re: Niedziela w Castoramie Częstochowa 06.04.12, 10:43
                    dobra kończę temat ,walka z wiatrakami .
                    • castolife2 Re: Niedziela w Castoramie Częstochowa 07.04.12, 00:24
                      Noga jestes tak jak wskazuje nick noga.Daj cos od siebie firmie,a nie tylko wyciagaj rece,bo wydaje ci sie ze ci sie nalezy.Jak ci sie nie podoba ,to nikt za toba plakal nie bedzie.Zaloz wlasny biznes,bedziesz sam ustalal zasady.Malo dostales od zycia w kosc,wiec pewnie nie doceniasz takiej pracy i ciagle psioczysz.
                      • gorolzhanysowa Re: Niedziela w Castoramie Częstochowa 07.04.12, 00:40
                        Castolife2 jeśli tak dostałeś w kość od życia i uważasz,że w Casto jest tak wspaniale to zrezygnuj z połowy pensji.Firma doceni a Ty za 900 zł na pewno przeżyjeszsmile.

Denerwuje mnie ten polski dziki kapitalizm,ciągle mało i mało kosztem pracownika.Zadowolony pracownik to zmotywowany pracownik.
                        • nogaa9 Re: Niedziela w Castoramie Częstochowa 07.04.12, 13:23
                          i wszystko w temacie
                      • 0turbo Re: Niedziela w Castoramie Częstochowa 11.04.12, 23:04
                        Ot odezwal sie, daj cos fiirmie albo sie zwolnij jak sie nie podoba... Polscy menagerowie z polskim mysleniem sie odezwali, a kto wam te 3000 kola nakreci w te niedziele zakichane, ktorych stawka nie zmienila sie od 10 lat albo dluzej,wszyscy sa na sklepach niezadowoleni, wszyscy rozumiecie!!!!!Kazdy chodzi na cisnieniu, to co sie porobilo w casto ,to o pomste do nieba wola, ta firma z lidera w branzy zmienia sie w jakis tandetny hipermarket.Pisanie kto ile dostal w kosc w tej sytuacji to jakis zart,my teraz wlasnie dostajemy w kosc, a co bawiloby cie gdybys widzial nas pracownikow pod mostem czy jak????
                        • castolife2 Re: Niedziela w Castoramie Częstochowa 12.04.12, 08:46
                          Noga niezależnie z ilu nicków odpowiadasz wiec jedno:Wszyscy to nie ty i twoje kilka kont.Pracuje w firmie dlugi okres czasu (nie jest to ze 3 lata jak ty tylko duzo wiecej) i jestem zwykłym pracownikiem a żeby skoczył ci gul to powiem ze technicznym.Lubie swoja prace i robie dobrze to co robie.Ciesz sie ze firma w ogóle placi dodatki za niedziele,bo nie jest to obowiązek.Jeśli twierdzisz ze łamane jest prawo pracy i rozmawiałeś z przełożonym,zadzwoń na czerwona linie,lub zgłoś do PIP.Nie proponuj mi tez rezygnacji z moich zarobków,bo uczciwie na nie pracuje każdego dnia.Firma ma gorszy okres,jak wiele w tej branży.Zrozum to i zaakceptuj,albo szukaj szczęścia gdzieś indziej.Przyjrzyj sie tez swojej codziennej pracy i zastanów sie czy to lubisz i robisz to dobrze.I mozesz sobie pisac co chesz hejterze tongue_out
      • fajny.czlek Re: Niedziela w Castoramie Częstochowa 10.04.12, 14:21
        ale oczywiście, ze i w castoramie można pracować w tych godzinach, ale nie na pełnym etacie. A zgłaszając się do pracy sam mówisz na początku czy wolisz pełny, czy niepełny etat.. stad też np. różna liczba pracowników w sklepach o podobnej powierzchni wink
Inne wątki na temat:

Nie pamiętasz hasła

lub ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka